fb

Πακιστάν - Με τη φυλή των Καλάς και τη Γιορτή Ουτσάλ | 11.08.2024

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μας αποκαλύπτεται μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και επιλεγμένες διαδρομές. Το Πακιστάν δεν είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, για μια σειρά από λόγους που δεν είναι καθαρά ταξιδιωτικοί, ωστόσο ένα ταξίδι στη βόρεια πλευρά του θα αποτελέσει πραγματικά μια εμπειρία ζωής. Τα τοπία σ’ αυτή την ορεινή περιοχή είναι εξωπραγματικά,  τα μνημεία που επισκεπτόμαστε χρονολογούνται σε αρκετούς αιώνες, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η επαφή μας με τη φημισμένη φυλή των Καλάς, την οποία και γνωρίζουμε εκ του σύνεγγυς και για τρεις ολόκληρες ημέρες.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με αυτή την ιδιαίτερη χώρα από τη Λαχώρη, μια πόλη-ορόσημο για τη χώρα. Θα συνεχίσουμε με την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, τα αρχαία Τάξιλα και την πόλη του Ναράν. Ατενίζουμε παράλληλα τα Ιμαλάια, το Καρακορούμ και το Χιντουκούς λίγο πριν το Γκιλτζίτ, και θα έρθουμε στην πανέμορφη Χούνζα. Θα δούμε τοπία απόκοσμης ομορφιάς στον αυτοκινητόδρομο του Καρακορούμ, θα φτάσουμε στο Γκουλμίτ και το γειτονικό του Γκουλκίν, θα δούμε τον παγετώνα στην περιοχή και τη «γέφυρα του Ιντιάνα Τζόουνς», και θα συνεχίσουμε προς την κοιλάδα Γκιζάρ και το Φαντέρ. Θα διασχίσουμε το πέρασμα Σαντούρ, σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα, εισχωρώντας στην κοιλάδα Χιντουκούς και θα φτάσουμε στο Τσιτράλ που θα αποτελέσει και τη βάση της εξόρμησής μας προς την περιοχή της φυλής των Καλάς τους οποίους και θα γνωρίσουμε στις κοιλάδες Μπομπουρέτ και Ραμπούρ. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στο βόρειο Πακιστάν στη Σαιντού Σαρίφ και στην Κοιλάδα Σουάτ, θα δούμε το εκπληκτικό μοναστήρι Ταχτ Ι Μπαχί και θα φτάσουμε στο Πεσαβάρ, την πόλη των λουλουδιών. Μέσω Πεσαβάρ θα καταλήξουμε πάλι στο Ισλαμαμπάντ, όπου και θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας.  

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ, η αποστολή στο Πακιστάν επαναλαμβάνεται!

Ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μας αποκαλύπτεται μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και επιλεγμένες διαδρομές.

  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή (Τονίζουμε πως η τουριστική υποδομή στην επαρχία του Πακιστάν είναι πολύ χαμηλή. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και να αναμένουν καταλύματα βασικών ανέσεων).
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
  • Μένουμε στην κοιλάδα Μπομπουρέτ προκειμένου να είμαστε δίπλα στις εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ των Καλάς, την γιορτή Ουτσάλ.
  • Παρακολούθηση την τελετή υποστολή των σημαιών στην Λαχώρη.
  • Επίσκεψη στην Παλιά πόλη δίπλα στο τζαμί Μπαντσάνι (Badshahi Mosque) την διάσημη «Αγορά των διαμαντιών» στην Λαχώρη.
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό Τέμενος Φαϊσάλ (Shah Faisal Mosque) το τέταρτο μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο που έχει το σχήμα βεδουίνικης σκηνής.
  • Επίσκεψη στην Αρχαία Τάξιλα που αναφερόταν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Ινδία.
  • Θα επισκεφθούμε στο Γκουλμίτ ένα σπίτι 400 χρόνων όπου θα δούμε γυναίκες να υφαίνουν χαλιά ή να ασχολούνται με άλλες χειροτεχνίες.
  • Επίσκεψη στις τρεις Κοιλάδες που ζουν οι φυλές των Καλάς : Μπομπουρέτ (Bumburet), Ραμπούρ (Rumbur), Μπιρίρ (Birir).
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.
  • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός με άριστη γνώση της περιοχής.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΛΑΧΩΡΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λαχώρη (Lahore), ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της αρχιτεκτονικής Μουγκάλ. Με θαυμάσια ισλαμικά μνημεία, εντυπωσιακά απομεινάρια από την εποχή της κυριαρχίας των Βρετανών, ένα χαοτικό παζάρι αλλά και μια ενδιαφέρουσα σύγχρονη πλευρά, η Λαχώρη αποτελεί must για τους επισκέπτες του Πακιστάν.

 

2η ημέρα: Άφιξη στη ΛΑΧΩΡΗ (περιήγηση) – ΓΟΥΑΓΚΑΧ (τελετή υποστολής σημαιών) – ΛΑΧΩΡΗ

Άφιξη το πρωί στη Λαχώρη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Λαχώρη (Lahore), την Πόλη των Κήπων, την ιστορική αυτή πόλη που αποτέλεσε πρωτεύουσα δύο δυναστειών, Μουγκάλ και Σιχ, ενώ έπαιξε σημαίνοντα ρόλο και κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας του Παντζάμπ. Επίσκεψη στο Τζαμί Μπαντσάνι (Badshahi Mosque), το κάστρο της πόλης και τους ξακουστούς Κήπους Σαλιμάρ (Shalimar), Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Με τη δύση του ηλίου θα βρεθούμε στα σύνορα, στην περιοχή Γουαγκάχ (Wagah), για να απολαύσουμε την εντυπωσιακή τελετή υποστολής των σημαιών από τους πανύψηλους άνδρες με τις χαρακτηριστικές, μεγαλόπρεπες στολές τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στη Λαχώρη όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: ΛΑΧΩΡΗ (περιήγηση στην πόλη)

Ολόκληρη η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στη Λαχώρη (Lahore). Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Λαχώρης, που ιδρύθηκε το 1864-1865 από τους Βρετανούς με την πληρέστερη συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Καντάρα (Candhara), συλλογές τέχνης με κοσμήματα, καλλιτεχνήματα κ.α. από ολόκληρο το Πακιστάν αλλά και τον μοναδικό «Νηστεύοντα Βούδα». Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην παλιά πόλη δίπλα στο τζαμί Μπαντσάνι (Badshahi Mosque. Γνωστή ως αγορά διαμαντιών (Hira Mandi) ή Shahi Mohala. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΛΑΧΩΡΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΡΟΧΤΑΣ – ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε από την Λαχώρη και μέσω του μεγάλου αυτοκινητόδρομου Grand Trunk κατευθυνόμαστε προς το Φρούριο Ρόχτας (Rohtas), κοντά στην πόλη Τζελούμ. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το κάστρο αυτό χτίστηκε το 1540, η περίμετρός του φτάνει τα πέντε χιλιόμετρα και ο αρχικός του σκοπός ήταν να αντιμετωπίσει τις τοπικές φυλές του Ποτοχάρ, που είχαν επαναστατήσει εναντίον της δυναστείας των Συρ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ. Μετά την άφιξη, θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Τέμενος Φαϊσάλ (Shah Faisal Mosque), με την μοναδική σύγχρονη ισλαμική αρχιτεκτονική του, το τέταρτο μεγαλύτερο τζαμί από την άποψη της χωρητικότητας στον κόσμο. Διανυκτέρευση στο Ισλαμαμπάντ.

5η ημέρα: ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ – ΑΡΧΑΙΑ ΤΑΞΙΛΑ – ΝΑΡΑΝ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε οδικώς και ξεκινάμε το συναρπαστικό οδοιπορικό μας στο Βόρειο Πακιστάν με τελικό προορισμό το Ναράν, βόρεια του Ισλαμαμπάντ. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για περιήγηση στα Τάξιλα (Taxila), την αρχαία πόλη στην κοιλάδα του Ινδού, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις αρχές του περασμένου αιώνα. Τα Τάξιλα αναφέρονται ήδη στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς  την Ινδία, ενώ στους επόμενους αιώνες υπήρξαν ένας αληθινός παράδεισος για τους βουδιστές. Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας είναι γεμάτα από βουδιστικές μονές και στούπες. Μετά την επίσκεψη και το μεσημεριανό μας, θα συνεχίσουμε για το Ναράν (Naran). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας, όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

 

6η ημέρα: ΝΑΡΑΝ – ΓΚΙΛΤΖΙΤ – ΚΑΡΙΜΑΜΠΑΝΤ (Χούνζα)

Συνεχίζουμε σήμερα ακόμη βορειότερα κατευθυνόμενοι στο Γκιλτζίτ (Gilgit), σημαντικό σταθμό στο Δρόμο του Μεταξιού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οδική διαδρομή του ταξιδιού μας, στον Δρόμο του Καρακορουμ, της πιο ενδιαφέρουσας οροσειράς του κόσμου, με τις ψηλότερες κορυφές και περισσότερους παγετώνες, εκτός των πολικών περιοχών. Κατηφορίζουμε στο Chilas, γνωστό από τις ομώνυμες βραχογραφίες που είναι διάσπαρτες στην περιοχή. Πριν το Γκιλτζίτ θα σταματήσουμε σε ένα σημείο πραγματικά μοναδικό, όσο και προνομιακό: πρόκειται για το μοναδικό μέρος από όπου μπορούμε να ατενίσουμε ταυτόχρονα τα Ιμαλάια, το Καρακορούμ (Karakorum) και το Χιντουκούς (Hindukush)! Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα δούμε και την εντυπωσιακή συμβολή των ποταμών Ινδού (Indus River) και Γκιλτζίτ (Gilgit River)! Πριν φτάσουμε στην Χούνζα, θα κάνουμε μία σύντομη στάση για τσάι στο Ρακαπόσι (Rakaposhi view point), απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

 

7η ημέρα: ΚΑΡΙΜΑΜΠΑΝΤ (Χούνζα) – ΚΑΣΤΡΑ ΑΛΤΙΤ ΚΑΙ ΜΠΑΛΤΙΤ – ΚΑΡΙΜΑΜΠΑΝΤ (Χούνζα)

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψη στα κάστρα Αλτίτ (Altit Fort) και Μπαλτίτ (Baltit Fort), που μετρούν 900 και 800 χρόνια ζωής αντίστοιχα. Το οχυρό Αλτίτ ήταν το σπίτι των ηγεμόνων που ονομάζονταν Μιρ οι οποίοι 3 αιώνες μετά μεταφέρθηκαν στο Κάστρο Μπαλτίτ. Το κάστρο Αλτίτ και συγκεκριμένα ο πύργος Shikari είναι περίπου 1100 χρόνων και το καθιστά το παλαιότερο μνημείο της περιοχής. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε γυναίκες να επεξεργάζονται το ξύλο και να φτιάχνουν έπιπλα. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην συνέχεια στο Γκάνις (Ganish) έναν οικισμοό 1000 χρόνων. Στο κάστρο Μπαλτίτ θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε το μουσείο του καθώς και την τοπική τουριστική αγορά δίπλα από το κάστρο. Συνεχίζουμε για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από το σημείο Ντούικερ (Duiker), με την υπέροχη θέα της κοιλάδας και του βουνού Ρακαπόσι (Rakaposhi) από την οροσειρά Καρακόρουμ ύψους 7.788 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

 

8η ημέρα: ΚΑΡΙΜΑΜΠΑΝΤ (Χούνζα) – ΛΙΜΝΗ ΑΤΑΑΜΠΑΝΤ (βαρκάδα) – ΓΚΟΥΛΜΙΤ – ΓΚΟΥΛΚΙΝ – ΚΑΡΙΜΑΜΠΑΝΤ (Χούνζα)

Ξεκινάμε σήμερα για μια ολοήμερη εκδρομή που θα μας «συστήσει» τοπία απόκοσμης ομορφιάς και μοναδικά χωριά του λαού Χούνζα, που κατοικεί στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων. Χρησιμοποιούμε ξανά τον αυτοκινητόδρομο του Καρακορούμ με κατεύθυνση προς το Γκουλμίτ, στην περιοχή της Άνω Χούνζα. Κινούμαστε κατά μήκος της νεοδημιουργηθείσας μετά από μια κατολίσθηση το 2019, λίμνης Ατααμπάντ (Attaabad Lake), όπου ανάλογα με τον καιρό θα απολαύσουμε την βαρκάδα μας το πρωί ή το απόγευμα, στην επιστροφή μας. Φτάνοντας στο Γκουλμίτ (Gulmit), ένα φιλήσυχο και γραφικό χωριό που κάποτε αποτελούσε τη χειμερινή πρωτεύουσα του Βασιλείου της Χούνζα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό, θα επισκεφθούμε ένα σπίτι που χρονολογείται στον 12ο αιώνα, και θα δούμε τις ντόπιες γυναίκες να υφαίνουν χαλιά και να δημιουργούν τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα της περιοχής τους. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο γειτονικό χωριό Γκουλκίν (Ghulkin), θα δούμε τον παγετώνα Γκουλκίν/Χουσαϊνί (Ghulkin / Hussaini glacier) και θα επισκεφθούμε την περίφημη κρεμαστή γέφυρα Χουσαϊνί (Hussaini), γνωστή και ως «η γέφυρα του Ιντιάνα Τζόουνς». Για να φτάσουμε στο Πασσού (Passu), το βορειότερο σημείο της περιήγησής μας στο Βόρειο Πακιστάν για να απολαύσουμε τους μοναδικούς σχηματισμούς των βουνοκορφών. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΚΑΡΙΜΑΜΠΑΝΤ (Χούνζα) – ΚΟΙΛΑΔΑ ΓΚΙΖΑΡ – ΓΚΟΥΠΙΣ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση προς τα δυτικά και διασχίζουμε την  περικλειόμενη από πανύψηλα βουνά πανέμορφη κοιλάδα Γκιζάρ (Ghizar) που κατοικείται από τους Ισμαηλίτες Barusho. Καθοδόν θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα προς τη λίμνη Αζούρε Χάλτι (Azure Khalti) και κοντά στο Γκιλτζίτ τον Kargah Buddha, λαξευμένο σε απότομο βράχο, μικρογραφία των περίφημων γλυπτών του Αφγανιστάν που καταστράφηκαν από τους Ταλιμπάν. Φτάνουμε στο Γκουπις (Gupis), όπου με την άφιξή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Γκουπις.

 

10η ημέρα: ΦΑΝΤΕΡ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΑΝΤΟΥΡ – ΜΑΣΤΟΥΖ – ΤΣΙΤΡΑΛ

Πρωινό και μετά από έναν αναζωογονητικό περίπατο στην πανέμορφη Λίμνη Phander, αναχώρηση για μια δύσκολη αλλά πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα σε ορισμένα από τα πιο απόκοσμα τοπία που θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να αντικρίσουμε, με πολύχρωμες κοιλάδες, υπέροχα βουνά και χωριουδάκια κυριολεκτικά κρεμασμένα στα βουνά. Θα περάσουμε από το Πέρασμα Σαντούρ (Shandur), την επονομαζόμενη «Στέγη του Κόσμου» σε υψόμετρο 3.700 μέτρων και την πόλη Μαστούζ (Mastuj), μπαίνοντας πιο βαθιά στην κοιλάδα Χιντουκούς (Hindukush). Και συνεχίζουμε περνώντας από την οροσειρά Μπούνι Ζομ (Booni Zom 6.542 μ.) και το Τιρίτς Μιρ (Tirich Mir 7.706 μ.), πριν καταλήξουμε στην πόλη Τσιτράλ (Chitral). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στην Τσιτράλ.

 

11η ημέρα: ΤΣΙΤΡΑΛ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΟΜΠΟΥΡΕΤ (Φυλή Καλάς)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για μία από τις πιο συγκλονιστικές πλευρές του ταξιδιού μας: θα γνωρίσουμε την περίφημη φυλή των Καλάς (Kalash Kafirs’: άπιστοι), μια κοινότητα που αριθμεί μόλις 3.000 άτομα (η μικρότερη από τις μειονότητες στο Πακιστάν) αλλά με ιδιαίτερα έντονη παρουσία, με δικές τους θρησκευτικές δοξασίες που πιστεύουν ότι είναι απόγονοι των Ελλήνων Μακεδόνων του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε αντίθεση με τις άλλες μειονότητες, ζουν αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, στις τρεις κοιλάδες Birir, Bumburet και Rumbur, που βρίσκονται στο Hindkush μεταξύ των συνόρων του Αφγανιστάν και της κοιλάδας του Chitral. Θα έρθουμε στην κοιλάδα Μπομπουρέτ (Bumburet) όπου και θα σεργιανίσουμε στον οικισμό τους, θα δούμε από κοντά σπίτια των Καλάς, τους περίεργους χώρους θρησκευτικής λατρείας και τα περίεργα νεκροταφεία καθώς και το «Μπασαλάνι (Bashalani)», την περιοχή έξω από το χωριό όπου διαμένουν οι γυναίκες όταν περνούν τις… δύσκολες μέρες του μήνα, καθώς και όταν ετοιμάζονται να γεννήσουν. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΟΜΠΟΥΡΕΤ: ολοήμερη εκδρομή στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΡΑΜΠΟΥΡ (Φυλή Καλάς)/ ΓΙΟΡΤΗ ΟΥΤΣΑΛ

Και σήμερα θα έχουμε τη χαρά να συναναστραφούμε με τη φυλή των Καλάς, αυτή τη φορά στην κοιλάδα Ραμπούρ (Rambur) όπου και θα εκδράμουμε για θα δούμε περισσότερους οικισμούς των Καλάς, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα γίνουμε μάρτυρες συναρπαστικών τοπικών εθίμων. Είναι οι ημέρες (20-22 Αυγούστου) που οι Καλάς γιορτάζουν το φεστιβάλ Ουτσάλ  (Uchal), μία από τις τρεις μεγαλύτερες ετήσιες γιορτές των Καλάς: είναι η εποχή που ξεκινούν οι καλλιέργειες και οι Καλάς προσεύχονται για την καλή υγεία και την ασφάλεια των αγρών και των κοπαδιών τους, ώστε η σοδειά να είναι καλή και η φυλή να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τον χρόνο που έρχεται. Κάτι όμως εξίσου πολύ ενδιαφέρον είναι πως κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής, οι νέοι της φυλής, αγόρια και κορίτσια, έχουν την ευκαιρία να «διαλέξουν» το ταίρι τους! Την τελευταία μέρα του Ουτσάλ, μάλιστα, ανακοινώνουν το όνομα του εκλεκτού ή της εκλεκτής της καρδιάς τους!

Εμείς λοιπόν θα παρακολουθήσουμε τις γιορτές τους με τους κυκλικούς χορούς που τόσο μοιάζουν με τους αυτούς της Μακεδονίας, και θα θαυμάσουμε τις υπέροχες πολύχρωμες φορεσιές των γυναικών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΟΜΠΟΥΡΕΤ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΟΥΑΤ – ΣΑΝΤΟΥ ΣΑΡΙΦ

Σήμερα θα κινηθούμε νοτιότερα, με προορισμό μας την πόλη Σαιντού Σαρίφ (Saidu Sharif). Η διαδρομή μας φέρνει μέσω της κορυφής Lawari στην όμορφη κοιλάδα Σουάτ (Swat), μια περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένη για τους ξένους επισκέπτες. Σήμερα το καθεστώς αυτό δεν ισχύει πλέον, και μπορούμε να απολαύσουμε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή, με το έντονο βουδιστικό παρελθόν. Άφιξη στην Σαιντού Σαρίφ, που όνομα της από την αρχαία Βουδιστική εποχή ήταν "Baligram" και είναι η πρωτεύουσα της Σουάτ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, θα επισκεφθούμε το τοπικό παζάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΣΑΝΤΟΥ ΣΑΡΙΦ – ΤΑΧΤ Ι ΜΠΑΧΙ – ΠΕΣΑΒΑΡ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Μουσείο Σουάτ, για να δούμε μία εξαιρετική συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Ghandara, όπως επίσης και μια συλλογή βουδιστικής τέχνης όπως και μια σειρά από εκθέματα εθνολογικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων και ευρημάτων της πρωτο-ιστορικής περιόδου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε από την πόλη, με προορισμό μας το Πεσαβάρ. Θα κινηθούμε διαμέσου του περάσματος του Μαλακάντ (Malakand), θα δούμε τη γέφυρα Τσακντάρα (Chakdara) και το οχυρό που φέρει το όνομα του Ουίνστων Τσώρτσιλ (Churchill’s Piquet). Θα επισκεφθούμε επίσης το Βουδιστικό μοναστήρι Ταχτ-Ι-Μπαχί (Takht–i–Bahi), ίσως το πιο εντυπωσιακό και σίγουρα το πιο ολοκληρωμένο στο Πακιστάν, τα πιο επιβλητικά λείψανα του Βουδισμού σε όλη την Candhara, καθώς σώζονται πάμπολλα απομεινάρια που μπορούν να μας παρέχουν μια πλήρη εικόνα για την εποχή της λειτουργίας του ως βουδιστική μονή, πριν πολλούς αιώνες, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε για την πόλη των λουλουδιών, την μαγική πόλη του Πεσαβάρ (Peshawar). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Πεσαβάρ. 

15η ημέρα: ΠΕΣΑΒΑΡ (περιήγηση) – ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ

Ολόκληρη η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Πεσαβάρ, την πολύχρωμη, εξωτική αυτή πόλη με τις τόσες εκπλήξεις. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Πεσαβάρ, με την ανεκτίμητη, μοναδική στον κόσμο, συλλογή Ελληνοβουδιστικής τέχνης Καντάρα (Candhara), το τελευταίο εναπομείναν Τέμενος Μουγκάλ του 17ου αιώνα Μαχαμπάτ Χάν (Mahabat Khan) και τον πύργο του Ρολογιού Κάνινγκαμ (Cunningham Clock tower). Θα περιδιαβούμε στις γειτονιές με τα όμορφα παλαιά κτίρια με την χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική με τους μοναδικούς ξυλόγλυπτους εξώστες  και θα σεργιανίσουμε στο παζάρι Κίσα Κουάνι (Qisa Khwani Bazaar), που από πολλούς αποκαλείται και ως «ο δρόμος των παραμυθάδων», και από άλλους ως «το Πικαντίλι της κεντρικής Ασίας»! Αλλά και στα Coppersmiths Bazaar και Peshawar Pottery. Το απόγευμα αναχωρούμε οδικώς για το Ισλαμαμπάντ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

16η ημέρα: ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ – Πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο διεθνές αεροδρόμιο του Ισλαμαμπάντ, για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 750 €
Twin Room 2990 € 750 €
Triple Room 2990 € 750 €
Single Room 3880 € 750 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3210 € 750 €
Twin Room 3210 € 750 €
Triple Room 3210 € 750 €
Single Room 4100 € 750 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 0 €
Twin Room 3990 € 0 €
Triple Room 3990 € 0 €
Single Room 4880 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 204

11/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

14:00

18:25

QR 620

11/08/2024

ΝΤΟΧΑ – ΛΑΧΩΡΗ

20:00

01:50 +1

QR 615

26/08/2024

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ – ΝΤΟΧΑ

09:45

11:25

QR 207

26/08/2024

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

13:50

18:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα, τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Οι τουριστικές υποδομές στο βόρειο Πακιστάν δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες και ο ταξιδιώτης πρέπει να αναμένει καταλύματα με βασικές ανέσεις, παρόλο που προσπαθούμε να επιλέξουμε τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός. 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Βίζα Πακιστάν

Αναχωρήσεις από Κύπρο       
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 750 €

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας ΔΕΝ φέρει σφραγίδα του Ισραήλ. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος στο Πακιστάν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
 H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

* Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ, η αποστολή στο Πακιστάν επαναλαμβάνεται!

Ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα με ιδιαίτερες απαιτήσεις, που μας αποκαλύπτεται μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό και επιλεγμένες διαδρομές.

  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία και καταλύματα, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή (Τονίζουμε πως η τουριστική υποδομή στην επαρχία του Πακιστάν είναι πολύ χαμηλή. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και να αναμένουν καταλύματα βασικών ανέσεων).
  • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
  • Μένουμε στην κοιλάδα Μπομπουρέτ προκειμένου να είμαστε δίπλα στις εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ των Καλάς, την γιορτή Ουτσάλ.
  • Παρακολούθηση την τελετή υποστολή των σημαιών στην Λαχώρη.
  • Επίσκεψη στην Παλιά πόλη δίπλα στο τζαμί Μπαντσάνι (Badshahi Mosque) την διάσημη «Αγορά των διαμαντιών» στην Λαχώρη.
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό Τέμενος Φαϊσάλ (Shah Faisal Mosque) το τέταρτο μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο που έχει το σχήμα βεδουίνικης σκηνής.
  • Επίσκεψη στην Αρχαία Τάξιλα που αναφερόταν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Ινδία.
  • Θα επισκεφθούμε στο Γκουλμίτ ένα σπίτι 400 χρόνων όπου θα δούμε γυναίκες να υφαίνουν χαλιά ή να ασχολούνται με άλλες χειροτεχνίες.
  • Επίσκεψη στις τρεις Κοιλάδες που ζουν οι φυλές των Καλάς : Μπομπουρέτ (Bumburet), Ραμπούρ (Rumbur), Μπιρίρ (Birir).
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους περιλαμβάνονται στην τελική τιμή.
  • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός με άριστη γνώση της περιοχής.

Highlights

  • Περιηγηθείτε στα αρχαία Τάξιλα, πόλη που υπήρξε σταθμός στην πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Δείτε τη συμβολή του Ινδού ποταμού με τον Γκιλτζίτ.
  • Απολαύστε τη πανέμορφη κοιλάδα της Χούνζα.
  • Δείτε τη  «γέφυρα του Ιντιάνα Τζόουνς» στο Γκουλκίν.
  • Γνωρίστε τη φυλή των Καλάς, στις κοιλάδες Μπομπουρέτ και Ραμπούρ.
  • Απολαύστε τις γιορτές Ουτσάλ, ένα από τα τρία μεγάλα ετήσια φεστιβάλ των Καλάς, όπου η φυλή προετοιμάζεται για την καλή σοδειά της νέας χρονιάς.
  • Επισκεφτείτε τη κοιλάδα Σουάτ, απρόσιτη για τους ξένους μέχρι πριν λίγα χρόνια.
  • Επισκεφτείτε το αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Ταχτ-Ι-Μπαχί
  • Διανυκτερεύστε στο Πεσαβάρ, η πόλη των λουλουδιών.
  • Θαυμάστε το εκπληκτικό φρούριο Ρόχτας, μνημείο της UNESCO.
  • Γνωρίστε την ιστορική πόλη της Λαχώρης.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πλήρης διατροφή καθημερινά.
  • Επίσκεψη στις τρεις Κοιλάδες που ζουν οι φυλές των Καλάς
  • Επίσκεψη στην Παλιά πόλη και την διάσημη «Αγορά των διαμαντιών» στην Λαχώρη.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

11/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πακιστάν - Με τη φυλή των Καλάς και τη Γιορτή Ουτσάλ | 11.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info