fb

Νορβηγία - Κρουαζιέρα στην άκρη του κόσμου: Βόρειος Πολικός Αρκτικός Κύκλος, ταξίδι με απόκοσμη ομορφιά | 24.06.2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι στον Βόρειο Αρκτικό Κύκλο είναι μια εμπειρία ζωής που σου αφήνει ανεξίτηλες μνήμες. Είναι ένα οδοιπορικό στην άκρη του κόσμου, εκεί που κυριαρχεί ο πάγος και θαρρείς πως έχεις ταξιδέψει στο παρελθόν. Σαν να έχει σταματήσει το ρολόι και σε περιμένεις να εξερευνήσεις ένα από τα λεγόμενα πιο αφιλόξενα μέρη της γης.

Θα ταξιδέψουμε στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στο βορειότερο κατοικημένο μέρος του κόσμου και αυτό από μόνο του είναι κάτι το άκρως συναρπαστικό. Αν προσθέσει κανείς και τις επισκέψεις που θα κάνουμε για να δούμε σπάνια δημιουργήματα της φύσης και του ανθρώπου, καταλαβαίνει γιατί αυτό είναι ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσει όποιος αναζητά μια εμπειρία που δεν μπορεί καν να φανταστεί.

Ξεκινάμε από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, για να συνεχίσουμε στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, την ιδανικότερη εποχή του χρόνου για την περιοχή, το καλοκαίρι.

Ένα ταξίδι-υπερθέαμα για όλες τις αισθήσεις, που θα σας μείνει αξέχαστο για μια ζωή.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, το Όσλο. Την «πόλη που αγαπά τους πολίτες της», όπως τη χαρακτηρίζουν. Από εκεί θα συνεχίσουμε προς το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ όπου και ξεκινά μια εμπειρία ζωής. Γνωρίζουμε το βορειότερο κατοικημένο μέρος του κόσμου, το Λονγκγιερμπιέν που αριθμεί περίπου 2.500 κατοίκους όπως και το μεγαλύτερο νησί του Σβάλμπαρντ, το Σπιτσμπέργκεν ή Σπιτσβέρη στα ελληνικά.

Θα συνεχίσουμε την εξερεύνησή μας βορειοδυτικά όπου και θα δούμε τα ερείπια ενός φαλαινοθηρικού σταθμού του 17ου αιώνα. Στο Ράουντφιόρδεν, στη βόρεια ακτή του Σπιτμπέργκεν, θα απολαύσουμε την άγρια ομορφιά ενός εκτεταμένου φιορδ όπου κυριαρχούν εντυπωσιακοί παγετώνες. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα πλεύσουμε στο Λιεφντεφιόρδεν  για να απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας σε έναν από τους πιο δημοφιλείς παγετώνες της περιοχής.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στον Βόρειο Αρκτικό Κύκλο, σε μια παγωμένη αλλά συνάμα μαγική πολιτεία. Ένα ξεχωριστό ταξίδι στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στο βορειότερο τμήμα του Βασιλείου της Νορβηγίας, σύμφωνα με τη συνθήκη των Βερσαλλιών. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε κάποια από τα βορειότερα μέρη της γης σε ένα πλούσιο πρόγραμμα πάντα με την καινοτομία και την οργάνωση του Versus Travel.

Ειδικότερα:

  • Πρόκειται για μια ξεχωριστή εξερεύνηση του Βόρειου Αρκτικού Κύκλου, ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα όπως μόνο το Versus Travel ξέρει.
  • Δύο διανυκτερεύσεις (2) στο Όσλο και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.
  • Πλήρης διατροφή καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων σνακ, καφέ και τσαγιού.
  • Επισκεπτόμαστε τον ιστό αγκυροβόλησης που χρησιμοποιούσαν οι πολικοί εξερευνητές Amundsen και Nobile
  • Θαυμάζουμε τα εντυπωσιακά φιόρδ όπου κυριαρχούν εντυπωσιακοί παγετώνες.
  • Γνωριμία με τα  εκπληκτικά αξιοθέατα του Λιεφντεφιόρδεν.
  • Επίσκεψη στο Φόλρλαντσαντετ, ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς και συναρπαστικής άγριας ζωής με τα θαλασσοπούλια να πετούν ανέμελα τριγύρω.
  • Με σύμμαχό μας τον καιρό, κάνουμε δραστηριότητες σε ένα παγωμένο φυσικό περιβάλλον που αποτελούν εμπειρία ζωής και εξερευνούμε πλωτές οδούς, μέσω των οποίων το πλοίο δεν μπορεί πάντα να πλεύσει, με καγιάκ και διοργανώνουμε εκδρομές με Zodiac, που επικεντρώνονται στην άγρια ζωή.
  • Απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς παγετώνες της περιοχής.
  • Επίσκεψη σε έναν πρώην φαλαινοθηρικό σταθμό.
  • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΌΣΛΟ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Πτήση για Λονγκγιερμπιέν – Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση από το Όσλο και μεταφορά στο αεροδρόμιο.  Άφιξη στο Λονγκιαρμπιέν, το διοικητικό κέντρο του Σπιτσμπέργκεν, το μεγαλύτερου νησιού του αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ. Εδώ κυριαρχούν τα πολλά ανθρακωρυχεία με εμφανή τα ίχνη του παρελθόντος, ενώ το νησί χρησιμοποιήθηκε ως έδρα για τους φαλαινοθήρες κατά τον 17ο και 18ο αιώνα. Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει όποιος επισκέπτεται την περιοχή και έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά αυτή την πόλη είναι ότι εδώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από εκατό είδη φυτών. Νωρίς το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο μας και απόπλους από το Λονγκιαρμπίεν.

 

3η ημέρα: Μπλομστραντχαλβόγια – Νι Αλεσούντ – Διανυκτέρευση εν πλω στο Κροσφιόρδεν

Το πρωί κινούμαστε προς το Μπλομστραντχαλβόγια, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του φιορδ και θα μας προσφέρει καταφύγιο και χώρο για αλλαγή σχεδίων σε περίπτωση που αλλάξει ο καιρός.

Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Νι Αλεσούντ, έναν από τους βορειότερους οικισμούς της Γης. Κάποτε ήταν απλώς ένα χωριό εξόρυξης που εξυπηρετούταν από τον βορειότερο σιδηρόδρομο του κόσμου - μπορούμε ακόμη να δούμε τις γραμμές του. Τώρα όμως είναι ερευνητικό κέντρο.

Κοντά στην κοινότητα υπάρχει ένα χώρος αναπαραγωγής για χήνες με ροζ πόδια και αρκτικά γλαρόνια. Για όσους αγαπούν την ιστορία της εξερεύνησης της Αρκτικής, θα επισκεφτούμε τον ιστό αγκυροβόλησης που χρησιμοποιούσαν οι πολικοί εξερευνητές Amundsen και Nobile στα αερόπλοιά τους Norge (1926) και Italia (1928). Το βράδυ θα μετακινηθούμε βόρεια, κατά μήκος της δυτικής ακτής και θα διανυκτερεύουμε στο απάνεμο περιβάλλον του Κροσφιόρδεν.

 

4η ημέρα: Αμστερνταμόγια (ερείπια φαλαινοθηρικού σταθμού) – Νησιά Φερ Χέβεν

Νωρίς το πρωί θα  ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας με κατεύθυνση προς το Αμστερνταμόγια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από τα ερείπια ενός φαλαινοθηρικού σταθμού του 17ου αιώνα και να νιώσουμε σαν να ταξιδεύουμε στο παρελθόν. Το κυνήγι της φάλαινας διαρκούσε μερικούς μήνες και οι φάλαινες είναι από τα πλάσματα του πλανήτη που έχουν κυνηγηθεί υπερβολικά από τον άνθρωπο εξαιτίας του λίπους τους, το οποίο έχει πολλαπλές χρήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και να εκλείψουν μερικά είδη. Εδώ θα απολαύσουμε την περιοχή όπως τα νησιά γύρω από το Φερ Χέβεν. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

5η ημέρα: Bόρεια ακτή του Σπιτμπέργκεν – Ράουντφιόρδεν (φιόρδ και παγετώνες) – Παρακολούθηση άγριας ζωής

Στο Ράουντφιόρδεν, στη βόρεια ακτή του Σπιτμπέργκεν, μπορούμε να απολαύσουμε ένα εκτεταμένο φιορδ όπου κυριαρχούν εντυπωσιακοί παγετώνες. Οι βράχοι και η ακτογραμμή του φιλοξενούν ακμάζουσες αποικίες θαλασσοπουλιών και πλούσια βλάστηση, ενώ η πιθανότητα συνάντησης με πολικές αρκούδες είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Μην ξεχνάτε ότι εδώ υπάρχουν δεκάδες πινακίδες που μας ενημερώνουν για την παρουσία στους στην περιοχή. Άλλωστε, εδώ είναι το σπίτι τους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

6η ημέρα: Τα εκπληκτικά αξιοθέατα του Λιεφντεφιόρδεν – Κρουαζιέρα σε παγετώνα

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα πλεύσουμε στο Λιεφντεφιόρδεν  για να απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας σε έναν από τους πιο δημοφιλείς παγετώνες της περιοχής. Τα νερά μπροστά από αυτόν τον παγετώνα είναι αγαπημένο σημείο σίτισης για χιλιάδες κιτιγουέικ, ενώ από τη βάση του ξεκινούσε το κυνήγι της πολικής αρκούδας. Εδώ, οι κάτοικοι δεν κυκλοφορούν ποτέ μόνοι ή δίχως να είναι οπλισμένοι, αφού οι συναντήσεις με αρκούδες είναι ιδιαίτερα συχνές. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα: Βόρειο Σπιτμπέργκεν – Δραστηριότητες στη φύση

Μια ημέρα γεμάτη περιπέτεια και ξεχωριστές εμπειρίες. Όλη η περιοχή στο Βόρειο Σπιτμπέργκεν είναι ιδανική για κάθε λογής δραστηριότητες για φυσιολάτρες και μη, από πεζοπορία μέχρι έλκηθρο, ακόμα και κάμπινγκ. Φυσικά, χρειαζόμαστε για σύμμαχό μας τον καιρό αλλά και την άγρια ζωή. Για όλα τα παραπάνω, είμαστε απολύτως προσαρμοστικοί. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ημέρα: Φόρλαντσαντετ ή φιορδ του St. Johns – Λονγκιαρμπίεν

Το Φόλρλαντσαντετ, ανάμεσα στο κύριο νησί του Σπιτσμπέργκεν και το στενό Πρινς Καρλς Φόρλαντ, είναι ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς και συναρπαστικής άγριας ζωής. Οι θαλάσσιοι ίπποι βρίσκουν καταφύγιο εδώ, καθώς ξαπλώνουν νωχελικά πάνω στους πάγους, ενώ τα θαλασσοπούλια πετούν ανέμελα τριγύρω τους ή φωλιάζουν στους βράχους τριγύρω τους, καθώς οι αλεπούδες της Αρκτικής ψάχνουν για πεσμένα αυγά και νεοσσούς και οι τάρανδοι βόσκουν την αραιή βλάστηση. Εδώ νιώθει  κανείς το μεγαλείο της φύσης, καθώς ντύνεται με το λευκό νυφικό της.

Θα φτάσουμε στο Λονγκιαρμπίεν αργότερα αυτό το βράδυ. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

 

9η ημέρα: Λονγκιαρμπίεν - Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Όσλο

Αποβίβαση από το πλοίο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λονγκιαρμπίεν, όπου και παίρνουμε τη πτήση μας για το Όσλο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το λιµάνι µε το επιβλητικό ∆ηµαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήµιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής  είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο, την χιονοδροµική  εξέδρα του Χολµενκόλεν καθώς και το υπέροχο  πάρκο Φρόγκνερ µε τα έργα του Γουστάβου Βίγκελαντ, που µόνο στο Όσλο µπορεί να δει  κανείς. Μετά την ξενάγησή μας, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΌΣΛΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Κάθε περιπέτεια, όσο μεγάλη κι αν είναι, κάποτε τελειώνει. Μαζί μας θα πάρουμε τις πολύτιμες αναμνήσεις από τo μοναδικό αυτό ταξίδι, με την υπόσχεση να επιστρέψουμε ξανά.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα με φινιστρίνι Double Room 5999 € 900 €
Twin Room 5999 € 900 €
Single Room 9499 € 900 €
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα με παράθυρο Double Room 6349 € 900 €
Twin Room 6349 € 900 €
Single Room 10099 € 900 €
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα superior Double Room 7399 € 900 €
Twin Room 7399 € 900 €
Single Room 11799 € 900 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα με φινιστρίνι Double Room 6219 € 900 €
Twin Room 6219 € 900 €
Single Room 9719 € 900 €
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα με παράθυρο Double Room 6569 € 900 €
Twin Room 6569 € 900 €
Single Room 10319 € 900 €
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα superior Double Room 7619 € 900 €
Twin Room 7619 € 900 €
Single Room 12019 € 900 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα με φινιστρίνι Double Room 7149 € 0 €
Twin Room 7149 € 0 €
Single Room 10649 € 0 €
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα με παράθυρο Double Room 7499 € 0 €
Twin Room 7499 € 0 €
Single Room 11249 € 0 €
Δίκλινη εξωτερική καμπίνα superior Double Room 8549 € 0 €
Twin Room 8549 € 0 €
Single Room 12949 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

  

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

SK 1834

24/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

12:30

15:10

SK 491

24/06/2024

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΟΣΛΟ

16:10

17:10

SK 4637

03/07/2024

ΟΣΛΟ – ΑΘΗΝΑ

15:35

20:25

10ήμερο πρόγραμμα με 9 διανυκτερεύσεις.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με τ’ επιστροφής οικονομικής θέσης,  Αθήνα-Όσλο- Λονγκιαρμπίεν
  • Μεταφορές από /προς αεροδρόμιο - ξενοδοχείο στο Όσλο
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4  αστέρων στο Όσλο με πρωινό
  • Κρουαζιέρα με το m/v Ορτέλιους
  • Όλα τα γεύματα καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων σνακ, καφέ και τσαγιού
  • Όλες οι χερσαίες εκδρομές και δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας
  • Πρόγραμμα διαλέξεων από διακεκριμένους φυσιοδίφες και ηγεσία από έμπειρο προσωπικό αποστολής
  • Λιμενικά τέλη (Φιλοδωρήματα δεν περιλαμβάνονται)
  • Ξενάγηση στο Όσλο
  • Μεταφορές από προς αεροδρόμιο Λονγκιαρμπίεν  (κρουαζιερόπλοιο)
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά VersusTravel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο         
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €900
  • Τα φιλοδωρήματα
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στον Βόρειο Αρκτικό Κύκλο, σε μια παγωμένη αλλά συνάμα μαγική πολιτεία. Ένα ξεχωριστό ταξίδι στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στο βορειότερο τμήμα του Βασιλείου της Νορβηγίας, σύμφωνα με τη συνθήκη των Βερσαλλιών. Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε κάποια από τα βορειότερα μέρη της γης σε ένα πλούσιο πρόγραμμα πάντα με την καινοτομία και την οργάνωση του Versus Travel.

Ειδικότερα:

  • Πρόκειται για μια ξεχωριστή εξερεύνηση του Βόρειου Αρκτικού Κύκλου, ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα όπως μόνο το Versus Travel ξέρει.
  • Δύο διανυκτερεύσεις (2) στο Όσλο και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.
  • Πλήρης διατροφή καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων σνακ, καφέ και τσαγιού.
  • Επισκεπτόμαστε τον ιστό αγκυροβόλησης που χρησιμοποιούσαν οι πολικοί εξερευνητές Amundsen και Nobile
  • Θαυμάζουμε τα εντυπωσιακά φιόρδ όπου κυριαρχούν εντυπωσιακοί παγετώνες.
  • Γνωριμία με τα  εκπληκτικά αξιοθέατα του Λιεφντεφιόρδεν.
  • Επίσκεψη στο Φόλρλαντσαντετ, ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς και συναρπαστικής άγριας ζωής με τα θαλασσοπούλια να πετούν ανέμελα τριγύρω.
  • Με σύμμαχό μας τον καιρό, κάνουμε δραστηριότητες σε ένα παγωμένο φυσικό περιβάλλον που αποτελούν εμπειρία ζωής και εξερευνούμε πλωτές οδούς, μέσω των οποίων το πλοίο δεν μπορεί πάντα να πλεύσει, με καγιάκ και διοργανώνουμε εκδρομές με Zodiac, που επικεντρώνονται στην άγρια ζωή.
  • Απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς παγετώνες της περιοχής.
  • Επίσκεψη σε έναν πρώην φαλαινοθηρικό σταθμό.
  • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Highlights

  • Μαζί μας θα ζήσετε μία μοναδική εμπειρία, θα ταξιδέψετε στον Αρκτικό Κύκλο, εκεί όπου κατά πολλούς βρίσκεται το σύνορο του κόσμου.
  • Θα γνωρίσουμε Λονγκιαρμπίεν, το διοικητικό κέντρο του Σπιτσμπέργκεν και θα νιώσουμε ότι το ρολόι του χρόνου γυρίζει πίσω, στην εποχή των πολλών ανθρακωρυχείων.
  • Θα επισκεφτούμε το Νι Αλεσούντ, έναν από τους βορειότερους οικισμούς της Γης.
  • Θα δούμε φιορδ όπου φωλιάζουν μοναδική είδη πανίδας, όπως αλεπούδες, θαλάσσιοι ίπποι κτλ.
  • Θα απολαύσουμε φάλαινες στο φυσικό τους περιβάλλον.
  • Θα επισκεφτούμε τα ερείπια φαλαινοθηρικού σταθμού.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πρόκειται για μια ξεχωριστή εξερεύνηση του Βόρειου Αρκτικού Κύκλου, ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα όπως μόνο το Versus Travel ξέρει. 
  • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι.

Περίοδοι

  • Μάιος - Ιούνιος 2024
  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

24/06



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info