fb

Κούβα – Μεξικό Σίτι 5* με το Versus | 02.05.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς για την Κούβα μαζί με την Πόλη του Μεξικού! Ένα από τα πιο συναρπαστικά προγράμματα του Versus που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από τεράστια εμπειρία και γνώση των δύο προορισμών: και το Versus έχει ήδη συλλέξει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας και συνεχών ταξιδιών στην Κούβα και στο Μεξικό ώστε να μπορεί να οργανώνει ένα τόσο απαιτητικό ταξίδι. Το μεγάλο ατού μας όμως δεν είναι το εξαιρετικό ξενοδοχείο Royalton Habana Hotel 5*, ούτε τα δεκάδες αξιοθέατα που περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας: είναι οι απόλυτα ειδικευμένοι Έλληνες αρχηγοί μας (όχι τοπικοί ελληνόφωνοι), που θα είναι διαρκώς μαζί σας κατά την παραμονή σας στο νησί και θα σας δείξουν βήμα-βήμα αυτά που δεν βλέπει ο τουρίστας στην Κούβα. Αυτά για τα οποία πάντα λέμε ότι η «Κούβα δίνει μαθήματα ζωής». Αυτοί θα σας δείξουν τη γνήσια Κούβα, την Κούβα των Κουβανών και όχι την τουριστική.

Το έτερο ήμισυ του ταξιδιού πραγματοποιείται στην Πόλη του Μεξικού και στη γύρω περιοχή, με ένα πλούσιο, όπως συνηθίζουμε, πρόγραμμα ξεναγήσεων στους σημαντικότατους τόπους προκολομβιανών πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στην Κεντρική Αμερική. Τα νέα στοιχεία που εντάξαμε είναι η εκδρομή στο Χοτσιμίλκο, τα κανάλια του οποίου διατρέχουν με ζωηρόχρωμες γόνδολες Μεξικάνοι τροβαδούροι άδοντας παραδοσιακά τραγούδια, καθώς και η επίσκεψη στο σπίτι της Φρίντα Kάλο, που προσέδωσαν στο ταξίδι μας πλούτο καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος πέραν του ιστορικού και αρχαιολογικού που ήδη έχει. Αλλά ένα τέτοιο ταξίδι για να είναι επιτυχημένο πρέπει να έχει και «διαβασμένους» αρχηγούς - και το Versus τους έχει!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το μαγικό ταξίδι στην Κούβα του Versus

Η Κούβα, "Το Μαργαριτάρι της Καραϊβικής", δεν είναι ένα ακόμη νησί. Μια μοναδική γοητεία αναβλύζει από κάθε γωνιά της. Ο ερωτισμός ξεχειλίζει. Η ζωντάνια της εκφράζεται στην εξωτική μουσική και τους χορούς της. Η Κούβα δεν είναι μόνο Κομμουνισμός και Πούρα. Οι εικόνες είναι ποικίλες και αλλόκοτες: αποικιακή αρχιτεκτονική, αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του '50, εκπληκτικές παραλίες, δάση με φοίνικες, κοραλλιογενή νησάκια και ο νοσταλγικός τρόπος ζωής που αναφέρεται στα έργα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και του Γκράχαμ Γκρην. Εδώ έζησαν και ζουν άνθρωποι που έγιναν αιώνια σύμβολα, με εξέχοντες πρωταγωνιστές τον γοητευτικό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο. Εδώ παραμένει υψωμένο το τελευταίο λάβαρο αντίστασης στις σαρωτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. Ένα εξωτικό νησί που παραμένει στο προσκήνιο της ιστορίας για σχεδόν μισό αιώνα και εμφανίζει μεγάλες αντιθέσεις και ιδιαιτερότητες. Η  Κούβα μπορεί μέσα από τον πλούτο και την ποικιλία της να ευχαριστήσει, να σαγηνεύσει και να προσφέρει τις εκπλήξεις της στον επισκέπτη.

 

Μεξικό

Το Μεξικό δεν είναι μία, αλλά πολλές χώρες μαζί. Χώρα των αντιθέσεων από την ίδια της τη φύση: ηφαίστεια με χιονισμένες κορυφές, παραλίες με πελώρια κύματα, υψίπεδα κοντά στον ουρανό και στον ήλιο, ζούγκλες, άγονες πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, έρημοι, γκρεμοί, φαράγγια και βαθιές κοιλάδες.

Μια παρθένα φύση με την οποία ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία. Είναι γη των ονείρων, χώρα υπέρτατου φωτός, τόπος μυστηρίου και θρύλου, όπου η σφραγίδα της αρχαίας ιστορίας του ανθρώπου είναι πολύ αισθητή.

Αρχαίοι πολιτισμοί (Ολμέκοι, ζαποτέκοι, Μάγιας, τολτέκοι, Αζτέκοι κλπ.), που εξαρθρώθηκαν από τους Κονκισταδόρες, πυραμίδες, αποικιακά κτίρια, ζούγκλες, εκπληκτικές παραλίες, Ινδιάνοι, Μεστίζος, ντόπια χειροτεχνήματα, νόστιμη και πικάντικη κουζίνα, τεκίλα, συναρπαστικοί ρυθμοί και μουσική. Viva México!

Το ταξίδι μας αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους, που γοητεύονται από το αυθεντικό και ζεστό πρόσωπο των χωρών της Κεντρικής Αμερικής.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα σπάνιο πρόγραμμα αποκλειστικά για τους πιο ανήσυχους ταξιδιώτες που λατρεύουν την κουλτούρα αυτών των δύο απίθανων χωρών: Κούβα και Μεξικό, μαζί σε ένα εξαιρετικό ταξίδι-αποκάλυψη, με τεράστιο πλούτο σε επισκέψεις, εξερευνήσεις, εμπειρίες, εικόνες, μουσικές, αρώματα, συναισθήματα. Το απόλυτο ταξίδι για τους εραστές του λάτιν στοιχείου αλλά και του πολιτισμού, της Ιστορίας και των σπάνιων μνημείων! Από τις φυτείες καπνού της δυτικής Κούβας μέχρι τις προκολομβιανές πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, όλα είναι εδώ!!!

Δείτε τι περιλαμβάνει αυτό το μοναδικό πρόγραμμα!

ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

  • Διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της μεξικάνικης πρωτεύουσας.
  • Με ημιδιατροφή.
  • Εκδρομή με βαρκάδα στα κανάλια του Χοτσιμίλκο, με τους αλέγρους Μεξικάνους, ντυμένους με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, να οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!
  • Σε αυτό το πρόγραμμα Versus η μια εμπειρία διαδέχεται την άλλη. Τίποτα δεν είναι προαιρετικό!
  • Άλλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του. Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας πολύ μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.
  • Εκτενής περιήγηση στην Πόλη του Μεξικού για να γνωρίσουμε σε βάθος μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

  • ΜΟΝΟ στο Versus 4 διαν/σεις στην ακριβή Αβάνα στο Hotel Royalton Habana 5*, στη καρδιά της Παλιάς Πόλης της Αβάνας. Ούτε λιγότερες ούτε αποκλειστικά διαμονές σε μικρότερα 3* στην επαρχία για μείωση κόστους. Τώρα που πλέον η διαθεσιμότητα των 5* ξενοδοχείων στην Αβάνα σπανίζει.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο, στο εκπληκτικό all-inclusive Meliá Internacional Varadero 5*, το οποίο θα σας χαρίσει αξέχαστες ημέρες, απολαμβάνοντας απεριόριστη κατανάλωση ποτών και γευμάτων.
  • Δεν είναι κρίμα να ΜΗΝ μείνετε στο Τρινιδάδ και απλά να το δείτε μόνο με μια βιαστική επίσκεψη; Με το Versus διανυκτερεύουμε στο Τρινιδάδ για να ζήσουμε την πόλη και το βράδυ, όταν γίνεται μια ολόκληρη παρέα. Δεν κάνουμε ένα απλό πέρασμα. Επιλέγουμε να διανυκτερεύσουμε στην πολιτιστική πόλη του Τρινιδάδ, στο κομψό και εξαιρετικό Meliá Trinidad Península 5*
  • Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσκεψη στο μουσείο Havana Club για να δούμε πώς παρασκευάζεται το ρούμι. Εκεί θα δοκιμάσουμε και ρούμι.
  • Επίσκεψη στο κέντρο εκτροφής κροκοδείλων στην Γκουαμά.
  • Βαρκάδα στη Λίμνη του Θησαυρού.
  • Επίσκεψη σε εργοστάσιο παρασκευής πούρων στην Αβάνα.
  • Είσοδος στο παραδοσιακό μπαράκι La Canchachara όπου θα μας σερβίρουν το ομώνυμο ποτό που έπιναν οι σκλάβοι στις φυτείες.
  • Επίσκεψη στο θέατρο Thomas Terry στο Σιενφουέγκος.
  • Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα.
  • Παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.   
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική της ζωή, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα. Παρατηρείστε ότι το ταξίδι του Versus Travel το συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
  • Βλέπετε και ζείτε περισσότερη και πιο γνήσια Κούβα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες που γύρισαν από ένα τέτοιο ταξίδι λένε ότι η Κούβα δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν. Σίγουρα δεν είδαν την πραγματική Κούβα. Το ταξίδι μας στην Κούβα δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα. Εμείς διεισδύουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Κούβα με το Versus θα σας μείνει αξέχαστη!!!
  • Η βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του '50 θα σας μεταφέρει στην εποχή της μαφίας, στην Κούβα του Lucky Luciano και του Φρανκ Σινάτρα, σε μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία στους δρόμους της ημιφωτισμένης ρομαντικής Αβάνας.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο,οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μέξικο Σίτι ή Πόλη του Μεξικού, την πρωτεύουσα της χώρας. H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατα­κτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – Παναγία Γουαδελούπης – Πυραμίδες Τεοτιχουακάν

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μία συναρπαστική ημέρα στο Μεξικό. Ξεκινάμε με την Πλατεία των Τριών Πολιτισμών, το όνομα της οποίας αναφέρεται στις τρεις περιόδους της μεξικανικής ιστορίας: την προ-Κολομβιανή, την Ισπανική, και την περίοδο της ανεξαρτησίας της χώρας. Και οι τρεις αυτές περίοδοι αντανακλώνται στα αρχαία μνημεία και τα κτίρια της πλατείας. 

Συνεχίζουμε με τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Επισκεπτό­μαστε την περίφημη Παναγία της Γουα­δελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών κα­θώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό.

Συνεχίζουμε με τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομ­βιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δη­μιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργη­σαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε πε­ριγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μονα­δικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. 

Επιστροφή στο Μέξικο Σίτι και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: ξενάγηση στην πόλη – Ανθρωπολογικό Μουσείο – εκδρομή Μουσείο Φρίντα Κάλο – Χοτσιμίλκο

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι, που θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές και τον πλούσιο πολιτισμό της πόλης. Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, το οποίο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθ­μων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμε­ρικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέ­κας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρ­χονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώ­τερα κάθε περιγραφής.

Με την αναχώρησή μας θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε από το λεωφορείο μας το πανέμορφο και καταπράσινο Πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), στις παρυφές του οποίου βρίσκεται το μουσείο.

Η περιήγησή μας στη μεξικανική πρωτεύουσα συνεχίζεται από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Ζόκαλο (Zo­calo), την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουρ­γικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοστι­τσλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτι­σμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και εξωτερικά το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ).

Η ημέρα μας συνεχίζεται με μια αξέχαστη επίσκεψη στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ε­λεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέ­χνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, α­συμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτε­χνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολ­λές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάσα Ασούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός.

Το Κογιοακάν (Coyoacán), το όμορφο προάστιο νότια της πόλης του Μεξικού όπου βρίσκεται το Μουσείο Φρίντα Κάλο, πήρε το όνομά του από τους αυτόχθονες Nahuatl και σημαίνει «το σπίτι του κογιότ». Η περιοχή φημίζεται για την αρχιτεκτονική των κτιρίων της, τους όμορφους δρόμους και τις γραφικές πλατείες. Διαθέτει πολλά καταστήματα και εστιατόρια, ενώ αποτελεί επίσης αγαπημένο στέκι ζωγράφων και καλλιτεχνών.

Επόμενος σταθμός μας η κοντινή περιοχή του Χο­τσιμίλκο, γνωστό για τα κανάλια του, τα οποία δημιουργή­θηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώ­ρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τεχνητά νησιά, τα "chinampas". Το θέαμα θα σας εντυπω­σιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικάνοι, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις "trajineras", στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τρα­γουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Η εμπειρία όμως δεν τελειώνει εδώ: μας περιμένει μια αξέχαστη βαρκάδα στα κανάλια του Χοτσιμίλκο, για να πλεύσουμε κι εμείς ανάμεσα σε χρώματα, τραγούδια και χαμογελαστούς ανθρώπους!

Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – πτήση για ΑΒΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την  πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πάνω στη μυθική παραλιακή Μαλεκόν της Αβάνας. Παρά την κούραση, λίγοι αντιστέκονται σε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την ατμόσφαιρά της... αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του να μένεις στην καρδιά της πόλης κι όχι σε μακρινά προάστια. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΑΒΑΝΑ (Ξενάγηση, Βόλτα με τα παλιά αυτοκίνητα του '50, Δείπνο σε εξαιρετικό εστιατόριο)

Πάμε να εξερευνήσουμε την Αβάνα! Θα ξεκινήσουμε από το Βεδάδο, την καρδιά της σύγχρονης πόλης, για να γνωρίσουμε  τη Λεωφόρο των Προέδρων με τα ιστορικά αγάλματα, την καρδιά της πόλης, την οδό 23 με το παγωτατζίδικο Coppelia, τους θρυλικούς κινηματογράφους και τα κτίρια αρτ ντεκό. Θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο με τα νεοκλασικά του Προπύλαια, θα σταματήσουμε για να περπατήσουμε την ιστορική Πλατεία της Επανάστασης όπου έβγαζε τις ομιλίες του ο Κάστρο και στεγαζόταν το γραφείο του Τσε και θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων, όπου θα μυηθούμε στα μυστικά της τέχνης της παρασκευής πούρων.

Σειρά έχει η παραλιακή οδός, όπου ξετυλίγεται μπροστά μας η σύγχρονη ιστορία της πόλης, από το ψηλότερο κτίριο της πόλης, το νοσοκομείο Hermanos Amejeiras μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία και τα όσα έχουν εκτυλιχθεί μπροστά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Centro, μια γειτονιά που αποπνέει μια γλυκιά μελαγχολία, πριν εισέλθουμε στην Παλιά Πόλη, το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Λατινικής Αμερικής. Αφού ανέβουμε το αρχοντικό Πράδο με τα Θέατρο Αλίσια Αλόνσο να δεσπόζει δίπλα στο ανακαινισμένο Καπιτώλιο, θα αφήσουμε το λεωφορείο για να περπατήσουμε τις κεντρικότερες πλατείες της πρωτεύουσας της Κούβας: την πλατεία της Πόλης με το Κυβερνείο, την οδό Ομπίσπο με το Ambos Mundos, το ξενοδοχείο του Χέμινγουεϊ για τον οποίο θα μας αφηγηθεί ιστορίες ο ξεναγός μας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αποικιακής Αρχιτεκτονικής ώστε να αφουγκραστούμε την αποικιακή περίοδο στην πρώην κατοικία του Κυβερνήτη, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ή αλλιώς «την ποίηση σκαλισμένη σε πέτρα» όπως έλεγε ο Αλεχάντρο Καρπεντιέρ, θα μαγευτούμε από τα χρώματα της Παλιάς Πλατείας, θα ακούσουμε ιστορίες στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου για τις θρυλικές μορφές της πόλης που έχουν βάλει η καθεμιά το λιθαράκι της σε αυτό το μωσαϊκό πολιτισμών, αρχιτεκτονικών στιλ, θρησκειών και πολιτικών συστημάτων που έχουν περάσει από τη μαγική αυτή πόλη.

Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Ρούμι (και να το γευθούμε βεβαίως, σε έναν χώρο ποτισμένο με ιστορία) και να κλείσουμε την ξενάγησή μας με τη θέα της πόλης από το ιστορικό κάστρο που έφτιαξαν οι Ισπανοί για να προστατεύσουν -μάταια - την πόλη από Βρετανούς και πειρατές.

Παίρνουμε την υποθαλάσσια σήραγγα και απολαμβάνουμε την τελευταία -για τώρα- θέα της Αβάνας. Όσοι το επιθυμούν επιστρέφουν στο ξενοδοχείο για μερικές ώρες χαλάρωσης στην πισίνα, ενώ όσοι θέλουν θα χαθούν στην πολύχρωμη αγορά με τους πίνακες, τα είδη λαϊκής τέχνης και τα μουσικά όργανα, συζητώντας και αστειευόμενοι με τους πάντα κεφάτους Κουβανούς.

Το βραδάκι έρχεται η ώρα για ένα ταξίδι στο χρόνο: τα κλασικά αυτοκίνητα που κοσμούν τους δρόμους της πόλης θα μας παραλάβουν από το ξενοδοχείο μας,  θα μας κάνουν μια περιήγηση στη φωτισμένη πια Αβάνα και θα συνεχίσουμε για δείπνο σε εξαιρετικό εστιατόριο  της Αβάνας. Στο πανέμορφο παλιό αρχοντικό θα δοκιμάσουμε δημιουργίες της παραδοσιακής κουβανέζικης κουζίνας στις πιο γκουρμέ εκδοχές της και θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα άλλων εποχών, ενώ όσοι το επιθυμούν μετά το γεύμα μπορούν να καπνίσουν το πούρο τους ή να απολαύσουν το ποτό τους σε ένα από τα πιο θεαματικά roof garden της Καραϊβικής. Για το βράδυ, ο αρχηγός μας έχει να μας κάνει πολλές προτάσεις, από βόλτες στη σαγηνευτική παλιά πόλη μέχρι συστάσεις για ποτό και χορό σε μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στέκια της πόλης, όπως τα ξέρουν μόνο οι ντόπιοι.

6η ημέρα: ΑΒΑΝΑ (Βινιάλες, Πινάρ Ντελ Ρίο)

Πρωινή αναχώρηση για το Βινιάλες, στη δυτικότερη και πιο πράσινη επαρχία της Κούβας. Με το Versus δεν παραλείπουμε να επισκεφθούμε πανοραμικά το Πινάρ ντελ Ρίο, την τοπική πρωτεύουσα με τους αρχαιοελληνικούς κίονες να κοσμούν τα εντυπωσιακά της κτίρια και τους δρόμους να σφύζουν από ζωή.

Καθ’ όλη τη διαδρομή η ξενάγηση θα επικεντρωθεί τόσο στην ιστορία της περιοχής όσο και στην ξεχωριστή καθημερινότητα της κουβανικής επαρχίας. Η άφιξή μας στο Βινιάλες είναι εντυπωσιακή, αφού η πρώτη στάση θα λάβει χώρα στο πανοραμικό σημείο Los Jazmines απ' όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την κοιλάδα με τους καταπράσινους σχηματισμούς από ασβεστόλιθο σε όλο της το μεγαλείο.

Αμέσως μετά, διασχίζουμε την κοιλάδα, περνάμε από το γραφικό οικισμό του Βινιάλες και... εισερχόμαστε  σε ένα από τα μοναδικά mogotes, επισκεπτόμενοι πεζοί το Σπήλαιο του Ινδιάνου, με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς και την ακόμη εντυπωσιακότερη έξοδο, αυτή τη φορά επιβιβασμένοι σε μια από τις βαρκούλες που μας οδηγεί σε ένα καταπράσινο ξέφωτο.

Το μεσημεριανό μας θα λάβει χώρα σε ένα όμορφο τοπίο της κουβανικής εξοχής, με τη φύση να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Η εκδρομή μας όμως δεν τελείωσε εδώ: ακολουθεί η Βραχογραφία της Προϊστορίας, που πέραν του ειδυλλιακού τοπίου έχει και μια ιστορία ενδεικτική της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε μια επίσκεψη στην περιοχή που παράγει τον καλύτερο καπνό παγκοσμίως είναι να επισκεφθούμε καλλιεργητές καπνού: να δούμε τις φυτείες τους, να συνομιλήσουμε μαζί τους, να μας πουν τα μυστικά τους για τα σπιτικά χειροποίητα πούρα και φυσικά να τα δοκιμάσουμε.

Χορτασμένοι από εικόνες επιστρέφουμε στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας, με τον αρχηγό μας να είναι στη διάθεσή σας για συστάσεις και tips από αυτά που ξέρουν μόνο οι ειδικοί.

7η ημέρα: ΑΒΑΝΑ

Ελεύθερη μέρα στην Αβάνα, που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε με όποιο τρόπο θέλετε: υπάρχει προαιρετική ξενάγηση σε εναλλακτικές περιοχές της Αβάνας όπου θα μάθουμε για τη σαντερία και τις υπόλοιπες αφροκουβανικές θρησκείες,  στις γειτονιές καλλιτεχνών, στο άγαλμα του Ιησού που δεσπόζει πάνω από τον κόλπο της Αβάνας ή στις φτωχογειτονιές που σπάνια επισκέπτονται τουρίστες. Ή μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας περπατώντας ανέμελα, επισκεπτόμενοι μουσεία τέχνης και γκαλερί. Ακόμη μπορείτε να μεταβείτε στις ανατολικές παραλίες, τις καλύτερες της πρωτεύουσας με τα γαλαζοπράσινα νερά και τους ντόπιους που τις τιμούν καθημερινά. Σε ό,τι αφορά τις γαστρονομικές σας επιλογές, ο αρχηγός μας θα σας προτείνει paladares -ιδιωτικά εστιατόρια που στεγάζονται σε σπίτια- για όλα τα γούστα, ενώ το βράδυ προσφέρεται για να απολαύσετε κάποιο από τα περίφημα σόου της πόλης ή κάποιο κλαμπ με fusion, jazz, salsa, ρεγκετόν ή ακόμη και ροκ, διότι η Αβάνα διαθέτει απ' όλα, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να σου δείξουν τα μυστικά της.

 

8η ημέρα: ΑΒΑΝΑ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΓΚΟΥΑΜΑ – ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΘΗΑΣΑΥΡΟΥ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ (ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΕ) – ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Αποχαιρετούμε την Αβάνα για να κινηθούμε νοτιανατολικά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής θα εντρυφήσουμε στην κουβανική ιστορία με τρόπο ζωντανό και ψυχαγωγικό ταυτόχρονα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη Χερσόνησο Guama, όχι μακριά από τον Κόλπο των Χοίρων, όπως μαρτυρούν τα σημάδια για όσους ξέρουν να τα διαβάσουν. Θα επισκεφθούμε το εκτροφείο κροκοδείλων και θα μάθουμε για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο διαφορετικά είδη, οι πιο τολμηροί θα αγγίξουν μάλιστα τα μικρά κροκοδειλάκια (με τα μεγάλα δεν παίζουμε!) και, αφού δούμε τα προϊστορικά ψάρια manjuari, στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα με ταχύπλοο στη Λίμνη του Θησαυρού σε ένα γαλήνιο, ειδυλλιακό τοπίο, όπου υπάρχει αντίγραφο κοινότητας των Ινδιάνων Ταϊνος. Είναι το κατάλληλο σημείο για να μάθουμε για τις συνήθειές τους, τη θρησκεία τους, την κληρονομιά που μας άφησαν (γνωρίζατε ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε ακόμη και στα Ελληνικά πάνω από 20 λέξεις που προέρχονται από τη γλώσσα αυτού του αφανισμένου λαού;) και θα μάθουμε για τις γενοκτονίες των Ισπανών στην Καραϊβική. Εκτός από τα κοκτέιλ με καρύδα που θα μας δροσίσουν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τηγανιά κροκόδειλο, με θέα την πλούσια βλάστηση της λίμνης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τόνους ιστορίας: Για μιάμιση ώρα που διαρκεί η διαδρομή, θα εντρυφήσουμε και στις πιο άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, από την παιδική του ηλικία μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι για την επίσκεψη στη Σάντα Κλάρα και το Μαυσωλείο του Τσε, όπου το εντυπωσιακό άγαλμα και τα συγκινητικά εκθέματα θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας και θα μας φέρουν πιο κοντά σε περασμένες, επαναστατικές εποχές. Θα διασχίσουμε την πόλη της Σάντα Κλάρα και θα έχουμε διέλευση και από το σημείο του εκτροχιασμού του τρένου που προκάλεσαν οι άνδρες του Τσε για να επιφέρουν την πτώση του Μπατίστα και τη φυγή του 3 ημέρες αργότερα.

Μετά τη Σάντα Κλάρα, η περιήγησή μας θα μας φέρει στο Τρινιδάδ. Μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της χώρας, τα καλντερίμια και τα πολύχρωμά του κτίρια αξίζουν κάτι παραπάνω από μια φευγαλέα επίσκεψη. Έτσι στο Versus διανυκτερεύουμε στην παραλία του Τρινιδάδ ώστε να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στο ξενοδοχείο μας πάνω στην τεράστια παραλία Ancon με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε.

Το βράδυ, μετά το δείπνο στο ξενοδοχείο,  όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στα στενά της πόλης για να αφουγκραστούμε όχι μόνο την αποικιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή η πόλη-σκηνικό ταινίας, αλλά και να απολαύσουμε την υπαίθρια νυχτερινή ζωή της πόλης, την καλύτερη σε όλη την επαρχία της Κούβας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες αξιολογούν τη βραδιά στο Τρινιδάδ ως την καλύτερη της διαμονής τους στην Κούβα. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Ολόκληρη ημέρα στη διάθεσή μας ώστε να απολαύσουμε την αμμώδη παραλία με τους φοίνικες, να χαλαρώσουμε και να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά, να κάνουμε τις βόλτες μας στους πλακόστρωτους δρόμους, να θαυμάσουμε τις κεραμοσκεπές και τις εσωτερικές αυλές της πόλης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το Τρινιδάδ ονομάζεται «η πόλη όπου σταμάτησε ο χρόνος», μια και όλα φαίνεται να έχουν μείνει όπως ήταν πριν από 4 αιώνες. Η UNESCO την έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το γιατί είναι εμφανές σε κάθε επισκέπτη. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στο μαγικό Τρινιδάδ και θα εντρυφήσουμε στην ιστορία και την ομορφιά της ιστορικής και γραφικής πόλης. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πόλης με την πλούσια αποικιακή κληρονομιά, θα περπατήσουμε τα στενά της, θα θαυμάσουμε την Plaza Mayor και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο πριν βρεθούμε στο ιστορικό μπαρ Canchanchara όπου θα πιούμε το ομώνυμο ποτό, που οι αποικιοκράτες έδιναν στους σκλάβους, ώστε να πάρουμε δυνάμεις για να χορέψουμε υπό τους ήχους της τοπικής μπάντας.

Λίγα χιλιόμετρα αργότερα θα βρεθούμε στο Σιενφουέγος, μια πόλη που πρόσφατα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της από Γάλλους. Θα επισκεφθούμε φυσικά την κεντρική πλατεία, που προστατεύεται από την UNESCO ως ένα από τα σπάνια παραδείγματα γαλλικής αρχιτεκτονικής στον ισπανόφωνο κόσμο. Θα μπούμε στο Θέατρο Tomas Terry να θαυμάσουμε ένα από τα θέατρα-διαμάντια της χώρας και θα επισκεφθούμε και το Palacio Valle, ένα από τα εντυπωσιακότερα παλάτια της εποχής, με ιδιαίτερη ιστορία και θέα σε όλο τον κόλπο.

Η τελευταία μας στάση θα είναι το Βαραδέρο, το θέρετρο με μια από τις διασημότερες παραλίες της Καραϊβικής, όπου και θα περάσουμε τα τελευταία μας βράδια στη χώρα. Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο μας και μας περιμένει για στιγμές χαλάρωσης. Το ξενοδοχείο μας, Melia Varadero, είναι all inclusive και προσφέρει και εντυπωσιακή ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα, όσοι το επιθυμούν μπορούν το βραδάκι να περπατήσουν στο κέντρο της κωμόπολης, όπου η νυχτερινή ζωή ικανοποιεί όλα τα γούστα.

11η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης στην κατά πολλούς ομορφότερη παραλία της Καραϊβικής. Τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, η χρυσή αμμουδιά σας προσκαλούν για κολύμβηση, ξεκούραση ή θαλάσσια σπορ. Το ξενοδοχείο και οι παροχές του έρχονται να προστεθούν στα συστατικά που συνθέτουν τη συνταγή για να απολαύσει κανείς την ημέρα του. 

Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Γεμάτοι εικόνες, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το αεροδρόμιο της Αβάνας. Περνάμε από τη γέφυρα της Bacunayagua, ένα τοπίο αξέχαστο που είναι ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετίσουμε την Κούβα πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο Jose Marti για την πτήση μας στην Αθήνα.

 

13 ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2199 € 990 €
Twin Room 2199 € 990 €
Triple Room 2199 € 990 €
Single Room 3089 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2419 € 990 €
Twin Room 2419 € 990 €
Triple Room 2419 € 990 €
Single Room 3309 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3439 € 0 €
Twin Room 3439 € 0 €
Triple Room 3439 € 0 €
Single Room 4329 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1033

02/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:30

09:10

AF 174

02/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

15:50

19:40

AF 959

13/05/2024

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

22:00

13:10 +1

AF 1032

14/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:05

23:15

13 ημέρες / 11 διανυκτερεύσεις

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία στην Κούβα:
    • στην Αβάνα στο Hotel Royalton Habana 5*

    • στο Βαραδέρο στο all-inclusive Meliá Internacional Varadero 5*

    • στο Τρινιδάδ στο Meliá Trinidad Península 5* 

  • Μόνο στο Versus διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης του Μεξικό, και όχι 4* ξενοδοχεία που θα σας δυσαρεστήσουν.

  • Ξενοδοχείο 4* στο Κανκούν, 3* στη Μέριδα. 

  • Διατροφή στην Κούβα: Πρωινό καθημερινά και 7 γεύματα συνολικά

  • Διατροφή στο Μεξικό: ημιδιατροφή καθημερινά.

  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.

  • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄50

  • Εκδρομή στο Βινιάλες.

  • Επίσκεψη στο μουσείο της Havana Club. 

  • Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα (αν δεν είναι ανοικτό, πραγματοποιείται επίσκεψη σε άλλο μουσείο).

  • Εργοστάσιο πούρων και επίδειξη παρασκευής.

  • Σπηλιά στο Βινιάλες με τοιχογραφία.

  • Εξέδρα πανοραμικής θέας στο Βινιάλες.

  • Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ.

  • Ποτό στο Καντσάντσαρα, Τρινιδάδ.

  • Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα.

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.

  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός/ξεναγός-αποκάλυψη (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. O Έλληνας αρχηγός θα είναι μαζί σας σε κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Θα σας μυήσει στην πραγματική ζωή της Κούβας και του Μεξικού, θα σας μάθει την ιστορία τους και θα σας βοηθήσει να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων (Ανάλογα με την αναχώρηση, μπορεί να σας περιμένει στην Κούβα).

  • Τοπικός ξεναγός.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Βίζα Κούβας.

  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φόροι για το ταξίδι στην Κούβα ανέρχονται σε:  990€

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται δυο διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά “Stopove rAthens"

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από  € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα σπάνιο πρόγραμμα αποκλειστικά για τους πιο ανήσυχους ταξιδιώτες που λατρεύουν την κουλτούρα αυτών των δύο απίθανων χωρών: Κούβα και Μεξικό, μαζί σε ένα εξαιρετικό ταξίδι-αποκάλυψη, με τεράστιο πλούτο σε επισκέψεις, εξερευνήσεις, εμπειρίες, εικόνες, μουσικές, αρώματα, συναισθήματα. Το απόλυτο ταξίδι για τους εραστές του λάτιν στοιχείου αλλά και του πολιτισμού, της Ιστορίας και των σπάνιων μνημείων! Από τις φυτείες καπνού της δυτικής Κούβας μέχρι τις προκολομβιανές πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, όλα είναι εδώ!!!

Δείτε τι περιλαμβάνει αυτό το μοναδικό πρόγραμμα!

ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

  • Διαμονή στην Πόλη του Μεξικού στο πολυτελές Barcelo Reforma 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της μεξικάνικης πρωτεύουσας.
  • Με ημιδιατροφή.
  • Εκδρομή με βαρκάδα στα κανάλια του Χοτσιμίλκο, με τους αλέγρους Μεξικάνους, ντυμένους με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, να οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!
  • Σε αυτό το πρόγραμμα Versus η μια εμπειρία διαδέχεται την άλλη. Τίποτα δεν είναι προαιρετικό!
  • Άλλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του. Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας πολύ μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.
  • Εκτενής περιήγηση στην Πόλη του Μεξικού για να γνωρίσουμε σε βάθος μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο.
  • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

  • ΜΟΝΟ στο Versus 4 διαν/σεις στην ακριβή Αβάνα στο Hotel Royalton Habana 5*, στη καρδιά της Παλιάς Πόλης της Αβάνας. Ούτε λιγότερες ούτε αποκλειστικά διαμονές σε μικρότερα 3* στην επαρχία για μείωση κόστους. Τώρα που πλέον η διαθεσιμότητα των 5* ξενοδοχείων στην Αβάνα σπανίζει.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο, στο εκπληκτικό all-inclusive Meliá Internacional Varadero 5*, το οποίο θα σας χαρίσει αξέχαστες ημέρες, απολαμβάνοντας απεριόριστη κατανάλωση ποτών και γευμάτων.
  • Δεν είναι κρίμα να ΜΗΝ μείνετε στο Τρινιδάδ και απλά να το δείτε μόνο με μια βιαστική επίσκεψη; Με το Versus διανυκτερεύουμε στο Τρινιδάδ για να ζήσουμε την πόλη και το βράδυ, όταν γίνεται μια ολόκληρη παρέα. Δεν κάνουμε ένα απλό πέρασμα. Επιλέγουμε να διανυκτερεύσουμε στην πολιτιστική πόλη του Τρινιδάδ, στο κομψό και εξαιρετικό Meliá Trinidad Península 5*
  • Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσκεψη στο μουσείο Havana Club για να δούμε πώς παρασκευάζεται το ρούμι. Εκεί θα δοκιμάσουμε και ρούμι.
  • Επίσκεψη στο κέντρο εκτροφής κροκοδείλων στην Γκουαμά.
  • Βαρκάδα στη Λίμνη του Θησαυρού.
  • Επίσκεψη σε εργοστάσιο παρασκευής πούρων στην Αβάνα.
  • Είσοδος στο παραδοσιακό μπαράκι La Canchachara όπου θα μας σερβίρουν το ομώνυμο ποτό που έπιναν οι σκλάβοι στις φυτείες.
  • Επίσκεψη στο θέατρο Thomas Terry στο Σιενφουέγκος.
  • Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα.
  • Παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.   
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική της ζωή, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα. Παρατηρείστε ότι το ταξίδι του Versus Travel το συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
  • Βλέπετε και ζείτε περισσότερη και πιο γνήσια Κούβα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες που γύρισαν από ένα τέτοιο ταξίδι λένε ότι η Κούβα δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν. Σίγουρα δεν είδαν την πραγματική Κούβα. Το ταξίδι μας στην Κούβα δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα. Εμείς διεισδύουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Κούβα με το Versus θα σας μείνει αξέχαστη!!!
  • Η βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του '50 θα σας μεταφέρει στην εποχή της μαφίας, στην Κούβα του Lucky Luciano και του Φρανκ Σινάτρα, σε μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία στους δρόμους της ημιφωτισμένης ρομαντικής Αβάνας.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο,οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Highlights

  • Επισκεφθείτε τις τεράστιες πυραμίδες του σημαντικότερου ιερού χώρου των προκολομβιανών πολιτισμών, του Τεοτιχουακάν.
  • Ακούστε παραδοσιακά τραγούδια από τους αλέγρους Μεξικάνους με τις πολύχρωμες φορεσιές και τα σομπρέρο τους, που οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους στα κανάλια του Χοτσιμίλκο.
  • Δείτε το σπίτι της διάσημης Φρίντα Κάλο!
  • Κάντε βόλτα με παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄50 στην καρδιά της παλιάς πόλης της Αβάνας και δειπνήστε σε τοπικό εξαιρετικό εστιατόριο.
  • Επισκεφθείτε εργοστάσιο παρασκευής πούρων, το μουσείο του HavanaClub και το Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα.
  • Εκδράμετε στο Βινιάλες και κάντε βαρκάδα στο σπήλαιο του Ινδιάνου.
  • Επισκεφθείτε το Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ και πιείτε ένα ποτό στο Καντσάντσαρα.
  • Ανακαλύψτε το Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα.
  • Χαλαρώστε και απολαύστε τα τιρκουάζ νερά και την ομορφότερη παραλία της Καραϊβικής, στο κοσμοπολίτικο Βαραδέρο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Μόνο στο Versus Travel:

  • 2 διανυκτερεύσεις στο κουκλίστικο Τρινιδάδ, στο κομψό Meliá Trinidad Península 5*
  • διαμονή στο ολοκαίνουργιο, κεντρικότατο και πολυτελέστερο ξενοδοχείο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Αβάνας, το Hotel Royalton Habana 5*

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

02/05



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κούβα – Μεξικό Σίτι 5* με το Versus | 02.05.2024 (Πάσχα 2024)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info