fb

Τα απόκρυφα μυστικά του Ομάν με διανυκτέρευση στην έρημο, ο δρόμος του λιβανιού, με δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στη Σαλάλα | Μάρτιος - Απρίλιος 2024

Διάρκεια: 7, 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πραγματικά σπάνιο πρόγραμμα που πρώτο το Versus παρουσίασε στο ελληνικό κοινό! Μία ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο σουλτανάτο του Ομάν και να γνωρίσουμε την αυθεντική Αραβία όπως το Versus ξέρει να κάνει. Δεν μένουμε μονάχα στις μεγάλες πόλεις: αντίθετα, εξορμούμε στην έρημο και ανακαλύπτουμε χαμένες πόλεις, πραγματοποιούμε διαδρομές με jeep 4x4, διανυκτερεύουμε κάτω από τα αστέρια απολαμβάνοντας την έρημο, ακολουθούμε τους πανάρχαιους δρόμους του λιβανιού και μεταφερόμαστε νοητά στις βεδουίνικες νύχτες των παραμυθιών. Δείτε βήμα-βήμα τι προσφέρει το παρόν πρόγραμμα και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Περιήγηση στην παραδοσιακή Αραβία, το Ομάν, με το Μάσκατ, μια πόλη-λιμάνι και ένα από τα περισσότερα ανεπτυγμένα αστικά κέντρα του αραβικού κόσμου. Μια ιδιαίτερη περιπλάνηση σε αυτόν τον αραβικό προορισμό με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα παλαιά κάστρα της ερήμου στο χρώμα της άμμου, τις ατελείωτες αμμώδεις εκτάσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τις καταπράσινες οάσεις που εμφανίζονται σαν πράσινες βούλες στο καφέ της άμμου, αλλά και τις αραβικές πόλεις που διατηρούν μέχρι σήμερα το παραδοσιακό τους χρώμα με τις υπαίθριες αγορές, τις ιδιαίτερες οσμές μπαχαρικών και τις ενδυμασίες των ντόπιων. Όλα αυτά θα τα ζήσουμε με ξεναγήσεις-εκδρομές σε κάστρα, οάσεις. Η εξερεύνηση της ερήμου, και κυρίως η διανυκτέρευση κάτω από τ’ αστέρια στην έρημο, είναι εμπειρίες συγκλονιστικές, από εκείνες που χαράσσονται ανεξίτηλα στο νου του ταξιδιώτη…

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα! Ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε κρυφές γωνιές του Ομάν που μας αποκαλύπτουν ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο του σουλτανάτου!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
 

  • Πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ομάν ώστε να εκμεταλλευθούμε όλο τον χρόνο!
  • Mία διαν/ση κάτω από τ’ αστέρια, μία μοναδική εμπειρία στην έρημο!
  • Επίσκεψη στην περιοχή της Αλ Χάμρα, με τα παλιά, παραδοσιακά σπίτια, που μας μεταφέρει στην παλιά Αραβία από τις χίλιες και μία νύχτες…
  • Διαδρομή με 4x4 Land Cruiser.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Είσοδος στα κάστρα Νίζουα, Τζαμπρίν, Μπαχλά.
  • Είσοδος στο Μεγάλο Τζαμί, στο Μάσκατ.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*/4* και 4* sup.
  • Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού με διαμονή και ξενάγηση στη γνήσια αραβική και παραθαλάσσια πόλη της Σαλάλα, την «πόλη των κήπων», καθώς και επίσκεψη και ξενάγηση στη «Χαμένη Ατλαντίδα» της ερήμου, την βυθισμένη στην άμμο πόλη Ουμπάρ.
  • Με διήμερη εκδρομή στα νότια του Μάσκατ, στην πανέμορφη κοιλάδα Ουάντι Τίβι, στον κρατήρα Μπιμπάχ με τα σμαραγδένια νερά και σε όμορφα χωριά με ολόλευκα σπίτια.
  • Eπίσκεψη στο λιμάνι του Κουριγιάτ και μπάνιο στις λιμνούλες της ερήμου, τις «sinkholes» με το σμαραγδί χρώμα.
  • Επίσκεψη στην Μπαχλά, πόλη-μνημείο της UNESCO.
  • Επίσκεψη με 4 x 4 στο φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον» της Αραβίας.
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό και τοπικούς ξεναγούς.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΣΚΑΤ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μάσκατ, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

2η ημέρα: Άφιξη στο ΜΑΣΚΑΤ (ξενάγηση)

Άφιξη στο Μάσκατ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Αργότερα ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μεγάλο τζαμί, ένα θαύμα αραβικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στις αγορές ψαρικών και λαχανικών της Μούτρα. Θα περπατήσουμε μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό στα σουκ με τα μαγαζάκια χρυσαφικών, ασημικών, χαλιών, μπαχαρικών, για μια αυθεντική γεύση της απλής καθημερινής ζωής των κατοίκων του σουλτανάτου. Περνώντας την Cornice, την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, φτάνουμε στο παραμυθένιο παλάτι Αλ Αλάμ του σουλτάνου του Ομάν, όπου θα σταματήσουμε για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, θα δούμε τα πορτογαλικά φρούρια του 16ου αιώνα Τζαλάλι και Μιράνι και θα επισκεφτούμε το εθνολογικό μουσείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΝΙΖΟΥΑ – ΜΠΑΧΛΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΤΖΑΜΠΡΙΝ – ΜΑΣΚΑΤ

Αναχωρούμε για μία εξερεύνηση της ενδοχώρας του Ομάν, με πρώτο μας σταθμό την ορεινή πόλη της Νίζουα, με το επιβλητικό της φρούριο, ένα από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν. Η πόλη αποτελεί παραδοσιακό κέντρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιΐας.

Επόμενος σταθμός μας η υπέροχη Μπαχλά (ή Μπάχλα), πόλη που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η Μπαχλά περικλείεται ολόκληρη από εκτεταμένο οχυρό τείχος, μήκους περίπου 12 χιλιομέτρων, ενώ στο υψηλότερο σημείο της πόλης στέκει ένα από τα παλαιότερα κάστρα σε όλη την Αραβία (13ος αιώνας).

Πολύ κοντά στην πόλη, θα δούμε και το κάστρο του Τζαμπρίν (Jabreen), μια πελώρια τριώροφη οχυρωματική κατασκευή που ολοκληρώθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας Αλ Γιαρούμπα. Είναι ένα εξαιρετικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, με περίτεχνες ξύλινες επιγραφές και ζωγραφικές παραστάσεις.

Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο Μάσκατ και διανυκτερεύουμε.

4η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΑΛ ΟΥΑΣΙΛ– Διαδρομή με 4x4 στην ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΑΝΙ ΧΑΛΙΝΤ – Βόλτα στους αμμόλοφους – Διανυκτέρευση στην έρημο

Σήμερα θα μεταβούμε οδικώς στο Αλ Ουασίλ, ένα από τα χωριά της περιοχής Μπιντίγια, στις ερήμους του Ομάν με τους χρυσούς αμμόλοφους. Εδώ θα επιβιβαστούμε σε 4x4 Land Cruiser για να απολαύσουμε μία συναρπαστική διαδρομή στους αμμόλοφους, φτάνοντας μέχρι την κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ, αλλά και μπάνιο στους κρατήρες με τα σμαραγδένια νερά (οι γυναίκες ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν μπάνιο θα πρέπει να φορούν t-shirt και σορτς, όχι μαγιό). Η διανυκτέρευσή μας σήμερα θα γίνει «κάτω από τα αστέρια», στην έρημο της Μπάνι Χαλίντ: ήδη από την αρχή του ταξιδιού μας θα ζήσουμε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του προγράμματος, με την διανυκτέρευσή μας «κάτω από τ’ αστέρια». Τακτοποίηση, λοιπόν, σε ειδικά camp (με δωμάτια) και διανυκτέρευση κάτω από τον έναστρο ουρανό της ερήμου του Ομάν.

5η ημέρα: ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΠΑΝΙ ΧΑΛΙΝΤ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΟΥΑΝΤΙ ΤΙΒΙ – Παραλία ΜΠΙΜΑΧ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΑΛ ΑΡΜΠΕΪΕΝ – ΚΟΥΡΙΓΙΑΤ – ΜΑΣΚΑΤ

Αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Μάσκατ, ακολουθώντας όμως σήμερα διαφορετική διαδρομή. Κινούμαστε προς τα νοτιοανατολικά του Ομάν, διασχίζοντας την κοιλάδα Ουάντι Τίβι, κατά τόπους περνώντας ανάμεσα από ελαιώνες και οπωροφόρα δέντρα, και από το μικρό, ορεινό χωριό Μιμπάμ. Φτάνουμε στο Μπιμάχ, έναν κρατήρα γεμάτο με νερό σε έντονο, σμαραγδί χρώμα, τα λεγόμενα «sinkholes» που συναντώνται διάσπαρτα σ’ αυτό το κομμάτι της αραβικής χερσονήσου.

Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε το μπάνιο μας στα νερά του, μία ακόμα συναρπαστική εμπειρία που μας επιφυλάσσει η διαδρομή μας. Συνεχίζουμε μέσω της στενής παράκτιας διαδρομής με κατεύθυνση προς το Μάσκατ, περνάμε από την Κοιλάδα Αλ Αρμπεϊέν και περνώντας από χωριά με ολόλευκα σπιτάκια φτάνουμε στο λιμάνι του Κουριγιάτ, πόλη ιδιαίτερα συμπαθητική, που θα είναι ο τελευταίος μας σταθμός πριν από την επιστροφή μας στο Μάσκατ. Διανυκτέρευση στην πρωτεύουσα. 

6η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ: εκδρομή στο χωριό Αλ Χάμρα – εκδρομή στο φαράγγι Τζέμπελ Χαμπς – late check-out

Ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε τη μαγική περιοχή της Αλ Χάμρα, με ιστορία περίπου 400 χρόνων: μερικά μάλιστα από τα παλαιότερα κτίσματα (κυρίως κατοικίες) του Ομάν χτίστηκαν και διατηρούνται ακόμα στην Αλ Χάμρα. Πολλές από αυτές τις κατοικίες έχουν τρεις, τέσσερις και πέντε ορόφους, με την οροφή να αποτελείται συνήθως από φύλλα φοινικιάς!

Επόμενος σταθμός μας είναι η οροσειρά Σαμς, το Βουνό του Ήλιου, όπως λέγεται στα αραβικά, το υψηλότερο βουνό στο Ομάν. Εδώ θα δούμε το φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας», ένα τοπίο σκληρό, αυστηρό, όσο και επιβλητικό, μία ανέλπιστη έκφραση της απεραντοσύνης στην αραβική χερσόνησο.

Επιστροφή στο Μάσκατ (late check-out) και αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Μάσκατ.

7η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΛΑΛΑ

Όσοι ταξιδιώτες το επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν επέκταση του ταξιδιού στη Σαλάλα. Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1η – 6η ημέρα:

Όπως ακριβώς περιγράφεται στο ανωτέρω 7ήμερο πρόγραμμα. Το βράδυ της 6ης ημέρας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μάσκατ για διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – πτήση για ΣΑΛΑΛΑ: Σαφάρι με jeep 4x4 στην έρημο Rub Al Khali – Χαμένη πόλη Ούμπαρ

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τον νότο του Ομάν και τη Σαλάλα (ή Σαλαλά), στη νοτιοδυτική πλευρά του Ομάν. Άφιξη και αναχώρηση για να απολαύσουμε τη μοναδική εμπειρία ενός σαφάρι στην έρημο Rub Al Khali. Η έρημος έχει έκταση περίπου 1.000 χιλιόμετρα μήκος και 500 χιλιόμετρα πλάτος. Καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος όλης της Αραβικής Χερσονήσου με αμμόλοφους ύψους έως και 250 μέτρων. Η άμμος έχει χαρακτηριστικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.
Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε το σαφάρι μας με οχήματα 4x4, φθάνοντας στο σημείο  που πιστεύεται ότι βρίσκεται η Χαμένη πόλη Ούμπαρ. Σύμφωνα με το Κοράνι, ο βασιλιάς της Ουμπάρ, ο Σαντάντ (Saddad), είχε παραβιάσει τις προειδοποιήσεις του προφήτη Χαντ (Hud) και του Αλλάχ, ο οποίος προκάλεσε αμμοθύελλα, με αποτέλεσμα η πόλη και ολόκληρη η περιοχή να «θαφτεί» μέσα στην άμμο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΣΑΛΑΛΑ: Nabi Ayoub – παραλία Μουγκσαΐλ – πτήση για ΜΑΣΚΑΤ

Πρωινό και αναχωρούμε για την περιήγησή μας εκτός πόλης. Κατευθυνόμαστε προς τα βουνά Κάρα, προκειμένου να επισκεφθούμε μια βιβλική τοποθεσία, το Nabi Ayoub, όπου λέγεται ότι βρίσκεται ο τάφος του προφήτη Ιώβ. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πεδιάδας Al Garbib. Τελευταίος μας σταθμός η παραλία Μουγκσαΐλ με τα απόκρημνα βράχια να κατεβαίνουν ως την ακτή, δημιουργώντας μια πανέμορφη εικόνα. Επιστροφή στη Σαλάλα και μετάβαση στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας προς Μάσκατ.

** Η επίσκεψη στη παραλία Μουγκσαΐλ θα εξαρτηθεί με τα δρομολόγια των εσωτερικών πτήσεων από Σαλάλα προς Μάσκατ.

9η ημέρα: ΜΑΣΚΑΤ – ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΚΥΠΡΟΣ

Επιβίβαση στη πτήση επιστροφής μας για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1790 € 710 €
Twin Room 1790 € 710 €
Triple Room 1790 € 710 €
Single Room 2440 € 710 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 590 €
Twin Room 1199 € 590 €
Triple Room 1199 € 590 €
Single Room 1649 € 590 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2010 € 710 €
Twin Room 2010 € 710 €
Triple Room 2010 € 710 €
Single Room 2660 € 710 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2010 € 590 €
Twin Room 2010 € 590 €
Triple Room 2010 € 590 €
Single Room 2660 € 590 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2750 € 0 €
Twin Room 2750 € 0 €
Triple Room 2750 € 0 €
Single Room 3400 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2039 € 0 €
Twin Room 2039 € 0 €
Triple Room 2039 € 0 €
Single Room 2489 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

Extras

+ ΒΙΖΑ ΟΜΑΝ :  65 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

17/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

17:05

23:40

EK 866

18/03/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΜΑΣΚΑΤ

02:15

03:30

EK 867

25/03/2024

ΜΑΣΚΑΤ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

04:40

05:55

EK 209

25/03/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:00

9ήμερο πρόγραμμα με επέκταση στη Σαλάλα

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

28/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

18:05

23:35

EK 866

29/04/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΜΑΣΚΑΤ

02:15

03:30

EK 867

06/05/2024

ΜΑΣΚΑΤ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

04:40

05:55

EK 209

06/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

9ήμερο πρόγραμμα με επέκταση στη Σαλάλα

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

30/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

18:05

23:35

EK 866

01/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΜΑΣΚΑΤ

02:15

03:30

EK 867

06/05/2024

ΜΑΣΚΑΤ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

04:40

05:55

EK 209

06/05/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

7ήμερο πρόγραμμα

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup. και 5*. Στην Κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ διαμονή σε camp με δωμάτια στην έρημο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Είσοδος στα κάστρα Νίζουα, Τζαμπρίν και Μπαχλά.
  • Είσοδος στο Μεγάλο Τζαμί στο Μάσκατ.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και τοπικοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από: Βίζα Ομάν περίπου 65 €

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 710 (χωρίς την επέκταση στη Σαλάλα 590€)
  • Είσοδοι σε μουσεία.

ΒΙΖΑ ΣΤΟ ΟΜΑΝ

Βίζα στο Ομάν περίπου 65 € (η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα. Για την έκδοσή της, παρακαλώ όπως προσκομίσετε:

1) Διαβατήριο και έγχρωμη –καθαρή- φωτοτυπία του διαβατηρίου,

2) Έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαστάσεων 4x6 cm,

3) ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριο θα πρέπει να ΜΗ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ.

Επίσης, για την έκδοση της βίζας για το Ομάν απαιτούνται πλέον και τα εξής στοιχεία, σύμφωνα με το Σύστημα της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν:

  • Οικογενειακή κατάσταση
  • Επάγγελμα
  • Όνομα και επίθετο μητέρας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 700€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα! Ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε κρυφές γωνιές του Ομάν που μας αποκαλύπτουν ένα άλλο, διαφορετικό πρόσωπο του σουλτανάτου!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
 

  • Πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ομάν ώστε να εκμεταλλευθούμε όλο τον χρόνο!
  • Mία διαν/ση κάτω από τ’ αστέρια, μία μοναδική εμπειρία στην έρημο!
  • Επίσκεψη στην περιοχή της Αλ Χάμρα, με τα παλιά, παραδοσιακά σπίτια, που μας μεταφέρει στην παλιά Αραβία από τις χίλιες και μία νύχτες…
  • Διαδρομή με 4x4 Land Cruiser.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Είσοδος στα κάστρα Νίζουα, Τζαμπρίν, Μπαχλά.
  • Είσοδος στο Μεγάλο Τζαμί, στο Μάσκατ.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*/4* και 4* sup.
  • Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού με διαμονή και ξενάγηση στη γνήσια αραβική και παραθαλάσσια πόλη της Σαλάλα, την «πόλη των κήπων», καθώς και επίσκεψη και ξενάγηση στη «Χαμένη Ατλαντίδα» της ερήμου, την βυθισμένη στην άμμο πόλη Ουμπάρ.
  • Με διήμερη εκδρομή στα νότια του Μάσκατ, στην πανέμορφη κοιλάδα Ουάντι Τίβι, στον κρατήρα Μπιμπάχ με τα σμαραγδένια νερά και σε όμορφα χωριά με ολόλευκα σπίτια.
  • Eπίσκεψη στο λιμάνι του Κουριγιάτ και μπάνιο στις λιμνούλες της ερήμου, τις «sinkholes» με το σμαραγδί χρώμα.
  • Επίσκεψη στην Μπαχλά, πόλη-μνημείο της UNESCO.
  • Επίσκεψη με 4 x 4 στο φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον» της Αραβίας.
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό και τοπικούς ξεναγούς.

Highlights

  • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα Μάσκατ με τα σουκ και την παραλιακή Cornice.
  • Το κάστρο της Νίζουα, από τα πιο γνωστά και όμορφα κάστρα του Ομάν.
  • Η διαδρομή με 4x4 στην κοιλάδα Μπάνι Χαλίντ
  • Η διανυκτέρευση κάτω από αστέρια στην έρημο της Μπάνι Χαλίντ
  • Τα λεγόμενα «sinkholes», μικροί κρατήρες γεμάτες σμαραγδένια νερά.
  • Το σαφάρι με jeep 4x4 στην έρημο Rub Al Khali
  • Η χαμένη πόλη Ούμπαρ (όπως πιστεύεται), που σιγά-σιγά καταπίνει η έρημος.
  • Το φαράγγι Τζέμπελ Χαμς, το λεγόμενο και «Γκραν Κάνυον της Αραβίας»
  • Εξερεύνηση στην Μπαχλά, πόλη-μνημείο της Unesco!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στη Σαλάλα
  • Με μία διαν/ση κάτω από τ’ αστέρια στην έρημο του Ουάντι Τίβι
  • Πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ομάν με την εξαιρετική Emirates
  • Με διήμερη εκδρομή στα νότια του Μάσκατ

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024

Αναχωρήσεις

28/04, 30/04



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα απόκρυφα μυστικά του Ομάν με διανυκτέρευση στην έρημο, ο δρόμος του λιβανιού, με δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στη Σαλάλα | Μάρτιος - Απρίλιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info