fb

Εκουαδόρ - Κολομβία με το ξεχωριστό Μεντεγίν | 02.07.2024

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί, όπως εξάλλου και η Κολομβία, αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις.

Χώρα με μεγάλη ιστορία, πολύπλευρο πολιτισμό και αστείρευτες εναλλαγές τοπίου, η Κολομβία γοητεύει τον επισκέπτη με την ανθρώπινη αμεσότητά της, τις πολύχρωμες γειτονιές της, ενώ η κάθε πόλη της μοιάζει πιο όμορφη από την άλλη.  Σε συνδυασμό δε με τη πλούσια φύση του Εκουαδόρ, τους κατάφυτους Εθνικούς Δρυμούς και την υπέροχη θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, αυτό το ταξίδι θα χαραχτεί βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά σας.

Άλλωστε, η γοητευτική και ακατέργαστη συνάμα πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: αρχαία ιστορία, αποικιακή κληρονομιά και φυσικά κάλλη απερίγραπτα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά από την πρωτεύουσα Κίτο με το διάσημο Σημείο Μηδέν,  ερχόμαστε στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, μέρος του Δρόμου των Ηφαιστείων, και αφού μείνουμε στη Ριομπάμπα και επισκεφθούμε την Ινγκαπίρκα, συνεχίζουμε στην πανέμορφη Κουένκα, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας στο Εκουαδόρ με τη μεγαλύτερη πόλη και κυριότερο λιμάνι, το Γκουαγιακίλ.

Έπειτα πετάμε για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά με το περίφημο Μουσείο Χρυσού. Θα μεταβούμε στη Ζιπακίρα, με τη λαξευμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου εκκλησία της, και στην πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα. Επισκεπτόμαστε την ιστορική λίμνη Γκουαταβίτα και συνεχίζουμε για την πιο ιδιαίτερη πόλη της χώρας, το Μεντεγίν από όπου θα επισκεφτούμε επίσης την εντυπωσιακή Πιέντρα ντε Πενόλ και το γραφικό Γκουαταπέ. Το ταξίδι μας θα ολοκληρωθεί στη «πόλη των πόλεων», την ιστορική Καρθαγένη, που βρίσκεται σε έναν απάνεμο κόλπο, εκεί όπου η παγκόσμια κληρονομιά τέμνει τη μυσταγωγία της Καραϊβικής, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κανό στο μανγκρόβιο δάσος της Λα Μποκουίλα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πληρέστερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ και την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος και τις δύο αυτές συναρπαστικές χώρες, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος. Θα επισκεφτούμε ιστορικές συνοικίες, πολύχρωμες γειτονιές, Εθνικούς Δρυμούς και εκπληκτική φύση, και θα γεμίσουμε με εικόνες από εκείνες που μόνο η Λατινική Αμερική μπορεί να μας προσφέρει!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Μόνο στο Versus Travel εξαιρετικές πτήσεις με την KLM για Κίτο και επιστροφή από Καρθαγένη για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στην Λατινική Αμερική. Έτσι το ταξίδι ακολουθεί μια και μόνο φορά από το νότο του Εκουαδόρ μέχρι τον βορρά της Κολομβίας.
  • Με ημιδιατροφή.
  • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, για πολλούς η ωραιότερη αποικιακή πόλη στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε.
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* στο Κίτο, στην Καρθαγένη, στην Μπογκοτά και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Κίτο (3), Ριομπάμπα (1), Κουένκα (1), Γκουαγιακίλ (1) - ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μπογκοτά (2), Βίγια ντε Λέιβα (1), Μεντεγίν (2), Καρθαγένη (3).
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα και στον Εθνικό Δρυμό Κάχας στο Εκουαδόρ.
  • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
  • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
  • Ξενάγηση και διαμονή στην αποικιακή Βίγια ντε Λέιβα, από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Κολομβίας.
  • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
  • Ξενάγηση στην Comuna 13, μια από τις πιο επικίνδυνες γειτονιές του κόσμου στο Μεντεγίν, όπου πλέον έχει εξυγιανθεί και αναβαθμιστεί..
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΙΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ.

Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστορικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακοβίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρχιτεκτονικά και γλυπτικά διακοσμητικά στυλ.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΙΤΟ: Ξενάγηση – Σημείο Μηδέν

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Στην ξενάγησή μας λοιπόν, θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι η Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα ανάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.α.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΟΤΟΠΑΞΙ – ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή, μέρος της οποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων, θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό. Από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων – βικούνια, λάμα και αλπακά.

Τέλος αφήνουμε τον πανέμορφο αυτό εθνικό δρυμό και κατευθυνόμαστε οδικώς προς την πόλη Ριομπάμπα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΚΟΥΕΝΚΑ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με τελικό προορισμό την πανέμορφη Κουένκα. Πρώτα όμως κάνουμε μία στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ (η επίσκεψη στο φρούριο της Ινγκαπίρκα ενδέχεται λόγω ιδιαίτερων συνθηκών να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση θα αντικατασταθεί με άλλη εκδρομή).

Έπειτα θα συνεχίσουμε για την Κουένκα, την πόλη που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΚΑΧΑΣ – EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΜΑΝΓΚΟ – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Φεύγοντας από την ιδιαίτερη Κουένκα, θα διασχίσουμε τις εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Κάχας (Cajas Parque Nacional), στα υψίπεδα της χώρας, με συνεχόμενες κοιλάδες, λόφους και μικρές λίμνες. Το όνομά του στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «το πέρασμα προς τα χιονισμένα βουνά» και περιλαμβάνει περίπου 270 λίμνες και λιμνοθάλασσες, ενώ παρέχει κοντά στο 60% του πόσιμου νερού στους κατοίκους της περιοχής, καθώς δυο από τα τέσσερα ποτάμια που διαπερνούν την Κουένκα ξεκινούν από εκεί.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε σε τοπική φάρμα όπου καλλιεργούν κακάο και μάνγκο, δυο από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της περιοχής, και θα μάθουμε τα πάντα για την καλλιέργειά τους.

Συνεχίζουμε για το Γκουαγιακίλ. Άφιξη, μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ: Ξενάγηση – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Βρισκόμαστε στο Γκουαγιακίλ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις του Εκουαδόρ. Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με την περιήγησή μας στην πόλη, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.

Κάπου εδώ το ταξίδι μας στο Εκουαδόρ φτάνει στο τέλος του. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και πετάμε για την εντυπωσιακή Κολομβία και την πρωτεύουσα Μπογκοτά. Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!). Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφαντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών. Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπληθές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμβανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − αυτή ήταν η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα ΜΠΟΓΚΟΤΑ: Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την πιο ιδιαίτερη ξενάγηση σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Θα ξεκινήσουμε από το ιστορικό κέντρο της πόλης, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρ­χιτεκτονικής. Θα αρχίσουμε λοιπόν από τη Μεγάλη Πλα­τεία της Καντελαρίας, την Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγα­λειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερι­κής. Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέ­θετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέ­λεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας θα δούμε τον Καθε­δρικό Ναό, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης η οποία οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτε­χνημάτων των 4 αιώνων ιστορίας της.

To δε παρακείμενο παρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιογραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βασικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής.

Ακολουθεί το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυ­βερνητικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας. Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γερουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προη­γούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Τομάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θη­τείες. Εκεί βρίσκεται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέθεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας.

Κατά την περιήγησή μας στη Μεγάλη Πλατεία ή αλλιώς Πλατεία Μπολίβαρ θα δούμε επίσης το επιβλητικό Δικα­στικό Μέγαρο και το Δημαρχείο της Μπογκοτά, το Σχολείο Σαν Μπαρτολομέ, το παλιότερο της χώρας και τη Κάσα ντε λος Κομουνέρος, ένα πρώην διοικητικό αποικιακό κτίριο, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και αρχείο της ε­πανάστασης για την ανεξαρτησία της Μπογκοτά από τους κονκισταδόρες.

Σειρά έχει το Μουσείο του Χρυσού όπου θα δούμε τη μόνιμη συλλογή που απαρτίζεται από 32.000 εκθέματα και 20.000 πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους! Ας μην ξεχνάμε ότι τα εδάφη της Κολομβίας είναι εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων και πετραδιών, ιδιαιτέρως σμαραγδιών… Στο μουσείο αυτό όμως θα δούμε και πολλά κεραμικά και υφαντά των ιθαγενών Κιμπάγια, Κάλιμα, Ταϊρόνα, Σινού, Μουίσκα, Το­λίμα, Τουμάκο και Μαγκταλένα. Οι πολιτισμοί αυτών των προκολομβιανών φυλών καταστράφηκαν με την έλευση των κονκισταδόρες. Το Μουσείο του Χρυσού λειτουργεί από το 1939 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πα­γκοσμίως! Ακόμα θα επισκεφτούμε το Όρος Μονσεράτε, σύμβολο της Μπογκοτά, και θα ανεβούμε με τελεφερίκ μέχρι τα 500 μέτρα ύψος, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα, με την πόλη στη μια πλευρά και τις Άνδεις στην άλλη.

Τέλος, θα δούμε ένα προς ένα όλα τα εντυπωσιακά γκράφιτι της Καντελαρία, με εικόνες οι οποίες είναι εμπνευσμένες από την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης τόσο των καλλιτεχνικών, όσο και των κοινωνικοπολιτικών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της Μπογκοτά.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – ΖΙΠΑΚΙΡΑ – ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε αμέσως για τα βόρεια της χώρας, με προορισμό μας τη Ζιπακίρα (Zipaquirá). Στη διαδρομή θα θαυμάσουμε αμέτρητα λιβάδια γεμάτα με λουλούδια. Η καλλιέργεια λουλουδιών προσφέρει σημαντικά έσοδα στην τοπική κοινωνία. Μετά από περίπου μια ώρα και σαρανταπέντε λεπτά, θα φτάσουμε στη Ζιπακίρα και πρώτα θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, όχι χτισμένη στο επίπεδο του εδάφους, αλλά λαξεμένη στα έγκατα ενός αλατωρυχείου! Πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής, η Ζιπακίρα οφείλει το όνομά της στον Ζίπα, τον αρχηγό της φυλής Μουίσκα στους οποίους ανήκαν τα αλατωρυχεία. Ο πελώριος σταυρός από αλάτι (16 μ. ύψος και 10 μ. πλά­τος) που δημιούργησε ο Κολομβιανός καλλιτέχνης Κάρλος Ενρίκε Ροντρίγκεζ, ο τρίκλιτος ναός, ο απίστευτος καθρέφτης νερού με τα οπτικά εφέ στον λαξευμένο αλατούχο βράχο αλλά κυρίως η απερίγραπτη αίσθηση πως βρίσκεσαι σε έναν δια­φορετικό, αλλόκοτο κόσμο είναι που κάνουν την Ζιπακίρα μοναδική, μία αληθινή εμπειρία ζωής!

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα (Villa de Leyva), ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατρανθρώπους και κάθε λογής καλλιτεχνική δημιουργία. Η Βίγια ντε Λέιβα μετράει ιστορία πάνω από τέσσερις αιώνες (ιδρύθηκε το 1572 από τον Ισπανό Ερνάν Σουάρεθ ντε Βιγιαλόμπος) και όμως μοιάζει σαν να μην την έχει αγγίξει ο χρόνος. Καθώς βέβαια για (σχεδόν) όλα τα πράγματα υπάρχει μια λογική εξήγηση, στην περίπτωση της Βίγια ντε Λέιβα πρέπει να αναζητήσουμε τον λόγο στους περιορισμένους πόρους της περιοχής. Η ευρύτερη έκταση ήταν και είναι φτωχή σε πρώτες ύλες και πολύτιμα μέταλλα, με αποτέλεσμα να μην τραβήξει το ενδιαφέρον όσων αναζητούσαν πλούτο και έτσι να μείνει έξω από την «πρόοδο» που χτύπησε την πόρτα άλλων περιοχών.

Ως αποτέλεσμα, η πόλη έχει κρατήσει το αυθεντικό της χρώμα και το αποικιακό στυλ στην αρχιτεκτονική της, πολλοί κεντρικοί δρόμοι μάλιστα, όπως και η μεγάλη κεντρική της πλατεία (η μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, 14.000 τ.χλμ.), είναι στρωμένη με λεπτό βότσαλο. Σε αυτό, βοήθησε και το γεγονός ότι το 1954 ολόκληρη η πόλη ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο. Στη βόλτα μας στην πόλη, θα περάσουμε από τον καθεδρικό ναό, το Casa de Antonio Nariño, το σπίτι του ήρωα της ανεξαρτησίας, το σπίτι του Antonio Ricaurte, ο οποίος πολέμησε υπό τις διαταγές του Μπολίβαρ και είναι γνωστός για την ηρωική του θυσία κατά τη μάχη του Σαν Ματέο, τη Βουλή του Κογκρέσου, όπου στις 4 Οκτωβρίου 1812, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συνέδριο των Ηνωμένων Επαρχιών της Νέας Γρανάδας (όπως λεγόταν παλιά η Κολομβία) και το Αποικιακό Μουσείο Τέχνης.

Τέλος, θα επισκεφτούμε το το Μουσείο Απολιθωμάτων, το οποίο ιδρύθηκε το 1977, στην τοποθεσία όπου ανακαλύφθηκε ο σκελετός ενός κρονόσαυρου, ενός θαλάσσιου ερπετού μήκους 20 μέτρων που έζησε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια! 

Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ – ΕΤΣΕ – ΓΚΟΥΑΤΑΒΙΤΑ – ΜΕΝΤΕΓΙΝ

Μετά το πρωινό μας επιστρέφουμε στην εξωτική Μπογκοτά. Στον δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε στάση στο Convento Del Santo Ecce Homo, το οποίο ιδρύθηκε από τους Δομινικανούς το 1620 και θεωρείται η πιο σημαντική ισπανική κληρονομιά. Το πεζοδρόμιο είναι φτιαγμένο από τοπική πέτρα, γεμάτη απολιθώματα και αμμωνίτες και το παρεκκλήσι έχει έναν υπέροχο χρυσό βωμό με μια μικρή εικόνα. Επόμενος σταθμός μας η λίμνη Γκουαταβίτα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δασικό καταφύγιο Cacique Guatavita και Cuchilla de Peñas Blancas. Σε αυτό το μαγικό και μυστικιστικό μέρος, που κατοικούνταν παλαιότερα από τη φυλή Muisca, θα παρατηρήσετε την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που ενδημεί στα δάση των Άνδεων σε μεγάλο υψόμετρο. Θα δούμε γεράκια και κοτσύφια που πετάνε ανάμεσα στα δέντρα. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από ενδιαφέροντα δέντρα με εξωτικά ονόματα όπως οι Mano de Oso, Uvos de Monte και Te de Bogotá. Ο θρύλος του Ελ Ντοράντο προέρχεται από τις παραδόσεις της συγκεκριμένης φυλής. Στη συνέχεια θα έχετε μια επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα Τομινέ και την πόλη Γκουαταβίτα, με τα υπέροχα σπίτια της. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά από όπου θα αναχωρήσουμε για Μεντεγίν.

Μετά την άφιξή μας στην πόλη θα μεταφερθούμε στο  ξενοδοχείο μας, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

10η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΙΕΝΤΡΑ ΝΤΕΛ ΠΕΝΟΛ & ΓΚΟΥΑΤΑΠΕ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε για λίγο το Μεντεγίν και κατευθυνόμαστε στην πόλη Γκουαταπέ για να επισκεφτούμε τον τεράστιο βράχο Πενόλ. Εκεί, στη μέση ενός υδροηλεκτρικού φράγματος, βρίσκεται ο βράχος Πενόλ, ο οποίος πιστεύεται ότι πρόκειται για μετεωρίτη. Τα 654 βήματα που οδηγούν στην κορυφή του μας προκαλούν να τα ανεβούμε, για να θαυμάσουμε την περιοχή τριγύρω μας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Γκουαταπέ όπου όλα τα σπίτια είναι βαμμένα σε γραφικά παστέλ χρώματα. Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα απολαύσουμε βαρκάδα στην περιοχή προτού επιστρέψουμε στο Μεντεγίν, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

11η ημέρα: ΜΕΝΤΕΓΙΝ: Ξενάγηση – ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και φύγαμε να εξερευνήσουμε το Μεντεγίν. Τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Κολομβίας μετά την Μπογκοτά. 

Συχνά αποκαλείται Πόλη της Συνεχούς Άνοιξης, Πρωτεύουσα των Βουνών, Πόλη των Λουλουδιών, Πρωτεύουσα των Ορχιδεών και Όμορφο Χωριό. Από το 1957 οργανώνεται εκεί κάθε άνοιξη το Φεστιβάλ των Λουλουδιών, που είναι η κύρια ατραξιόν της πόλης. Επίσης είναι η πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε ο βαρόνος της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά και η γενέτειρα του παγκοσμίου φήμης κολομβιανού γλύπτη Φερνάντο Μποτέρο. 

Μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ το 1993, η πόλη από επικίνδυνο κέντρο ναρκωτικών, στο οποίο είχε υποβαθμιστεί από τη δεκαετία του 1980, αναγεννήθηκε, και ως το 2000, εξελίχθηκε βάσει οργανωμένου κρατικού προγράμματος, σε ένα σπουδαίο πολιτιστικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Αναβαθμίστηκαν οι συγκοινωνίες, ανανεώθηκαν οι κακόφημες γειτονιές, άνοιξαν εργοστάσια και λειτούργησαν νέες κρατικές υπηρεσίες για να δώσουν δουλειά στους κατοίκους, άνοιξαν μουσεία, θέατρα, σχολεία, πανεπιστήμια. Ευνοήθηκαν το εμπόριο και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Από το 2003 και μετά το αρνητικό κοινωνικό κλίμα αντιστράφηκε πλήρως. Σήμερα το Μεντεγίν είναι μία πόλη-πρότυπο κρατικής οργάνωσης, ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ευημερίας. Μ’ άλλα λόγια είναι μία πόλη που αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. 

Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από τα σημαντικότερα τοπόσημα της δεκαετίας του 1980, όταν βασίλευε ο Εσκομπάρ και τα καρτέλ κοκαΐνης είχαν μετατρέψει το Μεντεγίν σε μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο και θα φτάσουμε στο νέο πρόσωπο του σήμερα – μία μητρόπολη που σφύζει από ζωή.  

Αυτή την ιστορία της «μεταμόρφωσης» της πόλης θα μάθουμε σήμερα, κατά την ξενάγησή μας στην περίφημη "Comuna 13", που από την πλέον επικίνδυνη γειτονιά της Κολομβίας μετατράπηκε σε πολυσύχναστη καλλιτεχνική συνοικία και πόλο έλξης ξένων επισκεπτών. Θα «ανηφορίσουμε» στην "Comuna 13" χρησιμοποιώντας μία από τις νεότερες καινοτόμες εφευρέσεις της πόλης: τις γιγάντιες κυλιόμενες σκάλες συνολικού μήκους 384 μέτρων που πλέον επιτρέπουν στους 12.000 περίπου κατοίκους αυτής της φτωχικής συνοικίας να φτάνουν στην κορυφή του λόφου σε μόλις 6 λεπτά, αποφεύγοντας έτσι το κοπιαστικό περπάτημα μισής τουλάχιστον ώρας!

Θα περιηγηθούμε στην πολύχρωμη αυτή γειτονιά και θα μάθουμε για τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη, το γκράφιτι και η χιπ χοπ μουσική «εξυγίαναν» ριζικά μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές κατά τη δεκαετία του 1990.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση προς Καρθαγένη. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: Ξενάγηση

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας στην εντυπωσιακή Καρθαγένη απολαμβάνοντας μια πανοραμική θέα της πόλης από την εκκλησία και μοναστήρι La Popa, γνωστό και ως Popa del Galeon, το οποίο φημίζεται ότι μοιάζει με την πρύμνη γαλέρας. Κατασκευάστηκε το 1606 και από εκεί μπορεί κανείς να δει μέχρι και το λιμάνι της Καρθαγένης, ένα από τα σημαντικότερα της Καραϊβικής. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο φρούριο Σαν Φελίπε ντε Μπαράχας, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για τη γενέτειρά μου». Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ­φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας. Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προ­στατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατήσουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πλη­ροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε για τα μυ­στικά και υπόγεια περάσματά του, τις μηχανολογικές καινοτομίες του κ.ά. Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο ο­ποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Εντός του ναού θα θαυμάσουμε  έργα τόσο εκκλησιαστικά, όσο και προκολομβιανά κεραμικά, αλλά και πίνακες και μάσκες της αφροκαραϊβικής.

Αργότερα, θα βρεθούμε στην αποικιακή περιοχή της πόλης, ξεκινώντας από το πάρκο Μπολίβαρ, όπου στο κέντρο του βρίσκεται το άγαλμα του μεγάλου απελευθερωτή της χώρας Σιμόν Μπολίβαρ, από το οποίο έχει πάρει και το όνομά του. Θα ξαποστάσουμε για λίγο στη σκιά των πανύψηλων δέντρων και θα θαυμάσουμε τα υπέροχα σιντριβάνια του πάρκου, τέσσερα συνολικά, πριν φύγουμε για το Παλάτι της Ιεράς Εξέτασης που βρίσκετε ακριβώς δίπλα, και ξεχωρίζει από την τεράστια πόρτα σε μπαρόκ στιλ. Εδώ είναι που συνεδρίαζε η Ιερά Εξέταση, ενώ ταυτόχρονα ήταν και οι φυλακές αλλά και οι αίθουσες βασανισμών των αιρετικών, που εναντιώνονταν στην Καθολική Εκκλησία. Μετά θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Santo Domingo και η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με μια βόλτα -διάρκειας περίπου 1 ώρας- στο Γκετσεμάνι. Πρόκειται για την παλιά εργατική συνοικία, η οποία είναι γεμάτη με πολύ­χρωμα σπιτάκια και πλέον θεωρείται η πιο cool περιοχή της Καρθαγένης. Βρίσκεται ακριβώς έξω από τα τείχη στις παρυφές της Σάντα Μάρτα. Η βόλτα εκεί το ηλιοβασίλεμα είναι must τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επι­σκέπτες της πόλης. Στην πλατεία Τρινιδάδ κάθε σούρουπο συγκεντρώνονται καλλιτέχνες του δρόμου και πλανόδιοι μικροπωλητές με μοχίτο και όλων των ειδών το street food.

Επίσης η Γκετσεμάνι είναι γεμάτη με εντυπωσιακά γκράφιτι. Στους τείχους (ειδικά της οδού Σιέπρε) θα δούμε ζωγραφισμένα τοπικά φυτά και ζώα, τροπικά τοπία, γυ­ναίκες με πολύχρωμες φορεσιές που πουλάνε φρούτα σε καλάθια που στηρίζονται στο κεφάλι. Εν ολίγοις στα γκράφιτι της Γκετσεμάνι εικονογραφείται όλη η ζωή, η ι­στορία και η κουλτούρα της Καρθαγένης με σπρέι. Το γκράφιτι αναπτύχθηκε ιδιαιτέρως στην περιοχή μετά το πρώτο Φεστιβάλ Τοιχογραφίας το 2013. Μαζί με αυτό η συνοικία έγινε κέντρο των τεχνών, γέμισε με καλλιτεχνικά εργαστήρια, γκαλερί, ατμοσφαιρικά καφέ, μπαρ και εστια­τόρια, καθώς και με μικρά χαριτωμένα μπουτίκ ξενοδο­χεία.

Ένα άλλο τοπόσημο της Γκετσεμάνι είναι η οδός Σαν Αγκόστο ή αλλιώς ο Δρόμος με τις Ομπρέλες. Εκεί θα δούμε κρεμασμένες ανοιχτές χρωματιστές ομπρέλες που καλύπτουν όλο το σοκάκι σαν εικαστική εγκατάσταση. Ταυτόχρονα όμως προφυλάσσουν τους περαστικούς από τον δυνατό ήλιο και τη βροχή.

Δείπνο και διανυκτέρευση στην Καρ­θαγένη.

13η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΛΑ ΜΠΟΚΟΥΙΛΑ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας την Καρθαγένη και θα ταξιδέψουμε (περίπου 20 λεπτά) μέχρι το κοντινό ψαροχώρι Λα Μποκουίλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα αλλά και να γίνουμε ένα με το πλούσιο φυσικό τοπίο. Πρόκειται για ένα μέρος με σπουδαία ιστορία, όπου θα γνωρίσουμε την αφρικανική κοινότητα, η οποία έχει επενδύσει στη διάσωση και τη διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων της αφρικανικής κληρονομιάς της.

Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε αμέσως για μια βόλτα με κανό στη λίμνη Ciénaga de Juan Polo, για να γνωρίσουμε το πλούσιο οικοσύστημα στο μαγκρόβιο δάσος που την περιβάλει (μαγκρόβιο λέγεται ένα είδος δάσους των υποτροπικών και τροπικών θαλάσσιων ακτών που κυριαρχείται από ανεκτικά στο αλάτι ξυλώδη φυτά). Το ταξίδι μας μέσα στο εντυπωσιακό αυτό δάσος θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλούσια πανίδα της περιοχής, περνώντας μέσα από φυσικές σήραγγες, στις οποίες οι ντόπιοι έχουν δώσει διάφορα ονόματα, όπως το Τούνελ της Φιλίας, της Αγάπης και της Τύχης.

Παράλληλα, θα δούμε τους ψαράδες που ζουν περιμετρικά και εκμεταλλεύονται τη ζωή της λίμνης, ενώ και διάφορα είδη πτηνών και καβουριών. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να εμφανιστεί στις ακτές κάποιο ρακούν ή ένας από τους υπέροχους πράσινους παπαγάλους.

Επιστρέφοντας στο κέντρο της Λα Μποκουίλα, θα περπατήσουμε κατά μήκος της παραλίας και θα δούμε πως ζουν οι ντόπιοι, πριν επιστρέψουμε πίσω στην Καρθαγένη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ελεύθερος χρόνος το πρωί (check-out στις 11:00) για τις τελευταίες βόλτες και τα απαραίτητα ψώνια. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

15η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά από 15 ημέρες γεμάτες με πολύχρωμες εικόνες και μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν για μια ζωή, επιστρέφουμε σπίτι μας και σκεφτόμαστε ήδη τον επόμενο προορισμό που θα ταξιδέψουμε.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3590 € 1090 €
Twin Room 3590 € 1090 €
Triple Room 3590 € 1090 €
Single Room 4780 € 1090 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 10/03 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3810 € 1090 €
Twin Room 3810 € 1090 €
Triple Room 3810 € 1090 €
Single Room 5000 € 1090 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 10/03 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4930 € 0 €
Twin Room 4930 € 0 €
Triple Room 4930 € 0 €
Single Room 6120 € 0 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 10/03 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

02/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:20

KL 751

02/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΙΤΟ

09:50

14:35

KL 745

15/07/2024

ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:00

10:50

KL 1955

16/07/2024

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* στο Κίτο, την Καρθαγένη και την Μπογκοτά. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Γεύμα στο Εθνικό Πάρκο Κάχας στο Εκουαδόρ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο             

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000 κατ’ άτομο.

  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.

  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  •  Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πληρέστερο πρόγραμμα για το Εκουαδόρ και την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος και τις δύο αυτές συναρπαστικές χώρες, με εκτεταμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις, προσεκτικά επιλεγμένες πόλεις για τη διαμονή μας και φυσικά με τον απαραίτητο χρόνο για να απολαύσουμε τα όσα βλέπουμε, χωρίς καθόλου άγχος. Θα επισκεφτούμε ιστορικές συνοικίες, πολύχρωμες γειτονιές, Εθνικούς Δρυμούς και εκπληκτική φύση, και θα γεμίσουμε με εικόνες από εκείνες που μόνο η Λατινική Αμερική μπορεί να μας προσφέρει!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Μόνο στο Versus Travel εξαιρετικές πτήσεις με την KLM για Κίτο και επιστροφή από Καρθαγένη για να αποφύγετε τα άσκοπα πισωγυρίσματα την μεγάλη ταλαιπωρία και τις περιττές αεροπορικές διαδρομές στην Λατινική Αμερική. Έτσι το ταξίδι ακολουθεί μια και μόνο φορά από το νότο του Εκουαδόρ μέχρι τον βορρά της Κολομβίας.
  • Με ημιδιατροφή.
  • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, για πολλούς η ωραιότερη αποικιακή πόλη στη Λατινική Αμερική, με επαρκή χρόνο για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε.
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* στο Κίτο, στην Καρθαγένη, στην Μπογκοτά και στην Κουένκα. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Κίτο (3), Ριομπάμπα (1), Κουένκα (1), Γκουαγιακίλ (1) - ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μπογκοτά (2), Βίγια ντε Λέιβα (1), Μεντεγίν (2), Καρθαγένη (3).
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα και στον Εθνικό Δρυμό Κάχας στο Εκουαδόρ.
  • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
  • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
  • Ξενάγηση και διαμονή στην αποικιακή Βίγια ντε Λέιβα, από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της Κολομβίας.
  • Επίσκεψη στη διάσημη Ζιπακίρα με τα υπόγεια αλατωρυχεία και τον ιστορικό ναό που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από αλάτι!
  • Ξενάγηση στην Comuna 13, μια από τις πιο επικίνδυνες γειτονιές του κόσμου στο Μεντεγίν, όπου πλέον έχει εξυγιανθεί και αναβαθμιστεί..
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

Highlights

  • Επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», στο Εκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικόπλάτος00 0’ 0»), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
  • Η επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ.
  • Η πόλη της Κουένκα στον Ισημερινό, με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική παράδοση.
  • Τα τοπία στα υψίπεδα του Εκουαδόρ στις εκτάσεις του Εθνικού Δρυμού Κάχας.
  • Ξενάγηση στο Μουσείο Χρυσού και στο Μουσείο Μποτέρο στην Μπογκοτά.
  • Επίσκεψη σε μια πελώρια εκκλησία στη Ζιπακίρα, χωρητικότητας 8.400 ατόμων, που είναι λαξευμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου.
  • Η Βίγια ντε Λέιβα με την εξαιρετική αποικιακή αρχιτεκτονική και το μουσείο Ορυκτών.
  • Η περίφημη Καρθαγένη, ίσως η ωραιότερη αποικιακή πόλη στη Λατινική Αμερική.
  • Το πανέμορφο ψαροχώρι Λα Μποκουίλα με την λίμνη και το εντυπωσιακό μανγκρόβιο δάσος.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 20/4 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!
  • Εξαιρετικές πτήσεις με την KLM
  • Με τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός με μεγάλη εμπειρία.
  • Με ημιδιατροφή.

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

02/07



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Εκουαδόρ - Κολομβία με το ξεχωριστό Μεντεγίν | 02.07.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info