fb

Ferias de Andalucia – Οι μεγάλες γιορτές της άνοιξης: Ανδαλουσία – Γιβραλτάρ – Εστρεμαδούρα | 28.04.2024 & 30.04.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Διαβάζοντας τα ελληνικά προγράμματα για την Ανδαλουσία, με λύπη μας διαπιστώναμε πόσο «βέβηλα»  αντιμετωπιζόταν  η  φλογερή  καρδιά  της  Ισπανίας.  Ακούγοντας τα μηνύματα του κόσμου για περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στη νοτιοδυτική Ισπανία, και μετά από επιτόπια έρευνα, διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε αυτό το πανέμορφο τμήμα της χώρας: Ανδαλουσία – Εστρεμαδούρα – Γιβραλτάρ.

Οι μεγάλες γιορτές της άνοιξης στην Ανδαλουσία, οι φημισμένες Φέριας (Ferias) στην Κόρδοβα και στη Χερέθ προβάλλουν τον πολύχρωμο χαρακτήρα αυτής της τόσο πλούσιας σε παραδόσεις περιφέρειας, ό,τι καλύτερο για να μυηθούμε στον πολυσχιδή χαρακτήρα της Ανδαλουσίας. Η Γιορτή των Αυλών, η Γιορτή των Σταυρών, η Γιορτή των Αλόγων προσφέρουν εξασφαλισμένη διασκέδαση, κίνηση, χρώμα…

Παράλληλα, επισκεπτόμαστε άγνωστες, μαγευτικές γωνιές της νότιας Ισπανίας, όπως τα Λευκά Χωριά και τη Ρόντα, προσθέσαμε το απόμακρο Γιβραλτάρ - τη βρετανική σφραγίδα στην Ισπανία - και άλλα πολλά. Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με ένα πρόγραμμα σαν αυτό, που οι Έλληνες ταξιδιώτες αγάπησαν για την πληρότητά του και για τον σωστά κατανεμημένο χρόνο στα αξιοθέατα της περιοχής. Βαθιά και ζεστά συναισθήματα, μεσογειακή αρχιτεκτονική, φλογερή μουσική, εκφραστικοί χοροί, εμπνευσμένοι καλλιτέχνες και πόλεις-υπαίθρια μουσεία με μακραίωνη κουλτούρα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προγράμματος αυτού.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ανδαλουσίας, το βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ αλλά και μια πλούσια εξερεύνηση της Εστρεμαδούρα… τις ημέρες που εξελίσσονται οι Φέριας σε Κόρδοβα και Χερέθ. Ξεκινάμε από την εντυπωσιακή Μέριδα, πρωτεύουσα της Εστρεμαδούρα και μικρογραφία της Ρώμης, για να περάσουμε στη Κόρδοβα που αυτές τις μέρες γιορτάζει τη γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών και τη Γιορτή των Αυλών. Σειρά έχει η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, Σεβίλλη, με το βασιλικό παλάτι Αλκάθαρ, και έπειτα η Χερέθ όπου θα γιορτάσουμε την περίφημη Γιορτή των Αλόγων. Συνεχίζουμε στο βαθιά ιστορικό Κάδιθ και το Αλχεθίρας πριν φτάσουμε στο Γιβραλτάρ, όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Σειρά έχουν το Πουέρτο Μπανούς και τα περίφημα Λευκά Χωριά (Ρόντα), απ’ όπου άρχισαν οι ταυρομαχίες. Για το τέλος αφήσαμε την όμορφη Μάλαγα, πατρίδα του Πικάσο, και τη μαγευτική Γρανάδα, με το ανάκτορο Αλάμπρα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Με το θεματικό αυτό ταξίδι ταξιδεύουμε στην Ανδαλουσία στην καλύτερη στιγμή της, κατά τη διάρκεια των ferias όπως αποκαλούν οι Ανδαλουσιανοί τις περίφημες γιορτές της άνοιξης. Οι γιορτές ξεκίνησαν το 1847 ως παζάρι βοοειδών για να εμπλουτιστούν πολύ στη συνέχεια και να γίνουν γνωστές για το φλαμένγκο, τη διασκέδαση, για τα ολοστόλιστα μπαλκόνια, για τα στολισμένα με λουλούδια ανδαλουσιανά άλογα, για τις ομάδες τραγουδιστών με τις παραδοσιακές μπαλάντες της Ανδαλουσίας συνοδεία της παραδοσιακής κιθάρας.

Στο Versus λοιπόν είμαστε στην Ανδαλουσία στην πιο κατάλληλη περίοδο και έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα με ευρηματικό σχεδιασμό και σπάνιες διανυκτερεύσεις, για να δούμε τις πολύχρωμες αυτές γιορτές!

Στα επιπλέον highlights του προγράμματος ανήκει φυσικά και η σπάνια επίσκεψη στην άγνωστη δυτική Ισπανία με την εξερεύνηση της Εστρεμαδούρα, την ισπανικής περιφέρειας στα σύνορα με τη γειτονική Πορτογαλία. Με τη διαμονή μας στη Μέριδα και την επίσκεψή μας στο Κάθερες θα πάρουμε μια γερή γεύση από όλα όσα έχει να μας προσφέρει η πανέμορφη αυτή περιοχή που βρίθει από απίστευτα μνημεία αιώνων. Ένα  πρόγραμμα σωστά  οργανωμένο, με άνεση χρόνου, που το Versus Travel έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια. Ένα ακόμα εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Versus Travel στη Ανδαλουσία - την ευλογημένη γη του ισπανικού νότου, με τις περίφημες Γιορτές της Άνοιξης.

Περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή αναχώρηση για τη Μαδρίτη με τη Lufthansa και επιστροφή από Μάλαγα με την Austrian.
  • Σπάνιες διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένες πόλεις, ώστε να δούμε από κοντά τις γιορτές και να ζήσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα της αυθεντικής Ανδαλουσίας! Θα παρακολουθήσουμε λοιπόν:
    • Τη Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών στην Κόρδοβα (αναχωρήσεις 28.04 & 30.04)
    • Τη Γιορτή των Αυλών στην Κόρδοβα (αναχώρηση 30.04)
    • τη Γιορτή των Αλόγων στη Χερέθ (αναχώρηση 30.04)
  • Στο ταξίδι αυτό, βρισκόμαστε στην Ανδαλουσία την περίοδο των μεγάλων γιορτών της άνοιξης, των περίφημων Ferias de Andalucia. Λουλούδια στολίζουν τις πλατείες, τους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών. Παντού διοργανώνονται εκδηλώσεις με μουσική και χορό και μικροί πάγκοι προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό. Η γιορτινή ατμόσφαιρα και το γνήσιο ανδαλουσιανό γλέντι δεν διαρκούν μονάχα τις συγκεκριμένες ημέρες της εκάστοτε γιορτής, αλλά και όλο το διάστημα πριν και μετά από αυτές, με διάχυτη τη διασκέδαση, την κίνηση, το χρώμα και τα ανοιξιάτικα αρώματα των λουλουδιών. Κι εμείς θα είμαστε εκεί!
  • Διαμονή σε όλες τις ιστορικές πόλεις και ξενοδοχεία 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Πέρα από τα καθιερωμένα, περιλαμβάνει διαμονή στη Ρόντα, στα περίφημα Pueblos Blancos (Λευκά Χωριά) στη νότια Ανδαλουσία, μία συστάδα γραφικών οικισμών κτισμένων στις κορυφές λόφων ή σε κοιλάδες με φόντο τα βράχια, με ολόλευκα κτίσματα και ασβεστωμένες αυλές, που φέρνουν στον νου εικόνες από νησιά των Κυκλάδων.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα και δύο (2) στη Σεβίλλη.
  • Από μία (1) διανυκτέρευση στη Μέριδα, στο Αλχεθίρας (Γιβραλτάρ), στη Ρόντα και στην Κόρδοβα.
  • Επίσκεψη στο Γιβραλτάρ.
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα και ξενάγηση στο Γιβραλτάρ, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται ως προαιρετική.
  • Επίσκεψη και περιήγηση στην πόλη-μουσείο Μέριδα, πρωτεύουσα της Εστρεμαδούρα με τα αμέτρητα ρωμαϊκά μνημεία.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Στο κόστος της συγκεκριμένης εκδρομής περιλαμβάνονται: ανάβαση στο Γιβραλτάρ με ειδικά οχήματα – χρήση τοπικών ξεναγών επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε διάφορα σημεία της εκδρομής, φιλοδωρήματα, φόροι πόλεων κ.λπ. Το κόστος των υπηρεσιών αυτών, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνεται, ανέρχεται στα 100€ περίπου και έχει συνυπολογιστεί στην τιμή της εκδρομής.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΜΕΡΙΔΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη Μαδρίτη. Άφιξη και απευθείας αναχώρηση οδικώς για την πόλη Κάθερες (Cáceres), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της αυτόνομης κοινότητας της Εστρεμαδούρα, μετά το Μπανταχόθ. Η Παλιά Πόλη του Κάθερες αποτελεί μνημείο της UNESCO, πράγμα όχι τυχαίο καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και καλοδιατηρημένα αστικά συγκροτήματα των περιόδων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Από τα πάμπολλα μνημεία ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας και ο Πύργος Μπουχάκο (το σύμβολο της πόλης), τα οποία θα δούμε στην πανοραμική ξενάγηση στο Κάθερες.
Αναχωρούμε στη συνέχεια με προορισμό τη Μέριδα, πρωτεύουσα της Εστρεμαδούρα, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ισπανία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΕΡΙΔΑ (περιήγηση) – ΚΟΡΔΟΒΑ (Γιορτή των Αυλών, Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να γνωρίσουμε τη Μέριδα, μια από τις πιο όμορφες περιοχές ολόκληρης της χώρας. Η Μέριδα είναι χτισμένη στις όχθες του ιστορικού ποταμού Γκουαντιάνα και είναι πλημμυρισμένη με αρχαιότητες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δίνοντάς της το προσωνύμιο «Ρώμη της Ισπανίας». Στη σημερινή μας περιήγηση θα εντυπωσιαστούμε από τα καταπράσινα πάρκα, τα στενά σοκάκια στις υπέροχες ιστορικές γειτονιές και φυσικά τα αμέτρητα υπαίθρια αξιοθέατα, αφού η Μέριδα είναι κυριολεκτικά μια πόλη-μουσείο. Θα περπατήσουμε ανάμεσα από ρωμαϊκές επαύλεις, αμφιθέατρα και αρένες, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς να βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά! Μεταξύ άλλων, το Ρωμαϊκό Θέατρο και η γέφυρα, ο ναός της Αρτέμιδος και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο.
Η συνέχεια της ημέρας θα μας βρει στον δρόμο, αφού θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη Κόρδοβα, χτισμένη στις όχθες του θρυλικού Γκουαδαλκιβίρ. Η Κόρδοβα αρχικά ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 169 π.Χ. με την ονομασία Κόρντουμπα. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της όταν κατακτήθηκε από τους Μαυριτανούς τον 8ο αιώνα και έγινε η πρωτεύουσα του Εμιράτου της Δαμασκού. Έως και τον 13ο αιώνα που επανενώθηκε με τα βασίλεια της Ισπανίας, φημιζόταν για τους υποδηματοποιούς της που κατασκεύαζαν δερμάτινα παπούτσια και για τους αργυροχόους της, οι οποίοι προέρχονταν από τη Δαμασκό. Το ιστορικό κέντρο της Κόρδοβα είναι ολόκληρο ένα μνημείο της UNESCO. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αμάλγαμα διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών με κυρίαρχο, όμως, το αραβικό στοιχείο.

Αυτές τις μέρες η Κόρδοβα γιορτάζει δύο από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς γιορτές που προσελκύουν επισκέπτες από την Ανδαλουσία και ολόκληρη την Ισπανία: τη Γιορτή των Σταυρών του Μαΐου (Cruces de Mayo) και τη Γιορτή των Αυλών (Feria de los Patios).
Στη Γιορτή των Σταυρών του Μαΐου η πόλη γεμίζει από ολάνθιστους σταυρούς που στολίζουν τις πλατείες και τους δρόμους, σταυροί που φτιάχνονται όχι από ξύλο και μέταλλο, αλλά από εκατοντάδες άνθη και λουλούδια. Πρόκειται για μια παμπάλαια λαϊκή γιορτή που χρωστά τη γέννησή της στις αιωνόβιες παραδόσεις της καθολικής εκκλησίας: εκατοντάδες σταυροί επενδυμένοι με λουλούδια, στολισμένοι με πολύχρωμα μαντίλια και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, τοποθετούνται όχι μόνο σε κεντρικά σημεία και επίσημα κτίρια της Κόρδοβας, αλλά και σε κάθε αυλή και καλντερίμι, σε κάθε στοά και σκεπαστό πέρασμα.
Στη Γιορτή των Αυλών τα περισσότερα σπίτια και δημόσια κτίρια ανοίγουν τις ολάνθιστες αυλές τους στους επισκέπτες και η πόλη ευωδιάζει γιασεμί και γαρύφαλλο! Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσει κανείς στην πόλη, θα συναντήσει δεκάδες «πάτιος» που μπορεί να επισκεφθεί ο καθένας και να θαυμάσει έναν απίστευτο πλούτο λουλουδιών, χρωμάτων και αρωμάτων.
Άφιξη στην… πολύχρωμη και ευωδιαστή Κόρδοβα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΟΡΔΟΒΑ (περιήγηση) – ΣΕΒΙΛΛΗ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την Κόρδοβα: το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης είναι ο Καθεδρικός Μεθκίτα (στα αραβικά τζαμί). Θεωρείται το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου. Αρχικά ήταν ρωμαϊκός ναός. Στα ερείπιά του έχτισαν οι Βησιγότθοι εκκλησία που τιμούσε τον Άγιο Βικέντιο. Εν συνεχεία οι Άραβες μοίρασαν το κτίσμα σε δύο τμήματα, τζαμί και εκκλησία. Το 785, όμως, ο τότε εμίρης προχώρησε σε λύση πιο ριζική: κατεδάφισε τα πάντα και οικοδόμησε ένα μεγαλοπρεπές τέμενος. Οι διάδοχοί του το επεξέτειναν και το βελτίωσαν.
Οι χριστιανοί άρχοντες, όταν ανακατέλαβαν την περιοχή, το μετέτρεψαν σε Καθεδρικό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το 1523, όμως, προέβησαν σε πιο ρηξικέλευθη λύση: ανέγειραν σταυροειδή ναό γοτθικού ρυθμού στο εσωτερικό του τζαμιού. Οκτακόσιοι πενήντα κίονες από γρανίτη, όνυχα και μάρμαρο, ύψους 4-13 μέτρων και συνδεόμενοι με πολύχρωμες αψίδες, στηρίζουν τα 19 κλίτη του οικοδομήματος. Οι πολυέλαιοι, οι ξύλινες οροφές με τα χρυσοποίκιλτα ψηφιδωτά, οι θόλοι και οι κόγχες του ναού, αλλά κυρίως ο πλούτος στη διακόσμηση του μιχράμπ κόβουν την ανάσα.

Μετά τη βόλτα μας στην Κόρδοβα συνεχίζουμε οδικώς για τη μεγάλη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τη Μεθκίτα της Κόρδοβα, παρακαλείσθε να το δηλώσετε εγκαίρως στον αρχηγό της εκδρομής, ώστε με τη βοήθειά του, και με τον τοπικό ξεναγό, να γίνει η προαγορά των εισιτηρίων. Το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.

4η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ: περιήγηση

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ, 76 χλμ. από τις εκβολές του στον Ατλαντικό, ιδρύθηκε -σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία- από τον Ηρακλή με την ονομασία Ίσπαλις. Οι Άραβες την κατέλαβαν το 712 μ.Χ., αραβοποίησαν την ονομασία της σε Ισμπιλίγια και την οχύρωσαν. Ο Φερδινάνδος Γ´ την κατάκτησε το 1248 και ισπανοποίησε την αραβοποιημένη ονομασία σε Σεβίγια.
Η Σεβίλλη έγινε η πιο σημαντική εμπορική πόλη του βασιλείου της Καστίλης. Από εκεί απέπλευσε ο Χριστόφορος Κολόμβος για την ιστορική εξερευνητική αποστολή του. Επίσης, μετά την ανακάλυψη των νέων γαιών, η Σεβίλλη ήταν το αποκλειστικό, για την Ευρώπη, λιμάνι-εμπορικό κέντρο του υπερπόντιου εμπορίου με την Ινδία, την Αμερική και την Αφρική. Ο πλούτος που συγκέντρωσε ήταν τεράστιος.
Με τη σημερινή μας περιήγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν: θα επισκεφτούμε το ιστορικό της κέντρο, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα πάτιος σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ, και θα θαυμάσουμε τον τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό Ναό με τον Τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου και το καμπαναριό - παλιό Μιναρέ Χιράλδα (Giralda) ύψους 93 μέτρων.
Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το Βασιλικό Παλάτι Αλκάθαρ (Alcazar). Αμέτρητα δωμάτια που ποικίλλουν σε αρχιτεκτονικό στιλ -από ισλαμικό σε νεοκλασικό- πάτιος και μοναδικής ομορφιάς κήποι συνθέτουν την εικόνα του παλατιού, το οποίο υπήρξε κατοικία πολλών μοναρχών. Σήμερα χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει τη βασιλική οικογένεια ή τους αρχηγούς κράτους που επισκέπτονται την πόλη, και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO από το 1987.

Στη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε επίσης τη μεσαιωνική εβραϊκή γειτονιά Σάντα Κρουθ, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα αίθρια και θα πάμε σε δύο χαρακτηριστικές πλατείες της Σεβίλλης: την Πλατεία της Ισπανίας και την Πλατεία της Αμερικής. Η πρώτη διαμορφώθηκε το 1929 για τη Διεθνή Ιβηρο-Αμερικανική Έκθεση, με κτίρια νέο-μαυριτανικού, νεομπαρόκ και νέο-αναγεννησιακού ρυθμού. Η Πλατεία της Αμερικής κατασκευάστηκε μεταξύ 1913 και 1916 με αφορμή την ίδια έκθεση, και περιλαμβάνει το Μουσείο Λαϊκών Τεχνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βασιλικό Περίπτερο.
Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται σε δύο από τους πιο ευχάριστους και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής. Απόγευμα ελεύθερο.
Για το βράδυ σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα φλαμένγκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Δείπνο και διανυκτέρευση.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τα μνημεία του Αλκάθαρ και τον καθεδρικό της Σεβίλλης, η κράτηση εισιτηρίων θα πρέπει να γίνει μόνο ατομικά μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους.

5η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ (Γιορτή των Αλόγων) – ΚΑΔΙΘ – ΑΛΧΕΘΙΡΑΣ

Αφήνουμε σήμερα τη Σεβίλλη και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Ανδαλουσία, με πρώτο μας σταθμό τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα. Η Χερέθ, σε όλη την ιστορία της ήταν μία οινοπαραγωγός πόλη και περιοχή, η οποία έγινε πανίσχυρη με την ανακάλυψη των νέων γαιών. Εμπορευόταν κρασί και άλλα γεωργικά προϊόντα μέσω της Σεβίλλης και συγκέντρωσε πλήθος γαιοκτημόνων. Λόγω της εγγύτητας με την Αφρική έγινε και κέντρο εμπορίου λευκής σαρκός. Οι σκλάβοι προορίζονταν για τους αμπελώνες. Σήμερα η Χερέθ ντε λα Φροντέρα είναι διάσημη για το μπράντι Jerez, το οποίο έχει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Το κρασί παραγόταν στην περιοχή από τους ρωμαϊκούς χρόνους, με την απόσταξη να καθιερώνεται από τους Άραβες…
Στη βόλτα μας στη Χερέθ θα δούμε το εξαιρετικά καλοδιατηρημένο μαυριτανικό φρούριο του 11ου αι. και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της. Η παρουσία μας στη Χερέθ συμπίπτει με τον εορτασμό της μεγαλύτερης και σίγουρα πιο γνωστής παραδοσιακής γιορτής της πόλης. Πρόκειται για τη Γιορτή των Αλόγων (Feria de Caballo), μια μακραίωνη παράδοση που αναζητά τις ρίζες της στο μακρινό 1284! Ο εκθεσιακός χώρος González de Hontoria φιλοξενεί ιππικούς αγώνες, διαγωνισμούς και επιδείξεις, ενώ φυσικά το κρασί ρέει άφθονο και οι σεβιγιάνας δεν σταματούν στιγμή!

Συνεχίζουμε για το Κάδιθ (τα αρχαία Γάδειρα) κοντά στο Στενό του Γιβραλτάρ. Η πόλη βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο που βλέπει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι χτισμένη πάνω σε βράχο, ο οποίος ενώνεται με μια μικρή λωρίδα στεριάς και δρόμο, με την ηπειρωτική περιοχή στον Κόλπο του Κάδιθ. Τον Μεσαίωνα, μετά τα εξερευνητικά ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου το 1492, τα ισπανικά πλοία που μετέφεραν θησαυρούς από την Αμερική χρησιμοποιούσαν το Κάδιθ ως ενδιάμεσο λιμάνι, κι έτσι έγινε μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ευρώπης.
Εμείς σήμερα στη βόλτα μας θα δούμε πάλλευκα κτίσματα, δαιδαλώδη δρομάκια που οδηγούν σε πλατείες και καταπράσινα πάρκα, αλλά και εντυπωσιακά κτίρια με έντονη την επιρροή από τη μαυριτανική αρχιτεκτονική. Θα δούμε επίσης πάρκα με τροπικά φυτά, που όπως λέγεται, έφερε ο Κολόμβος από τα ταξίδια του στον Νέο Κόσμο.
Μετά την ξενάγησή μας στο Κάδιθ θα αναχωρήσουμε για τον τελικό προορισμό της ημέρας, το γειτονικό Αλχεθίρας. Το Αλχεθίρας είναι η αρχαία ελληνική Καρτηία. Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο ονομαζόταν Πόρτους Άλμπους. Το 711 κατελήφθη από τους Μαυριτανούς και ήταν το ορμητήριό τους για την ταχεία κατάληψη ολόκληρης της Ισπανίας. Τότε ονομάστηκε Αλ Τζαζίρα, εξ ου και η σημερινή ισπανοποιημένη ονομασία της πόλης. Στην επανάκτηση, το Αλχεθίρας καταστράφηκε ολοσχερώς. Επανιδρύθηκε από τους Ισπανούς πρόσφυγες του Γιβραλτάρ το 1704 και ανοικοδομήθηκε το 1760 στο υφιστάμενο πολεοδομικό σχέδιο.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΑΛΧΕΘΙΡΑΣ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΠΑΝΟΥΣ – ΡΟΝΤΑ (Λευκά Χωριά)

Επόμενος σταθμός μας σε αυτό το οδοιπορικό στη νότια Ισπανία, το θρυλικό Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ είναι μια μικρή βραχώδης μύτη στο νότιο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου. Στο σημείο εκείνο, γνωστό και ως Στενό του Γιβραλτάρ, ενώνονται η Μεσόγειος Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ως απομεινάρι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το Γιβραλτάρ αποτελεί Βρετανικό Έδαφος.

Ο Βράχος του Γιβραλτάρ, πέρα από σημάδι των ναυτικών που μπαίνουν και βγαίνουν από τη Μεσόγειο, είναι διάσημος για τα σπήλαιά του. Και συγκεκριμένα για το Σπήλαιο Γκόραμ όπου έχουν βρεθεί πέτρινα εργαλεία, εστίες (τζάκια) και οστά ζώων, που χρονολογούνται από περίπου 40.000 χρόνια πριν και μαρτυρούν ότι κατοικούνταν από τους Νεάντερταλ.
Κατά την αρχαιότητα, το Γιβραλτάρ θεωρούνταν τόπος θρησκευτικής και συμβολικής σημασίας. Ο Βράχος ήταν η βόρεια από τις Ηράκλειες Στήλες των αρχαίων Ελλήνων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ηρακλής χρησιμοποίησε την υπεράνθρωπη δύναμή του για να χωρίσει το όρος που ένωνε την Ευρώπη με την Αφρική και να περάσει ανάμεσά του. Κάνοντας αυτό, ένωσε τον Ατλαντικό με τη Μεσόγειο και σχημάτισε το Στενό του Γιβραλτάρ.
Ο βράχος όμως είναι διάσημος και επειδή φιλοξενεί τη μόνη αποικία πιθήκων στην Ευρώπη. Λένε ότι οι πίθηκοι ήρθαν μαζί με τους Μαυριτανούς το 711.
Θα περάσουμε, λοιπόν, τα σύνορα και θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας (ο χώρος στο Γιβραλτάρ είναι αρκετά περιορισμένος, οπότε τα πούλμαν σταθμεύουν στην είσοδο και η ξενάγηση γίνεται με μικρά ειδικά οχήματα και ξεναγό).
Θα αρχίσουμε από το Europa Point, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης απέναντι από την Αφρική, και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στον Βράχο, περνώντας από τα παλιά παραπήγματα του βρετανικού στρατού. Η θέα του κόλπου και της Αφρικής από ψηλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η σπηλιά του Αγίου Μιχαήλ, με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, η οποία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο.
Θα δούμε, ασφαλώς, και τους περίφημους πιθήκους του Βράχου. Κατηφορίζοντας, θα περάσουμε από Βρετανικά Τούνελ του 18ου αιώνα, που έσκαψαν οι βρετανοί στρατιώτες μέσα στον Βράχο, κατά την Πολιορκία των Ισπανών μαζί με τους Γάλλους. Εκείνη ήταν η 14η και τελευταία πολιορκία του Γιβραλτάρ.
Επόμενος σταθμός μας το γραφικό λιμανάκι του Πουέρτο Μπανούς. Εδώ συχνάζουν διάσημοι κοσμικοί με τα πολυτελή τους κότερα, όπως και στη γειτονική κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη της Μαρμπέγια.
Τέλος, θα καταλήξουμε σε έναν ακόμη καταπληκτικό οικισμό της Ανδαλουσίας, τα Λευκά Χωριά. Είναι συνολικά 25 χωριά, όλα ορεινά, χτισμένα πάνω σε γκρεμούς και φαράγγια. Εμείς θα πάμε στο πιο όμορφο απ’ όλα, τη Ρόντα.
Η Ρόντα, λοιπόν, είναι χτισμένη αντικριστά πάνω σε 2 γκρεμούς που χωρίζονται από το φαράγγι Τάχο. Από τη μια πλευρά είναι η Παλιά Ρόντα και από την άλλη η Νέα Ρόντα. Οι δύο Ρόντες ενώνονται με τη Νέα Γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα. Η Ρόντα πέρα από την ομορφιά της, είναι διάσημη και για τις ταυρομαχίες. Η αρένα της, η Πλάθα ντελ Τόρος κατασκευάστηκε το 1785 και είναι η μεγαλύτερη στην Ισπανία.

Θα πάμε στην αρένα της Ρόντα, θα περιηγηθούμε στον παλιό και στον νέο οικισμό, θα περάσουμε τη γέφυρα κι από κάτω θα δούμε τον ορμητικό χείμαρρο Τάχο. Θα πάμε επίσης στο μαυριτανικό Ανάκτορο Μανδραγόν με τους πανέμορφους κήπους που σχεδιάστηκαν σαν μικρογραφία των Κήπων Χενεραλίφε στη Γρανάδα. Στο παλάτι κατοικούσε ο μαυριτανός βασιλιάς του Μαρόκου και είναι εντυπωσιακά διατηρημένο. 
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΟΝΤΑ (Λευκά Χωριά) – ΜΑΛΑΓΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για Μάλαγα. Κατά την άφιξή μας ξεκινά και η πανοραμική περιήγηση στην πόλη-γενέτειρα του Πάμπλο Πικάσο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της πόλης είναι το επιβλητικό μαυριτανικό κάστρο Αλκαθάμπα, του 8ου αιώνα. Κάτω από τα τείχη βρίσκεται και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα, από το οποίο σώζονται τμήματα: οι Μαυριτανοί αφαίρεσαν μέρη του για την κατασκευή του φρουρίου και εν συνεχεία οι Χριστιανοί άλλα κομμάτια για να κατασκευάσουν τον Καθεδρικό Ναό. Η κατασκευή του καθεδρικού, κράτησε 2 αιώνες (1528-1728) λόγω οικονομικών δυσχερειών… Και ενώ στο αρχικό σχέδιο οι πύργοι-καμπαναριά ήταν 2, τελικά υψώθηκε μόνο ο ένας. Εξ ου και η ονομασία Μανκίτα, δηλαδή Μονόχειρ.
Ελεύθερος χρόνος στη Μάλαγα για να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο την πόλη, πριν αναχωρήσουμε για τη Γρανάδα που είναι ο τελικός προορισμός μας για σήμερα.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ: περιήγηση

Η Γρανάδα είναι μία από τις ωραιότερες και πιο ιστορικές πόλεις της Ισπανίας, χτισμένη επί τριών λόφων της Σιέρρα Νεβάδα, στη συμβολή δύο ποταμών, του Χενίλ και του Ντάρο, σε υψόμετρο 738 μέτρων. Η πόλη απαρτίζεται από τρία τμήματα που ιδρύθηκαν σε διαφορετικές περιόδους: την Αντεκερουέλα, το Αλμπαϊθίν και την κυρίως Γρανάδα. Ο σπουδαίος ποιητής Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα γεννήθηκε στη Γρανάδα, ενώ η ονομασία της πόλης οφείλεται στις ροδιές που φύονται στην περιοχή. Η πόλη φημίζεται και για τον κοσμοπολιτισμό και τη νυχτερινή ζωή της − λειτουργούν 3000 καφέ, μπαρ και εστιατόρια και παντού χορεύουν φλαμένγκο…

Πάμε να γνωρίσουμε το «Ρόδο της Ανδαλουσίας», όπως αποκαλούσαν οι Μαυριτανοί τη Γρανάδα, με πρώτη μας επίσκεψη στο μνημείο-σύμβολο της πόλης, το Ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO.

Στα μαγικά της patio, ανάμεσα στο κελάηδημα των πουλιών και τους ήχους των νερών που πηγάζουν από τα απίθανα σιντριβάνια της, μοιάζει να αντηχούν ακόμα επικλήσεις του Αλλάχ και στίχοι του αιώνιου έρωτα. Εδώ ήταν η αίθουσα στην οποία ο Κολόμβος πήρε την άδεια να ξεκινήσει την υπερπόντια εκστρατεία του από τους καθολικούς βασιλείς Φερδινάνδο και Ισαβέλλα το 1492, ακριβώς τη χρονιά της ανακατάληψης της Γρανάδας από τους χριστιανούς.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τους Κήπους Generalife, τους «Κήπους του Παραδείσου», με λίμνες, καταρράκτες, σιντριβάνια, δένδρα και λουλούδια, όπου κυριαρχεί η μυρωδιά του γιασεμιού και της αναρριχώμενης τριανταφυλλιάς, που μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι στοχασμού και φαντασίας από την εποχή των χαλίφηδων, των χαρεμιών, του αισθησιασμού, των ευνούχων και της αραβικής δύναμης. (Η είσοδος στο Ανάκτορο των Ναζαριστών και τους κήπους  Χενεραλίφε δεν περιλαμβάνονται. Εφόσον επιθυμείτε να το επισκεφθείτε  η κράτηση θα πρέπει να γίνει μόνο ατομικά)

Για το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην παλιά αραβική συνοικία Αλμπαϊθίν (Albaycin, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), έναν συναρπαστικό λαβύρινθο από στενά σοκάκια με ασπρισμένα σπίτια και εσωτερικούς περιποιημένους κήπους ή στο Λόφο Sacromonte, γνωστό για τις σπηλιές του και τη συνοικία των τσιγγάνων, όπου πιθανόν να δείτε τσιγγάνες να χορεύουν γνήσιο, αυθεντικό φλαμένγκο. Δείπνο και διανυκτέρευση

9η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΛΑΓΑ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μάλαγα για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1599 € 450 €
Twin Room 1599 € 450 €
Triple Room 1599 € 450 €
Single Room 2249 € 450 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1599 € 450 €
Twin Room 1599 € 450 €
Triple Room 1599 € 450 €
Single Room 2249 € 450 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1819 € 450 €
Twin Room 1819 € 450 €
Triple Room 1819 € 450 €
Single Room 2469 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1819 € 450 €
Twin Room 1819 € 450 €
Triple Room 1819 € 450 €
Single Room 2469 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 0 €
Twin Room 2299 € 0 €
Triple Room 2299 € 0 €
Single Room 2949 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2299 € 0 €
Twin Room 2299 € 0 €
Triple Room 2299 € 0 €
Single Room 2949 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1757

28/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1800

28/04/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

OS 386

06/05/2024

ΜΑΛΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:40

16:45

OS 807

06/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:35

9 ημέρες / 8 διανυκτερεύσεις
Θα είμαστε στην Κόρδοβα τη 2η και 3η ημέρα του προγράμματος
για τους εορτασμούς της Γιορτής των Μαγιάτικων Σταυρών.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1757

30/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1800

30/04/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

OS 386

08//2024

ΜΑΛΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:40

16:45

OS 807

08/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:35

9 ημέρες / 8 διανυκτερεύσεις
Θα είμαστε στην Κόρδοβα τη 2η ημέρα του προγράμματος για τη Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών και την 3η ημέρα για τη Γιορτή των Αυλών. Την 5η ημέρα θα δούμε τη Γιορτή των Αλόγων στη Χερέθ.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* (2 διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα, 2 στη Σεβίλλη, 1 στη Μέριδα, 1 στην Κόρδοβα, 1 στο Αλχεθίρας, 1 στη Ρόντα).
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα στο Γιβραλτάρ και ξενάγηση, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικό οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 450 
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για την είσοδο στην Αλάμπρα είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για την πιστοποίηση και την αποφυγή μαύρης αγοράς.

Για την είσοδο στο ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ είναι απαραίτητη η επίδειξη ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ (σε ισχύ). Η Αστυνομική Ταυτότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ

Η είσοδος και η ξενάγηση ως ομάδα (γκρουπ) σε πολλά μνημεία της Ανδαλουσίας,  όπως η Αλάμπρα – Ανάκτορο Ναζαριστών – το Αλκάθαρ και η Χιράλδα στην Σεβίλλη και άλλα, δεν είναι εφικτή καθ’ ότι προϋποθέτει πολύ έγκαιρη ονομαστική κράτηση και πληρωμή, με ταυτοπροσωπία (διαβατήριο ή ταυτότητα) (από 1 έτος έως 30 ημέρες πριν την επίσκεψη στο μνημείο)   .

Επίσης οι ξεναγήσεις των γκρουπ εντός των μνημείων περιορίζονται σε ομάδες έως 20  ατόμων, που τελικά καθιστά ανέφικτη την ορθή εκτέλεση του προγράμματος μας, υπό ένα αρχηγό συνοδό.

Εφόσον επιθυμείτε να επισκεφθείτε εσωτερικά τα μνημεία αυτά θα πρέπει οι κρατήσεις σας να γίνονται  ατομικά από την επίσημη ιστοσελίδα των μνημείων, για τις ημέρες που το ταξίδι σας θα βρίσκεται στην συγκεκριμένη πόλη.

Ιστοσελίδες για αγορά εισιτηρίων για την Αλάμπρα και το Αλκάθαρ:

https://alhambra-entradas.org/en/?gclid=EAIaIQobChMIjqD_w96xgwMVVwUGAB2IjwYEEAAYAiAAEgJ_ifD_BwE

https://www.alcazarsevilla.org/en/home/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
 Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Με το θεματικό αυτό ταξίδι ταξιδεύουμε στην Ανδαλουσία στην καλύτερη στιγμή της, κατά τη διάρκεια των ferias όπως αποκαλούν οι Ανδαλουσιανοί τις περίφημες γιορτές της άνοιξης. Οι γιορτές ξεκίνησαν το 1847 ως παζάρι βοοειδών για να εμπλουτιστούν πολύ στη συνέχεια και να γίνουν γνωστές για το φλαμένγκο, τη διασκέδαση, για τα ολοστόλιστα μπαλκόνια, για τα στολισμένα με λουλούδια ανδαλουσιανά άλογα, για τις ομάδες τραγουδιστών με τις παραδοσιακές μπαλάντες της Ανδαλουσίας συνοδεία της παραδοσιακής κιθάρας.

Στο Versus λοιπόν είμαστε στην Ανδαλουσία στην πιο κατάλληλη περίοδο και έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα με ευρηματικό σχεδιασμό και σπάνιες διανυκτερεύσεις, για να δούμε τις πολύχρωμες αυτές γιορτές!

Στα επιπλέον highlights του προγράμματος ανήκει φυσικά και η σπάνια επίσκεψη στην άγνωστη δυτική Ισπανία με την εξερεύνηση της Εστρεμαδούρα, την ισπανικής περιφέρειας στα σύνορα με τη γειτονική Πορτογαλία. Με τη διαμονή μας στη Μέριδα και την επίσκεψή μας στο Κάθερες θα πάρουμε μια γερή γεύση από όλα όσα έχει να μας προσφέρει η πανέμορφη αυτή περιοχή που βρίθει από απίστευτα μνημεία αιώνων. Ένα  πρόγραμμα σωστά  οργανωμένο, με άνεση χρόνου, που το Versus Travel έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια. Ένα ακόμα εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Versus Travel στη Ανδαλουσία - την ευλογημένη γη του ισπανικού νότου, με τις περίφημες Γιορτές της Άνοιξης.

Περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή αναχώρηση για τη Μαδρίτη με τη Lufthansa και επιστροφή από Μάλαγα με την Austrian.
  • Σπάνιες διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένες πόλεις, ώστε να δούμε από κοντά τις γιορτές και να ζήσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα της αυθεντικής Ανδαλουσίας! Θα παρακολουθήσουμε λοιπόν:
    • Τη Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών στην Κόρδοβα (αναχωρήσεις 28.04 & 30.04)
    • Τη Γιορτή των Αυλών στην Κόρδοβα (αναχώρηση 30.04)
    • τη Γιορτή των Αλόγων στη Χερέθ (αναχώρηση 30.04)
  • Στο ταξίδι αυτό, βρισκόμαστε στην Ανδαλουσία την περίοδο των μεγάλων γιορτών της άνοιξης, των περίφημων Ferias de Andalucia. Λουλούδια στολίζουν τις πλατείες, τους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών. Παντού διοργανώνονται εκδηλώσεις με μουσική και χορό και μικροί πάγκοι προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό. Η γιορτινή ατμόσφαιρα και το γνήσιο ανδαλουσιανό γλέντι δεν διαρκούν μονάχα τις συγκεκριμένες ημέρες της εκάστοτε γιορτής, αλλά και όλο το διάστημα πριν και μετά από αυτές, με διάχυτη τη διασκέδαση, την κίνηση, το χρώμα και τα ανοιξιάτικα αρώματα των λουλουδιών. Κι εμείς θα είμαστε εκεί!
  • Διαμονή σε όλες τις ιστορικές πόλεις και ξενοδοχεία 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Πέρα από τα καθιερωμένα, περιλαμβάνει διαμονή στη Ρόντα, στα περίφημα Pueblos Blancos (Λευκά Χωριά) στη νότια Ανδαλουσία, μία συστάδα γραφικών οικισμών κτισμένων στις κορυφές λόφων ή σε κοιλάδες με φόντο τα βράχια, με ολόλευκα κτίσματα και ασβεστωμένες αυλές, που φέρνουν στον νου εικόνες από νησιά των Κυκλάδων.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα και δύο (2) στη Σεβίλλη.
  • Από μία (1) διανυκτέρευση στη Μέριδα, στο Αλχεθίρας (Γιβραλτάρ), στη Ρόντα και στην Κόρδοβα.
  • Επίσκεψη στο Γιβραλτάρ.
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα και ξενάγηση στο Γιβραλτάρ, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται ως προαιρετική.
  • Επίσκεψη και περιήγηση στην πόλη-μουσείο Μέριδα, πρωτεύουσα της Εστρεμαδούρα με τα αμέτρητα ρωμαϊκά μνημεία.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Στο κόστος της συγκεκριμένης εκδρομής περιλαμβάνονται: ανάβαση στο Γιβραλτάρ με ειδικά οχήματα – χρήση τοπικών ξεναγών επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε διάφορα σημεία της εκδρομής, φιλοδωρήματα, φόροι πόλεων κ.λπ. Το κόστος των υπηρεσιών αυτών, που σε άλλα προγράμματα δεν περιλαμβάνεται, ανέρχεται στα 100€ περίπου και έχει συνυπολογιστεί στην τιμή της εκδρομής.

 

Highlights

  • Απολαύστε τις παραδοσιακές Γιορτές της Άνοιξης στην Ανδαλουσία, σε ξεχωριστές πόλεις, τη Χερέθ και την Κόρδοβα.
  • Επισκεφθείτε το Μνημείο-σύμβολο της Γρανάδας, το ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής.
  • Περπατήστε στους κήπους Χενεραλίφε, τους «κήπους του παραδείσου», με τις λίμνες, τους καταρράκτες, τα σιντριβάνια, τα δένδρα και τα λουλούδια με τις μυρωδιές του γιασεμιού και της τριανταφυλλιάς.
  • Περιηγηθείτε στην πανέμορφη Κόρδοβα και γνωρίστε τη μακραίωνη ιστορική της διαδρομή.
  • Αφεθείτε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη, που είναι χτισμένη στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ.
  • Εξερευνήστε τον Βράχο της Τζιμπεράλτα, το Γιβραλτάρ, και θαυμάστε από ψηλά την εντυπωσιακή θέα του κόλπου και της Αφρικής.
  • Ανακαλύψτε τα Λευκά Χωριά της Ανδαλουσίας, πατρίδα των διάσημων ισπανικών ταυρομαχιών.
  • Μαγευτείτε από τη Μέριδα, από τις ωραιότερες πόλεις της Εστρεμαδούρα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδικό θεματικό ταξίδι στην Ανδαλουσία, την εποχή των μεγάλων γιορτών της Κόρδοβα και της Χερέθ.
  • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή αναχώρηση για τη Μαδρίτη με τη Lufthansa και επιστροφή από Μάλαγα με την Austrian
  • Θα παρακολουθήσουμε στη Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών στην Κόρδοβα 

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024
  • Πάσχα 2024

Αναχωρήσεις

28/04, 30/04



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ferias de Andalucia – Οι μεγάλες γιορτές της άνοιξης: Ανδαλουσία – Γιβραλτάρ – Εστρεμαδούρα | 28.04.2024 & 30.04.2024 (Πάσχα 2024)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info