fb

Καζακστάν - Κιργιστάν: Εθνικά πάρκα και φουτουριστικές πόλεις | 01.08.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σε αυτό το ταξίδι μάς δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε δύο χώρες «διαμάντια» της κεντρικής Ασίας, που μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Αυτό γίνεται χάρη στο Versus Travel που καταφέρνει για άλλη μια φορά να μας εξασφαλίσει ασφάλεια και σιγουριά στο ταξίδι μας στο κέντρο της Ανατολής.

Γνωρίζουμε το Καζακστάν, θα αφήσουμε πίσω όλες τις έγνοιες μας και θα απολαύσουμε τα φυσικά τοπία στο Φαράγγι Τσάρουν, ενώ στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλταν (Αστάνα), θα είναι σαν να επισκεπτόμαστε ένα υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής!

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο γειτονικό Κιργιστάν, με το εντυπωσιακό φυσικό του πλούτο, τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία όπως η πόλη Μπισκέκ και η κοιλάδα Τσον Κεμίν, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να νιώσουμε για λίγο Κιργίζιοι και να ζήσουμε σαν τους ντόπιους, να κοιμηθούμε μέσα σε γιούρτα και να δούμε πώς γίνονται τα περίφημα χαλιά του Κιργιστάν.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η εξερεύνησή μας αρχίζει με μια μοναδική ξενάγηση στο κέντρο της πρωτεύουσας Νουρ-Σουλτάν (Αστάνα), που ξεχωρίζει λόγω του πολεοδομικού σχεδίου της, που ανήκει στον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Κίσο Κουροκάβα. Παίρνουμε πτήση για το Αλμάτι, την πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν και μεγαλύτερη πόλη της χώρας και από εκεί κατευθυνόμαστε στο απίστευτης ομορφιάς Εθνικό Πάρκο Τσάρουν με το ομώνυμο φαράγγι.

Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα και θα βρεθούμε στο Κιργιστάν, όπου θα διανυκτερεύσουμε στο Καρακόλ και από εκεί θα επισκεφτούμε το φαράγγι Αλτίν Αρασάν με τις θερμές πηγές του. Επόμενος σταθμός μας η λίμνη Ισίκ Κουλ, η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Η συνέχεια, μας επιφυλάσσει μια μοναδική εμπειρία: θα περάσουμε μία νύχτα σε γιούρτα, στη λίμνη Σονγκ Κουλ, για να νιώσουμε κι εμείς λίγο… νομάδες. Από εκεί θα αναχωρήσουμε για τη συγκλονιστική κοιλάδα Τσον Κεμίν, πριν καταλήξουμε στην πανέμορφη Μπισκέκ, την πόλη με ίσως τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της χώρας, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών, το Άλσος των Βελανιδιών και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, που παραμένει ίδιος από το 1946.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αυτό το ταξίδι στην κεντρική Ασία είναι μία μοναδική εξερευνητική εμπειρία που μόνο το Versus Travel είναι σε θέση να προσφέρει στους εξαιρετικά απαιτητικούς ταξιδιώτες του. Διασχίζουμε τα πιο άβατα και δύσκολα περάσματα στις οροσειρές και τις ερήμους της περιοχής. Επισκεπτόμαστε τα σπάνια εθνικά πάρκα με την άγνωστη άγρια φύση και ζωή. Ακολουθούμε πόλη - πόλη το πιο δύσκολο κομμάτι του Δρόμου του Μεταξιού, εκεί που οι έμποροι των καραβανιών μάχονταν σώμα με σώμα για να θηρεύσουν την τροφή τους που αποτελούσαν κυρίως κόκκινα ελάφια και αγριοκάτσικα.

Το Καζακστάν και το Κιργιστάν είναι δύο κράτη απίστευτης φυσικής ομορφιάς, παρότι ο τουρισμός δεν είναι τόσο αναπτυγμένος όσο σε άλλες χώρες. Εμείς ανακαλύπτουμε την αληθινή μαγεία της σε τόπους κυριολεκτικά απάτητους από τουρίστες.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Έξυπνη διαδρομή, με άφιξη στη Αστάνα και αναχώρηση από την Μπισκέκ, χωρίς άσκοπα και κουραστικά πισωγυρίσματα.
  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* sup στη Μπισκέκ και στην Αστάνα, και 4* στο Καρακόλ και στο Αλμάτι. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε απλά ξενοδοχεία ή ξενώνες με βασικές ανέσεις, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Στη Λίμνη Σονγκ Κουλ η διαμονή γίνεται σε γιούρτα. Η διαμονή σε γιούρτα αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία, όπως και η επαφή με τους νομάδες που διασχίζουν τη γύρω περιοχή.
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στη Μπισκέκ, στο Καρακόλ, στην Αστάνα και στο Αλμάτι.
  • Εξερεύνηση της κοιλάδας Τσον Κεμίν, με διαμονή και επίσκεψη στο γραφικό χωριό της περιοχής, όπου θα πάρουμε μια γεύση της αγροτικής ζωής του Κιργιστάν.
  • Πλήρης διατροφή την 5η, 7η και 8η ημέρα της εκδρομής. Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, βραδινό) εκτός από την 9η και 10η ημέρα της εκδρομής (μόνο δείπνο).
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΣΤΑΝΑ (Καζακστάν)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν.

 

2η ημέρα: ΑΣΤΑΝΑ (ξενάγηση)

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Με την άφιξή μας στην Αστάνα, ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη, μέσα από μια μοναδική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Καζκστάν. Η πόλη ιδρύθηκε το 1830 και το όνομά της αρχικά ήταν «Ακμόλα». Λόγω της κεντρικής θέσης της επιλέχτηκε ως πρωτεύουσα της χώρας και μαζί με αυτό επήλθε και η αλλαγή του ονόματός της, αφού «Αστάνα» σημαίνει πρωτεύουσα στην καζακική γλώσσα. Ωστόσο, το 2019 μετονομάστηκε σε Νουρ – Σουλτάν προς τιμή του πρώτου προέδρου της χώρας. 

Η Νουρ-Σουλτάν είναι μια σχεδιασμένη πόλη, όπως η Μπραζίλια στη Βραζιλία, η Καμπέρα στην Αυστραλία και η Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Το πολεοδομικό σχέδιό της φέρει την υπογραφή του διάσημου ιάπωνα αρχιτέκτονα Κίσο Κουροκάβα. Αυτός κάλεσε και άλλους διεθνούς εμβέλειας αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν διάφορα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, οπότε γενικώς η πόλη μοιάζει με μουσείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής υψηλών αξιώσεων. 

Η ξενάγηση της πόλης, περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Όπερα της Αστάνα και το Εθνικό Μουσείο του Καζακστάν, το μεγαλύτερο μουσείο στην Κεντρική Ασία, το οποίο καλύπτει 74,000 τετραγωνικά μέτρα και έχει εννέα ορόφους. Περιλαμβάνει αίθουσες όπως το Hall of Gold, Hall of Ancient and Medieval History και Halls of Modern Art. Είναι ένα εντυπωσιακό πολιτιστικό ίδρυμα με μοναδική αρχιτεκτονική. Διανυκτέρευση στην Αστάνα.

 

Κατά την ξενάγησή μας θα πάμε στην Πλατεία της Νίκης με τον τεράστιο ιστό της εθνικής σημαίας της χώρας, την εντυπωσιακή αλλαγή της φρουράς και το μνημείο του ήρωα του Κιργιστάν, αγωνιστή Μάνας. Θα δούμε την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Βιβλιοθήκη Τσερνισέβσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Άλσος των Βελανιδιών, το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών, το Μέγαρο της Φιλαρμονικής. Θα περάσουμε επίσης από τη λεωφόρο Ερκιντίκ με τον μεγάλο κήπο, όπου θα δούμε το άγαλμα του Φρούνζε. Στη λεωφόρο βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Μπισκέκ, τον οποίο έχτισαν το 1946 οι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου. Η κατασκευή του είναι τόσο καλή ώστε μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε ποτέ καμία εργασία συντήρησης. Οι νεκροί πλέον αιχμάλωτοι έχουν ταφεί κοντά στο δημιούργημά τους. 

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, θα επισκεφτούμε επίσης το τοπικό παζάρι, την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης. Εκεί θα πάρουμε μια πολύ καλή γεύση του πώς είναι να ζεις στο Κιργιστάν. 

Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΣΤΑΝΑ – πτήση για ΑΛΜΑΤΙ (ξενάγηση)

Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο προκειμένου να πάρουμε την πτήση αναχώρησης για το Αλμάτι, πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν και μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Με την άφιξή μας, θα γνωρίσουμε την πόλη Αλμάτι μέσα από μια ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε το Park of Heroes 28-Panfilovtsev που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ένα σπουδαίο μνημείο αφιερωμένο σε όσους αγωνίστηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνεχίζουμε για το πάρκο Panfilov. Ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η περιήγηση στο Πράσινο Παζάρι. Τελευταίος σταθμός της ξενάγησής μας είναι το πάρκο Kok Tobe που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων στον καταπράσινο λόφο.

Προτείνουμε βόλτα με το τελεφερίκ απ’ όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στο Αλμάτι.

 

4η ημέρα: ΑΛΜΑΤΙ (Καζακστάν) – Φαράγγι ΤΣΑΡΟΥΝ – ΚΑΡΑΚΟΛ (Κιργιστάν)

Πρωινή αναχώρηση από το Αλμάτι, με τελικό προορισμό σήμερα, το Καρακόλ. Ενδιάμεση στάση μας, θα είναι το φαράγγι Τσάρουν, στο Καζακστάν. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία, όπου η επιρροή του χρόνου πάνω στα ιζηματογενή πετρώματα έδωσε μορφή στους βράχους. Η διαδρομή μας ως εκεί θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα έχουμε μια  θαυμάσια ευκαιρία να γίνουμε κομμάτι της ιστορίας του Καζακστάν, να μάθουμε για τα ήθη και τις παραδόσεις του.

Φτάνοντας στο φαράγγι, σε περίπτωση που νιώθετε κόπωση λόγω της διαδρομής, σας υποσχόμαστε ότι θα τα αφήσετε όλα πίσω, καθώς το φαράγγι θα σας καταπλήξει με την ομορφιά και το μεγαλείο του! Μπορείτε να θαυμάσετε το μεγαλειώδες πανόραμά του και στη συνέχεια να κάνετε μια βόλτα στον λαβύρινθο της Κοιλάδας των Κάστρων, που περιβάλλεται από προεξέχοντα απόρθητα τείχη.

Μετά την απολαυστική πεζοπορία μας, θα φτάσουμε στο Καρακόλ, στο Κιργιστάν.

Η πόλη ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα ως στρατηγείο της τσαρικής Ρωσίας λόγω της τοποθεσίας της κοντά στα σύνορα του Κιργιστάν με την Κίνα. Ένα βασικό στοιχείο της είναι ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της. Οι κάτοικοί της είναι Ρώσοι, Κιργίζιοι, μωαμεθανοί Κινέζοι, τουρκογενείς Ουιγούροι, Μογγόλοι Καλμούκοι και Ουζμπέκοι. Το Καρακόλ βρίσκεται πολύ κοντά στο ψηλότερο και καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο του Κιργιστάν, το οποίο διαθέτει πλαγιές μήκους 20 χλμ. Η δε γύρω περιοχή καλύπτεται από πυκνά δάση στα οποία μπορεί να πεζοπορήσει κανείς ακολουθώντας πολύ καλά διαμορφωμένα μονοπάτια. 

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΛ (Κιργιστάν) – Κοιλάδα Αλτίν Αρασάν – ΚΑΡΑΚΟΛ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την απαράμιλλης ομορφιάς κοιλάδα Αλτίν Αρασάν, στο βορειοανατολικό Κιργιστάν. Πρόκειται για ένα πανέμορφο καταφύγιο άγριας ζωής, γνωστό για τις θερμές πηγές του, τα αλπικά λιβάδια και τις δασώδεις βουνοπλαγιές του. Σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, η κοιλάδα Αλτίν Αρασάν κατοικείται αποκλειστικά από νομάδες και άγρια ζώα. Το Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Αρασάν φιλοξενεί περίπου 20 λευκές λεοπαρδάλεις και αρκετές αρκούδες.

Με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας, απαθανατίστε τα μοναδικά, ανέγγιχτα τοπία, με φόντο τις βουνοκορφές του όρους Παλάτκα. Οι διάσπαρτες «πισίνες» με ζεστό, θειούχο νερό σάς περιμένουν για ένα ιαματικό λουτρό στη φύση.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Καρακόλ. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΑΡΑΚΟΛ (ξενάγηση) – ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ)

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε μέσα στην πόλη, του Καρακόλ, και θα επισκεφτούμε το τέμενος Ντουνγκάν σε στιλ παγόδας, που χτίστηκε από Κινέζους μουσουλμάνους στις αρχές του 20ου αιώνα και κατασκευάστηκε χωρίς τη χρήση μεταλλικών καρφιών. Θα δούμε επίσης τον ρωσικό καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η κεντρική αγορά της πόλης, όπου οι ντόπιοι πωλούν και αγοράζουν είδη σπιτιού, τρόφιμα και υφάσματα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς με τελικό προορισμό την μικρή πόλη Τσολπόν Ατά, που βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Ισίκ Κουλ.

Η λίμνη Ισίκ Κουλ ή λίμνη «του ζεστού νερού», όπως σημαίνει το όνομά της, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στον κόσμο, μετά τη λίμνη Τιτικάκα των Άνδεων!

Φθάνοντας στην Τσολπόν Ατά θα επισκεφθούμε το ενδιαφέρον ανοιχτό μουσείο των πετρογλυφικών, που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. Σε έναν ανοικτό χώρο, που αποκαλείται εύστοχα "ο κήπος με τις πέτρες", βρίσκονται περίπου 42 βράχοι με χαραγμένα πετρογλυφικά που χρονολογούνται από το 800 π.Χ.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΤΣΟΛΠΟΝ ΑΤΑ (ΙΣΙΚ ΚΟΥΛ) – ΣΟΝΓΚ ΚΟΥΛ

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το αλπικό τοπίο της λίμνης Σονγκ Κουλ, όπου θα περάσουμε τη νύχτα μας σε παραδοσιακή γιούρτα. Οι γιούρτες είναι μεγάλες κυκλικές σκηνές από δέρμα και ύφασμα, έτσι κατασκευασμένες ώστε να προστατεύουν από το κρύο και τη ζέστη. Σε αυτές ζουν εδώ και αιώνες οι νομάδες της Κεντρικής Ασίας, οπότε κι εμείς σε αυτό το ταξίδι εμπειριών θα διανυκτερεύσουμε μαζί τους. Σημειωτέων πως κατά την αρχαιότητα η λίμνη Σονγκ Κουλ ήταν σταθμός των καραβανιών στον Δρόμο του Μεταξιού. Ο θεσμός της γιούρτας ισχύει από τότε.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε την πεζοπορία ή μια βόλτα με άλογο για να απολαύσετε το μοναδικό τοπίο, ιδίως τα κοντινά βουνά με την εκπληκτική θέα. Θα βυθιστούμε στην κιργιζική κουλτούρα, θα ζήσουμε την καθημερινή νομαδική ζωή και θα απολαύσουμε την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής. Στη γιούρτα, όπου θα διαμείνουμε, θα χαλαρώσουμε δίπλα από τη σόμπα ακούγοντας ιστορίες για το παρελθόν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι γιούρτες διαθέτουν κοινόχρηστες τουαλέτες, οι οποίες ωστόσο διατηρούνται καθαρές και σε καλή κατάσταση.

 

8η ημέρα: ΣΟΝΓΚ ΚΟΥΛ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΣΟΝ ΚΕΜΙΝ

Σήμερα αναχωρούμε από την λίμνη Σονγκ Κουλ, με κατεύθυνση προς την πανέμορφη Κοιλάδα Τσον Κεμίν, απολαμβάνοντας τις εναλλαγές του τοπίου. Άφιξη και τακτοποίηση στον ξενώνα όπου θα διαμείνουμε. Στη συνέχεια αναχωρούμε για μια εύκολη πεζοπορία 1-2 ωρών στο φαράγγι Καλμάκ Ασού όπου θα θαυμάσουμε το εκπληκτικό τοπίο. Επιστροφή στον ξενώνα μέσα από το γραφικό χωριό της Τσον Κεμίν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση της αγροτικής ζωής του Κιργιστάν.

Επιστροφή στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΤΣΟΝ ΚΕΜΙΝ – ΜΠΟΥΡΑΝΑ – ΜΠΙΣΚΕΚ (Κιργιστάν)

Πρωινή αναχώρηση από το χωριό της Τσον Κεμίν, με κατεύθυνση προς την Μπισκέκ, οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα του Κιργιστάν.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο χωριό Μπουράνα, γνωστό για τον περίφημο Πύργο του, μια μοναδική κατασκευή, σπάνια στη νομαδική κουλτούρα. Ο Πύργος της Μπουράνα, ύψους 25 μέτρων, είναι ένας μεγάλος μιναρές στην κοιλάδα Τσούι. Ο αρχαιολογικός χώρος, τα ίχνη αρχαίων τάφων και τα ερείπια ενός κάστρου και τριών μαυσωλείων είναι ό,τι απέμεινε από την αρχαία πόλη Μπαλασαγκούν, πρωτεύουσα της  δυναστείας των Καραχανιδών. 

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς την Μπισκέκ. Με την άφιξή μας ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη, μέσα από μια μοναδική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν. Με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, η Μπισκέκ είναι η μεγαλύτερη πόλη του Κιργιστάν, η οποία μάλιστα φιλοξενεί τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της χώρας. Στην αρχαιότητα λειτούργησε ως σταθμός για τα καραβάνια στον Δρόμο του Μεταξιού. Το 1825 ο οικισμός οχυρώθηκε από τους Ουζμπέκους. Ένας τοπικός θρύλος αναφέρει πως εδώ θάφτηκε ο ήρωας Μπισκέκ που πολέμησε για την ανεξαρτησία της χώρας τον 18ο αιώνα, εξ ου και η ονομασία της πόλης. Το 1862 πάντως η Μπισκέκ περιήλθε στα χέρια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Το 1926 ιδρύθηκε το Κιργίζιο Αυτόνομο Σοβιετικό Κράτος, οπότε έγινε η πρωτεύουσά του και μετονομάστηκε σε Φρούνζε, προς τιμήν του Μιχαήλ Φρούνζε, κοντινού συνεργάτη του Λένιν, ο οποίος γεννήθηκε στην Μπισκέκ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη Ρωσική Επανάσταση. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ επανήλθε η αρχική ονομασία. 

Κατά την ξενάγησή μας θα πάμε στην Πλατεία της Νίκης με τον τεράστιο ιστό της εθνικής σημαίας της χώρας, την εντυπωσιακή αλλαγή της φρουράς και το μνημείο του ήρωα του Κιργιστάν, αγωνιστή Μάνας. Θα δούμε την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Βιβλιοθήκη Τσερνισέβσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Άλσος των Βελανιδιών, το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών, το Μέγαρο της Φιλαρμονικής. Θα περάσουμε επίσης από τη λεωφόρο Ερκιντίκ με τον μεγάλο κήπο, όπου θα δούμε το άγαλμα του Φρούνζε. Στη λεωφόρο βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Μπισκέκ, τον οποίο έχτισαν το 1946 οι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου. Η κατασκευή του είναι τόσο καλή ώστε μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε ποτέ καμία εργασία συντήρησης. Οι νεκροί πλέον αιχμάλωτοι έχουν ταφεί κοντά στο δημιούργημά τους. 

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, θα επισκεφτούμε επίσης το τοπικό παζάρι, την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης. Εκεί θα πάρουμε μια πολύ καλή γεύση του πώς είναι να ζεις στο Κιργιστάν. 

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

10η ημέρα: ΜΠΙΣΚΕΚ (Κιργιστάν) – Εθνικός δρυμός ΑΛΑ ΑΡΤΣΑ – ΜΠΙΣΚΕΚ

Σήμερα το ταξίδι μας θα επικεντρωθεί σε μια φυσιολατρική παρένθεση-εξόρμηση. Περίπου 45 χλμ. από την πρωτεύουσα βρίσκονται ο εθνικός δρυμός Αλά Αρτσά και το ομώνυμο φαράγγι, ένας αλπικός δρυμός που δημιουργήθηκε το 1976 και περιβάλλεται από 20 παγετώνες και περίπου 50 βουνοκορφές. Πρόκειται για ένα ορεινό τοπίο που παραμένει χιονισμένο μέχρι το τέλος της άνοιξης, ένα πέρασμα στις υπώρειες της οροσειράς Τιεν Σαν. Στα μέρη αυτά, μέχρι τη δεκαετία του 1990 μόνο υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν το προνόμιο να κάνουν εξορμήσεις. Εδώ θα πραγματοποιήσουμε μια βασική πεζοπορία για να γνωρίσουμε το τοπίο και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο Μπισκέκ.

 

11η ημέρα: ΜΠΙΣΚΕΚ – Πτήση επιστροφής σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Ξημερώματα, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2290 € 740 €
Twin Room 2290 € 740 €
Triple Room 2290 € 740 €
Single Room 2830 € 740 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2510 € 740 €
Twin Room 2510 € 740 €
Triple Room 2510 € 740 €
Single Room 3050 € 740 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3280 € 0 €
Twin Room 3280 € 0 €
Triple Room 3280 € 0 €
Single Room 3820 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1846

01/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

21:50

23:25

ΤΚ 356

02/08/2024

ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΣΤΑΝΑ (ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ)

01:45

08:40

ΤΚ 349

11/08/2024

ΜΠΙΣΚΕΚ (ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ) –KΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ

05:55

08:55

ΤΚ 1849

11/08/2024

KΩΝΣΤ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:15

14:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* sup στην Μπισκέκ και στην Αστάνα, 4* στο Καρακόλ και στο Αλμάτι. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε απλά ξενοδοχεία ή ξενώνες με βασικές ανέσεις, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Στη Λίμνη Σονγκ Κουλ η διαμονή γίνεται σε γιούρτα, μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
  • Πλήρης διατροφή την 5η, 7η και 8η ημέρα της εκδρομής. Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, βραδινό) εκτός από την 9η και 10η ημέρα της εκδρομής (μόνο δείπνο).
  • Μετακινήσεις με ειδικά οχήματα όπου χρειάζεται.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, βίζες,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 740€

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 700€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Παρακαλώ πολύ όπως ζητήσετε το Πρωτόκολλο του ταξιδιού από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αυτό το ταξίδι στην κεντρική Ασία είναι μία μοναδική εξερευνητική εμπειρία που μόνο το Versus Travel είναι σε θέση να προσφέρει στους εξαιρετικά απαιτητικούς ταξιδιώτες του. Διασχίζουμε τα πιο άβατα και δύσκολα περάσματα στις οροσειρές και τις ερήμους της περιοχής. Επισκεπτόμαστε τα σπάνια εθνικά πάρκα με την άγνωστη άγρια φύση και ζωή. Ακολουθούμε πόλη - πόλη το πιο δύσκολο κομμάτι του Δρόμου του Μεταξιού, εκεί που οι έμποροι των καραβανιών μάχονταν σώμα με σώμα για να θηρεύσουν την τροφή τους που αποτελούσαν κυρίως κόκκινα ελάφια και αγριοκάτσικα.

Το Καζακστάν και το Κιργιστάν είναι δύο κράτη απίστευτης φυσικής ομορφιάς, παρότι ο τουρισμός δεν είναι τόσο αναπτυγμένος όσο σε άλλες χώρες. Εμείς ανακαλύπτουμε την αληθινή μαγεία της σε τόπους κυριολεκτικά απάτητους από τουρίστες.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Έξυπνη διαδρομή, με άφιξη στη Αστάνα και αναχώρηση από την Μπισκέκ, χωρίς άσκοπα και κουραστικά πισωγυρίσματα.
  • Επίσκεψη και διαμονή σε απόκοσμα τοπία που δεν θα συναντήσουμε σε άλλο ταξίδι!
  • Ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* sup στη Μπισκέκ και στην Αστάνα, και 4* στο Καρακόλ και στο Αλμάτι. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε απλά ξενοδοχεία ή ξενώνες με βασικές ανέσεις, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
  • Στη Λίμνη Σονγκ Κουλ η διαμονή γίνεται σε γιούρτα. Η διαμονή σε γιούρτα αποτελεί ανεπανάληπτη εμπειρία, όπως και η επαφή με τους νομάδες που διασχίζουν τη γύρω περιοχή.
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στη Μπισκέκ, στο Καρακόλ, στην Αστάνα και στο Αλμάτι.
  • Εξερεύνηση της κοιλάδας Τσον Κεμίν, με διαμονή και επίσκεψη στο γραφικό χωριό της περιοχής, όπου θα πάρουμε μια γεύση της αγροτικής ζωής του Κιργιστάν.
  • Πλήρης διατροφή την 5η, 7η και 8η ημέρα της εκδρομής. Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, βραδινό) εκτός από την 9η και 10η ημέρα της εκδρομής (μόνο δείπνο).
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

Highlights

  • Ανακαλύπτουμε το πλούσιο παρελθόν των δύο χωρών, που από τη μια αποτέλεσαν σταθμό για τον Δρόμο του Μεταξιού, και από την άλλη βασικές πόλεις της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.
  • Επισκεπτόμαστε το καταφύγιο άγριας ζωής Αλτίν Αρασάν, όπου ζει η υπό εξαφάνιση λευκή λεοπάρδαλη.
  • Διανυκτερεύουμε σε παραδοσιακή γιούρτα και γνωρίζουμε τους νομάδες της κεντρικής Ασίας.
  • Εξερευνούμε το φαράγγι Τσάρουν και περπατάμε στον λαβύρινθο της Κοιλάδας των Κάστρων
  • Ξεναγούμαστε στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα του Καζακστάν και θαυμάζουμε τα εντυπωσιακά της κτίρια.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Έξυπνη διαδρομή, με άφιξη στη Μπισκέκ και αναχώρηση από την Αστάνα, χωρίς άσκοπα και κουραστικά πισωγυρίσματα
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στη Μπισκέκ, στο Καρακόλ, στην Αστάνα και στο Αλμάτι.
  • Ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης 4* sup στη Μπισκέκ και στην Αστάνα, και 4* στο Καρακόλ και στο Αλμάτι

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

01/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Καζακστάν - Κιργιστάν: Εθνικά πάρκα και φουτουριστικές πόλεις | 01.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info