fb

Κεντρική Ασία - Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου, Καζακστάν - Κιργιστάν - Τατζικιστάν | 26.04.2024 (Πάσχα)

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα οδοιπορικό γεμάτο από  ιστορικά μυστήρια και μύθους. Μια πορεία πάνω στα βήματα του Μ. Αλεξάνδρου και στον «δρόμο του μεταξιού». Στις εσχατιές του αρχαίου γνωστού κόσμου, εκεί όπου ο Ηρόδοτος τοποθετούσε την πατρίδα μυστήριων πληθυσμών και αλλόκοτων εθνών. Αυτή είναι η άγνωστη Κεντρική Ασία και σας καλούμε να την ανακαλύψετε μαζί μας.

Ένα πρωτότυπο οδοιπορικό από το Versus, με ένα γεμάτο πρόγραμμα και με εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες. Με διαμονή στην Αστάνα και στην Άλμα Άλτα, νυν και πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν αντίστοιχα. Με οδική μεταφορά από την Αλεξάνδρεια την Εσχάτη μέχρι την Ντουσαμπέ και με μια ενδιάμεση διανυκτέρευση στο Πεντζικέντ, μέσα από παγετώνιες λίμνες και ορεινά περάσματα. Άλλο ένα δυνατό σημείο του ταξιδιού είναι η οδική διάσχιση των συνόρων Καζακστάν - Κιργιστάν και Ουζμπεκιστάν - Τατζικιστάν μέσα από σπάνιες διαδρομές!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Καζακστάν είναι μια τεράστια χώρα και υπήρξε η τελευταία από τις Σοβιετικές Δημοκρατίες που κήρυξε την ανεξαρτησία της το 1991. Είναι η χώρα με την πιο έντονη ρωσική επιρροή και το πιο πλούσιο υπέδαφος.

Το μικροσκοπικό Κιργιστάν είναι μια ορεινή χώρα της Κεντρικής Ασίας. Θεωρείται η λιγότερο αστικοποιημένη από τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες και έχει ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα.

Το Ουζμπεκιστάν μάς υποδέχεται στην Κοιλάδα Φεργκάνα, από τους πιο σημαντικούς σταθμούς του θρυλικού Δρόμου του Μεταξιού. 

Το Τατζικιστάν είναι η λιγότερο γνωστή από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Μια μικρή ορεινή χώρα σφηνωμένη ανάμεσα στις πλαγιές του Παμίρ, της οποίας οι κάτοικοι μιλούν μια περσική διάλεκτο. Η περιοχή που ορίζει σήμερα το Τατζικιστάν περιλαμβάνει το σημείο που ιδρύθηκε η «Αλεξάνδρεια η Εσχάτη», το απώτερο σημείο προώθησης του Μεγάλου Αλέξανδρου.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Το ταξίδι μας

Το Versus Travel σχεδίασε για εσάς ένα σπάνιο ταξίδι-εξερεύνηση γεμάτο συγκλονιστικές εικόνες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και πολλές… «κρυμμένες» παροχές και επισκέψεις. Φολκλορική παράσταση, παρακολούθηση τοπικών δραστηριοτήτων και συνήθειες των ντόπιων που θα αυξήσουν την εμπειρία και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά σας τις αφήνουμε για εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στο Μπισκέκ, την Αστάνα, τη Χουτζάντ, το Καρακόλ, την Αλμάτι το Πεντζικέντ και την Ντουσαμπέ.
  • Ξενοδοχείο 5* στην Αστάνα και στην Αλμάτι.
  • Ξενοδοχείο 4* στην Ντουσανμπέ και στο Μπισκέκ.
  • Στις πόλεις Καρακόλ, Χουτζάντ, Τασκένδη, Τσολπόν Ατά,   και Πεντζικέντ  οι διανυκτερεύσεις στις τοποθεσίες γίνονται σε ξενώνες-επαρχιακά ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις, καθώς μόνο αυτά διατίθενται στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή (πρωινό, βραδινό).
  • Οι μετακινήσεις στο Τατζικιστάν θα πραγματοποιηθούν με οχήματα περίπου 6-7 θέσεων (δεν υπάρχουν μεγάλα λεωφορεία), κάτι που σημαίνει ότι στις διαδρομές η ομάδα θα είναι μοιρασμένη σε οχήματα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΟΥΡ ΣΟΥΛΤΑΝ (Αστάνα)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Αστάνα, ή όπως λέγεται πλέον μετά τη μετονομασία της, τη Νουρ Σουλτάν, πρωτεύουσα του Καζακστάν.

 

2η ημέρα: ΝΟΥΡ ΣΟΥΛΤΑΝ (Αστάνα): Ξενάγηση

Άφιξη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αστάνα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ανάπαυση.

Αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη.

Σήμερα θα επισκεφτούμε το παλάτι της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης, που είναι μια πυραμίδα ύψους 62 μέτρων. Ο κόσμος αποδίδει στην πυραμίδα αυτή το επίθετο "όγδοο θαύμα του κόσμου". Και πραγματικά θα εκπλαγείτε καθώς είναι χτισμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster, ο οποίος χρησιμοποιεί αναλογίες χρυσής τομής στο σχεδιασμό της: οι όψεις της βάσης έχουν μήκος 62 μέτρα, ενώ το ύψος της είναι επίσης 62 μέτρα.

Συνεχίζουμε με το τζαμί Χαζράτ Σουλτάν. Η κατασκευή αυτού του μεγαλύτερου τζαμιού στην Κεντρική Ασία διήρκεσε μόλις 3 χρόνια.

Τελευταίος σταθμός της ξενάγησής μας, το μνημείο Αστάνα Μπαϊτερέκ όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα για να ανέβετε και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης. Δείπνο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: ΝΟΥΡ ΣΟΥΛΤΑΝ (Αστάνα) – πτήση για ΑΛΜΑ ΑΤΑ (ή Αλμάτι): Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για την Άλμα Άτα (ή Αλμάτι), την προηγούμενη πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Η Άλμα Άτα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1997 και σημαντικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο.

Θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με την περιοχή με το λεγόμενο Πράσινο Παζάρι.

Συνεχίζουμε για το πάρκο Πανφίλοφ με τον ξύλινο καθεδρικό ναό Ζίνκοφ, που θεωρείται επάξια το πιο ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό μνημείο στο Αλμάτι.

Αυτό το ξύλινο κτίριο που υψώνεται σε ύψος 56μ χτίστηκε χωρίς καρφιά.

Τελευταίος σταθμός της ξενάγησής μας είναι το πάρκο Κοκ-Τόμπε που στον καταπράσινο λόφο. Θα φτάσουμε στην κορυφή του λόφου Κοκ-Τόμπε  που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων, με τον υψηλότερο πύργο τηλεοράσεως στον κόσμο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

4η ημέρα: ΑΛΜΑ ΑΤΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΣΑΡΙΝ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΛΣΑΙ

Φεύγουμε σήμερα από την Άλμα Άτα και χαράσσουμε πορεία για τη λίμνη Κολσάι.

Στην διαδρομή θα επισκεφτούμε το φαράγγι Τσαρίν. Είναι ένα από τα μοναδικά φυσικά μνημεία του Καζακστάν, ένα φαράγγι περίπου 12 εκατομμυρίων ετών που εκπλήσσει με τους κάθετους βράχους του, θυμίζοντας αρχαία κάστρα, που δημιουργήθηκαν από τον άνεμο, τον ήλιο και τη βροχή. Στη διάρκεια της διαδρομής μας θα ακούσουμε πολλά ενδιαφέροντα για την ιστορία και τη φύση της περιοχής, για του Καζακστάν, τη ζωή και τις παραδόσεις της χώρας.

Το θέαμα που μας προσφέρει το φαράγγι Τσαρίν είναι στα αλήθεια εντυπωσιακό: θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα και θα κάνουμε βόλτα στον λαβύρινθο της κοιλάδας των Κάστρων με τα απρόσιτα τείχη της.

Άφιξη στη λίμνη Κολσάι όπου και θα διαμείνουμε σ’ ένα φανταστικό καταπράσσινο τοπίο, κατάλληλο για εναλλακτικές δραστηριότητες.

 

5η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΚΟΛΣΑΙ – ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΕΓΚΕΝ – ΚΑΡΑΚΟΛ (Κιργιστάν)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς με τελικό προορισμό μας το Καρακόλ.

Πρώτη στάση η γραφική λίμνη Κάιντι, η οποία φτάνει σε βάθος μέχρι και 30 μέτρων και βρίσκεται 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Από εκεί θα συνεχίσουμε για το συνοριακό φυλάκιο Κεγκέν, για να περάσουμε στο μικρό και ορεινό Κιργιστάν.

Τελικός προορισμός μας, θα είναι το Καρακόλ, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της λίμνης Ισίκ Κουλ, στη σκιά των «βουνών του ουρανού» Τιεν Σαν, που ορίζουν την κινεζική μεθόριο. Δείπνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε μια φολκλορική παράσταση κατά τη διάρκεια του δείπνου.

 

6η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΛ (ξενάγηση) – ΚΟΙΛΑΔΑ ΖΕΤΙ ΟΓΚΟΥΖ – ΚΑΡΑΚΟΛ

Σήμερα θα ξεναγηθούμε μέσα στη πόλη του Καρακόλ και θα επισκεφτούμε τον ορθόδοξο ναό του 19ου αιώνα που ανεγέρθηκε στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο τέμενος Ντουνγκάν: χτισμένο με κινεζική-ουιγουρική τεχνοτροπία, κατασκευάστηκε χωρίς τη χρήση μεταλλικών καρφιών και το κεντρικό παζάρι.

Τα απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την όμορφη κοιλάδα Ζέτι Όγκουζ, ή αλλιώς κοιλάδα των λουλουδιών, διάσημη για τους κόκκινους, βραχώδεις σχηματισμούς. Εδώ βρίσκεται και το – προσέξτε το όνομα!- Βουνό της Ραγισμένης Καρδιάς! Θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες (αν θέλετε μπορείτε να ανέβετε μέχρι την κορυφή του, μια πεζοπορία περίπου 20 λεπτών) για μία πανοραμική θέα του φαραγγιού.

Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Καρακόλ.

Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε μια επίδειξη κυνηγιού με γεράκι ή αετό, άλλη μια διαφορετική και σπάνια κεντροασιατική εμπειρία. 

 

7η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΛ – ΛΙΜΝΗ ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ – ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και τελικό προορισμό την μικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ισίκ Κουλ.

Πρώτη στάση, η λίμνη Ισίκ Κουλ ή λίμνη «του ζεστού νερού», όπως σημαίνει το όνομά της, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο, μετά τη λίμνη Τιτικάκα των Άνδεων! (160 χλμ. από το Καρακόλ, περίπου 3 ώρες).

Συνεχίζουμε για την Τσολπόν Ατά όπου θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών, που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος με τις πέτρες", βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα πετρογλυφικά που χρονολογούνται από το 800 π.Χ.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην Τσολπόν Ατά.

Προαιρετικά μπορείτε κάνετε μια βαρκάδα στην λίμνη.

 

8η ημέρα: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ – ΜΠΙΣΚΕΚ (ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για το Μπισκέκ, καθοδόν όμως θα δούμε τον περίφημο Μιναρέ Μπουράνα. Κτίσμα του 11ου αιώνα, μας προσφέρει την ίδια θέα που απολάμβαναν οι ταξιδιώτες στον Δρόμο του Μεταξιού πριν αιώνες.

Στην ίδια κοιλάδα βλέπει κανείς και τα περίφημα «μπαλμπάλ», προϊσλαμικές στήλες αφιερωμένες σε πολεμιστές της εποχής.

Άφιξη στο Μπισκέκ και βόλτα στην πόλη. Χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων, το Μπισκέκ είναι μια ευχάριστη πόλη με φαρδιές λεωφόρους και επιβλητικά κτίρια σοσιαλιστικής αρχιτεκτονικής. Ιδρύθηκε το 1825 και το 1926 μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του στρατηγού Φρούνζε, στενού συνεργάτη του Λένιν. Το 1991 η πόλη ξαναπήρε το ιστορικό της όνομα.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το Κρατικό Μουσείο, που δίνει μια πλήρη εικόνα της ιστορίας και της λαογραφίας της χώρας, το Μέγαρο της Φιλαρμονικής, στο Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών, το Άλσος των Βελανιδιών, την Πλατεία της Νίκης και το Μνημείο του έφιππου Μανάς. Θα περάσουμε επίσης από τη λεωφόρο Ερκιντίκ με τον μεγάλο κήπο, όπου θα δούμε το άγαλμα του Φρούνζε. Στη λεωφόρο βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Μπισκέκ, τον οποίο έχτισαν το 1946 οι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου. Η κατασκευή του είναι τόσο καλή ώστε μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε ποτέ καμία εργασία συντήρησης. Οι νεκροί πλέον αιχμάλωτοι έχουν ταφεί κοντά στο δημιούργημά τους. Τέλος, θα επισκεφτούμε το τοπικό παζάρι, την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης. Εκεί θα πάρουμε μια πολύ καλή γεύση του πώς είναι να ζεις στο Κιργιστάν. 

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε μια φολκλορική παράσταση κατά τη διάρκεια του δείπνου.

 

9η ημέρα: ΜΠΙΣΚΕΚ: Εθνικό Πάρκο Αλά Αρχά – πτήση για ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε τη γνωριμία με την περιοχή. Θα χαρούμε περισσότερο την καθημερινότητα που εκτυλίσσεται γύρω μας, δεν θα σταθούμε όμως μόνο στα κλασικά αξιοθέατα της πόλης. Θα έρθουμε λοιπόν στο φαράγγι Αλά-Αρχά, περίπου 45 χλμ. από το Μπισκέκ, για μια ευχάριστη εμπειρία hiking που θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη.

Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

10η ημέρα: ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΧΟΥΤΖΑΝΤ (Αλεξάνδρεια η Εσχάτη): Ξενάγηση

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές του ταξιδιού μας, μέσα από ορεινά περάσματα και κοιλάδες. Διασχίζοντας χωριά και καλλιεργημένες εκτάσεις, θα μεταβούμε οδικώς για την Χουτζάντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Τατζικιστάν, χτισμένη στο σημείο όπου βρισκόταν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη, στις όχθες του Σιρ Νταριά - Ιαξάρτη. Η ιδέα και μόνο ότι βρισκόμαστε στην πιο μακρινή από τις «Αλεξάνδρειες» είναι γοητευτική για κάθε ταξιδιώτη που μελετά την Ιστορία. Αφού κάνουμε μια περιήγηση στην πόλη, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

11η ημέρα: ΧΟΥΤΖΑΝΤ – ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ: Ξενάγηση

Μόλις αφήσουμε την Χουτζάντ θα κατευθυνθούμε νότια, με προορισμό το Πεντζικέντ. Το όνομά της σημαίνει «Πέντε Χωριά», πιθανότατα από τους πρώτους οικισμούς που με την ένωσή τους σχημάτισαν την πόλη, περίπου τον 5ο μ.Χ. αι. Το Πεντζικέντ εκείνης της εποχής ήταν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και βιοτεχνικά κέντρα της Σογδιανής. Ονομάστηκε μάλιστα «Πομπηία της Κεντρικής Ασίας». Ήταν μια εξαιρετικά οχυρωμένη, καλά οργανωμένη πόλη με παλάτι ηγεμόνα, δύο ναούς, αγορές, πλούσιες κατοικίες διακοσμημένες με πολυάριθμους πίνακες, ξύλινα και πήλινα αγάλματα αρχαίων θεών. Τα ερείπια αυτής της αρχαίας πόλης βρέθηκαν μόλις τον περασμένο αιώνα.

Φτάνοντας στο Πεντζικέντ, θα κάνουμε μια περιήγηση της πόλης και θα δούμε τα μνημεία της αρχαίας αυτής σογδιανής πόλης, μεταξύ αυτών και το μαυσωλείο του ποιητή Ρουντακί, πατέρα της περσικής ποίησης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

12η ημέρα: ΠΕΝΤΖΙΚΕΝΤ – ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ: Ξενάγηση

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, την Ντουσαμπέ, μέσω του ιδιαίτερου ορεινού δρόμου που μας περνά και από το ορεινό πέρασμα Ανζόμπ  στα 3.300 μ. (230 χλμ. περίπου 5 ώρες).  

Στις χώρες της Κεντρικής Ασίας ο προσδιορισμός «τατζίκ» σημαίνει «Πέρσης». Η πρωτεύουσα της μικρής αυτής χώρας είναι και το σημείο που αναδεικνύει την ιδιότυπη περσική κουλτούρα. Κοντά στις οροσειρές του Παμίρ και στα σύνορα με την Κίνα, η Ντουσαμπέ, ένα απομακρυσμένο διοικητικό κέντρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κρατά ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της αυτοκρατορίας του Δαρείου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πόλη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

13η ημέρα: ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ: Ξενάγηση

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Ντουσαμπέ με επισκέψεις σε αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ αυτών θα δούμε τους Βοτανικούς Κήπους, το παζάρι, το τεϊοποτείο Ναβρούζ αλλά και το οχυρό Χισσάρ, περίπου 30 χλμ. έξω από την πόλη.

Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

14η ημέρα: ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – Πτήση Επιστροφής

Επιβίβαση, τα ξημερώματα στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1846

26/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:45

23:15

ΤΚ 356

27/04/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΝΟΥΡ ΣΟΥΛΤΑΝ

01:50

08:45

ΤΚ 255

09/05/2024

ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:00

06:25

ΤΚ 1843

09/05/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

 

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Αστάνα και στην Αλμάτι. Ξενοδοχείο 4* στην Ντουσανμπέ και στο Μπισκέκ. Στις πόλεις Καρακόλ, Χουτζάντ, Τασκένδη, Τσολπόν Ατά,   και Πεντζικέντ  οι διανυκτερεύσεις στις τοποθεσίες γίνονται σε ξενώνες-επαρχιακά ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις, καθώς μόνο αυτά διατίθενται στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (από τη 2η ημέρα έως και την 13η ημέρα, δηλαδή 12 πρωινά και 12 δείπνα, και επιπλέον 2 γεύματα).
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας αρχηγός. 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 920€

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 700€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Το ταξίδι μας

Το Versus Travel σχεδίασε για εσάς ένα σπάνιο ταξίδι-εξερεύνηση γεμάτο συγκλονιστικές εικόνες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και πολλές… «κρυμμένες» παροχές και επισκέψεις. Φολκλορική παράσταση, παρακολούθηση τοπικών δραστηριοτήτων και συνήθειες των ντόπιων που θα αυξήσουν την εμπειρία και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά σας τις αφήνουμε για εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού!

  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στο Μπισκέκ, την Αστάνα, τη Χουτζάντ, το Καρακόλ, την Αλμάτι το Πεντζικέντ και την Ντουσαμπέ.
  • Ξενοδοχείο 5* στην Αστάνα και στην Αλμάτι.
  • Ξενοδοχείο 4* στην Ντουσανμπέ και στο Μπισκέκ.
  • Στις πόλεις Καρακόλ, Χουτζάντ, Τασκένδη, Τσολπόν Ατά,   και Πεντζικέντ  οι διανυκτερεύσεις στις τοποθεσίες γίνονται σε ξενώνες-επαρχιακά ξενοδοχεία με βασικές ανέσεις, καθώς μόνο αυτά διατίθενται στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή (πρωινό, βραδινό).
  • Οι μετακινήσεις στο Τατζικιστάν θα πραγματοποιηθούν με οχήματα περίπου 6-7 θέσεων (δεν υπάρχουν μεγάλα λεωφορεία), κάτι που σημαίνει ότι στις διαδρομές η ομάδα θα είναι μοιρασμένη σε οχήματα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ημιδιατροφή (πρωινό, βραδινό) 
  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στο Μπισκέκ, την Αστάνα, τη Χουτζάντ, το Καρακόλ, την Αλμάτι το Πεντζικέντ και την Ντουσαμπέ.

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024
  • Πάσχα 2024

Χάρτης Ταξιδιού Κεντρική Ασία - Στις εσχατιές του Μέγα Αλέξανδρου, Καζακστάν - Κιργιστάν - Τατζικιστάν | 26.04.2024 (Πάσχα)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info