fb

Παπούα-Νέα Γουινέα, εξερευνητική αποστολή - Φεστιβάλ του Μάουντ Χάγκεν | 12.08.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 8490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι-expedition στην Παπούα-Νέα Γουινέα που οργανώνει το Versus Travel είναι πολύ ιδιαίτερο, οργανωμένο με εμμονή στην κάθε λεπτομέρεια, και προορίζεται για πολύ απαιτητικούς ταξιδιώτες. Καλύπτει τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά του νησιού, με τα καλύτερα μεταφορικά μέσα που διατίθενται εκεί, με εξαιρετικά έμπειρους οδηγούς και προβλέπει, όλα τα απρόβλεπτα που μπορεί να συναντήσει κανείς μέσα στην άγρια φύση.

Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά πλούσιο, διότι ο προορισμός είναι μακρινός και πηγαίνεις εκεί μόνο μια φορά. Αλλά ταυτόχρονα είναι και ξεκούραστο, διότι μένουμε μέσα στη φύση και ακολουθούμε τους ρυθμούς της. Με λίγα λόγια αυτό δεν είναι ένα εμπορικό ταξίδι. Είναι εμπειρία ζωής και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που αναζητούν αποκλειστικά το εξαιρετικό.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Παπούα-Νέα Γουινέα, μία χώρα όπου ακόμα και σήμερα, δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί όλες οι φυλές που κατοικούν εδώ! Το ταξίδι αυτό δεν είναι μία συνηθισμένη επίσκεψη της Νέας Γουινέας πέριξ του Μάουντ Χάγκεν, αλλά μια πραγματική εξερεύνηση για να μπούμε βαθιά μέσα στις ζούγκλες και να γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες φυλές του νησιού.

Οι ημερομηνίες που επιλέξαμε δεν είναι τυχαίες, καθώς εκείνες τις ημέρες οργανώνεται το πολιτιστικό Φεστιβάλ του Μάουντ Χάγκεν, στο οποίο λαμβάνουν μέρος όλες οι φυλές της περιοχής με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους.

Στο ταξίδι μας περιλαμβάνονται:

  • Πλήρης διατροφή στην Παπούα Νέα Γουινέα (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
  • Παρευρισκόμαστε στο πιο σημαντικό Φεστιβάλ πολιτισμού του Μάουντ Χάγκεν για τρεις μέρες
  • Συναντούμε απομονωμένες φυλές και ερχόμαστε σε επαφή με την καθημερινότητά τους. Κάποιες από αυτές τις φυλές είναι τροφοσυλλέκτες, άλλες φορούν ελάχιστο ρουχισμό, και σε γενικές γραμμές έχουν σχετικά περιορισμένες επαφές με τον δυτικό κόσμο.
  • Γνωριμία με τη φυλή Μέλπα, τους «Ανθρώπους της λάσπης» και την «φυλή των Σκελετών», όπου θα μάθουμε τα πάντα για τις ζωές, τα ήθη και τα έθιμά τους.
  • Θα επισκεφτούμε περισσότερα από 8 χωριά για έρθουμε όσο γίνεται πιο κοντά με τους ντόπιους και να θαυμάσουμε τα απίστευτα φυσικά τοπία.
  • Περιήγηση σε τροπικό δάσος στο Μάουντ Χάγκεν.
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τοπικά φαγητά, μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο
  • Θα έχουμε και χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση δίπλα στην πισίνα ή στις υπέροχες παραλίες της Παπούα
  • Μια διανυκτέρευση στην αρχή και δυο στο τέλος του ταξιδιού μας στη Σιγκαπούρη, με ξενάγηση!
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Σιγκαπούρη, πρώτη στάση του ταξιδιού μας.

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Άφιξη στη Σιγκαπούρη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΠΤΉΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ (ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ)

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η Σιγκαπούρη είναι μία από τις πιο αναπτυγμένες και οργανωμένες πόλεις στον κόσμο, κάτι που θα διαπιστώσουμε με το που πατήσουμε το πόδι μας στην πρωτεύουσα της πανέμορφης νησιωτικής χώρας της Ασίας.
Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση για την Παπούα Νέα Γουινέα και την πρωτεύουσά της, το Πορτ Μόρεσμπι.

4η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ

Άφιξη στο Πορτ Μόρεσμπι νωρίς το πρωί και επιβίβαση στην επόμενη πτήση μας, αυτή τη φορά για το Μάουντ Χάγκεν, πρωτεύουσα της επαρχίας των Χάιλαντς.
Το Μάουντ Χάγκεν πήρε την ονομασία του από το γειτονικό ομώνυμο ηφαίστειο, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας (το πρώτο είναι το Ουλάουν, στο νησί Νέα Βρετανία). Μιλάμε για μια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων, η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.600 μ. πάνω στην Κοιλάδα Γουογκάι. Η κοιλάδα, αυτή, είναι διάσημη, διότι εκεί βρίσκουμε τα αρχαιότερα δείγματα αγροτικής καλλιέργειας παγκοσμίως! Χρονολογούνται πριν από 30.000 χρόνια, δηλαδή στην παλαιολιθική εποχή. Στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τα προϊστορικά ευρήματα, εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα προηγμένες γεωργικές μέθοδοι, οι οποίες συνδυάστηκαν με εξίσου προηγμένη κοινωνική και πολιτική οργάνωση των καλλιεργητών. Σήμερα, οι κάτοικοι της κοιλάδας, εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους (της λίθινης εποχής) για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους!
Μετά από αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο, θα κατευθυνθούμε προς το κατάλυμά μας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο. Αφού τακτοποιηθούμε, θα απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα και θα ξεκουραστούμε επαρκώς πριν ξεκινήσουμε για την πρώτη μας γνωριμία με την περιοχή. Το απόγευμα λοιπόν, θα κατευθυνθούμε προς τη γειτονική Κοιλάδα Γουογκάι, όπου μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα σύμπλεγμα μονοπατιών και να μπούμε μέσα στο τροπικό δάσος ή αλλιώς το Δάσος της Βροχής, όπου θα απολαύσουμε μια τεράστια ποικιλία από ορχιδέες που σκαρφαλώνουν πάνω στους κορμούς των δέντρων. Επίσης θα δούμε από κοντά απίστευτα παραδείσια πουλιά. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί δέκα μοναδικά είδη. 
Βεβαίως θα έρθουμε σε επαφή και με ανθρώπους. Κατοίκους του δάσους, τροφοσυλλέκτες, με τις τοπικές ενδυμασίες τους, με το δικό τους body painting και τη δική τους γλώσσα. Αν είμαστε τυχεροί, θα τους δούμε συγκεντρωμένους να χορεύουν και να τραγουδάνε τον Χορό της Βροχής, της Φωτιάς κτλ. Ας μην ξεχνάμε, βρισκόμαστε στη χώρα των Παπούα!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ – ΧΩΡΙΟ ΠΑΪΓΙΑ

Αμέσως μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε για το κοντινό χωριό Παΐγια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις προετοιμασίες για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών, που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου και είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να επισκεφτεί κανείς το νησί τη συγκεκριμένη εποχή.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ: Φεστιβάλ – ΧΩΡΙΟ ΜΕΛΠΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φεύγουμε για να απολαύσουμε το πιο εντυπωσιακό πολιτιστικό γεγονός της περιοχής. Το Φεστιβάλ του Μάουντ Χάγκεν αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες από το 1961 όταν οργανώθηκε για πρώτη φορά, πριν καν την ανεξαρτησία της Παπούα-Νέα Γουινέα, και είχε ως σκοπό να ενώσει τις διάφορες φυλές της περιοχής, κατευνάζοντας έτσι τις όποιες αντιπαλότητες υπήρχαν μεταξύ των φυλών. Πρόκειται για μια εμπειρία μοναδική που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού στον πλανήτη, γι’ αυτό και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που έρχονται να θαυμάσουν τις υπέροχες αυτές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Κατά την επιστροφή θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Μέλπα, όπου ζουν οι άνθρωποι της φυλής Μέλπα. Μαζί τους θα μάθουμε πολλά για την ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού!
Το ταξίδι μας αρχίζει από το 1930. Μέχρι τότε, πιστευόταν πως τα κεντρικά βουνά της Νέας Γουινέας ήταν ακατοίκητα. Οι Αυστραλοί είχαν καταλάβει από το 1920 τα νότια παράλια και τα εκμεταλλεύονταν για εμπόριο τροφίμων και εξόρυξη μικρών κοιτασμάτων χρυσού. Ώσπου ήρθε το Κραχ και τότε έχασαν το ενδιαφέρον τους για την περιοχή. Το Κραχ όμως στάθηκε η αφορμή για τρία αδέρφια από την Αυστραλία, τον Μάικλ, τον Τζιμ και τον Ντάνι Λέι, να κινηθούν προς βορρά, με την ελπίδα ότι εκεί θα βρουν περισσότερο χρυσό. Έτσι ξεκίνησαν το έτος 1930 από την Αυστραλία, με αεροπλάνο και μία κάμερα, για μία τολμηρή εξερεύνηση στα Χάιλαντς, εκεί όπου μέχρι τότε δεν είχε πατήσει πόδι λευκού κατακτητή.
Πίστευαν ότι τα μέρη αυτά είναι ακατάκτητα και βραχώδη. Αλλά τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ανάμεσα στα βουνά αντίκρισαν από ψηλά μια τεράστια εύφορη κοιλάδα. Την Κοιλάδα Γουόγκαϊ. Η οποία κατοικούνταν! Εκεί και στα γύρω βουνά ζούσαν τότε 1 εκατ. άνθρωποι, οι ιθαγενείς της φυλής Μέλπα. Ο Μάικλ Λέι κινηματογράφησε ό,τι έβλεπε μπροστά του σ’ εκείνο το πρώτο ταξίδι. Έτσι σήμερα, υπάρχει ένα μοναδικό βίντεο, το οποίο απαθανατίζει την «Πρώτη Συνάντηση» με τους Μέλπα.
Στο βίντεο οι ντόπιοι λένε ότι δεν καταλάβαιναν τι ήταν αυτοί οι λευκοί άνθρωποι. Από πού ήρθαν. Αν ήταν πνεύματα, αν ήταν εχθροί… Ο Μάικλ Λέι, σκότωσε επί τόπου κάποιους αρχηγούς των οικισμών, σύνολο 41. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος αργότερα, το έκανε «αμυνόμενος». Το θέμα είναι, πως τελικά έζησε και δούλεψε με τους Μέλπα. Και τότε άρχισε ένα νέο κεφάλαιο για την εκμετάλλευση της Νέας Γουινέας.

Εμείς στην εκδρομή μας θα συναντήσουμε τη φυλή Μέλπα. Σήμερα ο πληθυσμός είναι 60.000 στα Χάιλαντς. Ορισμένοι έχουν δυτικοποιηθεί αλλά όχι εντελώς. Και σίγουρα όχι όλοι.
Γλώσσα τους είναι η μέλπα και η τοκ πίτζιν. Η δεύτερη είναι ένα μείγμα μέλπα και αγγλικών και συγκαταλέγεται στις επίσημες γλώσσες της Παπούας-Νέας Γουινέας. Αυτή χρησιμοποιείται στην εθνική τηλεόραση και στις διαφημίσεις.
Οι Μέλπα ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Χρησιμοποιούν παλαιολιθικά εργαλεία, καλλιεργούν γλυκοπατάτες (τις εισήγαγαν οι δυτικοί) και εκτρέφουν γουρούνια. Ορισμένοι έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό αλλά οι περισσότεροι, εξακολουθούν να λατρεύουν τα φαντάσματα των προγόνων τους και των «Δυνατών» της φυλής. Τα τελετουργικά τους έχουν σχέση πάντα με αυτά τα φαντάσματα. Θυσιάζουν γουρούνια για να κατευνάσουν τα πνεύματα σε περιπτώσεις καταστροφών ή για να ζητήσουν εύνοια πριν από τη μάχη και τα ευτυχή γεγονότα όπως ο γάμος και η γέννηση.
Οι τελετουργίες τους πάντα συνοδεύονται από χορό και τραγούδι, και φυσικά, ειδική αμφίεση. Αυτή αποτελείται από βαφή του σώματος, κάλυψη της γενετήσιας ζώνης με ανθρώπινα μαλλιά, στολισμό του κεφαλιού με φτερά, κοχύλια και μαργαριτάρια.
Οι ανθρωπολόγοι ισχυρίζονται πως οι Μέλπα είναι ο πρώτος λαός στον κόσμο που εφάρμοσε τις αρχές του καπιταλισμού ήδη από την προϊστορική περίοδο. Η άποψή τους αυτή βασίζεται στο τοπικό έθιμο το οποίο ονομάζεται «μόκα». Σύμφωνα με αυτό, ο «Δυνατός» του ενός οικισμού δίνει στον «Δυνατό» ενός άλλου οικισμού ένα δώρο. Τότε ο δεύτερος, δίνει στον πρώτο ένα αντίστοιχο δώρο, συν κάτι παραπάνω. Εν συνέχεια τα δώρα αυτά μοιράζονται από τους «Δυνατούς» σε όλους τους κατοίκους των οικισμών των οποίων ηγούνται. Μιλάμε δηλαδή για την ουσία της «ανταλλαγής» και του «επιμερισμού».
Οι Μέλπα, δημιουργούν οικογένεια, αλλά δεν ζουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι. Ο πατέρας και τα ενήλικα αγόρια ζουν στο «Σπίτι των Ανδρών», που είναι στρογγυλό  με κωνική σκεπή. Η μητέρα με τα μικρά αγόρια και τα κορίτσια ζουν στο «Σπίτι των Γυναικών» που είναι ορθογώνιο και έχει φράχτη για τα γουρούνια. Οι δυτικοί έποικοι και οι ιεραπόστολοι πρότειναν στη φυλή το δυτικό πρότυπο κατοικίας για τις οικογένειες. Κάποιοι Μέλπα το υιοθέτησαν. Όχι όμως όλοι.
Όταν οι νέοι άνδρες παντρεύονται, παίρνουν προίκα τα χωράφια του πατέρα τους. Όταν οι νέες γυναίκες παντρεύονται, παίρνουν ως προίκα το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια του πατέρα τους. Στον γάμο, η οικογένεια του γαμπρού δίνει χωράφια, γουρούνια (ζωντανά και μαγειρεμένα) και μαργαριτάρια (συνήθως κολιέ) στον πατέρα της νύφης. Σε περίπτωση διαζυγίου, τα παραπάνω επιστρέφονται.
Η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή των Μέλπα. Όχι μόνο στις τελετουργίες αλλά και στο φλερτ. Όταν τραγουδούν για να φλερτάρουν, το κάνουν με επίσημη ενδυμασία (δηλαδή body painting, στολισμό κεφαλιού, και φούστες από ανθρώπινα μαλλιά).
Γενικώς οι Μέλπα είναι επιθετικοί. Συχνά πολεμούν μεταξύ τους, αλλά οι συρράξεις καταστέλλονται γρήγορα από τις Αρχές. Επίσης κυκλοφορούν στην πόλη και μετακινούνται αεροπορικώς. Ταξιδεύουν πάντα με την επίσημη φορεσιά τους και τα εργαλεία τους (παλαιολιθικό τσεκούρι και ξύλινο μπαστούνι). Αυτό το θέαμα στο αεροδρόμιο του Μάουντ Χάγκεν, είναι συνηθισμένο αλλά όταν το βλέπεις με το που προσγειώνεσαι παθαίνεις πολιτισμικό σοκ! Μετά το συνηθίζεις. Όπως πολλά πράγματα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ: Φεστιβάλ

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα είναι εξίσου συναρπαστική με την πρώτη. Τα συγκροτήματα από τις φυλές της περιοχής παρουσιάζουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, αντιπροσωπευτικές της κάθε εθνοτικής ομάδας. Ντυμένοι με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές στολές τους, με πολύχρωμα βαμμένα πρόσωπα, και εντυπωσιακά καπέλα από φτερά, το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι μια πολιτιστική εμπειρία ζωής που θα θυμάστε για πάντα!
Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας μέσα από μια ακόμα μαγευτική διαδρομή. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΑΟΥΝΤ ΧΑΓΚΕΝ – ΜΙΝΤΙΜΑ (ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΣΚΕΛΕΤΩΝ) – ΓΚΟΡΟΚΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε οδικώς από το Μάουντ Χάγκεν προς την Γκορόκα, την πρωτεύουσα της επαρχίας των Ανατολικών Χάιλαντς, μια πόλη περίπου 19.000 κατοίκων, 1.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στην πόλη επικρατεί άνοιξη σχεδόν όλο το χρόνο, κάτι που την κάνει ιδανικό προορισμό.
Κατά τη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Μιντίμα. Εδώ κατοικεί η «φυλή των Σκελετών», μια κοινότητα με πλούσια και σαγηνευτική ιστορία. Σύμφωνα με τον θρύλο πριν από περίπου 200 χρόνια μια ομάδα κυνηγών κατευθύνθηκε προς τα γύρω βουνά για αναζήτηση θηράματος, αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει. Αυτή η μυστηριώδης εξαφάνιση ανησύχησε τους κατοίκους της κοιλάδας και αποφασισμένοι να ανακαλύψουν τι έχει συμβεί, μια ομάδα πολεμιστών ξεκίνησε μια αποστολή για να εξερευνήσει τα βουνά. Καθώς έμπαιναν πιο βαθιά στο σκληροτράχαλο έδαφος, οι πολεμιστές σκόνταψαν σε μια σπηλιά. Μέσα, ανακάλυψαν ένα ανατριχιαστικό θέαμα: μια πληθώρα ανθρώπινων σκελετών. Αυτό όμως που τους τράβηξε την προσοχή ήταν ένα κολοσσιαίο τέρας το οποίο κρυβόταν στα έγκατα της σπηλιάς. Συνειδητοποιώντας λοιπόν τον επικείμενο κίνδυνο, οι πολεμιστές επινόησαν ένα έξυπνο σχέδιο για να γλιτώσουν από το τέρας. Για να το ξεγελάσουν, αποφάσισαν να ζωγραφίσουν στο σώμα τους οστά σκελετού με μαύρο και άσπρο πηλό. Το τέχνασμα πέτυχε και καθώς το τέρας κοιμόταν, οι πολεμιστές κατάφεραν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς το χωριό τους. Κάπως έτσι ξεκίνησε η παράδοση να ζωγραφίζουν κόκκαλα σκελετών στο σώμα τους, μια παράδοση που κρατάει μέχρι και τις μέρες μας.
Εκτός από την εντυπωσιακή φυλή των Σκελετών, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες ενός τοπικού γαμήλιου εθίμου, κατά το οποίο η οικογένεια του γαμπρού δίνει χρήματα ή άλλα αγαθά στην οικογένεια της νύφης, και κατά κάποιο τρόπο με αυτή την «πληρωμή» ενδυναμώνεται η ένωση των δυο πλευρών. Τέλος, θα απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή πάνω σε καυτές πέτρες.

Άφιξη στη Γκορόκα, τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΓΚΟΡΟΚΑ – ΧΩΡΙΟ ΑΣΑΡΟ (ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ)

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το χωριό Ασάρο, όπου ζουν οι «Άνθρωποι της λάσπης» (Mudmen), μία παράδοση που θέλει τα μέλη της φυλής Ασάρο να καλύπτουν όλο το σώμα τους με γκρίζα λάσπη από τον ποταμό Ασάρο και να φορούν μάσκες (σαν κουκούλες) επίσης σε γκρίζο χρώμα. Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε μάλλον τυχαία, σε μία συμπλοκή με μια εχθρική φυλή που είδε τους Ασάρο βουτηγμένους στη λάσπη, τους πέρασε για πνεύματα και πανικόβλητοι τράπηκαν σε φυγή!
Ύστερα λοιπόν κι απ’ αυτή, την τόσο αληθινή εμπειρία μας, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για το γεύμα μας. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μουσείο της περιοχής για να μάθουμε ακόμα περισσότερα για την ιστορία των φυλών που ζουν εκεί, αλλά και την τοπική αγορά.
Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΓΚΟΡΟΚΑ – ΜΑΝΤΑΝΓΚ

Σήμερα θα πάρουμε τον μακρύ δρόμο προς το Μαντάνγκ, διάρκειας περίπου 9 ωρών. Η διαδρομή είναι μαγευτική και το σκηνικό αξίζει τη προσοχή μας. Γι’ αυτό θα κάνουμε διάφορες στάσεις μέχρι να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε αγορές πλησίον του δρόμου, όπου θα μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με τους ντόπιους και να βγάλουμε άφθονες φωτογραφίες.
Άφιξη στο Μαντάνγκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΑΝΤΑΝΓΚ – ΧΩΡΙΑ ΡΕΜΠΙ & ΜΕΓΙΑΡ

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με ένα οδοιπορικό της βόρειας ακτής του νησιού, όπου θα επισκεφτούμε τα χωριά Ρέμπι και Μεγιάρ. Εδώ θα μάθουμε από πρώτο χέρι πως ζουν οι άνθρωποι δίπλα στη θάλασσα, η οποία αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ζωής και της καθημερινότητάς τους. Ακόμα, θα έχουμε την ευκαιρία να τους θαυμάσουμε σε μια ιδιαίτερη τελετή που θα οργανωθεί αποκλειστικά για εμάς, όπου θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακό χορό και τραγούδι.
Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο για να χαρούμε μπάνιο και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΑΝΤΑΝΓΚ – ΧΩΡΙΑ ΜΠΙΛΜΠΙΛ & ΜΠΑΛΕΚ

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη νότια ακτή του νησιού, και στα χωριά Μπιλμπίλ και Μπάλεκ. Το Μπιλμπίλ, βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία και το τροπικό δάσος, και είναι γνωστό για τα κεραμικά του. Μάλιστα, είναι το μοναδικό μέρος παραγωγής αγγειοπλαστικής στην περιοχή, και εμείς θα μάθουμε από τους έμπειρους τεχνίτες του όλες τις τεχνικές. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν τα κεραμικά για τις «συναλλαγές» τους με άλλες φυλές της περιοχής, μέσω της ανταλλαγής προϊόντων. Έπειτα ακολουθεί το Μπάλεκ, όπου θα δούμε από κοντά τη ζωή των ανθρώπων σε αυτή την περιοχή.
Το απόγευμα θα έχουμε και πάλι ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε πλάι στο κύμα, να κάνουμε σνόρκελινγκ, ή απλά να χαλαρώσουμε στη πισίνα του ξενοδοχείου μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΜΑΝΤΑΝΓΚ – ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για την πρωτεύουσα, Πορτ Μορέσμπι. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε άλλη πτήση που θα μας φέρει στη Σιγκαπούρη.
Άφιξη στη Σιγκαπούρη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Περιήγηση

Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη είναι μια πόλη που δεν μοιάζει με καμιά άλλη στον κόσμο: είναι μια πόλη-κράτος, μικρότερη σε έκταση από την… Κεφαλονιά αλλά με πληθυσμό που πλησιάζει τα 6 εκατομμύρια! Είναι ένας οικονομικός γίγαντας με αναρίθμητες πολυεθνικές επιχειρήσεις και θεωρείται μία από τις τέσσερις λεγόμενες «τίγρεις της οικονομίας της νοτιοανατολικής Ασίας» (μαζί με Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Νότια Κορέα).
Στη σημερινή μας περιήγηση θα επισκεφτούμε το διοικητικό της κέντρο, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Δημαρχείο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Κοινοβούλιο. Θα θαυμάσουμε τον υπέροχο κόλπο της πόλης από το Merlion Park, καθώς και τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους. Ο ναός Thian Hock Keng, είναι ένας από τους παλαιότερους της Σιγκαπούρης, ενώ οι συνοικίες των Κινέζων και των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών δίνουν ένα έντονο άρωμα ανατολής.
Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – πτήση για ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Σήμερα είναι μια ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε τις τελευταίες βόλτες σας στη Σιγκαπούρη και να εξερευνήσετε τις αγορές της πόλης. Απολαύστε τον χρόνο σας και δημιουργήστε αξέχαστες εμπειρίες πριν αποχωρήσουμε. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας.

16η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το μέγιστο βάρος που μπορούμε να μεταφέρουμε στις ναυλωμένες πτήσεις κατά την διάρκεια της αποστολής, είναι 10 kg το άτομο και 5 kg χειραποσκευή. Δεν επιτρέπονται μεγάλες βαλίτσες. Τα πράγματά μας θα τα αφήσουμε στο Πορτ Μόρεσμπι.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8490 € 990 €
Twin Room 8490 € 990 €
Triple Room 8490 € 990 €
Single Room 9480 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8710 € 990 €
Twin Room 8710 € 990 €
Triple Room 8710 € 990 €
Single Room 9700 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 10290 € 0 €
Twin Room 10290 € 0 €
Triple Room 10290 € 0 €
Single Room 11280 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 210

12/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 354

13/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

03:05

15:00

EK 353

27/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:50

04:15

EK 209

27/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

Σημείωση: Μια διανυκτέρευση στην αρχή και δυο στο τέλος του ταξιδιού μας, στη Σιγκαπούρη

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Στην Παπούα Νέα Γουινέα πλήρης διατροφή (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
  • Στη Σιγκαπούρη διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 990€

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 2.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Παπούα-Νέα Γουινέα, μία χώρα όπου ακόμα και σήμερα, δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί όλες οι φυλές που κατοικούν εδώ! Το ταξίδι αυτό δεν είναι μία συνηθισμένη επίσκεψη της Νέας Γουινέας πέριξ του Μάουντ Χάγκεν, αλλά μια πραγματική εξερεύνηση για να μπούμε βαθιά μέσα στις ζούγκλες και να γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες φυλές του νησιού.

Οι ημερομηνίες που επιλέξαμε δεν είναι τυχαίες, καθώς εκείνες τις ημέρες οργανώνεται το πολιτιστικό Φεστιβάλ του Μάουντ Χάγκεν, στο οποίο λαμβάνουν μέρος όλες οι φυλές της περιοχής με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους.

Στο ταξίδι μας περιλαμβάνονται:

  • Πλήρης διατροφή στην Παπούα Νέα Γουινέα (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)
  • Παρευρισκόμαστε στο πιο σημαντικό Φεστιβάλ πολιτισμού του Μάουντ Χάγκεν για τρεις μέρες
  • Συναντούμε απομονωμένες φυλές και ερχόμαστε σε επαφή με την καθημερινότητά τους. Κάποιες από αυτές τις φυλές είναι τροφοσυλλέκτες, άλλες φορούν ελάχιστο ρουχισμό, και σε γενικές γραμμές έχουν σχετικά περιορισμένες επαφές με τον δυτικό κόσμο.
  • Γνωριμία με τη φυλή Μέλπα, τους «Ανθρώπους της λάσπης» και την «φυλή των Σκελετών», όπου θα μάθουμε τα πάντα για τις ζωές, τα ήθη και τα έθιμά τους.
  • Θα επισκεφτούμε περισσότερα από 8 χωριά για έρθουμε όσο γίνεται πιο κοντά με τους ντόπιους και να θαυμάσουμε τα απίστευτα φυσικά τοπία.
  • Περιήγηση σε τροπικό δάσος στο Μάουντ Χάγκεν.
  • Θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τοπικά φαγητά, μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο
  • Θα έχουμε και χρόνο για χαλάρωση και ξεκούραση δίπλα στην πισίνα ή στις υπέροχες παραλίες της Παπούα
  • Μια διανυκτέρευση στην αρχή και δυο στο τέλος του ταξιδιού μας στη Σιγκαπούρη, με ξενάγηση!
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ταξίδι-expedition, προσέγγιση σε απομονωμένες φυλές και απάτητες ζούγκλες
  • Γνωριμία με τη φυλή Μέλπα, τους «Ανθρώπους της λάσπης» και την «φυλή των Σκελετών»
  • Περιήγηση σε τροπικό δάσος στο Μάουντ Χάγκεν
  • Πλήρης διατροφή στην Παπούα Νέα Γουινέα (εκτός πρωινού την ημέρα άφιξης)

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

12/08



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info