fb

Η μαγική ανοιξιάτικη Πορτογαλία του Versus, με προέκταση του ταξιδιού στην νότια Πορτογαλία - Πτήσεις με Aegean | 27.04.2024 & 30.04.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 8,12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1059€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε «εναλλακτικό ευρωπαϊκό ταξίδι», παρόλο που φιγουράρει στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ένα πρόγραμμα με όλα τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής και πολιτιστικής Ευρώπης του Versus. Με εξαιρετικό αρχηγό και με συνεχή προσθήκη νέων επισκέψεων, όπως ο Εθνικός Δρυμός Μπουσάκο, εξερευνούμε σε βάθος την ιστορία, την κουλτούρα και τις απίστευτες φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της Πορτογαλίας.

Χωρίς περικοπή διανυκτερεύσεων από την πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα Λισαβόνα (4 διανυκτερεύσεις) και με εκδρομές εντός της τιμής (που συνήθως δίνονται προαιρετικά), ώστε να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Η Πορτογαλία είναι ολόκληρη μία χώρα-κόσμημα. Με απίστευτο παρελθόν, με αιώνες μεγάλης δόξας, αλλά και με δύσκολες στιγμές σε όλη την ιστορία της. Είναι, σίγουρα, η πιο γοητευτική χώρα της Ευρώπης και πραγματικά αξίζει να τη γνωρίσετε.

Με την προέκταση του ταξιδιού (αναχώρηση 27/04) έχουμε επιπλέον διαμονή στην Έβορα, μία επιπλέον διαν/ση στη Λισαβόνα και μία επιπλέον διαν/ση στο Πόρτο. Εξερευνούμε τη νοτιότερη περιφέρεια της χώρας, το Αλγκάρβε, και επισκεπτόμαστε ιστορικά ακρωτήρια, μεσαιωνικά χωριά και φυσικά θαύματα, σε αυτό το σαγηνευτικό κομμάτι της χώρας.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στις πόλεις και στα χωριά της Πορτογαλίας, που αρχίζει από τον Νότο, την πρωτεύουσα Λισαβόνα και οδεύει προς Βορρά.

Επισκεπτόμαστε τα μαγικά, πανάκριβα και υπερπολυτελή βασιλικά θέρετρα του 19ου αιώνα Εστορίλ, Κασκάις, Σίντρα. Πηγαίνουμε στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα. Βλέπουμε τα παραδοσιακά χωριά Όμπιντος, Ναζαρέ, καθώς και την ιπποτική πόλη Μπατάλια. Την προφητική προσκυνηματική πόλη Φάτιμα και τη μεσαιωνική Τόμαρ.

Διανυκτερεύουμε στην εξαιρετική Κοΐμπρα. Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκου και την πόλη με τις γόνδολες και τα κανάλια, Αβέιρο. Διανυκτερεύουμε επίσης στο εκπληκτικό Πόρτο με τη μεγάλη αρχιτεκτονική παράδοση. Από εκεί πηγαίνουμε στις πόλεις Μπράγκα και Γκιμαράες που χρονολογούνται από την ίδρυση του Πορτογαλικού Έθνους.

Με την προέκταση του ταξιδιού αυτού (αναχώρηση 27/04), εξερευνούμε τον νότο της Πορτογαλίας, ανακαλύπτοντας κυριολεκτικά τη χώρα από τη μία άκρη στην άλλη. Με διαμονή στην Έβορα απολαμβάνουμε ένα οδοιπορικό στη νότια ακτογραμμή της χώρας, τις χρυσαφένιες παραλίες και τις βραχώδεις ακτές, φτάνοντας μέχρι το νοτιοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με άρτια κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας (Λισαβόνα, Κοΐμπρα, Πόρτο,Εβορα) έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει. Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

Ειδικότερα:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς Λισαβόνα και επιστροφή από Πόρτο και Λισαβόνα.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Περιλαμβάνει τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία (1) στην Κοΐμπρα και 2 στην Εβορα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία της Πορτογαλίας.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* σε Λισαβόνα, Πόρτο, Κοΐμπρα.
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ.
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανακτορικό ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Ιπποτών.
  • Πηγαίνουμε στην επαρχία  Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Ολοήμερη περιήγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει.
  • Ξενάγηση στο Πόρτο για να εμβαθύνουμε στην απίστευτη αρχιτεκτονική παράδοσή του.
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα των οδηγών περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

SUPER ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ 12ήμερη ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

από το Αλγκάρβε στο Πόρτο

(αναχώρηση 27.04)

Το πρόγραμμα με αναχώρηση 27.04 περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα.
  • Επιπλέον σπάνια διαμονή στη μεσαιωνική Έβορα, μία πόλη-διαμάντι που αξίζει να ανακαλύψουμε. Αφιερώνουμε δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Έβορα για να έχουμε αρκετό χρόνο να την απολαύσουμε όπως πρέπει!
  • Μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Λισαβόνα. Συνεπώς έχουμε πέντε (5) διανυκτερεύσεις στην πορτογαλική πρωτεύουσα.
  • Μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Πόρτο. Συνεπώς έχουμε τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο στολίδι της Πορτογαλίας.
  • Ανακαλύπτουμε το ανεξερεύνητο Αλγκάρβε στον νότο της Πορτογαλίας, μια περιοχή με χρυσαφένιες αμμουδιές, βραχώδεις ακτές, γραφικά ψαροχώρια και εκπληκτική γαστρονομία.
  • Επίσκεψη στο Φάρο (Faro), την πρωτεύουσα της περιφέρειας Αλγκάρβε, μια όμορφη πόλη που ξεχωρίζει για το «αποικιοκρατικό» της χρώμα.
  • Ανακαλύπτουμε το ιστορικό Λάγκος με το ακρωτήριο Πούντα ντα Πιεντάντε (Ponta da Piedade), για να θαυμάσουμε τα ψηλά βράχια που προβάλλουν από τον Ατλαντικό, τ οποία η φύση έχει «προικίσει» με εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές, καμάρες και πύργους.
  • Φτάνουμε στο Ακρωτήριο Σάγκρες, το νοτιοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με τον φάρο που δεσπόζει στην άκρη της χερσονήσου, την αύρα του Ατλαντικού και την ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο.
  • Επίσκεψη στο Μονσαράζ, το κουκλίστικο μεσαιωνικό χωριό με το εντυπωσιακό κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα σε ολόκληρο τον πορτογαλικό κάμπο.
  • Βόλτα στη Βίλα Βισόσα, την «πριγκίπισσα του Αλεντέζου», της νότιας κεντρικής περιφέρειας της Πορτογαλίας. Ένα χωριουδάκι πραγματικό υπαίθριο μουσείο.
  • Στάση στο παρατηρητήριο όπου δεσπόζει το άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς» για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Λισαβόνας, του Τάγου και της γέφυρας της 25ης Απριλίου από ψηλά.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λισαβόνα, τη γοητευτική πορτογαλική πρωτεύουσα στην κοίτη του ποταμού Τάγου, που είναι «στεφανωμένη» από εφτά λόφους. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στη Λισαβόνα.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (πανοραμική περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την πανοραμική μας περιήγηση στην πόλη της Λισαβόνας. Θα ξεκινήσουμε την ανακάλυψη της πορτογαλικής πρωτεύουσας από το Parque  Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε κυριολεκτικά τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας με την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρο της Ελευθερίας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλικής πρωτεύουσας, την πιο σικ και ακριβή της πό­λης, θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί όπου ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει τη Λισαβόνα.

Η Praça do Comércio είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτο­γαλικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril.

Στο τέλος της περιήγησής μας θα καταλήξουμε στην  ι­στορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos). 

Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά μα­ροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερονυμητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επι­σκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμα­ξες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ – ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής της Λι­σαβόνας.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας κατευθυνόμενοι στη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένη στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια.

Στο κέντρο της παλιάς πόλης της Σίντρα δεσπόζει το μοναδικό ανάκτορο που στέκει εδώ καθ’ όλη την ιστορία της Πορτογαλίας, το Παλάτι Νασιονάλ ντε Σίντρα, με τις δύο παράξενες κωνικές καμινάδες να υψώνονται από τη βασιλική κουζίνα (επίσκεψη).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας και της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε με δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ τον 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά τη διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια Κασκάις και Εστορίλ (γνωστό επίσης και για το καζίνο του).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

** Σημείωση. Η επίσκεψη στο ανάκτορο Pena, ψηλά στην κορυφή του λόφου, δεν είναι εφικτή με το γκρουπ  και μπορεί να γίνει μόνο ατομικά. Η πρόσβαση γίνεται με ειδικά οχήματα (αστικό λεωφορείο ή ταξί) και είσοδος με χρονοκράτηση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΚΟΥΙΝΤΑ ΝΤΟΣ ΛΟΥΡΙΝΤΟΣ – ΟΥΜΠΙΝΤΟΣ – ΝΑΖΑΡΕ – ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Ακόμα μια γεμάτη ημέρα μάς περιμένει. Πρώτος μας σταθμός οι κήποι στο Κουίντα ντος Λουρίντος. Επίσης σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια, όπως το μεσαιωνικό χωριό Ούμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα.

Συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοι συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορε­σιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατό­ρια).

Τέλος, θα επισκεφτούμε ένα ακόμα γραφικό χωριουδάκι την  Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΤΟΜΑΡ – ΦΑΤΙΜΑ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ – ΚΟΪΜΠΡΑ

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε από τη Λισαβόνα και κατευθυνόμαστε στην πόλη Τομάρ (Tomar), η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενος σταθμός μας το χωριό Φάτιμα (Fátima), που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων και τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα. Θα επισκεφθούμε τον παλιό και τον νέο καθεδρικό ναό. Στο χωριό Μπατάλια, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία Ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.

Θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την Κοΐμπρα. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης στην άνω πόλη, καθώς επίσης την παλιά πόλη, όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια της για να καταλήξουμε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, όπου είναι θαμμένος και ο πρώτος βασιλιάς-ιδρυτής της χώρας!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι βγείτε βόλτα να γνωρίσετε την όμορφη αυτή πόλη που είναι ζωντανή και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη και στους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τον όγκο των επισκεπτών.

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΪΜΠΡΑ – ΜΠΟΥΣΑΚΟ – ΑΒΕΪΡΟ – ΠΟΡΤΟ (περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό για σήμερα το Πόρτο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας είναι ο Εθνικός Δρυμός του Μπουσάκο (Buçaco), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο – σήμερα ξενοδοχείο – παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.

Συνεχίζουμε, περνώντας από την Praia Costa Nova, για να φτάσουμε στον επόμενο σταθμό μας, την πόλη των καναλιών ή «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο (Aveiro). Εκεί θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovosmoles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Πόρτο, την πιο δυναμική οικονομικά μητρόπολη της χώρας. Παγκοσμίως φημισμένο για τα περίφημα κρασιά του, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία του, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο.

Θα τη γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Stock Exchange Palace και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πόρτο.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ (περιήγηση και προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να απολαύσουμε μια τελευταία περιήγηση, με τον αρχηγό μας, στην πόλη του Πόρτο.

Το απόγευμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο για τα ψώνια σας και τη συλλογή των τελευταίων αναμνήσεων από τη σπουδαία αυτή πόλη. Επίσης σας προτείνουμε (προαιρετικά) να κάνετε μία βόλτα-κρουαζιέρα στον ποταμό Δούρο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ – μεταφορά στο αεροδρόμιο

Πρωινό και check out από τα δωμάτια (στις 11:00), πριν αναχωρήσουμε για μια εκδρομή σε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho).

Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη που η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»…

Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Εδώ «γεννήθηκε η Πορτογαλία», μαζί με τη γέννηση του πρώτου βασιλιά της χώρας, του Αλφόνσο Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιστροφή στο Πόρτο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για να επιβιβαστούμε στη νυχτερινή πτήση της επιστροφής μας. 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ – ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

12ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την αναχώρηση 27.04, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΕΒΟΡΑ (πανοραμική περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λισαβόνα. Άφιξη στην πορτογαλική πρωτεύουσα και άμεση αναχώρηση προς τις πεδιάδες του νότου, τον σιτοβολώνα της Πορτογαλίας, τη… Θεσσαλία, αν θέλετε, της Πορτογαλίας. Ο δρόμος μας μας πάει στην επαρχία του Αλεντέζου (Alentejo).
Φτάνουμε στην Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην πόλη αυτή. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της ξεδιπλώνονται πανέμορφα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες, στενά καλντερίμια, επιβλητικά παλάτια και εντυπωσιακά κάστρα όπου κάποτε δειπνούσαν ιππότες. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Με την άφιξή μας στην Έβορα ξεκινάμε την πανοραμική εξερεύνηση της πόλης, κατά την οποία θα δούμε τον θαυμάσιο ναό της Αρτέμιδας, τον καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό ναό στην Ιβηρική χερσόνησο, και φυσικά από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης. Όμως η Έβορα κρύβει κι άλλα μυστικά, όπως τον Δημόσιο Κήπο (Jardim Público), το Βασιλικό Παλάτι, την Εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο, την Εκκλησία ντα Graça, τον καθεδρικό ναό και την πλατεία Giraldo, που αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη, την οποία και θα πραγματοποιήσουμε.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΕΒΟΡΑ – ΦΑΡΟ – ΛΑΓKΟΣ (ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΠΟΥΝΤΑ ΝΤΑ ΠΙΕΝΤΑΝΤΕ) – ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΣΑΓΚΡΕΣ – ΕΒΟΡΑ

Πάμε σήμερα να εξερευνήσουμε την περιοχή Αλγκάρβε που εκτείνεται κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής της Πορτογαλίας και είναι «περιτριγυρισμένη» από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Οι απότομοι βράχοι, οι θαλάσσιες σπηλιές, οι χρυσές παραλίες, τα γραφικά ψαροχώρια και οι σμαραγδένιοι κόλποι  συνθέτουν ένα εκπληκτικό σκηνικό στο ανεξερεύνητο αυτό κομμάτι του πορτογαλικού Νότου.
Ξεκινάμε την εξερεύνησή μας από το Φάρο (Faro), πρωτεύουσα της περιφέρειας Αλγκάρβε, μια πανέμορφη πόλη, γνωστή για τη γαστρονομία της και το «αποικιοκρατικό» χρώμα της. Στη θέση μιας πύλης που αποτελούσε μέρος του αρχικού μαυριτανικού τείχους συναντάμε σήμερα μια νεοκλασική αψίδα που οδηγεί στην παλιά πόλη, με τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Φάρο, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα.
Μετά από σύντομη περιήγηση γνωριμίας στο Φάρο, συνεχίζουμε με προορισμό το Λάγκος, μια ιστορική και ζωντανή πόλη που βρίσκεται στην όμορφη ακτογραμμή του Δυτικού Αλγκάρβε. Το Λάγκος έχει να επιδείξει υπέροχες παραλίες και ένα γοητευτικό ιστορικό κέντρο, το οποίο περιβάλλεται από τα αρχαία τείχη των Μαυριτανών και έχει θέα στις εκβολές του λιμανιού. Μετά από μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο όπου θα διαπιστώσουμε πόσο έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τη γοητεία του, θα συνεχίσουμε στα νότια της πόλης, όπου βρίσκεται το ακρωτήριο Πούντα ντα Πιεντάντε (Ponta da Piedade).
Εδώ θα θαυμάσουμε μια σειρά από ψηλά βράχια που η φύση έχει «προικίσει» με εντυπωσιακά σχήματα και φιγούρες, συνθέτοντας ένα σκηνικό που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα όχι μόνο του Αλγκάρβε αλλά ολόκληρης της Πορτογαλίας. Με τη δράση των ανέμων, των βροχών και των παλιρροιών, στους επιβλητικούς βράχους που αναδύονται μέσα από τον Ατλαντικό Ωκεανό δημιουργήθηκαν φυσικές καμάρες, πύργοι και θαλάσσιες σπηλιές που εντυπωσιάζουν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την… έμπνευση και τη δημιουργικότητα της φύσης. Κοιτάξτε προσεκτικά τους βράχους και σίγουρα θα διακρίνετε τον «ελέφαντα», το «ζευγάρι που φιλιέται» και «το κεφάλι της καμήλας».
Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στη νότια Πορτογαλία, με επόμενο σταθμό μας το ακρωτήριο Σάγκρες, ένα τοπίο με πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά, στο νοτιοδυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου. Η περιοχή είναι διάσπαρτη από σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και μνημεία που μαρτυρούν τη στρατηγική θέση και σημασία της στο πέρασμα των αιώνων.

Κατά τον 15ο αιώνα, το ακρωτήριο έγινε η βάση απ' όπου ο πρίγκιπας Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος ξεκίνησε τις θαλάσσιες εξορμήσεις του, σηματοδοτώντας την περίφημη «Εποχή των Ανακαλύψεων», η οποία ευνόησε την εξάπλωση της ευρωπαϊκής κουλτούρας, της επιστήμης, των εξερευνήσεων και του εμπορίου προς τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στο Σάγκρες, στο νοτιοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, θαυμάσουμε τη θέα στον φάρο που δεσπόζει στην άκρη της χερσονήσου και χορτάσουμε τη θαλασσινή αύρα του Ατλαντικού, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Έβορα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΕΒΟΡΑ – ΜΟΝΣΑΡΑΖ – ΒΙΛΑ ΒΙΣΟΣΑ – ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Αφήνουμε πίσω μας την Έβορα με κατεύθυνση βορειότερα και τελικό προορισμό μας τη Λισαβόνα. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια πρώτη στάση στο Μονσαράζ, ένα κουκλίστικο μεσαιωνικό χωριό που σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, και από στιγμή σε στιγμή θα ξεπροβάλλει από τη γωνία ένας ιππότης καβάλα στο άλογό του. Αφού κάνουμε τις βόλτες μας στα γραφικά πλακόστρωτα στενά και θαυμάσουμε το μεσαιωνικό κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα στον πορτογαλικό κάμπο, θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το χωριό Βίλα Βισόσα, άλλο ένα κρυφό διαμάντι της πορτογαλικής ενδοχώρας, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία.
Η Βίλα Βισόσα είναι γνωστή ως η «πριγκίπισσα του Αλεντέζου», της κεντρικής περιφέρειας της Πορτογαλίας. Το όνομά της σημαίνει «καταπράσινο χωριό», κάτι που γρήγορα διαπιστώνει κανείς όταν αντικρίζει τη γοητευτική αυτή περιοχή. Θα περιηγηθούμε στο μικρό αυτό χωριουδάκι που είναι πραγματικά ένα υπαίθριο μουσείο, και θα βρούμε ένα κομμάτι της ιστορίας ολόκληρης της χώρας να αποτυπώνεται στις εκκλησίες, στα μοναστήρια, στα παλάτια, στα μουσεία και στους ίδιους τους δρόμους του χωριού.
Λίγο πριν την άφιξή μας στη Λισαβόνα θα κάνουμε μια στάση στο καθολικό άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς» που δεσπόζει στην αριστερή όχθη του ποταμού Τάγου, απέναντι από την πόλη της Λισαβόνας.
Το μνημείο είναι εμπνευσμένο από το αντίστοιχο, πασίγνωστο άγαλμα στο Ρίο της Βραζιλίας, και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης, του ποταμού και της γέφυρας της 25ης Απριλίου.
Άφιξη στη Λισαβόνα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (ημέρα ελεύθερη)

Ελεύθερη ημέρα στην πορτογαλική πρωτεύουσα (check-out στις 11:00) και ευκαιρία να δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία και τη βοήθεια του αρχηγού μας θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις παραδοσιακές  γειτονιές της πόλης των 7 λόφων, χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς και αν είναι δυνατόν το τραμ - κόστος ημερήσιων εισιτηρίων για όλα τα μέσα μεταφοράς 6,90€ (πληρώνονται τοπικά).
Στη διάρκεια της επίσκεψής μας θα γνωρίσουμε μερικά από τα μυστήρια της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να μιλήσουμε για τoν διάσημο συγγραφέα/ποιητή Φερνάντο Πεσσόα και να περπα¬τήσουμε τα μέρη όπου περπατούσε ο ίδιος στην καθημερινότητά του.
Για το βράδυ προτείνουμε να απολαύσετε γνήσια τρα-γούδια φάδο (fado), τα πορτογαλικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α-πολαυστική αυτή μέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Πρωινό και αναχωρούμε για μια εκδρομή σε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho).
Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη που η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»…
Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), η οποία αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Εδώ «γεννήθηκε η Πορτογαλία», μαζί με τη γέννηση του πρώτου βασιλιά της χώρας, του Αλφόνσο Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Ducal Palace, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Επιστροφή στο Πόρτο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ – πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο. Αναχώρηση από το Πόρτο με προορισμό τη Λισαβόνα. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση στο περίφημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998.  Γείτονας του ποταμού Τάγου και με έκταση 50.000 στρεμμάτων, το Parque das Nações είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγχρονης πορτογαλικής αρχιτεκτονικής (πανοραμική ξενάγηση).
Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας για την πτήση της επιστροφής.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1059 € 380 €
Twin Room 1059 € 380 €
Triple Room 1059 € 380 €
Single Room 1679 € 380 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1209 € 380 €
Twin Room 1209 € 380 €
Triple Room 1209 € 380 €
Single Room 1829 € 380 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Για την αναχώρηση στις 30.04, δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στη Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 0 €
Twin Room 1639 € 0 €
Triple Room 1639 € 0 €
Single Room 2259 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

27/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

A3 723

08/05/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

23:50

05:45 +1

12 ημέρες / 11 διανυκτερεύσεις

Με προέκταση του ταξιδιού στο Αλγκάρβε, στη Νότια Πορτογαλία.

(Άφιξη στην Αθήνα την 13η ημέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες)

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 720

30/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

13:50

16:20

A3 725

08/05/2024

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

9 ημέρες / 7 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται.

(Άφιξη στην Αθήνα την 9η ημέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines.
  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5*.
  • Πρωινό.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο.
  • Μόνο στο Versus εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: για την αναχώρηση στις 27/04/2024 - 450€ και για την αναχώρηση στις 30/04/2024 - 380€.

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300 €.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Η ταυτότητά σας πρέπει να είναι της τελευταίας 15ετίας. Αν ταξιδέψετε με διαβατήριο, θα πρέπει να είναι σε ισχύ μέχρι και την ημερομηνία επιστροφής.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας ή παλαιάς έκδοσης ταυτότητα.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να ενημερώσουν τις πωλήσεις τη στιγμή της κράτησής τους και να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Με την κράτησή σας, παρακαλώ να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεβάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, π.χ. κάποιο κινητικό πρόβλημα κ.λπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή, π.χ. χωρίς λακτόζη, γλουτένη κ.λπ., δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στην ιστοσελίδα μας στο ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Για την αναχώρηση στις 27.04, απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Για την αναχώρηση στις 30.04, δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στη Αθήνα.


 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με άρτια κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας (Λισαβόνα, Κοΐμπρα, Πόρτο,Εβορα) έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει. Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

Ειδικότερα:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς Λισαβόνα και επιστροφή από Πόρτο και Λισαβόνα.
  • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Περιλαμβάνει τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία (1) στην Κοΐμπρα και 2 στην Εβορα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία της Πορτογαλίας.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* σε Λισαβόνα, Πόρτο, Κοΐμπρα.
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ.
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανακτορικό ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Ιπποτών.
  • Πηγαίνουμε στην επαρχία  Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Ολοήμερη περιήγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει.
  • Ξενάγηση στο Πόρτο για να εμβαθύνουμε στην απίστευτη αρχιτεκτονική παράδοσή του.
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα των οδηγών περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

SUPER ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ 12ήμερη ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

από το Αλγκάρβε στο Πόρτο

(αναχώρηση 27.04)

Το πρόγραμμα με αναχώρηση 27.04 περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα.
  • Επιπλέον σπάνια διαμονή στη μεσαιωνική Έβορα, μία πόλη-διαμάντι που αξίζει να ανακαλύψουμε. Αφιερώνουμε δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Έβορα για να έχουμε αρκετό χρόνο να την απολαύσουμε όπως πρέπει!
  • Μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Λισαβόνα. Συνεπώς έχουμε πέντε (5) διανυκτερεύσεις στην πορτογαλική πρωτεύουσα.
  • Μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Πόρτο. Συνεπώς έχουμε τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο στολίδι της Πορτογαλίας.
  • Ανακαλύπτουμε το ανεξερεύνητο Αλγκάρβε στον νότο της Πορτογαλίας, μια περιοχή με χρυσαφένιες αμμουδιές, βραχώδεις ακτές, γραφικά ψαροχώρια και εκπληκτική γαστρονομία.
  • Επίσκεψη στο Φάρο (Faro), την πρωτεύουσα της περιφέρειας Αλγκάρβε, μια όμορφη πόλη που ξεχωρίζει για το «αποικιοκρατικό» της χρώμα.
  • Ανακαλύπτουμε το ιστορικό Λάγκος με το ακρωτήριο Πούντα ντα Πιεντάντε (Ponta da Piedade), για να θαυμάσουμε τα ψηλά βράχια που προβάλλουν από τον Ατλαντικό, τ οποία η φύση έχει «προικίσει» με εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές, καμάρες και πύργους.
  • Φτάνουμε στο Ακρωτήριο Σάγκρες, το νοτιοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, με τον φάρο που δεσπόζει στην άκρη της χερσονήσου, την αύρα του Ατλαντικού και την ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο.
  • Επίσκεψη στο Μονσαράζ, το κουκλίστικο μεσαιωνικό χωριό με το εντυπωσιακό κάστρο που προσφέρει εκπληκτική θέα σε ολόκληρο τον πορτογαλικό κάμπο.
  • Βόλτα στη Βίλα Βισόσα, την «πριγκίπισσα του Αλεντέζου», της νότιας κεντρικής περιφέρειας της Πορτογαλίας. Ένα χωριουδάκι πραγματικό υπαίθριο μουσείο.
  • Στάση στο παρατηρητήριο όπου δεσπόζει το άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς» για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Λισαβόνας, του Τάγου και της γέφυρας της 25ης Απριλίου από ψηλά.

Highlights

  • Επισκεφτείτε το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου.
  • Ανακαλύψτε τη μεγαλειώδη, βασιλική πόλη Σίντρα, ένα υπερπολυτελές θέρετρο, γεμάτο παλάτια και κήπους.
  • Δείτε το κοσμικό Κασκάις και το Εστορίλ που ενέπνευσε την περιπέτεια Καζινό Ρουαγιάλ του Τζέιμς Μποντ.
  • Ανακαλύψτε την υπέροχη Λισαβόνα, μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Γευτείτε θαλασσινά και ψητά ψάρια στο γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, με θέα στον Ατλαντικό.
  • Θαυμάστε τις πορτογαλικές γόνδολες moliceiros στη Βενετία της Πορτογαλίας, την πόλη Αβέιρο.
  • Ζήστε τον θρύλο των προφητειών της Παναγίας, στην Προσκυνηματική πόλη Φάτιμα, με τη θαυματουργή πηγή.
  • Ζήστε την εμπειρία μιας αυθεντικής μουσικής παράστασης φάδος.
  • Θαυμάστε την απίστευτη θέα στον Ατλαντικό από το Ακρωτήριο Σάγκρες, το νοτιοδυτικό άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς Λισαβόνα και επιστροφή από Πόρτο και Λισαβόνα.
  • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* και 5* σε Λισαβόνα, Πόρτο, Κοΐμπρα.
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία Έλληνας αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα.

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024
  • Πάσχα 2024

Αναχωρήσεις

30/04



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγική ανοιξιάτικη Πορτογαλία του Versus, με προέκταση του ταξιδιού στην νότια Πορτογαλία - Πτήσεις με Aegean | 27.04.2024 & 30.04.2024 (Πάσχα 2024)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info