fb

Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας - από τη Μασσαλία και την Αιξ αν Προβάνς στη Νίκαια και τις Κάννες, με δυνατότητα προέκτασης - Πτήσεις με Aegean | Πάσχα 2024

Διάρκεια: 6, 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 745€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το πρόγραμμα-προπύργιο της «άλλης» Ευρώπης του Versus Travel. Ένα υπέροχο ταξίδι, σχεδιασμένο όπως πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη επίσκεψη σε μια περιοχή. Με γεμάτες ημέρες, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, με σπάνια διαμονή σε πόλεις-ορόσημα και έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό. Από τους κοσμοπολίτικους προορισμούς Μόντε Κάρλο και Κάννες μέχρι τη Νιμ. Ένα ταξίδι-ορισμός του πληθωρικού, σχεδιασμένο ειδικά για τους ταξιδιώτες που ακόμα και στην Ευρώπη θέλουν τα ταξίδια τους «εξερευνητικά». Η διαμονή στις Κάννες είναι επιπλέον στοιχείο ενός ευρηματικά προγραμματισμένου ταξιδιού, που ξεφεύγει από τις εύκολες λύσεις. Επιπλέον, η αναχώρηση 29.04 περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις στην Αβινιόν, την πόλη που είναι χτισμένη πάνω στον Ροδανό ποταμό, και από εκεί εξαιρετικές εκδρομές στην Αρλ και τη Νιμ.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από τις λαμπερές Κάννες, που θα είναι και η βάση μας για τις εξορμήσεις μας στην περιοχή. Τα βήματά μας μας οδηγούν στο μυθικό Σαν Τροπέ και την κοσμοπολίτικη Νίκαια, πριν εξερευνήσουμε τα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ και ατενίσουμε τη θέα στον κόλπο των Αγγέλων από το κάστρο στο Σαιντ Πωλ ντε Βανς. Απολαμβάνουμε την ιστορική λουτρόπολη Αιξ-αν-Προβάνς και τη μεσαιωνική Εζ, μέχρι το πριγκιπάτο του Μονακό και το θρυλικό Μόντε Κάρλο. Καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της Προβηγκίας, την αγαπημένη μας Μασσαλία, από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Με δυνατότητα προέκτασης του ταξιδιού, και δύο επιπλέον διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική Αβινιόν, τη λεγόμενη και «Πύλη της Προβηγκίας», το ταξίδι με αναχώρηση 29.04 προσφέρει ακόμα περισσότερες εικόνες και εμπειρίες. Ερχόμαστε και στην Αρλ, όπου έζησε κάποτε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, και στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Νιμ, ενώ το ταξίδι καταλήγει στη Νίκαια, από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πώς μπορεί μια περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά της περισσότερο  με επιφανειακά ταξιδιωτικά  προγράμματα, λόγω του ότι είναι δημοφιλής εμπορικός προορισμός και κοσμοπολίτικο θέρετρο διασήμων, να γίνει ένα πολιτιστικό ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος; Χωρίς μάλιστα τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος. Διαβάστε το πρόγραμμα αυτό του Versus και θα καταλάβετε.

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
  • Διαμονή στις Κάννες και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».
  • Η αναχώρηση 29.04 έχει επιπλέον διαμονή στη μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας».
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*:
  • 5 διανυκτερεύσεις στις Κάννες στο Eden Hotel & Spa.
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Αβινιόν, στο Novotel Avignon Centre (αναχώρηση 29.04).
  • Περιήγηση στις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής, και στη Νίκαια, το «Παρίσι της Μεσογείου».  
  • Επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
  • Περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ και βόλτες στο Σαν Τροπέ, το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας.
  • Επίσκεψη στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Εζ.
  • Επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ.
  • Η αναχώρηση 29.04 έχει επιπλέον επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στη Νιμ με το περίφημο  ρωμαϊκό αμφιθέατρο και στην Αρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για τη ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Νίκαια, το «Παρίσι της Μεσογείου». Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για τις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής, την πόλη-μύθο της 7ης Τέχνης, χάρη στο ετήσιο Φεστιβάλ των Καννών που ιδρύθηκε το 1939. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, οι Κάννες ήταν ένα μικρό χωριό αγροτών και ψαράδων, γύρω από τον λόφο Λε Σικέ. Από το 1830 και μετά, μέλη της αριστοκρατίας της Γαλλίας και άλλων χωρών άρχισαν να χτίζουν στην περιοχή εξοχικές κατοικίες, με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι Κάννες σε δημοφιλές θέρετρο. Τότε άρχισαν να χτίζονται και τα μεγαλειώδη ξενοδοχεία της παραλιακής λεωφόρου Κρουαζέτ.

Άφιξη στις Κάννες, την πόλη που θα μας φιλοξενήσει για τα επόμενα πέντε βράδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ (περιήγηση) – ΣΑΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ – ΚΑΝΝΕΣ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με την πόλη που μας φιλοξενεί, τις Κάννες, καθώς και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδρομή στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή.

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που εδώ και τόσες δεκαετίες έχει καταστήσει τις Κάννες τοπ προορισμό για το διεθνές τζετ σετ. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην περίφημη Croisette για να πάρουμε μία αίσθηση από το άρωμα αυτής της μοναδικής πόλης. Προτείνουμε βόλτα στο ιστορικό κέντρο των Καννών με τρενάκι, το οποίο αναχωρεί δίπλα από το μέγαρο όπου κάθε Μάιο γίνεται το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς, κατευθυνόμενοι προς το Σαν Τροπέ, το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας. Ο θρύλος και ο μύθος του Σαν Τροπέ ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν η Brigitte Bardot στην ταινία του σκηνοθέτη συζύγου της Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», περπατούσε ξυπόλητη ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια με τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα. Η αμμουδερή παραλία Pampelonne είναι η ίδια παραλία που το 1964 ο ανεπανάληπτος Louis de Funès, ως «Χωροφύλακας του Σαν Τροπέ», γίνεται ορκισμένος κυνηγός γυμνιστών.

Σειρά έχουν τα privé λιμανάκια του Πορτ Γκριμό με τις μικρές γέφυρες της «γαλλικής Βενετίας», όπου Προβηγκιανού στυλ επαύλεις καθρεφτίζονται στο δικό τους αγκυροβόλιο, στην πίσω αυλή. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό-φρούριο των Γκριμάλντι, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαν Τροπέ.

Επιστροφή στις Κάννες όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ (περιήγηση) – ΣΑΙΝΤ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΑΝΤΙΜΠ – ΚΑΝΝΕΣ

Ξεκινάμε σήμερα την ημέρα μας αναχωρώντας για τη Νίκαια. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη που ίδρυσαν Έλληνες από τη Μασσαλία γύρω στο 350 π.Χ. προς τιμήν της θεάς Νίκης. Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, η φυσική ομορφιά της περιοχής και το ήπιο μεσογειακό περιβάλλον προσέλκυσαν την προσοχή των βρετανικών ανώτερων τάξεων, οπότε και ένας αυξανόμενος αριθμός αριστοκρατικών οικογενειών άρχισε να περνάει τους χειμώνες στη Νίκαια, μεταξύ αυτών και η βασίλισσα Βικτόρια. Όμως το κλίμα και η ομορφιά των τοπίων και της πόλης προσέλκυσαν και πλήθος καλλιτεχνών. Τακτικοί επισκέπτες ή και μόνιμοι κάτοικοι, κατά διαστήματα, υπήρξαν οι ζωγράφοι Μαρκ Σαγκάλ, Ανρί Ματίς, Νίκη ντε Σεν Φαλ και Αρμάν. Το έργο τους έχει τιμηθεί σε πολλά μουσεία της πόλης, όπως το Μουσείο Μαρκ Σαγκάλ, το Μουσείο Ματίς και το Μουσείο Τέχνης της Νίκαιας.

Εμείς σήμερα θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση στην πανέμορφη αυτή πόλη και φυσικά θα πάμε στη διάσημη παραλιακή λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλαί (Promenade des Anglais). Η ονομασία αυτή προέρχεται από τους Βρετανούς αριστοκράτες παραθεριστές του 19ου αιώνα, οι οποίοι, με δικά τους έξοδα, κατασκεύασαν τη λεωφόρο για να απολαμβάνουν τον περίπατό τους στην παραλία.  Στο ανηφορικό κομμάτι της λεωφόρου βρίσκεται το περίφημο λογότυπο της πόλης (I love Nice) για τη χαρακτηριστική φωτογραφία, ενώ η λεωφόρος συνεχίζει για το μνημείο των Ηρώων, αφιερωμένο στους 4.000 νεκρούς στη διάρκεια των δυο παγκοσμίων πολέμων, καθώς και τον Όρμο των Αγγέλων, ένα απάνεμο λιμάνι, όπου  ξεχειμώνιαζαν τα καράβια. Εδώ περνούσε τον χειμώνα ο γνωστός ζωγράφος Ματίς, εδώ έγραψε τον περίφημο «Γλάρο» του ο Τσέχωφ.  Ακριβώς δίπλα ο λόφος όπου κάποτε βρισκόταν το φρούριο της πόλης και σήμερα φιλοξενεί ένα μεγάλο πάρκο με μοναδική θέα της πόλης.

Στο κέντρο της παλιάς πόλης δεσπόζει ο περίφημος καθεδρικός Ναός Saint Separate με την πιο γνωστή πλατεία Rosetti ακριβώς μπροστά, με τα μοναδικά στενά, όπως και η λαϊκή αγορά της πόλης όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την περίφημη τηγανίτα Socca, να περιδιαβείτε την αγορά των λουλουδιών και να θαυμάσετε το μοναδικό κτίριο της όπερας.

Αμέσως μετά θα πάμε στη φημισμένη μεσαιωνική καστρόπολη Σαιντ Πωλ ντε Βανς, από τις αρχαιότερες στη νότια Γαλλία, χτισμένη πάνω σε λόφο απ’ όπου φαίνεται πανοραμικά ο Κόλπος της Νίκαιας. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο στην καστρόπολη είναι η εκκλησία Σεν Σαρλ & Σεν Κλοντ του 17ου αιώνα, η οποία περιέχει τις σύγχρονες τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε το 2013 ο Γάλλος ζωγράφος Πολ Κοντ.

Θα συνεχίσουμε με την Αντίμπ (αρχαία Αντίπολη), την οποία θα εξερευνήσουμε περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της. Πόλη με μεγάλο παρελθόν (αποικία των Φοινίκων) αλλά και καταφύγιο του Νίκου Καζαντζάκη, που έζησε και έγραψε για ένα διάστημα εδώ. Θα περάσουμε από τη λαϊκή αγορά (Marche Provencal) κοντά στην πύλη των αρχαίων τειχών της πόλης, από το Μουσείο Πικάσο (εξωτερικά) και το σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες (εξωτερικά) κ.λπ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Κάννες και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence), για να γνωρίσουμε ην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και τη χωρίζει στη Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στη Νότια Γαλλία με επόμενο σταθμό τη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά το Παρίσι, και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Η πόλη ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. και ήταν η πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό γαλλικό έδαφος. Είναι γενέτειρα του Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα (4ος π.Χ. αιώνας) και του διάσημου χορογράφου Μορίς Μπεζάρ (1927-2007).

Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη.

Θα δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacre Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατουμένων και ανάμεσα στους διάσημους θρυλείται ότι ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρίστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.

Επιστροφή στις Κάννες και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΕΖ (αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ) – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής Ακτής. Πρώτος σταθμός μας είναι η Εζ (Èze), ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο. Η Εζ οχυρώθηκε τον 14ο αιώνα από τον Οίκο της Σαβοΐας. Πρόκειται για έναν πανέμορφο οικισμό, χτισμένο πάνω σε λόφο, με απίστευτη θέα από παντού στην Κυανή Ακτή. Πέρα από τα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά σοκάκια, στα οποία θα περπατήσουμε, η Εζ έχει 3 χαρακτηριστικά αξιοθέατα: τον ναό του Τιμίου Σταυρού του 14ου αιώνα, τον Εξωτικό Κήπο που είναι γεμάτος με τεράστιους κάκτους (όπως άλλωστε και ολόκληρη η πόλη) και το… Μονοπάτι του Νίτσε. Ο Γερμανός φιλόσοφος έμεινε στην Εζ από τον Δεκέμβριο του 1883 έως τον Απρίλιο του 1884, με σκοπό να ξεκουραστεί και να σκεφτεί. Όπως είπε ο ίδιος, στην Εζ κοιμήθηκε πολύ, γέλασε πολύ και ανέκτησε ζωντάνια και υπομονή. Καθημερινά στη βόλτα του ανεβοκατέβαινε το συγκεκριμένο μονοπάτι, που οι κάτοικοι της πόλης τελικά του έδωσαν το όνομά του. Ο Νίτσε στην Εζ συνέλαβε τον τρίτο τόμο του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα». Ακολουθεί επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ.

Η διαδρομή μας συνεχίζει προς το Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο, όπου θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι (πιθανόν να δούμε την αλλαγή φρουράς) και είσοδος στον Καθεδρικό Ναό όπου είναι θαμμένη η Γκρέις Κέλλυ. Το Μονακό στην αρχαιότητα ήταν μια περιοχή λατρείας του ημίθεου Ηρακλή, ο οποίος σύμφωνα με τον μύθο είχε κάποια στιγμή περάσει από εκεί. Μάλιστα υπήρχε και ναός, κάτι το οποίο δεν συνηθιζόταν για τους ημίθεους. Ο ναός ήταν αφιερωμένος στον Ηρακλή Μόνοικο (με έναν οίκο) και, σύμφωνα με τους ιστορικούς, η σημερινή ονομασία του Μονακό προέρχεται από εκείνον τον ναό. Επίσης το λιμάνι του Μόντε Κάρλο φέρει την ονομασία του Ηρακλή. Από το Μονακό πέρασαν στην αρχαιότητα οι Λιγούριοι, οι Φοίνικες και οι Ρωμαίοι. Ακολούθησε η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία τον 13ο αιώνα παραχώρησε την περιοχή στην προστασία του Οίκου των Γκριμάλντι από τη Γένοβα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Κάννες όπου και  θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ – πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στις Κάννες για τις τελευταίες βόλτες και αγορές μας στην πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για τη Μασσαλία και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

(αναχώρηση 29.04)

8 ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

Με επιπλέον δύο διανυκτερεύσεις στην Αβινιόν και επισκέψεις στην Αρλ και στη Νιμ

(πτήση επιστροφής από Νίκαια)

 

 

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την αναχώρηση 29.04, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΙΚΑΙΑ – ΑΒΙΝΙΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Νίκαια, το «Παρίσι της Μεσογείου». Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας», έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής από το 1309 έως το 1377.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει τις δύο επόμενες νύχτες. Διανυκτέρευση στην Αβινιόν.

2η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ (περιήγηση) – ΑΡΛ (περιήγηση) – ΑΒΙΝΙΟΝ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την Αβινιόν μέσα από πεζή περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε το ιστορικό της κέντρο και το Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα, καθώς και τη γέφυρα Σαιν Μπενεζέ του γνωστού λαϊκού τραγουδιού.
Συνεχίζουμε για την πόλη Αρλ, στην οποία έζησε για 16 μήνες ο Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ο μεγάλος «νομάδας» ζωγράφος του 19ου αι., που το 1888 άφησε την ομίχλη της Ολλανδίας και αποτύπωσε το φως της Προβηγκίας σε 200 πίνακες και σκίτσα. Πολλά από τα αξιοθέατα της Αρλ έχουν τη σφραγίδα του ρωμαϊκού παρελθόντος της, καθώς η πόλη ιδρύθηκε το 46 π.Χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα με την ονομασία Αρελάτ, δηλαδή "πόλη των βάλτων" και αποτελεί σήμερα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής.
Όλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την κεντρική πλατεία Δημοκρατίας (Republic). Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του St. Trophime είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά μνημεία στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών, αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.
Επιστροφή στην Αβινιόν και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΝΙΜ – ΚΑΝΝΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε από την Αβινιόν, με προορισμό τη Νιμ, πόλη με πλούσια αξιοθέατα. Η Νιμ ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αύγουστο, σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα. Στην περιήγηση στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων το ρωμαϊκό αμφιθέατρο (Les Arènes) του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο. Έχει μήκος 133 μ. και πλάτος 101 μ., ενώ η πρόσοψή του έχει ύψος 21 μ. και αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες ο καθένας. Στο εσωτερικό χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στη Ρώμη. Θα δούμε επίσης τον αρχαίο ναό Maison Carrée (τετράγωνος οίκος), ο οποίος κτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, γαμπρό του Αυγούστου, σε ελληνιστικό ρυθμό με διαστάσεις 26 μ. μήκος, 15 μ. πλάτος και 17 μ. ύψος. Κτισμένος πάνω σε ένα βάθρο, χάρη στο οποίο δέσποζε στην αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέλος, θα δούμε την πύλη του Αυγούστου γνωστή και ως "πύλη της Αρλ", μια από τις κύριες πύλες της ρωμαϊκής πόλης, καθώς και τον καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ.
Κατόπιν συνεχίζουμε για τις Κάννες, την πόλη που θα μας φιλοξενήσει για τις πέντε επόμενες βραδιές. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στις Κάννες.

8η ημέρα: ΚΑΝΝΕΣ – ΝΙΚΑΙΑ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για τη Νίκαια. Άφιξη και χρόνος στη διάθεσή μας για τις τελευταίες βόλτες και αγορές στην πόλη, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 460 €
Twin Room 999 € 460 €
Triple Room 999 € 460 €
Single Room 1459 € 460 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 745 € 290 €
Twin Room 745 € 290 €
Triple Room 745 € 290 €
Single Room 1055 € 290 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 460 €
Twin Room 1149 € 460 €
Triple Room 1149 € 460 €
Single Room 1609 € 460 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 895 € 290 €
Twin Room 895 € 290 €
Triple Room 895 € 290 €
Single Room 1205 € 290 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μία διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1659 € 0 €
Twin Room 1659 € 0 €
Triple Room 1659 € 0 €
Single Room 2119 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1235 € 0 €
Twin Room 1235 € 0 €
Triple Room 1235 € 0 €
Single Room 1545 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 690

29/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ

16:35

18:10

Α3 691

06/05/2024

ΝΙΚΑΙΑ – ΑΘΗΝΑ

19:05

22:30

8 ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Με επιπλέον δύο διανυκτερεύσεις στην Αβινιόν και επισκέψεις στην Αρλ και στη Νιμ.

Πτήση επιστροφής από Νίκαια

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 690

01/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΚΑΙΑ

16:35

18:10

Α3 695

06/05/2024

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:30

6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ

Πτήση επιστροφής από Μασσαλία.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή σε οικονομική θέση, για απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • 5 διανυκτερεύσεις στις Κάννες, στο Eden Hotel & Spa 4*.
  • Η αναχώρηση 29.04 έχει επιπλέον 2 διανυκτερεύσεις στην Αβινιόν, στο Novotel Avignon Centre 4*.
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με  πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από
 
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤAΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: για την αναχώρηση 29.04 είναι €460, ενώ για την αναχώρηση 01.05 είναι €290
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

 

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πώς μπορεί μια περιοχή που έχει συνδέσει το όνομά της περισσότερο  με επιφανειακά ταξιδιωτικά  προγράμματα, λόγω του ότι είναι δημοφιλής εμπορικός προορισμός και κοσμοπολίτικο θέρετρο διασήμων, να γίνει ένα πολιτιστικό ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος; Χωρίς μάλιστα τίποτα προαιρετικό για να έχετε εξαρχής προκαθορισμένο κόστος. Διαβάστε το πρόγραμμα αυτό του Versus και θα καταλάβετε.

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
  • Διαμονή στις Κάννες και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».
  • Η αναχώρηση 29.04 έχει επιπλέον διαμονή στη μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, την «πύλη της Προβηγκίας».
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*:
  • 5 διανυκτερεύσεις στις Κάννες στο Eden Hotel & Spa.
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Αβινιόν, στο Novotel Avignon Centre (αναχώρηση 29.04).
  • Περιήγηση στις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής, και στη Νίκαια, το «Παρίσι της Μεσογείου».  
  • Επίσκεψη στην όμορφη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη.
  • Περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ και βόλτες στο Σαν Τροπέ, το πιο διάσημο θέρετρο της Νότιας Γαλλίας.
  • Επίσκεψη στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Εζ.
  • Επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκουάρ.
  • Η αναχώρηση 29.04 έχει επιπλέον επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στη Νιμ με το περίφημο  ρωμαϊκό αμφιθέατρο και στην Αρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος ξεναγός-συνοδός του γραφείου μας.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Highlights

 

  • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ.
  • Θυμηθείτε παλιές ταινίες τον Λουί ντε Φινές στο Σαν Τροπέ.
  • Περιπλανηθείτε στο μεσαιωνικό χωριό Εζ, ένα στολίδι άγριας γοητείας αλώβητο από τον χρόνο.
  • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο από την κορυφή του λόφου.
  • Γνωρίστε το γραφικό χωριό Σαιντ Πωλ ντε Βανς.
  • Εξερευνήστε την Αρλ, την αγαπημένη πόλη του μεγάλου «νομάδα» ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4*
  • Διαμονή στις Κάννες και όχι σε λιγότερο ενδιαφέρουσες «οικονομικές πόλεις».

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024

Αναχωρήσεις

29/04, 01/05



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας - από τη Μασσαλία και την Αιξ αν Προβάνς στη Νίκαια και τις Κάννες, με δυνατότητα προέκτασης - Πτήσεις με Aegean | Πάσχα 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info