fb

Πανόραμα Καναδά, Από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό | 02.08.2024

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ο μεγάλος Καναδάς: το πρόγραμμα που τόσοι ταξιδιώτες μας έχουν αγαπήσει τα τελευταία χρόνια. Ένα από ωραιότερα κλασικά, καλοκαιρινά και μεγάλης διάρκειας προγράμματα του Versus Travel. Το πληρέστερο, αρτιότατα σχεδιασμένο και καταξιωμένο πρόγραμμα γνωριμίας του Καναδά από την ακτή του Ατλαντικού στον Ειρηνικό, με αρκετό χρόνο εκεί που χρειάζεται για να ρουφήξετε κάθε γουλιά της μεγαλόπρεπης αυτής χώρας. Με διαμονή στις εκπληκτικές  ιστορικές πόλεις Κεμπέκ και Οττάβα, για να τις δούμε όπως τους αξίζει και να τις περπατήσουμε ακόμα και το βράδυ και όχι με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.

Όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το πρόγραμμά μας, με το ταξίδι μας αυτό θα διασχίσουμε απ’ άκρη σ’ άκρη τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της γης και θα γνωρίσουμε ολόκληρο τον Καναδά - και αυτόν που βρίσκεται στην πλέον αναπτυγμένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας, στην Ανατολική Ακτή με τις μητροπολιτικές μεγαλουπόλεις, και τα μαγευτικά τοπία στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, τα οποία επισκεπτόμαστε με μεγάλη λεπτομέρεια, αλλά και τον Καναδά στις ακτές του Ειρηνικού με το πανέμορφο Βανκούβερ.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό διασχίζουμε απ’ άκρη σ’ άκρη τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της γης. Ένα πρόγραμμα με το οποίο θα γνωρίσουμε ολόκληρο τον Καναδά: αυτόν που βρίσκεται στην πλέον ανεπτυγμένη και πυκνοκατοικημένη επικράτεια της χώρας, στην Ανατολική Ακτή, την ενδοχώρα του με τις αχανείς εκτάσεις, τις απέραντες κοιλάδες, τα μαγευτικά τοπία και τα Καναδικά Βραχώδη Όρη, αλλά και τον Καναδά στις ακτές του Ειρηνικού με το πανέμορφο Βανκούβερ.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο μεγάλος Καναδάς: το πρόγραμμα που τόσοι ταξιδιώτες μας έχουν αγαπήσει τα τελευταία χρόνια. Ένα από ωραιότερα κλασικά, καλοκαιρινά και μεγάλης διάρκειας προγράμματα του Versus Travel.

Το πληρέστερο, αρτιότατα σχεδιασμένο και καταξιωμένο πρόγραμμα γνωριμίας του Καναδά από την ακτή του Ατλαντικού στον Ειρηνικό, με αρκετό χρόνο εκεί που χρειάζεται για να ρουφήξετε κάθε γουλιά της μεγαλόπρεπης αυτής χώρας.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει όλες τις παρακάτω ακριβές δραστηριότητες, για να απολαύσετε σε βάθος τις αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες που έχει να προσφέρει ο τόπος αυτός:

  • Κεντρικά, επώνυμα και σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με όλες τις σύγχρονες ανέσεις στις πόλεις.
  • Ξενοδοχεία και Mountain Lodges στα Βραχώδη Όρη 3* & 4*.
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL 3 σπάνιες διανυκτερεύσεις στο Κεμπέκ, που λόγω υψηλού κόστους είναι «καταδικασμένο» σε μονοήμερη επίσκεψη από το Μόντρεαλ. Το Versus Travel, πιστό στα ποιοτικά προγράμματα χωρίς περικοπές, αφιερώνει 3 ολόκληρες διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη αυτή πόλη για να την απολαύσουμε όπως της αξίζει!   
  • Διαμονή στα 2 μεγάλα κέντρα, το Μόντρεαλ και το Τορόντο, αλλά επίσης και στις ιστορικές πόλεις του Κεμπέκ και της Οττάβα, έτσι ώστε να βιώσετε την πραγματική τους ζωή, να τις περπατήσετε τα βράδια και να νιώσετε την ομορφιά τους.
  • Περιλαμβάνεται πρωινό, καθημερινά, αξίας περίπου 300€.
  • Εκδρομή με πλοίο για παρατήρηση φαλαινών στο Τάντουσακ.
  • Διαδρομή στη λεγόμενη Λεωφόρο των Βασιλέων (Chemin du Roi), η παλαιότερη οδός στη Βόρεια Αμερική, με μαγευτικά τοπία κατά μήκος του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου.
  • Κρουαζιέρα στην περιοχή των Χιλίων Νησιών καθοδόν προς το Τορόντο.
  • Βόλτα με καραβάκι στους καταρράκτες του Νιαγάρα.
  • Με σπάνια εκδρομή στο Σιάτλ, μια υπέροχη πόλη των ΗΠΑ που δύσκολα επισκέπτεται κανείς.
  • Απολαμβάνουμε την εκπληκτική οδική διαδρομή με ξεναγήσεις και ένα φαντασμαγορικό φωτογραφικό μεγαλείο στα Καναδικά Βραχώδη Όρη με τα καταπληκτικά τοπία ασύλληπτης ομορφιάς.
  • Ολοήμερη περιήγηση στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα, με είσοδο στο Glacier Adventure & Glacier Skywalk.
  • Ολοήμερη περιήγηση στο Μπανφ με είσοδο στην Gondola (εναέριο τελεφερίκ).
  • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ (κόστος 140-160$ το άτομο, που περιλαμβάνεται στην τιμή).
  • Κρουαζιέρα με δείπνο στον Κόλπο του Βανκούβερ.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός με πολυετή πείρα και γνώσεις του Καναδά, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε όλες τις πόλεις και τα μνημεία που επισκεπτόμαστε.
  • Προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις και ανταποκρίσεις.

Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα, συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για ΚΑΛΓΚΑΡΙ – ΚΑΝΑΔΙΚΑ ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ – ΜΠΑΝΦ: ξενάγηση

Γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κάλγκαρι, παγκόσμια μητρόπολη και τρίτη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά.

Με την άφιξή μας θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα στην πόλη για να δούμε τα ιστορικά κτήρια και τα μνημεία της, τον πύργο του Κάλγκαρι, το φρούριο, το πάρκο Stampede, όπου γίνεται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο Rodeo Show στον κόσμο, το εμπορικό κέντρο με τους ουρανοξύστες κ.ά.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπανφ (Banff), που βρίσκεται στα Καναδικά Βραχώδη Όρη. Θαυμάστε το μεγαλείο των παγετώνων καθώς ανηφορίζουμε και ταξιδεύουμε στο Εθνικό Πάρκο του Μπανφ. Μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή, άφιξη στο γραφικό Μπανφ, που είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του. Περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η ημέρα: ΜΠΑΝΦ – ΛΙΜΝΗ ΛΟΥΙΖ – ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΕΪΝ – ΜΠΑΝΦ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Εθνικό Πάρκο Μπανφ. Άναυδους πραγματικά θα μας αφήσει το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων, ένα τοπίο που από πολλούς χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο: λίμνες με σμαραγδένιο χρώμα, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές που καθρεπτίζονται στα ήρεμα νερά, καταρράκτες καθώς και μία μοναδική πανίδα και χλωρίδα.

Θα συναντήσουμε άπειρα ζώα της αρκτικής ζώνης (αρκούδες, ταράνδους, ελάφια, λαγούς, ενυδρίδες, λύκους κ.ά.) και θα σταματήσουμε στην περίφημη Λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφημένη λίμνη στον Καναδά, για να θαυμάσουμε το τοπίο με φόντο τον παγετώνα Βικτόρια.

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την παγετωνική Λίμνη Μορέιν που βρίσκεται στην Κοιλάδα των Δέκα Κορυφών στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ, σε υψόμετρο περίπου 1.884 μέτρων. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η λίμνη γεμίζει με νερό από τους παγετώνες της περιοχής και αποκτά ένα εκπληκτικό τιρκουάζ χρώμα.

Το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής με τα διάσπαρτα μονοπάτια πεζοπορίας και τους βραχώδεις ορεινούς όγκους να στεφανώνουν τη λίμνη συνθέτουν ένα πραγματικά μαγευτικό σκηνικό.

Επιστροφή στο Μπανφ και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΑΝΦ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΑΘΑΜΠΑΣΚΑ (με ειδικά οχήματα) – ΣΑΝ ΠΙΚΣ

Αφήνουμε σήμερα το Μπανφ και κατευθυνόμαστε οδικώς στην περιοχή των παγετώνων Κολούμπια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένο όχημα για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα.

Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση με προορισμό τη δυτική ακτή του Καναδά. Η διαδρομή μας περνά από πανέμορφα τοπία με πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια και χιονισμένες βουνοκορφές, ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Πρώτος σταθμός μας το παρατηρητήριο στο όρος Robson, για να θαυμάσουμε τις ψηλότερες κορυφές στα καναδικά βραχώδη Όρη.

Συνεχίζοντας θα δούμε τους καταρράκτες Spahat να πέφτουν από το ύψος των 66m στις ηφαιστειογενείς χαράδρες. Επόμενη στάση μας το Wells Gray Provincial Park με τους καταρράκτες Dawson και Helmken (4ος μεγαλύτερος στον Καναδά με ύψος 141 m).

Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το Σαν Πικς, ένα διάσημο παραθεριστικό κέντρο για τους Καναδούς χειμώνα και καλοκαίρι - τον χειμώνα ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι για τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει. Διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή.

 

4η ημέρα: ΣΑΝ ΠΙΚΣ – ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Άλλη μια ημέρα εντυπωσιακής διαδρομής σήμερα, μέσα σε ένα εκπληκτικό εναλλασσόμενο τοπίο, με προορισμό το Βανκούβερ στις ακτές του Ειρηνικού.

Το Βανκούβερ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες, προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η 3η σε μέγεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής. Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας – είναι η πιο «ασιατική» πόλη της Βόρειας Αμερικής.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μία βόλτα στην παραλία με τα γραφικά κέντρα και τα εστιατόρια με τις θαλασσινές λιχουδιές. Ακόμη, μπορείτε να επισκεφθείτε με βαποράκι τα δεκάδες νησάκια στο αρχιπέλαγος και τον Κόλπο του Βανκούβερ. Για το δείπνο σάς προτείνουμε κάποιο παραθαλάσσιο εστιατόριο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα γιγάντια καβούρια του Ειρηνικού. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ: ξενάγηση, γέφυρα Καπιλάνο, βραδινή κρουαζιέρα

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την ιστορική Γκάσταουν, το Εμπορικό Κέντρο, τη γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες, θα περάσουμε από το Συνεδριακό Κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά του που μοιάζει με ιστιοφόρο, το Πάρκο Stanley κ.ά.

Το απόγευμα μπορείτε να επιβιβαστείτε στο Seabus Ferry για μία 15λεπτη διαδρομή μέχρι τη βόρεια ακτή. Στην αποβάθρα lonsdale σας περιμένει μία μεγάλη και φαντασμαγορική αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Κέντρο Αλιείας και η Αγορά Σολομού.

Θα δούμε επίσης την ιδιαίτερη κρεμαστή γέφυρα Capilano, μια γέφυρα που πρωτοφτιάχτηκε το 1889, έχει μήκος περίπου 140 μέτρα και κρέμεται από τις κορυφές των δέντρων!

Για το βράδυ το VERSUS θα σας προσφέρει ένα δείπνο-κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ. Απολαύστε ένα εξαίσιο γεύμα και την πανέμορφη θέα με ένα ποτό στο χέρι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ: Εκδρομή στο Νησί της Βικτόρια

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας, την κουκλίστικη Βικτόρια, την «πόλη της θάλασσας και των κήπων», που βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ωκεανό. Η διαδρομή με το πλοιάριο διαρκεί 1½ ώρα και συνεχίζουμε οδικώς για τη Βικτόρια. Εκεί, θα δείτε το κοινοβούλιο, παλιά νεοκλασικά κτήρια με το χαρακτηριστικό στυλ της Βρετανικής περιόδου, το μουσείο με τα περίφημα τοτέμ και φυσικά θα ξεκουραστείτε πίνοντας τον καφέ σας στο διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fairmont Empress.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βανκούβερ (Η εκδρομή περιλαμβάνεται. Κόστος $140 -160 κατ’ άτομο / ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων). Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ: εκδρομή στο ΣΙΑΤΛ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει μια σπάνια εκδρομή στο Σιάτλ, από τις πιο βροχερές πόλεις του αμερικανικού Βορρά, αλλά και από τις πιο προοδευτικές. Είναι η γενέτειρα του Τζίμι Χέντριξ και η πόλη στην οποία ξεκίνησαν τα σχήματα των Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Foo Fighters, καθώς και το εναλλακτικό ροκ κίνημα του Grunge. Είναι η πατρίδα των εταιρειών Boeing, Microsoft, και Amazon, η έδρα της βιομηχανίας λογισμικού των ΗΠΑ και, παραδοσιακά, της ναυπηγικής και της υλοτομίας. Επίσης εί­ναι η περιοχή συγκέντρωσης των Ινδιάνων Duwamish και Suquamish, που έδωσαν το όνομά τους στην πόλη μέσω του αρχηγού τους, Si’ahl.

Άφιξη στο Σιάτλ και γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε τον χώρο της Παγκόσμιας Έκ­θεσης του 1962 με τον πύργο Νιντλ, σήμα-κατατεθέν και σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην ακτή και θα δούμε τα παραλιακά μαγαζιά, το λούνα παρκ και το λιμάνι. Επιστροφή στο Βανκούβερ και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – πτήση για ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Αφήνουμε σήμερα το Βανκούβερ και μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς τη μεγαλύτερη γαλλόφωνη πόλη του Καναδά, το Μόντρεαλ.

Μετά την άφιξή μας στο ξενοδοχείο είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο βραδινό περίπατο επί καναδικού εδάφους με τον αρχηγό μας. Το Quartier des Spectacles και το East End είναι περιοχές διασκέδασης και φαγητού στο κέντρο της πόλης και θα τις «τιμήσουμε» πρώτες. Διανυκτέρευση στο Μόντρεαλ.

 

9η ημέρα: ΜΟΝΤΡΕΑΛ: ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στο Μόντρεαλ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και Σταδίου του 1976, τον λόφο Μον Ρεάλ, που έδωσε το όνομά του στην πόλη, το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ και τη γειτονιά των μουσείων του Μόντρεαλ, το παλιό λιμάνι, τη συνοικία γύρω από την πλατεία Ζακ Καρτιέ, τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο από το μπαλκόνι του οποίου το 1969 ο Ντε Γκολ αναφώνησε το περίφημο «Vivel e Quebec libre» (Ζήτω το ελεύθερο Κεμπέκ), πυροδοτώντας το διασπαστικό κίνημα του Κεμπέκ και τροφοδοτώντας τις τεταμένες σχέσεις με την κυβέρνηση Καναδά επί σειρά ετών.

Επιστροφή για λίγη ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Έχοντας προσανατολιστεί στην πόλη από το πρωί, το απόγευμα είναι ελεύθερο για βόλτες σε ρυθμούς πιο χαλαρούς, στο Μουσείο Καλών Τεχνών, στη Βασιλική της Παναγίας, στους παλιούς δρόμους Σεν Πολ και Σεν Κάθριν, στη γεμάτη χρώματα και αρώματα αγορά Ζαν Ταλόν Μάρκετ και, γιατί όχι, στην περιοχή του Iλ Νοτρ-Νταμ, όπου κάθε χρόνο γίνεται το Γκραν Πρι του Μόντρεαλ. Ο αρχηγός μας γνωρίζει καλά την περιοχή, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα ταξίδι Versus, και θα είναι μαζί μας στις εξερευνήσεις μας στην πόλη για όσους θέλουν να τον ακολουθήσουν. Διανυκτέρευση στο Μόντρεαλ.

 

10η ημέρα: ΜΟΝΤΡΕΑΛ – ΚΕΜΠΕΚ: ξενάγηση

Τρεις ώρες μόνο μας χωρίζουν από το φινετσάτο Κεμπέκ. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε έχει ονοματεπώνυμο... «Chemin du Roi», δηλαδή Λεωφόρος των Βασιλέων, όπως ονομάζεται η παλαιότερη οδός στη Βόρεια Αμερική, και υπόσχεται ένα μαγευτικό τοπίο κατά μήκος του ποταμού Σεν Λόρενς και των αγροκτημάτων που οι πρώτοι έποικοι είχαν φτιάξει πάνω σε αυτόν τον ασφαλή οδικό άξονα. Φινετσάτη και εντελώς «ευρωπαϊκή» πόλη, το Κεμπέκ είναι η μοναδική περιτειχισμένη πόλη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Από το 1985 περιλαμβάνεται στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην Κάτω και Πάνω Πόλη του Κεμπέκ. Θα δούμε την Πλας Ρουαγιάλ, το παλιό λιμάνι της Κάτω Πόλης και το σημερινό Πάρκο των Τειχών, όπου το 1759 διεξήχθη η περίφημη μάχη της κοιλάδας του Αβραάμ, ρίχνοντας την τύχη της πόλης στα χέρια των Βρετανών. Θα περάσουμε από το ξενοδοχείο-ορόσημο της πλατείας Ντιφεράν, και θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της Πάνω Πόλης, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κεμπέκ.

 

11η ημέρα: ΚΕΜΠΕΚ: Ξενάγηση στα περίχωρα

Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην περιφέρεια του Κεμπέκ και θα μας χαρίσει εικόνες και τοπία μοναδικά. Στις ακτές του Μπομπρέ (Bobre), στα δυτικά της πόλης, θα δούμε τους καταρράκτες Μονμορενσί (30 μέτρα ψηλότεροι του Νιαγάρα), τις παλιές αγροικίες στη λεωφόρο Ρουαγιάλ και την τεράστια Βασιλική της Αγίας Άννης του Μπομπρέ, που θεωρείται θαυματουργή και αποτελεί ιδιαίτερο τόπο προσκυνήματος για τον καθολικό κόσμο. Θα κλείσουμε την ημέρα μας περνώντας στο νησάκι της Ορλεάνης, το οποίο οι Γάλλοι έποικοι ονόμαζαν το Νησί του Βάκχου, λόγω της παρουσίας άγριων κλημάτων. Και όχι τυχαία, αφού πρόκειται για ένα εύφορο νησί, γεμάτο καλλιέργειες, και ξενοδοχεία αγροτουρισμού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα τοπικά προϊόντα και τις σπεσιαλιτέ του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΚΕΜΠΕΚ: Εκδρομή στο ΤΑΝΤΟΥΣΑΚ

Εδώ που οι φάλαινες συναντούν τα παγόβουνα

Αυτή η εκδρομή θα αποτελέσει ακόμα μία παρακαταθήκη στις αναμνήσεις που θα κουβαλήσουμε επιστρέφοντας, από αυτές που χαρακτηρίζουν τα καινοτόμα και πλουσιοπάροχα προγράμματα Versus. Ανατολικά από το Κεμπέκ, ο ποταμός του Αγίου Λαυρεντίου ενώνεται με τον Ατλαντικό. Η περιοχή είναι πολύ πλούσια σε πλαγκτόν και έτσι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά υδάτινα περάσματα στον πλανήτη για να συναντήσει κανείς φάλαινες, φώκιες και δελφίνια.

Αντίθετη είναι η πορεία των παγόβουνων, που λόγω του βόρειου ατλαντικού ρεύματος ξεφεύγουν από τον Αρκτικό Κύκλο και επιπλέοντας λιώνουν νοτιότερα. Από το παλιό λιμάνι του Τάντουσακ και μετά τη σύντομη βόλτα μας στην παλιά πόλη, θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα βγούμε στα ανοιχτά για να είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε φάλαινες (Το θέαμα με τις φάλαινες δεν είναι εγγυημένο, μιας και δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τη φύση). Επιστροφή στο Κεμπέκ και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΚΕΜΠΕΚ – ΟΤΤΑΒΑ: ξενάγηση

Στην πρωτεύουσα Οττάβα

Τα σημερινά σχέδιά μας δείχνουν προς δυσμάς, με πρωταγωνίστρια την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα του Καναδά, Οττάβα, που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Σημείο αναφοράς της πόλης το κανάλι Ριντό (Rideau), ένα εκπληκτικό για την εποχή του έργο ναυσιπλοΐας, που ένωσε εμπορικά την Οττάβα, το Τορόντο και το Μόντρεαλ.

Μόλις φτάσουμε και χωρίς να χάσουμε λεπτό, θα εξερευνήσουμε την πόλη: το Κοινοβούλιο του Καναδά, το Μουσείο Καναδικής Ιστορίας και Πολιτισμού, τον Καθεδρικό Ναό της Notre Dame, το Μέγαρο Ριντό, το Μουσείο και τους Στάβλους της Διάσημης Έφιππης Καναδικής Αστυνομίας (τους γνωστούς Mounties) και την Αγορά Μπάιγουορντς, όπου όλη η πόλη μαζεύεται για φαγητό και διασκέδαση. Πώς θα μπορούσαμε να λείπουμε εμείς…

 

14η ημέρα: ΟΤΤΑΒΑ – ΧΙΛΙΑ ΝΗΣΙΑ (κρουαζιέρα) – ΤΟΡΟΝΤΟ

Από την Οττάβα στο Τορόντο μέσα από χίλιες λίμνες

Πρωινό ελεύθερο στη Οττάβα για ξεκούραση ή για βόλτες σε αυτή τη μικρή αλλά πανέμορφη πόλη. Εύκολα, με τη βοήθεια του αρχηγού μας, θα βρούμε το εκπληκτικό Μουσείο των Πολιτισμών, που φιλοξενεί τεράστια ινδιάνικα τοτέμ και εκθέσεις για την ιστορία του Καναδά, την Εθνική Πινακοθήκη σε ένα κτίριο που μοιάζει με διαφανές παγόβουνο, εμπνευσμένο από την παγωμένη φύση της χώρας, και το εκπληκτικό παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου.

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και πρωτεύουσα της πολιτείας Οντάριο. Η διαδρομή μας για ακόμη μία φορά θα είναι μαγευτική, καθώς θα διασχίσει μια περιοχή γνωστή για τις λίμνες και τα χιλιάδες νησιά της, τα οποία και θα χαρούμε στην κρουαζιέρα μας με πλοιάριο.

Η περιοχή των Χιλίων Νησιών (που έδωσε το όνομά της και στο γνωστό dressing) ήταν τόπος αναψυχής για την καλή κοινωνία της Νέας Υόρκης και του Τορόντο, φιλοξενώντας σε υπερπολυτελείς επαύλεις και πανάκριβα γιοτ τους εύπορους των δύο γειτονικών πολιτειών.

Οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού του Αγίου Λαυρεντίου και της λίμνη Οντάριο, που στη γλώσσα των Ινδιάνων Ιροκουά σημαίνει «τα νερά που αστράφτουν», θα φτάσουμε στο Τορόντο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

 

15η ημέρα: ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ – ΤΟΡΟΝΤΟ

6.000 κυβικά μέτρα... ανά δευτερόλεπτο

Πρωινή αναχώρηση για τους περίφημους καταρράκτες του Νιαγάρα. Η σύντομη διαδρομή μας κατά μήκος της λίμνης Οντάριο (απ’ όπου πήρε το όνομά της η πολιτεία) είναι αποκαλυπτική της μεγάλης ανάπτυξης της πιο πλούσιας και εκβιομηχανισμένης περιοχής του Καναδά. Το καραβάκι θα μας οδηγήσει στην «κουρτίνα» των νερών, για να δούμε από κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του μεγαλύτερου σε ροή νερού καταρράκτη στην κόσμο!

Οι επιλογές για το πού θα σταθείτε βρίσκονται στη διακριτική σας ευχέρεια... Ή θα μείνετε στο κλειστό μέρος του σκάφους για απολύτως «στεγνές» επαφές με τον καταρράκτη ή θα απολαύσετε στο ανοικτό κατάστρωμα όλη τη δροσιά και τη χάρη του που ρέει κρουνηδόν...

Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια υπέροχη βόλτα και περπάτημα κατά μήκος του φαραγγιού του ποταμού Νιαγάρα ή για τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, που δέχεται επισκέπτες από την εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τορόντο. Αξιοποιήστε το υπόλοιπο της ημέρας για εξερεύνηση της πόλης και ανακαλύψτε τα υπέροχα στενά της Τσάιναταουν μαζί με τον αρχηγό του ταξιδιού. Η πόλη του Τορόντο είναι χτισμένη στη βόρεια όχθη της λίμνης Οντάριο, είναι η οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά και αποτελεί ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα αστικά κέντρα διεθνώς. Κάθε καλοκαίρι διεξάγεται εδώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (Toronto International Film Festival /TIFF) που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου – σινεφίλ και όχι μόνο. Το Τορόντο έχει έντονη πνευματική ζωή και είναι η έδρα τριών μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ θεωρείται και μία από τις πλέον ασφαλείς πόλεις της Βορείου Αμερικής. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΤΟΡΟΝΤΟ: πανοραμική ξενάγηση

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη του Τορόντο, την οποία θα γνωρίσουμε με πανοραμική ξενάγηση. Θα δούμε το πολλαπλών χρήσεων Στάδιο Skydome (=Ου­ράνιος Θόλος) ή Κέντρο Ρότζερς, με τον πλήρως ανασυ­ρόμενο θόλο. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Πύργο των Σιδη­ροδρόμων. Ο πύργος ονομάζεται και CN (Canadian Na­tional), ονομασία των πρώην Εθνικών Σιδηροδρόμων. Σή­μερα που οι σιδηρόδρομοι έχουν ιδιωτικοποιηθεί ο πύργος στεγάζει γραφεία μεγάλης εταιρείας real estate. Πάντως ή­ταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο από το 1976 που χτί­στηκε ως το 2007 που ολοκληρώθηκε το Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι. (Η είσοδος στον Πύργο είναι προαιρετική).

Ακολουθεί το Μουσείο Τρένων και το κτίριο του Κοινοβου­λίου. Το Πάρκο της Βασιλίσσης του 19ου αιώνα που δη­μιουργήθηκε, μέσα στο κέντρο της πόλης, ως αφιέρωση στη Βικτόρια της Αγγλίας. Το Παλαιό Δημαρχείο του 1899, σε νέο-ρωμανικό βικτωριανό στυλ.

Το Τορόντο, όπως θα διαπιστώσουμε σήμερα, είναι μία πόλη παλιά και σύγ­χρονη. Γεμάτη με κήπους και πάρκα. Με πλούσια προά­στια, όπου κυριαρχούν τα βικτωριανά σπίτια από κόκκινο τούβλο. Αλλά και με ολοκαίνουργιες, υπερσύγχρονες γειτο­νιές, με σπουδαία αρχιτεκτονική. Συχνά το ρετρό με το μο­ντέρνο στοιχείο συνδυάζονται πολύ δυναμικά, όπως στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο. Εμείς θα γνωρίσουμε και τις δύο όψεις της πόλης. Εκτός από τις βικτωριανές πλού­σιες συνοικίες θα δούμε, λοιπόν, και το υπερμο­ντέρνο Νέο Δημαρχείο αλλά και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Καναδά, το Eaton Centre. Διανυκτέρευση στο Τορόντο.

17η ημέρα: ΤΟΡΟΝΤΟ – Πτήση επιστροφής

Χρόνος ελεύθερος στο Τορόντο (check-out στις 12:00) για βόλτες στην πόλη. Οι επιλογές πολλές και ο αρχηγός θα είναι δίπλα σε όσους επιθυμούν να τον ακολουθήσουν. Μπορούμε να ανεβούμε στον πύργο CN, μετά να δούμε τον παλιό τερματικό σταθμό-μουσείο του υπερκαναδικού σιδηροδρόμου, να επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή την υπερπολυτελή βίλα Κάζα Λόμα (είσοδοι δεν περιλαμβάνονται). Και, γιατί όχι, να απολαύσουμε τα ψώνια μας στο πολυεθνικό κέντρο και να εξερευνήσουμε με τον αρχηγό τα καταστήματα στις υπόγειες διαδρομές του δικτύου PATH.

Το βράδυ θα μεταβούμε εγκαίρως στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5990 € 1060 €
Twin Room 5990 € 1060 €
Triple Room 5990 € 1060 €
Single Room 8350 € 1060 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6210 € 1060 €
Twin Room 6210 € 1060 €
Triple Room 6210 € 1060 €
Single Room 8570 € 1060 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8600 € 0 €
Twin Room 8600 € 0 €
Triple Room 8600 € 0 €
Single Room 10960 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1952

02/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:20

KL 677

02/08/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΑΛΓΚΑΡΙ

12:35

13:25

AF 387

18/08/2024

ΤΟΡΟΝΤΟ – ΠΑΡΙΣΙ

23:30

13:00 +1

AF 1332

19/08/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

15:45

19:50

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Κάλγκαρι (με ενδιάμεσο σταθμό) και Τορόντο-Αθήνα (με ενδιάμεσο σταθμό).
  • Η εσωτερική πτήση Βανκούβερ-Μόντρεαλ.
  • Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* & lodges 3* στα Βραχώδη Όρη.
  • Πρωινό καθημερινά (ενδέχεται να είναι μόνο σερβιριστό).
  • Κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ.
  • Εκδρομή με πλοίο για παρατήρηση φαλαινών στο Τάντουσακ (Κεμπέκ).
  • Εκδρομή στο Σιάτλ.
  • Κρουαζιέρα στην περιοχή των Χιλίων Νησιών καθ’ οδόν προς το Τορόντο.
  • Εκδρομή στο Νησί της Βικτόριας.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ειδικά οχήματα στον παγετώνα Αθαμπάσκα.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Έκδοση της ETA Καναδά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φιλοδωρήματα, φόροι, επιβάρυνση καυσίμων και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.060 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ) για λογαριασμό των πελατών του. Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη – εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας – και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Κούβα, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Υεμένη ή Κούβα στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011. Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus αν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριό σας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές, στο γραφείο μας.

Για την επιβεβαίωση της κράτησή σας είναι απαραίτητο να εκδοθεί η ESTA (άδεια εισόδου στις Η.Π.Α.), για την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε το έγκυρο διαβατήριό σας και να συμπληρώσετε το ειδικό έντυπο στοιχείων που θα παραλάβετε από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.                                                          

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.Σύμφωνα με τις πτήσειςαν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο μεγάλος Καναδάς: το πρόγραμμα που τόσοι ταξιδιώτες μας έχουν αγαπήσει τα τελευταία χρόνια. Ένα από ωραιότερα κλασικά, καλοκαιρινά και μεγάλης διάρκειας προγράμματα του Versus Travel.

Το πληρέστερο, αρτιότατα σχεδιασμένο και καταξιωμένο πρόγραμμα γνωριμίας του Καναδά από την ακτή του Ατλαντικού στον Ειρηνικό, με αρκετό χρόνο εκεί που χρειάζεται για να ρουφήξετε κάθε γουλιά της μεγαλόπρεπης αυτής χώρας.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει όλες τις παρακάτω ακριβές δραστηριότητες, για να απολαύσετε σε βάθος τις αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες που έχει να προσφέρει ο τόπος αυτός:

  • Κεντρικά, επώνυμα και σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με όλες τις σύγχρονες ανέσεις στις πόλεις.
  • Ξενοδοχεία και Mountain Lodges στα Βραχώδη Όρη 3* & 4*.
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL 3 σπάνιες διανυκτερεύσεις στο Κεμπέκ, που λόγω υψηλού κόστους είναι «καταδικασμένο» σε μονοήμερη επίσκεψη από το Μόντρεαλ. Το Versus Travel, πιστό στα ποιοτικά προγράμματα χωρίς περικοπές, αφιερώνει 3 ολόκληρες διανυκτερεύσεις στην πανέμορφη αυτή πόλη για να την απολαύσουμε όπως της αξίζει!   
  • Διαμονή στα 2 μεγάλα κέντρα, το Μόντρεαλ και το Τορόντο, αλλά επίσης και στις ιστορικές πόλεις του Κεμπέκ και της Οττάβα, έτσι ώστε να βιώσετε την πραγματική τους ζωή, να τις περπατήσετε τα βράδια και να νιώσετε την ομορφιά τους.
  • Περιλαμβάνεται πρωινό, καθημερινά, αξίας περίπου 300€.
  • Εκδρομή με πλοίο για παρατήρηση φαλαινών στο Τάντουσακ.
  • Διαδρομή στη λεγόμενη Λεωφόρο των Βασιλέων (Chemin du Roi), η παλαιότερη οδός στη Βόρεια Αμερική, με μαγευτικά τοπία κατά μήκος του ποταμού Αγίου Λαυρεντίου.
  • Κρουαζιέρα στην περιοχή των Χιλίων Νησιών καθοδόν προς το Τορόντο.
  • Βόλτα με καραβάκι στους καταρράκτες του Νιαγάρα.
  • Με σπάνια εκδρομή στο Σιάτλ, μια υπέροχη πόλη των ΗΠΑ που δύσκολα επισκέπτεται κανείς.
  • Απολαμβάνουμε την εκπληκτική οδική διαδρομή με ξεναγήσεις και ένα φαντασμαγορικό φωτογραφικό μεγαλείο στα Καναδικά Βραχώδη Όρη με τα καταπληκτικά τοπία ασύλληπτης ομορφιάς.
  • Ολοήμερη περιήγηση στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα, με είσοδο στο Glacier Adventure & Glacier Skywalk.
  • Ολοήμερη περιήγηση στο Μπανφ με είσοδο στην Gondola (εναέριο τελεφερίκ).
  • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ (κόστος 140-160$ το άτομο, που περιλαμβάνεται στην τιμή).
  • Κρουαζιέρα με δείπνο στον Κόλπο του Βανκούβερ.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός με πολυετή πείρα και γνώσεις του Καναδά, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σε όλες τις πόλεις και τα μνημεία που επισκεπτόμαστε.
  • Προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις και ανταποκρίσεις.

Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα, συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο

Highlights

  • Εξερευνήστε τον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά κατασκευασμένο όχημα.
  • Περιηγηθείτε στο γραφικότατο Κεμπέκ, τη μοναδική περιτειχισμένη πόλη σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική.
  • Εκδράμετε στις ακτές του Μποπρέ και στους καταρράκτες του Μοντμορενσί.
  • Ανακαλύψτε το εκπληκτικό «Μουσείο των Πολιτισμών» που φιλοξενεί τεράστια ινδιάνικα τοτέμ και εκθέσεις για την ιστορία του Καναδά στην πρωτεύουσα του Καναδά Οττάβα.
  • Θαυμάστε από κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του Νιαγάρα κάνοντας βόλτα με το καραβάκι Hornblower (Maid of the Mist) μέχρι το περίφημο «φαράγγι του διαβόλου».
  • Απολαύστε το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων.
  • Δειπνήστε κάνοντας μια κρουαζιέρα στον Κόλπο του Βανκούβερ.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Κεντρικά, επώνυμα και σωστά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με όλες τις σύγχρονες ανέσεις στις πόλεις
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL 3 σπάνιες διανυκτερεύσεις στο Κεμπέκ
  • Κρουαζιέρα με δείπνο στον Κόλπο του Βανκούβερ
  • Με προαιρετική εκδρομή στο Σιάτλ

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

02/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Καναδά, Από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό | 02.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info