fb

Εκτεταμένη Χώρα των Βάσκων Σαν Σεμπαστιάν με Μπούργκος | 04.05.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αφιερώνουμε το ταξίδι αυτό στη Χώρα των Βάσκων, γνωρίζοντας την ιστορική αυτή περιφέρεια σε βάθος, σε έναν ταιριαστό συνδυασμό με τη γειτονική, και επίσης ιστορική κοινότητα της Κανταβρίας. Επιλέγουμε για τη διαμονή μας το πολυπρόσωπο Μπιλμπάο, που μπορεί να μη φέρει τον «τίτλο» της πρωτεύουσας (όπως η Βιτόρια) αποτελεί ωστόσο στην ουσία την καρδιά της Χώρας των Βάσκων. Το μουσείο Γκούγκενχαϊμ έχει βάλει για τα καλά το Μπιλμπάο στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη, με τον ίδιο τρόπο που η παγκόσμια γαστρονομία θεωρεί το Σαν Σεμπαστιάν ως έναν από τους επίγειους γαστριμαργικούς παραδείσους, όπου επίσης έχουμε προγραμματίσει διαμονή. Αναμφισβήτητο highlight είναι η σπάνια διαμονή μας στο Μπούργκος, παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, αλλά και στη Βιτόρια, την ιστορική πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη «γαλλική» πλευρά της Χώρας των Βάσκων με εκδρομή στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Μπιαρίτς. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε επισκέψεις στα «διαμάντια» της περιοχής, το ειδυλλιακό Σανταντέρ και ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ισπανίας τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ. Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό, που θα μας μεταφέρει σε μια Ισπανία που δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Βιτόρια την άτυπη πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, όπου και διανυκτερεύουμε για να την απολαύσουμε και να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Συνεχίζουμε στη Λαγκουάρδια και από ‘κει φτάνουμε στο διάσημο Σαν Σεμπαστιάν με το σπουδαίο φεστιβάλ κινηματογράφου και τα εντυπωσιακά ανάκτορα που ήταν οι θερινές κατοικίες των βασιλέων της Ισπανίας. Περνάμε τα ισπανογαλλικά σύνορα για να έρθουμε στη λουτρόπολη Μπιαρίτς, στη γαλλική πλευρά της Χώρας των Βάσκων και κατόπιν επισκεπτόμαστε το Γκέτσο και την πολύπαθη Γκερνίκα. Μένουμε στο Μπιλμπάο και μπαίνουμε στο φημισμένο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ. Από εδώ θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στη βόρεια ακτογραμμή της Ισπανίας με σταθμούς την παραθαλάσσια Σανταντέρ και το πολύ παραδοσιακό χωριό Σαντιγιάνα ντελ Μαρ. Θα επισκεφτούμε φυσικά τις τεράστιας σπουδαιότητας Σπηλιές Αλταμίρα με την προϊστορική ζωγραφική, πριν φτάσουμε στο Μπούργκος, όπου θα διανυκτερεύσουμε για να γνωρίσουμε την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας. Και κάπως έτσι, ένα μεγάλο οδοιπορικό στη Χώρα των Βάσκων έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων, στον βορρά της Ισπανίας. Με διαμονή στο Μπιλμπάο και στο Σαν Σεμπαστιάν, στη Βιτόρια και στο Μπούργκος απολαμβάνουμε ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε.

Περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο, σε ξενοδοχείο 4* sup. με εξαιρετικές υπηρεσίες.
  • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο υπέροχο Σαν Σεμπαστιάν!
  • Άνετη είσοδος στο εμβληματικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ με προκρατημένα εισιτήρια (η είσοδος περιλαμβάνεται).
  •  Εξασφαλίζουμε άνετη είσοδο στο διάσημο μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια).
  • Διαμονή στο Μπούργκος της Καστίλης, την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, πριν πάρει τη θέση της η Μαδρίτη.
  • Διαμονή στη Βιτόρια, την ιστορική πρωτεύουσα στη Χώρα των Βάσκων.
  • Μοναδικές επισκέψεις/ξεναγήσεις: Στην Γκερνίκα, το χωριό-σύμβολο του ισπανικού εμφυλίου. Στο Γκέτσο με τη γέφυρα-μνημείο της UNESCO. Στη μεσαιωνική Λαγκουάρδια, που βρίσκεται στη διάσημη οινοπαραγωγό περιοχή Ριόχα Αλαβέσα.
  • Επίσκεψη στην περιοχή της Καντα­βρίας, στην πρωτεύουσα  Σανταντέρ και σε μία από τις πιο γραφικές και ιστορικές κωμοπόλεις της Ισπανίας, τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.
  • Εκδρομή στην Μπιαρίτς, στη γαλλική πλευρά της Χώρας των Βάσκων.
  • Επίσκεψη στις διάσημες σπηλιές της Αλταμίρα με τις προϊστορικές βραχογραφίες ηλικίας χιλιάδων ετών.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους  χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Μόνο στο Versus: είσοδος & ξενάγηση στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ

Σε αυτό το ταξίδι, το Versus Travel εξασφαλίζει προαγορασμένη είσοδο στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο, που θεωρείται παγκόσμιο ορόσημο της σύγχρονης τέχνης και αρχιτεκτονικής. Έτσι θα αποφύγουμε τις κουραστικές ουρές στην είσοδο και θα το απολαύσουμε όπως του αξίζει!

Στο εκπληκτικό αυτό αρχιτεκτόνημα, το οποίο θεωρείται παγκοσμίως ένα σύγχρονο μνημείο αρχιτεκτονικής, θα δούμε τις εντυπωσιακές συλλογές του που περιλαμβάνουν έργα από όλη την καλλιτεχνική αφρόκρεμα του 20ού και του 21ου αιώνα. To συναρπαστικό σχήμα του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι που το υπογράφει, για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία.

Απίστευτη εκδρομή στα διαμάντια της Χώρας των Βάσκων

Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στις πιο όμορφες πόλεις και χωριά της περιοχής, όπως είναι το παραλιακό και ειδυλλιακό Σανταντέρ και ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ισπανίας η Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.

Πολύ κοντά στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο της Αλταμίρα, η λεγόμενη και «Καπέλα Σιστίνα της Λίθινης Εποχής». Εκεί ανακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογραφίες που άφησαν με ανοιχτό το στόμα τους επιστήμονες, καθώς υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν από 35.000 χρόνια! Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, με σκοπό να προστατευθεί αυτό το ανεκτίμητης αξίας μνημείο.

Γιατί επιλέγουμε διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν

Κάποτε το Σαν Σεμπαστιάν ήταν ένα ταπεινό ψαροχώρι, ωστόσο τον 19ο αιώνα μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' το επέλεξε για τις θερινές της διακοπές. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας.

Επιλέγουμε να μείνουμε στο Σαν Σεμπαστιάν και όχι να το επισκεφθούμε με κάποια (κουραστική) ολοήμερη εκδρομή, διότι πραγματικά αξίζει να μείνουμε σ’ αυτή την πολύ ακριβή αλλά υπέροχη πόλη. Επιπλέον, έτσι έχουμε και τη δυνατότητα να επισκεφθούμε και τα περίφημα pintxos-bar του Σαν Σεμπαστιάν και να απολαύσουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της πόλης σαν πραγματικοί Βάσκοι!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΒΙΤΟΡΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπιλμπάο, τη μεγαλύτερη και διασημότερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων. Το Μπιλμπάο (Μπίλμπο στα βασκικά) συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος του βασκικού πληθυσμού και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση.

Άφιξη στο Μπιλμπάο και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Βιτόρια, την (άτυπη) πρωτεύ­ουσα της Χώρας των Βάσκων. Θα κάνουμε βόλτα στη μεσαιωνική Βιτόρια (Γκαστέις στα βασκικά) και στον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό της, που είναι ο 3ος μεγαλύτερος στην Ισπανία. Οι αρχαιολόγοι ονομά­ζουν τη Βιτόρια και «μεσαιωνικό αμύγδαλο» λόγω του σχήματος του ιστορικού κέντρου της, μια περιοχή που ονομάζεται και Πράσινο Δαχτυλίδι, επειδή περιβάλλεται από 6 μεγάλα πάρκα με μεγάλη οικολο­γική σημασία για την πανίδα της περιοχής.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΙΤΟΡΙΑ – ΛΑΓΚΟΥΑΡΔΙΑ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ (πανοραμική περιήγηση)

Σήμερα θα αφήσουμε τη Βιτόρια και θα μπούμε στη φημισμένη οινοπαραγωγό περιοχή Ριόχα Αλαβέσα. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στη Χώρα των Βάσκων και επόμενος σταθμός μας θα εί­ναι η μεσαιωνική καστροπολιτεία Λαγκουάρδια. Η πόλη αυτή περιβάλλεται από τείχη του 13ου αιώνα (πάχους 2 μέτρων) στα οποία σώζονται 5 πύλες εισό­δου. Επιπλέον, τόσο οι δρόμοι και τα σπίτια όσο και τα περίχωρα της πόλης διατηρούν πολύ έντονο τον με­σαιωνικό χαρακτήρα τους, σαν να είναι ένα ζωντανό μουσείο. Ένα σημαντικό τέτοιο δείγμα είναι ο ναός της Παναγίας των Βασιλέων, με τον γοτθικό πύργο που χρονολογείται τον 14ο αιώνα. Ο πύργος έχει πύλη με χρωματιστές γλυπτικές παραστάσεις που φιλοτεχνή­θηκαν τον 17ο αιώνα και σώζονται άριστα. Είναι από τα ελάχιστα χρωματιστά ανάγλυφα που μπορούμε να δούμε σήμερα στην Ισπανία.

Συνεχίζουμε βόρεια, για τον τελευταίο προορισμό μας για σήμερα, το επίσης μεσαιωνικό Σαν Σεμπαστιάν, στην Ακτή του Ατλαντι­κού, πολύ κοντά στα γαλλο-ισπανικά σύνορα. Με την άφιξή μας ξεκινάμε πανοραμική περιήγηση που θα μας αποκαλύψει τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Το Σαν Σεμπαστιάν (Ντονόστια στα βασκικά) ιδρύθηκε ως οχυρωμένη πόλη το 1524 πάνω στον λόφο Ουργούλ που βλέπει στον Ατλαντικό. Η νεότερη πόλη εκτείνεται κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Ουρουμέα που εκβάλλει στον ωκεανό.

Μετά το τέλος της πρώτης γνωριμίας μας με την πόλη θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ: περιήγηση στην πόλη – επίσκεψη στο ΜΠΙΑΡΙΤΣ (Γαλλία)

Σήμερα το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με περιήγηση στο κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν. Αρχικά το Σαν Σεμπαστιάν ήταν ένα ταπεινό ψαροχώρι, ωστόσο τον 19ο αιώνα μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' της Ισπανίας το επέλεξε για τις θερινές διακοπές της. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας.

Βασικά αξιοθέατα του Σαν Σεμπαστιάν είναι τα ανά­κτορα Μιραμάρ και Αγιέτε, με τους υπέροχους κήπους τους. Εκεί κατέλυαν οι βασιλείς της Ισπανίας τους θερι­νούς μήνες. Το Σαν Σεμπαστιάν σήμερα διατηρεί την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προ­στεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η παλιά πόλη δια­θέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγω­νικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία. Επίσης θεωρείται κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, με εστιατό­ρια που κάθε χρόνο αποσπούν τις υψηλότερες διακρί­σεις σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος, από το 1953 και κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιείται εδώ ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, το πε­ρίφημο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Μετά τη βόλτα μας, το απόγευμα, θα περάσουμε τα σύνορα και θα επισκεφτούμε το διάσημο γαλλικό θέρετρο στον Ατλαντικό, το Μπιαρίτς. Το Μπιαρίτς, με ακτογραμμή μήκους 4 χιλιομέτρων στο κοίλωμα του Βισκαϊκού Κόλπου, υπήρξε παλιό φαλαινοθηρικό λιμάνι αλλά γνώρισε μεγάλη άνθιση τον 19ο αιώνα με τη διάδοση της θαλάσσιας κολύμβησης. Τότε η ισπα­νικής καταγωγής αυτοκράτειρα Ευγενία της Γαλλίας (σύζυγος του Ναπολέοντα Γ’) την κατέστησε παραθε­ριστικό προορισμό και μαζί με αυτήν όλη η ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Σήμερα θεωρείται η ιστορική πρωτεύ­ουσα του ευρωπαϊκού σέρφινγκ.

Διασχίζοντας ξανά τα γαλλο-ισπανικά σύνορα, επιστρέφουμε στο Σαν Σεμπαστιάν. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (περιήγηση)

Αναχωρούμε σήμερα από το Σαν Σεμπαστιάν με προορισμό μας το Μπιλμπάο, μία από τις πρώτες πόλεις που ιδρύθηκαν τον 14ο αιώνα, στον δρόμο των προσκυνητών για το μοναστήρι Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Χώρα των Βάσκων. Τον 19ο και 20ό αιώνα εξελίχθηκε σε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, με βαριά βιομηχανία, λόγω κυρίως της υψηλής ποιότητας του τοπικού σιδήρου. Η επεξεργασία σιδήρου και η αλιεία στον Ατλαντικό (με τους Βάσκους να φτάνουν μέχρι τον σημερινό Καναδά στο κυνήγι φαλαινών) αποτέλεσαν διαχρονικά τις πιο αποδοτικές ασχολίες των κατοίκων τόσο της χώρας όσο και του Μπιλμπάο. Ωστόσο, με την είσοδο της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα πράγματα άλλαξαν. Και εδώ αρχίζει η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία αυτής της πόλης. Τα εργοστάσια έκλεισαν, το ψάρεμα περιορίστηκε, βάσει των νέων ευρωπαϊκών κανόνων, και το Μπιλμπάο, παράκμασε έντονα και επικίνδυνα. Η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα, ο εθνικισμός το ίδιο, και το τέλμα οδήγησε σε άσχημες καταστάσεις.

Όμως, αμέσως ετέθη ένας νέος σχεδιασμός: μία νέα βιομηχανία επρόκειτο να αναπτυχθεί στο Μπιλμπάο, αυτή του ποιοτικού τουρισμού σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την υψηλή γαστρονομία. Και η πόλη άρχισε να ξαναχτίζεται και να ξαναζωντανεύει. Σήμερα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, με μέσο εισόδημα κατ’ άτομο τα 1.950 ευρώ. Όσο για το μεγάλο ορόσημο της πόλης, είναι πλέον το Μουσείο Γκουγκενχάιμ, που σχεδίασε ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και εγκαινιάστηκε το 1997 από τον Χουάν Κάρλος.

Άφιξη στο Μπιλμπάο και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Το Μπιλμπάο βρέχεται από τον ποταμό Ναβάρο και διαθέτει 17 γέφυρες και 18 πάρκα. Σήμερα θα περάσουμε από την Παλιά Συνοικία με τους 7 δρόμους της αρχικής χάραξης του Μπιλμπάο που παραμένουν ίδιοι από το 1400 (!) αλλά θα πάρουμε και μια γεύση από την αναγεννημένη Ενσάνχε, τη νέα πόλη με τις μεγάλες λεωφόρους και τα εμβληματικά ιστορικά και φουτουριστικά κτίρια. Η Ενσάχε σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα ως προέκταση της Παλιάς Πόλης, στα πρότυπα της Βαρκελώνης. Η αρχιτεκτονική του Μπιλμπάο είναι εντυπωσιακή. Σαν μάθημα ιστορίας του στυλ: σε μία βόλτα βλέπεις γύρω σου εξαιρετικά δείγματα γοτθικά, νέο-γοτθικά, μπαρόκ, νέο-μπαρόκ, Αρ Νουβό, Αρ Ντεκό, αλλά και σύγχρονα με υπογραφές πολύ διάσημων αρχιτεκτόνων. Μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του Μπιλμπάο που θα δούμε σήμερα και τις επόμενες ημέρες είναι το ιστορικό αλλά και πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο Δέουστο του 1886, η εμβληματική Κυκλική Πλατεία, η Παλιά Αγορά, το ιστορικό θέατρο Αριάγκα του 1890, το Δημαρχιακό Μέγαρο κ.ά.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση στο Μπιλμπάο.

5η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΓΚΕΤΣΟ και επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΪΜ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε για να δούμε άλλο ένα πρωτοποριακό για την εποχή του αρχιτεκτόνημα του Μπιλμπάο. Την κρεμαστή γέφυρα της Βισκάια, στην περιοχή Γκέτσο, το επίνειο της περιοχής. Κατασκευάστηκε το 1893 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Αλμπέρτο Παλάθιο και είναι η πρώτη γερανογέφυρα στον κόσμο.

Συνεχίζουμε για το διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ. Επίσκεψη στο Μουσείο, το φουτουριστικό κτίριο του Αμερικανού αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο − ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Για να είμαστε ειλικρινείς, το μουσείο αυτό έβαλε το παρηκμασμένο τότε Μπιλμπάο στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη, αλλά σήμανε και την εκκίνηση για μία νέα αρχιτεκτονική προσέγγιση των μουσείων σε όλο τον κόσμο.  Μετά το θαύμα του Μπιλμπάο, οι πόλεις ζητούν μουσεία και κτίρια από σταρ αρχιτέκτονες που θα λειτουργούν τα ίδια σαν εκθέματα χάρη στον σχεδιασμό τους – ανάλογα παραδείγματα έχουμε και στην Ελλάδα (βλ. Μουσείο Ακρόπολης, Προσθήκες του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ΚΠΣΝ). Το σχήμα του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του Φρανκ Γκέρι για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία. Εξάλλου ταιριάζει και η τοποθεσία με αυτό το σχήμα – είναι σαν το μουσείο να πλέει στον ποταμό Ναβάρο.

Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή του είναι το μπετόν και το σίδερο. Όσο για τα εκθέματα, φέρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων και διασημότερων καλλιτεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα και θα τα απολαύσουμε όλα με την ησυχία μας. Επιπροσθέτως, τα εισιτήρια για το μουσείο είναι προαγορασμένα κι έτσι δεν θα ταλαιπωρηθούμε καθόλου στις κουραστικές ουρές…

Μετά την επίσκεψή μας στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, θα έρθουμε στο ιστορικό χωριό της Γκερνίκα (Guernica). Είναι ο οικισμός που βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τη γερμανική αεροπορία κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου, στις 26 Απριλίου 1937), και η καταστροφή του ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο να δημιουργήσει ίσως το περιφημότερο έργο του. Μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές, όσο και σοκαριστικές απεικονίσεις της βιαιότητας του πολέμου, τον πίνακα «Γκερνίκα» που εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, στη Μαδρίτη.  Επιστροφή στο Μπιλμπάο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ (ΑΛΤΑΜΙΡΑ) – ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ

Πρωινή αναχώρηση για τη γειτονική αυτόνομη περιφέρεια της Κανταβρίας. Πρώτος μας σταθμός η πρωτεύουσα  της Κανταβρίας το Σανταντέρ, η μεγάλη παραθαλάσσια πόλη και το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Το όνομα της πόλης είναι διάσημο εντός και εκτός Ισπανίας, χάρη στην ομώνυμη τράπεζα, από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Η ίδια η πόλη ωστόσο παρουσιάζει μεγάλο ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Στην περιοχή μαρτύρησε ο Άγιος Εμετέριο (San Emeterio), περίπου το 300 μ.Χ. από το όνομα του οποίου μάλλον προέρχεται, μέσω παραφθοράς, το τοπωνύμιο «Σανταντέρ».

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ισπανίας τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ. Βόλτα και επίσκεψη - πολύ κοντά - στο περίφημο Σπήλαιο της Αλταμίρα, τη λεγόμενη και «Καπέλα Σιξτίνα της Λίθινης Εποχής». Εδώ ανακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογραφίες που άφησαν με ανοιχτό το στόμα τούς επιστήμονες, καθώς υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν από 35.000 χρόνια! Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, με σκοπό να προστατευθεί αυτό το ανεκτίμητης αξίας μνημείο.

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η επίσκεψη στην Αλταμίρα μπορεί να γίνει μόνο με προκράτηση και ραντεβού, και εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος και η ημέρα επίσκεψης.)

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η πόλη του Μπούρ­γκος, ιστορική πρωτεύουσα της Καστίλης, μια πόλη γεμάτη ιστορία και μνημεία, ένα αληθινό υπαί­θριο μουσείο αρχιτεκτονικής. Το Μπούργκος έχει πε­ράσει στην Ιστορία για πολλούς λόγους: ένας από αυ­τούς είναι πως εδώ δόθηκε η βασιλική ακρόαση στον Χριστόφορο Κολόμβο, που του εξασφάλισε τους απα­ραίτητους πόρους για το ταξίδι του που έμελλε να αλ­λάξει τον κόσμο.

Εμείς σήμερα στην περιήγησή μας στο Μπούργκος θα δούμε πολ­λούς ναούς, παλάτια, μεσαιωνικά μνημεία και κτίρια, τα οποία διατηρούνται σε εξαιρετική κατά­σταση. Μεταξύ αυτών είναι ο τεράστιος γοτθικός κα­θεδρικός (μνημείο UNESCO), η Μονή Λας Ουέλγας Ρε­άλες και το αβαείο Καρτούχα ντε Μιραφλόρες. Θα δούμε επίσης τη μεγαλειώδη Αψίδα της Παναγίας που χρονολογείται τον 14ο αιώνα και είναι η κεντρική είσο­δος των μεσαιωνικών τειχών.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1099 € 390 €
Twin Room 1099 € 390 €
Triple Room 1099 € 390 €
Single Room 1629 € 390 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1319 € 390 €
Twin Room 1319 € 390 €
Triple Room 1319 € 390 €
Single Room 1849 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1739 € 0 €
Twin Room 1739 € 0 €
Triple Room 1739 € 0 €
Single Room 2269 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

04/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:40

LH 1824

04/05/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:35

10:50

LH 1143

10/05/2024

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:05

16:15

LH 1284

10/05/2024

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Έξι (6) συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Η είσοδος στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Μπιλμπάο).
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.  

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ        

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε  αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 390 €
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων, στον βορρά της Ισπανίας. Με διαμονή στο Μπιλμπάο και στο Σαν Σεμπαστιάν, στη Βιτόρια και στο Μπούργκος απολαμβάνουμε ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε.

Περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο, σε ξενοδοχείο 4* sup. με εξαιρετικές υπηρεσίες.
  • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο υπέροχο Σαν Σεμπαστιάν!
  • Άνετη είσοδος στο εμβληματικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ με προκρατημένα εισιτήρια (η είσοδος περιλαμβάνεται).
  •  Εξασφαλίζουμε άνετη είσοδο στο διάσημο μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια).
  • Διαμονή στο Μπούργκος της Καστίλης, την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, πριν πάρει τη θέση της η Μαδρίτη.
  • Διαμονή στη Βιτόρια, την ιστορική πρωτεύουσα στη Χώρα των Βάσκων.
  • Μοναδικές επισκέψεις/ξεναγήσεις: Στην Γκερνίκα, το χωριό-σύμβολο του ισπανικού εμφυλίου. Στο Γκέτσο με τη γέφυρα-μνημείο της UNESCO. Στη μεσαιωνική Λαγκουάρδια, που βρίσκεται στη διάσημη οινοπαραγωγό περιοχή Ριόχα Αλαβέσα.
  • Επίσκεψη στην περιοχή της Καντα­βρίας, στην πρωτεύουσα  Σανταντέρ και σε μία από τις πιο γραφικές και ιστορικές κωμοπόλεις της Ισπανίας, τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.
  • Εκδρομή στην Μπιαρίτς, στη γαλλική πλευρά της Χώρας των Βάσκων.
  • Επίσκεψη στις διάσημες σπηλιές της Αλταμίρα με τις προϊστορικές βραχογραφίες ηλικίας χιλιάδων ετών.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους  χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν).
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα checkpoints καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Μόνο στο Versus: είσοδος & ξενάγηση στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ

Σε αυτό το ταξίδι, το Versus Travel εξασφαλίζει προαγορασμένη είσοδο στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο, που θεωρείται παγκόσμιο ορόσημο της σύγχρονης τέχνης και αρχιτεκτονικής. Έτσι θα αποφύγουμε τις κουραστικές ουρές στην είσοδο και θα το απολαύσουμε όπως του αξίζει!

Στο εκπληκτικό αυτό αρχιτεκτόνημα, το οποίο θεωρείται παγκοσμίως ένα σύγχρονο μνημείο αρχιτεκτονικής, θα δούμε τις εντυπωσιακές συλλογές του που περιλαμβάνουν έργα από όλη την καλλιτεχνική αφρόκρεμα του 20ού και του 21ου αιώνα. To συναρπαστικό σχήμα του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι που το υπογράφει, για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία.

Απίστευτη εκδρομή στα διαμάντια της Χώρας των Βάσκων

Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στις πιο όμορφες πόλεις και χωριά της περιοχής, όπως είναι το παραλιακό και ειδυλλιακό Σανταντέρ και ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ισπανίας η Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.

Πολύ κοντά στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο της Αλταμίρα, η λεγόμενη και «Καπέλα Σιστίνα της Λίθινης Εποχής». Εκεί ανακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογραφίες που άφησαν με ανοιχτό το στόμα τους επιστήμονες, καθώς υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν από 35.000 χρόνια! Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, με σκοπό να προστατευθεί αυτό το ανεκτίμητης αξίας μνημείο.

Γιατί επιλέγουμε διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν

Κάποτε το Σαν Σεμπαστιάν ήταν ένα ταπεινό ψαροχώρι, ωστόσο τον 19ο αιώνα μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' το επέλεξε για τις θερινές της διακοπές. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας.

Επιλέγουμε να μείνουμε στο Σαν Σεμπαστιάν και όχι να το επισκεφθούμε με κάποια (κουραστική) ολοήμερη εκδρομή, διότι πραγματικά αξίζει να μείνουμε σ’ αυτή την πολύ ακριβή αλλά υπέροχη πόλη. Επιπλέον, έτσι έχουμε και τη δυνατότητα να επισκεφθούμε και τα περίφημα pintxos-bar του Σαν Σεμπαστιάν και να απολαύσουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της πόλης σαν πραγματικοί Βάσκοι!

Highlights

  • Θαυμάστε το Μουσείο Γκουγκενχάιμ, το σήμα κατατεθέν του Μπιλμπάο.
  • Γνωρίστε την ηρωική Γκερνίκα, το χωριό με τη δραματική ιστορία που ενέπνευσε τον Πικάσο.
  • Περάστε στη «βόρεια» πλευρά της Χώρας των Βάσκων, στο Μπιαρίτς, στη Γαλλία.
  • Γευματίστε κάποιο βράδυ στο ιστορικό κέντρο του Σαν Σεμπαστιάν και δοκιμάστε όσες μπορείτε περισσότερες από τις αμέτρητες παραλλαγές των πίντσος!
  • Προσπαθήστε να αποκρυπτογραφήσετε τις υπέροχες προϊστορικές βραχογραφίες στο σπήλαιο της Αλταμίρα.
  • Απολαύστε τη βόλτα σας στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιγιάνα ντελ Μαρ.
  • Γνωρίστε τη Βιτόρια, την ιστορική πρωτεύουσα στη Χώρα των Βάσκων.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Lufthansa.
  • Μόνο στο Versus Travel: Διαμονή στο Μπούργκος, την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, ένα υπαί­θριο μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής.
  • Δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο υπέροχο Σαν Σεμπαστιάν!

 

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

04/05



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Εκτεταμένη Χώρα των Βάσκων Σαν Σεμπαστιάν με Μπούργκος | 04.05.2024 (Πάσχα 2024)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info