fb

Ανδαλουσία σε βάθος - Εστρεμαδούρα με τη Γιορτή Feria de Abril στη Σεβίλλη | 17.04.2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μέχρι πρότινος, τα ελληνικά προγράμματα στη νοτιοδυτική Ισπανία, περιορίζονταν, βέβηλα, σε πολύωρες οδικές διαδρομές από τη Μαδρίτη που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας... Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μένει ελάχιστος ωφέλιμος χρόνος σε αυτές τις μαγικές περιφέρειες. Τελικά οι ταξιδιώτες κουρασμένοι, επισκέπτονταν 2-3 πόλεις κλειδιά με την ψυχή στο στόμα, χάνοντας το μεγαλείο τους. Και φυσικά δεν μάθαιναν ποτέ τίποτα για τις κρυφές πόλεις και χωριά με την απαράμιλλη ομορφιά και τη βαθιά ιστορία.

Η Εξτρεμαδούρα είναι ίσως η γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας, γεμάτης με αμέτρητους αρχαιολογικούς θησαυρούς και φυσική ομορφιά. Από την άλλη, η Ανδαλουσία είναι από μόνη της το κλειδί για όλη την ιστορία της Ισπανίας. Από εκεί μπήκαν οι Μαυριτανοί και κατέκτησαν ολόκληρη τη χώρα. Από εκεί ξεκίνησε ο Κολόμβος για την Ανακάλυψη της Αμερικής. Από εκεί άρχισε η Ιερά Εξέταση. Εκεί κατοικούσαν οι βασιλείς μετά την επανάκτηση της Ισπανίας. Εκεί βρέθηκαν και ίχνη του Νεάντερταλ. Εκεί ολοκλήρωσε τους Άθλους του ο Ηρακλής. Εκεί όρισαν οι αρχαίοι Φοίνικες το τέλος του κόσμου…

Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να εξερευνά και να καλύπτει σε βάθος τις σπουδαίες ιστορικές γωνιές της Ευρώπης, οργανώνει αυτό το εξειδικευμένο πρόγραμμα-εμπειρία στη νοτιοδυτική Ισπανία με τέλειες πτήσεις, εξαιρετικές διαμονές σε όλες τις σπουδαίες πόλεις, πλούσιες ξεναγήσεις και επισκέψεις σε όλα τα λαμπρά αξιοθέατα αλλά και στις κρυφές ομορφιές που μόνο οι αβανγκάρντ διεθνείς οδηγοί περιλαμβάνουν. Και φυσικά, επειδή είναι Versus, εντάσσει στο πρόγραμμα και το, υπό βρετανική δικαιοδοσία, Γιβραλτάρ, και περιλαμβάνει στο τελικό κόστος την εξειδικευμένη ξενάγηση στον ιστορικό Βράχο με ειδικά οχήματα και έξτρα ξεναγό, κάτι που συνήθως δίνεται μόνο προαιρετικά…

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα μοναδικό εξερευνητικό πρόγραμμα που ανακαλύπτει τη σπάνια και άγνωστη περιφέρεια Εξτρεμαδούρα στα δυτικά της χώρας, ενώ πηγαίνει και στον Ισπανικό νότο για να θαυμάσετε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ανδαλουσίας (τις ημέρες που η Σεβίλλη γιορτάζει τη δημοφιλή Γιορτή της Άνοιξης), αλλά και το «βρετανικό» Γιβραλτάρ. Ξεκινάμε από την εντυπωσιακή Μέριδα, πρωτεύουσα της Εξτρεμαδούρα και μικρογραφία της Ρώμης, για να περάσουμε στη Κόρδοβα, με το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου που περιλαμβάνει και… γοτθικό καθεδρικό. Σειρά έχει η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη, με το βασιλικό παλάτι Αλκάθαρ, και τη μεγάλη γιορτή του Απρίλη και έπειτα το Χέρεθ και το βαθιά ιστορικό Κάδιθ – πανίσχυρο μονοπωλιακό κέντρο του αποικιακού εμπορίου. Ακολουθεί το Γιβραλτάρ, όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα, πριν πάμε στο Πουέρτο Μπανούς, τα περίφημα Λευκά Χωριά (Ρόντα), απ’ όπου άρχισαν οι ταυρομαχίες και το Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας. Για το τέλος έχουμε αφήσει  τη μαγευτική Γρανάδα, με το ανάκτορο Αλάμπρα και την πανέμορφη Μάλαγα, πατρίδα του Πικάσο. 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικό, πλήρες και αγαπημένο ταξίδι στην Ανδαλουσία που αυτή τη φορά συνδυάζεται τέλεια με την Εξτρεμαδούρα, στην άγνωστη δυτική πλευρά της Ισπανίας, μια περιοχή γεμάτη αρχαιολογικά μνημεία και πλούσια ιστορία. Πρόκειται για ένα ακόμα σωστά οργανωμένο πρόγραμμα, με άνεση χρόνου, που το Versus Travel έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, θα ζήσουμε τη  Feria de Abril, γνωστή και ως Γιορτή του Απρίλη στη Σεβίλλη, την κορυφαία ετήσια γιορτή της πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας, ενώ θα επισκεφτούμε και τον φύλακα των Στενών στις Πύλες του Ηρακλή, το Γιβραλτάρ!

Περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa στην αναχώρηση και την Austrian στην επιστροφή.
  • Διαμονή σε όλες τις ιστορικές πόλεις σε ξενοδοχεία 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες και ημιδιατροφή καθημερινά. Στη Μέριδα θα μείνουμε σε 5*.
  • Περιήγηση στην πόλη-μουσείο Μέριδα, πρωτεύουσα της Εξτρεμαδούρα με τα αμέτρητα Ρωμαϊκά μνημεία.
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα και ξενάγηση στο Γιβραλτάρ, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα και δύο στη Σεβίλλη.
  • Βρισκόμαστε στη Σεβίλλη τις ημέρες που στην πόλη διοργανώνεται η Γιορτή του Απρίλη, ή όπως επίσης είναι γνωστή, Feria de Abril.
  • Μία διανυκτέρευση στη Μέριδα, μία στην Κόρδοβα, μία στη Μάλαγα και μία στη Ρόντα.
  • Πέρα από τα καθιερωμένα, περιλαμβάνει επίσκεψη στη Ρόντα, στα περίφημα Pueblos Blancos (Λευκά Χωριά) στη νότια Ανδαλουσία, μία συστάδα γραφικών οικισμών κτισμένων στις κορυφές λόφων ή σε κοιλάδες με φόντο τα βράχια, με ολόλευκα κτίσματα και ασβεστωμένες αυλές, που φέρνουν στον νου εικόνες από νησιά των Κυκλάδων.
  • Επίσκεψη στο Σετενίλ ντε λας Μποντέγας, όπου τα σπίτια είναι χτισμένα κάτω από έναν τεράστιο βράχο!
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Στο κόστος της συγκεκριμένης εκδρομής περιλαμβάνεται ανάβαση στο Γιβραλτάρ με ειδικά οχήματα – χρήση τοπικών ξεναγών επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε διάφορα σημεία της εκδρομής, φιλοδωρήματα, φόροι πόλεων κτλ. Το κόστος των υπηρεσιών αυτών, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνεται, ανέρχεται στα 100€ περίπου και έχει συνυπολογιστεί στην τιμή της εκδρομής.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη Μαδρίτη. Άφιξη και απευθείας αναχώρηση για την πόλη Μέριδα, πρωτεύουσα και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της αυτόνομης κοινότητας της Εξτρεμαδούρα στη νοτιοδυτική Ισπανία.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΕΡΙΔΑ: περιήγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να γνωρίσουμε τη Μέριδα, μια από τις πιο όμορφες περιοχές ολόκληρης της χώρας. Η Μέριδα είναι χτισμένη στις όχθες του ιστορικού ποταμού Γκουαντιάνα και είναι πλημμυρισμένη με αρχαιότητες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δίνοντάς της το προσωνύμιο «Ρώμη της Ισπανίας». Στη σημερινή μας περιήγηση θα εντυπωσιαστούμε από τα καταπράσινα πάρκα, τα στενά σοκάκια στις υπέροχες ιστορικές γειτονιές και φυσικά τα αμέτρητα υπαίθρια αξιοθέατα, αφού η Μέριδα είναι κυριολεκτικά μια πόλη-μουσείο. Θα περπατήσουμε ανάμεσα από ρωμαϊκές επαύλεις, αμφιθέατρα και αρένες, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς να βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά! Μεταξύ άλλων, το Ρωμαϊκό Θέατρο και η γέφυρα, ο ναός της Αρτέμιδος, και το Ρωμαϊκό υδραγωγείο.
Η συνέχεια της ημέρας θα μας βρει στο δρόμο αφού θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη Κόρδοβα, χτισμένη στις όχθες του θρυλικού Γκουαδαλκιβίρ. Η Κόρδοβα αρχικά ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 169 π.Χ. με την ονομασία Κόρντουμπα. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της όταν κατακτήθηκε από τους Μαυριτανούς τον 8ο αιώνα και έγινε η πρωτεύουσα του εμιράτου της Δαμασκού. Ως και τον 13ο αιώνα, που επανενώθηκε με τα βασίλεια της Ισπανίας, φημιζόταν για τους υποδηματοποιούς της που κατασκεύαζαν δερμάτινα παπούτσια και για τους αργυροχόους της, οι οποίοι προέρχονταν από τη Δαμασκό. Το ιστορικό κέντρο της Κόρδοβα είναι ολόκληρο ένα μνημείο της UNESCO. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αμάλγαμα διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών με κυρίαρχο, όμως, το αραβικό στοιχείο.
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΟΡΔΟΒΑ: περιήγηση – ΣΕΒΙΛΛΗ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την Κόρδοβα: το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης, είναι ο Καθεδρικός Μεθκίτα (στα αραβικά τζαμί). Θεωρείται το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου. Αρχικά ήταν ρωμαϊκός ναός. Στα ερείπιά του έχτισαν οι Βησιγότθοι εκκλησία που τιμούσε τον Άγιο Βικέντιο. Εν συνεχεία οι Άραβες μοίρασαν το κτίσμα σε δύο τμήματα, τζαμί και εκκλησία. Το 785, όμως, ο τότε εμίρης προχώρησε σε λύση πιο ριζική: κατεδάφισε τα πάντα και οικοδόμησε ένα μεγαλοπρεπές τέμενος. Οι διάδοχοί του το επεξέτειναν και το βελτίωσαν.
Οι χριστιανοί άρχοντες, όταν ανακατέλαβαν την περιοχή, το μετέτρεψαν σε Καθεδρικό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το 1523, όμως, προέβησαν σε πιο ρηξικέλευθη λύση: ανέγειραν σταυροειδή ναό γοτθικού ρυθμού στο εσωτερικό του τζαμιού. Οκτακόσιοι πενήντα κίονες από γρανίτη, όνυχα και μάρμαρο, ύψους 4-13 μέτρων και συνδεόμενοι με πολύχρωμες αψίδες, στηρίζουν τα 19 κλίτη του οικοδομήματος. Οι πολυέλαιοι, οι ξύλινες οροφές με τα χρυσοποίκιλτα ψηφιδωτά, οι θόλοι και οι κόγχες του ναού, αλλά κυρίως ο πλούτος στη διακόσμηση του μιχράμπ κόβουν την ανάσα.
Μετά τη βόλτα μας στην Κόρδοβα συνεχίζουμε οδικώς για τη μεγάλη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τη Μεθκίτα της Κόρδοβα, παρακαλείσθε να το δηλώσετε εγκαίρως στον αρχηγό της εκδρομής, ώστε με τη βοήθειά του, και με τον τοπικό ξεναγό, να γίνει η προαγορά των εισιτηρίων. Το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.

4η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ: περιήγηση (Feria de Abril)

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ, 76 χλμ. από τις εκβολές του στον Ατλαντικό, ιδρύθηκε -σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία- από τον Ηρακλή με την ονομασία Ίσπαλις. Οι Άραβες την κατέλαβαν το 712 μ.Χ., αραβοποίησαν την ονομασία της σε Ισμπιλίγια και την οχύρωσαν. Ο Φερδινάνδος Γ´ την κατάκτησε το 1248 και ισπανοποίησε την αραβοποιημένη ονομασία σε Σεβίγια.
Η Σεβίλλη έγινε η πιο σημαντική εμπορική πόλη του βασιλείου της Καστίλης. Από εκεί απέπλευσε ο Χριστόφορος Κολόμβος για την ιστορική εξερευνητική αποστολή του. Επίσης μετά την ανακάλυψη των νέων γαιών, η Σεβίλλη ήταν το αποκλειστικό, για την Ευρώπη, λιμάνι-εμπορικό κέντρο του υπερπόντιου εμπορίου με την Ινδία, την Αμερική και την Αφρική. Ο πλούτος που συγκέντρωσε ήταν τεράστιος.

Με τη σημερινή μας περιήγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν: θα επισκεφτούμε το ιστορικό της κέντρο, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα πάτιος σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα θαυμάσουμε τον τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό Ναό με τον Τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου και το καμπαναριό - παλιό Μιναρέ Χιράλδα (Giralda) ύψους 93 μέτρων.
Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το Βασιλικό Παλάτι Αλκάθαρ (Alcazar). Αμέτρητα δωμάτια που ποικίλλουν σε αρχιτεκτονικό στιλ -από ισλαμικό σε νεοκλασικό- πάτιος και μοναδικής ομορφιάς κήποι συνθέτουν την εικόνα του παλατιού, το οποίο υπήρξε κατοικία πολλών μοναρχών. Σήμερα χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει τη βασιλική οικογένεια ή τους αρχηγούς κράτους που επισκέπτονται την πόλη, και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO από το 1987.
Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται σε δύο από τους πιο ευχάριστους και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής. Απόγευμα ελεύθερο.
Αυτές τις μέρες ωστόσο η Σεβίλλη φοράει τα καλά της, γιορτάζει 24 ώρες το 24ωρο και ο λόγος είναι η διεθνούς εμβέλειας Feria de Sevilla, η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή της πόλης. Αν και πάντα εορτάζεται τον Απρίλιο (γι’ αυτό και λέγεται Feria de Αbril, «η Γιορτή του Απριλίου»), καθώς κάποιες χρονιές το Καθολικό Πάσχα πέφτει σχετικά αργά, η Φέρια μετακινείται στον Μάιο. Λίγη σημασία ωστόσο έχει αυτό, το σημαντικό είναι πως η πόλη «βυθίζεται» σε ένα ατελείωτο πανηγύρι γεμάτο μουσική, χορούς, γεύσεις και χρώματα, όπου ο καθένας είναι προσκεκλημένος. Ο κύριος όγκος των εκδηλώσεων πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο (recinto ferial), κάθε γωνιά της Σεβίλλης ωστόσο γιορτάζει με τον δικό της τρόπο.
Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα φλαμένκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Διανυκτέρευση.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τα μνημεία του Αλκάθαρ και τον καθεδρικό της Σεβίλλης, παρακαλείσθε να το δηλώσετε εγκαίρως στον αρχηγό της εκδρομής, ώστε με τη βοήθειά του, και με τον τοπικό ξεναγό, να γίνει η προαγορά των εισιτηρίων. Το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.

5η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ – ΚΑΔΙΘ

Αφήνουμε σήμερα τη Σεβίλλη και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Ανδαλουσία, με πρώτο μας σταθμό τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα. Η Χερέθ, σε όλη την ιστορία της ήταν μία οινοπαραγωγός πόλη και περιοχή, η οποία έγινε πανίσχυρη με την ανακάλυψη των νέων γαιών. Εμπορευόταν κρασί και άλλα γεωργικά προϊόντα μέσω της Σεβίλλης και συγκέντρωσε πλήθος γαιοκτημόνων. Λόγω της εγγύτητας με την Αφρική, έγινε και κέντρο εμπορίου λευκής σαρκός. Οι σκλάβοι προορίζονταν για τους αμπελώνες. Σήμερα η Χερέθ ντε λα Φροντέρα είναι διάσημη για το Mπράντι  Jerez, το οποίο έχει Ονομασία Προέλευσης. Το κρασί παραγόταν στην περιοχή από τους ρωμαϊκούς χρόνους, με την απόσταξη να καθιερώνεται από τους Άραβες… Στη βόλτα μας στη Χερέθ θα δούμε το εξαιρετικά καλοδιατηρημένο μαυριτανικό φρούριο του 11ου αι. και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της.
Συνεχίζουμε για το Κάδιθ (τα αρχαία Γάδειρα) κοντά στο Στενό του Γιβραλτάρ. Η πόλη βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο που βλέπει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι χτισμένη πάνω σε βράχο, ο οποίος ενώνεται με μια μικρή λωρίδα στεριάς, και δρόμο, με την ηπειρωτική περιοχή στον Κόλπο του Κάδιθ. Τον Μεσαίωνα, μετά τα εξερευνητικά ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου το 1492, τα ισπανικά πλοία που μετέφεραν θησαυρούς από την Αμερική χρησιμοποιούσαν το Κάδιθ σαν ενδιάμεσο λιμάνι κι έτσι έγινε μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ευρώπης. Εμείς σήμερα στη βόλτα μας θα δούμε πάλλευκα κτίσματα, δαιδαλώδη δρομάκια που οδηγούν σε πλατείες και καταπράσινα πάρκα, αλλά και εντυπωσιακά κτίρια με έντονη την επιρροή από τη μαυριτανική αρχιτεκτονική. Θα δούμε επίσης πάρκα με τροπικά φυτά, που όπως λέγεται, έφερε ο Κολόμβος από τα ταξίδια του στον Νέο Κόσμο.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΑΔΙΘ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΠΑΝΟΥΣ – ΡΟΝΤΑ (Λευκά Χωριά)

Επόμενος σταθμός της ημέρας το θρυλικό Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ, είναι μια μικρή βραχώδης μύτη στο νότιο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου. Στο σημείο εκείνο, γνωστό και ως Στενό του Γιβραλτάρ, ενώνονται η Μεσόγειος Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ως απομεινάρι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το Γιβραλτάρ αποτελεί Βρετανικό Έδαφος.

Ο Βράχος του Γιβραλτάρ, πέρα από σημάδι των ναυτικών που μπαίνουν και βγαίνουν από τη Μεσόγειο, είναι διάσημος για τα σπήλαιά του. Και συγκεκριμένα για το Σπήλαιο Γκόραμ όπου έχουν βρεθεί πέτρινα εργαλεία, εστίες (τζάκια) και οστά ζώων, που χρονολογούνται από περίπου 40.000 χρόνια πριν και μαρτυρούν ότι κατοικούνταν από τους Νεάντερταλ. Κατά την αρχαιότητα, το Γιβραλτάρ θεωρούνταν τόπος θρησκευτικής και συμβολικής σημασίας. Ο Βράχος ήταν η βόρεια από τις Ηράκλειες Στήλες των αρχαίων Ελλήνων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ηρακλής χρησιμοποίησε την υπεράνθρωπη δύναμή του για να χωρίσει το όρος που ένωνε την Ευρώπη με την Αφρική και να περάσει ανάμεσα του. Κάνοντας αυτό, ένωσε τον Ατλαντικό με τη Μεσόγειο και σχημάτισε το Στενό του Γιβραλτάρ.
Ο βράχος όμως είναι διάσημος και επειδή φιλοξενεί τη μόνη αποικία πιθήκων στην Ευρώπη. Λένε ότι οι πίθηκοι ήρθαν μαζί με τους Μαυριτανούς το 711. Θα περάσουμε λοιπόν τα σύνορα και θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας (Ο χώρος στο Γιβραλτάρ είναι αρκετά περιορισμένος, οπότε τα πούλμαν σταθμεύουν στην είσοδο και η ξενάγηση γίνεται με μικρά ειδικά οχήματα και ξεναγό).
Θα αρχίσουμε από το Europa Point, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης απέναντι από την Αφρική και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στον Βράχο, περνώντας από τα παλιά παραπήγματα του βρετανικού στρατού. Η θέα του κόλπου και της Αφρικής από ψηλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η σπηλιά του Αγίου Μιχαήλ, με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, η οποία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο.
Θα δούμε τους πιθήκους του Βράχου. Κατηφορίζοντας, θα περάσουμε από Βρετανικά Τούνελ του 18ου αιώνα, που έσκαψαν οι βρετανοί στρατιώτες μέσα στον Βράχο, κατά την Πολιορκία των Ισπανών μαζί με τους Γάλλους. Εκείνη ήταν η 14η και τελευταία πολιορκία του Γιβραλτάρ.
Επόμενος σταθμός μας το γραφικό λιμανάκι του Πουέρτο Μπανούς. Εδώ συχνάζουν διάσημοι κοσμικοί με τα πολυτελή τους κότερα, όπως και στη γειτονική κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη της Μαρμπέγια.
Τέλος, θα καταλήξουμε σε έναν ακόμη καταπληκτικό οικισμό της Ανδαλουσίας, τα Λευκά Χωριά. Είναι συνολικά 25 χωριά, όλα ορεινά, χτισμένα πάνω σε γκρεμούς και φαράγγια. Εμείς θα πάμε στο πιο όμορφο απ’ όλα, τη Ρόντα.
Η Ρόντα, λοιπόν, είναι χτισμένη αντικριστά πάνω σε 2 γκρεμούς που χωρίζονται από το φαράγγι Τάχο. Από τη μια πλευρά είναι η Παλιά Ρόντα και από την άλλη η Νέα Ρόντα. Οι δύο Ρόντες ενώνονται με τη Νέα Γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα. Η Ρόντα πέρα από την ομορφιά της, είναι διάσημη και για τις ταυρομαχίες. Η αρένα της, η Πλάθα ντελ Τόρος κατασκευάστηκε το 1785 και είναι η μεγαλύτερη στην Ισπανία.

Θα πάμε στην αρένα της Ρόντα, θα περιηγηθούμε στον παλιό και στον νέο οικισμό, θα περάσουμε τη γέφυρα κι από κάτω θα δούμε τον ορμητικό χείμαρρο Τάχο. Θα πάμε επίσης στο μαυριτανικό Ανάκτορο Μανδραγόν με τους πανέμορφους κήπους που σχεδιάστηκαν σαν μικρογραφία των Κήπων Χενεραλίφε στη Γρανάδα. Στο παλάτι κατοικούσε ο μαυριτανός βασιλιάς του Μαρόκου και είναι εντυπωσιακά διατηρημένο. 
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΟΝΤΑ (Λευκά Χωριά) – ΣΕΤΕΝΙΛ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΟΝΤΕΓΑΣ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας, ένα ακόμα ιστορικό και γραφικό χωριό, με το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό πως ένα μέρος του είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα, πάνω και δίπλα σε τεράστιους ογκόλιθους! Η καρτποσταλική ομορφιά του Σετενίλ έχει διαφημίσει την Ισπανία και την Ανδαλουσία σε όλο τον κόσμο!
Με πληθυσμό γύρω στους 3000 κατοίκους αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που θα μπορούσε κανείς να επισκεφτεί στην Ισπανία. Οι φυσικές σπηλιές και τα τοιχώματα του Σετενίλ αποτέλεσαν ιδανικά σημεία για τους ντόπιους, ώστε να χτίσουν τα σπίτια τους. Αυτή η ιδιαίτερη τεχνική κατασκευής, η οποία ονομάζεται abrigo bajo rocas, δηλαδή καταφύγιο κάτω από τους βράχους, τους εξυπηρετεί και σε πρακτικά ζητήματα, αφού τους προσφέρει τόσο ζέστη το χειμώνα όσο και δροσιά το καλοκαίρι. Λέγεται μάλιστα ότι το μέρος κατοικείται από την προϊστορική περίοδο.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Γρανάδα που είναι ο τελικός προορισμός μας για σήμερα. Η Γρανάδα είναι μία από τις ωραιότερες και πιο ιστορικές πόλεις της Ισπανίας, χτισμένη επί τριών λόφων της Σιέρρα Νεβάδα, στη συμβολή δύο ποταμών, του Χενίλ και του Ντάρο, σε υψόμετρο 738 μέτρων. Η πόλη απαρτίζεται από τρία τμήματα που ιδρύθηκαν σε διαφορετικές περιόδους: την Αντεκερουέλα, το Αλμπαϊθίν και την κυρίως Γρανάδα. Ο σπουδαίος ποιητής Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα γεννήθηκε στη Γρανάδα ενώ η ονομασία της πόλης οφείλεται στις ροδιές που φύονται στην περιοχή. Η πόλη φημίζεται και για τον κοσμοπολιτισμό και τη νυχτερινή ζωή της − λειτουργούν 3000 καφέ, μπαρ και εστιατόρια και παντού χορεύουν φλαμένκο…

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ: Αλάμπρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να δούμε το σύμβολο της πόλης, το Ανάκτορο Αλάμπρα, ένα αριστούργημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα. Αν ένα κτίριο σε όλο τον κόσμο εκφράζει καλύτερα τη λέξη αραβούργημα, είναι αυτό το ανάκτορο. Χτίστηκε πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο, ο οποίος περιβάλλεται από τα ποτάμια της πόλης. Αρχικώς ήταν καστρόπολη. Μετά, καθώς οι δυναστείες άλλαζαν, μετατράπηκε σε παλάτι με κήπους και κατοικίες των αυλικών, των αξιωματούχων και των υπηρετών. Η λεπτομέρεια στην αρχιτεκτονική και στη διακόσμηση καθενός κτιρίου, στο συγκρότημα Αλάμπρα, είναι απαράμιλλη.
Όταν το εμιράτο της Γρανάδας επανενώθηκε με τα βασίλεια της Ισπανίας, τον 15ο αιώνα οι Καθολικοί βασιλείς Φερδινάνδος (της Αραγωνίας) και Ισαβέλλα (της Καστίλλης) μετακόμισαν στην Αλάμπρα και άλλαξαν χρήση σε πολλά από τα κτίρια. Σε μία από τις αίθουσες του παλατιού, το 1492, ο Χριστόφορος Κολόμβος έλαβε την εντολή από το βασιλικό ζεύγος να ξεκινήσει για το εξερευνητικό ταξίδι του που οδήγησε στην ανακάλυψη της Αμερικής. Άρα η Αλάμπρα, που θα δούμε σήμερα, πέρα από αρχιτεκτονικό αριστούργημα είναι και τοπόσημο που συμβολίζει την αλλαγή ολόκληρου του κόσμου. Σήμερα στεγάζει επίσης το ομώνυμο μουσείο, στο οποίο εκτίθενται αντικείμενα και κειμήλια του παλατιού, καθώς και το Μουσείο Τέχνης της Γρανάδας. Ο Φερδινάνδος και η Ισαβέλλα είναι θαμμένοι στο παρεκκλήσι του Καθεδρικού Ναού.
Ελεύθερο απόγευμα για να περπατήσουμε στην πόλη. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΛΑΓΑ: περιήγηση

Πρωινό και αναχωρούμε αμέσως για Μάλαγα. Κατά την άφιξή μας ξεκινά και η πανοραμική περιήγηση στην πόλη-γενέτειρα του Πάμπλο Πικάσο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της πόλης είναι το επιβλητικό μαυριτανικό κάστρο Αλκαθάμπα, του 8ου αιώνα. Κάτω από τα τείχη βρίσκεται και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα, από το οποίο σώζονται τμήματα: οι Μαυριτανοί αφαίρεσαν μέρη του για την κατασκευή του φρουρίου και εν συνεχεία οι Χριστιανοί άλλα κομμάτια για να κατασκευάσουν τον Καθεδρικό Ναό. Η κατασκευή του καθεδρικού, κράτησε 2 αιώνες (1528-1728) λόγω οικονομικών δυσχερειών… Και ενώ στο αρχικό σχέδιο οι πύργοι-καμπαναριά ήταν 2, τελικά υψώθηκε μόνο ο ένας. Εξ ου και η ονομασία Μανκίτα, δηλαδή Μονόχειρ.

Το απόγευμά μας θα είναι ελεύθερο για να εξερευνήσουμε μόνοι μας την πόλη.

10η ημέρα: ΜΑΛΑΓΑ – Πτήση επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για μια σύντομη βόλτα και νωρίς το μεσημέρι μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

17/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1800

17/04/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

OS 386

26/04/2024

ΜΑΛΑΓΑ – BIENNH

13:40

16:45

OS 807

26/04/2024

BIENNH – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:35

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* (2 διανυκτερεύσεις στην Γρανάδα, 2 στην Σεβίλλη, 1 στο Γιβραλτάρ, 1 στην Μάλαγα, 1 στην Κόρδοβα, 1 στη Ρόντα) και 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* στη Μέριδα.
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα στο Γιβραλτάρ και ξενάγηση, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (μπουφέ πρωινό και δείπνο στο ξενοδοχείο).
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικό οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 376 
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Φλαμένκο Show: Παραστάσεις σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ανδαλουσίας. Μπορείτε να δειπνήσετε ή να πάρετε ένα ποτό. Κόστος περίπου  35 - 40 € με ποτό και μεταφορά.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για την είσοδο στην Αλάμπρα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για την πιστοποίηση και την αποφυγή μαύρης αγοράς.

Για την είσοδο στο ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ είναι απαραίτητη η επίδειξη ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ (σε ισχύ). Η Αστυνομική Ταυτότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ

Η είσοδος και η ξενάγηση ως ομάδα (γκρουπ) σε πολλά μνημεία της Ανδαλουσίας,  όπως η Αλάμπρα – Ανάκτορο Ναζαριστών – το Αλκάθαρ και η Χιράλδα στην Σεβίλλη και άλλα, δεν είναι εφικτή καθ’ ότι προϋποθέτει πολύ έγκαιρη ονομαστική κράτηση και πληρωμή, με ταυτοπροσωπία (διαβατήριο ή ταυτότητα) (από 1 έτος έως 30 ημέρες πριν την επίσκεψη στο μνημείο)   .

Επίσης οι ξεναγήσεις των γκρουπ εντός των μνημείων περιορίζονται σε ομάδες έως 20  ατόμων, που τελικά καθιστά ανέφικτη την ορθή εκτέλεση του προγράμματος μας, υπό ένα αρχηγό συνοδό.

Εφόσον επιθυμείτε να επισκεφθείτε εσωτερικά τα μνημεία αυτά θα πρέπει οι κρατήσεις σας να γίνονται  ατομικά από την επίσημη ιστοσελίδα των μνημείων, για τις ημέρες που το ταξίδι σας θα βρίσκεται στην συγκεκριμένη πόλη.

Ιστοσελίδες για αγορά εισιτηρίων για την Αλάμπρα και το Αλκάθαρ:

https://alhambra-entradas.org/en/?gclid=EAIaIQobChMIjqD_w96xgwMVVwUGAB2IjwYEEAAYAiAAEgJ_ifD_BwE

https://www.alcazarsevilla.org/en/home/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
 Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικό, πλήρες και αγαπημένο ταξίδι στην Ανδαλουσία που αυτή τη φορά συνδυάζεται τέλεια με την Εξτρεμαδούρα, στην άγνωστη δυτική πλευρά της Ισπανίας, μια περιοχή γεμάτη αρχαιολογικά μνημεία και πλούσια ιστορία. Πρόκειται για ένα ακόμα σωστά οργανωμένο πρόγραμμα, με άνεση χρόνου, που το Versus Travel έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, θα ζήσουμε τη  Feria de Abril, γνωστή και ως Γιορτή του Απρίλη στη Σεβίλλη, την κορυφαία ετήσια γιορτή της πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας, ενώ θα επισκεφτούμε και τον φύλακα των Στενών στις Πύλες του Ηρακλή, το Γιβραλτάρ!

Περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa στην αναχώρηση και την Austrian στην επιστροφή.
  • Διαμονή σε όλες τις ιστορικές πόλεις σε ξενοδοχεία 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες και ημιδιατροφή καθημερινά. Στη Μέριδα θα μείνουμε σε 5*.
  • Περιήγηση στην πόλη-μουσείο Μέριδα, πρωτεύουσα της Εξτρεμαδούρα με τα αμέτρητα Ρωμαϊκά μνημεία.
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα και ξενάγηση στο Γιβραλτάρ, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα και δύο στη Σεβίλλη.
  • Βρισκόμαστε στη Σεβίλλη τις ημέρες που στην πόλη διοργανώνεται η Γιορτή του Απρίλη, ή όπως επίσης είναι γνωστή, Feria de Abril.
  • Μία διανυκτέρευση στη Μέριδα, μία στην Κόρδοβα, μία στη Μάλαγα και μία στη Ρόντα.
  • Πέρα από τα καθιερωμένα, περιλαμβάνει επίσκεψη στη Ρόντα, στα περίφημα Pueblos Blancos (Λευκά Χωριά) στη νότια Ανδαλουσία, μία συστάδα γραφικών οικισμών κτισμένων στις κορυφές λόφων ή σε κοιλάδες με φόντο τα βράχια, με ολόλευκα κτίσματα και ασβεστωμένες αυλές, που φέρνουν στον νου εικόνες από νησιά των Κυκλάδων.
  • Επίσκεψη στο Σετενίλ ντε λας Μποντέγας, όπου τα σπίτια είναι χτισμένα κάτω από έναν τεράστιο βράχο!
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Στο κόστος της συγκεκριμένης εκδρομής περιλαμβάνεται ανάβαση στο Γιβραλτάρ με ειδικά οχήματα – χρήση τοπικών ξεναγών επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε διάφορα σημεία της εκδρομής, φιλοδωρήματα, φόροι πόλεων κτλ. Το κόστος των υπηρεσιών αυτών, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνεται, ανέρχεται στα 100€ περίπου και έχει συνυπολογιστεί στην τιμή της εκδρομής.

 

Highlights

  • Θαυμάστε τους Ρωμαϊκούς ναούς και τα αρχαία θέατρα που στα οποία παίζονται παραστάσεις μέχρι και τις μέρες μας στη Μέριδα, πρωτεύουσα της Εξτρεμαδούρα
  • Περιηγηθείτε στην πανέμορφη Κόρδοβα με το μεγαλύτερο τέμενος στον Δυτικό Κόσμο, που εν συνεχεία έγινε καθεδρικός, για να επισκιάσει την Αγιά Σοφιά
  • Απολαύστε την πανέμορφη Σεβίλλη, με το λιμάνι της στον ποταμό Γουαλδακιβίρ, απ΄όπου ξεκίνησε ο Κολόμβος για την Ανακάλυψη της Αμερικής
  • Αφεθείτε στους εορταστικούς ρυθμούς της Σεβίλλης, στη παραδοσιακή Γιορτή της Άνοιξης
  • Εξερευνήστε τον Βράχο του Γιβραλτάρ με τις μυθικές Ηράκλειες Στήλες, τα σπήλαια του Νεάντερταλ και τα βρετανικά τούνελ, και θαυμάστε από ψηλά την εντυπωσιακή θέα του κόλπου και της Αφρικής
  • Ανακαλύψτε τα Λευκά Χωριά της Ανδαλουσίας, πατρίδα των διάσημων ισπανικών ταυρομαχιών και τα απίστευτης ομορφιάς παράλια της Κόστα Ντελ Σολ
  • Πιείτε τον καφέ σας σε παραδοσιακό καφενείο χτισμένο κάτω από έναν τεράστιο βράχο στο Σετενίλ ντε λας Μποντέγκας
  • Επισκεφθείτε το παραμυθένιο ανάκτορο Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές πτήσεις με τη Lufthansa στην αναχώρηση και την Austrian στην επιστροφή.
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα και ξενάγηση στο Γιβραλτάρ

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info