fb

Η ανοιξιάτικη Λισαβόνα του Versus, με επέκταση στο Πόρτο και στη βόρεια Πορτογαλία - απευθείας πτήσεις προς και από Λισαβόνα με Aegean | Πάσχα 2024

Διάρκεια: 5, 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Φιλοσοφία του Versus Travel για τα ευρωπαϊκά ταξίδια μας είναι να προσφέρουμε ένα μοναδικά οργανωμένο πρόγραμμα, πρωτότυπο, ολοκληρωμένο και σχεδιασμένο σαν μία γεμάτη ολιγοήμερη ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ειδικά στο ταξίδι αυτό θα γνωρίσετε τη Λισαβόνα από μέσα, με έμπειρο και εξειδικευμένο αρχηγό-ξεναγό μας που θα είναι διαρκώς δίπλα σας όλες τις μέρες. Χωρίς περικοπή διανυκτερεύσεων από την πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα (4 διανυκτερεύσεις) και με εκδρομές εντός της τιμής (που συνήθως δίνονται προαιρετικά), ώστε να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Με επίσκεψη στο φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών του Σαντιάγο Καλατράβα και… ορισμένες έξτρα στάσεις-έκπληξη που θα σας συναρπάσουν!

Η Πορτογαλία είναι ολόκληρη μία χώρα-κόσμημα. Με απίστευτο παρελθόν, με αιώνες μεγάλης δόξας, αλλά και με δύσκολες στιγμές σε όλη την ιστορία της. Είναι, σίγουρα, η πιο γοητευτική χώρα της Ευρώπης και πραγματικά αξίζει να τη γνωρίσετε. Γι’ αυτό κι εμείς προσφέρουμε τη δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού (αναχώρηση 02.05), με επιπλέον διαμονή στην Κοΐμπρα και τρεις διανυκτερεύσεις στο Πόρτο. Με συνεχή προσθήκη νέων επισκέψεων, όπως ο Εθνικός Δρυμός Μπουσάκο, εξερευνούμε σε βάθος την ιστορία, την κουλτούρα και τις απίστευτες φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της Πορτογαλίας.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Σε αυτό το ταξίδι εμβαθύνουμε στη Λισαβόνα, την πόλη του παγκοσμίως διάσημου ποιητή Φερνάντο Πεσσόα που την ύμνησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Επιπλέον επισκεπτόμαστε τα μαγικά περίχωρά της στον Ατλαντικό. Πηγαίνουμε στα πανάκριβα και υπερπολυτελή βασιλικά θέρετρα του 19ου αιώνα Εστορίλ, Κασκάις, Σίντρα και στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα. Βλέπουμε (προαιρετικά) και τα παραδοσιακά παραλιακά χωριά Ούμπιντος, Ναζαρέ, Αλκουμπάσα και το κτήμα – πάρκο της οικογένειας Louridos.

Με την επέκταση της αναχώρησης 02.05 εξερευνούμε και τον Βορρά της χώρας, επισκεπτόμαστε και την ιπποτική πόλη Μπατάλια, την προφητική προσκυνηματική πόλη Φάτιμα και τη μεσαιωνική Τόμαρ. Διανυκτερεύουμε στην εξαιρετική Κοΐμπρα. Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκου και την πόλη με τις γόνδολες και τα κανάλια, Αβέιρο. Διανυκτερεύουμε και εξερευνούμε επίσης το εκπληκτικό Πόρτο με τη μεγάλη αρχιτεκτονική παράδοση. Από εκεί πηγαίνουμε στις πόλεις Μπράγκα και Γκιμαράες που χρονολογούνται από την ίδρυση του Πορτογαλικού Έθνους.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα του Versus στη Λισαβόνα, που δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη city break. Αντίθετα είναι ένα ταξίδι-εμπειρία. Εξερευνούμε όλες τις κρυφές γωνιές αυτής της συναρπαστικής πρωτεύουσας αλλά επισκεπτόμαστε και τα πολύ σπουδαία περίχωρά της. Με Έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι. Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

 

Ειδικότερα:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Περιλαμβάνει τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* στη Λισαβόνα.
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ.
  • Ολοήμερη περιήγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει.
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα.
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα των οδηγών, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

στο Πόρτο και στη βόρεια Πορτογαλία (αναχώρηση 02.05)

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με άρτια κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας (Λισαβόνα, Κοΐμπρα, Πόρτο) έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει. Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα με αναχώρηση 02.05 περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς Λισαβόνα και επιστροφή από Πόρτο.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Λισαβόνα για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία (1) στην Κοΐμπρα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία της Πορτογαλίας.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* σε Λισαβόνα, Πόρτο, Κοΐμπρα.
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ.
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανακτορικό ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Ιπποτών.
  • Πηγαίνουμε στην επαρχία Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Πλήρης περιήγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει.
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα.
  • Ξενάγηση στο Πόρτο για να εμβαθύνουμε στην απίστευτη αρχιτεκτονική παράδοσή του.
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα οδηγών, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ: πανοραμική ξενάγηση & Πάρκο των Εθνών

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Λισαβόνα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώ­πης.

Με την άφιξή μας στη Λισαβόνα ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πορτογαλική πρωτεύουσα.

Αφετηρία της πα­νοραμικής ξενάγησης είναι το περί­φημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998. Γείτονας του ποταμού Τάγου και με έκταση 50.000 στρεμμάτων, το Parque das Nações είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγ­χρονης πορτογαλικής αρχιτεκτονικής (πανοραμική ξε­νάγηση).

Σειρά έχει το Parque  Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε, κυριολεκτικά, τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας με την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρο της Ελευθερίας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλικής πρωτεύουσας, την πιο σικ και ακριβή της πό­λης, θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί όπου ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει τη Λισαβόνα.

Η Praça do Comércio είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτο­γαλικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril.

Στο τέλος της περιήγησής μας θα φτάσουμε στην  ι­στορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos). 

Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά μα­ροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επι­σκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμα­ξες.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ελεύθερη ημέρα)

Ελεύθερη ημέρα στην πορτογαλική πρωτεύουσα και ευκαιρία να δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις παραδο­σιακές  γειτονιές της πόλης των 7 λόφων χρησιμο­ποιώντας τα μέσα μεταφοράς και αν είναι δυνατόν το τραμ - κόστος ημερήσιων εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς 6,90€ (πληρώνονται τοπικά). Στην διάρ­κεια της επίσκεψής μας θα γνωρίσουμε μερικά από τα μυστήρια της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Θα έ­χουμε επίσης ευκαιρία να μιλήσουμε για τoν διάσημο συγγραφέα/ποιητή Φερνάντο Πεσσόα και για περπα­τήσουμε τα  μέρη που περπατούσε ο ίδιος  την καθη­μερινότητα του.  Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ –ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής της Λι­σαβόνας.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας κατευθυνόμενοι στη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένη στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια.

Στο κέντρο της παλιάς πόλης της Σίντρα δεσπόζει το μοναδικό ανάκτορο που στέκει εδώ καθ’ όλη την ιστορία της Πορτογαλίας, το Παλάτι Νασιονάλ ντε Σίντρα, με τις δύο παράξενες κωνικές καμινάδες να υψώνονται από τη βασιλική κουζίνα (επίσκεψη).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε με δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ τον 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά τη διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια Κασκάις και Εστορίλ (γνωστό επίσης και για το καζίνο του).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

** Σημείωση. Η επίσκεψη στο ανάκτορο Pena, ψηλά στην κορυφή του λόφου, δεν είναι εφικτή με το γκρουπ  και μπορεί να γίνει μόνο ατομικά. Η πρόσβαση γίνεται με ειδικά οχήματα (αστικό λεωφορείο ή ταξί) και είσοδος με χρονοκράτηση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ: ημέρα ελεύθερη (προαιρετική εκδρομή στα χωριά ΚΟΥΙΝΤΑ ΝΤΟΣ ΛΟΥΡΙΝΤΟΣ – ΟΥΜΠΙΝΤΟΣ – ΝΑΖΑΡΕ – ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ)

Ημέρα ελεύθερη για βόλτα στην πόλη. Επίσκεψη σε μνημεία και μουσεία, αλλά και ψώνια στα καταστήματα. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετική εκδρομή για να απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια.

Πρώτος μας σταθμός οι κήποι στο Κουίντα ντος Λουρίντος. Επίσης θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό χωριό Ούμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα.

Συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοι συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορε­σιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατό­ρια).

Τέλος, θα επισκεφτούμε ένα ακόμα γραφικό χωριουδάκι, την  Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – πτήση επιστροφής

Τελευταία μας ημέρα σήμερα στην Πορτογαλία, γι’ αυτό και θα έχετε ελεύθερο χρόνο το πρωί στη Λισαβόνα για ακόμα περισσότερες βόλτες, αγορές και
συλλογή των τελευταίων αναμνήσεων από τη σπουδαία αυτή πόλη (το check-out από τα δωμάτια είναι στις 11:00).  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για να επιβιβαστούμε στη νυχτερινή πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ στο Πόρτο και στη βόρεια Πορτογαλία (αναχώρηση 02.05)

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την αναχώρηση 02.05, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

3η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΚΟΥΙΝΤΑ ΝΤΟΣ ΛΟΥΡΙΝΤΟΣ – ΟΥΜΠΙΝΤΟΣ – ΝΑΖΑΡΕ – ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Ακόμα μια γεμάτη ημέρα μάς περιμένει. Πρώτος μας σταθμός οι κήποι στο Κουίντα ντος Λουρίντος. Επίσης σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια, όπως το μεσαιωνικό χωριό Ούμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα.

Συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, εκεί όπου πολλοί κάτοικοι συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορε­σιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατό­ρια).

Τέλος, θα επισκεφτούμε ένα ακόμα γραφικό χωριουδάκι την Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΤΟΜΑΡ – ΦΑΤΙΜΑ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ – ΚΟΪΜΠΡΑ

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε από τη Λισαβόνα και κατευθυνόμαστε στην πόλη Τομάρ (Tomar), η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενος σταθμός μας το χωριό Φάτιμα (Fátima), που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Θα επισκεφθούμε τον παλιό και τον νέο καθεδρικό ναό. Στο χωριό Μπατάλια, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία Ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.

Θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την Κοΐμπρα. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης στην άνω πόλη, καθώς επίσης την παλιά πόλη, όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια της για να καταλήξουμε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, όπου είναι θαμμένος και ο πρώτος βασιλιάς-ιδρυτής της χώρας!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι βγείτε βόλτα να γνωρίσετε την όμορφη αυτή πόλη που είναι ζωντανή και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη και στους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τον όγκο των επισκεπτών.

 

5η ημέρα: ΚΟΪΜΠΡΑ – ΜΠΟΥΣΑΚΟ – ΑΒΕΪΡΟ – ΠΟΡΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό για σήμερα το Πόρτο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας είναι ο Εθνικός Δρυμός του Μπουσάκο (Buçaco), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο – σήμερα ξενοδοχείο – παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.

Συνεχίζουμε, περνώντας από την Praia Costa Nova, για να φτάσουμε στον επόμενο σταθμό μας, την πόλη των καναλιών ή «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο (Aveiro). Εκεί θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovosmoles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Πόρτο, την πιο δυναμική οικονομικά μητρόπολη της χώρας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πόρτο.

 

6η ημέρα: ΠΟΡΤΟ (περιήγηση και προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη του Πόρτο.

Παγκοσμίως φημισμένο για τα περίφημα κρασιά του, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία του, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο.

Θα τη γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική περιήγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου.

Για το απόγευμα σας προτείνουμε (προαιρετικά) να κάνετε μία βόλτα-κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο. Διανυκτέρευση στο Πόρτο.

 

7η ημέρα: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια εκδρομή σε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho).

Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη που η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»…

Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Εδώ «γεννήθηκε η Πορτογαλία», μαζί με τη γέννηση του πρώτου βασιλιά της χώρας, του Αλφόνσο Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιστροφή στο Πόρτο και διανυκτέρευση. 

 

8η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ – ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό και check out από τα δωμάτια (στις 11:00). Τελευταία μας ημέρα σήμερα στην Πορτογαλία γι’ αυτό και θα έχετε ελεύθερο χρόνο το πρωί στο Πόρτο για ακόμα περισσότερες βόλτες, αγορές και συλλογή των τελευταίων αναμνήσεων από την πανέμορφη αυτή πόλη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στη νυχτερινή πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 699 € 290 €
Twin Room 699 € 290 €
Triple Room 699 € 290 €
Single Room 1079 € 290 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 380 €
Twin Room 999 € 380 €
Triple Room 999 € 380 €
Single Room 1539 € 380 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 849 € 290 €
Twin Room 849 € 290 €
Triple Room 849 € 290 €
Single Room 1229 € 290 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 380 €
Twin Room 1149 € 380 €
Triple Room 1149 € 380 €
Single Room 1689 € 380 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1189 € 0 €
Twin Room 1189 € 0 €
Triple Room 1189 € 0 €
Single Room 1569 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1579 € 0 €
Twin Room 1579 € 0 €
Triple Room 1579 € 0 €
Single Room 2119 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

01/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

06:50

09:30

A3 723

06/05/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:30

5 ημέρες / 4 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

02/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

A3 725

10/05/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

8 ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

Με επέκταση του ταξιδιού στο Πόρτο και στη βόρεια Πορτογαλία

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5*.
  • Πρωινό.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο.
  • Μόνο στο Versus εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €290 (για την αναχ. 1/5) και €380 (για την αναχ. 2/5)
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €350.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα πολύ διαφορετικό πρόγραμμα του Versus στη Λισαβόνα, που δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη city break. Αντίθετα είναι ένα ταξίδι-εμπειρία. Εξερευνούμε όλες τις κρυφές γωνιές αυτής της συναρπαστικής πρωτεύουσας αλλά επισκεπτόμαστε και τα πολύ σπουδαία περίχωρά της. Με Έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι. Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

 

Ειδικότερα:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Περιλαμβάνει τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* στη Λισαβόνα.
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ.
  • Ολοήμερη περιήγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει.
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα.
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα των οδηγών, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

στο Πόρτο και στη βόρεια Πορτογαλία (αναχώρηση 02.05)

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με άρτια κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας (Λισαβόνα, Κοΐμπρα, Πόρτο) έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει. Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

 

Ειδικότερα, το πρόγραμμα με αναχώρηση 02.05 περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς Λισαβόνα και επιστροφή από Πόρτο.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Λισαβόνα για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία (1) στην Κοΐμπρα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία της Πορτογαλίας.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* σε Λισαβόνα, Πόρτο, Κοΐμπρα.
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ.
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανακτορικό ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Ιπποτών.
  • Πηγαίνουμε στην επαρχία Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Πλήρης περιήγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει.
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα.
  • Ξενάγηση στο Πόρτο για να εμβαθύνουμε στην απίστευτη αρχιτεκτονική παράδοσή του.
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα οδηγών, περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Επισκεφτείτε το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου.
  • Ανακαλύψτε τη μεγαλειώδη, βασιλική πόλη Σίντρα, ένα υπερπολυτελές θέρετρο, γεμάτο παλάτια και κήπους.
  • Δείτε το κοσμικό Κασκάις και το Εστορίλ που ενέπνευσε την περιπέτεια Καζινό Ρουαγιάλ του Τζέιμς Μποντ.
  • Ανακαλύψτε την υπέροχη Λισαβόνα, μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Γευτείτε θαλασσινά και ψητά ψάρια στο γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, με θέα στον Ατλαντικό.
  • Θαυμάστε τις πορτογαλικές γόνδολες moliceiros στη Βενετία της Πορτογαλίας, την πόλη Αβέιρο.
  • Ζήστε τον θρύλο των προφητειών της Παναγίας, στην προσκυνηματική πόλη Φάτιμα, με τη θαυματουργή πηγή.
  • Ζήστε την εμπειρία μιας αυθεντικής μουσικής παράστασης φάδος.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς Λισαβόνα και επιστροφή από Πόρτο
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* σε Λισαβόνα, Πόρτο, Κοΐμπρα
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

01/05, 02/05



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η ανοιξιάτικη Λισαβόνα του Versus, με επέκταση στο Πόρτο και στη βόρεια Πορτογαλία - απευθείας πτήσεις προς και από Λισαβόνα με Aegean | Πάσχα 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info