fb

Η κρυφή Ιταλία του Βορρά - Τεργέστη, Κροατία | 22.06.2024

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα αποκλειστικό και πολύ πρωτότυπο πρόγραμμα του Versus Travel στην κρυφή Βόρεια Ιταλία της Ρωμαϊκής, της Αγίας Ρωμαϊκής, της Ενετικής και της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Ένα σπάνιο οδοιπορικό στο μεσαιωνικό Τιρόλο, με επίσκεψη στη σούπερ chic Κορτίνα (του… Ροζ Πάνθηρα) και διαμονή στο πανέμορφο Μπολτσάνο, για να απολαύσουμε τις Δολομιτικές Άλπεις (μνημείο UNESCO) σε όλο τους το φυσικό μεγαλείο.

Εξερευνούμε σε βάθος τις θρυλικές πόλεις: Βερόνα, Πάντοβα, Βενετία, Τεργέστη και φτάνουμε στην ειδυλλιακή, αρχαία ρωμαϊκή Χερσόνησο Ίστρια, που σήμερα ανήκει στη Σλοβενία και στην Κροατία. Διασχίζουμε ολόκληρη τη χερσόνησο, με την καταπράσινη φύση, τις ρωμαϊκές καστροπόλεις, τα μεσαιωνικά βενετσιάνικα λιμάνια, τα φημισμένα αναγεννησιακά θέρετρα της Αδριατικής… Φτάνουμε μέχρι τη Φερράρα, ένα  κόσμημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, και την Κιότζια, τη «μικρή Βενετία» στα παράλια της Αδριατικής.

Αυτό το ταξίδι απευθύνεται σε όλους όσοι μαγεύονται από την Ιστορία και την ομορφιά της Ιταλίας και θέλουν να ανακαλύψουν όλα τα λαμπρά, μα άγνωστα μυστικά της.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Μόναχο, για να επισκεφτούμε το αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ στο Αυστριακό Τιρόλο, και εν συνεχεία να περάσουμε στο Ιταλικό, με σταθμούς τις πανέμορφες μεσαιωνικές πόλεις Μπρεσανόνε και Μπολτσάνο, και να διανυκτερεύσουμε στο Τρέντο. Θα φτάσουμε ως τη Λίμνη Γκάρντα, για να επισκεφθούμε την ειδυλλιακή Ρίβα, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη, κάτω από τις ’λπεις, και στη συνέχεια θα έρθουμε στην Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο, το Νο1 χιονοδρομικό κέντρο των Δολομιτικών ’λπεων.

Θα διανυκτερεύσουμε στην Πάδοβα με το απίθανο ιστορικό κέντρο, από όπου θα έρθουμε στη μεσαιωνική Βερόνα της Ιουλιέτας. Θα ξεναγηθούμε στην υπέρλαμπρη Βενετία των Δόγηδων και εν συνεχεία θα φτάσουμε στην ιστορική Τεργέστη. Από εκεί θα περάσουμε τα σύνορα με τη Σλοβενία και την Κροατία για να εξερευνήσουμε ολόκληρη τη μαγευτική Χερσόνησο Ίστρια. Θα ξεναγηθούμε στις σημαντικότερες αρχαίες ρωμαϊκές και αργότερα βενετσιάνικες πόλεις Πούλα, Πόρετς και Πιράν. Τελευταίος σταθμός μας θα είναι το αναγεννησιακό Ούντινε, με τις περίφημες λότζιες και τα μέγαρα του σταρ αρχιτέκτονα της ιταλικής Αναγέννησης, Αντρέα Παλλάδιο.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα νέο, σπάνιο πρόγραμμα στην παλιά αυτοκρατορική Ιταλία που αρχίζει από τις Δολομιτικές Άλπεις και το Ιταλικό Τιρόλο και καταλήγει στην κροατική και σλοβενική Χερσόνησο Ίστρια. Με απίθανες αλπικές διαδρομές, με μοναδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε θρυλικές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Με εξαιρετικές παροχές και φυσικά με Έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

 

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη και απογευματινή αναχώρηση από την Τεργέστη.
  • Τέλεια δομημένο πρόγραμμα με διανυκτερεύσεις σε απίθανες και μεγάλης σημασίας πόλεις-σταθμούς (Μπολτσάνο, Πάντοβα, Τεργέστη), σε ξενοδοχεία 4* και σε τιμή που κόβει την ανάσα.
  • Σπάνια διαμονή στο Μπολτσάνο που συνήθως παραλείπεται λόγω ακριβού κόστους, για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, στους πρόποδες των Δολομιτών. Δεν κάνουμε μια γρήγορη επίσκεψη διάρκειας 1 ώρας, για να διανυκτερεύσουμε έπειτα στο Τρέντο ή σε κάποιο άλλο αδιάφορο μέρος. Γλιτώνουμε έτσι κουραστικές οδικές διαδρομές και κερδίζουμε σε ομορφιά και απόλαυση.
  • Μοναδικές διαδρομές στην αλπική φύση της Βόρειας Ιταλίας με πολλές στάσεις για να απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία και επίσκεψη στο Νο 1 χειμερινό θέρετρο της Ιταλίας, τη διάσημη Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο.
  • Επισκέψεις στις πόλεις-σταρ της UNESCO: Βερόνα, Βενετία.
  • Γνωριμία με την ισχυρότατη ελληνική παροικία της Τεργέστης, η οποία συνέβαλλε στην Επανάσταση του 1821.
  • Επίσκεψη στο Ούντινε, μια εκδρομή που σπάνια περιλαμβάνεται στα προγράμματα της Βόρειας Ιταλίας.
  • Εξερεύνηση σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Ίστρια, τόπο καταγωγής του Ιωάννη Καποδίστρια. Βλέπουμε τις πόλεις-διαμάντια: Πούλα και Πόρετς στην Κροατία, και την πόλη Πιράν στη Σλοβενία.
  • Σπάνια επίσκεψη και γνωριμία με τη Φερράρα, ένα  κόσμημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, και την Κιότζια, τη «μικρή Βενετία» στα παράλια της Αδριατικής.
  • Μαζί σας εμπειρότατος και ειδικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα και όχι τοπικοί συνοδοί.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΟΥΝΤΙΝΕ – ΚΟΡΤΙΝΑ ΝΤ' ΑΜΠΕΤΣΟ – ΜΠΟΛΤΣΑΝΟ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την κοσμοπολίτικη και πανέμορφη Τεργέστη.

Με την άφιξή μας στην Τεργέστη αναχωρούμε οδικώς με κατεύθυνση τις Άλπεις, συγκεκριμένα τις εντυπωσιακές Δολομίτες με τις απότομες κορυφές τους. Οι Δολομίτες είναι οροσειρά στη βορειοανατολική Ιταλία, η οποία αποτελεί τμήμα των Άλπεων (Ιταλικό Τιρόλο) και ε­ντάσσεται στην περιοχή Βένετο. Είναι Εθνικό Πάρκο της Ιταλίας και μνημείο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

Πρώτη μας στάση η κοντινή μεσαιωνική πόλη Ούντινε. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία, απέχει περίπου μία ώρα από την Τεργέστη και ανήκει στην πε­ριοχή Φρίουλι που εκτείνεται μεταξύ της Αδριατικής και των Ι­ταλικών Άλπεων.

Τα αξιοθέατα της Ούντινε είναι πολλά. Χαρακτηριστικό εδώ είναι οι λότζιες, δηλαδή τα διώροφα και τριώροφα δημόσια ή ιδιωτικά βενετσιάνικα μέγαρα που στο ισόγειο έχουν στοές με κίονες, συνήθως ιωνικού ρυθμού. Τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά βρίσκονται στην κεντρική Πλατεία της Ελευθερίας και είναι η Λότζια του Λιονέλο του 1448, μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού, η οποία  στεγάζει το Δημαρχείο και ακριβώς απέ­ναντι η Λότζια του Αγίου Ιωάννη. Επίσης ξεχωρίζουν η πρώην Κατοικία του Πατριάρχη που χτίστηκε το 1517 και αρ­γότερα λειτούργησε ως φυλακή, αλλά και κάποια αναγεννη­σιακά μέγαρα που φέρουν την υπογραφή του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα, από τη Βιτσέντσα, Αντρέα Παλλάδιο.

Μετά το τέλος της περιήγησής μας στην Ούντινε, αναχωρούμε για τον επόμενό μας σταθμό, διασχίζοντας μια θαυμάσια διαδρομή μέσα από τα επιβλητικά βουνά της περιοχής. Αφού κάνουμε αρκετές στάσεις για να απολαύσουμε τη θέα και να απαθανατίσουμε το τοπίο, θα φτάσουμε στο πανέμορφο θέρετρο Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο. Πρόκειται για το διασημότερο και το πιο chic χιονοδρομικό κέντρο των Δο­λομιτών. Ένα μικρό, πανέμορφο χωριό, με πλακόστρωτους δρόμους, χωρίς αυτοκίνητα, υπέ­ροχα σαλέ, καφέ, εστιατόρια, μουσεία, γκαλερί, πολυτελείς μπουτίκ.

Η Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο είναι χωρίς αμφιβολία το πιο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της Ιταλίας. Εκεί συναντά κανείς από πρωταθλητές σκι μέχρι καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Εμείς θα κάνουμε μία πολύ ευ­χάριστη βόλτα στην Κορτίνα ντ Άμπέτσο, για ψώνια και καφέ. Θα απολαύσουμε το κέντρο του χωριού, με τη βασιλική εκκλησία του 19ου αιώνα, το Παλαιοντολογικό Μουσείο, το Ε­θνογραφικό και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Κατόπιν αναχωρούμε για το Μπολτσάνο, πρωτεύουσα του Ι­ταλικού Τιρόλο που βρίσκεται στους πρόποδες των Δολομιτών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει.

Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το πολύ όμορφο μεσαιωνικό κέντρο του Μπολτσάνο με τα γραφικά τιρολέζικα σπίτια. Θα δούμε την περίφημη Πλατεία Walther, την Πλατεία Δημαρχείου και τον γοτθικό καθεδρικό ναό με την πολύχρωμη σκεπή του, με φόντο τις κορυφές των Δολομιτών. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: ΜΠΟΛΤΣΑΝΟ – ΡΙΒΑ ΝΤΕΛ ΓΚΑΡΝΤΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ

Ξεκινάμε σήμερα για τη Ρίβα ντελ Γκάρ­ντα, μια μικρή όμορφη πόλη που είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη της Λίμνης Γκάρντα. Η Γκάρντα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Ο οικισμός βρίσκεται στο τέλος των Ιταλικών Άλ­πεων και της Δολομιτικής Οροσειράς, σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρα.

Νο 1 αξιοθέατο της Ρίβα είναι το κάστρο Ρόκα που χτίστηκε το 1124 για λογαριασμό του Οίκου Σκαλιτζέρι, που κυ­βερνούσε τη γειτονική Βερόνα. Σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο. Επίσης σώζονται τμήματα της μεσαιωνικής οχύρω­σης: οι Πύλες Σαν Μάρκο (11ος αιώνας) και Σαν Μικέλε (13ος αιώνας) καθώς και η μεσαιωνική Πιάτσα Καβούρ. Στην Πύλη Σαν Μικέλε βρίσκεται και ο Ναός της Θεοτόκου του 14ου αιώνα. Ο ναός περιλαμβάνει εντυπωσιακές μπαρόκ τοιχογραφίες. Έ­νας άλλος σπουδαίος ναός της Ρίβα είναι οκταγωνικός μπα­ρόκ της Παρθένου, ο οποίος επίσης περιέχει εξαιρετικές τοι­χογραφίες.

Αφού απολαύσουμε τη στάση μας στην πανέμορφη παραλίμνια πόλη, θα αναχωρήσουμε για τη μεσαιωνική Βερόνα, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στη Βερόνα, ως γνωστόν, γεννήθηκε και πέθανε ο με­γαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας της ιστορίας… Στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η ηρωίδα είναι βερο­νέζα. Στην περιήγησή μας, λοιπόν, θα δούμε το μπαλκόνι της Ιουλιέτας στο οποίο συναντούσε τον Ρωμαίο. Για την ιστορία, η πόλη αυτή ενέπνευσε στον Σαίξπηρ δύο ακόμη αριστουρ­γήματα: τους Δύο Άρχοντες από τη Βερόνα και Το Ημέρωμα της Στρίγγλας.

Εκτός όμως από το λογοτεχνικό ενδιαφέρον, η Βερόνα έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονο­μιάς από την UNESCO, για την αστική δομή και την αρχιτεκτο­νική της. Στα σημαντικότερα αξιοθέατά της συγκαταλέγο­νται: η Ρωμαϊκή Αρένα, η δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσ­σαίο της Ρώμης στην οποία πραγματοποιούνται και σήμερα, σπουδαίες λυρικές παραστάσεις. Επίσης οι γειτονικές εμβλη­ματικές πλατείες Έρμπε και ντέι Σινιόρι. Η πρώτη είναι μια από τις πιο ιστορικές ολόκληρης της Ιταλίας. Συγκεντρώνει σπου­δαία μεσαιωνικά κτίρια, όπως το Παλάτι της Δικαιοσύνης (12ος αιώνας) και ο Πύργος των Λαμπέρτι, ύψους 83 μέτρων. Ο Πύργος είναι ο ψηλότερος σε όλη τη Βερόνα, με δύο κα­μπάνες που χρονολογούνται από το 1464.

Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την πόλη της Πάντοβα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα:ΠΑΝΤΟΒΑ – ΦΕΡΡΑΡΑ – ΚΙΟΤΖΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί αυτές τις μέρες. Κατ’ αρχάς η Πάντοβα φημίζεται για το Πανεπιστήμιό της που ιδρύθηκε το 1222. Εκεί φοίτησαν και δίδαξαν ο Κο­πέρνικος και ο Γαλιλαίος. Η πόλη είναι γραφική, με πολλές με­σαιωνικές στοές, που καταλήγουν σε μεγάλες πλατείες. Επί­σης έχει πολλές γέφυρες. Στην Πάντοβα διαδραματίζονται και σκηνές από Το Ημέρωμα της Στρίγγλας.

Εμείς θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της Πάντοβα, το οποίο συγκεντρώνει πολλά μεσαιωνικά και αναγεννησιακά αριστουργήματα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το Παρεκκλήσι των Σκροβένι με τις τοιχογραφίες του Τζιότο που ολοκληρώθηκαν το 1305 (μνημείο της UNESCO). Ένα ακόμη μνημείο της UNESCO είναι το Παλάτσο ντέλα Ρατζιόνε. Πρό­κειται για μεσαιωνικό εμπορικό κέντρο, δημαρχείο και δικα­στήριο. Έχει τη μεγαλύτερη οροφή, που δεν υποστηρίζεται από κίονες, στην Ευρώπη, και μεγάλο αριθμό εξαιρετικών τοι­χογραφιών του Στέφανο ντα Φεράρα και του Νικολό Μιρέτο. Θα δούμε επίσης την αναγεννησιακή κεντρική πλατεία και τον καθεδρικό ναό, που είχε σχεδιαστεί από τον Μιχαήλ Άγγελο.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Φερράρα, άλλο ένα «κόσμημα» αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, που φημίζεται κυρίως για τα παλάτια της. Στο κέντρο δεσπόζει το εντυπωσιακό κάστρο της οικογένειας Έστε, ενώ ο καθεδρικός ναός στεγάζει αξιόλογα έργα τέχνης. Αφού απολαύσουμε την περιήγηση και τις βόλτες μας στη Φερράρα, αναχωρούμε για τον επόμενο προορισμό μας για σήμερα, στα παράλια της Αδριατικής.

Εδώ μας περιμένει ένα διαφορετικό μικρό αριστούργημα. Η Κιότζια είναι σαν μια μικρή Βενετία, γεμάτη κανάλια με γραφικά σπίτια και παλάτια, χωρίς τον όγκο τουρισμού της Γαληνότατης. Θεωρείται ένα από τα μυστικά διαμάντια της Αδριατικής, και όχι άδικα. Θα κάνουμε τις βόλτες μας κατά μήκος των καναλιών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε την κουκλίστικη αυτή παραθαλάσσια πόλη.

Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Πάντοβα.

 

4η ημέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την Πάντοβα και θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική Βενετία. Ολόκληρη η Βενετία είναι χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά που χωρίζονται από ισάριθμα κα­νάλια και επικοινωνούν με γέφυρες. Είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Βένετο και βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνο­θάλασσα που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής με­ταξύ των ποταμών Πάδου και Πιάβε. Φημίζεται για την ομορ­φιά της τοποθεσίας της, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης. Ολόκληρη η πόλη είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκό­σμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της. Στη Βενετία γεννήθηκαν ο Βιβάλντι, ο Καζανόβα και ο Μάρκο Πόλο…

Το όνομά της προέρχεται από τον λαό των Βένετων, που κα­τοίκησαν την περιοχή από τον 10ο αιώνα π.Χ. Υπήρξε πρω­τεύουσα της Δημοκρατίας της Βενετίας αλλά είναι γνωστή και ως Γαληνοτάτη.

Η περιήγησή μας στη Βενετία θα αρχίσει από την πλατεία Σαν Μάρκο. Είναι η μεγαλύτερη της πόλης και ο κόμβος της. Εκεί θα δούμε την ομώνυμη βασιλική και το θρυλικό Παλάτι των Δόγηδων, το οποίο είχε και τμήμα που λειτουργούσε ως φυ­λακή και χώρος βασανιστηρίων. Στους χώρους υποδοχής του παλατιού δεσπόζουν έργα του Τισιανού και του Τιντο­ρέτο. Επίσης στην ίδια πλατεία βρίσκεται το παλαιότερο καφέ στον κόσμο, το ιστορικό Florian, που άνοιξε το 1720.

Εμείς στη βόλτα μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο της Βενετίας, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Θα περπατήσουμε μέσα στα στενά και πάνω στα γεφυράκια. Θα δούμε εντυπωσιακά παλάτσο, ναούς, δημόσια κτίρια που μαρτυρούν τη μεγάλη και σπουδαία ιστορία της πόλης. Θα πάμε στη γέφυρα των Στεναγμών, στη Γέφυρα Ριάλτο αλλά και στον Πύργο του Ρο­λογιού.

Αφού απολαύσουμε τη μαγική Βενετία, θα αναχωρήσουμε με προορισμό την ιστορική Τεργέστη. Η Τεργέστη βρίσκεται στα βορειοανα­τολικά της Ιταλίας, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία, και είναι λιμάνι στην Αδριατική Θάλασσα. Χτίστηκε από τους Ρω­μαίους το 177 π.Χ. Στα τέλη του 13ου αιώνα κυριεύτηκε από τους Ενετούς. Η Τεργέστη υπήρξε πεδίο δράσης των μελών της Φιλικής Εταιρείας αλλά και καταφύγιο πολλών Μικρασια­τών από τις Κυδωνίες, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΙΣΤΡΙΑ (ΚΡΟΑΤΙΑ) – ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Σήμερα θα κάνουμε μία πολύ ιδιαίτερη ημερήσια εκδρομή από την Τεργέστη. Θα περάσουμε τα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία και εν συνεχεία θα μπούμε στην Κροατία για να επισκεφτούμε τη χερσόνησο της Ίστρια. Θα διασχίσουμε κά­θετα την καταπράσινη χερσόνησο με τις πολλές ιστορικές παραλιακές πόλεις και θα κάνουμε στάση στις σημαντικότε­ρες από αυτές.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι η ρωμαϊκή Πούλα. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της χερσονήσου Ίστρια και σήμα κατατεθέν της είναι η εκπληκτική Αρένα, του 1ου αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα έξι μεγαλύτερα ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο, το οποίο είναι άριστα διατηρημένο, έχει εκπληκτική ακουστική και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί το διεθνές κινηματογραφικό φεστι­βάλ της Πούλα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Μουσολίνι είχε διατάξει το εν λόγω αμφιθέατρο να μεταφερθεί όπως είναι στην Ιταλία, αλλά το σχέδιο ναυάγησε λόγω του τεράστιου κόστους που απαιτούσε για να ολοκληρωθεί. Η Πούλα όμως είναι γεμάτη με ρωμαϊκά μνημεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Αψίδα των Σεργίων και ο ναός του Αυγούστου που βρίσκε­ται στο φόρουμ. Και τα δύο κτίσματα χρονολογούνται τον 1ο αιώνα, επί αυτοκρατορίας του Αυγούστου Καίσαρα.

Μετά την Πούλα ακολουθεί το Πόρετς (=Πάρενθος). Νο 1 α­ξιοθέατο εκεί είναι ο περίπλοκος παλαιοβυζαντινός ναός του Αγίου Ευφρασίου με το εντυπωσιακό βαπτιστήριο και το κω­δωνοστάσιο. Ο ναός είναι χτισμένος πάνω σε παλαιότερη βασιλική του 5ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκό­σμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Είναι χαρακτηριστικό ότι διαθέτει τα καλύτερα βυζαντινά προ-εικονοκλαστικά ψηφιδωτά της Δύσης μετά από τη Ραβέννα.

Τελευταίος σταθμός μας στην Ίστρια θα είναι το Πιράν. Βρί­σκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χερσονήσου, βρέχεται από την Αδριατική και ανήκει στη Σλοβενία. Χάρη στο ιδιαίτερο με­σαιωνικό χρώμα του, είναι δημοφιλέστατο θέρετρο. Και αυτή η πόλη ήταν ρωμαϊκό φρούριο και είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο. Η ονομασία της πιθανότατα προέρχεται από την ελληνική λέξη πύρρανος, η οποία σημαίνει κόκκινος, και ο­φείλεται στα κόκκινα πετρώματα της περιοχής. Ορισμένοι ι­στορικοί, πάλι, θεωρούν ότι προέρχεται από τη λέξη πυρά, ε­πειδή το λιμάνι διέθετε φάρο.

Επιστροφή στην Τεργέστη και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΤΕΡΓΕΣΤΗ (περιήγηση) – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check-out και πάμε να γνωρίσουμε την Τεργέστη, μέσα από περιήγηση που θα μας αποκαλύψει τα πολλά και σημαντικά αξιοθέατα που μαρτυρούν τη μακρά ιστορία της πόλης.

Η Τεργέστη είναι μια ιδιαίτερη πόλη της Ιταλίας, όπου η ιταλική παράδοση αναμειγνύεται με στοιχεία της ιστορικής αυστριακής παρουσίας. Ως σημαντικότερο λιμάνι της Αυστρο-Ουγγαρίας στέγαζε και μια σημαντική ελληνική παροικία.

Η περιήγησή μας θα μας φέρει στον λόφο του καθεδρικού ναού με τις διάσπαρτες ρωμαϊκές αρχαιότητες και πανοραμική θέα πάνω από την πόλη. Σε μια βόλτα στο κέντρο και κατά μήκος της παραλίας θα γνωρίσουμε την επιβλητική κεντρική Πλατεία της Ένωσης, με τα επιβλητικά δημόσια κτίρια του 18ου και του 19ου αιώνα. Εκεί βρίσκεται και το Λυρικό Θέ­ατρο Τζουζέπε Βέρντι που εγκαινιάστηκε το 1801. Θα δούμε την περίφημη όπερα και τον ελληνορθόδοξο μπαρόκ ναό του Αγίου Νικολάου, με το χρυσοποίκιλτο εσωτερικό.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και αγορές στους πεζόδρομους της Τεργέστης. Στη συνέχεια θα μεταφερ­θούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επι­στροφής μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 899 € 390 €
Twin Room 899 € 390 €
Triple Room 899 € 390 €
Single Room 1399 € 390 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1119 € 390 €
Twin Room 1119 € 390 €
Triple Room 1119 € 390 €
Single Room 1619 € 390 €
Σημείωση:
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1539 € 0 €
Twin Room 1539 € 0 €
Triple Room 1539 € 0 €
Single Room 2039 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

22/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:05

AZ 1357

22/06/2024

ΡΩΜΗ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ

09:15

10:25

AZ 1364

27/06/2024

ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΡΩΜΗ

19:30

20:35

AZ 722

27/06/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50 +1

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

Δεν περιλαμβάνονται

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 390
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €300 κατ’ άτομο.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα νέο, σπάνιο πρόγραμμα στην παλιά αυτοκρατορική Ιταλία που αρχίζει από τις Δολομιτικές Άλπεις και το Ιταλικό Τιρόλο και καταλήγει στην κροατική και σλοβενική Χερσόνησο Ίστρια. Με απίθανες αλπικές διαδρομές, με μοναδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε θρυλικές πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Με εξαιρετικές παροχές και φυσικά με Έλληνα αρχηγό μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

 

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη και απογευματινή αναχώρηση από την Τεργέστη.
  • Τέλεια δομημένο πρόγραμμα με διανυκτερεύσεις σε απίθανες και μεγάλης σημασίας πόλεις-σταθμούς (Μπολτσάνο, Πάντοβα, Τεργέστη), σε ξενοδοχεία 4* και σε τιμή που κόβει την ανάσα.
  • Σπάνια διαμονή στο Μπολτσάνο που συνήθως παραλείπεται λόγω ακριβού κόστους, για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, στους πρόποδες των Δολομιτών. Δεν κάνουμε μια γρήγορη επίσκεψη διάρκειας 1 ώρας, για να διανυκτερεύσουμε έπειτα στο Τρέντο ή σε κάποιο άλλο αδιάφορο μέρος. Γλιτώνουμε έτσι κουραστικές οδικές διαδρομές και κερδίζουμε σε ομορφιά και απόλαυση.
  • Μοναδικές διαδρομές στην αλπική φύση της Βόρειας Ιταλίας με πολλές στάσεις για να απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία και επίσκεψη στο Νο 1 χειμερινό θέρετρο της Ιταλίας, τη διάσημη Κορτίνα ντ’ Αμπέτσο.
  • Επισκέψεις στις πόλεις-σταρ της UNESCO: Βερόνα, Βενετία.
  • Γνωριμία με την ισχυρότατη ελληνική παροικία της Τεργέστης, η οποία συνέβαλλε στην Επανάσταση του 1821.
  • Επίσκεψη στο Ούντινε, μια εκδρομή που σπάνια περιλαμβάνεται στα προγράμματα της Βόρειας Ιταλίας.
  • Εξερεύνηση σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Ίστρια, τόπο καταγωγής του Ιωάννη Καποδίστρια. Βλέπουμε τις πόλεις-διαμάντια: Πούλα και Πόρετς στην Κροατία, και την πόλη Πιράν στη Σλοβενία.
  • Σπάνια επίσκεψη και γνωριμία με τη Φερράρα, ένα  κόσμημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, και την Κιότζια, τη «μικρή Βενετία» στα παράλια της Αδριατικής.
  • Μαζί σας εμπειρότατος και ειδικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα και όχι τοπικοί συνοδοί.

 

Highlights

  • Ζήστε τη μαγεία και το απαράμιλλο στυλ του… Ροζ Πάνθηρα, στα σαλέ της σούπερ chic Κορτίνα ντ’Αμπέτσο.
  • Απολαύστε τις εκπληκτικές διαδρομές στις Δολομιτικές Άλπεις, μέσα από καταπράσινα βουνά και απότομες κορυφές που κόβουν την ανάσα.
  • Χαρείτε την πανέμορφη φύση της Ρίβα ντελ Γκάρντα, στη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, εκεί όπου τελειώνουν οι Ιταλικές Άλπεις.
  • Απολαύστε μοναδικές ξεναγήσεις στις πόλεις-κοσμήματα της Βόρειας Ιταλίας: Βερόνα, Πάντοβα, Βενετία, Τεργέστη.
  • Ανακαλύψτε τις κρυφές ομορφιές της καταπράσινης και αυτοκρατορικής Χερσονήσου Ίστρια, που σήμερα ανήκει στη Σλοβενία και την Κροατία. Θαυμάστε τις ρωμαϊκές πόλεις-φρούρια: Πούλα, Πόρετς και Πιράν, που κρατούν το ρωμαϊκό σχέδιο αλλά έχουν και πανέμορφα βενετσιάνικα στοιχεία.
  • Περπατήστε στις βενετσιάνικες λότζιες του Ούντινε και δείτε τα μέγαρα του σταρ αρχιτέκτονα της ιταλικής Αναγέννησης, Αντρέα Παλλάδιο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη και απογευματινή αναχώρηση από την Τεργέστη.
  • Σπάνια διαμονή στο Μπολτσάνο που συνήθως παραλείπεται λόγω ακριβού κόστους
  • Εξερεύνηση σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Ίστρια

Περίοδοι

  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

22/06



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info