fb

Η μαγική Πορτογαλία του Versus, με απευθείας πτήσεις προς και από Λισαβόνα | 06.04.2024

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 939€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε «εναλλακτικό ευρωπαϊκό ταξίδι», παρόλο που φιγουράρει στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων ταξιδιωτών. Ένα πρόγραμμα με όλα τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής και πολιτιστικής Ευρώπης του Versus. Με εξαιρετικό αρχηγό και με συνεχή προσθήκη νέων επισκέψεων, όπως το Πάρκο των Εθνών και ο Εθνικός Δρυμός Μπουσάκου, εξερευνούμε σε βάθος την ιστορία, την κουλτούρα και τις απίστευτες φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της Πορτογαλίας.

Χωρίς περικοπή διανυκτερεύσεων από την πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα Λισαβόνα (4 διανυκτερεύσεις) και με εκδρομές εντός της τιμής (που συνήθως δίνονται προαιρετικά), ώστε να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Η Πορτογαλία είναι ολόκληρη μία χώρα-κόσμημα. Με απίστευτο παρελθόν, με αιώνες μεγάλης δόξας, αλλά και με δύσκολες στιγμές σε όλη την ιστορία της. Είναι, σίγουρα, η πιο γοητευτική χώρα της Ευρώπης και πραγματικά αξίζει να τη γνωρίσετε. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στις πόλεις και στα χωριά της Πορτογαλίας, που αρχίζει από τον Νότο, την πρωτεύουσα Λισαβόνα και οδεύει προς Βορρά.

Επισκεπτόμαστε τα μαγικά,  υπερπολυτελή βασιλικά θέρετρα του 19ου αιώνα Εστορίλ, Κασκάις, Σίντρα. Πηγαίνουμε στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης, το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα. Βλέπουμε τα παραδοσιακά χωριά Όμπιντος, Ναζαρέ, καθώς και τη μεσαιωνική πόλη Μπατάλια. Το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, την προφητική προσκυνηματική πόλη Φάτιμα, τη μεσαιωνική Τόμαρ.

Διανυκτερεύουμε στην εξαιρετική Κοΐμπρα. Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο και την πόλη με τις γόνδολες και τα κανάλια, Αβέιρο. Διανυκτερεύουμε επίσης στο εκπληκτικό Πόρτο με τη μεγάλη αρχιτεκτονική παράδοση. Από εκεί πηγαίνουμε στις πόλεις Μπράγκα και Γκιμαράες που χρονολογούνται από την ίδρυση του Πορτογαλικού έθνους. Κάνουμε οινογνωσία στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια, με τα ιστορικά κελάρια όπου ωριμάζει το κρασί Πόρτο και περιηγούμαστε στο Πόρτο, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με άρτια κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας (Λισαβόνα, Κοΐμπρα, Πόρτο) έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει.

Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

Ειδικότερα:

  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS 4 διανυκτερεύσεις στην ακριβή πλέον Λισαβόνα και όχι 3 για μείωση κόστους. Έτσι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την γνωρίσουμε καλύτερα και δεν θα την προσπεράσουμε
  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία (1) στην Κοΐμπρα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία της Πορτογαλίας
  • Μόνο στο Versus 5* ξενοδοχείο στην Λισαβόνα το The Editory Riverside 4* sup. και το ξενοδοχείο Sana Malhoa 4* sup.
  • Μόνο στο Versus το ξενοδοχείο Porto Palacio 5* ή το Crowne Plaza Porto 5* στο Πόρτο και το ξενοδοχείο Aeminium by Melia Hotel Coimbra 4* ή το Vila Gale Coimbra 4* sup. ή άλλο αντίστοιχο στην Κοΐμπρα
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών στα ανατολικά προάστια της Λισαβόνας. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα,
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανακτορικό ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Ιπποτών
  • Πηγαίνουμε στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Ολοήμερη ξενάγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία αρχηγός που θα σας δείξει μια διαφορετική Πορτογαλία
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ –ΛΙΣΑΒΟΝΑ: πανοραμική ξενάγηση & Πάρκο των Εθνών

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Λισαβόνα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώ­πης.

Με την άφιξή μας στη Λισαβόνα ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πορτογαλική πρωτεύουσα. Αφετηρία της πα­νοραμικής ξενάγησης είναι το Parque  Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε, κυριολεκτικά, τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε περνώντας από την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυπουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρος της Ελευθέριας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλικής πρωτεύουσας (η πιο σικ και ακριβή της πό­λης), θα κατευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), όπου θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτθικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία Εμπορίου, εκεί που ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει την Λισαβόνα. Η Praça do Comércio  είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το διοικητικό κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβούλιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril. Στο τέλος της επίσκεψής μας θα καταλήξουμε στην  ι­στορική περιοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνητές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos).  Τα δύο πρώτα έ­χουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονο­μιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην είσοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτεκτονική του αρκετά Μα­ροκινά στοιχεία. Ο ναός των Ιερωνυμητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων ανακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επισκεφθούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμαξες.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε, για επίσκεψη στο Πάρκο των Εθνών που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998. Χρόνος για καφέ, φωτό κλπ.. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βουλίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδικούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

2η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΕΣΤΟΡΙΛ – ΚΑΣΚΑΪΣ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ ΚΑΣΚΑΪΣ – ΣΙΝΤΡΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής  της Λι­σαβόνας. Πρώτοι μας σταθμοί δύο από τους πιο δημοφιλές προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ στο 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά την διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια, το Κασκάις και το Εστορίλ  (γνωστό επίσης και για το καζίνο του). Συνεχίζουμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι την πανέμορφη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισαβόνα, πνιγμένο στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σήμερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια. Στο κέντρο της Σίντρα, που σηματοδοτεί το τοπίο με την αδιαμφισβήτητη σιλουέτα των δύο κωνικών καμινάδων που στεφανώνουν τη βασιλική κουζίνα, βρίσκεται το μοναδικό παλάτι που διήρκεσε ολόκληρη την ιστορία της Πορτογαλίας το Παλάτι Νάσιοναλ ντε Σίντρα (επίσκεψή).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτήριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας  και ευρωπαϊκής ηπείρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κα­σκάις είναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προ­γράμματα. Στο Versus περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τι­μής.

3η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΚΙΝΤΑ ΝΤΟΣ ΛΟΥΡΙΝΤΟΣ – ΟΥΜΠΙΝΤΟΣ – ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ – ΝΑΖΑΡΕ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Αναχωρούμε οδικώς για τα περίχωρα της Λισαβόνας. Πρώτος μας σταθμός χωριό που θα σταματήσουμε είναι το Κουίντα ντος Λουρίντος για να δούμε τους λεγόμενους «Κήπους του Βούδα».

Συνεχίζουμε στο όμορφο μεσαιωνικό χωριό  Όμπιντος, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα.  Επόμενη στάση μας το χωριό Αλκουμπάσα και το Κιστερκιανό Μοναστήρι, το οποίο κατασκευάστηκε από τον πρώτο Πορτογάλο βασιλιά τον 12ο αιώνα.  Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς το γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Ελεύθερη ημέρα στην πορτογαλική πρωτεύουσα και ευκαιρία να δούμε μια διαφορετική Λισαβόνα. Με την εμπειρία του αρχηγού μας και χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα ανακαλύψουμε τα στενά της Λισαβόνας και θα κάνουμε βόλτα στις παραδοσιακές  γειτονιές της πόλης των 7 λόφων χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς και αν είναι δυνατόν το τραμ.

Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΜΠΑΤΑΛΙΑ – ΤΟΜΑΡ – ΚΟΪΜΠΡΑ

Αναχώρηση το πρωί με τον επόμενο μας προορισμό τη Κοϊμπρα. Καθ’ οδόν  Θα σταματήσουμε στη Φάτιμα (Fátima), χωριό που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρόβατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμφανίσεων, τον νέο Καθεδρικό Ναό της Φάτιμα και συνεχίζουμε προς τον… ασυνήθιστο ναό της Αγίας Τριάδας, έργο του Έλληνα αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη.  Επόμενος σταθμό μας το χωριό Μπατάλια όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Σάντα Μαρία ντα Βιτόρια, ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού στυλ μοναστήρια της Ευρώπης.

Συνεχίζουμε για την πόλη Τομάρ (Tomar), η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ήταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μοναστήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Άφιξη τέλος στην Κοΐμπρα όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης στην άνω πόλη, καθώς επίσης την παλιά πόλη όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια της για να καταλήξουμε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, όπου είναι θαμμένος και ο πρώτος βασιλιάς-ιδρυτής της χώρας! Η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη και στους εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα και τον όγκο των επισκεπτών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΟΪΜΠΡΑ – ΜΠΟΥΣΑΚΟ – ΑΒΕΪΡΟ – ΠΟΡΤΟ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για το Πόρτο. Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας είναι στο Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο (Buçaco), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.

Επόμενος σταθμός μας η πόλη των καναλιών, ή « την Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο (Aveiro), όπου θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη. Επιπλέον, θα επισκεφθούμε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πορτογαλίας, Praia da Costa Noba. Βρίσκεται στο ομώνυμο ψαροχώρι και φημίζεται για τα πανέμορφα, πολύχρωμα, ριγέ σπίτια, κατά μήκος της ακτής.

Συνεχίζουμε για το Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας. Πόλη παγκοσμίως φημισμένη για τα περίφημα κρασιά της, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μοναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο. Θα τη γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Καθεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Χρηματιστήριο (Palácio da Bolsa) και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Όταν ο χρόνος το επιτρέπει επισκεπτόμαστε και ένα χαρακτηριστικό τοπικό οινοποιείο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πόρτο.

7η ημέρα: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιοχές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξίτηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έχουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»…

Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), το λίκνο του πορτογαλικού έθνους, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσο Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Palacio Ducal, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΠΟΡΤΟ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Τελευταία μας ημέρα σήμερα στην Πορτογαλία γι’ αυτό και θα έχετε ελεύθερο χρόνο το πρωί στο Πόρτο για τα ψώνια σας και τη συλλογή των τελευταίων αναμνήσεων από τη σπουδαία αυτή πόλη (το check out από τα δωμάτια είναι στις 11:30 . Αργότερα, θα αναχωρήσουμε για τη Λισαβόνα και θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για να επιβιβαστούμε στη νυχτερινή πτήση της επιστροφής μας την επόμενη ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

9η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΚΥΠΡΟ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

A3 720

06/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

08:30

11:00

A3 723

14/04/2024

ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:30

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία: στο Πόρτο: Porto Palacio & Spa 5* (με πισίνα και μοναδικό roof garden με θέα στην πόλη) ή το Crowne Plaza Porto 5*, στη Λισαβόνα: στο κεντρικό Editory Riverside Hotel 4* sup.  ή στο πλήρως ανακαινισμένο Sana Malhoa 4* sup., στην Κοΐμπρα: Hotel Coimbra Aeminium by Melia 4* ή το Vila Gale Coimbra 4* sup. ή άλλο αντίστοιχο.
  • Πρωινό.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι περιηγήσεις (με wireless ακουστικά), όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
  • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών.
  • Μόνο στο Versus εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: για τις αναχωρήσεις: 380€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected]ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300 €.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία, σωστά οργανωμένο και με άρτια κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας (Λισαβόνα, Κοΐμπρα, Πόρτο) έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει.

Με απίθανες εκδρομές και τέλειες ξεναγήσεις.

Ειδικότερα:

  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS 4 διανυκτερεύσεις στην ακριβή πλέον Λισαβόνα και όχι 3 για μείωση κόστους. Έτσι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την γνωρίσουμε καλύτερα και δεν θα την προσπεράσουμε
  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία (1) στην Κοΐμπρα, για να τις γνωρίσουμε σε βάθος και να επισκεφτούμε με άνεση τις γειτονικές πόλεις-μνημεία της Πορτογαλίας
  • Μόνο στο Versus 5* ξενοδοχείο στην Λισαβόνα το The Editory Riverside 4* sup. και το ξενοδοχείο Sana Malhoa 4* sup.
  • Μόνο στο Versus το ξενοδοχείο Porto Palacio 5* ή το Crowne Plaza Porto 5* στο Πόρτο και το ξενοδοχείο Aeminium by Melia Hotel Coimbra 4* ή το Vila Gale Coimbra 4* sup. ή άλλο αντίστοιχο στην Κοΐμπρα
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ
  • Επισκεπτόμαστε το φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών στα ανατολικά προάστια της Λισαβόνας. Πρόκειται για μία ολόκληρη πόλη του μέλλοντος, αφιερωμένη στον εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα,
  • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανακτορικό ξενοδοχείο, το οποίο στεγάζεται σε πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Ιπποτών
  • Πηγαίνουμε στην προστατευόμενη περιοχή Μίνιο με τις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και τους ιστορικούς αμπελώνες.
  • Ολοήμερη ξενάγηση στη Λισαβόνα, αλλά και αρκετός ελεύθερος χρόνος για τη γνωρίσουμε σε βάθος, όπως της αξίζει
  • Εξειδικευμένος στην Πορτογαλία αρχηγός που θα σας δείξει μια διαφορετική Πορτογαλία
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Highlights

  • Επισκεφτείτε το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο άκρο της ευρωπαϊκής ηπείρου
  • Ανακαλύψτε τη μεγαλειώδη, βασιλική πόλη Σίντρα, ένα υπερπολυτελές θέρετρο, γεμάτο παλάτια και κήπους
  • Δείτε το Καζίνο της Εστορίλ που ενέπνευσε την περιπέτεια Καζινό Ρουαγιάλ του Τζέιμς Μποντ
  • Ανακαλύψτε την υπέροχη Λισαβόνα, μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
  • Γευτείτε θαλασσινά και ψητά ψάρια στο γραφικό ψαροχώρι Ναζαρέ, με θέα στον Ατλαντικό
  • Θαυμάστε τις πορτογαλικές γόνδολες moliceiros στη Βενετία της Πορτογαλίας, την πόλη Αβέιρο
  • Ζήστε τον θρύλο των προφητειών της Παναγίας, στην προσκυνηματική πόλη Φάτιμα, με τη θαυματουργή πηγή
  • Δοκιμάστε το διάσημο κρασί Πόρτο στα ιστορικά κελάρια της Βίλα Νόβα ντε Γκάια
  • Περιηγηθείτε στο φουτουριστικό Πάρκο των Εθνών, του Σαντιάγο Καλατράβα, με την υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο
  • Ζήστε την εμπειρία μιας αυθεντικής μουσικής παράστασης φάδος

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 

 

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean προς και από Λισαβόνα
  • 4 διανυκτερεύσεις στην ακριβή πλέον Λισαβόνα 
  • Στο τελικό κόστος του προγράμματος περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη σε Σίντρα, Κασκάις και Εστορίλ

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγική Πορτογαλία του Versus, με απευθείας πτήσεις προς και από Λισαβόνα | 06.04.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info