fb

Σμύρνη και Μικρασιατικά Παράλια, Ταξίδι στη μνήμη και την ιστορία | Μάιος (Πάσχα) - Ιούνιος 2024

Διάρκεια: 5,6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 589€

Ταυτότητα ταξιδιού

Προσεκτικά και ευρηματικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, μετά από την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή, που μας επιτρέπει μέσα σε 5 ημέρες να καλύψουμε τη Σμύρνη και ένα μεγάλο τμήμα της Δυτικής Τουρκίας και της Μικράς Ασίας. Με ένα στιβαρό πρόγραμμα περιηγήσεων, που καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα, με παροχές και ανέσεις χωρίς «τσιγκουνιές» και χωρίς να βάζουμε «νερό στο κρασί μας». Μεγάλα ατού είναι αναμφισβήτητα το ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη, στην καρδιά της πόλης με εκπληκτικές ανέσεις και θέα στη θάλασσα, ο Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα που θα είναι διαρκώς μαζί σας, αλλά και ο τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, όπου απαιτείται, για εμπεριστατωμένες σε βάθος ξεναγήσεις.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι που μας χαρίζει μία «γεύση» από Μικρά Ασία, τη μυθική χώρα των απέραντων αυτοκρατοριών, των ατέλειωτων καραβανιών, των περιπλανώμενων φυλών, των θρησκειών, των αιρέσεων, των δογμάτων, των οικουμενικών συνόδων, των σχισμάτων, των ασκητών.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στα Παράλια της Μικράς Ασίας. Οι επιλεγμένες επισκέψεις μας σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. προσφέρουν στους ταξιδιώτες μας μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου. Έχοντας ως βάση μας την πολύπαθη και ιστορική Σμύρνη, επισκεπτόμαστε τα περισσότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, τον αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου, το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί και τη Χερσόνησο της Ερυθραίας, απέναντι από τη Χίο, με τα Βουρλά, το Τσεσμέ και τα Αλάτσατα. Την αρχαία Έφεσο - την πιο καλοδιατηρημένη Ιωνική πόλη - τη Μίλητο και τα Δίδυμα αλλά και το παραθαλάσσιο Κουσάντασι. Ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία, κοσμοπολίτικο «αέρα» και μνήμες μιας ένδοξης εποχής…

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή, διαμορφώσαμε το πιο πλήρες και γεμάτο πρόγραμμα για τη Σμύρνη και τα Παράλια της Μικράς Ασίας. Ένα πρόγραμμα όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, και έμφαση στο τοπικό και ελληνικό στοιχείο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μία σε βάθος εξερεύνηση στην ιστορική Σμύρνη και τα Μικρασιατικά παράλια, με παροχές και εμπειρίες-εκπλήξεις που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την Aegean.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Park Inn by Radisson 4* στη Σμύρνη, σε εξαιρετική τοποθεσία στην καρδιά της πόλης που προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι, στο ιστορικό κέντρο και στον διάσημο παραλιακό πεζόδρομο Kordon με τα καφέ και τα καταστήματα. Με εκπληκτικές ανέσεις και θέα στη θάλασσα, για να απολαύσετε κάθε λεπτό της διαμονής σας στη Σμύρνη.
  • Το μόνο πρόγραμμα της αγοράς με Έλληνα αρχηγό-συνοδό και όχι τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό. Θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο ελληνόφωνο ξεναγό, χωρίς να στείλουμε Έλληνα αρχηγό – που θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας – να συνοδεύσει την αποστολή. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόκειται για μια επιλογή που κοστίζει, αλλά προσφέρει επιπλέον ασφάλεια, εξυπηρέτηση, άνεση και απόλαυση του ταξιδιού σας. Με λίγα λόγια, προσφέρει την ποιότητα Versus Travel!
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, όπου είναι απαραίτητο, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  • Δεν υπάρχουν ελεύθερες ημέρες, αλλά ημέρες γεμάτες εκδρομές και περιηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά, το πρόγραμμα προβλέπει και ελεύθερο χρόνο για να τον διαθέσετε όπως επιθυμείτε και να απολαύσετε το ταξίδι και μόνοι σας ή με τη συνοδεία και την περιποίηση του αρχηγού μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε μόνο μία εκδρομή να περιλαμβάνεται… Εμείς προτιμήσαμε το πρόγραμμά μας να είναι γεμάτο εκδρομές ιδιωτικές με τον αρχηγό μας. Είναι, βλέπετε, ταξίδι Versus Travel!
  • Εκπλήξεις που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα και αυξάνουν την εμπειρία. Κρυμμένα μυστικά που θα μας γνωρίσουν μια άλλη Μικρά Ασία, δίνοντας έμφαση στο τοπικό και ελληνικό στοιχείο με ειδικές επισκέψεις – δραστηριότητες που έχουμε οργανώσει και δεν θα βρείτε σε άλλα προγράμματα.
  • Πλήρης και εμπεριστατωμένη ξενάγηση στη Σμύρνη, κατά την οποία θα περάσουμε – μεταξύ άλλων – από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στο Κορδελιό, απέναντι από τη Σμύρνη, την πολυτελή περιοχή με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο.
  • Ειδική επίσκεψη και περιήγηση στο Αϊβαλί, περιοχή της Μικράς Ασίας που συνήθως παραλείπεται, με επίκεντρο τον μικρασιατικό Ελληνισμό και το ελληνικό στοιχείο. Το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί, απέναντι από τη Μυτιλήνη, είναι η πόλη που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου για να θαυμάσουμε από κοντά τον Ναό του Ασκληπιού, έναν συγκλονιστικό αρχαιολογικό θησαυρό της Μικράς Ασίας.
  • Επίσκεψη στην αρχαία Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη Ιωνική πόλη, όπου ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος μαρτυρά το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα.
  • Βόλτες στην παραλία στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι, με τα αραγμένα σκάφη στη μαρίνα, τα εστιατόρια με φρέσκο ψάρι και τα καταστήματα που… αδημονούν για παζάρια.
  • Εξερευνούμε τη Χερσόνησο της Ερυθραίας δυτικά της Σμύρνης, απέναντι από τη Χίο. Στο επίκεντρό μας τα Βουρλά και το Τσεσμέ, αλλά και όμορφα χωριά όπως τα Αλάτσατα, το γραφικό χωριό της Τουρκίας που θυμίζει Ελλάδα.
  • Επίσκεψη στην αρχαία Μίλητο και στα Δίδυμα, με τον υπέροχο Ναό του Απόλλωνα και το σημαντικό μαντείο που ήταν για τη Μικρά Ασία ό,τι ακριβώς οι Δελφοί για τη σημερινή Ελλάδα.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Ζήστε την εμπειρία της αυθεντικής Μικράς Ασίας.

Μην κάνετε ένα επιδερμικό ταξίδι…

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και επιβίβαση στην απευθείας πτήση για Σμύρνη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα έχουμε την δυνατότητα να ξεναγηθούμε στη Σμύρνη. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη. Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φτάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου, στην Πούντα για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης.

Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PASPORT), το περίφημο ρολόι στην απέναντι όχθη του Κορδελιού, την περιοχή Αλσαντζάκ (ALSANCAK) με τα γραφικά σοκάκια, και την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Υπόλοιπη ημέρα στη διάθεσή σας για να απολαύσετε τις βόλτες στην πόλη και τις τοπικές λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΪΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πέργαμο, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο με τον Ναό του Ασκληπιού.

Θα συνεχίσουμε για το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί, την πόλη που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία - πολλοί μάλιστα από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΜΙΛΗΤΟΣ – ΔΙΔΥΜΑ – ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη Ιωνική πόλη, όπου ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος μαρτυρά το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα.

Θα διασχίσουμε όλη την αρχαία πόλη και θα θαυμάσουμε τη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το επιβλητικό αρχαίο θέατρο της Εφέσου, τα αρχαία λουτρά, την αναπαράσταση του ναού της Αρτέμιδος που είναι ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, το πέτρινο σπίτι της Παναγίας που έχτισε ο Άγιος Ιωάννης για να περάσει τα τελευταία της χρόνια, και ένα από τα πρώτα αποχετευτικά συστήματα του κόσμου.

Επόμενος σταθμός το κοσμοπολίτικο Κουσάντασι (Νησί των Πουλιών). Θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στην παραλία, να κάνετε παζάρια με τους ντόπιους καταστηματάρχες και να γευματίσετε σε κάποια από τις ταβέρνες, όπου σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το τοπικό ψάρι.

Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στη Μίλητο, παλιό ελληνικό λιμάνι όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το θέατρο της πόλης. Η Μίλητος ήταν αρχαία πόλη της Ιωνίας και αποτέλεσε μία από τις 12 Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας.

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα είναι τα Δίδυμα, 20 περίπου χιλιόμετρα νοτιότερα της Μιλήτου. Πρόκειται για σπουδαίο αρχαίο ιερό και μαντείο, το σημαντικότερο στον χώρο της Ιωνίας και ένα από τα σημαντικότερα στον αρχαίο κόσμο. Τα Δίδυμα ήταν για τη Μικρά Ασία, ό,τι ακριβώς οι Δελφοί για την περιοχή της σημερινής Ελλάδας. Οι αρχαίοι συγγραφείς απέδιδαν την ονομασία Δίδυμα στην ύπαρξη ναών αφιερωμένων στα δίδυμα αδέρφια Απόλλων και Άρτεμη. Αφού θαυμάσουμε από κοντά τον υπέροχο Ναό του Απόλλωνα, θα επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στη Σμύρνη. Διανυκτέρευση. 

 

5η ημέρα: ΣΜΥΡΝΗ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΣΜΥΡΝΗ – πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα εξερευνήσουμε τη Χερσόνησο της Ερυθραίας δυτικά της Σμύρνης, απέναντι από τη Χίο. Στο επίκεντρό μας βρίσκονται τα Βουρλά και το Τσεσμέ, αλλά και όμορφα χωριά όπως τα Αλάτσατα, το γραφικό χωριό της Τουρκίας που θυμίζει Ελλάδα με τα γραφικά σοκάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, τις όμορφες γειτονιές και μια ατμόσφαιρα που σε γυρίζει πίσω πολλά χρόνια, όταν όλα εδώ ήταν ελληνικά.

Χρόνος για μία βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 649 € 250 €
Twin Room 649 € 250 €
Triple Room 649 € 250 €
Single Room 999 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 649 € 250 €
Twin Room 649 € 250 €
Triple Room 649 € 250 €
Single Room 999 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 589 € 250 €
Twin Room 589 € 250 €
Triple Room 589 € 250 €
Single Room 939 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 609 € 250 €
Twin Room 609 € 250 €
Triple Room 609 € 250 €
Single Room 959 € 250 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 799 € 250 €
Twin Room 799 € 250 €
Triple Room 799 € 250 €
Single Room 1149 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 799 € 250 €
Twin Room 799 € 250 €
Triple Room 799 € 250 €
Single Room 1149 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 739 € 250 €
Twin Room 739 € 250 €
Triple Room 739 € 250 €
Single Room 1089 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 759 € 250 €
Twin Room 759 € 250 €
Triple Room 759 € 250 €
Single Room 1109 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1099 € 0 €
Twin Room 1099 € 0 €
Triple Room 1099 € 0 €
Single Room 1449 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1099 € 0 €
Twin Room 1099 € 0 €
Triple Room 1099 € 0 €
Single Room 1449 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1039 € 0 €
Twin Room 1039 € 0 €
Triple Room 1039 € 0 €
Single Room 1389 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1059 € 0 €
Twin Room 1059 € 0 €
Triple Room 1059 € 0 €
Single Room 1409 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές.Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 996

01.05.2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ

16:30

17:30

Α3 997

06.05.2024

ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

18:15

19:15

6ήμερο πρόγραμμα, με μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Σμύρνη

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 996

03.05.2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ

16:30

17:30

Α3 997

08.05.2024

ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

18:15

19:15

6ήμερο πρόγραμμα, με μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Σμύρνη

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 996

22.05.2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ

16:30

17:30

Α3 997

26.05.2024

ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

18:15

19:15

5ήμερο πρόγραμμα, όπως περιγράφεται

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 996

26.06.2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ

16:30

17:30

Α3 997

30.06.2024

ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

18:15

19:15

5ήμερο πρόγραμμα, όπως περιγράφεται

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Πολύ καλό ξενοδοχείo 4*, το Park Inn Izmir, σε εξαιρετική τοποθεσία στην καρδιά της πόλης.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός που θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας.
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (προαιρετικά).
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (πληρώνονται τοπικά) περίπου:
    € 100 (λόγω της αστάθειας του νομίσματος της Τουρκίας υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του κόστους εισόδων από τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας, καθώς αναλόγως της ισοτιμίας αναπροσαρμόζουν το κόστος εισόδου).
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο

 Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή, διαμορφώσαμε το πιο πλήρες και γεμάτο πρόγραμμα για τη Σμύρνη και τα Παράλια της Μικράς Ασίας. Ένα πρόγραμμα όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, και έμφαση στο τοπικό και ελληνικό στοιχείο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μία σε βάθος εξερεύνηση στην ιστορική Σμύρνη και τα Μικρασιατικά παράλια, με παροχές και εμπειρίες-εκπλήξεις που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την Aegean.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Park Inn by Radisson 4* στη Σμύρνη, σε εξαιρετική τοποθεσία στην καρδιά της πόλης που προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι, στο ιστορικό κέντρο και στον διάσημο παραλιακό πεζόδρομο Kordon με τα καφέ και τα καταστήματα. Με εκπληκτικές ανέσεις και θέα στη θάλασσα, για να απολαύσετε κάθε λεπτό της διαμονής σας στη Σμύρνη.
  • Το μόνο πρόγραμμα της αγοράς με Έλληνα αρχηγό-συνοδό και όχι τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό. Θα μπορούσαμε να έχουμε μόνο ελληνόφωνο ξεναγό, χωρίς να στείλουμε Έλληνα αρχηγό – που θα βρίσκεται συνεχώς μαζί σας – να συνοδεύσει την αποστολή. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόκειται για μια επιλογή που κοστίζει, αλλά προσφέρει επιπλέον ασφάλεια, εξυπηρέτηση, άνεση και απόλαυση του ταξιδιού σας. Με λίγα λόγια, προσφέρει την ποιότητα Versus Travel!
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, όπου είναι απαραίτητο, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  • Δεν υπάρχουν ελεύθερες ημέρες, αλλά ημέρες γεμάτες εκδρομές και περιηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά, το πρόγραμμα προβλέπει και ελεύθερο χρόνο για να τον διαθέσετε όπως επιθυμείτε και να απολαύσετε το ταξίδι και μόνοι σας ή με τη συνοδεία και την περιποίηση του αρχηγού μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε μόνο μία εκδρομή να περιλαμβάνεται… Εμείς προτιμήσαμε το πρόγραμμά μας να είναι γεμάτο εκδρομές ιδιωτικές με τον αρχηγό μας. Είναι, βλέπετε, ταξίδι Versus Travel!
  • Εκπλήξεις που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα και αυξάνουν την εμπειρία. Κρυμμένα μυστικά που θα μας γνωρίσουν μια άλλη Μικρά Ασία, δίνοντας έμφαση στο τοπικό και ελληνικό στοιχείο με ειδικές επισκέψεις – δραστηριότητες που έχουμε οργανώσει και δεν θα βρείτε σε άλλα προγράμματα.
  • Πλήρης και εμπεριστατωμένη ξενάγηση στη Σμύρνη, κατά την οποία θα περάσουμε – μεταξύ άλλων – από τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στο Κορδελιό, απέναντι από τη Σμύρνη, την πολυτελή περιοχή με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο.
  • Ειδική επίσκεψη και περιήγηση στο Αϊβαλί, περιοχή της Μικράς Ασίας που συνήθως παραλείπεται, με επίκεντρο τον μικρασιατικό Ελληνισμό και το ελληνικό στοιχείο. Το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί, απέναντι από τη Μυτιλήνη, είναι η πόλη που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922.
  • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου για να θαυμάσουμε από κοντά τον Ναό του Ασκληπιού, έναν συγκλονιστικό αρχαιολογικό θησαυρό της Μικράς Ασίας.
  • Επίσκεψη στην αρχαία Έφεσο, την πιο καλοδιατηρημένη Ιωνική πόλη, όπου ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος μαρτυρά το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα.
  • Βόλτες στην παραλία στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι, με τα αραγμένα σκάφη στη μαρίνα, τα εστιατόρια με φρέσκο ψάρι και τα καταστήματα που… αδημονούν για παζάρια.
  • Εξερευνούμε τη Χερσόνησο της Ερυθραίας δυτικά της Σμύρνης, απέναντι από τη Χίο. Στο επίκεντρό μας τα Βουρλά και το Τσεσμέ, αλλά και όμορφα χωριά όπως τα Αλάτσατα, το γραφικό χωριό της Τουρκίας που θυμίζει Ελλάδα.
  • Επίσκεψη στην αρχαία Μίλητο και στα Δίδυμα, με τον υπέροχο Ναό του Απόλλωνα και το σημαντικό μαντείο που ήταν για τη Μικρά Ασία ό,τι ακριβώς οι Δελφοί για τη σημερινή Ελλάδα.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Ζήστε την εμπειρία της αυθεντικής Μικράς Ασίας.

Μην κάνετε ένα επιδερμικό ταξίδι…

Highlights

  • Βόλτα στον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο στο πολυτελές Κορδελιό.
  • Τα διατηρητέα σπίτια της τότε ένδοξης εποχής, στη Σμύρνη, τα οποία διασώθηκαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
  • Ο αρχαιολογικός χώρος της Περγάμου με τον Ναό του Ασκληπιού.
  • Το χιλιοτραγουδισμένο Αϊβαλί που αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς το 1922.
  • Το όμορφο χωριό Αλάτσατα που θυμίζει Ελλάδα, με τα γραφικά σοκάκια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά.
  • Περίπατος στην περίφημη προκυμαία της Σμύρνης.
  • Οι πλούσιες γεύσεις της τοπικής κουζίνας που δεν αφήνουν κανέναν… ουρανίσκο ασυγκίνητο.
  • Ο περίφημος αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Εφέσου που μαρτυρά το μεγαλείο και τον πλούτο της περιοχής αυτής στην αρχαιότητα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την Aegean.
  • Ειδική ξενάγηση στο Αϊβαλί
  • Το μόνο πρόγραμμα της αγοράς με Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα που θα είναι διαρκώς μαζί σας

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

01/05, 03/05, 22/05, 26/06



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Σμύρνη και Μικρασιατικά Παράλια, Ταξίδι στη μνήμη και την ιστορία | Μάιος (Πάσχα) - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info