fb

Η Περσία με την ιστορική επαρχία Κερμάν - Μόνο στο Versus off Road εμπειρία στην έρημο Καλούτ Σαχντάντ | 01.05.2024 (Πάσχα), 06.06.2024

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Είκοσι τρεις αιώνες μετά το πέρασμα του Μέγα Αλέξανδρου, που είχε μείνει έκθαμβος από τους θησαυρούς της Περσίας, η γεωγραφική καρδιά της περσικής αυτοκρατορίας διατηρεί ζωντανή την παράδοση του πανάρχαιου πολιτισμού της. Αυτό ακριβώς μας αποκαλύπτει το εξαιρετικό αυτό 12ήμερο οδοιπορικό του Versus Travel στην Περσία, που για πρώτη φορά περιλαμβάνει την ιστορική επαρχία Κερμάν.

Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες ταξίδι πίσω στον χρόνο, στις απαρχές της ιστορίας, η οποία συνεχίστηκε ολόλαμπρη μέχρι τον 20ό αιώνα. Εξερευνούμε σε βάθος (και όχι επιδερμικά) την περιοχή που συγκέντρωνε για χιλιετίες όλο τον εμπορικό πλούτο, τις τέχνες και τα γράμματα της περσικής αυτοκρατορίας. Πετράδια, αμύθητοι θησαυροί, ολάνθιστοι κήποι, παλάτια, βιτρό, αριστουργηματικά ζωγραφισμένα πλακάκια, πολύτιμα χαλιά, σπουδαία αρχιτεκτονική, αισθαντική ποίηση, καινοτομίες της αρχαιότητας, όλα απλώνονται μπροστά μας και μας δείχνουν το αναπάντεχο μεγαλείο αυτής της χώρας.

Με τέλεια δομή, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ακριβώς τις διανυκτερεύσεις που χρειάζονται σε κάθε πόλη που επισκεπτόμαστε, ώστε να έχουμε επαρκή χρόνο για να απολαύσουμε τους άγνωστους θησαυρούς της Περσίας, αποφεύγοντας άσκοπες οδικές διαδρομές και ατελείωτα χιλιόμετρα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», τη Σιράζ απ’ όπου θα επισκεφτούμε την ένδοξη Περσέπολη - τον πιο επιβλητικό ιστορικό χώρο του Ιράν - τη Νεκρόπολη και τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του Κύρου του Μέγα. Επόμενος σταθμός μας το Σαρβεστάν, πριν συνεχίσουμε για την επαρχία Κερμάν. Εδώ θα ζήσουμε μια πρωτόγνωρη off road εμπειρία στην έρημο και θα επισκεφτούμε ιστορικές πόλεις, όπως η Μπαμ, η Ραγιέν και η Μαχάν. Φτάνουμε στη Γιαζντ, όπου αφιερώνουμε επαρκή χρόνο για να τη γνωρίσουμε και να την απολαύσουμε, πριν συνεχίσουμε για την παραμυθένια Ισφαχάν, μια πόλη-θρύλο, που γοητεύει τον επισκέπτη με τα συγκλονιστικά της μνημεία. Μέσω της Κασάν θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα Τεχεράνη με τους πολιτισμικούς θησαυρούς, πριν πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

20 χρόνια ταξίδια Versus στην Περσία !

Δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη μυθική αυτή χώρα. Την έχουμε περπατήσει εκατοντάδες φορές και έχουμε ταξιδέψει χιλιάδες ταξιδιώτες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι εύκολη, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε
τις δυσκολίες της και τις ιδιαιτερότητές της.

Τι χρειάζεται ένα επιτυχημένο ταξίδι στην Περσία.

Σωστή κατανομή διανυκτερεύσεων για να εξερευνήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της τεράστιας αυτής χώρας, χρόνο για να την απολαύσουμε, και εξαιρετικό αρχηγό που θα μας μυήσει σε μια χώρα που τα έχει όλα: υπέρλαμπρη Ιστορία, Μυστήριο, εντυπωσιακά μνημεία, ιδιαίτερο φυσικό ανάγλυφο και καλοσυνάτους ανθρώπους που μας ανοίγουν, ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες, μια μεγάλη αγκαλιά. 

Το ταξίδι του Versus έχει και τα τρία παραπάνω συστατικά!

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγοί που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας και δεν αποτελούν ευκαιριακές επιλογές. Εσείς απλά αφεθείτε σε έναν ωκεανό Ιστορίας και πολιτισμού.  

Σωστός σχεδιασμός που δεν προσπερνά την Τεχεράνη

Έχουμε σχεδιάσει έτσι το πρόγραμμα και επιλέγουμε τις συγκεκριμένες πτήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχετε δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Τεχεράνη και πλήρη ξενάγηση σε μια πόλη που κρύβει απίθανους θησαυρούς. Με τον τρόπο αυτό δεν «προσπερνάμε» την πρωτεύουσα την Περσίας.  

Χρόνος για απόλαυση 

Ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται με λεπτομέρεια τα πιο σημαντικά σημεία της Περσίας, χωρίς να αναλώνεται σε πολύωρες εξοντωτικές διαδρομές που έχουν ως αποτέλεσμα να μη βλέπουμε τελικά τίποτα. Έτσι αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις στην επαρχία Κερμάν, 2 διανυκτερεύσεις στην Ισφαχάν, 2 διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, αλλά και διαμονή στη Γιαζντ για να απολαύσουμε την αυθεντική πόλη της Περσίας και για να έχουμε χρόνο να δούμε τα «διαμάντια» της χώρας, πριν την άφιξή μας στην Τεχεράνη που θα είναι ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας. 

Κρυμμένα «διαμάντια» της Περσίας που εισήγαγε πρώτο το Versus

Με μεγάλη επιτόπια έρευνα αναζητήσαμε κρυμμένα μυστικά και τα περιλαμβάνουμε:

  • Σαρβεστάν: Η θαυμαστή πόλη του βασιλιά Μπαραμγκούρ με το αινιγματικό παλάτι, χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της Αυτοκρατορίας των Σασανιδών.
  • Ραγιέν: Η χωμάτινη καστροπολιτεία στην οποία σήμερα ζουν πάνω από 10.000 άνθρωποι.
  • Μπαμ: Η εντυπωσιακή ακρόπολη που θεωρείται το μεγαλύτερο πλίθινο κτίσμα του κόσμου.
  • Μαχάν: Η πόλη με τον πριγκιπικό κήπο που θα σας γοητεύσει.

Μόνο στο Versus Travel!

OFF ROAD ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ SUV ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΛΟΥΤ ΣΑΧΝΤΑΝΤ… για να απολαύσουμε ένα πραγματικά σπάνιο θέαμα: τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς «Καλούτ» («βουνά από άμμο» στα Περσικά), τους ιδιαίτερους αυτούς αμμόλοφους που δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση της άμμου μέσα στις χιλιετίες. Πρόκειται για εντυπωσιακά «γλυπτά» σκαλισμένα από τον άνεμο, που στέκουν επιβλητικά σε ένα απόκοσμο τοπίο. Εδώ, σε ένα από τα πιο ζεστά μέρη στον πλανήτη και Τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα ζήσουμε μία σπάνια off road εμπειρία, θα δούμε πώς η άμμος και τα βράχια αλλάζουν χρώματα καθώς δύει ο ήλιος και πέφτει η θερμοκρασία, και θα απολαύσουμε το δείπνο μας στην έρημο.

 

Επιπλέον, το πρόγραμμα μας ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

  • Πολύ καλές πτήσεις με την Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά την ιστορική επαρχία Κερμάν, πρώην σατραπεία της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών, όπου αφιερώνουμε τρεις (3) διανυκτερεύσεις για να την εξερευνήσουμε σε βάθος.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ VERSUS TRAVEL η off road εμπειρία με ειδικά οχήματα SUV στην Έρημο Καλούτ Σαχντάντ, για να θαυμάσουμε από κοντά τους μοναδικούς αμμόλοφους αλλά και το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα της ζωής μας!
  • Δύο (2) εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στην Ισφαχάν, για να απολαύσουμε «το διαμάντι της Περσίας». Μένουμε στο ξενοδοχείο Αμπάσι, παλιό καραβανσεράι με ιστορία 300 χρόνων, που διατηρεί έναν πανέμορφο ιρανικό κήπο, χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της Ισφαχάν. Παρά την παλαιότητα του ξενοδοχείου, επιλέγεται γιατί αυξάνει την εμπειρία, καθώς μας «ταξιδεύει» πίσω στον χρόνο και στην ιστορία του Ιράν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, με εκτενή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και στους αναρίθμητους θησαυρούς της.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», για να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε την πλούσια ιστορία της.
  • Με διαμονή στη Γιαζντ, για να ζήσουμε την πόλη αυτή με τη φοβερή ατμόσφαιρα, χωρίς να χάνουμε χρόνο καλύπτοντας υπερβολικά χιλιόμετρα.
  • Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το Μουσείο Χαλιών στην Τεχεράνη.
  • Η διαδρομή μας από την Ισφαχάν στην Τεχεράνη διανθίζεται με στάση και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Κασάν, που έδωσε το όνομά της στα περίφημα περσικά ζωγραφιστά πλακάκια.
  • Θα εντυπωσιαστούμε από σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία των σημαντικότερων δυναστειών της Περσίας, όπως των Αχαιμενιδών, των Σασανιδών και των Σαφαβιδών.
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός, που είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – Πτήση για ΣΙΡΑΖ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών». Άφιξη τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

 

2η ημέρα: ΣΙΡΑΖ (ξενάγηση)

Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση.

Μετά το πρωινό μας πάμε να γνωρίσουμε τη Σιράζ, τη γενέτειρα πόλη των ποιητών Σααδή (13ος αι.) και Χαφέζ (14ος αι.): ο Σααδή έγραψε ποιήματα διδακτικού περιεχομένου, καθώς και στίχους που χαρακτηρίζονται για τη θρησκευτική τους ευλάβεια. Ο Χαφέζ ήταν λυρικός ποιητής και μυστικιστής. Στα περίπου 60.000 ποιήματά του εξυμνεί τα νιάτα και την ομορφιά, την οποία θεωρεί αντανάκλαση του θείου.

Στην ξενάγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων τα μαυσωλεία και των δύο ποιητών, Σααδή και Χαφέζ, τους κήπους Εράμ και Ναραντζεστάν, το τέμενος Νασίρ-ολ-Μολκ, το συγκρότημα Βακίλ και το Μαυσωλείο των Καθρεπτών (Shah e Cheragh: «Βασιλιάς του Φωτός»), που είναι από τα ιερότερα του σιιτικού μουσουλμανικού κόσμου (εξωτερική επίσκεψη). Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΙΡΑΖ – ΠΕΡΣΕΠΟΛΗ – ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΝΑΓΚΣΕ ΡΟΣΤΑΜ – ΠΑΣΑΡΓΑΔΕΣ – ΣΙΡΑΖ (διαδρομή 240 χλμ.)

Τo πρωί θα αναχωρήσουμε για τον πρώτο σταθμό της σημερινής μας διαδρομής, την ένδοξη Περσέπολη, την «πλουσιότατη των υπό τον ήλιο πόλεων». Είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ιράν και από τους σπουδαιότερους του κόσμου. Η πόλη κτίστηκε από το 518 έως το 460 π.Χ. (Δαρείος Α’, Ξέρξης και Αρταξέρξης Α’). Η τεχνική των Περσών αρχιτεκτόνων και κυρίως η αισθητική τους δημιούργησαν μία από τις πιο περίλαμπρες πρωτεύουσες που γνώρισε ο κόσμος. Τα μεγαλοπρεπή ανάκτορα πυρπολήθηκαν το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο. Τα ερείπια της Περσέπολης, όπως η Πύλη των Εθνών, η αίθουσα ακροάσεων, το παλάτι του Ξέρξη και του Δαρείου, που υψώνονται αγέρωχα ενισχύοντας τις ιστορικές μνήμες, θα μας προσφέρουν μια μοναδική εντύπωση της αίγλης, του πλούτου και του μεγαλείου της πρωτεύουσας των Αχαιμενιδών.

Συνεχίζουμε για τη νεκρόπολη Νάγκσε Ροστάμ, που δεσπόζει στην πεδιάδα της Περσέπολης και αποτελείται από τέσσερις λαξεμένους βασιλικούς τάφους: του Ξέρξη Α’, του Δαρείου Α’, του Αρταξέρξη Α’ και του Δαρείου Β’.

Επόμενη στάση μας οι Πασαργάδες, αρχαία πόλη που ιδρύθηκε στα μέσα του 6ου π.Χ. αι. από τον Κύρο τον Μέγα. Οι Πασαργάδες υπήρξαν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του και η πόλη όπου γίνονταν οι στέψεις των Περσών βασιλιάδων. Η περσική αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών υπό τον Κύρο τον Μέγα (559-529) και τον Δαρείο Α’ (521-485) κυριάρχησε σε όλη τη Μέση και Εγγύς Ανατολή έως τον Ινδό ποταμό, περιλαμβάνοντας την Αίγυπτο, την Κυρηναϊκή, τον Πόντο, τη Θράκη και την Ιωνία. Επί δύο αιώνες ο αρχηγός του τεράστιου αυτού κράτους, ο Μέγας Βασιλεύς, έριχνε τη σκιά του στον ελληνικό κόσμο. Επίσκεψη στον χώρο για να δούμε τον τάφο του Κύρου, που αποτελεί το πιο ενδιαφέρον μνημείο των Πασαργάδων, καθώς και το ανάκτορό του.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στη Σιράζ. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΙΡΑΖ – ΣΑΡΒΕΣΤΑΝ – ΚΕΡΜΑΝ (διαδρομή 570 χλμ.)

Αφήνουμε πίσω μας σήμερα τη Σιράζ και κατευθυνόμαστε στα εδάφη της Αυτοκρατορίας των Σασανιδών και τη Σαρβεστάν. Στη θαυμαστή αυτή πόλη θα δούμε το περίφημο παλάτι του βασιλιά Μπαραμγκούρ που χτίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της Αυτοκρατορίας των Σασανιδών. Το… αινιγματικό παλάτι λειτουργούσε είτε ως κυβερνητική κατοικία είτε ως ναός της φωτιάς του Ζωροαστρισμού, ενώ το 1956 ανακηρύχθηκε Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς του Ιράν.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την ιστορική επαρχία Κερμάν, πρώην σατραπεία της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών, η οποία συγκεντρώνει ανυπολόγιστης αξίας μνημεία. Άφιξη στην πόλη Κερμάν, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΕΡΜΑΝ: ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΛΟΥΤ ΣΑΧΝΤΑΝΤ (OFF ROAD ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ SUV)

Η σημερινή ημέρα είναι επίσημη αργία του κράτους του Ιράν και εμάς μας περιμένει μία πρωτόγνωρη και πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία στην έρημο! Θα απολαύσουμε την έρημο Καλούτ Σαχντάντ μέσα από ειδικά οχήματα SUV, μία αποκλειστική προσφορά του Versus Travel!

Αναχωρούμε, λοιπόν, με προορισμό το χωριό-όαση Σαχντάντ, 95 χλμ δυτικά του Κερμάν. Από εδώ θα συνεχίσουμε μέσα στην έρημο, με ειδικά οχήματα SUV για να απολαύσουμε ένα πραγματικά σπάνιο θέαμα: τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς «Καλούτ» («βουνά από άμμο» στα Περσικά), τους ιδιαίτερους αυτούς αμμόλοφους που δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση της άμμου μέσα στις χιλιετίες. Πρόκειται για εντυπωσιακά «γλυπτά» σκαλισμένα από τον άνεμο, που στέκουν επιβλητικά σε ένα απόκοσμο τοπίο.

Εδώ, σε ένα από τα πιο ζεστά μέρη στον πλανήτη και Τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα ζήσουμε μία σπάνια off road εμπειρία, θα δούμε πώς η άμμος και τα βράχια αλλάζουν χρώματα καθώς δύει ο ήλιος και πέφτει η θερμοκρασία και θα απολαύσουμε το δείπνο μας στην έρημο.

Επιστροφή στο Κερμάν και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΕΡΜΑΝ – ΡΑΓΙΕΝ – ΜΠΑΜ – ΜΑΧΑΝ – ΚΕΡΜΑΝ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τη χωμάτινη καστροπολιτεία Ραγιέν στην οποία σήμερα ζουν πάνω από 10.000 άνθρωποι. Θα επισκεφτούμε το κάστρο Ραγιέν (γνωστό και ως Αργκ-έ Ραγιέν), ένα εκπληκτικό μνημείο που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλίθινα κτίσματα στον κόσμο και πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως.

Η πόλη Ραγιέν ήταν μια από τις εμπορικές πόλεις στο δρόμο του μεταξιού και ένας από τους άξονες της αυτοκρατορικής κατασκευής σπαθιών των Σασανιδών. Διάσημα είναι τα μαχαίρια τα οποία κατασκευάζονταν στην περιοχή από κέρατα ζώων. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του Ιράν, η φυλή Κοφτζάν που ζούσε στην έρημο λεηλάτησε όλους τους οικισμούς γύρω από την πεδιάδα Λουτ και ήταν το Κάστρο Ραγιέν εκείνο που αντιστάθηκε και τους απώθησε.

Το κάστρο βρίσκεται σε λόφο με υψόμετρο 220 μέτρων. Έχει τείχος ύψους 11 μέτρων και πλάτους 5 μέτρων και διαθέτει διώροφους πύργους από πηλό και πέτρα. Μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων του κάστρου, μπορούμε να δούμε πλατείες, κατοικίες, δύο ναούς της φωτιάς, ένα ζουρκχανέ (χώρος άθλησης), τζαμί, σχολείο, παζάρι, 4 αποθήκες και έναν αχυρώνα.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την εντυπωσιακή ακρόπολη Μπαμ που θεωρείται το μεγαλύτερο πλίθινο κτίσμα του κόσμου. Τα ερείπια της ακρόπολης αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Λίγο πριν επιστρέψουμε στο Κερμάν θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Μαχάν, για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Μαυσωλείο του Σαχ Νεματολάχ ε Βάλι, του μεγάλου Σούφι, αλλά και τον υπέροχο «Κήπο του Πρίγκηπα», τον ιστορικό Shahzadeh που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των θαυμάσιων περσικών κήπων.

Eπιστροφή στο Κερμάν. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΕΡΜΑΝ – ΚΑΡΑΒΑΝΣΕΡΑΪ ZEIN-O-DIN – ΓΙΑΖΝΤ (ξενάγηση) (διαδρομή 380 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να επισκεφθούμε το παζάρι και τα λουτρά του Ganj Ali Khan, του ηγεμόνα της πόλης Κερμάν, που βρίσκονται στο κέντρο της παλιάς πόλης και χρονολογούνται στην εποχή των Σαφαβιδών.

Στη συνέχεια αφήνουμε πίσω μας το υπέροχο Κερμάν και αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό τη Γιαζντ. Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση σε ένα από τα πιο όμορφα καραβανσεράι της ερήμου, το Zein-o-Din. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό καραβανεράι που χτίστηκε τον 10ο αιώνα μ.Χ. στη διαδρομή μεταξύ Κερμάν και Γιαζντ και αποτελεί το μοναδικό μνημείο που απέμεινε από την περίοδο των Σαφαβιδών.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Γιαζντ, την πόλη των «ζωροαστρών», την «καλή και ευγενή πόλη της ερήμου». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΙΑΖΝΤ (ξενάγηση) – ΙΣΦΑΧΑΝ (1η ξενάγηση) (διαδρομή 330 χλμ.)

Η Γιαζντ είναι μία πανάρχαια πόλη, μνημείο η ίδια της UNESCO: η παλιά πόλη, χτισμένη από πηλό, αποτελεί υπόδειγμα μεσαιωνικής περσικής πόλης. Τα θολωτά της σπίτια με τα μπαντγκίρ (τα «κλιματιστικά» της ερήμου ή «ανεμοπαγίδες», που διοχετεύουν στο εσωτερικό του κτιρίου ακόμα και την πιο ανάλαφρη αύρα), τα στενά, ελικοειδή δρομάκια της που σε πολλά τους τμήματα είναι σκεπαστά για προστασία από τον ήλιο, τα τζαμιά και οι μιναρέδες που υψώνονται παντού δημιουργούν ένα σκηνικό ανατολίτικου παραμυθιού.

Εμείς θα θαυμάσουμε εξωτερικά το Τζαμί της Παρασκευής του 14ου αιώνα και τους εγκαταλελειμμένους «Πύργους της Σιωπής» του 17ου αι., όπου οι νεκροί μεταφέρονταν για να αποσυντεθούν και να γίνουν βορά στα όρνεα, για να μη μολυνθεί το χώμα από την ταφή τους ή ο αέρας από την καύση τους.

Πριν αναχωρήσουμε από την πανάρχαια πόλη της Γιαζντ θα επισκεφθούμε τον Ζωροαστρικό Ναό της Φωτιάς, τον κυριότερο εν λειτουργία ναό της πόλης, με την άσβεστη ιερή φωτιά των ζωροαστρών, που σύμφωνα με την παράδοση καίει από το 470 μ.Χ. Ο ναός της Γιαζντ είναι ο μοναδικός ναός της φωτιάς στο Ιράν και ένας από τους 167 ζωροαστρικούς ναούς της φωτιάς που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάνουμε στην Ισφαχάν, μια πόλη-θρύλος που γοητεύει τον επισκέπτη με τα συγκλονιστικά μνημεία της, αληθινά κοσμήματα αρμονίας και κομψότητας. Με την άφιξή μας θα δούμε το αξιοθέατο-σταθμό της πόλης, τη μεγαλύτερη σκεπαστή γέφυρα της Ισφαχάν, Σι-ο-σε Πολ, η οποία συνδέει το ιστορικό κέντρο με την αρμένικη συνοικία. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα, έχει μήκος 300 μέτρα και διαθέτει 33 καμάρες. Το εσωτερικό της, όταν χτίστηκε, ήταν διακοσμημένο με τοιχογραφίες που έχουν χαρακτηριστεί ερωτικές. Θα δούμε επίσης και την γέφυρα Καγιού, κατασκευασμένη το 1650. Οι σκεπαστές γέφυρες της Ισφαχάν θεωρούνται χαρακτηριστικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΙΣΦΑΧΑΝ (2η ξενάγηση)

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με την Ισφαχάν, που αναμφισβήτητα είναι η ωραιότερη και πιο πράσινη πόλη του Ιράν αλλά και το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο της χώρας από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους. Πρόκειται για μία πόλη παραμυθένια, βγαλμένη κατευθείαν από τις «Χίλιες και μία νύχτες», γεμάτη με μεγαλοπρεπή παλάτια, υπέροχα τζαμιά με βαθυκύανους τρούλους που κυριαρχούν στον ορίζοντα, παραδοσιακά χάνια, μεντρεσέδες, γραφικά παζάρια, τεϊοποτεία (τσαϊχανέ), πανέμορφους κήπους, δεντροφυτεμένους βαθύσκιωτους δρόμους και πολλές σκεπαστές γέφυρες στον ποταμό Ζαγιαντέ που διατρέχει την πόλη. Επίσης είναι γεμάτη με τριανταφυλλιές! Θα έχετε ακουστά το περίφημο ρόδο της Ισφαχάν, που είναι ροζ και πολύ αρωματικό.

Πρώτος σταθμός στη σημερινή μας ξενάγηση είναι η τεράστια κεντρική πλατεία Ναγκίς-ε-Τζαχάν (Πλατεία του Ιμάμη), η οποία σχεδιάστηκε το 1528. Είναι η μεγαλύτερη του κόσμου, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης και περιστοιχίζεται από τέσσερα πολύ εντυπωσιακά κτίρια: Το Βασιλικό Τέμενος (ή Τέμενος του Ιμάμη), ένα αριστούργημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και τέχνης του 17ου αιώνα, το εξαώροφο αυτοκρατορικό ανάκτορο Αλί Καπού του 16ου αιώνα, το τζαμί του σεΐχη Λoτφoλάχ του 17ου αιώνα και τη Μεγάλη Αγορά, που είναι σκεπαστή και χτίστηκε επίσης τον 17ο αιώνα. Αυτό είναι το ωραιότερο παζάρι του Ιράν. Ολόκληρη η πλατεία, μαζί με τα κτίριά της έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μουσικής, πριν περάσουμε στην αρμένικη συνοικία Νέα Χούλφα, με το πολύ ιδιαίτερο χρώμα. Οι Αρμένιοι, συγκεντρώθηκαν στην Ισφαχάν στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρχικά κατοικούσαν στη συνοικία που ονομαζόταν Παλιά Χούλφα. Τον 17ο αιώνα χτίστηκε η Νέα Χούλφα και η κοινότητα, την οποία απάρτιζαν 150.000 άτομα, μεταφέρθηκε εκεί υποχρεωτικά. Οι Αρμένιοι έχαιραν καλής μεταχείρισης από τον Σάχη, επειδή διακρίνονταν ιδιαίτερα στο εμπόριο του μεταξιού. Σήμερα η Νέα Χούλφα είναι μία από τις αρχαιότερες και ισχυρότερες αρμένικες συνοικίες στον κόσμο.

Εδώ δεσπόζει και ο Καθεδρικός του Σωτήρος, αρμένικος ναός που συνήθως αναφέρεται ως Vank που στα Αρμενικά σημαίνει μοναστήρι, ενώ είναι γνωστός και ως Εκκλησία των Αγίων Αδερφών. Ο Καθεδρικός Van συνδυάζει διαφορετικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και ξεχωρίζει για τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα είναι το μεγαλόπρεπο βασιλικό περίπτερο Τσεχέλ Σοτούν (το Παλάτι με τις 40 Κολώνες). Η πρώτη γραπτή αναφορά σε αυτό χρονολογείται τον 14ο αιώνα. Είναι ένα αριστούργημα της περσικής αρχιτεκτονικής, που βρίσκεται στις όχθες μίας λίμνης μέσα στον ομώνυμο τεράστιο κήπο. Η χρήση του κτίσματος ήταν ξεκάθαρα για την αυτοκρατορική αναψυχή. Η πρόσοψή του στηρίζεται σε δώδεκα κολόνες, οι οποίες αντανακλούν μέσα στο νερό και φαίνονται σαν 40. Όλο το εσωτερικό ήταν καλυμμένο με κεραμικές τοιχογραφίες. Πολλές από αυτές όμως αφαιρέθηκαν και πλέον κοσμούν μουσεία του δυτικού κόσμου. Τόσο το παλάτι-περίπτερο, όσο και ο κήπος του, έχουν χαρακτηριστεί μνημεία της UNESCO.

Διανυκτέρευση στην Ισφαχάν.

10η ημέρα: ΙΣΦΑΧΑΝ – ΚΑΣΑΝ – ΤΕΧΕΡΑΝΗ (διαδρομή 480 χλμ.)

Αναχωρούμε από την υπέροχη Ισφαχάν με τελικό μας προορισμό την πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην Κασάν, μία πανάρχαια πόλη-κόσμημα στα βόρεια περίχωρα της Ισφαχάν. Η ονομασία της, σύμφωνα με τους ιστορικούς, προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, τους Κασιανούς. Στον αρχαιολογικό χώρο Ταπέχ Σιάλκ, λίγο έξω από την Κασάν, βρέθηκαν ευρήματα που χρονολογούνται 9.000 χρόνια πριν. Πάντως από τον 12ο έως τον 14ο αιώνα η Κασάν φημιζόταν για τα εργαστήρια κεραμικών και πλακιδίων. Συγκεκριμένα η λέξη πλακάκι (=κάσι), στα ιρανικά, έχει τη ρίζα της στην Κασάν.

Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα ορεινό και ένα ερημικό. Στην ανατολική πλευρά της Κασάν απλώνεται η έρημος Μαραντζάμπ. Εκεί σώζεται και το αρχαίο καραβανσεράι δίπλα σε μία λίμνη άλατος.

Τα αξιοθέατα της Κασάν είναι πολλά και μαρτυρούν τον εμπορικό πλούτο της. Μιλάμε για απίστευτους κήπους και επαύλεις που μοιάζουν με παλάτια. Ο πιο διάσημος κήπος της πόλης είναι ο Φιν, ο οποίος διαμορφώθηκε το 1590 και είναι ο αρχαιότερος που σώζεται σήμερα στο Ιράν. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επαύλεις, την οποία και θα επισκεφτούμε, είναι ο Οίκος Ταμπαταμπάι, που χτίστηκε το 1880 κατά παραγγελία του πολύ ισχυρού εμπόρου Ταμπαταμπάι, ως κατοικία της οικογένειάς του. Το μέγεθος του κτίσματος είναι 5.000 τ.μ. Περιλαμβάνει σαράντα δωμάτια, τέσσερις αυλές και  τρεις κήπους και αποτελεί ένα λαμπρό αριστούργημα της παραδοσιακής περσικής αρχιτεκτονικής. Θα επισκεφτούμε επίσης το τέμενος Agha Bozorg και το λουτρό του σουλτάνου Amir Ahmad, πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας.

Άφιξη στην Τεχεράνη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΤΕΧΕΡΑΝΗ (ξενάγηση)

Με πληθυσμό που ξεπερνά τα δώδεκα εκατομμύρια, η Τεχεράνη είναι η μεγαλύτερη πόλη του Ιράν. Το όνομά της σημαίνει «θερμός τόπος». Οι πρώτες αναφορές εντοπίζονται στον 11ο αιώνα και περιγράφεται σαν ένα μικρό χωριό. Σήμερα αποτελεί το διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο της πόλης, μιας πόλης σύγχρονης με σημαντικά δημόσια κτίρια, εκτενές δίκτυο μετρό και δύο διεθνή αεροδρόμια.

Το ενδιαφέρον των ηγεμόνων της Περσίας για την Τεχεράνη άρχισε στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά η πραγματική πολεοδομική της ανάπτυξη άρχισε μετά το 1791, όταν η πόλη έγινε πρωτεύουσα του Αγά Μουχάμαντ, της δυναστείας των Κατζάρων. Με την πάροδο των χρόνων στολίστηκε με ανάκτορα, τζαμιά και πολυάριθμα μνημεία.

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινάμε την εξερεύνηση της Τεχεράνης. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θα πάρουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα της προϊσλαμικής Περσίας από την 5η χιλιετία π.Χ. μέχρι και τα μέσα του 7ου μ.Χ. αιώνα και θα συνεχίσουμε με το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, για να δούμε λαμπρά δείγματα της ισλαμικής τέχνης.

Επόμενος σταθμός μας το παλάτι Γκολεστάν (μνημείο της UNESCO), του 18ου αιώνα. Περιλαμβάνει κήπους και 17 κτίρια, μεταξύ των οποίων, παλάτια, μουσεία και μέγαρα. Τα πρώτα κτίρια χτίστηκαν τον 16ο αιώνα και εντάσσονταν μέσα στην περιτοιχισμένη Τεχεράνη. Όλα όσα όμως θα δούμε σήμερα κατασκευάστηκαν στα 131 χρόνια της δυναστείας Καζάρ. Στα παλάτια του Γκολεστάν γίνονταν εθιμοτυπικά οι στέψεις. Εκεί διατηρούνται επίσης όλα τα αρχεία του κράτους, η βιβλιοθήκη των ιστορικών χειρόγραφων και το φωτογραφικό αρχείο της αυτοκρατορίας. Ανάμεσα σε άλλα θα θαυμάσουμε και τον Μαρμάρινο Θρόνο.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μουσείο Χαλιών, ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε πολλά για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εξαγώγιμα προϊόντα της Περσίας, και θα θαυμάσουμε (εξωτερικά) τους πύργους Μιλάντ και Αζάντι, από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης. Και οι δύο εντάσσονται στο πρόγραμμα ριζικού εκμοντερνισμού από τον τελευταίο Σάχη.

Ο πρώτος πύργος, ο Αζάντι, βρίσκεται στη δυτική είσοδο της πόλης. Χτίστηκε το 1971 για τον εορτασμό των 2500 χρόνων της Περσικής Αυτοκρατορίας. Είναι ολόκληρος καλυμμένος από μάρμαρο, έχει ύψος 45 μέτρα και είναι τμήμα του Πολιτιστικού Συγκροτήματος Αζάντι που περιλαμβάνει και υπόγειο μουσείο. Ο Πύργος Μιλάντ, παρότι σχεδιάστηκε το 1975 από τον Παχλεβί, τελικά ολοκληρώθηκε το 2007. Έχει ύψος 435 μέτρα και είναι το Διεθνές Συνεδριακό και Εμπορικό Κέντρο της Τεχεράνης. Αυτός ο νέος πύργος προβάλλεται από τη σύγχρονη κυβέρνηση ως το αντίπαλον δέος στον Αζάντι και στον Σάχη.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα η περίφημη «Γέφυρα της Φύσης», η μεγαλύτερη πεζογέφυρα της Τεχεράνης, με μήκος 270 μέτρα, που ενώνει δύο τεράστια δημόσια πάρκα. Η πολυβραβευμένη γέφυρα και «καμάρι» του Ιράν είναι μια μοντέρνα κατασκευή τριών επιπέδων. Το τρίτο και ψηλότερο επίπεδο προσφέρει μαγευτική θέα σε ολόκληρη την πόλη. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο σχεδιασμός της έγινε από γυναίκα, και μάλιστα πολύ νεαρής ηλικίας. Διανυκτέρευση στην Τεχεράνη. 

12η ημέρα: ΤΕΧΕΡΑΝΗ – πτήση επιστροφής σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 870 €
Twin Room 999 € 870 €
Triple Room 999 € 870 €
Single Room 1499 € 870 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 870 €
Twin Room 999 € 870 €
Triple Room 999 € 870 €
Single Room 1499 € 870 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1219 € 870 €
Twin Room 1219 € 870 €
Triple Room 1219 € 870 €
Single Room 1719 € 870 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1219 € 870 €
Twin Room 1219 € 870 €
Triple Room 1219 € 870 €
Single Room 1719 € 870 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 0 €
Twin Room 2119 € 0 €
Triple Room 2119 € 0 €
Single Room 2619 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 0 €
Twin Room 2119 € 0 €
Triple Room 2119 € 0 €
Single Room 2619 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΠΕΡΣΙΑΣ :  60 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1850

01/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:10

ΤΚ 884

01/05/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΙΡΑΖ

20:40

00:55 +1

ΤΚ 881

12/05/2024

ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:30

15:25

ΤΚ 1845

12/05/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50

20:15

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1850

06/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:10

ΤΚ 884

06/06/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΙΡΑΖ

20:40

00:55 +1

ΤΚ 881

17/06/2024

ΤΕΧΕΡΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

12:30

15:25

ΤΚ 1845

17/06/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50

20:15

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 5* και 4* sup. (Τα ξενοδοχεία στο Ιράν δεν ανταποκρίνονται στις διεθνείς προδιαγραφές. Εμείς πάντως διαθέτουμε από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή). Στην Ισφαχάν το ξενοδοχείο-παλιό καραβανσεράι «Αμπάσι» (Abbasi Hotel), που παρά την παλαιότητά του επιλέγεται γιατί μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και ενισχύει την εμπειρία.
  • Εξερεύνηση της ερήμου Καλούτ Σαχντάντ (διάρκειας 3-4 ωρών) με ειδικά οχήματα SUV χωρητικότητας 3-4 ατόμων το καθένα. 
  • Ημιδιατροφή (τα δείπνα του προγράμματος περιορίζονται σε παραλλαγές κεμπάπ και σαλάτες).
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια προσφορά του Versus.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Βίζα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 870€

 Βίζα Περσίας: 60 €

 

_______________________________________

Σύμφωνα με τους κανόνες ενδυμασίας της lρανικής Δημοκρατίας, επιβάλλεται οι γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους με μαντήλι, να φορούν φαρδιά μακριά ρούχα ή καμπαρτίνα, ώστε να μη διαγράφεται το σχήμα του σώματός τους, και σκούρες κάλτσες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στη χώρα.

Πέραν τούτου, σε πολλούς θρησκευτικούς χώρους είναι υποχρεωτικό για τις γυναίκες  – και ανεξάρτητα από το ντύσιμό τους – να φορέσουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ολόσωμο ένδυμα που δίνεται στην είσοδο.

Οι άνδρες δεν μπορούν να φοράνε σορτς.

________________________________________

Για την έκδοση βίζας Ιράν απαιτούνται το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ (χωρίς σφραγίδα Ισραήλ) από τη μέρα εξόδου από τη χώρα, και 2 πρόσφατες φωτογραφίες (σε λευκό φόντο). Ζητήστε μας το πρωτόκολλο της εκδρομής με αναλυτική επεξήγηση αναφορικά με τα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση της βίζας, καθώς και τους χρόνους της διαδικασίας αυτής. Κόστος βίζας: 60 € (κόστος εκπρόθεσμης βίζας: 120 €)

________________________________________

Επισημαίνουμε ότι η διατροφή στην Περσία συνίσταται κυρίως σε κεμπάπ, κοτόπουλο, ρύζι, δύο είδη μελιτζάνας, σούπα (με κρέας ή χωρίς), πατάτες τηγανητές και σε ορισμένες περιπτώσεις ψάρι.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

 

Το κράτος του Ιράν έχει αυστηροποιήσει τις διαδικασίες εισόδου στη χώρα.

Πλέον, τα έγγραφα που απαιτούνται για την έκδοση βίζας σε Έλληνες πολίτες θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στις αρχές του Ιράν τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν την άφιξή στο Ιράν. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες στο Versus Travel τουλάχιστον 25 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξής στο Ιράν, ώστε να ελεγχθούν εγκαίρως ως προς την ορθότητά τους.

Το Visa Coordination Office του Ιράν, αρμόδιο για την έκδοση βίζας εισόδου στη χώρα, διαμηνύει πως αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει τα εν λόγω έγγραφα στην κατοχή του τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν την άφιξή στο Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει τις εκπρόθεσμες αιτήσεις.

Το Versus Travel δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή τη διαδικασία, επομένως παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες να φροντίσουν για την έγκαιρη προσκόμιση όλων των στοιχείων τους και των απαραίτητων εγγράφων για τη διαδικασία έκδοσης βίζας για την είσοδο στο Ιράν.

Η νέα αυτή συνθήκη έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται και τηρείται απαρέγκλιτα και χωρίς εξαιρέσεις

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

20 χρόνια ταξίδια Versus στην Περσία !

Δύο δεκαετίες ιχνηλατούμε τη μυθική αυτή χώρα. Την έχουμε περπατήσει εκατοντάδες φορές και έχουμε ταξιδέψει χιλιάδες ταξιδιώτες. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι εύκολη, αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε
τις δυσκολίες της και τις ιδιαιτερότητές της.

Τι χρειάζεται ένα επιτυχημένο ταξίδι στην Περσία.

Σωστή κατανομή διανυκτερεύσεων για να εξερευνήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι της τεράστιας αυτής χώρας, χρόνο για να την απολαύσουμε, και εξαιρετικό αρχηγό που θα μας μυήσει σε μια χώρα που τα έχει όλα: υπέρλαμπρη Ιστορία, Μυστήριο, εντυπωσιακά μνημεία, ιδιαίτερο φυσικό ανάγλυφο και καλοσυνάτους ανθρώπους που μας ανοίγουν, ιδιαίτερα σε εμάς τους Έλληνες, μια μεγάλη αγκαλιά. 

Το ταξίδι του Versus έχει και τα τρία παραπάνω συστατικά!

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγοί που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας και δεν αποτελούν ευκαιριακές επιλογές. Εσείς απλά αφεθείτε σε έναν ωκεανό Ιστορίας και πολιτισμού.  

Σωστός σχεδιασμός που δεν προσπερνά την Τεχεράνη

Έχουμε σχεδιάσει έτσι το πρόγραμμα και επιλέγουμε τις συγκεκριμένες πτήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχετε δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Τεχεράνη και πλήρη ξενάγηση σε μια πόλη που κρύβει απίθανους θησαυρούς. Με τον τρόπο αυτό δεν «προσπερνάμε» την πρωτεύουσα την Περσίας.  

Χρόνος για απόλαυση 

Ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται με λεπτομέρεια τα πιο σημαντικά σημεία της Περσίας, χωρίς να αναλώνεται σε πολύωρες εξοντωτικές διαδρομές που έχουν ως αποτέλεσμα να μη βλέπουμε τελικά τίποτα. Έτσι αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις στην επαρχία Κερμάν, 2 διανυκτερεύσεις στην Ισφαχάν, 2 διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, αλλά και διαμονή στη Γιαζντ για να απολαύσουμε την αυθεντική πόλη της Περσίας και για να έχουμε χρόνο να δούμε τα «διαμάντια» της χώρας, πριν την άφιξή μας στην Τεχεράνη που θα είναι ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας. 

Κρυμμένα «διαμάντια» της Περσίας που εισήγαγε πρώτο το Versus

Με μεγάλη επιτόπια έρευνα αναζητήσαμε κρυμμένα μυστικά και τα περιλαμβάνουμε:

  • Σαρβεστάν: Η θαυμαστή πόλη του βασιλιά Μπαραμγκούρ με το αινιγματικό παλάτι, χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της Αυτοκρατορίας των Σασανιδών.
  • Ραγιέν: Η χωμάτινη καστροπολιτεία στην οποία σήμερα ζουν πάνω από 10.000 άνθρωποι.
  • Μπαμ: Η εντυπωσιακή ακρόπολη που θεωρείται το μεγαλύτερο πλίθινο κτίσμα του κόσμου.
  • Μαχάν: Η πόλη με τον πριγκιπικό κήπο που θα σας γοητεύσει.

Μόνο στο Versus Travel!

OFF ROAD ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ SUV ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΚΑΛΟΥΤ ΣΑΧΝΤΑΝΤ… για να απολαύσουμε ένα πραγματικά σπάνιο θέαμα: τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς «Καλούτ» («βουνά από άμμο» στα Περσικά), τους ιδιαίτερους αυτούς αμμόλοφους που δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση της άμμου μέσα στις χιλιετίες. Πρόκειται για εντυπωσιακά «γλυπτά» σκαλισμένα από τον άνεμο, που στέκουν επιβλητικά σε ένα απόκοσμο τοπίο. Εδώ, σε ένα από τα πιο ζεστά μέρη στον πλανήτη και Τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα ζήσουμε μία σπάνια off road εμπειρία, θα δούμε πώς η άμμος και τα βράχια αλλάζουν χρώματα καθώς δύει ο ήλιος και πέφτει η θερμοκρασία, και θα απολαύσουμε το δείπνο μας στην έρημο.

 

Επιπλέον, το πρόγραμμα μας ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

  • Πολύ καλές πτήσεις με την Turkish Airlines μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά την ιστορική επαρχία Κερμάν, πρώην σατραπεία της αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών, όπου αφιερώνουμε τρεις (3) διανυκτερεύσεις για να την εξερευνήσουμε σε βάθος.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ VERSUS TRAVEL η off road εμπειρία με ειδικά οχήματα SUV στην Έρημο Καλούτ Σαχντάντ, για να θαυμάσουμε από κοντά τους μοναδικούς αμμόλοφους αλλά και το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα της ζωής μας!
  • Δύο (2) εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στην Ισφαχάν, για να απολαύσουμε «το διαμάντι της Περσίας». Μένουμε στο ξενοδοχείο Αμπάσι, παλιό καραβανσεράι με ιστορία 300 χρόνων, που διατηρεί έναν πανέμορφο ιρανικό κήπο, χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της Ισφαχάν. Παρά την παλαιότητα του ξενοδοχείου, επιλέγεται γιατί αυξάνει την εμπειρία, καθώς μας «ταξιδεύει» πίσω στον χρόνο και στην ιστορία του Ιράν.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, με εκτενή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και στους αναρίθμητους θησαυρούς της.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σιράζ, την «πόλη των ρόδων και των αηδονιών», για να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε την πλούσια ιστορία της.
  • Με διαμονή στη Γιαζντ, για να ζήσουμε την πόλη αυτή με τη φοβερή ατμόσφαιρα, χωρίς να χάνουμε χρόνο καλύπτοντας υπερβολικά χιλιόμετρα.
  • Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το Μουσείο Χαλιών στην Τεχεράνη.
  • Η διαδρομή μας από την Ισφαχάν στην Τεχεράνη διανθίζεται με στάση και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Κασάν, που έδωσε το όνομά της στα περίφημα περσικά ζωγραφιστά πλακάκια.
  • Θα εντυπωσιαστούμε από σπουδαία αρχαιολογικά μνημεία των σημαντικότερων δυναστειών της Περσίας, όπως των Αχαιμενιδών, των Σασανιδών και των Σαφαβιδών.
  • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός, που είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

Highlights

  • Περιηγηθείτε στην πόλη-θρύλο Ισφαχάν, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο της Περσίας, με τα υψηλής αρμονίας και κομψότητας μνημεία.
  • Απολαύστε το διαμάντι της ερήμου, την πανέμορφη πόλη Γιαζντ με τη μοναδική αρχιτεκτονική.
  • Επισκεφθείτε το περίφημο Μουσείο Χαλιών στην Τεχεράνη, αφιερωμένο σε ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας.
  • Δείτε τον σημαντικότερο εν λειτουργία ζωροαστρικό Ναό της Φωτιάς, με τη φλόγα που μένει άσβεστη εδώ και αιώνες.
  • Γνωρίστε την παραμυθένια Σιράζ, την πόλη των ποιητών, των ρόδων και των αηδονιών με τους κήπους που θα σας κλέψουν το μυαλό.
  • Επισκεφτείτε τις μεγαλειώδεις αρχαίες πρωτεύουσες του Κύρου και του Δαρείου, τις Πασαργάδες και την Περσέπολη, και θυμηθείτε τα μαθήματα Ιστορίας των σχολικών σας χρόνων.
  • Θαυμάστε το παλάτι Γκολεστάν (μνημείο της UNESCO) στην Τεχεράνη.
  • Εντυπωσιαστείτε από το απόκοσμο τοπίο της ερήμου Καλούτ Σαχντάντ με τους «σμιλεμένους» από τον άνεμο αμμόλοφους και δείτε πώς η άμμος και τα βράχια αλλάζουν χρώματα καθώς δύει ο ήλιος.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά την ιστορική επαρχία Κερμάν, όπου αφιερώνουμε τρεις (3) διανυκτερεύσεις για να την εξερευνήσουμε σε βάθος.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ VERSUS TRAVEL η off road εμπειρία με ειδικά οχήματα SUV στην Έρημο Καλούτ Σαχντάντ

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

01/05, 06/06



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Περσία με την ιστορική επαρχία Κερμάν - Μόνο στο Versus off Road εμπειρία στην έρημο Καλούτ Σαχντάντ | 01.05.2024 (Πάσχα), 06.06.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info