fb

Μοναδικό Κερκυραϊκό Πάσχα | 02.05.2024

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 539€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ζήστε φέτος το Κερκυραϊκό Πάσχα, ένα από τα ωραιότερα, τα πιο τελετουργικά και κυρίως το πιο μελωδικό στην Ελλάδα. Οι πολυέλαιοι της μητρόπολης σείονται μες στο σκοτάδι υπό τους ήχους του εκκλησιαστικού οργάνου τη στιγμή του θανάτου του Χριστού. Οι φιλαρμονικές παίζουν πένθιμα εμβατήρια συνοδεύοντας τους Επιταφίους στο Λιστόν, ενώ όλη η πόλη έχει βαφτεί στο μωβ φως. Και μετά το σπάσιμο των κανατιών έρχεται η σειρά να παίξουν τις χαρούμενες μάρτσιες. Οι εορτασμοί του Πάσχα στην Κέρκυρα δεν μοιάζουν με τα παραδοσιακά ελληνικά έθιμα, με τα οποία έχουμε ταυτίσει αυτή τη γιορτή.

 

Μόνο Στο Versus

  • Διαμονή στα εξαιρετικά Labranda Sandy Beach Resort 4* All Inclusive στον Άγιο Γεώργιο ή στο Kontokali Bay 5* με ημιδιατροφή στο Κοντόκαλι.
  • Αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα εντός της τιμής.
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός στα αξιοθέατα και στους αρχαιολογικούς χώρους για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός για να δείτε όσα περισσότερα γίνεται.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Κέρκυρα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα οδικώς για την Ηγουμενίτσα με ενδιάμεσες στάσεις. Στη συνέχεια θα πάρουμε το φέρυ το οποίο θα μας πάει στο νησί των Φαιάκων, στην πανέμορφη και πολυτραγουδισμένη Κέρκυρα. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

 

2η ημέρα: Mon Repo – Κανόνι – Μουσείο Casa Pαrlante – Επιτάφιος

Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Κεντρική Κέρκυρα και τις ιστορικές γωνιές της. Σήμα κατατεθέν του νησιού είναι η Παναγία των Βλαχερνών, η οποία βρίσκεται στο ομώνυμο νησάκι απέναντι από το Ποντικονήσι και την οποία θα προσεγγίσουμε πεζοπορώντας (καιρού επιτρέποντος) μέσω πεζογέφυρας. Συνεχίζουμε την πεζοπορική διαδρομή μας με την τοπική ξεναγό για το Κανόνι και από εκεί στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης όπου θα επισκεφθούμε το γνωστό σ’όλους ανάκτορο του Μον Ρεπό που έκτισε ο Άγγλος αρμοστής των Ιονίων Νήσων Frederic Adam και έκανε δώρο στην Κερκυραία σύζυγό του Νίνα Παλατιανού.Ακολουθεί ξενάγηση στο Forteza Vecchia στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας και στην παλιά Πόλη. Περνώντας από το μουσείο Ασιατικής τέχνης, επόμενος σταθμός μας το πιο ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας το Casa Parlante. Οι κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, το Casa Parlante υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση και πάλι για την πόλη της Κέρκυρας. Φτάνοντας στην Κέρκυρα θα τη δούμε στολισμένη πένθιμα με μωβ φλάμπουρα και μπάντες σε κάθε γειτονιά. Η πόλη αποπνέει  ατμόσφαιρα κατάνυξης, ενώ οι επιτάφιοι θα συναντηθούν στην κεντρική πλατεία της Σπιανάδας. Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η μεγάλη χορωδία της Μητρόπολης ψάλλει το «Αι γενεαί πάσαι», ενώ παράλληλα ο ιερός κλήρος, αλλά και πλήθος πολιτών, ακολουθούν τον Επιτάφιο με αργά κατανυκτικά βήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. (Ανάλογα την ώρα του επιταφίου το δείπνο ενδέχεται να είναι αργά το απόγευμα, πριν την περιφορά).

 

3η ημέρα: Πόλη Κέρκυρας – Έθιμο Κανατιών (Μπότηδες) – Παλαιοκαστρίτσα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη της Κέρκυρας, όπου θα παρακολουθήσουμε τη λιτανεία

του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα. Με συνοδεία φιλαρμονικών οι πιστοί ακολουθούν τον Άγιο μέχρι το φρούριο. Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11 π.μ., οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους Μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπάντες παιανίζουν χαρμόσυνα, η πόλη γιορτάζει την «Πρώτη Ανάσταση». Στη συνέχεια θα φύγουμε για το Βόρειο τμήμα της Κέρκυρας και η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο εργαστήρι παρασκευής του τοπικού γλυκού κουμ κουάτ. Ξεκινώντας από τον προθάλαμο, θα γνωρίσουμε τον παλαιό εξοπλισμό του αποστακτηρίου και στη συνέχεια, θα περάσουμε στον δεύτερο χώρο της έκθεσης όπου μέσω video projector θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του κουμκουάτ, ενώ θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε διάφορα προϊόντα. Συνεχίζουμε για ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Κέρκυρας, την Παλαιοκαστρίτσα, έναν πραγματικά επίγειο παράδεισο. Ψηλά στο βράχο προβάλλει η Ιερά Μονή Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας, ιστορική μονή του 12ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης και μετά θα δειπνήσουμε με την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλες πασχαλινές λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πασχαλινό γεύμα – πόλη Κέρκυρας (Σπιανάδα – Λιστόν)

Πλούσιο πρόγευμα και η λαμπριάτικη σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε σας, να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Το μεσημέρι θα έχουμε το πασχαλινό μας εορταστικό γεύμα, με πολλές πασχαλιάτικες λιχουδιές και μουσική. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ωραία βόλτα στη Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στο Λιστόν, θαυμάζοντας το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου και το επιβλητικό παλαιό φρούριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κέρκυρα – Πρέβεζα - Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Στη διαδρομή θα έχουμε στάση στην όμορφη Πρέβεζα και θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις από ένα μαγικό ταξίδι.

 

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
LABRANDA SANDY BEACH RESORT 4* Double Room 539 € 0 €
Twin Room 539 € 0 €
Triple Room 539 € 0 €
Single Room 839 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
KONTOKALI BAY RESORT 5* Double Room 759 € 0 €
Twin Room 759 € 0 €
Triple Room 759 € 0 €
Single Room 1059 € 0 €
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα –  Κέρκυρα ή Λευκίμμη (ανάλογα το ξενοδοχείο διαμονής σας) – Ηγουμενίτσα
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Kontokali Bay Resort 5* ή Labranda Sandy Beach 4*
  • Ημιδιατροφή στο Kontokali Bay 5* (4 πρωινά, 3 βραδινά συμπεριλαμβανομένου του Αναστάσιμου δείπνου και ένα πασχαλινό γεύμα) //  Αll Inclusive πακέτο στο Labranda 4*, συμπεριλαμβανομένου του Αναστάσιμου δείπνου και του πασχαλινού γεύματος (All inclusive σημαίνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, καφές, χυμοί, αναψυκτικά και επιλεγμένα αλκοολούχα ποτά). Η διατροφή είναι ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε.
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός την 2η μέρα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
  • ΦΠA
Δεν περιλαμβάνονται
  • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
  • Ποτά που δεν είναι στο πακέτο all inclusive του ξενοδοχείου Labranda.
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων στο Kontokali.
  • Τέλος ανθεκτικότητας κλιματικής κρίσης που πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο κατά την άφιξη.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή των εγγράφων σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία τους.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 200€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

  • Διαμονή στα εξαιρετικά Labranda Sandy Beach Resort 4* All Inclusive στον Άγιο Γεώργιο ή στο Kontokali Bay 5* με ημιδιατροφή στο Κοντόκαλι.
  • Αναστάσιμο δείπνο και πασχαλινό γεύμα εντός της τιμής.
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός στα αξιοθέατα και στους αρχαιολογικούς χώρους για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  • Έμπειρος αρχηγός για να δείτε όσα περισσότερα γίνεται.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Το Κερκυραϊκό Πάσχα, ένα από τα ωραιότερα, πιο τελετουργικά και –κυρίως– το πιο μελωδικό στην Ελλάδα.
  • Δείτε το έθιμο με τους Μπότηδες.
  • Δείτε την Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

02/05



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info