fb

Αρμενία - Γεωργία, ένα ταξίδι στα μέρη που τα σκιάζει ο Καύκασος - Με απευθείας πτήσεις της Aegean | Μάιος (Πάσχα) - Ιούνιος 2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι που προέκυψε από επιτόπια αναζήτηση και αποκρυσταλλώνει τη διάθεση των ταξιδιωτών του Versus Travel να θέλουν να τα βλέπουν όλα.

Επισκεπτόμαστε μέρη άγνωστα και  πρωτότυπα, όπως τη δασωμένη περιοχή του Ντιλιτζάν στη Βόρεια Αρμενία, το Γκόρις, τη λίμνη Σεβάν και την πανέμορφη νότια Αρμενία. Έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τους θησαυρούς της Νότιας Αρμενίας, του πιο όμορφου κομματιού της χώρας, που θα βρείτε μόνο στο πρόγραμμα του Versus. Στο αποκλειστικό αυτό ταξίδι μας, φτάνουμε μέχρι τον βορρά της Γεωργίας, στα σύνορα με τη βόρεια Οσετία και την Ινγκουσετία. Φτάνουμε στην κωμόπολη Καζμπέγκι, όπου θα επιβιβαστούμε σε αυτοκίνητα 4X4 για να επισκεφθούμε το Γκεργκέτι, ναό της Αγίας Τριάδας (14ου αι., υψόμετρο: 2.170 m) και να θαυμάσουμε από εκεί έναν από τους ομορφότερους παγετώνες του Καυκάσου. Αγγίζουμε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις υψηλότερες κορυφές του Καυκάσου και κινούμαστε πάνω στον ιστορικό στρατιωτικό δρόμο που ενώνει τη Ρωσία με τη Γεωργία.

Έτσι, το ταξίδι μας αποκτά πολύ μεγαλύτερη ποικιλία, διακόπτονται οι τεράστιες διαδρομές και το βασικότερο, γνωρίζουμε πολύ περισσότερες τοποθεσίες. Αυτό είναι μια συνειδητή επιλογή του Versus, που έχει ως γνώμονα την πραγματική και εις βάθος εξερεύνηση των χωρών που επισκέπτεται. Ξετρυπώνουμε ιδιαίτερες γωνιές της Γεωργίας, όπως η αόρατη πόλη Βάρτζια, λαξευμένη κυριολεκτικά μέσα στον βράχο.

Η συγκεκριμένη ροή του προγράμματος θα πρέπει να προστεθεί στα αδιαφιλονίκητα ατού του προγράμματος, ενώ τα μοναστήρια στην Αρμενία και στη Γεωργία, κτισμένα στα πιο όμορφα τοπία της Υπερκαυκασίας, θα σας επιβραβεύσουν για την επιλογή του ταξιδιού αυτού.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το Versus Travel για μία ακόμη φορά σχεδίασε και προσφέρει στους ταξιδιώτες του ένα μεστό αλλά και άνετο πρόγραμμα στην Αρμενία και τη Γεωργία. Ένα εξειδικευμένο ταξίδι που εξερευνά ένα-ένα όλα τα μεγάλα ορόσημα των δύο χωρών και που εγγυάται εικόνες και εμπειρίες αξέχαστες.

Ένα ταξίδι τόσο ξεχωριστό όσο και οι χώρες που επισκεπτόμαστε. Απολαύστε ένα οδοιπορικό στην πανέμορφη αυτή περιοχή της Υπερκαυκασίας που μας υπόσχεται γενναίες δόσεις ιστορίας, πολιτισμού και παράδοσης. Βλέπουμε με μεγάλη λεπτομέρεια την Αρμενία και τη Γεωργία και δεν αναλωνόμαστε σε ένα «τηλεγραφικό ταξίδι» που επισκέπτεται πλημμελώς την περιοχή. Έτσι, δεν πέφτουμε στην παγίδα της οικονομικής λύσης με διαμονή στην πρωτεύουσα, κάνοντας ημερήσιες «ακτινικές» διαδρομές από εκεί. Μια ματιά στον χάρτη θα σας πείσει!

Η ταυτότητα ενός μοναδικού προγράμματος στον Καύκασο

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διανυκτερεύσεις σε μέρη άγνωστα και πρωτότυπα: Ντιλιτζάν, Γκόρις, Αχαλτσίχε.
  • Επισκεπτόμαστε χωριά του Καυκάσου στη βόρεια Γεωργία, όπως το εκπληκτικό Καζμπέγκι, σε υψόμετρο 1.750 μ.
  • Διαδρομή με jeep 4x4 στο Καζμπέγκι.
  • Με την εκδρομή μας στο Καζμπέγκι κινούμαστε δίπλα στην περιοχή της Νότιας Οσετίας και πάνω στον ιστορικό στρατιωτικό δρόμο, μέσω του οποίου οι Ρώσοι προσέγγισαν την Υπερκαυκασία στις αρχές του 19ου αιώνα. Αγγίζουμε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις υψηλότερες κορυφές του Καυκάσου.
  • Μοναδική επίσκεψη στην αόρατη λαξευμένη πόλη των σπηλαίων Βάρτζια στη Γεωργία, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Μια ολόκληρη πολιτεία με 6.000 διαμερίσματα σε 13 επίπεδα μέσα στον βράχο, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με στοές και στενά τούνελ.
  • Με τη διαμονή μας στο Αχαλτσίχε θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε την περιοχή δυτικά της Τιφλίδας, που συγκεντρώνει μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον.  
  • Παρακολουθούμε με λεπτομέρεια θησαυρούς της πανέμορφης νότιας Αρμενίας που θα βρείτε μόνο στο Versus.
  • Οινογνωσία στο Αρενί.
  • Ξεναγούμαστε στo πανέμορφo Γερεβάν, ένα ζωντανό ροζ μουσείο.
  • Ανακαλύπτουμε τις περίφημες σταυρόπετρες στο μεσαιωνικό νεκροταφείο Νοράτους.
  • Πηγαίνουμε στη λίμνη Σεβάν και βλέπουμε πώς η φύση συναντά την πίστη και τον πολιτισμό.
  • Ξεναγούμαστε στο υπόσκαφο ακατοίκητο ορεινό χωριό Χντζορέσκ, το οποίο εγκαταλείφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
  • Ακολουθούμε τα βήματα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, από τη φυλακή στο Χορ Βιράπ μέχρι τη δημιουργία του πρώτου χριστιανικού έθνους στον κόσμο.
  • Δοκιμάζουμε το αρμενικό κονιάκ που ήταν το αγαπημένο του Τσόρτσιλ, στην αρμενική ποτοποιία Ararat.
  • Μαθαίνουμε πώς παρασκευάζεται το αρμενικό ψωμί/λεπτή πίτα «λαβάς» που ετοιμάζεται σε υπόσκαφους φούρνους και δοκιμάζουμε το πιο δημοφιλές fast food της χώρας!
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός με εξειδίκευση στην περιοχή.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ (συγκέντρωση στο αεροδρόμιο & αναχώρηση)

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για το Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας που ονομάζεται και «ροζ πόλη». Αυτός ο χαρακτηρισμός οφείλεται στον χρωματισμό της πέτρας με την οποία είναι χτισμένη. Επιπλέον, Γερεβάν σημαίνει στα αρμενικά «ορατή», επειδή, σύμφωνα με τον μύθο, ήταν η πρώτη τοποθεσία που είδε ο Νώε μετά τον κατακλυσμό. Πάντως σήμερα το Γερεβάν είναι μια πόλη ζωντανή, με μοντέρνα ατμόσφαιρα, με δεκάδες θέατρα, γκαλερί, αίθουσες συναυλιών και νυχτερινή ζωή.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο ΓΕΡΕΒΑΝ (ξενάγηση)

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Ζβάρτνοτς του Γερεβάν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε και απολαύσουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Γερεβάν.

Κατ’ αρχάς, θα επισκεφθούμε το κρατικό ινστιτούτο χειρογράφων Ματενανταράν, που περιέχει 12.000 αρμενικά και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης αξίας. Πρόκειται για ένα μουσείο και ταυτοχρόνως επιστημονικό κέντρο ερευνών των χειρογράφων αυτών και είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει σε ολόκληρη την Αρμενία. Άλλα αξιοθέατα του Γερεβάν είναι η θαυμάσια Πλατεία της Δημοκρατίας με τη μεγάλη δεξαμενή και τα μουσικά σιντριβάνια, η Λυρική Σκηνή που είναι αφιερωμένη στον διάσημο ρωσο-αρμένιο συνθέτη Αράμ Καχατριάν, το πάρκο Κασκαντέ με τα έργα σύγχρονης τέχνης και τις τεράστιες σκάλες που ανεβαίνουν στον λόφο.

Και μετά απ’ όλα αυτά τι θα λέγατε για λίγο κονιάκ; Πάμε, λοιπόν, να επισκεφτούμε την Αρμενική Ποτοποιία Ararat όπου θα δοκιμάσουμε το εξαιρετικής ποιότητας κονιάκ – αυτό ήταν το αγαπημένο και του Τσόρτσιλ…

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το 1995, την 80ή επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Είναι ένα από τα πρώτα κτίρια που ανεγέρθηκαν μετά την ανεξαρτησία της χώρας και περιλαμβάνει περισσότερα από 75.000 αντικείμενα που αφορούν στη Γενοκτονία.

Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε παραδοσιακό εστιατόριο στο Γερεβάν. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΓΕΡΕΒΑΝ – ΓΚΑΡΝΙ – ΓΚΕΧΑΡΝΤ – ΓΕΡΕΒΑΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή έξω από το Γερεβάν. Πρώτος μας σταθμός ο μοναδικός ειδωλολατρικός ναός της χώρας, ο Γκαρνί, περίπου 30 χλμ. από το Γερεβάν, ο οποίος χτίστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. και ήταν αφιερωμένος στον θεό της καθαρότητας, Μιχρ. Την αρχική οικοδόμηση έκανε ο βασιλιάς Τιριδάτης ο 1ος. Εν συνεχεία, το κτίσμα χρησιμοποιήθηκε ως εξοχική κατοικία της αδερφής του Τιριδάτη του 3ου και μετά λέγεται πως μετατράπηκε σε ταφικό μνημείο – ως τέτοιο διασώθηκε όταν η Αρμενία έγινε χριστιανικό έθνος. Τελικά καταστράφηκε το 1679 από σεισμό και αναστηλώθηκε πλήρως το 1975.

Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό ένα ακόμη μοναστήρι, το Γκεχάρντ, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο φιλοξένησε για αιώνες τη λόγχη του Ρωμαίου στρατιώτη που τρύπησε το πλευρό του Ιησού πάνω στον σταυρό. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θεμελιώθηκε το μοναστήρι, ωστόσο το σύμπλεγμα που βλέπουμε σήμερα χρονολογείται στα μισά του 13ου αιώνα.

Και μετά τους ναούς, ακολουθεί γνωριμία με την τοπική κουζίνα της Αρμενίας. Θα επισκεφτούμε ένα παραδοσιακό σπίτι, όπου θα δούμε πώς παρασκευάζεται το αρμενικό ψωμί (ένα είδος λεπτής πίτας), που ονομάζεται λαβάς. Το ψωμί αυτό ψήνεται σε υπόσκαφο φούρνο που μοιάζει με ρηχό πηγάδι, ονομάζεται τονίρ, και αποτελεί μνημείο τοπικής παράδοσης της UNESCO. Εννοείται πως θα δοκιμάσουμε και το περίφημο αρμενικό fast food που ουσιαστικά είναι λαβάς με τυρί. Διανυκτέρευση στο Γερεβάν.

4η ημέρα: ΓΕΡΕΒΑΝ – ΧΟΡ ΒΙΡΑΠ – ΑΡΕΝΙ (οινογνωσία) – ΝΟΡΑΒΑΝΚ – ΚΑΡΑΧΟΥΝΤΖ (ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ) – ΓΚΟΡΙΣ

Η σημερινή διαδρομή θα μας μεταφέρει στον νότο της Αρμενίας, με πρώτο μας σταθμό το μοναστήρι Χορ Βιράπ (=βαθύ πηγάδι). To πρώτο παρεκκλήσι χτίστηκε το 642 μ.Χ. Τα τελευταία παραρτήματα προστέθηκαν τον 17ο αιώνα. Η ιστορία του μοναστηριού είναι στενά συνυφασμένη με την Αρμενική Αποστολική Εκκλησία. Εδώ φυλακίστηκε για 13 χρόνια ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, από τον βασιλιά Τιριδάτη τον 3ο της Αρμενίας. Όμως ο φυλακισμένος έγινε τελικά θρησκευτικός μέντορας του βασιλιά και καθοδήγησε τη δραστηριότητα για τον εκχριστιανισμό της χώρας. Αποτέλεσμα; Το έτος 301, η Αρμενία ήταν το πρώτο κράτος στον κόσμο που ανακηρύχθηκε επισήμως χριστιανικό έθνος…

Επιπλέον, το μοναστήρι προσφέρει και μια καταπληκτική θέα στο όρος Αραράτ – το σύμβολο της χώρας. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το μοναστήρι αυτό, λόγω της ιστορικής σημασίας του, το είχε επισκεφτεί και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β’.

Ακολουθεί το οινοπαραγωγό χωριό Αρενί. Εδώ το 2007 ανακαλύφθηκε αρχαίο οινοποιείο ηλικίας 6.100 ετών! Εννοείται πως θα κάνουμε μια στάση στο χωριό για να δοκιμάσουμε το περίφημο κρασί του (οινογνωσία) και εν συνεχεία θα επιβιβαστούμε στα οχήματά μας με προορισμό μας το Νοραβάνκ.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής μοναστήρι του 12ου αιώνα, χτισμένο μέσα σε φαράγγι και περιβαλλόμενο από κόκκινους βράχους. Πέρα από το μοναδικό τοπίο, το μοναστήρι αυτό έχει δύο σημαντικά στοιχεία: το ένα είναι οι παράδοξες εξωτερικές και απόκρημνες… σκάλες που οδηγούν στον δεύτερο όροφο του ναού. Το άλλο είναι ότι εδώ βρίσκεται λαξευμένη μια πολύ σπάνια (ίσως και η μοναδική) εικόνα του… Θεού. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον ιερέα και να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τη θρησκευτική ζωή και τις παραδόσεις της Αρμενίας. 

Επόμενος σταθμός μας θα είναι το φοβερά εντυπωσιακό μεγαλιθικό μνημείο Καραχούντζ ή Ζορακαρέρ. Το μνημείο αυτό είναι ηλικίας 7.500 ετών, δηλαδή 4.500 χρόνια παλαιότερο του Στόουνχεντζ στη Βρετανία και 3.000 χρόνια παλαιότερο από τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Καραχούντζ σημαίνει «ομιλούντες βράχοι» και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται για το αρχαιότερο αστρονομικό παρατηρητήριο του κόσμου. Η εγκατάσταση αποτελείται από 200 βράχους ύψους έως 3 μέτρα, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι κυκλικά.

Άφιξη στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, το Γκορίς, μια πόλη η οποία σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα πρωτοκατοικήθηκε στη λίθινη εποχή και σήμερα αποτελεί έδρα της Αρμενικής Εκκλησίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Γκορίς.

5η ημέρα: ΓΚΟΡΙΣ – ΧΝΤΖΟΡΕΣΚ – ΤΑΤΕΒ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ – ΚΑΡΑΒΑΝ ΣΕΡΑΪ ΣΕΛΙΜ – ΣΤΑΥΡΟΠΕΤΡΕΣ ΝΟΡΑΤΟΥΣ – ΛΙΜΝΗ ΣΕΒΑΝ – ΝΤΙΛΙΤΖΑΝ

Με κατεύθυνση βόρεια, αναχωρούμε για τον πρώτο μας σταθμό για σήμερα, το υπόσκαφο ακατοίκητο ορεινό χωριό Χντζορέσκ, το οποίο εγκαταλείφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται για ένα ακόμη απίστευτα εντυπωσιακό μνημείο αρχιτεκτονικής, λαξευμένο πάνω στις απότομες πλαγιές. Ολόκληρος ο οικισμός είναι σκαμμένος μέσα στους βράχους. 

Εν συνεχεία, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Τατέβ το οποίο βρίσκεται στον γκρεμό ενός βαθιού φαραγγιού. Κατά τον 14ο και 15ο αιώνα, το μοναστήρι φιλοξένησε το ομώνυμο πανεπιστήμιο, και συνέβαλε στην εξέλιξη της επιστήμης, της θρησκείας και της φιλοσοφίας, στην αναπαραγωγή βιβλίων και στην ανάπτυξη της ζωγραφικής μικρογραφιών. Στο μοναστήρι σήμερα βρίσκονται και τα… Φτερά του Τατέβ, ένα τελεφερίκ που καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες ως η «μακρύτερη συνεχόμενη διπλή διαδρομή τελεφερίκ» στον κόσμο! Ενώνει το Τατέβ με το χωριό Χαλιντζόρ.

Αφού κάνουμε τη διαδρομή με το τελεφερίκ, συνεχίζουμε ακόμα βορειότερα, με προορισμό το μεσαιωνικό καραβανσεράι Σελίμ, το οποίο χτίστηκε το 1332 σε υψόμετρο 2.410 μ. πάνω στο ομώνυμο βουνό της οροσειράς Βαγιότς Τζορ. Το κτίσμα, που διατηρείται άρτια, χρησίμευε ως ξενώνας για τους εμπόρους που διένυαν τον Δρόμο του Μεταξιού μαζί με τα ζώα τους.

Ακολουθεί το μεγαλύτερο μεσαιωνικό νεκροταφείο της Αρμενίας, με την ονομασία Νοράτους στο ομώνυμο χωριό. Εκεί υπάρχουν πολλές από τις περίφημες σταυρόπετρες ή χατσκάρ δηλαδή τις μεσαιωνικές αρμενικές επιτύμβιες πέτρες που είναι περίτεχνα λαξευμένες και αναπαριστούν σταυρούς και διάφορα βοτανικά μοτίβα.

Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο μάς περιμένει στη συνέχεια: φτάνουμε στην πανέμορφη λίμνη Σεβάν που είναι μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου! Ξεχωρίζει για το καταγάλανο, γλυκό νερό της και την ομορφιά της παραλίμνιας περιοχής, την οποία και θα απολαύσουμε.

Φτάνουμε στον τελικό σταθμό μας για σήμερα, στην πόλη-SPA Ντιλιτζάν, η οποία θεωρείται ένα από τα ομορφότερα θέρετρα της Αρμενίας και βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Σε αυτή τη δασώδη πόλη, που αποκαλείται και Μικρή Ελβετία, ζουν πολλοί Αρμένιοι εικαστικοί, συνθέτες και κινηματογραφιστές. Ο δε οικισμός αποτελεί λαμπρό δείγμα της παραδοσιακής αρμενικής αρχιτεκτονικής. Άφιξη στο Ντιλιτζάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΤΙΛΙΤΖΑΝ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΓΚΑΡΤΣΙΝ και ΓΚΟΣΑΒΑΝΚ – ΤΙΦΛΙΔΑ

Πρωινή αναχώρηση από το Ντιλιτζάν και πριν φτάσουμε στα σύνορα της Αρμενίας με τη Γεωργία, θα επισκεφτούμε δύο μοναδικά αριστουργήματα της αρμενικής αρχιτεκτονικής (10ος-14ος αι.): τα μοναστήρια Χαγκαρτσίν και Γκοσαβάνκ.

Το μοναστήρι Χαγκαρτσίν χτίστηκε μεταξύ του 10ου και του 14ου αιώνα, και δεσπόζει σε ένα εντυπωσιακό πυκνό δάσος από βελανιδιές, στο φαράγγι που σχηματίζει ένα μικρό ορεινό ποτάμι. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή μοναστήρια της Αρμενίας. Η εκκλησία της Θεομήτορος (1281) είναι το μεγαλύτερο κτίριο και το κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής του μοναστηριακού συγκροτήματος. Ο τρούλος με τις δεκαέξι πλευρές είναι διακοσμημένος περίτεχνα με καμάρες, οι οποίες προσθέτουν περισσότερο ύψος στο οπτικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο θόλος… αιωρείται.

Το μοναστηριακό συγκρότημα Νορ Κεντίκ (Γκοσαβάνκ) ιδρύθηκε τον 12ο-13ο αιώνα από τον Μεχιτάρ Γκος, έναν αρχιτέκτονα της Αρμενίας του Μεσαίωνα, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα συγγραφέας, μελετητής και πολιτικός. Βρίσκεται στον άνω ρου του ποταμού Κεντίκ, κοντά στο χωριό Γκος, και χτίστηκε στη θέση ενός παλαιότερου μοναστηριού, του Γκετίκ, το οποίο καταστράφηκε από σεισμό το 1188. Το μοναστηριακό συγκρότημα αποτελείται από μια σειρά από εκκλησίες, παρεκκλήσια, καμπαναριό και khachkars (πέτρινοι σταυροί). Οι εκκλησίες είναι διακοσμημένες σύμφωνα με τις παραδόσεις της εποχής, με τις πόρτες και τα παράθυρα να φέρουν ορθογώνιο ή τοξωτό πλαίσιο. Σήμερα το μοναστήρι – παρόλο που δεν λειτουργεί - αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών που προσέρχονται για να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική του.

Περνώντας τα σύνορα με τη Γεωργία φτάνουμε στην  πρωτεύουσα της Γεωργίας (Σακαρτβέλο, όπως ονομάζουν τη χώρα τους οι κάτοικοί της), την Τιφλίδα, που στα Γεωργιανά ονομάζεται Τμπιλίσι και σημαίνει «ζεστή πηγή». Η Τιφλίδα είναι απλωμένη ανάμεσα σε λοφώδεις πλαγιές που κατεβαίνουν στον ποταμό Μκτβάρι (Κούρα), κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει το Μπακού στην Κασπία με τον Εύξεινο Πόντο και στη συμβολή διαφόρων σημαντικών αρτηριών. Η πόλη παρουσιάζει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αφού έχει επηρεαστεί από Βυζαντινούς, Πέρσες, Οθωμανούς και Ρώσους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΙΦΛΙΔΑ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε ξενάγηση στην παλιά και στη σύγχρονη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε – μεταξύ άλλων - τον Καθεδρικό Ναό Σαμέμπα (Αγίας Τριάδας), τη μεγαλύτερη εκκλησία όχι μόνο της χώρας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής του Καυκάσου, που ολοκληρώθηκε το 2004 και κτίστηκε προς τιμήν του εορτασμού των 1.500 χρόνων της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας. Θα δούμε επίσης τον Ναό Metekhi, την περιοχή Αμπανοτουμπάνι με τα αρχαία λουτρά, το κάστρο Ναρικάλα που δεσπόζει στην πόλη (ανεβαίνουμε με το τελεφερίκ, το κόστος του οποίου περιλαμβάνεται στην τιμή), αλλά και το άγαλμα της «Μητέρας της Γεωργίας» που «υποδέχεται» τους φίλους της χώρας με ένα ποτήρι κρασί και τους εχθρούς με ένα ξίφος. Θα θαυμάσουμε την κεντρική λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.ά., καθώς και την περίφημη Πλατεία Ελευθερίας (Liberty Square). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΤΙΦΛΙΔΑ – ΑΝΑΝΟΥΡΙ – ΓΚΟΥΝΤΑΟΥΡΙ – ΚΑΖΜΠΕΓΚΙ (Ναός Αγίας Τριάδας) – ΤΙΦΛΙΔΑ

Πρωινή αναχώρηση για να απολαύσουμε τα εκπληκτικά τοπία του Καυκάσου. Σήμερα θα κινηθούμε πάνω στον ιστορικό Στρατιωτικό Δρόμο, μέσω του οποίου οι Ρώσοι προσέγγισαν την Υπερκαυκασία στις αρχές του 19ου αι. Πρώτη μας στάση το φρούριο και μοναστήρι Ανανούρι (16ου-17ου αι.) με χαρακτηριστικά στοιχεία του τέλους του Μεσαίωνα.

Επόμενος σταθμός μας το θέρετρο Γκουντάουρι, στον ιστορικό Στρατιωτικό Δρόμο της Γεωργίας. Φθάνοντας στην κωμόπολη Καζμπέγκι θα επιβιβαστούμε σε αυτοκίνητα 4X4 για να επισκεφθούμε το Γκεργκέτι, ναό της Αγίας Τριάδας (14ου αι., υψόμετρο: 2.170 μ). Καιρού επιτρέποντος, θα καταφέρουμε να θαυμάσουμε από εκεί έναν από τους ομορφότερους παγετώνες του Καυκάσου, του όρους Καζμπέγκι. Η θέα πραγματικά «κόβει την ανάσα»!

Επιστροφή στην Τιφλίδα. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΤΙΦΛΙΔΑ – ΜΤΣΧΕΤΑ – ΟΥΠΛΙΣΤΙΚΕ – ΓΚΟΡΙ – ΜΠΟΡΤΖΟΜΙ – ΑΧΑΛΤΣΙΧE

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τον πρώτο προορισμό μας για σήμερα, την πόλη-μουσείο Μτσχέτα, πρωτεύουσα της Ιβηρίας (δηλ. της αρχαίας και μεσαιωνικής κεντρικής Γεωργίας). Εδώ θα επισκεφτούμε τις παλιές εκκλησίες Σβετστικοβέλι («παλιά ρίζα») και Τζβάρι («Τίμιος Σταυρός»), οι οποίες είναι ενταγμένες στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελούν τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την περίφημη «λαξεμένη πόλη» Ουπλίστικε, που είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Μκτβάρι.

Επόμενη στάση μας το Γκόρι, η γενέτειρα του Σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι, γνωστότερου με το όνομα Στάλιν. Θα επισκεφθούμε το μουσείο του Στάλιν, όπου θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Για να συμπληρώσουμε τη μεγάλη εναλλαγή εικόνων της σημερινής ημέρας, έχουμε αφήσει για το τέλος το πανέμορφο ορεινό Μπορτζόμι, μια πόλη-θέρετρο που βρίσκεται στο γραφικό ομώνυμο φαράγγι, διάσημη για τη βιομηχανία μεταλλικού νερού.

Αφού επισκεφθούμε το πάρκο Μπορτζόμι και γευθούμε το εξαιρετικό μεταλλικό νερό της περιοχής, θα συνεχίσουμε προς το Αχαλτσίχε («νέο κάστρο»), μια μικρή πόλη στις όχθες του ποταμού Ποτσχόβι. Διανυκτέρευση στο Αχαλτσίχε.

 

10η ημέρα: ΑΧΑΛΤΣΙΧE – ΒΑΡΤΖΙΑ (η λαξευτή πόλη των σπηλαίων) – ΚΑΣΤΡΟ ΡΑΜΠΑΤΙ – ΤΙΦΛΙΔΑ

Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της χώρας, το περίφημο συγκρότημα τρωγλοδυτικών εκκλησιών της Βάρτζια (12ος-13ος αι.).  Εδώ θα αντικρίσουμε ένα αυστηρό και απειλητικό τοπίο, παρά το πράσινο της περιοχής. Μια ολόκληρη πολιτεία με 6.000 διαμερίσματα, διαμορφωμένα σε 13 επίπεδα, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με στοές και στενά τούνελ. Όταν η πόλη ολοκληρώθηκε, είχε τη δυνατότητα, εκτός από τους μοναχούς, να φιλοξενήσει 50.000 κατοίκους!

Καρδιά της πολιτείας ήταν η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, με αγιογραφίες εξαιρετικής τέχνης, πολλές από τις οποίες σώζονται μέχρι σήμερα. Εκτός από τις κατοικίες, η πόλη περιλάμβανε μεταξύ άλλων κελάρια αποθήκευσης κρασιού, φούρνους και μαγειρεία, βιβλιοθήκη, φαρμακείο, λουτρά, αίθουσα θρόνου, νεκροταφείο και κάμποσες άλλες μικρότερες εκκλησίες. Οι κατασκευαστές είχαν φροντίσει επίσης να δημιουργήσουν και ένα πλήρες δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, παίρνοντας νερό από μια φυσική πηγή μέσα στο βουνό. Μοναδική είσοδος και έξοδος που συνέδεε την πόλη με τον έξω κόσμο ήταν μια μεγάλη κάθετη στοά που έβγαζε κάπου στην όχθη του Μτκβάρι. Μια πόλη απολύτως καλυμμένη και αόρατη!

Αναχωρώντας από τη Βάρτζια θα κάνουμε μια σύντομη στάση για φωτογραφίες στο Φρούριο Χερτβίσι, ένα από τα παλαιότερα φρούρια στη Γεωργία. Σύμφωνα με τον θρύλο, ένα οχυρό που είχε κτιστεί στην τοποθεσία αυτή τον 2ο αιώνα π.Χ. καταστράφηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Η εκκλησία χρονολογείται από το 985 και τα σημερινά τείχη από το 1354.

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις μας, φτάνουμε στο κάστρο Ραμπάτι, ένα φρούριο που κτίστηκε τον 9ο αιώνα. Τα περισσότερα από τα διατηρητέα κτίρια χρονολογούνται από τον 17ο και 18ο αιώνα.

Πλήρεις από εικόνες, επιστρέφουμε στην Τιφλίδα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Πτήση επιστροφής – Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 695 €
Twin Room 1199 € 695 €
Triple Room 1199 € 695 €
Single Room 1859 € 695 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 695 €
Twin Room 1199 € 695 €
Triple Room 1199 € 695 €
Single Room 1859 € 695 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 695 €
Twin Room 1199 € 695 €
Triple Room 1199 € 695 €
Single Room 1859 € 695 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 695 €
Twin Room 1199 € 695 €
Triple Room 1199 € 695 €
Single Room 1859 € 695 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1349 € 695 €
Twin Room 1349 € 695 €
Triple Room 1349 € 695 €
Single Room 2009 € 695 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1349 € 695 €
Twin Room 1349 € 695 €
Triple Room 1349 € 695 €
Single Room 2009 € 695 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1349 € 695 €
Twin Room 1349 € 695 €
Triple Room 1349 € 695 €
Single Room 2009 € 695 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1349 € 695 €
Twin Room 1349 € 695 €
Triple Room 1349 € 695 €
Single Room 2009 € 695 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2144 € 0 €
Twin Room 2144 € 0 €
Triple Room 2144 € 0 €
Single Room 2804 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2144 € 0 €
Twin Room 2144 € 0 €
Triple Room 2144 € 0 €
Single Room 2804 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2144 € 0 €
Twin Room 2144 € 0 €
Triple Room 2144 € 0 €
Single Room 2804 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2144 € 0 €
Twin Room 2144 € 0 €
Triple Room 2144 € 0 €
Single Room 2804 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

Α3 898

01/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΡΕΒΑΝ

23:50

03:20 +1

Α3 897

11/05/2024

ΤΙΦΛΙΔΑ – ΑΘΗΝΑ

04:40

06:40

 

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης. 
  • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Οινογνωσία στο Αρενί.
  • Επίσκεψη στην αρμενική ποτοποιία Ararat στο Γερεβάν και δοκιμή του περίφημου αρμενικού κονιάκ.
  • Masterclass παρασκευής του αρμενικού παραδοσιακού ψωμιού «λαβάς».
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο   

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, βίζες, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 695€

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το Versus Travel για μία ακόμη φορά σχεδίασε και προσφέρει στους ταξιδιώτες του ένα μεστό αλλά και άνετο πρόγραμμα στην Αρμενία και τη Γεωργία. Ένα εξειδικευμένο ταξίδι που εξερευνά ένα-ένα όλα τα μεγάλα ορόσημα των δύο χωρών και που εγγυάται εικόνες και εμπειρίες αξέχαστες.

Ένα ταξίδι τόσο ξεχωριστό όσο και οι χώρες που επισκεπτόμαστε. Απολαύστε ένα οδοιπορικό στην πανέμορφη αυτή περιοχή της Υπερκαυκασίας που μας υπόσχεται γενναίες δόσεις ιστορίας, πολιτισμού και παράδοσης. Βλέπουμε με μεγάλη λεπτομέρεια την Αρμενία και τη Γεωργία και δεν αναλωνόμαστε σε ένα «τηλεγραφικό ταξίδι» που επισκέπτεται πλημμελώς την περιοχή. Έτσι, δεν πέφτουμε στην παγίδα της οικονομικής λύσης με διαμονή στην πρωτεύουσα, κάνοντας ημερήσιες «ακτινικές» διαδρομές από εκεί. Μια ματιά στον χάρτη θα σας πείσει!

Η ταυτότητα ενός μοναδικού προγράμματος στον Καύκασο

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διανυκτερεύσεις σε μέρη άγνωστα και πρωτότυπα: Ντιλιτζάν, Γκόρις, Αχαλτσίχε.
  • Επισκεπτόμαστε χωριά του Καυκάσου στη βόρεια Γεωργία, όπως το εκπληκτικό Καζμπέγκι, σε υψόμετρο 1.750 μ.
  • Διαδρομή με jeep 4x4 στο Καζμπέγκι.
  • Με την εκδρομή μας στο Καζμπέγκι κινούμαστε δίπλα στην περιοχή της Νότιας Οσετίας και πάνω στον ιστορικό στρατιωτικό δρόμο, μέσω του οποίου οι Ρώσοι προσέγγισαν την Υπερκαυκασία στις αρχές του 19ου αιώνα. Αγγίζουμε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις υψηλότερες κορυφές του Καυκάσου.
  • Μοναδική επίσκεψη στην αόρατη λαξευμένη πόλη των σπηλαίων Βάρτζια στη Γεωργία, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Μια ολόκληρη πολιτεία με 6.000 διαμερίσματα σε 13 επίπεδα μέσα στον βράχο, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους με στοές και στενά τούνελ.
  • Με τη διαμονή μας στο Αχαλτσίχε θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε την περιοχή δυτικά της Τιφλίδας, που συγκεντρώνει μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον.  
  • Παρακολουθούμε με λεπτομέρεια θησαυρούς της πανέμορφης νότιας Αρμενίας που θα βρείτε μόνο στο Versus.
  • Οινογνωσία στο Αρενί.
  • Ξεναγούμαστε στo πανέμορφo Γερεβάν, ένα ζωντανό ροζ μουσείο.
  • Ανακαλύπτουμε τις περίφημες σταυρόπετρες στο μεσαιωνικό νεκροταφείο Νοράτους.
  • Πηγαίνουμε στη λίμνη Σεβάν και βλέπουμε πώς η φύση συναντά την πίστη και τον πολιτισμό.
  • Ξεναγούμαστε στο υπόσκαφο ακατοίκητο ορεινό χωριό Χντζορέσκ, το οποίο εγκαταλείφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
  • Ακολουθούμε τα βήματα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, από τη φυλακή στο Χορ Βιράπ μέχρι τη δημιουργία του πρώτου χριστιανικού έθνους στον κόσμο.
  • Δοκιμάζουμε το αρμενικό κονιάκ που ήταν το αγαπημένο του Τσόρτσιλ, στην αρμενική ποτοποιία Ararat.
  • Μαθαίνουμε πώς παρασκευάζεται το αρμενικό ψωμί/λεπτή πίτα «λαβάς» που ετοιμάζεται σε υπόσκαφους φούρνους και δοκιμάζουμε το πιο δημοφιλές fast food της χώρας!
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός με εξειδίκευση στην περιοχή.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

  • Απολαύστε τα εκπληκτικά τοπία του Καυκάσου και τα πανέμορφα χωριά του. Κινηθείτε στον ιστορικό στρατιωτικό δρόμο, μέσω του οποίου οι Ρώσοι προσέγγισαν την Υπερκαυκασία στις αρχές του 19ου αιώνα.
  • Επισκεφθείτε το μουσείο του Στάλιν στη γενέτειρά του Γκόρι.
  • Εξερευνήστε την περίφημη «λαξευμένη πόλη» Ουπλίστικε.
  • Αναζητείστε παλιά μοναστήρια της Αρμενίας, κτισμένα σε τοποθεσίες ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς (Χαγκαρτσίν, Τατέβ, Γκοσαβάνκ κ.ά.).
  • Ανακαλύψτε το Καραχούντζ, το «Στόουνχεντζ της Αρμενίας».
  • Θαυμάστε την εκπληκτική θέα των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ από το Χορ Βιράπ.
  • Θαυμάστε τις περίφημες μεσαιωνικές σταυρόπετρες με τα βοτανικά μοτίβα στο χωριό Νοράτους.
  • Ξεναγηθείτε στο μεσαιωνικό μοναστήρι-πανεπιστήμιο του Τατέβ και απολαύστε τη διαδρομή με το μεγαλύτερο τελεφερίκ διπλής διαδρομής που είναι γραμμένο στο Βιβλίο Γκίνες.
  • Δοκιμάστε το αρμενικό κρασί, το περίφημο κονιάκ αλλά και το τοπικό fast food που ψήνεται σε φούρνο-μνημείο της UNESCO!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διανυκτερεύσεις σε μέρη άγνωστα και πρωτότυπα: Ντιλιτζάν, Γκόρις, Αχαλτσίχε.
  • Διαδρομή με jeep 4x4 στο Καζμπέγκι.

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

01/05, 22/05, 05/06, 26/06



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αρμενία - Γεωργία, ένα ταξίδι στα μέρη που τα σκιάζει ο Καύκασος - Με απευθείας πτήσεις της Aegean | Μάιος (Πάσχα) - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info