fb

Το Νεπάλ και οι φυλές του, σαφάρι άγριας ζωής, αρχέγονα μονοπάτια στο πρώην βασίλειο των Ιμαλαΐων | 06.07.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι στην αγκαλιά των Ιμαλαΐων, που αγάπησαν οι Έλληνες ταξιδιώτες. Με προσιτή τιμή απολαμβάνουμε μια εξωτική παρένθεση στην καθημερινότητά μας, με σαφάρι, μυστηριακές εικόνες σε πόλεις-ζωντανά μουσεία, γραφικά χωριά και βουνοκορφές να καθρεπτίζονται σε ήρεμες λίμνες. Ένα σχολαστικά μελετημένο ταξίδι από το Versus, με κρυμμένες λεπτομέρειες που μόνο στο πρόγραμμά μας θα βρείτε, με καινοτομίες που έχουμε εντάξει χάρη στην πολύχρονη εμπειρία μας στον προορισμό αυτό! 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Νεπάλ, μία χώρα μεταξύ δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη είναι αγκαλιασμένη από τα οροπέδια του Θιβέτ και τα μεγάλα ύψη των Ιμαλαΐων στον βορρά και από την απεραντοσύνη της Ινδίας στον νότο.

Πάντα υπήρξε η χώρα-σταυροδρόμι φυλών, πολιτισμών και των δύο μεγάλων θρησκειών της ανατολής: του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Η θέση που παραδοσιακά είχε το Νεπάλ ήταν του εμπορικού ενδιάμεσου και του «μείκτη» πολιτισμών και γενετικού υλικού, μιας και χώριζε τις εύφορες πεδιάδες της Ινδίας από τα έρημα οροπέδια του κινέζικου πια Θιβέτ. Τα εδάφη του φιλοξενούσαν μικρά ανταγωνιστικά βασίλεια μακραίωνης ιστορίας, που τα μεσαιωνικά τους ίχνη βρίσκονται τώρα εντονότερα στην κοιλάδα της πρωτεύουσας, στο τρίγωνο δηλαδή των πόλεων Κατμαντού, Πάταν και Μπακταπούρ, μαζί με φυλετικές μειονότητες από τις γύρω περιοχές.

Από τους ανθεκτικούς Σέρπα των χιονισμένων κορυφών, στους σκληροτράχηλους Γκούρκα του Νεπαλέζικου στρατού, και από τους Θιβετιανούς μοναχούς της Μπόντναθ, στους πολυμήχανους εμπόρους Νεγουάρι των πεδιάδων, το Νεπάλ συναπαίρνει με την φυλετική και πολιτιστική του ποικιλία. Το κλίμα του ποικίλει από τροπικό στα σύνορα με την Ινδία, μέχρι αλπικό στις κορυφές των Ιμαλαϊων, χαρίζοντας του τεράστια βιοποικιλότητα και πληθώρα άγριας ζωής, που πουθενά αλλού στον κόσμο δεν βρίσκεται τόσο συγκεντρωμένη.

Με τις τεράστιες αυτές εναλλαγές τοπίου  το Νεπάλ έχει πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ζητήστε μας το ειδικό 12ήμερο πρόγραμμα Νεπάλ Wildness & Wellness με αναχωρήσεις 29.04  και το ειδικό 11ημερο πρόγραμμα Νεπάλ Γιορτή Βέσακ για 19.05

Ένα πλήρες πρόγραμμα 11 ημερών για τους ταξιδιώτες των εξωτικών,
όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Μόνο στο Versus αναζητώντας πάντα κάτι το αυθεντικό και διαφορετικό, ανακαλύψαμε την ομορφιά χωριών στα περίχωρα της Κατμαντού και βάζοντας μία επιπλέον διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε γνήσια αυθεντικά χωριά και τοπικές φυλές μακριά από την πόλη. Μια άλλη φυλή που βλέπουμε είναι η φυλή Τάρου στο Τσιτουάν, από τους οποίους μάλιστα μια βραδιά θα δούμε και ειδική παράσταση!

Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία

Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Νεπάλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε το Νεπάλ και έχουμε στείλει στον προορισμό περισσότερους ταξιδιώτες από οποιοδήποτε άλλο γραφείο στην Ελληνική αγορά.  

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά και την ιδιαίτερη κουλτούρα του Νεπάλ και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Τα προγράμματα του Versus Travel στο Νεπάλ ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Δεν περιορίζουμε τις διανυκτερεύσεις μας στην Κατμαντού. Στο Versus αφιερώνουμε 5 διανυκτερεύσεις στην εκπληκτική Κατμαντού για την έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε και όχι να συμπιέσουμε τις επισκέψεις μας και τελικά να μη δούμε τίποτα. Η συνήθης πρακτική περιορίζει τις διανυκτερεύσεις στην Κατμαντού για μείωση κόστους μια και είναι η μόνη περιοχή του Νεπάλ με πολυτελείας και ακριβά ξενοδοχεία.

Ειδικότερα:

  • Αυθημερόν επιστροφή και όχι διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.
  • Δείπνο στην Κατμαντού με Νεπαλέζικους παραδοσιακούς χορούς.
  • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Στο Versus εκτελούμε 2 ειδών σαφάρι στο Τσιτουάν, με κανό και με jeep.
  • Βαρκάδα με κανό στο πάρκο Τσιτουάν.
  • Διαμονή στην Ποκάρα, στην καρδιά των Ιμαλαΐων, με την ειδυλλιακή λίμνη Φέουα.
  • Εκδρομή στη Σάρανγκοτ για να απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια.
  • Βαρκάδα στα ήμερα νερά της λίμνη Φέουα στην Ποκάρα.
  • Στο πρόγραμμα του Versus θα βρείτε εκδρομή στο γραφικό χωριό Ναγκαρκότ, γραφικό χωριό που απολαμβάνει εκθαμβωτική θέα στα Ιμαλάια. 
  • Εκτεταμένη 2ήμερη εξερεύνηση της μυθικής κοιλάδας της Κατμαντού, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν.
  • Εκτός από την Ποκάρα & το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν όπου τα ξενοδοχεία είναι 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα, όλες οι άλλες διανυκτερεύσεις γίνονται στην εκπληκτικής ομορφιάς Κατμαντού σε ξενοδοχείο 5* και όχι σε άλλες πόλεις για μείωση κόστους.
  • Επίσκεψη στη φυλή Τάρου, που αναγνωρίζεται από το Νεπάλ ως ξεχωριστό έθνος.
  • Στην Κατμαντού επιλέγουμε για τη διαμονή μας το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο SOALTEE CROWNE PLAZA 5* DLX, και όχι άλλο υποδεέστερο.
  • Το ταξίδι περιλαμβάνει κρυμμένα μυστικά του Νεπάλ που γνωρίζουμε από την πολύχρονη πραγματοποίηση του ταξιδιού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – πτήση για Κατμαντού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η κοιλάδα Κατμαντού, παρά το μυστήριο που την περιβάλει ως απομονωμένη μνημειακή περιοχή των Ιμαλαϊων, είναι ένα μεγάλο αστικό συγκρότημα και ένας εμπορικός κόμβος τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Ξεκίνησε από την ομώνυμη πόλη, αλλά μέσα στις δεκαετίες κατέλαβε τα γειτονικά προάστια και τώρα περιλαμβάνει όλες τις ιστορικές πόλεις της περιοχής: την Πάταν, Κιρτιπούρ, την Τίμι και Μπακταπούρ.

2η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – Ξενάγηση πόλης: πλατεία Ντάρμπαρ – Σβογιαμπουνάτ

Άφιξη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά «ζωντανά υπαίθρια μουσεία».

Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1.500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγησή μας στην πόλη με την πλατεία Ντάρμπαρ, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ακολουθούν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το Κουμάρι Μπαχάλ, το παλάτι-κατοικία της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ο ναός της θέας είναι μάλιστα και ένα από τα (πολλά) μνημεία της UNESCO στο Νεπάλ.

Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Κατμαντού, με τον ναό Σουαγιαμπουνάθ, τον ναό των μαϊμούδων, την πιο αινιγματική βουδιστική στούπα της κοιλάδας. Χτισμένη πάνω σε ένα δασωμένο λόφο, το μνημείο αυτό του 5ου αιώνα με τη χρυσή σπείρα στην κορυφή, είναι το ιερότερο συγκρότημα των βουδιστών του βορείου Νεπάλ. Αποτελείται από μια κεντρική κωδωνόσχημη στούπα και αμέτρητα μικρά και μεγάλα ιερά, απ’ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού.

Στη συνέχεια της ημέρας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε την αγορά Ταμέλ πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ξενάγηση: Πατάν – Πασουπάτι Νατ – στούπα Μποντνάτ

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγηση στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε την Πατάν ή Λαλιτπούρ, το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού πάζλ μετά την Κατμαντού, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Την ονομάζουν πόλη των εορτών, των αγορών και χειροτεχνιών, αντάξια του ονόματος Λαλιτπούρ που σημαίνει «Πόλη της Ομορφιάς». Παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2015, τα μνημεία της έχουν αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα ξύλινα παγοδόσχημα παλάτια και ιερά, καθώς και τους δρόμους με τα μαγαζιά χειροτεχνιών.

Τέλος, θα δούμε τις καύσεις των νεκρών στην όχθη του ποταμού Μαγκμάτι, έξω από τον ινδουιστικό ναός Πασουπάτι Νατ (ή Πασπατινάτ). Η είσοδος στο εσωτερικό του ναού επιτρέπεται μόνο στους Ινδουιστές, ωστόσο μπορούμε εξωτερικά να παρατηρήσουμε το τελετουργικό της καύσης των νεκρών και την ευλάβεια των πιστών, καθώς θεωρείται από τους Νεπαλέζους το ίδιο ιερή με το Βαρανάσι για τους Ινδούς.

Θα δούμε επίσης τη βουδιστική στούπα Μπουντνάτ, εδώ όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Βούδα Κασιγιάπ, ένας από τους αρχαιότερους Βούδες. Η στούπα ανακαινίστηκε μόλις το 8ο αιώνα και σε όλη τη διάρκεια των αιώνων αποτελεί σπουδαίο ιερό προσκύνημα για τους Βουδιστές, ιδίως τους Θιβετιανούς πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή Μπόουντα μετά την εισβολή των Κινέζων στο Θιβέτ τη δεκαετία του 1950. Είναι ακόμη ένα μνημείο της UNESCO στο Νεπάλ, ιδιαίτερης πολιτισμικής αλλά και αισθητικής αξίας.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Ναγκαρκότ – Τσάνγκου Ναραγιάν – Μπακταπούρ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψή μας στο Ναγκαρκότ, γραφικό χωριό που απολαμβάνει εκθαμβωτική θέα στα Ιμαλάια: χτισμένο περίπου στα 2.175 μέτρα βλέπει πολλές από τις υψηλότερες κορυφές των Ιμαλαΐων, όπως τις Σαγκαρνάθα, Μανασλού (8.163 μ.), Γκανές Χιμάλ (7.111 μ.), Λανγκτάνγκ και πολλές άλλες. Η θέα δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια…

Θα δούμε στη συνέχεια τον ινδουιστικό ναό Τσάνγκου Ναραγιάν πριν φτάσουμε στη γειτονική Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Ως πιο απομακρυσμένη, διατήρησε τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα περισσότερο από την Πάταν και την Κατμαντού και είναι πλουσιότερη σε περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια και μεσαιωνικά ιερά. Θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα περίτεχνα ξύλινα ιερά, τη Χρυσή Πύλη των βασιλέων, το παλάτι των Μάλα και βεβαίως την αγορά των κεραμικών και των ξύλινων χειροτεχνιών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Ντακσινκάλι, Φαρπίνγκ

Αφού πάρουμε πρωινό (check-out στις 12:00) ξεκινάμε για το χωριό Ντακσινκάλι, από τους πιο σημαντικούς προσκυνηματικούς προορισμούς στο Νεπάλ. Η ιερότητα της περιοχής για τους ντόπιους έλκει την καταγωγή της από τα πανάρχαια χρόνια, με την επικράτηση των σύγχρονων θρησκειών ωστόσο διατήρησε και διατηρεί την ιδιότητά της, παραμένοντας σπουδαίο προσκύνημα χάρη και στο βουδιστικό μοναστήρι της. Κάθε Τρίτη και Σάββατο μάλιστα, προσκυνητές έρχονται στον ναό του Ντακσινκάλι για να προσευχηθούν και να προσφέρουν τις θυσίες τους στους θεούς (κυρίως κοκόρια και αρσενικά κατσίκια). Στην ευρύτερη περιοχή, όπως και στο χωριό Φαρπίνγκ, τα βουδιστικά ιερά είναι άφθονα, όπως θα διαπιστώσουμε στη διάρκεια της περιήγησής μας.

Επιστροφή στην Κατμαντού και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΤΟΥΑΝ

Αφήνουμε την Κατμαντού και μπαίνοντας στον αυτοκινητόδρομο αναχωρούμε από την πρωτεύουσα με προορισμό μας το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, ένα από τα πλουσιότερα σε άγρια ζωή πάρκα της Ασίας.

Το Τσιτουάν είναι μια περιοχή που διαβρέχεται από τον ποταμό Ναραγιάνι και λόγω πυκνής βλάστησης και ιδιαίτερου μικροκλίματος, φιλοξενεί μια πλειάδα μικρών και μεγάλων άγριων ζώων, που πουθενά αλλού στον κόσμο δεν θα τα βρει κανείς όλα μαζί. Ρινόκεροι και νεροβούβαλοι, ιπποπόταμοι και κροκόδειλοι, ελέφαντες και αιλουροειδή, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον επισκέπτη, κάνοντας αυτό το πάρκο διάσημο για τις άριστες συνθήκες θέασης της άγριας ζωής και την ευκολία μετάβασης. Διασχίζοντας τους καταπράσινους λόφους στα σύνορα της προστατευόμενης περιοχής, θα μεταβούμε πρώτα στο ξενοδοχείο μας για να τακτοποιηθούμε.

Στη συνέχεια μας περιμένει μια πρώτη γνωριμία με τη ζούγκλα! Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΤΟΥΑΝ: σαφάρι στη ζούγκλα (βαρκάδα με κανό, σαφάρι με jeep), παραδοσιακή παράσταση

Οι εκπλήξεις μας στη συναρπαστική αυτή χώρα συνεχίζονται. Σειρά έχει σήμερα ένα ολοήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος που είμαστε, βρίσκεται το Κάιρο και το Μαϊάμι, αλλά λόγω υψομέτρου και γειτνίασης με τα Ιμαλάια, το κλίμα και το φυσικό τοπίο διαφέρουν.

Έχοντας τέσσερις διακριτές γεωγραφικές και κλιματολογικές ζώνες, από την επίπεδη υποτροπική ζώνη με πολύ χαμηλό υψόμετρο, στην εύκρατη, την υποαλπική και μέχρι την απόκοσμη αλπική ζώνη των παγωμένων κορυφών, το Νεπάλ έχει απίστευτη βιοποικιλότητα. Είδη φυτών και ζώων που βρίσκονται στη ζώνη των τροπικών, συναντώνται με αντίστοιχα που βρίσκονται στις τούνδρες της Ασίας. Εδώ βρίσκονται περισσότερα από 40 είδη μεγάλων ζώων (κροκόδειλοι, ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, μαϊμούδες κλπ.) μεταξύ των οποίων και τα σπάνια πια είδη της βασιλικής τίγρης της Βεγγάλης, του κερασφόρου ασιατικού ρινόκερου και της μεγάλης σαύρας της Βεγγάλης, καθώς και περισσότερα από 350 διαφορετικά είδη πουλιών και όλα κάτω από τη σκιά του κόκκινου ροδόδεντρου που είναι και το εθνικό φυτό του Νεπάλ.

Θα απολαύσουμε τη σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στη φύση και την άγρια ζωή με μια βόλτα με jeep στα εδάφη του πάρκου που προστατεύονται από την UNESCO. Εκεί θα προσπαθήσουμε να δούμε όσο περισσότερα είδη άγριων ζώων γίνεται. Αν σε άλλα εθνικά πάρκα του κόσμου, η διαφήμιση είναι μεγαλύτερη από την πραγματικότητα, το εθνικό πάρκο Τσιτουάν κάνει το αντίθετο: δίνει όλο του το μεγαλείο στον επισκέπτη και αφήνει τη φήμη να έλθει μόνη της. Η άγρια ζωή είναι παντού, δυνατή, και πλούσια! 

Το απόγευμα θα πλεύσουμε με παραδοσιακές πιρόγες στον ποταμό Ράπτι και κατόπιν θα επισκεφθούμε το χωριό της φυλής Τάρου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους κατοίκους της περιοχής και τον τρόπο ζωής τους, ο  οποίος παραμένει αναλλοίωτος εδώ και αιώνες. Επιπλέον θα απολαύσουμε παραδοσιακή παράσταση από τη φυλή Τάρου, μία όμορφη απόδοση των μακραίωνων παραδόσεων της φυλής αυτής, που αναγνωρίζεται μάλιστα από το Νεπάλ ως ξεχωριστό έθνος! Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΤΣΙΤΟΥΑΝ – ΠΟΚΑΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση από το Τσιτουάν με κατεύθυνση προς τα δυτικά του Νεπάλ, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, με προορισμό το θέρετρο των Ιμαλαΐων, τη γραφική Ποκάρα. Διαφεύγοντας από τον ιστό και τη συμφόρηση των αυτοκινητοδρόμων που πλέκονται γύρω από την κοιλάδα της πρωτεύουσας, θα κινηθούμε κατά μήκος του ποταμού Τρισούλι και έχοντας στα βόρεια τις χιονοσκεπείς κορυφές της οροσειράς Αναπούρνα, θα φτάσουμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Είναι παραδοσιακά γνωστή για την φυσική της ομορφιά, για τις λίμνες και τα σπήλαια της, για τα γειτονικά χωριά των σκληροτράχηλων Γκούρκας που επανδρώνουν τις επίλεκτες μονάδες στρατού Νεπάλ και Ινδίας και για τα παλιά εμπορικά καραβάνια μεταξύ Ινδίας και Κίνας που έκαναν στάση εδώ. Τώρα όμως είναι γνωστή για την τουριστική της υποδομή, την πολύ καλή αγορά της και την πληθώρα των ορεινών δραστηριοτήτων, όπως trekking, ορειβασίας αλλά και ορειβατικών ομάδων που την έχουν ως βάση για την εξερεύνηση των βόρειων μονοπατιών: αυτών που πηγαίνουν στις κορυφές της Αναπούρνα, αλλά και αυτών που οδηγούν στο βασίλειο του Λο, ή αλλιώς την ημιαυτόνομη περιοχή του Μάστανγκ, κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα κλείσουμε τη μέρα μας με μια βαρκάδα στη λίμνη Φέουα, που είναι ο κεντρικός υδάτινος όγκος της πόλης. Η λίμνη Φέουα θα μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε το ειδυλλιακό περιβάλλον με την πυκνή βλάστηση και τις βουνοκορφές να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ: ανατολή από το Σάρανγκοτ – εξερεύνηση της κοιλάδας Ποκάρα

Η ανατολή του ηλίου με θέα τις κορυφές της Αναπούρνα είναι μαγευτικό θέαμα και για όσους το επιθυμούν μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να θυσιάσουν μερικές ώρες ύπνου μεταβαίνοντας πολύ νωρίς το πρωί στο λόφο Σάρανγκοτ, που είναι το ψηλότερο σημείο στην πόλη, για να απολαύσουν τη θέα της περιοχής και των βουνών και να επιστρέψουν μετά την ανατολή στο ξενοδοχείο για πρωινό.

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Ποκάρα. Θα δούμε ένα ξεχωριστό μνημείο της πόλης το Βίντια Βασίνι (Vindhya Vasini), ένα λευκό θολωτό ιερό αφιερωμένο στη θεά Μπαγκαβάτι ή Μητέρα Θεά, που θεωρείται η σύγχρονη ενσάρκωση της θεάς Σάκτι. Ινδουισμός και Βουδισμός μπλέκονται στο Νεπάλ, μιας και το έδαφος του είναι το σταυροδρόμι βορρά και νότου, ινδουιστικής Ινδίας και βουδιστικού Θιβέτ.

Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στους καταρράκτες Ντέβι, περισσότερο γνωστοί στους ντόπιους ως Παατάλε Τσάνγκο. Στη γλώσσα τους αυτό σημαίνει «οι καταρράκτες του Κάτω Κόσμου», και μάλλον αυτό περιγράφει πιο γλαφυρά την αίσθηση που δημιουργούν στον επισκέπτη!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: παραδοσιακό δείπνο με νεπαλέζικους χορούς

Αναχωρούμε από την Ποκάρα και ακολουθούμε τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην Κατμαντού, μαζί με όλα τα εμπορικά οχήματα που μεταφέρουν τα είδη τους από την περιφέρεια στην πρωτεύουσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ενώ το βράδυ μάς περιμένει δείπνο σε νεπαλέζικο εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – Πτήση Επιστροφής

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Ζητήστε μας το ειδικό 12ήμερο πρόγραμμα Νεπάλ Wildness & Wellness με αναχωρήση 29.04  και το ειδικό 11ημερο πρόγραμμα Νεπάλ Γιορτή Βέσακ για 19.05

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 890 €
Twin Room 999 € 890 €
Triple Room 999 € 890 €
Single Room 1789 € 890 €
Σημείωση:
Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία
 
Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  
 
To Versus Τravel προτείνει το ξενοδοχείο Soaltee 5* DLX. Οι ταξιδιώτες όμως που θέλουν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εκδρομής μπορούν να επιλέξουν το ξενοδοχείο Hyatt Place 5*.
Extras

+ Βίζα Νεπάλ :  33 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1079 € 890 €
Twin Room 1079 € 890 €
Triple Room 1079 € 890 €
Single Room 1869 € 890 €
Σημείωση:
Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία
 
Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  
 
To Versus Τravel προτείνει το ξενοδοχείο Soaltee 5* DLX. Οι ταξιδιώτες όμως που θέλουν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εκδρομής μπορούν να επιλέξουν το ξενοδοχείο Hyatt Place 5*.
Extras

+ Βίζα Νεπάλ :  33 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1299 € 890 €
Twin Room 1299 € 890 €
Triple Room 1299 € 890 €
Single Room 2089 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία
 
Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  
 
To Versus Τravel προτείνει το ξενοδοχείο Soaltee 5* DLX. Οι ταξιδιώτες όμως που θέλουν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εκδρομής μπορούν να επιλέξουν το ξενοδοχείο Hyatt Place 5*.
Extras

+ Βίζα Νεπάλ :  33 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1219 € 890 €
Twin Room 1219 € 890 €
Triple Room 1219 € 890 €
Single Room 2009 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία
 
Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  
 
To Versus Τravel προτείνει το ξενοδοχείο Soaltee 5* DLX. Οι ταξιδιώτες όμως που θέλουν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εκδρομής μπορούν να επιλέξουν το ξενοδοχείο Hyatt Place 5*.
Extras

+ Βίζα Νεπάλ :  33 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2139 € 0 €
Twin Room 2139 € 0 €
Triple Room 2139 € 0 €
Single Room 2929 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία
 
Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  
 
To Versus Τravel προτείνει το ξενοδοχείο Soaltee 5* DLX. Οι ταξιδιώτες όμως που θέλουν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εκδρομής μπορούν να επιλέξουν το ξενοδοχείο Hyatt Place 5*.
Extras

+ Βίζα Νεπάλ :  33 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2219 € 0 €
Twin Room 2219 € 0 €
Triple Room 2219 € 0 €
Single Room 3009 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία
 
Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  
 
To Versus Τravel προτείνει το ξενοδοχείο Soaltee 5* DLX. Οι ταξιδιώτες όμως που θέλουν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εκδρομής μπορούν να επιλέξουν το ξενοδοχείο Hyatt Place 5*.
Extras

+ Βίζα Νεπάλ :  33 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1850

06/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:10

ΤΚ 726

06/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:10

06:05 +1

ΤΚ 727

16/07/2024

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:35

13:05

ΤΚ 1845

16/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50

20:15

11ημέρες / 9 διανυκτερεύσεις

Αυθημερόν επιστροφή και όχι διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Δείπνο με νεπαλέζικους χορούς.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Κατμαντού (το Soaltee Crowne Plaza 5* DLX), Lodge στο Τσιτουάν και 4* στην Ποκάρα (από τα καλύτερα στην περιοχή)
  • Ημιδιατροφή σε όλο το ταξίδι, πλήρης διατροφή στο lodge του πάρκου Τσιτουάν.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από: 

  • Βίζα Νεπάλ 33€ (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€
  • Βίζα Νεπάλ 33€ (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.   
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ζητήστε μας το ειδικό 12ήμερο πρόγραμμα Νεπάλ Wildness & Wellness με αναχωρήσεις 29.04  και το ειδικό 11ημερο πρόγραμμα Νεπάλ Γιορτή Βέσακ για 19.05

Ένα πλήρες πρόγραμμα 11 ημερών για τους ταξιδιώτες των εξωτικών,
όπως σας έχει συνηθίσει το Versus.

Μόνο στο Versus αναζητώντας πάντα κάτι το αυθεντικό και διαφορετικό, ανακαλύψαμε την ομορφιά χωριών στα περίχωρα της Κατμαντού και βάζοντας μία επιπλέον διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε γνήσια αυθεντικά χωριά και τοπικές φυλές μακριά από την πόλη. Μια άλλη φυλή που βλέπουμε είναι η φυλή Τάρου στο Τσιτουάν, από τους οποίους μάλιστα μια βραδιά θα δούμε και ειδική παράσταση!

Ξενοδοχείο στην Κατμαντού – Soaltee 5* DLX. Ένα ξενοδοχείο εμπειρία

Στην Κατμαντού το Versus επιλέγει το εξαιρετικό Soaltee 5* DLX (ex. Crowne Plaza) και όχι άλλο υποδεέστερο. Το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο της Κατμαντού αποτελεί το καλύτερο ξενοδοχείο της πόλης και έχει την ιδανικότερη θέση και ως προς την εγγύτητα του στο κέντρο αλλά και για τις εξορμήσεις μας εκτός Κατμαντού μια και βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόλης και έτσι εξοικονομούμε πολλές ώρες εγκλωβισμού στους πάντα πολυσύχναστους δρόμους.  Το ξενοδοχείο έχει έντονο χρώμα ανατολής χαρακτηριστική νεπαλέζικη εξωτική αρχιτεκτονική και τεράστιους κατάφυτους κήπους (αποφεύγουμε τα πολυόροφα απρόσωπα ξενοδοχεία ειδικά στο Νεπάλ) και θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μια όαση χαλαρότητας στην πολύβουη Κατμαντού.  Αποτελεί  ένα κομμάτι της εμπειρίας και αυτό.  

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Νεπάλ είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε το Νεπάλ και έχουμε στείλει στον προορισμό περισσότερους ταξιδιώτες από οποιοδήποτε άλλο γραφείο στην Ελληνική αγορά.  

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά και την ιδιαίτερη κουλτούρα του Νεπάλ και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Τα προγράμματα του Versus Travel στο Νεπάλ ξεχωρίζουν για τα παρακάτω:

Δεν περιορίζουμε τις διανυκτερεύσεις μας στην Κατμαντού. Στο Versus αφιερώνουμε 5 διανυκτερεύσεις στην εκπληκτική Κατμαντού για την έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε και όχι να συμπιέσουμε τις επισκέψεις μας και τελικά να μη δούμε τίποτα. Η συνήθης πρακτική περιορίζει τις διανυκτερεύσεις στην Κατμαντού για μείωση κόστους μια και είναι η μόνη περιοχή του Νεπάλ με πολυτελείας και ακριβά ξενοδοχεία.

Ειδικότερα:

  • Αυθημερόν επιστροφή και όχι διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.
  • Δείπνο στην Κατμαντού με Νεπαλέζικους παραδοσιακούς χορούς.
  • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
  • Στο Versus εκτελούμε 2 ειδών σαφάρι στο Τσιτουάν, με κανό και με jeep.
  • Βαρκάδα με κανό στο πάρκο Τσιτουάν.
  • Διαμονή στην Ποκάρα, στην καρδιά των Ιμαλαΐων, με την ειδυλλιακή λίμνη Φέουα.
  • Εκδρομή στη Σάρανγκοτ για να απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια.
  • Βαρκάδα στα ήμερα νερά της λίμνη Φέουα στην Ποκάρα.
  • Στο πρόγραμμα του Versus θα βρείτε εκδρομή στο γραφικό χωριό Ναγκαρκότ, γραφικό χωριό που απολαμβάνει εκθαμβωτική θέα στα Ιμαλάια. 
  • Εκτεταμένη 2ήμερη εξερεύνηση της μυθικής κοιλάδας της Κατμαντού, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν.
  • Εκτός από την Ποκάρα & το Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν όπου τα ξενοδοχεία είναι 4* από τα καλύτερα διαθέσιμα, όλες οι άλλες διανυκτερεύσεις γίνονται στην εκπληκτικής ομορφιάς Κατμαντού σε ξενοδοχείο 5* και όχι σε άλλες πόλεις για μείωση κόστους.
  • Επίσκεψη στη φυλή Τάρου, που αναγνωρίζεται από το Νεπάλ ως ξεχωριστό έθνος.
  • Στην Κατμαντού επιλέγουμε για τη διαμονή μας το πολυτελές και ιστορικό ξενοδοχείο SOALTEE CROWNE PLAZA 5* DLX, και όχι άλλο υποδεέστερο.
  • Το ταξίδι περιλαμβάνει κρυμμένα μυστικά του Νεπάλ που γνωρίζουμε από την πολύχρονη πραγματοποίηση του ταξιδιού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Εξερευνήστε τις πόλεις της μυθικής κοιλάδας της Κατμαντού, με τα στενά δρομάκια, τις πολύχρωμες αγορές, τους εκπληκτικούς ναούς και τα παλάτια, που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν τους.
  • Περιμένετε να βγει από το παραθύρι της η «μικρότερη ζωντανή θεά του κόσμου», η Κουμάρι Ντέβι.
  • Θαυμάστε τη γραφική Ποκάρα με τις χιονοσκεπείς βουνοκορφές της Αναπούρνα να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της λίμνης Φέουα.
  • Αγναντέψτε την ανατολή του ήλιου από τον λόφο Σάρανγκοτ, που χρωματίζει υπέροχα τις γύρω βουνοκορφές.
  • Αναζητήστε ρινόκερους, ελέφαντες, τίγρεις, μαϊμούδες και άλλα ζώα κάνοντας σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν.
  • Μετρήστε κορυφές των Ιμαλαΐων από το Ναγκαρκότ!
  • Γνωρίστε τους Τάρου, φυλή Βουδιστών που το κράτος του Νεπάλ αναγνωρίζει ως ξεχωριστή εθνική οντότητα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Αυθημερόν επιστροφή και όχι διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.
  • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν.
  • Βαρκάδα με κανό στο πάρκο Τσιτουάν.

 

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

06/07



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Το Νεπάλ και οι φυλές του, σαφάρι άγριας ζωής, αρχέγονα μονοπάτια στο πρώην βασίλειο των Ιμαλαΐων | 06.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info