fb

Αλγερία - Εκεί όπου η Μεσόγειος συναντά την Έρημο Σαχάρα - Από το Αλγέρι μέχρι το Οράν | 27.04.2024 (Πάσχα)

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο εξερευνητικό ταξίδι, ένα ταξίδι-εμπειρία στην άγνωστη Αλγερία, χώρα πανάρχαιη, απίστευτα πλούσια σε ιστορία, σε συναρπαστικές εικόνες, που προσφέρει μία ασυνήθιστη εμπειρία στον σύγχρονο ταξιδιώτη.

Περιηγούμαστε σε μοναδικές πόλεις-μνημεία όπως η Τζεμίλα και η Γκαρντάια, ανακαλύπτουμε αρχαίους πολιτισμούς που άκμασαν στην περιοχή, όπως οι Βερβέροι και οι Τουαρέγκ, οι οποίοι μαζί με τους Ρωμαίους κατακτητές έχουν αφήσει έκδηλο το σημάδι τους παντού μέσα στη χώρα. Ταξιδεύουμε από τις παραθαλάσσιες πόλεις της Μεσογείου μέχρι τα βάθη της Αλγερίας και τις παρυφές της ερήμου Σαχάρας. Από το εκστατικό Αλγέρι μέχρι το συναρπαστικό Οράν.

Η Αλγερία είναι μια χώρα τόσο όμορφη και ιδιαίτερη, αλλά ταυτόχρονα άγνωστη στο ευρύ κοινό, που κερδίζει συνεχώς νέους επισκέπτες. Μια χώρα μαγευτική που δεν μπορείς παρά να την αγαπήσεις και το Versus έχει ετοιμάσει το απόλυτο πρόγραμμα που θα σας κάνει να την λατρέψετε.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα, το Αλγέρι, περιηγούμαστε στην Αλγερινή μεγαλούπολη, βλέπουμε την αρχαία πόλη της Τιπάσα και στη συνέχεια γνωρίζουμε την Ρωμαϊκή πόλη της Τζεμίλα και την πόλη Σετίφ πριν καταλήξουμε  στην πανέμορφη Κωνσταντίνη, την πόλη που είναι «χτισμένη στον αέρα» κατά την παράδοση. Περιηγούμαστε στην αρχαία, αυτοκρατορική Τιμγκάντ, περνάμε από την Μπάτνα και την Μπίσκρα και φτάνουμε στην εντυπωσιακή Ελ Ουέντ. Επόμενος σταθμός μας η πεντάπολη της Γκαρντάια, στην Αλγερινή ενδοχώρα, την οποία γνωρίζουμε με εμπεριστατωμένη περιήγηση, πριν αρχίσουμε να προσεγγίζουμε την έρημο στον βορρά της Αλγερίας. Με πτήση, κατευθυνόμαστε στο Οράν, το μεγάλο λιμάνι της Αλγερίας. Από το Οράν θα κάνουμε μια διανυκτέρευση στο γειτονικό Τλεμτσέν, πριν επιστρέψουμε και πάλι στο Οράν από όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες

Μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα ανοίγει τις πύλες της και το Versus σας έχει ετοιμάσει το πρόγραμμα που περιμένατε σε μία χώρα-περιπέτεια. Η Αλγερία, με το συμβολικό βάρος που κουβαλά και την (κάποτε ίσως) άμεση σχέση με την Ευρώπη, είναι τόσο κοντά κι ωστόσο τόσο μακριά. Πάμε λοιπόν να την εξερευνήσουμε, με προσεκτικά επιλεγμένες επισκέψεις σε μια χώρα-αποκάλυψη, που μας προσφέρει μια μοναδική εξερευνητική εμπειρία, από τις σπάνιες που έχουν απομείνει στον πλανήτη!

Πρόκειται για ένα διαφορετικό πρόγραμμα της Αλγερίας από ό,τι έχετε συνηθίσει, για ταξιδιώτες που έχουν το αίσθημα της εξερεύνησης! Οι εναλλαγές θα είναι πολλές καθώς από τις υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις που βρέχει η Μεσόγειος θάλασσα, θα περάσουμε στις ερήμους και την άμμο της Σαχάρας, ενώ σίγουρα θα μαγευτούμε από την σπουδαία ιστορία και τα μεγαλοπρεπή μνημεία τα οποία ξεκινούν από τους Ρωμαϊκούς χρόνους και εκτείνονται μέχρι το σήμερα. Η Αλγερία είναι από μόνη της μια εντελώς ασυνήθιστη χώρα, και το Versus έρχεται να σας γνωρίσει τις γνωστές και άγνωστες γωνιές της.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που δε μοιάζει με κανένα άλλο!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία 5* σε Κωνσταντίνη, Ελ Ουέντ, Τλεμτσέν και Οράν, και 4* σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις που επισκεπτόμαστε.
  • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη στο Αλγέρι και επιστροφή από Οράν για να μην έχουμε καμία ημέρα του ταξιδιού μας χαμένη σε ανούσιες διαδρομές.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στην όαση Ελ Ουέντ στα σύνορα με την Τυνησία.
  • Επίσκεψη των τριών μεγάλων αρχαιολογικών χώρων της Αλγερίας: Τιπάσα, η αρχαία αποικία των Φοινίκων, Τιμγκάντ, η αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού και Τζεμίλα, η Ρωμαϊκή πόλη-μνημείο της UNESCO.
  • Επίσκεψη στην πόλη Σετίφ για να δούμε το μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».
  • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι και το Οράν, δύο από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πόλεις της χώρας.
  • Περιήγηση και διαμονή στην Κωνσταντίνη, την «πόλη των γεφυρών».
  • Διαδρομές στις παρυφές της αλγερινής Σαχάρα.
  • Περιήγηση και διαμονή στην πόλη Γκαρντάια, στην απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ.
  • ü  Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΛΓΕΡΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Αλγέρι, πρωτεύουσα της Αλγερίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Έπειτα θα βγούμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, όπου θα δούμε το εντυπωσιακό Μνημείο των Μαρτύρων. Πρόκειται για ένα πολύ επιβλητικό μνημείο που δημιουργήθηκε για τους ήρωες που σκοτώθηκαν κατά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από το 1954 έως το 1962, μ εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Εγκαινιάστηκε το 1982, στη 20ή επέτειο και είναι φτιαγμένο από τσιμέντο. Έχει το σχήμα τριών όρθιων φύλλων φοίνικα, που προφυλάσσουν την «Αιώνια Φλόγα» κάτω από αυτό. Στην άκρη κάθε φύλλου φοίνικα υπάρχει ένα άγαλμα ενός στρατιώτη που αντιπροσωπεύει ένα στάδιο του αγώνα της Αλγερίας για ανεξαρτησία.

Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στο Αλγέρι.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΓΕΡΙ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Το «μαργαριτάρι» της Αλγερίας και πρωτεύουσα της χώρας, το Αλγέρι, είναι μεγαλούπολη που αναπτύσσεται τουριστικά και αρχίζει να εντάσσεται στην ατζέντα των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο.

Αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια μεγάλη βόλτα στην πόλη ώστε να τη γνωρίσουμε καλά. Πρώτα θα δούμε το Παλάτι του Ράις, γνωστό και ως Προμαχώνας 23, που ουσιαστικά είναι ένα σύνολο τριών παλατιών που χτίστηκαν στην παραλία του Αλγερίου τον 16ο αιώνα.

Συνεχίζουμε για το Κάσμπαχ, την Ακρόπολη της πόλης, που περιστοιχίζεται από παραδοσιακή συνοικία. Το 1992 η περιοχή ανακηρύχτηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι Dey, το Centenary House, το τζαμί Sidi Ramdane (και το σιντριβάνι Bir Chebana), το παλάτι της πριγκίπισσας Khedaoudj, το τζαμί της Τζαμάικα και το παλάτι του Μουσταφά Πασά. Εκεί θα συναντήσουμε και τον επιπλοποιό Khaled Mahiout ο οποίος θα μας ξεναγήσει στο εργαστήρι του.

Τέλος θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Τιπαζά που είναι λίγο έξω από την πρωτεύουσα. Αποτελούσε παλιό καρχηδονιακό εμπορικό σταθμό που μετέπειτα κατακτήθηκε από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Κατά τον γυρισμό μας στο Αλγέρι θα κάνουμε μια τελευταία στάση στο Βασιλικό Μαυσωλείο της Μαυρετανίας, ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό ταφικό μνημείο στο οποίο θάφτηκε η Κλεοπάτρα Σελήνη Β’, κόρη της φημισμένης βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας Ζ’ και του Ρωμαίου στρατηγού Μάρκου Αντώνιου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΓΕΡΙ – ΤΖΕΜΙΛΑ – ΤΙΝΤΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Αλγέρι, με πρώτο μας προορισμό την Τζεμίλα, την  Ρωμαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε ως Κουικούλ, από τους Ρωμαίους ως σταθμός αναψυχής για τις λεγεώνες τους και θεωρείτο ως ένα από τα στολίδια της αυτοκρατορίας στη βόρεια Αφρική. Σήμερα διασώζονται εδώ εξαιρετικά ρωμαϊκά ερείπια, όπως το Αρχαίο Θέατρο και η Αγορά, η Αψίδα του Καρακάλλα, ο ναός του Σεβήρου (Temple des Septimes) όπως και το Χριστιανικό τμήμα της πόλης με το μοναδικό Βαπτιστήριο, εκκλησία και καθεδρικό ναό. Στο Μουσείο και στην γειτονική πόλη Σετίφ θα θαυμάσουμε τα υπέροχα ψηφιδωτά με κορυφαίο το  μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».

Εν συνεχεία αναχωρούμε για την πανέμορφη Κωνσταντίνη, πρώτα όμως θα κάνουμε μια στάση στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη Τιντίς. Στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται ακόμα λιβυκές επιγραφές και σύμβολα που διακοσμούσαν τα κεραμικά των Βερβέρων ηγετών που πέρασαν από τον τόπο (γνωστοί και ως Μαυριτανοί).

Άφιξη στην Κωνσταντίνη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ – ΜΠΑΤΝΑ

Χτισμένη στην κορυφή ενός πετρώδους λόφου, η Κωνσταντίνη αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε «μία πόλη στα… ουράνια»! Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ με τις πέτρινες γέφυρες, έδωσαν  στην πόλη την ονομασία «η πόλη των γεφυρών», ενώ αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο χάριν της ιστορίας της, που μετρά αιώνες ζωής. Εκτός από το φαράγγι που θα εξερευνήσουμε, θα δούμε επίσης το Εθνικό Μουσείο Σίρτα (National Museum Cirta), που φιλοξενεί εξαιρετικά ευρήματα της ρωμαϊκής εποχής και έπειτα θα ανεβούμε μέχρι το παλιό πολεμικό μνημείο, το οποίο προσφέρει απίστευτη θέα.

Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε οδικώς για την πόλη Μπάτνα, κάνοντας μια μικρή στάση στα αλατωρυχεία της περιοχής αλλά και στο Médracen, έναν διάσημο τάφο των Βερβέρων ηγεμόνων.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΤΝΑ – ΤΙΜΓΚΑΝΤ – ΜΠΙΣΚΡΑ

Αφήνουμε σήμερα την Μπάτνα και αναχωρούμε με τελικό προορισμό την πόλη Μπίσκρα  προς τα ανατολικά της χώρας.

Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας το Τιμγκάντ, η πόλη του Τραϊανού, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982. Στην περιήγησή μας στην Ρωμαϊκή-Βερβέρικη πόλη θα περιηγηθούμε τα σπίτια και τις βασιλικές, στη βιβλιοθήκη, στους ναούς, στο αμφιθέατρο, στην αψίδα του Τραϊανού, στο Φόρουμ.

Έπειτα συνεχίζουμε για την Μπίσκρα, την πανέμορφη πόλη της ερήμου.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΣΚΡΑ – ΕΛ ΟΥΕΝΤ

Από την Μπίσκρα ξεκινάμε για τα ανατολικά όρια της Αλγερίας. Η περιοχή που διασχίζουμε χαρακτηρίζεται από την επιβλητική παρουσία του Ορές, η οροσειρά που κάποτε αποτελούσε κομμάτι της μοναδικής διαδρομής που μπορούσε να ενώσει τη μεσογειακή ακτογραμμή με τις οάσεις της Αλγερινής (και όχι μόνο) ενδοχώρας. Τοπίο άγριο, σκληρό αλλά σίγουρα με ξεχωριστή ομορφιά και χαρακτήρα, ειδικά στα σημεία εκείνα όπου συναντάμε και τις αλμυρές λίμνες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν πια αποξηραθεί.

Στο ενδιάμεσο θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στη λίμνη Chott Melrhir, μία εντυπωσιακή αλμυρή λίμνη που βρίσκεται σχεδόν εξολοκλήρου κάτω από την στάθμη της θάλασσας.

Τελικός προορισμός μας είναι η όαση της Ελ Ουέντ, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Το χρώμα της ώχρας κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική της Ελ Ουέντ, όπως και το μάρμαρο σε πολλές περιπτώσεις, όπως θα διαπιστώσουμε στη βόλτα μας στην περιοχή. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΕΛ ΟΥΕΝΤ – ΤΟΥΓΚΟΥΡΤ – ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ

Αφήνουμε σήμερα την Ελ Ουέντ και κινούμαστε ξανά προς την ενδοχώρα της Αλγερίας, αυτή τη φορά με προορισμό μας την Γκαρντάια. Η διαδρομή μας διασχίζει νέο κομμάτι της Αλγερινής ερήμου, με οάσεις και μικρές πόλεις όπως η Τουγκούρτ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Αλγερίας, όπου θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε το Κάστρο της Τεμέρνα.

Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Γκαρντάια: Η Γκαρντάια (Ghardaïa) είναι μέρος μιας πενταπόλεως, μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στην μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ (M'Zab). Ιδρύθηκε από τους Μοζαβίτες, μια αίρεση των Βερβέρων μουσουλμάνων, που αποκόπηκαν από το «ορθόδοξο» ισλαμικό δόγμα πριν από περίπου εννέα αιώνες.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982 η πεντάπολη περιλαμβάνει την Γκαρντάια και γύρω της το Μπενί Ισγκέν (BeniIsguen), τη Μελίκα (Melika), το Ατέφ (ElAtteuf) και τη Μπουνούρα (BouNoura).

Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές «μικρές ακροπόλεις» που έχουν το δικό τους τζαμί με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα  σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίδουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό. Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης που τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια προσανατολίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται το φως του ήλιου καθώς πιστεύουν ότι "Οι κάτοικοι του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος δεν θα πάνε ποτέ σε γιατρό".

Θα ξεκινήσουμε από το Μπενί Ισγκέν την μόνη εκ των πέντε πόλεων που είναι χτισμένη στου πρόποδες ενός ορεινού βουνού η οποία περιλαμβάνει και φοινικόδασος. Αμέσως μετά θα περάσουμε στην πόλη Ταφιλαλέτ η οποία είναι χτισμένη ανάλογα ώστε να είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες της ερήμου. Στην πόλη ζουν περίπου 6.000 κάτοικοι, οι περισσότεροι Μοζαβίτες της μουσουλμανικής θρησκείας Ιμπάντι.

Ακολουθεί η παλιά αγορά της Γκαρντάια, ένα μέρος όπου συνοψίζεται όλη η κουλτούρα και ο πολιτισμός της πόλης. Τέλος θα επισκεφτούμε την πόλη Ατέφ, την αρχαιότερη στην κοιλάδα Μζαμπ, καθώς δημιουργήθηκε το 1012.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ – ΟΡΑΝ – ΤΛΕΜΤΣΕΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το λιμάνι του Οράν, στις μεσογειακές ακτές της Αλγερίας. Το Οράν υπήρξε από τις πόλεις με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πληθυσμό κατά τη διάρκεια της γαλλικής παρουσίας στην Αλγερία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αρχιτεκτονική και πολιτιστική της κληρονομιά.

Κατά την άφιξή μας αναχωρούμε αμέσως για την πόλη Τλεμτσέν, γνωστή για τη μαυριτανική αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Μόλις φτάσουμε στην πόλη κατευθυνόμαστε στο Πάρκο Λάλα Σέτι, όπου θα θαυμάσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης πριν πάμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΛΕΜΤΣΕΝ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Σήμερα μετά το πρωινό μας η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Τλεμτσέν και τις γύρω περιοχές. Ανάμεσα στα μνημειακά της οικοδομήματα είναι το Τζαμί του Σιντί Μπελ Χασσάν, του 13ου αιώνα: μάλλον λιτό στην κατασκευή του, αλλά κουβαλάει πάνω του πάνω από 700 χρόνια ζωής. Απέναντί του σχεδόν βρίσκεται και το Μεγάλο Τέμενος της Τλεμτσέν, πιο εντυπωσιακό κτίσμα και ακόμη παλαιότερο, καθώς η πρώτη κατασκευή του χρονολογείται στα 1082 Είναι από τα πιο σπουδαία μνημεία της δυναστείας των Αλμοραβιδών, με τον μιναρέ του να ξεχωρίζει από πολύ μακριά, καθώς φτάνει τα 29 μέτρα ύψος!

Στην Τλεμτσέν θα δούμε επίσης το μεγαλοπρεπές παλάτι Μετσουάρ που χτίστηκε κατά την εποχή της δυναστείας των Ζαγιανιδών, τα τεμένη και τους τάφους επιφανών ηγεμόνων της περιοχής, ενώ μετά το μεσημεριανό μας γεύμα θα επισκεφτούμε την αγορά αλλά και τα ερείπια της αρχαίας πόλης Μανσουρά, απομεινάρια της εποχής της δυναστείας των Μαρινιδών.

Μετά την περιήγησή μας στην Τλεμτσέν, μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΛΕΜΤΣΕΝ – ΟΡΑΝ

Πρωινό και επιστρέφουμε οδικώς στο Οράν. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας, με σύμβολό της τα δύο λιοντάρια, όπως θα δούμε σε διάφορα σημεία. Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το φρούριο του 14ου αιώνα που έχτισε ο Μερινίντ Σουλτάν Αμπού Χασσάν, ένα εμβληματικό οχυρό που επιβλέπει την ακτογραμμή της πόλης. Τα εντυπωσιακά του τείχη ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο από τους Ισπανούς, ενάμιση αιώνα μετά την κατασκευή τους αλλά και τους Οθωμανούς και τους Γάλλους αργότερα.

Μεταξύ άλλων θα δούμε το οχυρό της Σάντα Κρούζ, το δημαρχείο, θα περπατήσουμε σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες γειτονιές της πόλης, την Sinti El Houari, αλλά και το παλάτι του Μπέη, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΟΡΑΝ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Τελευταία μας ημέρα στην Αλγερία και αφού πάρουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το Εθνικό Μουσείο Αχμέντ Ζαμπάνα, το οποίο πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο εθνικό ήρωα της Αλγερίας που εκτελέστηκε από τους Γάλλους στις 19 Μαΐου 1956, στο Αλγέρι. Εκεί θα κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν και την ιστορία της χώρας, μέσα από εκθέματα που έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, θα κάνουμε τη βόλτα μας στην παραλιακή λεωφόρο και μετά το γεύμα μας δίπλα στη θάλασσα, θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1844

27/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

10:35

12:05

TK 653

27/04/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΛΓΕΡΙ

15:15

16:55

TK 494

08/05/2024

ΟΡΑΝ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

16:30

22:25

TK 1841

09/05/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

01:20

02:45

12ήμερο πρόγραμμα με 11 διανυκτερεύσεις

Άφιξη στην Αθήνα την 13η ημέρα (09/05/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη στο Αλγέρι και επιστροφή από Οράν για να μην έχουμε καμία ημέρα του ταξιδιού μας χαμένη σε ανούσιες διαδρομές.
  • Διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία 5* σε Κωνσταντίνη, Ελ Ουέντ, Τλεμτσέν και Οράν, και 4* σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις που επισκεπτόμαστε.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στην όαση Ελ Ουέντ στα σύνορα με την Τυνησία.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  790€
  • Βίζα Αλγερίας (+100€)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

  • Διαβατήριο που να φέρει την υπογραφή του κατόχου, με ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης του ταξιδιού.
  • Έγχρωμη φωτοτυπία διαβατηρίου.
  • Για την έκδοση απαιτείται τόσο η έγχρωμη φωτοτυπία όσο και το σώμα του διαβατηρίου.
  • Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου σε λευκό φόντο.
  • Δύο (2) φόρμες αίτησης, συμπληρωμένες χειρόγραφα με κεφαλαία γράμματα, που να έχουν πρωτότυπη υπογραφή και ημερομηνία. Είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να είναι πλήρως συμπληρωμένες, χωρίς κανένα κενό πεδίο. Το πεδίο του/της συζύγου, εάν είναι παντρεμένος, πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά. Το πεδίο των παιδιών (αν υπάρχουν) δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί, εκτός αν ταξιδεύουν μαζί.
  • Κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.
  • Επικυρωμένη κράτηση ξενοδοχείου.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση/Ασφάλεια ζωής (σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου, για επαναπατρισμό σορού, νοσηλεία ή/και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) για 30 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της βίζας.
  • Το διαβατήριο ΔΕΝ ΘΑ πρέπει να φέρει σφραγίδα από Ισραήλ, Μαλάουι και Ταιβάν.
  • Για την έκδοση της βίζας απαιτείται το λιγότερο μια περίοδος ενάμιση μηνός.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες

Μία σπάνια επισκεπτόμενη χώρα ανοίγει τις πύλες της και το Versus σας έχει ετοιμάσει το πρόγραμμα που περιμένατε σε μία χώρα-περιπέτεια. Η Αλγερία, με το συμβολικό βάρος που κουβαλά και την (κάποτε ίσως) άμεση σχέση με την Ευρώπη, είναι τόσο κοντά κι ωστόσο τόσο μακριά. Πάμε λοιπόν να την εξερευνήσουμε, με προσεκτικά επιλεγμένες επισκέψεις σε μια χώρα-αποκάλυψη, που μας προσφέρει μια μοναδική εξερευνητική εμπειρία, από τις σπάνιες που έχουν απομείνει στον πλανήτη!

Πρόκειται για ένα διαφορετικό πρόγραμμα της Αλγερίας από ό,τι έχετε συνηθίσει, για ταξιδιώτες που έχουν το αίσθημα της εξερεύνησης! Οι εναλλαγές θα είναι πολλές καθώς από τις υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις που βρέχει η Μεσόγειος θάλασσα, θα περάσουμε στις ερήμους και την άμμο της Σαχάρας, ενώ σίγουρα θα μαγευτούμε από την σπουδαία ιστορία και τα μεγαλοπρεπή μνημεία τα οποία ξεκινούν από τους Ρωμαϊκούς χρόνους και εκτείνονται μέχρι το σήμερα. Η Αλγερία είναι από μόνη της μια εντελώς ασυνήθιστη χώρα, και το Versus έρχεται να σας γνωρίσει τις γνωστές και άγνωστες γωνιές της.

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι που δε μοιάζει με κανένα άλλο!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία 5* σε Κωνσταντίνη, Ελ Ουέντ, Τλεμτσέν και Οράν, και 4* σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις που επισκεπτόμαστε.
  • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη στο Αλγέρι και επιστροφή από Οράν για να μην έχουμε καμία ημέρα του ταξιδιού μας χαμένη σε ανούσιες διαδρομές.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
  • Διαμονή στην όαση Ελ Ουέντ στα σύνορα με την Τυνησία.
  • Επίσκεψη των τριών μεγάλων αρχαιολογικών χώρων της Αλγερίας: Τιπάσα, η αρχαία αποικία των Φοινίκων, Τιμγκάντ, η αυτοκρατορική πόλη του Τραϊανού και Τζεμίλα, η Ρωμαϊκή πόλη-μνημείο της UNESCO.
  • Επίσκεψη στην πόλη Σετίφ για να δούμε το μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».
  • Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο Αλγέρι και το Οράν, δύο από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πόλεις της χώρας.
  • Περιήγηση και διαμονή στην Κωνσταντίνη, την «πόλη των γεφυρών».
  • Διαδρομές στις παρυφές της αλγερινής Σαχάρα.
  • Περιήγηση και διαμονή στην πόλη Γκαρντάια, στην απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ.
  • ü  Με συνοδεία τοπικών ξεναγών καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

Highlights

  • Το Αλγέρι, η ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της χώρας και το εντυπωσιακό μνημείο των Μαρτύρων αφιερωμένο στην Αλγερινή Επανάσταση Ανεξαρτησίας.
  • Το Μαυσωλείο της Μαυρετανίας, όπου θάφτηκε η Κλεοπάτρα Σελήνη Β’, κόρη της φημισμένης βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας Ζ’ και του Ρωμαίου στρατηγού Μάρκου Αντώνιου.
  • Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ στην Κωνσταντίνη.
  • Η αρχαία Ρωμαϊκή πόλη Τιντίς κοντά στη Κωνσταντίνη.
  • Παρατηρήστε τα περίτεχνα ψηφιδωτά στην αρχαία πόλη Σετίφ.
  • Η Γκαρντάϊα, η υπέροχη πεντάπολη εκεί που αρχίζει η Σαχάρα!
  • Τα αλατωρυχεία κοντά στη Μπάτνα.
  • Η επιβλητική οροσειρά Ορές στην ανατολική πλευρά της χώρας
  • H πόλη Τλεμτσέν, γνωστή για τη μαυριτανική αρχιτεκτονική της κληρονομιά, με το μεγαλοπρεπές παλάτι Μετσουάρ και τα ερείπια της αρχαίας πόλης Μανσουρά.
  • Το οχυρό της Σάντα Κρούζ που δεσπόζει πάνω από το Οράν με την εξαιρετική θέα στη Μεσόγειο.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία 5* σε Κωνσταντίνη, Ελ Ουέντ, Τλεμτσέν και Οράν, και 4* σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις που επισκεπτόμαστε.
  • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη στο Αλγέρι και επιστροφή από Οράν για να μην έχουμε καμία ημέρα του ταξιδιού μας χαμένη σε ανούσιες διαδρομές.
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024
  • Πάσχα 2024

Χάρτης Ταξιδιού Αλγερία - Εκεί όπου η Μεσόγειος συναντά την Έρημο Σαχάρα - Από το Αλγέρι μέχρι το Οράν | 27.04.2024 (Πάσχα)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info