fb

Μογγολία – Nότια έρημος Γκόμπι | Καλοκαίρι 2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1499€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι γι’ αυτούς που ονειρεύονται να περιηγηθούν σαν τους έμπορους ταξιδευτές του Μεσαίωνα, σαν τους Ευρωπαίους τυχοδιώκτες του 19ου αιώνα. Να διατρέξουν τα λιβάδια, ανάμεσα στο πράσινο της στέπας και το ατελείωτο γαλάζιο του ουρανού. Να θαυμάσουν πάνω από τη ράχη της καμήλας τεράστιους αμμόλοφους να αντικατοπτρίζονται στην επιφάνεια μιας λίμνης. Να καλπάσουν με το γοργό, μικρόσωμο μογγολικό τους άλογο σε φαράγγια σμιλεμένα από τον χρόνο. Να αντικρύσουν το ηλιοβασίλεμα να βάφει άλικους τους «φλεγόμενους βράχους». Να νιώσουν την ατμόσφαιρα μυστικισμού που πλανάται πάνω από τα ερείπια αρχαίων βουδιστικών μοναστηριών. Το ταξίδι αυτό εξερευνά ένα από τα πιο μυστηριώδη σημεία στον πλανήτη μας, τη νότια έρημο Γκόμπι και αποτελεί άλλη μια καινοτόμο πρόταση του Versus, για ταξιδιώτες που γοητεύονται από μυστηριώδεις διαδρομές και ανακαλύψεις.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η περιπέτειά μας ξεκινά φυσικά από την πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, από όπου θα εξορμήσουμε για την ενδοχώρα και τις αχανείς ερημικές εκτάσεις, ξεκινώντας από τους εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς Μπάγκα Γκαζάρ. Θα συνεχίσουμε με την Κοιλάδα Γιόλιν Αμ, στην έρημο Γκόμπι. Μένοντας σε γιούρτες επισκεπτόμαστε την Όαση Κόνγκορ, κάνουμε βόλτα με καμήλες, παρατηρούμε τους «φλεγόμενους βράχους» στο Μπαγιαντζάγκ,  ερχόμαστε στο ερειπωμένο σήμερα μοναστήρι Όντζι για να φτάσουμε στο Καρακορούμ την αρχαία πρωτεύουσα του Τζένγκις Χαν. Συνεχίζουμε εξερευνώντας την Ουλάν Μπατόρ και τα περίχωρά της πριν έρθει η ώρα της επιστροφής μας.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι-εμπειρία ζωής στην αχανή Μογγολία, σε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα τμήματα του πλανήτη μας που εξιτάρουν τη φαντασία του ανήσυχου ταξιδιώτη. Ταξιδεύουμε με σιγουριά και ασφάλεια, εξερευνούμε την έρημο Γκόμπι και τις τεράστιες εκτάσεις στις μογγολικές στέπες, νιώθουμε σαν εξερευνητές αναζητώντας πανάρχαια αυγά δεινοσαύρων, διανυκτερεύουμε σε γιούρτες και απολαμβάνουμε την εξερεύνηση αυτής της εκπληκτικής χώρας που λέγεται Μογγολία.

 

Είναι, βλέπετε, ΤΑΞΙΔΙ VERSUS!

 

Το ταξίδι μας

  • Πτήσεις προς και από την Ουλάν Μπατόρ.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο: Ουλάν Μπατόρ (1).
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων σε γιούρτες: Μπάγκα Γκαζάρ (1), Κοιλάδα Γιόλιν Αμ (1), Όαση Κόνγκορ (1), Μπαϊανζάνγκ (1), Όντζι (1), Καρακορούμ (1).
  • Πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην Ουλάν Μπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας.
  • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα
  • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
  • Οι κατασκηνώσεις με τις γιούρτες πληρούν ευρωπαϊκά στάνταρ.
  • Οι γιούρτες αυτές είναι στημένες πάνω σε μόνιμο τσιμεντένιο δάπεδο, τα κρεβάτια είναι κανονικά και προσφέρονται πετσέτες και σκεπάσματα.
  • Οι χώροι των WC και των ντους βρίσκονται σε ξεχωριστά οικήματα και είναι πεντακάθαρα!
  • Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά οικήματα εστίασης και κοινόχρηστοι διαμορφωμένοι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι.
  • Μετακινήσεις: στην έρημο Γκόμπι επιβιβαζόμαστε σε πολύ καλά τζιπ 4x4 και όχι σε πούλμαν, για  να μπορούμε να κινούμαστε με ευκολία στις περιοχές που επιθυμούμε.
  • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειες τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
  • Φολκλορική παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μογγολίας.
  • Είσοδοι σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Αχθοφορικά

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μογγολία και την πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ.

2η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΜΠΑΓΚΑ ΓΚΑΖΑΡ

Με την άφιξή μας στην Ουλάν Μπατόρ νωρίς το πρωί, ξεκινάμε την εξερεύνηση της Μογγολίας, της καταπληκτικής αυτής χώρας που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Μεταφερόμαστε οδικώς στην έρημο Γκόμπι, με προορισμό την περιοχή Μπάγκα Γκαζαρίν Τσούλου (Baga Gazariin Chuluu). Στην περιοχή δεσπόζουν γρανιτένια βουνά, τα οποία διασχίζουν πολλά ρέματα, σχηματίζοντας πανέμορφες κοιλάδες.

Θα περπατήσουμε στην ορεινή κοιλάδα, θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς που έχουν λειανθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, τις εσοχές με τις καταπράσινες λεύκες, τα ερείπια βουδιστικού ναού, και το σπήλαιο Τζάργκαλαντ. Μετά την πεζοπορία μας θα μεταφερθούμε στην κατασκήνωση με τις γιούρτες, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

 

3η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΓΙΟΛΙΝ ΑΜ (Φαράγγι Γιόλ – Μουσείο Γκόμπι)

Η ημέρα μας ξεκινάει με εξερεύνηση της κοιλάδας Γιόλιν Αμ, που αποτελεί το πιο όμορφο ίσως τοπίο της Μογγολίας! Οι βράχοι σε αυτό το απόκοσμο φαράγγι είναι τόσο ψηλοί και τα περάσματα τόσο στενά, που μόλις μπορούν να περάσουν τρεις άνθρωποι μαζί, ενώ κάποια σημεία δεν τα βλέπει καθόλου ο ήλιος!

Εδώ επικρατεί δροσιά ακόμα και κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Οι δε ήχοι από τους γύπες και η διάχυτη μυρωδιά του γιουνίπερου (αρωματικό αειθαλές πευκοειδές της περιοχής) δημιουργούν μια ατμόσφαιρα δέους και μας φέρνουν σε επαφή με αυτό που αποκαλούμε φυσικό θαύμα. Άλλωστε Γιολ στα μογγολικά σημαίνει «αετός», γι’ αυτό και η κοιλάδα λέγεται και «κοιλάδα των αετών». Μετά την πεζοπορία (60’) θα επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γκόμπι και τέλος θα επιστρέψουμε στις γιούρτες όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΓΙΟΛΙΝ ΑΜ – ΟΑΣΗ ΚΟΝΓΚΟΡ (βόλτα στην έρημο με καμήλες)

Σήμερα μας περιμένουν ατέλειωτοι αμμόλοφοι και βόλτες με καμήλες. Μεταφερόμαστε λοιπόν οδικώς στους αμμόλοφους Κόνγκορ, τους «αμμόλοφους που τραγουδούν»: Το χρώμα της άμμου αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας από κίτρινο σε ασημένιο, ενώ ο ποταμός που περνά ανάμεσα από τους αμμόλοφους δίνει ζωή στην εντυπωσιακή όαση Κόνγκορ. Οι ηρωικές Camelus Bactrianus, οι βακτριανές καμήλες με τους δύο ύβους (καμπούρες), που χάρη στην αντοχή τους στο κρύο, στην ξηρασία και στα υψόμετρα επέτρεψαν τα μεγάλα ταξίδια των καραβανιών που ακολουθούσαν τον «δρόμο του μεταξιού», μας κοιτούν έτοιμες για όλα... Ε, πώς να αφήσουμε αυτές τις υπέροχες... κυρίες να περιμένουν; Η βόλτα στη σκληρή διθέσια ράχη τους και η χαριτωμένη κυματώδης κίνησή τους μόνο ως τέλεια εμπειρία μπορεί να καταγραφεί… Το ίδιο και η απέραντη θέα πάνω από τους αμμόλοφους που θα σκαρφαλώσουμε. Μεταφερόμαστε στις γιούρτες όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: ΟΑΣΗ ΚΟΝΓΚΟΡ (Νότια Έρημος Γκόμπι) – ΜΠΑΪΑΝΖΑΝΓΚ («Φλεγόμενοι βράχοι» – Σκελετοί δεινοσαύρων)

Αναχωρούμε οδικώς προς το Μπαϊανζάνγκ, όπου θα συναντήσουμε τους περίφημους «φλεγόμενους βράχους» του Μπαϊανζάνγκ, ένα αληθινό θαύμα της φύσης, που δημιουργήθηκε από τη διάβρωση της άμμου και των βράχων σε διάστημα χιλιάδων χρόνων. Εκεί βρέθηκαν οι πρώτοι σκελετοί δεινοσαύρων, δίπλα σε αρχαιολογικά σημάδια της παλαιολιθικής, της νεολιθικής και της εποχής του χαλκού. Στην περιοχή αυτή ο Αμερικανός παλαιοντολόγος Ρόι Τσάπμαν Άντριους ανακάλυψε πρώτος αβγά δεινοσαύρων και αποκάλεσε το μέρος αυτό «το τέλος του κόσμου». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε αυτό ακριβώς το μέρος, πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, υπήρξε ο βυθός μια τεράστιας θάλασσας.

Θα περπατήσουμε σε έναν από τους πιο διάσημους παλαιοντολογικούς χώρους της Γης όπου το τοπίο είναι μαγικό και το πορφυρό των βράχων αποτελεί ιδανικό σκηνικό για τις ωραιότερες φωτογραφίες του ταξιδιού μας. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται στην κατασκήνωση με τις γιούρτες, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΪΑΝΖΑΝΓΚ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΝΤΖΙ – ΟΝΤΖΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας σήμερα το Μοναστήρι Όντζι, στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, το οποίο χτίστηκε τον 19ο αιώνα και καταστράφηκε το 1930, κατά την περίοδο των κουμουνιστικών εκκαθαρίσεων. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια που εξακολουθούν να στέκουν επιβλητικά σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην έρημο Γκόμπι. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

7η ημέρα: ΟΝΤΖΙ – ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ

Σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τη νομαδική ζωή της Μογγολίας, μέσα από την καθημερινότητα μιας οικογένειας νομάδων που θα συναντήσουμε. Μια εμπειρία μοναδική που θα μας αποκαλύψει τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις δραστηριότητες, την οικογενειακή ατμόσφαιρα και τη φιλοξενία των αυθεντικών αυτών ανθρώπων.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα της Μογγολικής Αυτοκρατορίας, την οποία ο Τζένγκις Χαν ίδρυσε το 1220. Εκτεινόταν από τη Χερσόνησο της Κορέας έως τον Δούναβη και ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία. Το Καρακορούμ επέζησε μόνο μερικές δεκαετίες, αφού 47 χρόνια αργότερα ο εγγονός του, Κουμπλάι Χαν, ο πιο εξέχων από τους διαδόχους του και ιδρυτής της κινεζικής δυναστείας Γιουάν (1271-1368), μετέφερε την πρωτεύουσα στο Χανμπαλίχ, το σημερινό Πεκίνο.

Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια το Μοναστήρι του Ερντενεζούου. Το μοναστήρι αυτό αποτέλεσε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι της Μογγολίας και στην ακμή του, στο τέλος του 18ου αιώνα, είχε 62 ναούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ισοπεδώθηκαν την εποχή του κομμουνισμού. Σήμερα ζουν εκεί περίπου 100 μοναχοί. Ο δε τετράγωνος περίβολος, πλευράς 400 μέτρων, συνδυάζει τη σοβαρότητα με την κομψότητα, ενώ το περιτείχισμα κοσμούν 108 -ιερός αριθμός στον βουδισμό- λευκές στούπες. Υπό το σεληνόφως οι σκιές τους μοιάζουν με το περίγραμμα από τις περικεφαλαίες των Μογγόλων πολεμιστών. Είναι ένα θέαμα που κανείς ταξιδιώτης δεν πρέπει να χάσει.

Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο Μουσείο του Καρακορούμ, το οποίο μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό. Φιλοξενεί δεκάδες αντικείμενα του 13ου και του 14ου αιώνα, προϊστορικά εργαλεία πέτρας, κεραμικά, χάλκινα, νομίσματα, θρησκευτικά αγάλματα και πέτρινες επιγραφές. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε, επίσης, το γλυπτό ενός πέτρινου φαλλού. Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε εκεί για να λειτουργεί κατευναστικά στην τυχόν ερωτική επιθυμία των μοναχών για τις ντόπιες κοπέλες. Σήμερα βλέπεις γυναίκες να κάθονται με λυγισμένα γόνατα πάνω σε αυτόν τον φαλλό για να γίνουν γόνιμες.

Μεταφερόμαστε στη γιούρτα όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

8η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΡΟΥΜ – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ (ξενάγηση) – Μουσείο Τζένγκις Χαν – Μουσείο Δεινοσαύρων

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Μογγολίας. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα, Ουλάν Μπατόρ,  με την μακραίωνη ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό. Εκεί όπου άλλοτε κάλπαζαν οι ορδές του «πατέρα του έθνους», Τζένγκις Χαν, ξεδιπλώνονται πλέον φαρδιές λεωφόροι, πολυκατοικίες σοβιετικού τύπου, αστραφτερά εμπορικά κέντρα, ολόκληρη συνοικία με γιούρτες, αλλά και γυάλινα κτίρια που συνομιλούν με το μέλλον. Εδώ ζει το ήμισυ του πληθυσμού της Μογγολίας. Λένε ότι η Ουλάν Μπατόρ μπαίνει σιγά σιγά στον 21ο αιώνα.

Θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία της πόλης, το Μουσείο Τζένγκις Χαν και το Μουσείο Δεινοσαύρων με τους σκελετούς δεινοσαύρων. Δεν θα παραλείψουμε το Μοναστήρι Γκαντάν, όπου θα θαυμάσουμε τη βουδιστική μεγαλοπρέπεια της Μογγολίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

10η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη  στην Αθήνα, με το μυαλό γεμάτο εικόνες και την καρδιά γεμάτη ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται

περίπου 3-5 ημέρες

πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

• Οι γιούρτες είναι μεγάλες σκηνές. Όλες έχουν κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζ. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να μην έχουν πρίζες ή να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιες συγκεκριμένες ώρες (συνήθως μόνο το βράδυ).
• Οι στέπες και τα οροπέδια της Μογγολίας καλύπτουν μια αχανή έκταση, ως εκ τούτου οι οδικές διαδρομές εντός της περιοχής αυτής είναι πολύωρες και συχνά πραγματοποιούνται σε χωμάτινους δρόμους.
• Για την παραμονή σας στην Έρημο Γκόμπι φροντίστε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και παπούτσια.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 960 €
Twin Room 1499 € 960 €
Triple Room 1499 € 960 €
Single Room 2089 € 960 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1599 € 960 €
Twin Room 1599 € 960 €
Triple Room 1599 € 960 €
Single Room 2189 € 960 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 960 €
Twin Room 1719 € 960 €
Triple Room 1719 € 960 €
Single Room 2309 € 960 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1819 € 960 €
Twin Room 1819 € 960 €
Triple Room 1819 € 960 €
Single Room 2409 € 960 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2709 € 0 €
Twin Room 2709 € 0 €
Triple Room 2709 € 0 €
Single Room 3299 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2809 € 0 €
Twin Room 2809 € 0 €
Triple Room 2809 € 0 €
Single Room 3399 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1844

03/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:55

11:20

ΤΚ 236

03/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

18:10

07:10 +1

ΤΚ 237

13/07/2024

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:40

13:05

ΤΚ 1841

14/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:20

02:45

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ 12ήμερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑΝΤΑΜ

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1844

02/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:55

11:20

ΤΚ 236

02/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

18:10

07:10 +1

ΤΚ 237

10/08/2024

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:40

13:05

ΤΚ 1841

11/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:20

02:45

10ήμερο πρόγραμμα, όπως περιγράφεται

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1850

09/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:10

ΤΚ 236

09/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

18:10

07:10 +1

ΤΚ 237

17/08/2024

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:40

13:05

ΤΚ 1841

18/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:20

02:45

10ήμερο πρόγραμμα, όπως περιγράφεται

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχείο 4* στην Ουλάν Μπατόρ, διαμονή σε παραδοσιακές γιούρτες στην υπόλοιπη Μογγολία.
  • Πλήρης διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην Ουλάν Μπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας.
  • Μεταφορές,    περιηγήσεις,    ξεναγήσεις    όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν   ταξιδιωτικός    οδηγός    -    βιβλίο   στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται       

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 960

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000 κατ’ άτομο.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.



 

Έως 12 άτοκεςμηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα
με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτεύρεση στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι-εμπειρία ζωής στην αχανή Μογγολία, σε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα τμήματα του πλανήτη μας που εξιτάρουν τη φαντασία του ανήσυχου ταξιδιώτη. Ταξιδεύουμε με σιγουριά και ασφάλεια, εξερευνούμε την έρημο Γκόμπι και τις τεράστιες εκτάσεις στις μογγολικές στέπες, νιώθουμε σαν εξερευνητές αναζητώντας πανάρχαια αυγά δεινοσαύρων, διανυκτερεύουμε σε γιούρτες και απολαμβάνουμε την εξερεύνηση αυτής της εκπληκτικής χώρας που λέγεται Μογγολία.

 

Είναι, βλέπετε, ΤΑΞΙΔΙ VERSUS!

 

Το ταξίδι μας

  • Πτήσεις προς και από την Ουλάν Μπατόρ.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο: Ουλάν Μπατόρ (1).
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων σε γιούρτες: Μπάγκα Γκαζάρ (1), Κοιλάδα Γιόλιν Αμ (1), Όαση Κόνγκορ (1), Μπαϊανζάνγκ (1), Όντζι (1), Καρακορούμ (1).
  • Πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην Ουλάν Μπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας.
  • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα
  • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
  • Οι κατασκηνώσεις με τις γιούρτες πληρούν ευρωπαϊκά στάνταρ.
  • Οι γιούρτες αυτές είναι στημένες πάνω σε μόνιμο τσιμεντένιο δάπεδο, τα κρεβάτια είναι κανονικά και προσφέρονται πετσέτες και σκεπάσματα.
  • Οι χώροι των WC και των ντους βρίσκονται σε ξεχωριστά οικήματα και είναι πεντακάθαρα!
  • Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά οικήματα εστίασης και κοινόχρηστοι διαμορφωμένοι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι.
  • Μετακινήσεις: στην έρημο Γκόμπι επιβιβαζόμαστε σε πολύ καλά τζιπ 4x4 και όχι σε πούλμαν, για  να μπορούμε να κινούμαστε με ευκολία στις περιοχές που επιθυμούμε.
  • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειες τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
  • Φολκλορική παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μογγολίας.
  • Είσοδοι σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Αχθοφορικά

Highlights

  • Η πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, από τις πιο ασυνήθιστες πόλεις του κόσμου.
  • Το Μουσείο των Δεινοσαύρων στην Ουλάν Μπατόρ.
  • Οι «αμμόλοφοι που τραγουδούν» στην Όαση Κόνγκορ.
  • Μια βόλτα με καμήλες στην έρημο Γκόμπι.
  • Οι περίφημοι «φλεγόμενοι βράχοι» στο Μπαγιαντζάνγκ.
  • Το Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj με τα απίθανα τοπία.
  • Τα ερείπια του βουδιστικού μοναστηριού Όντζι.
  • Το μοναστήρι Ερντενεζούου, το πρώτο βουδιστικό ιερό στην Μογγολία

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην Ουλάν Μπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας
  • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες
  • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.

 

 

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

02/08, 09/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μογγολία – Nότια έρημος Γκόμπι | Καλοκαίρι 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info