fb

Ανθισμένες Ελβετικές & Γαλλικές Άλπεις με τη μαγευτική Βέρνη και διαμονή στη Λωζάνη | 02.05.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η ανοιξιάτικη Ευρώπη στα καλύτερά της, στα πιο φημισμένα θέρετρα των Άλπεων, με την ποιότητα Versus και τη φροντίδα στην οργάνωση των ταξιδιών, όπως σας έχουμε συνηθίσει. Επιλέγουμε για έδρα μας τη Λωζάνη, σε ολόκληρη τη διάρκεια του ταξιδιού μας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα πολλαπλών ημερήσιων εκδρομών χωρίς να χάνουμε χρόνο. Οι Γαλλικές και οι Ελβετικές Άλπεις ξεδιπλώνονται μπροστά μας σε ένα τοπίο μαγικό, ανοιξιάτικο και ανθισμένο. Με τις λίμνες, τα μεσαιωνικά χωριά και τις ιστορικές πόλεις που κοσμούν ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ευρώπης!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από τη διάσημη Λωζάνη που θα αποτελέσει και τη βάση μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Περιηγούμαστε τόσο στην Ελβετία όσο και στη Γαλλία, με άξονά μας πάντοτε τους ορεινούς όγκους των Άλπεων! Φτάνουμε μέχρι το Γκριγιέρ, με τη μεγάλη παράδοση στα πεντανόστιμα ελβετικά τυριά, και επισκεπτόμαστε το παλαιότερο εργοστάσιο σοκολάτας της Ελβετίας στο Broc. Στη Βέρνη θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, κι έπειτα θα έρθουμε στο Glacier 3000 για να απολαύσουμε την απίστευτη θέα στις Άλπεις! Συνεχίζουμε στο Μοντρέ και εξερευνούμε τα πανέμορφα χωριά της περιοχής, όπως είναι το Αννεσί και το Σαμπερί με το έντονο μεσαιωνικό άρωμα και την καταπληκτική αρχιτεκτονική. Γνωρίζουμε την Γκρενόμπλ, την εντυπωσιακή πόλη στις παρυφές των Γαλλικών Άλπεων. Απολαμβάνουμε έναν πλήρη πανοραμικό γύρο της λίμνης Λε Μαν και γνωρίζουμε την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Έπειτα, σαν σε χρονομηχανή θα μεταφερθούμε πίσω στον χρόνο στην Ιβουάρ, από τα ωραιότερα μεσαιωνικά χωριά της Σαβοΐας και την πανέμορφη λουτρόπολη Εβιάν.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το διαφορετικό 6ήμερο πρόγραμμα του Versus στην ανοιξιάτικη Κεντρική Ευρώπη, στην καρδιά του Πάσχα, με εκδρομές σε κορυφαία θέρετρα της Ελβετίας και της Γαλλίας, απολαμβάνοντας τις περίφημες Άλπεις! Με έδρα μας τη Λωζάνη εξερευνούμε και από τις δύο πλευρές τη Λίμνη Λε Μαν, εξορμούμε σε μεσαιωνικά χωριά και απολαμβάνουμε κοσμοπολίτικους προορισμούς, σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες αξέχαστες!

Ειδικότερα:

  • Πτήσεις με τη Lufthansa και τη Swiss.
  • Σπάνια διαμονή στη Λωζάνη, στο εξαιρετικό ξενοδοχείο 4* Hôtel de la Paix Lausanne.
  • Λόγω υψηλού κόστους, η Λωζάνη είναι «καταδικασμένη» σε μονοήμερες επισκέψεις από άλλες πόλεις. Στο Versus, ωστόσο, επιλέγουμε τη Λωζάνη για τη διαμονή μας ως την ιδανικότερη βάση για την πραγματοποίηση του προγράμματός μας.
  • Πλήρης πανοραμικός γύρος της λίμνης Λε Μαν (ή λίμνη της Γενεύης) στις καλύτερες γωνιές της Ελβετίας και της Γαλλίας.
  • Επίσκεψη και είσοδος στο καταπληκτικό Glacier 3000, στις Ελβετικές Άλπεις!
  • Περιλαμβάνεται και διπλή διαδρομή με το τελεφερίκ στο Glacier 3000!
  • Προσεκτικά σχεδιασμένες επισκέψεις και περιηγήσεις.
  • Επίσκεψη και περιήγηση στην πανέμορφη Βέρνη για να απολαύσουμε το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, ένα σπάνιο δείγμα αυτούσια διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
  • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Ιβουάρ, ένα από τα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας!
  • Διαδρομές στο μεσαιωνικό δουκάτο της Σαβοΐας, με επισκέψεις όχι μόνο στην Ιβουάρ αλλά και στα υπέροχα χωριά Αννεσί και Σαμπερί.
  • Περιήγηση στη Γενεύη και στη Λωζάνη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις στις όχθες της λίμνης Λε Μαν.
  • Επίσκεψη στο παλαιότερο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετία, το Maison Cailler (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  • Πρωινό καθημερινά, το οποίο προσφέρεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την υπάρχουσα ξενοδοχειακή πολιτική.
  • Με Έλληνα αρχηγό/συνοδό που θα είναι συνεχώς μαζί σας.
  • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά, έκδοσης Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΛΥΩΝ – ΛΩΖΑΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Λυών, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η πανέμορφη ιστορική πόλη βρίσκεται πάνω στη συμβολή του Ροδανού με τον ποταμό Σον.

Με την άφιξή μας, αναχωρούμε οδικώς με προορισμό μας τη Λωζάνη, στο δυτικό άκρο της Ελβετίας, απολαμβάνοντας μια υπέροχη διαδρομή κατά μήκος της βόρειας πλευράς της λίμνης Λε Μαν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Λωζάνη, η οποία θα αποτελέσει τη βάση μας για τις επόμενες ημέρες. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΚΡΙΓΙΕΡ (εργοστάσιο σοκολάτας Cailler) – ΒΕΡΝΗ – ΛΩΖΑΝΗ

Διαφορετικό είναι το σκηνικό που θα συναντήσουμε στην πρώτη επίσκεψη της ημέρας, καθώς ερχόμαστε σε μία από τις «κοιτίδες» των ορεσίβιων τυροκόμων, την Γκριγιέρ. Η κουκλίστικη αυτή καστροπολιτεία μοιάζει ξεχασμένη στον ύπνο της ωραίας κοιμωμένης, ανέγγιχτη από το άγχος και τον σύγχρονο ρυθμό ζωής.

Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στην Γκριγιέρ, μας περιμένει μια μοναδική και… εξαιρετικά γλυκιά εμπειρία! Θα επισκεφτούμε το εργοστάσιο σοκολάτας Maison Cailler (είσοδος δεν περιλαμβάνεται), στο Broc, λίγο έξω από την Γκριγιέρ. Εδώ, στο παλαιότερο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετία, θα μάθουμε τα πάντα για τον γλυκό αυτό πειρασμό. Θα ξεναγηθούμε στους χώρους επεξεργασίας του καρπού του κακάο και θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής μέχρι το στάδιο της συσκευασίας του τελικού προϊόντος. Και φυσικά θα δοκιμάσουμε πολλή από την περίφημη ελβετική σοκολάτα, από τις καλύτερες και πιο ποιοτικές στον κόσμο.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον επόμενο σταθμό μας, την ομοσπονδιακή έδρα της κυβέρνησης, την κομψή Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ, με φόντο τις μεγαλοπρεπείς Άλπεις. Κατά την περιήγησή μας στη Βέρνη θα δούμε μεταξύ άλλων τον Πύργο του Ρολογιού, που φιλοξενεί το περίφημο μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι, τον Καθεδρικό Ναό, το σπίτι στο οποίο διέμενε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που διατύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας όταν δούλευε ως υπάλληλος στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Βέρνης κ.ά. 

Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, ένα σπάνιο δείγμα αυτούσια διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, με κτίρια του 15ου και του 17ου αιώνα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έχει ανακηρυχθεί ολόκληρο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Θα δούμε την πλατεία Waisenhausplatz και θα αναζητήσουμε τα διάσημα αναγεννησιακά σιντριβάνια της πόλης, τα οποία έχουν συνδέσει μοναδικά την ύπαρξή τους με την ιστορία της Βέρνης. 

Επιστροφή στη Λωζάνη και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΜΟΝΤΡΕ – GLACIER 3000 – ΛΩΖΑΝΗ (περιήγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άλλη μία αξέχαστη μέρα στη μαγευτική Ελβετία ξεκινάει.

Αναχωρούμε οδικώς με προορισμό το Μοντρέ στον ανατολικό μυχό της λίμνης της Γενεύης, μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελβετίας και θέρετρο ιδιαίτερα δημοφιλές στους κύκλους του  διεθνούς τζετ σετ. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για την πληθώρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ που εκτυλίσσονται εκεί όλο τον χρόνο, με το Jazz Festival να αποτελεί μία από τις κορυφαίες μουσικές συναντήσεις παγκοσμίως. 

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι στο Glacier 3000, στις Άλπεις της Βέρνης. Είναι ένας παγετώνας που απλώνεται στις ελβετικές Άλπεις και κάθε χειμώνα (μέχρι και τις αρχές Μαΐου!) συγκεντρώνει τους απανταχού λάτρεις του σκι και των χειμερινών αθλημάτων σε ένα πελώριο Snow Park. Εδώ, σε υψόμετρο 3000 μέτρων στις Ελβετικές Άλπεις, η θέα που προσφέρει το σημείο είναι απλά συγκλονιστική και προκαλεί πραγματικό δέος! Θα απολαύσουμε το εκπληκτικό τοπίο με τις χιονισμένες βουνοκορφές, την εντυπωσιακή γέφυρα και τον καταγάλανο ουρανό, με το βλέμμα να φτάνει μέχρι το περίφημο Μάτερχορν και την αίσθηση ότι… πετάμε πάνω απ’ τη γη. Επιστρατεύστε τη φωτογραφική σας μηχανή για να απαθανατίσετε την ομορφιά που αντικρίζετε γύρω σας και φυλάξτε την ανάμνηση της επίσκεψης στο Glacier 3000 για πάντα!

Επιστροφή στη Λωζάνη και πάμε να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί αυτές τις μέρες. Γνωστή σε εμάς για την ομώνυμη Συνθήκη που υπογράφηκε εδώ το 1924, η Λωζάνη θεωρείται «μεγαλούπολη» για τα ελβετικά δεδομένα, δεν παύει ωστόσο να είναι γραφική και όμορφη, αλλά και προικισμένη με εξαιρετικό location.

Στο παρελθόν, η Λωζάνη ήταν γνωστή ως πρωτεύουσα της διανόησης, αφού φιλοξένησε μεγάλους στοχαστές, όπως ο Ρουσσώ και ο Βολτέρος. Στα αξιοθέατά της ξεχωρίζουν ο καθεδρικός της Παναγίας (Νοτρ Νταμ) του 12ου αιώνα, τα μουσεία που στεγάζονται στο Palais de Rumine, και το Ouchy, το λιμάνι όπου ο λόρδος Μπάιρον έγραψε το «Φυλακισμένο του Σιγιόν» και όπου επικυρώθηκε η Συνθήκη της Λωζάνης.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – εκδρομή στη Γαλλία: ΑΝΝΕΣΙ – ΣΑΜΠΕΡΙ – ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για μία αξέχαστη εκδρομή στη Γαλλία! Κατευθυνόμαστε νότια, με πρώτο μας σταθμό την πόλη Αννεσί, χτισμένη πάνω στην ομώνυμη λίμνη στους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων και μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας.

Η λίμνη Αννεσί δημιουργήθηκε από παγετώνες, είναι τιρκουάζ(!) μοιάζει με φυσική πισίνα και θεωρείται από τις καθαρότερες της Ευρώπης. Σε αυτή εκβάλλουν τα γραφικά κανάλια που διασχίζουν την πόλη και δημιουργούν ένα τοπίο ειδυλλιακό.

Στην Αννεσί θα κάνουμε μία απολαυστική βόλτα με τα πόδια μέσα στα κανάλια της παλιάς πόλης. Θα δούμε το Κάστρο του Νησιού, μια πρώην φυλακή του 12ου αι. (ως τη Γαλλική Επανάσταση). Θα δούμε επίσης, το βασιλικό Κάστρο Ανεσί, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Και φυσικά θα περάσουμε από το Νο 1 τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, τη Γέφυρα της Αγάπης. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα και θα περάσουμε στους καταπράσινους Κήπους της Ευρώπης με τη συγκλονιστική θέα προς τη λίμνη και την πόλη. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, δοκιμάστε και τη φημισμένη τοπική λιχουδιά: σάντουις ρακλέτ με λιωμένο αλπικό τυρί…

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τη Σαμπερί, πρωτεύουσα του Δουκάτου της Σαβοΐας από τον 12ο αιώνα στην Κοιλάδα του Ροδανού. Η πόλη εκτείνεται από τις πλαγιές των αμπελώνων της Κοιλάδας της Σαβοΐας έως σχεδόν τις όχθες της λίμνης Μπουρζέ. Διαθέτει πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά και λόγω της τοποθεσίας της στις Άλπεις πλαισιώνεται από συγκλονιστικά φυσικά τοπία.

Εμείς στην ξενάγησή μας στη Σαμπερί θα περπατήσουμε μέσα στο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο και θα δούμε το ομώνυμο κάστρο που υπήρξε βασιλική κατοικία από τον 13ο αιώνα και που σήμερα στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες. Θα δούμε επίσης το Νο 1 έμβλημα της πόλης, το Σιντριβάνι των Ελεφάντων που κατασκευάστηκε το 1838 προς τιμήν του Κόμη του Μπουάν για τις στρατιωτικές νίκες του στην Ινδία. Επόμενη στάση μας θα είναι ο γοτθικός ναός του Αγίου Φραγκίσκου της Σαλ, που κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα και ο οποίος διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή τοιχογραφιών με την τεχνική της οφθαλμαπάτης.

Τελευταίος σταθμός της ημέρας η Γκρενόμπλ, πανέμορφη πόλη στην αγκαλιά των Γαλλικών Άλπεων. Η θέα με τις βουνοκορφές που φαίνεται να στεφανώνουν την Γκρενόμπλ είναι μοναδική, ενώ σημειώστε πως η πόλη προσφέρεται για ατελείωτο περπάτημα: θεωρείται ως η πιο… φλατ πόλη στη Γαλλία, παρότι βρίσκεται τόσο κοντά στις Άλπεις! Θα χαρούμε λοιπόν τη βόλτα μας στην Γκρενόμπλ, την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Λωζάνη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ – ΙΒΟΥΑΡ – ΕΒΙΑΝ – ΛΩΖΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για μια γεμάτη ημέρα! Κινούμαστε νοτιοδυτικά, με πρώτο μας σταθμό την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης, θα δούμε το περίφημο μεγάλο σιντριβάνι, το ύψος του νερού του οποίου φθάνει τα 140 μέτρα, θα δούμε το μνημείο της Μεταρρύθμισης, τον Καθεδρικό ναό, το σπίτι του Καποδίστρια, το Δημαρχείο, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών και άλλα πολλά.

Κάνοντας ουσιαστικά τον γύρο της λίμνης Λε Μαν, συνεχίζουμε τη μαγευτική αυτή διαδρομή μπαίνοντας στη Γαλλία, με επόμενη στάση μας το μεσαιωνικό χωριό της Ιβουάρ (Yvoire). Χτισμένη όπως και η Γενεύη στην όχθη της λίμνης, στην περιοχή της Άνω Σαβοΐας, η Ιβουάρ συγκαταλέγεται στον επίσημο κατάλογο με τα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας και δεν θα δυσκολευτούμε να καταλάβουμε το γιατί. Με πάνω από 700 χρόνια ιστορίας, τα τείχη και το κάστρο του 14ου αιώνα, μα κυρίως με τα υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια της, η Ιβουάρ είναι απίστευτα γραφική και θα μας ενθουσιάσει.

Προσεγγίζουμε στη συνέχεια την λουτρόπολη Εβιάν, παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή του ομώνυμου εμφιαλωμένου νερού. Μπαίνουμε ξανά σε ελβετικό έδαφος και επιστρέφουμε στη Λωζάνη. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Γενεύης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 380 €
Twin Room 999 € 380 €
Triple Room 999 € 380 €
Single Room 1479 € 380 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1219 € 380 €
Twin Room 1219 € 380 €
Triple Room 1219 € 380 €
Single Room 1699 € 380 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1629 € 380 €
Twin Room 1629 € 380 €
Triple Room 1629 € 380 €
Single Room 2109 € 380 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1279

02/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:00

16:05

LH 1078

02/05/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΛΥΩΝ

16:55

18:10

LX 1822

07/05/2024

ΓΕΝΕΥΗ – ΑΘΗΝΑ

15:35

19:20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Hôtel de la Paix Lausanne 4*.
  • Οι τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*.
  • Πρωινό καθημερινά, το οποίο προσφέρεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την υπάρχουσα ξενοδοχειακή πολιτική.
  • Είσοδος στο χιονοδρομικό κέντρο Glacier 3000 και διπλή διαδρομή με το τελεφερίκ.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός συνοδός.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

*Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν) και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 380
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Είσοδος στο εργοστάσιο σοκολάτας Maison Cailler.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300 €.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το διαφορετικό 6ήμερο πρόγραμμα του Versus στην ανοιξιάτικη Κεντρική Ευρώπη, στην καρδιά του Πάσχα, με εκδρομές σε κορυφαία θέρετρα της Ελβετίας και της Γαλλίας, απολαμβάνοντας τις περίφημες Άλπεις! Με έδρα μας τη Λωζάνη εξερευνούμε και από τις δύο πλευρές τη Λίμνη Λε Μαν, εξορμούμε σε μεσαιωνικά χωριά και απολαμβάνουμε κοσμοπολίτικους προορισμούς, σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες αξέχαστες!

Ειδικότερα:

  • Πτήσεις με τη Lufthansa και τη Swiss.
  • Σπάνια διαμονή στη Λωζάνη, στο εξαιρετικό ξενοδοχείο 4* Hôtel de la Paix Lausanne.
  • Λόγω υψηλού κόστους, η Λωζάνη είναι «καταδικασμένη» σε μονοήμερες επισκέψεις από άλλες πόλεις. Στο Versus, ωστόσο, επιλέγουμε τη Λωζάνη για τη διαμονή μας ως την ιδανικότερη βάση για την πραγματοποίηση του προγράμματός μας.
  • Πλήρης πανοραμικός γύρος της λίμνης Λε Μαν (ή λίμνη της Γενεύης) στις καλύτερες γωνιές της Ελβετίας και της Γαλλίας.
  • Επίσκεψη και είσοδος στο καταπληκτικό Glacier 3000, στις Ελβετικές Άλπεις!
  • Περιλαμβάνεται και διπλή διαδρομή με το τελεφερίκ στο Glacier 3000!
  • Προσεκτικά σχεδιασμένες επισκέψεις και περιηγήσεις.
  • Επίσκεψη και περιήγηση στην πανέμορφη Βέρνη για να απολαύσουμε το ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, ένα σπάνιο δείγμα αυτούσια διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
  • Επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Ιβουάρ, ένα από τα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας!
  • Διαδρομές στο μεσαιωνικό δουκάτο της Σαβοΐας, με επισκέψεις όχι μόνο στην Ιβουάρ αλλά και στα υπέροχα χωριά Αννεσί και Σαμπερί.
  • Περιήγηση στη Γενεύη και στη Λωζάνη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις στις όχθες της λίμνης Λε Μαν.
  • Επίσκεψη στο παλαιότερο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετία, το Maison Cailler (είσοδος δεν περιλαμβάνεται).
  • Πρωινό καθημερινά, το οποίο προσφέρεται σε αίθουσα του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την υπάρχουσα ξενοδοχειακή πολιτική.
  • Με Έλληνα αρχηγό/συνοδό που θα είναι συνεχώς μαζί σας.
  • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά, έκδοσης Versus Travel.

Highlights

  • Περιηγηθείτε στη Γενεύη, στη δυτική άκρη της λίμνης Λε Μαν.
  • Απολαύστε την εκπληκτική θέα από τον παγετώνα στο Glacier 3000 στις Ελβετικές Άλπεις, με το βλέμμα να φτάνει μέχρι το περίφημο Μάτερχορν!
  • Σεργιανίστε στη μεσαιωνική Ιβουάρ και διαπιστώστε γιατί συγκαταλέγεται στα Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας!
  • Μείνετε έκθαμβοι στη θέα της Γκρενόμπλ καθώς τη στεφανώνουν οι γύρω βουνοκορφές!
  • Απολαύστε την περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της παραμυθένιας Βέρνης.
  • Ακολουθήστε τη μαγική πορεία του καρπού του κακάο μέχρι τη μεταμόρφωσή του στη λατρεμένη σε όλους μας σοκολάτα, στο εργοστάσιο σοκολάτας Maison Cailler.
  • Δοκιμάστε μοναδικά ελβετικά τυριά στο Γκριγιέρ!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πτήσεις με τη Lufthansa και τη Swiss.
  • Πλήρης πανοραμικός γύρος της λίμνης Λε Μαν
  • Σπάνια διαμονή στη Λωζάνη
  • Επίσκεψη στο παλαιότερο εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην Ελβετία

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

02/05



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανθισμένες Ελβετικές & Γαλλικές Άλπεις με τη μαγευτική Βέρνη και διαμονή στη Λωζάνη | 02.05.2024 (Πάσχα 2024)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info