fb

Κένυα - Τανζανία: Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων | 23.07.2024 & 13.08.2024

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Φανταστείτε να γίνεστε αυτόπτης μάρτυρας σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά υπερθεάματα της φύσης, πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει σταθμό στις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες. Αυτό είναι που κυνηγάμε σ’ αυτό το ταξίδι, όπου καλούμαστε να παρακολουθήσουμε την περίφημη Μετανάστευση των ζώων, στις αχανείς εκτάσεις των εθνικών πάρκων της Τανζανίας και της Κένυας. 

Τόσο η Τανζανία, όσο και η Κένυα μπορούν να αποτελέσουν μια καλή εισαγωγή στην υποσαχάρια Αφρική, ειδικά όταν συνδυάζονται με τις εξωτικές παραλίες στις ανατολικές ακτές της Αφρικής, στη γη των Σουαχίλι στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά και το τόσο ξεχωριστό Ναϊρόμπι.

Στο Σερενγκέτι, στο Νγκορονγκόρο και το Μασάι Μάρα η φύση αποκαλύπτει τον πιο λαμπερό της εαυτό, και εμείς σχεδιάζουμε ένα ταξίδι για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την ευκαιρία αυτή στο έπακρο. Με σπάνια διαμονή στο Βόρειο Σερενγκέτι ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της μετανάστευσης, με πολλές και ακριβές δραστηριότητες στα εθνικά πάρκα της Τανζανίας και της Κένυας, με πραγματική επαφή με τη φύση, με χρόνο στις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό και ξενάγηση στο Ναϊρόμπι, ξεχωριστό σαφάρι στη λίμνη Μανιάρα και βαρκάδα στη λίμνη Νακούρου, αλλά και φυσικά με έμπειρο αρχηγό, το ταξίδι αυτό αποτελεί μία εμπειρία ζωής με όλη τη σημασία των λέξεων.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση σε εκπληκτικά πάρκα και παραδεισένιες παραλίες. Ξεκινάμε από την εκπληκτική Ζανζιβάρη με τις δαντελωτές ακρογιαλιές και περνάμε στο πάρκο της λίμνης Μανιάρα. Συνεχίζουμε στο μοναδικό Νγκορονγκόρο με τον τεράστιο κρατήρα του και μέσω Καράτου φτάνουμε στο ανεπανάληπτο Σερενγκέτι, έπειτα από 3 ημέρες γεμάτες σαφάρι περνάμε διασυνοριακά στην Κένυα, όπου εκεί μας περιμένει μια νέα εμπειρία... το σαφάρι συνεχίζεται στο εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα στο οποίο αφιερώνουμε επίσης 3 ημέρες. Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τη λίμνη Νακούρου όπου θα κάνουμε βαρκάδα στα υπέροχα νερά της, και καταλήγουμε στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι που θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, που παρακολουθήσαμε τη μετανάστευση μαζί σας, συνεχίζουμε και φέτος! Η ετήσια μετανάστευση των ζώων είναι ένα υπερθέαμα της φύσης που όμοιό του δεν υπάρχει και έτσι αυτή τη χρονιά πάμε ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντας δυο από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες χώρες της Αφρικής... τη Τανζανία και την Κένυα. Ένας σπάνιος συνδυασμός των δυο χωρών που προτείνει για εσάς το Versus, οπαδός των διαφορετικών και πάντα πρωτοποριακών ταξιδιών.

Οργανώσαμε λοιπόν ένα πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια συγκλονιστική περιήγηση κατά την οποία πρώτα εξερευνούμε τη Τανζανία και έπειτα περνάμε διασυνοριακά μέσα από το Σερενγκέτι στο Μασάι Μάρι στην Κένυα για να μην χάσουμε ούτε στιγμή από τη μεγάλη μετανάστευση των ζώων. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο της μετανάστευσης, την οποία παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό μέσα από καθημερινά σαφάρι που θα μας φέρουν κοντά με την άγρια φύση!

Ανακαλύπτουμε τα εκπληκτικά εθνικά πάρκα των δυο χωρών, που μαζί με το σμαραγδένιο, τροπικό νησί της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό και το εντυπωσιακό Ναϊρόμπι, θα μας χαρίσουν αυθεντικές όψεις της αφρικανικής ζωής και ανεπανάληπτες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα!

Σχεδιάσαμε το πρόγραμμα αυτό με κάθε λεπτομέρεια, όπως θα πρέπει δηλαδή να προσεγγίζεται ένα ταξίδι στις δυο αυτές υπέροχες και τόσο ιδιαίτερες χώρες της Αφρικής. Με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στο Βόρειο Σερενγκέτι, ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων, για το οποίο θα διατηρούμε συνεχή ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε!

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα copy-paste – αντίθετα, είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βλέπουμε τις κινήσεις των ζώων αυτή την εποχή!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Συνολικά τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε lodge στο Κεντρικό και Βόρειο Σερενγκέτι. Στο βόρειο Σερενγκέτι το lodge μας είναι βασικών ανέσεων καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, αλλά επιλέγουμε τις πραγματικά σπάνιες αυτές διαμονές για να δούμε μια άλλη πλευρά της πανέμορφης Αφρικής και να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μετανάστευση.
  • Συνολικά τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε lodge στο Μασάι Μάρα για να θαυμάσουμε ένα από τα πιο πλούσια πάρκα της Αφρικής και το σημαντικότερο της Κένυας. Οι τρεις διανυκτερεύσεις θα μας δώσουν την ευκαιρία για πολλά σαφάρι ώστε να απολαύσουμε το πάρκο που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο» και έτσι σε μικρό χρονικό διάστημα θα δούμε πολλούς από τους σημαντικότερους ενοίκους του.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στην περιοχή του Νγκορονκόρο (Καράτου), μια από τις μεγαλύτερες καλδέρες ηφαιστείου στον κόσμο, με διάμετρο που ξεπερνά τα 20 χλμ.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στη λίμνη Μανιάρα στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι με τζιπ 4x4.
  • Επαρκής διαμονή στη Ζανζιβάρη, με τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στις εξωτικές παραλίες του νησιού, με πολλές ξεναγήσεις αλλά και ελεύθερο χρόνο για κολύμπι ή θαλάσσιες δραστηριότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαμονή στη Ζανζιβάρη γίνεται στις διάσημες παραλίες της και όχι στην πρωτεύουσα για μείωση κόστους.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κεντρικό Σερενγκέτι (1), Βόρειο Σερενγκέτι (2), Νγκορονκόρο (Καράτου) (1), λίμνη Μανιάρα (1), παραλιακό ξενοδοχείο Ζανζιβάρη (3), Μασάι Μάρα (3), Ναϊρόμπι (2).
  • Εκτενή σαφάρι στο Κεντρικό και στο Βόρειο Σερενγκέτι, καθώς επίσης και στο Μασάι Μάρα σε περιοχές όπου κινούνται αυτή την εποχή τα ζώα. Κινούμαστε με βάση τις πληροφορίες από τους τοπικούς ρέιντζερ ώστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων.
  • Ειδικό σαφάρι με τζιπ 4x4 για να ανιχνεύσουμε το φαινόμενο της Μετανάστευσης των ζώων στο Βόρειο Σερενγκέτι.
  • Περνάμε από τη μια χώρα στην άλλη διασυνοριακά μέσα από τα εθνικά πάρκα. Από το Σερενγκέτι περνάμε απευθείας στο Μασάι Μάρα.
  • Πλήρης διατροφή στα lodge, All Inclusive στη Ζανζιβάρη και πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Γνωριμία με τις μαϊμούδες Red Colobus στο Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι και εκπληκτική βαρκάδα στη λίμνη Νακούρου.
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνα, τζιπ και πούλμαν.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ (ΤΑΝΖΑΝΙΑ)

Συγκέντρωση νωρίς το μεσημέρι στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το νησί της Ζανζιβάρης στην Τανζανία.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Τα νησιά της Ζανζιβάρης κατοικήθηκαν από φυλές της ενδοχώρας της Αφρικής 2.000 χρόνια πριν. Από τότε πέρασαν από το νησί Άραβες, Πέρσες και άλλοι έμποροι από την Ινδία και την Ασία. Εκείνη την εποχή διαδόθηκε ο ισλαμισμός και η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζει τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια τα νησιά πέρασαν στα χέρια των Πορτογάλων, των Βρετανών και, τέλος, των Αράβων. Όλες αυτές οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το αδιαφιλονίκητο ατού της Ζανζιβάρης.
Άφιξη, μεταφορά και άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ: Ξενάγηση «Πέτρινη Πόλη» - Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown («Πέτρινη πόλη»). Έχοντας έντονη την αίσθηση περασμένης εποχής, θα αναζητήσουμε στα στενά της σοκάκια - μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών - τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά «Πέτρινη πόλη» του νησιού προστατεύεται από την UNESCO.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι, με τα μαγκρόβια δάση και τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Το δάσος Ζοζάνι είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο, στο οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει τη μαϊμού Red Colobus της Ζανζιβάρης. Θα έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα συμπαθέστατα αυτά ζωάκια.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις παραλίες. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και χαλάρωση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ: Ελεύθερη ημέρα

Ημέρα χαλάρωσης και απόλαυσης του επίγειου παραδείσου που ακούει στο όνομα «Ζανζιβάρη». Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες όπως snorkeling, diving, kite surfing, θαλάσσιο σκι, parasailing, και πολλές άλλες… υγρές περιπέτειες. Για τους πιο ρομαντικούς, μια βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα είναι ό,τι πρέπει, ενώ η εμπειρία να κολυμπάς μαζί με τα δελφίνια είναι απλά μοναδική. Εξερευνήστε τη Ζανζιβάρη με ποδήλατο ή απλά κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά και εξερευνήστε τον μαγευτικό βυθό, γεμάτο κοράλλια, τροπικά ψάρια, αλλά και ναυάγια. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΟΥΣΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την ηπειρωτική Τανζανία και την Αρούσα. Με την άφιξή μας συνεχίζουμε οδικώς για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 230 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη).
Ξεκινάμε για σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο της Μανιάρα, με εξειδικευμένους οδηγούς, που μας κατευθύνουν στα καλύτερα σημεία θέασης, παρέχοντάς μας όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν τον παράδεισο, με το τοπίο να θυμίζει σκηνικό από ταινία…
Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΙΑΡΑ – ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ – ΚΑΡΑΤΟΥ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε πίσω μας τη λίμνη Μανιάρα και κατευθυνόμαστε οδικώς προς το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων.
Η διαδρομή είναι μοναδική: εικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη, καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου.

Φτάνοντας μας περιμένει μια διαφορετική εμπειρία: απολαμβάνουμε ειδικό περιπατητικό σαφάρι γύρω από τον κρατήρα στο Νγκορονγκόρο, με τη συνοδεία  ένοπλου ρέιντζερ, όπου θα περπατήσουμε σε αυτό τον παράδεισο και θα αναζητήσουμε εκτός από ζώα και Μασάι να βόσκουν τα ζώα τους. Το περιπατητικό σαφάρι αυτό δεν επιτρέπεται για παιδιά κάτω των 10 ετών, και για να γίνει θα πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση.
Τέλος συνεχίζουμε για το Καράτου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια μικρή παύση από τα σαφάρι για να χαλαρώσουμε λίγο από το απαιτητικό πρόγραμμα και να πάρουμε δυνάμεις για τη συνέχεια. Η Καράτου είναι μια πολύχρωμη και πολύβουη πόλη όπου τα μοντέρνα αυτοκίνητα συνυπάρχουν με τα χρωματιστά τουκ-τουκ και τα καρότσια βοδιών που ιππεύουν κτηνοτρόφοι Μασάι.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΑΤΟΥ – ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ (ΣΑΦΑΡΙ)

Πρωινό στο lodge μας και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Πάρκο Σερενγκέτι. Το πάρκο βρίσκεται σε ένα εσωτερικό, ψηλό οροπέδιο, ιδρύθηκε το 1951 και σε αυτό ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας. Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του Πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας (το οποίο θα επισκεφτούμε τις επόμενες ημέρες) και καλύπτει μια έκταση 14.760 τετρ. χλμ. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Το σαφάρι στην Τανζανία είναι από τα πιο εντυπωσιακά, γιατί τα πάρκα της θεωρούνται από τα πιο άγρια και πλούσια. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο. Μετά την άφιξή μας  θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι στο πάρκο Σερενγκέτι.
Στο σαφάρι μας οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ένας ελέφαντας ξύνει το χορτάρι με τα πόδια του και μετά το σηκώνει με την προβοσκίδα του για να τινάξει το χώμα πριν το βάλει στο στόμα του, επιβεβαιώνοντας έτσι τη φήμη του. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας ογκώδης ινδικός βούβαλος με τα τρομακτικά κέρατα και το χαρακτηριστικό ευέξαπτο βλέμμα. Τα βλέμματά μας χαμηλώνουν, καλύτερα να μην τον προκαλέσουμε. Καμηλοπαρδάλεις τεντώνουν τους μακριούς τους λαιμούς για να τσιμπολογήσουν από τις ακακίες και παιχνιδιάρικοι μπαμπουίνοι κουτρουβαλούν και κάνουν ότι τσακώνονται. Όλες αυτές οι εικόνες σε συνδυασμό με τις αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από «νησίδες» γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη.

Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ (ΣΑΦΑΡΙ)

Στη γλώσσα των Μασάι «Σερενγκέτι» θα πει «απέραντη πεδιάδα». Εδώ νιώθει κανείς το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Οι «big five» της αφρικανικής πανίδας είναι παρόντες εδώ: λιοντάρια, αφρικανικοί ελέφαντες, βουβάλια, ρινόκεροι και λεοπαρδάλεις, όμως οι εκπρόσωποι της πανίδας είναι πολύ περισσότεροι: ζέβρες, γαζέλες, αντιλόπες, τσιτάχ, ύαινες, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι και μπαμπουίνοι…
Πολύ πρωινό ξύπνημα με ένα λαμπερό αφρικάνικο χαμόγελο και μια ζεστή κούπα καφέ, για να παρακολουθήσουμε τα μεγάλα θηλαστικά, όσο είναι ακόμα εν δράσει. Αργότερα, με τη ζέστη, θα κρυφτούν στη δροσιά για να απολαύσουν τη σιέστα τους και εμείς το γεύμα μας θαυμάζοντας το υπέροχο αυτό τοπίο όπου θα μείνουμε μέχρι αργά.
Στο τέλος της ημέρας, ένα ζεστό μπάνιο, ένα ποτό πλάι στην αναμμένη φωτιά και δείπνο κάτω από τα αστέρια, και στη συνέχεια κουβεντούλα για τις εμπειρίες που ζήσαμε μέχρι τα βλέφαρά μας να κλείσουν κουρασμένα. Αύριο μια διαφορετική εμπειρία μάς περιμένει.
Θα ακούσουμε τα ζώα να βρυχώνται, θα έχουμε δει τον ήλιο να ανατέλλει σαν μια τεράστια κόκκινη φούσκα και στο τέλος θα μείνουμε με μια θλίψη, για όλα εκείνα τα ξημερώματα που ίσως έχουμε χάσει…

9η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ (ΣΑΦΑΡΙ)

Και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε απίστευτες στιγμές. Το σαφάρι στο μοναδικό αυτό πάρκο με τα αμέτρητα άγρια ζώα που καταφέρνουμε να πλησιάσουμε τόσο κοντά και να ζήσουμε έστω και για λίγο στο δικό τους φυσικό περιβάλλον συνεχίζεται. Μετά το πρωινό μας θα ξεχυθούμε και πάλι στην άγρια Αφρικανική φύση.
Σήμερα όμως το πρόγραμμα μας επιφυλάσσει μια ακόμα μεγάλη έκπληξη. Το σαφάρι μας δεν τελειώνει το μεσημέρι. Το μεσημέρι η φύση ηρεμεί στην Αφρική, οπότε εμείς θα ξεχυθούμε πάλι το απόγευμα, γύρω στις 16.30, σε αυτό το πανηγύρι θηρευτών και θηραμάτων. Θα αναζητήσουμε τους σημαντικότερους αντιπροσώπους του ζωικού βασιλείου. Θα δούμε λιοντάρια, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και γαζέλες λίγο πριν ξαποστάσουν σε κάποια γωνιά για τον βραδινό τους ύπνο. Αν και όπως λένε η φύση ποτέ δεν κοιμάται!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ VERSUS ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΟΤΕ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΣΤΗ ΚΕΝΥΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ – ΙΣΕΜΠΑΝΙΑ (ΚΕΝΥΑ) – ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΦΑΡΙ)

Σήμερα αφήνουμε πίσω μας την Τανζανία και θα περάσουμε διασυνοριακά προς την Κένυα. Φτάνοντας στη πόλη Ισεμπάνια και αφού ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες που θα μας επιτρέψουν να διασχίσουμε τα σύνορα, θα μας περιμένουν τα αυτοκίνητα που θα μας οδηγήσουν στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Αφρική, το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα. Είναι ένα εθνικό πάρκο στην περιοχή Ναρόκ, στην Κένυα, και εκτείνεται μέχρι την περιοχή Μάρα στην Τανζανία (εκεί όμως φέρει άλλη ονομασία – πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι). Είναι διάσημο για τους μεγάλους πληθυσμούς σε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις και τσιτάχ και για την ετήσια μετανάστευση γκνου, γαζελών και ζεβρών από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο από και προς το Σερενγκέτι.
Η διαδρομή μας προς το πάρκο μας φέρνει στην περιοχή όπου παραδοσιακά κατοικεί η φυλή των Μασάι, που μαζί με τον ποταμό Μάρα που διασχίζει αυτές τις εκτάσεις, δίνουν το όνομά τους στο Εθνικό Πάρκο. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται στα αλήθεια για μια σπάνια εμπειρία που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική χάρη στη διαμονή μας σε lodge της περιοχής, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής γης, σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Διανυκτέρευση σε lodge.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Νωχελικά με την αυγή το Μασάι Μάρα ξυπνά. Τσίχλες και μπουλμπούλ κάνουν αισθητή την παρουσία τους με ήχους. Τα αδύναμα καλέσματά τους καλύπτονται από τους βαθείς λαρυγγισμούς που βγάζουν οι χήνες πετώντας χαμηλά σε όλη την περιοχή. Μακριές ουρές από γκνου σαν τους επιβάτες ενός τρένου που περιμένουν να επιβιβαστούν εμφανίζονται μέσα από το υπόλευκο φως.

Στο βάθος ένα κοπάδι ελεφάντων δίνει την εικόνα ενός μεγαλιθικού μνημείου. Ζέβρες κινούνται πλάι στον δρόμο σκορπίζοντας σκόνη με τις οπλές τους. Παρατηρούμε πώς γνέφουν καθώς περπατούν. Είναι μια μορφή επικοινωνίας. Καθησυχάζουν η μία την άλλη. Ένα λιοντάρι καταβροχθίζει το θήραμά του. Μόλις τελειώνει, ένα σμήνος από γύπες βουτά από το γειτονικό δέντρο και αρχίζει τη μάχη για ένα κομμάτι σάρκας. Ο κυρίαρχος γύπας κερδίζει τη μάχη, αλλά απωθείται από έναν αετό. Η αέναη μάχη δυνατού και αδυνάτου στη φύση. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι. Τώρα που οι άγριοι «κάτοικοι» της σαβάνας είναι στην πιο ενεργητική τους ώρα.
Μια ακόμα ημέρα γεμάτη σαφάρι ξεκινά. Επιβιβαζόμαστε στα τζιπ και ξεκινάμε για να συναντήσουμε τους μεγαλοπρεπείς κατοίκους του Μασάι Μάρα. Διανυκτέρευση σε lodge.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, επιβιβαζόμαστε στα τζιπ και παρακολουθούμε τη φύση με ευλαβική σιωπή. Βρισκόμαστε και σήμερα στο Μασάι Μάρα, που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο», δίνοντάς μας προβάδισμα στον εντοπισμό των «ενοίκων» του: λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκεροι, ζέβρες, αγριογούρουνα, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκάμηλοι και αγέλες γκνου. Οι δύο ποταμοί που το διατρέχουν, ο Μάρα και ο Τάλεκ, δίνουν νερό και άρα τροφή σε θηράματα και θηρευτές. Παράλληλα είναι γεμάτοι με κροκόδειλους και ιπποπόταμους. H αφθονία νερού και τροφής, αλλά και η μεγάλη διαθεσιμότητα θηραμάτων είναι οι λόγοι που το Μασάι Μάρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ζώων στην Αφρική.
Ό,τι κι αν σας έχουν περιγράψει για την εμπειρία ενός σαφάρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική αίσθηση όταν βρίσκεστε σε έναν τέτοιο παράδεισο και σε απόσταση αναπνοής από την αληθινή άγρια ζωή της Αφρικής. Διανυκτέρευση σε lodge.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ – ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ναϊρόμπι. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στη Λίμνη Νακούρου και το Εθνικό Πάρκο που δημιουργήθηκε το 1961 γύρω από τη λίμνη. όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την βιοποικιλότητά της. Θα επιβιβαστούμε σε βάρκες ώστε να θαυμάσουμε από κοντά, αλλά με ασφάλεια, τους υδρόβιους κάτοικους της λίμνης, αλλά και τα πτηνά που αναπαύονται στις όχθες της.

Τέλος συνεχίζουμε για το Ναϊρόμπι. Με περίπου 3.500.000 κατοίκους, το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής και μια από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη «Μαύρη» ήπειρο, αλλά και μια πόλη δυναμική και μοντέρνα που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην ήπειρο. Ιδρύθηκε το 1899 και έγινε πρωτεύουσα της Κένυας μετά από την Μομπάσα το 1905.
Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρωτεύουσα της Κένυας. Η μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, εξακολουθεί να περιγράφει όλο το ρομαντισμό και την περιπέτεια των πολύχρωμων αποικιακών ημερών της. Η πόλη εξελίχθηκε από ένα ταπεινό στρατόπεδο για τους σιδηροδρομικούς εργάτες το 1899 στην πρωτεύουσα της βρετανικής ανατολικής Αφρικής μέχρι το 1907. Σήμερα, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός του Ναϊρόμπι ζωντανεύει στα εξαιρετικά του μουσεία.
Θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι, ένα πολυεπιστημονικό ίδρυμα, ο ρόλος του οποίου είναι η συλλογή, διατήρηση, μελέτη, τεκμηρίωση και παρουσίαση του παρελθόντος και του παρόντος πολιτιστικού στοιχείου της Κένυας. Από το 1929 προσφέρει μια ευρύτατη παρουσίαση της πλούσιας κληρονομιάς της χώρας αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου. Αργότερα θα απολαύσουμε το δείπνο μας στο διάσημο εστιατόριο  Carnivore, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, σύμφωνα με το έγκριτο βρετανικό περιοδικό «Restaurants», όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου – nyama choma στα σουαχίλι.
Νωρίς τα ξημερώματα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση της επιστροφής

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Έπειτα από δυο γεμάτες εβδομάδες όπου οι εμπειρίες διαδέχονταν η μια την άλλη, πλούσιες σε σαφάρι και γνωριμία με άγρια ζώα, επιστρέφουμε σπίτι μας έτοιμοι για νέες περιπέτειες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 1190 €
Twin Room 5490 € 1190 €
Triple Room 5490 € 1190 €
Single Room 6880 € 1190 €
Extras

+ Βίζα Τανζανίας :  50 €

+ Βίζα Κένυας :  60 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5590 € 1190 €
Twin Room 5590 € 1190 €
Triple Room 5590 € 1190 €
Single Room 6980 € 1190 €
Extras

+ Βίζα Τανζανίας :  50 €

+ Βίζα Κένυας :  60 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5710 € 1190 €
Twin Room 5710 € 1190 €
Triple Room 5710 € 1190 €
Single Room 7100 € 1190 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Extras

+ Βίζα Τανζανίας :  50 €

+ Βίζα Κένυας :  60 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5810 € 1190 €
Twin Room 5810 € 1190 €
Triple Room 5810 € 1190 €
Single Room 7200 € 1190 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Extras

+ Βίζα Τανζανίας :  50 €

+ Βίζα Κένυας :  60 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6930 € 0 €
Twin Room 6930 € 0 €
Triple Room 6930 € 0 €
Single Room 8320 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Extras

+ Βίζα Τανζανίας :  50 €

+ Βίζα Κένυας :  60 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7030 € 0 €
Twin Room 7030 € 0 €
Triple Room 7030 € 0 €
Single Room 8420 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Extras

+ Βίζα Τανζανίας :  50 €

+ Βίζα Κένυας :  60 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

23/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:10

TK 615

23/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

18:35

02:05 (+1)

TK 638

06/08/2024

ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:25

10:30 (+1)

TK 1849

06/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:15

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

13/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:25

TK 615

13/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

18:35

02:05 (+1)

TK 638

27/08/2024

ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:25

10:30 (+1)

TK 1849

27/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:15

14:50

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 5* στη Ζανζιβάρη και το Ναϊρόμπι και lodges στα πάρκα. Στο βόρειο Σερενγκέτι μένουμε σε lodge βασικών ανέσεων σύμφωνα με τις υποδομές της περιοχής, όμως το επιλέγουμε για μια άλλη πιο πρωτόγονη πλευρά της Αφρικής και για να είμαστε στο επίκεντρο της μετανάστευσης των ζώων.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη και πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Σαφάρι με jeep 4x4.
  • Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, όπου θα γευτούμε το ξακουστό του κρέας μπάρμπεκιου.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσκεψη είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €.
  • Βίζα Κένυας: 60 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται τα παρακάτω το λιγότερο δέκα ημέρες πριν την αναχώρηση. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: αίτηση, σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, σκαναρισμένο έγχρωμο διαβατήριο).
  • Βίζα Τανζανίας: 50 € (για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο είκοσι (20) ημέρες. Δεν υφίσταται η δυνατότητα έκδοσης βίζας-express).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, που παρακολουθήσαμε τη μετανάστευση μαζί σας, συνεχίζουμε και φέτος! Η ετήσια μετανάστευση των ζώων είναι ένα υπερθέαμα της φύσης που όμοιό του δεν υπάρχει και έτσι αυτή τη χρονιά πάμε ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντας δυο από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες χώρες της Αφρικής... τη Τανζανία και την Κένυα. Ένας σπάνιος συνδυασμός των δυο χωρών που προτείνει για εσάς το Versus, οπαδός των διαφορετικών και πάντα πρωτοποριακών ταξιδιών.

Οργανώσαμε λοιπόν ένα πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια συγκλονιστική περιήγηση κατά την οποία πρώτα εξερευνούμε τη Τανζανία και έπειτα περνάμε διασυνοριακά μέσα από το Σερενγκέτι στο Μασάι Μάρι στην Κένυα για να μην χάσουμε ούτε στιγμή από τη μεγάλη μετανάστευση των ζώων. Βρισκόμαστε στο επίκεντρο της μετανάστευσης, την οποία παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό μέσα από καθημερινά σαφάρι που θα μας φέρουν κοντά με την άγρια φύση!

Ανακαλύπτουμε τα εκπληκτικά εθνικά πάρκα των δυο χωρών, που μαζί με το σμαραγδένιο, τροπικό νησί της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό και το εντυπωσιακό Ναϊρόμπι, θα μας χαρίσουν αυθεντικές όψεις της αφρικανικής ζωής και ανεπανάληπτες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα!

Σχεδιάσαμε το πρόγραμμα αυτό με κάθε λεπτομέρεια, όπως θα πρέπει δηλαδή να προσεγγίζεται ένα ταξίδι στις δυο αυτές υπέροχες και τόσο ιδιαίτερες χώρες της Αφρικής. Με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στο Βόρειο Σερενγκέτι, ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων, για το οποίο θα διατηρούμε συνεχή ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε!

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα copy-paste – αντίθετα, είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βλέπουμε τις κινήσεις των ζώων αυτή την εποχή!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Συνολικά τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε lodge στο Κεντρικό και Βόρειο Σερενγκέτι. Στο βόρειο Σερενγκέτι το lodge μας είναι βασικών ανέσεων καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, αλλά επιλέγουμε τις πραγματικά σπάνιες αυτές διαμονές για να δούμε μια άλλη πλευρά της πανέμορφης Αφρικής και να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μετανάστευση.
  • Συνολικά τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε lodge στο Μασάι Μάρα για να θαυμάσουμε ένα από τα πιο πλούσια πάρκα της Αφρικής και το σημαντικότερο της Κένυας. Οι τρεις διανυκτερεύσεις θα μας δώσουν την ευκαιρία για πολλά σαφάρι ώστε να απολαύσουμε το πάρκο που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο» και έτσι σε μικρό χρονικό διάστημα θα δούμε πολλούς από τους σημαντικότερους ενοίκους του.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στην περιοχή του Νγκορονκόρο (Καράτου), μια από τις μεγαλύτερες καλδέρες ηφαιστείου στον κόσμο, με διάμετρο που ξεπερνά τα 20 χλμ.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στη λίμνη Μανιάρα στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι με τζιπ 4x4.
  • Επαρκής διαμονή στη Ζανζιβάρη, με τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στις εξωτικές παραλίες του νησιού, με πολλές ξεναγήσεις αλλά και ελεύθερο χρόνο για κολύμπι ή θαλάσσιες δραστηριότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαμονή στη Ζανζιβάρη γίνεται στις διάσημες παραλίες της και όχι στην πρωτεύουσα για μείωση κόστους.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κεντρικό Σερενγκέτι (1), Βόρειο Σερενγκέτι (2), Νγκορονκόρο (Καράτου) (1), λίμνη Μανιάρα (1), παραλιακό ξενοδοχείο Ζανζιβάρη (3), Μασάι Μάρα (3), Ναϊρόμπι (2).
  • Εκτενή σαφάρι στο Κεντρικό και στο Βόρειο Σερενγκέτι, καθώς επίσης και στο Μασάι Μάρα σε περιοχές όπου κινούνται αυτή την εποχή τα ζώα. Κινούμαστε με βάση τις πληροφορίες από τους τοπικούς ρέιντζερ ώστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων.
  • Ειδικό σαφάρι με τζιπ 4x4 για να ανιχνεύσουμε το φαινόμενο της Μετανάστευσης των ζώων στο Βόρειο Σερενγκέτι.
  • Περνάμε από τη μια χώρα στην άλλη διασυνοριακά μέσα από τα εθνικά πάρκα. Από το Σερενγκέτι περνάμε απευθείας στο Μασάι Μάρα.
  • Πλήρης διατροφή στα lodge, All Inclusive στη Ζανζιβάρη και πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Γνωριμία με τις μαϊμούδες Red Colobus στο Εθνικό Πάρκο Ζοζάνι και εκπληκτική βαρκάδα στη λίμνη Νακούρου.
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνα, τζιπ και πούλμαν.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 2 σπάνιες διανυκτερεύσεις στο Βόρειο Σερενγκέτι για να είμαστε δίπλα στη μετανάστευση 
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα στην καλύτερη εποχή του για να το απολαύσουμε 
  • Διασυνοριακό πέρασμα εμπειρία μέσα από Εθνικά Πάρκα από την Τανζανία στην Κένυα

Περίοδοι

  • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

23/07, 13/08



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κένυα - Τανζανία: Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων | 23.07.2024 & 13.08.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info