fb

Φλωρεντία – Τοσκάνη – Ούμπρια: στη χώρα των Μεδίκων και του Δάντη | Μάιος - Ιούνιος 2024

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Άλλο ένα εκπληκτικό Ευρωπαϊκό ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μαγευτική Τοσκάνη και την ανεπανάληπτη Φλωρεντία, την εκπληκτική πόλη της τέχνης και του πολιτισμού. Το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα. Γνωρίζουμε την Τοσκάνη από μέσα, με διαμονή στη Φλωρεντία αλλά εκδρομές στα θαυμαστά χωριουδάκια της, τη μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του. Η είσοδος και η ειδική ξενάγηση στη Γκαλερία Ουφίτσι θεωρείται από τα δυνατά πλεονεκτήματα μιας εκδρομής, στην οποία η μια εμπειρία διαδέχεται την άλλη.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Άφιξη στην Ρώμη και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, και η περιπέτειά μας έχει ήδη ξεκινήσει. Περιηγούμαστε στην πόλη, με επίσκεψη και ξενάγηση στην Γκαλερία Ουφίτσι, και με αρκετό χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη σε βάθος. Πραγματοποιούμε εκδρομή στο μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο με τους πανύψηλους πύργους του, εξορμούμε στα χωριά της Τοσκάνης, όπως το Μοντεπουλτσιάνο και η μεσαιωνική Σιένα και απολαμβάνουμε τη φύση της Τοσκάνης, από τις ωραιότερες περιφέρειες της Ιταλίας! Κλείνουμε το ταξίδι με την επαρχία της Ούμπρια με μία διανυκτέρευση στην πρωτεύουσά της Περούτζια, καθώς και με επίσκεψη στο ιστορικό Σπολέτο.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξίδι αφιερωμένο στην πόλη των πόλεων της Τοσκάνης, τη μαγική Φλωρεντία! Με διαμονή στην πόλη της Φλωρεντίας (ή στην Σιένα), σε επιλεγμένο από το Versus ξενοδοχείο, εξερευνούμε την πόλη των Μεδίκων και του Δάντη Αλιγκιέρι, αντιμετωπίζοντάς την ως ολοκληρωμένο προορισμό και όχι σαν ένα βιαστικό city-break με κουραστικές εκδρομές από άλλες πόλεις. Παράλληλα αφιερώνουμε μία νύχτα στην Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια με χρόνο για βόλτα στο ιστορικό της κέντρο.

Στα highlights του ταξιδιού μας είναι η προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι, μία από τις πιο σημαντικές πινακοθήκες και χώρους τέχνης στον κόσμο, ώστε  να αποφύγουμε τις ουρές και να την απολαύσουμε όπως πρέπει.

Ειδικότερα:

  • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος, από τις πιο όμορφες επαρχίες της Ιταλίας!

  • Είναι ένα πρόγραμμα γεμάτο με ξεναγήσεις και επισκέψεις, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, ολοκληρωμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

  • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (αξίας 35€), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία (ή στη Σιένα), σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά). Στην αναχώρηση 20.06 διανυκτερεύσουμε στη Σιένα)

  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Περούτζια με πρωινό.

  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.

  • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους μεσαιωνικούς πύργους.

  • Επίσκεψη στο γραφικό Μοντεκατίνι στην Τοσκάνη και στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο  Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως  την  ωραιότερη πλατεία στην  Τοσκάνη!  Είναι  από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με  εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.

  • Επίσκεψη στην Ασίζη  για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης.

  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα και την Πίζα με τον διάσημο κεκλιμένο πύργο.

  • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε  Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.

  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΩΜΗ – ΣΠΟΛΕΤΟ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Ρώμη. Μετά την άφιξή μας στην ιταλική πρωτεύουσα θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με τελικό μας προορισμό την Περούτζια.  Στην διαδρομή μας θα συναντήσουμε το Σπολέτο. Το Σπολέτο, πολύ ιστορική πόλη ήδη από τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.  Η σημασία του Σπολέτο, είχε να κάνει με την τοποθεσία του. Βρισκόταν πάνω στη Φλαμινία Οδό που συνέδεε τη Ρώμη με τα Απέννινα Όρη στη Λιγουρία (δηλαδή στην Ιταλική Ριβιέρα) αλλά και με την Αδριατική Θάλασσα. Μέσω της Φλαμινίας Οδού διεξάγονταν το ναυτικό εμπόριο και οι ναυτικές εκστρατείες και επίσης, μέσω αυτής, οι πατρίκιοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας πήγαιναν στις παραθεριστικές επαύλεις τους κάθε καλοκαίρι. Οπότε το Σπολέτο, ήταν πάντα ένας σταθμός σε αυτές τις διαδρομές. Στην πανοραμική ξενάγησή μας εμείς σήμερα θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, ρωμαϊκά και μεσαιωνικά, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το ανακαινισμένο Θέατρο, η Γέφυρα του Αίματος του 1ου αιώνα και ο παλαιοχριστιανικός ναός Σαν Σαλβατόρε του 4ου αιώνα, που είναι μνημείο της UNESCO.  Και φυσικά το κάστρο Ρόκα, το οποίο δεσπόζει πάνω στον λόφο του Σπολέτο, και χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Αρχικά στο κάστρο κατοικούσε ο κυβερνήτης με τη φρουρά του. Τον 18ο αιώνα, όμως, μετατράπηκε σε φυλακή, η οποία λειτουργούσε ως τις αρχές του 20ού. Σήμερα, μετά από εκτεταμένες επισκευές, το κάστρο Ρόκα είναι μουσείο. Αφού ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στο Σπολέτο θα συνεχίσουμε για την Περούτζια.  πρωτεύουσα της Ούμπριας. Είναι χτισμένη, πάνω σε έναν γραφικότατο λόφο, στην κοιλάδα του Τίβερη και στην αρχαιότητα ονομαζόταν Περουσία. Παρότι διαθέτει αρκετά ρωμαϊκά μνημεία, η πρώτη εντύπωση που θα αποκομίσουμε όταν τη δούμε είναι ότι πρόκειται για μια όμορφη μεσαιωνική πόλη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ιστορικό Πανεπιστήμιο, το οποίο ιδρύθηκε τον 14o αιώνα και είναι ένα από τα διασημότερα της Ευρώπης. Η Περούτζια είναι και η γενέτειρα του διάσημου αναγεννησιακού ζωγράφου Περουτζίνο, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του Ραφαήλ και ο καλλιτέχνης που σηματοδότησε τη μετάβαση από την πρώιμη στην ύστερη αναγεννησιακή ζωγραφική. Με την άφιξή μας θα έχουμε περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Περούτζια. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα αυτής της όμορφης πόλης είναι: Ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Λαυρεντίου (14ος αιώνας), ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, μπροστά από τη μεσαιωνική φοντάνα Ματζόρε, που είναι το έμβλημα της πόλης. Ο ναός περιλαμβάνει μουσείο στο οποίο εκτίθενται σημαντικά έργα θρησκευτικής τέχνης. Ακολουθεί το Ανάκτορο των Ηγούμενων (13ος αιώνας), επίσης στην κεντρική πλατεία, το οποίο στεγάζει τις Δημοτικές Αρχές και την Εθνική Πινακοθήκη της Ούμπρια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας & τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ – ΑΡΕΤΣΟ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε την περιφέρεια της Περούτζια με τελικό μας προορισμό την Φλωρεντία. Πρώτος μας σταθμός είναι η Ασίζη στην περιφέρεια της Ούμπρια, τη γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου (κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας «Ο φτωχούλης  του Θεού» του Νίκου Καζαντζάκη), που είναι ο πολιούχος  της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Ως εκ τούτου εδώ  και αιώνες η Ασίζη είναι πόλος έλξης για τους προσκυνητές, απ’ όλη της Ιταλία, που επισκέπτονται τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου αλλά και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριές του. Στους δύο αυτούς ναούς αντίστοιχα βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων. Εμείς θα τους επισκεφτούμε και μετά θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά του ιστορικού κέντρου (μνημείο της UNESCO). Αφού ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στην Ασίζη, θα αναχωρήσουμε για το  Αρέτσο, από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατά του ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η κατοικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη. Φθάνουμε στην Φλωρεντία, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Γκαλερί Ουφίτσι – Ξενάγηση στην πόλη

Σήμερα θα επισκεφτούμε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας και το πρώτο μουσείο που ιδρύθηκε στον κόσμο, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης τα οποία ανήκαν στη συλλογή των αριστοκρατών, τραπεζιτών και πολιτικών, Μεδίκων. Η Πινακοθήκη Ουφίτσι άρχισε να λειτουργεί τον 16ο αιώνα και στεγάζεται στο οικογενειακό κτίριο των Μεδίκων, το οποίο είχε κατασκευαστεί αρχικά για τα γραφεία και τις υπηρεσίες της δυναστείας. Εξ ου και η ονομασία «ουφίτσι» που σημαίνει «γραφεία». Η συλλογή της Πινακοθήκης Ουφίτσι έγινε δημοσίως προσβάσιμη το 1769, αν και ήταν ανοιχτή για το κοινό, κατόπιν αίτησης, ήδη από τον 16ο αιώνα. Σήμερα εκεί εκτίθενται κατά κύριο λόγο έργα ζωγραφικής. Μερικά από τα ονόματα που θα δούμε είναι: Φιλίππο Λίππι, Πιέρο ντέλα Φραντσέσκα, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Σάντρο Μποτιτσέλι, Περουτζίνο, Πιέρο ντι Κόζιμο, Ραφαήλ, Τζορτζόνε, Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Τζιανμπατίστα Τιέπολο, Καναλέτο. Στην πινακοθήκη εκτίθενται και ζωγράφοι από άλλες χώρες, πλην της Ιταλίας (Φλαμανδοί, Γερμανοί, Ολλανδοί), οι οποίοι εργάστηκαν για τους Μεδίκους, όπως οι Ντίρερ, Κράναχ, Χόλμπαϊν, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Βαν Ντάικ, Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Ντελακρουά. Μετά την Πινακοθήκη Ουφίτσι, θα κάνουμε και μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού μας. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, η οποία είναι ολόκληρη ένα μνημείο της UNESCO. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία, όπου δεσπόζει αντίγραφο του Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου (εκεί είχε τοποθετηθεί αρχικά, όταν ολοκληρώθηκε το γλυπτό, το 1501). Το πρωτότυπο εκτίθεται σήμερα στην Πινακοθήκη της Ακαδημίας της Φλωρεντίας. Θα πάμε επίσης στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, όπως ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε, ακόμη, τη διάσημη Πόντε Βέκιο, τη μεσαιωνική γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας και φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την Αψίδα του Θριάμβου του 18ου αιώνα που χτίστηκε στην πλατεία της Δημοκρατίας για την υποδοχή του Δούκα της Λοραίνης. Υπόλοιπη μέρα στη διάθεσή σας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

 

4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: ελεύθερη ημέρα

Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός στη Φλωρεντία: αυτό το διαπιστώνει κανείς καθώς προσπαθεί να αποκτήσει μια αίσθηση οικειότητας με την πόλη, να την κάνει «κτήμα» του. Σήμερα λοιπόν θα έχουμε χρόνο για πολύ σεργιάνι στην πόλη, για να κάνετε τα ψώνια σας, να επισκεφθείτε περισσότερα μουσεία και χώρους τέχνης και να πάρετε όση γίνεται περισσότερη από την αύρα αυτής της ανεπανάληπτης πόλης. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: εκδρομή σε ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη σημερινή μας διαδρομή, με πρώτο μας σταθμό το Μοντεκατίνι, παραδοσιακός οικισμός γνωστός και για τα ιαματικά του νερά. Το Μοντεκατίνι θα μας κερδίσει με τη μεσαιωνική του αρχιτεκτονική, πριν συνεχίσουμε για τη Λούκα, σε μία ακόμη θαυμαστή και διάσημη πόλη της Τοσκάνης. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μαρτίνου σίγουρα ξεχωρίζει ανάμεσα στα αξιοθέατα της Λούκα, ένα εξαιρετικό δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, γεμάτο γνωστά αριστουργήματα, όμως δεν πάει πίσω και η αρχιτεκτονική της ίδιας της πόλης, με τους πολλούς πύργους που χρονολογούνται από τον 12ο έως και τον 16ο αιώνα.  Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι η διάσημη Πίζα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Άρνο και εικάζεται ότι ο πρώτος οικισμός χτίστηκε από τους αρχαίους Έλληνες. Μνημεία δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο είναι βέβαιο ότι η πόλη διατηρούσε στενές εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα και τη Γαλατία. Τα δε ρωμαϊκά αρχεία βεβαιώνουν ότι η Πίζα ήταν μια αρχαία πόλη, πολύ παλαιότερη από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Φυσικά το διασημότερο αξιοθέατό της είναι η Πλατεία των Θαυμάτων (μνημείο της UNESCO) με τον μαρμάρινο κεκλιμένο πύργο, ύψους 56 μέτρων, με 6 ορόφους, ο οποίος χτιζόταν από τον 12ο μέχρι τον 15ο αιώνα. Ο Πύργος είναι το καμπαναριό του Καθεδρικού της Πίζας. Στην ίδια πλατεία, ένα ακόμη αξιοσημείωτο αξιοθέατο είναι το Μνημειακό Κοιμητήριο, στο οποίο, έχει μεταφερθεί χώμα από τον λόφο της Σταύρωσης του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Η μεταφορά έγινε κατά την 4η Σταυροφορία. Σύμφωνα με τον θρύλο, όποιος θαβόταν έκτοτε σε αυτό το κοιμητήριο, με το αγιασμένο χώμα, έλιωνε μέσα σε 24 ώρες…  Η Πίζα, πέρα από τον πύργο της, είναι γνωστή και για το μεσαιωνικό πανεπιστήμιό της, το οποίο ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα, αλλά και για το Πανεπιστήμιο Νορμάλε Σουπεριόρε, που ίδρυσε το 1810 ο Ναπολέοντας. Επίσης στην πόλη αυτή, τον 18ο αιώνα υπήρχε ισχυρή ελληνική παροικία, η οποία υποστήριξε θερμά τη Φιλική Εταιρεία και ενίσχυσε με πολλούς τρόπους την Επανάσταση του 1821. Μετά τη βόλτα μας στην Πίζα επιστρέφουμε στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΡΩΜΗ – Πτήση επιστροφής

Πρώτος μας σταθμός είναι το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Οι ιστορίες που μας έχει κληροδοτήσει ο χρόνος για τους πύργους αυτούς είναι πάμπολλες, όπως η «κόντρα» ανάμεσα στις οικογένειες Ρονιάζα και Σαλβούτσι, από την εποχή που οι πύργοι δεν αποτελούσαν τόσο οχυρωματικά έργα όσο σύμβολα κύρους και οικονομικής επιφάνειας. Επόμενος σταθμός η Σιένα μία από  τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, με τεράστια παράδοση στην αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και τις τέχνες! Η Σιένα μοιάζει με ένα πανηγύρι εικόνων, μια «παιδική χαρά» για τους φωτογράφους που, όπως θα κάνουμε κι εμείς, πασχίζουν να αποτυπώσουν τις εκπληκτικές εικόνες που η πόλη μοιράζει απλόχερα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στη Σιένα, θα την περπατήσουμε, και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ρώμη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για την αναχώρηση 20.06 δεν διανυκτερεύουμε στην Φλωρεντία, αλλά στην Σιένα.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 949 € 360 €
Twin Room 949 € 360 €
Triple Room 949 € 360 €
Single Room 1449 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 799 € 400 €
Twin Room 799 € 400 €
Triple Room 799 € 400 €
Single Room 1249 € 400 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1169 € 360 €
Twin Room 1169 € 360 €
Triple Room 1169 € 360 €
Single Room 1669 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται δυο διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1019 € 400 €
Twin Room 1019 € 400 €
Triple Room 1019 € 400 €
Single Room 1469 € 400 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1559 € 0 €
Twin Room 1559 € 0 €
Triple Room 1559 € 0 €
Single Room 2059 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1449 € 0 €
Twin Room 1449 € 0 €
Triple Room 1449 € 0 €
Single Room 1899 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΑΖ 717

04/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:00

07:05

ΑΖ 722

09/05/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50 +1

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΑΖ 717

20/06/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:05

07:10

ΑΖ 722

25/06/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50 +1

Στην συγκεκριμένη αναχώρηση δεν διανυκτερεύουμε στην Φλωρεντία, αλλά στην Σιένα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Φλωρεντία (4 νύχτες) και ξενοδοχείο 4* στην Περούτζια (1 νύχτα). Στην αναχώρηση 20.06 περιλαμβάνεται διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Σιένα και ξενοδοχείο 4* στην Περούτζια.
  • Είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360€, για την αναχώρηση 20.06 είναι 400€

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (εκτός από την Γκαλερία Ουφίτσι, που περιλαμβάνεται)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ. 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.  Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας .Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ταξίδι αφιερωμένο στην πόλη των πόλεων της Τοσκάνης, τη μαγική Φλωρεντία! Με διαμονή στην πόλη της Φλωρεντίας (ή στην Σιένα), σε επιλεγμένο από το Versus ξενοδοχείο, εξερευνούμε την πόλη των Μεδίκων και του Δάντη Αλιγκιέρι, αντιμετωπίζοντάς την ως ολοκληρωμένο προορισμό και όχι σαν ένα βιαστικό city-break με κουραστικές εκδρομές από άλλες πόλεις. Παράλληλα αφιερώνουμε μία νύχτα στην Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια με χρόνο για βόλτα στο ιστορικό της κέντρο.

Στα highlights του ταξιδιού μας είναι η προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι, μία από τις πιο σημαντικές πινακοθήκες και χώρους τέχνης στον κόσμο, ώστε  να αποφύγουμε τις ουρές και να την απολαύσουμε όπως πρέπει.

Ειδικότερα:

  • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος, από τις πιο όμορφες επαρχίες της Ιταλίας!

  • Είναι ένα πρόγραμμα γεμάτο με ξεναγήσεις και επισκέψεις, χωρίς προαιρετικές εκδρομές, ολοκληρωμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

  • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (αξίας 35€), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία (ή στη Σιένα), σε 4* ξενοδοχείο με πρωινό (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά). Στην αναχώρηση 20.06 διανυκτερεύσουμε στη Σιένα)

  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στην Περούτζια με πρωινό.

  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.

  • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους μεσαιωνικούς πύργους.

  • Επίσκεψη στο γραφικό Μοντεκατίνι στην Τοσκάνη και στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο  Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως  την  ωραιότερη πλατεία στην  Τοσκάνη!  Είναι  από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με  εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.

  • Επίσκεψη στην Ασίζη  για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης.

  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα και την Πίζα με τον διάσημο κεκλιμένο πύργο.

  • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε  Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.

  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

  • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την περίφημη Φλωρεντία.
  • Θαυμάστε τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στην Γκαλερία Ουφίτσι.
  • Περπατήστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της μεσαιωνικής Σιένα.
  • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών.
  • Ατενίστε την υπέροχη φύση της Τοσκάνης και τα γραφικά της χωριουδάκια.
  • Δείτε τον περίφημο κεκλιμένο πύργο της Πίζας.
  • Η μεσαιωνική πόλη της Λούκα με το υπέροχο ιστορικό κέντρο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με προαγορασμένη είσοδο στην Γκαλερία Ουφίτσι.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στη Φλωρεντία (ή στην Σιένα).
  • Επισκέψεις σε Σιένα, Πίζα, Σαν Τζιμινιάνο.

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

04/05, 20/06



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Φλωρεντία – Τοσκάνη  –  Ούμπρια: στη χώρα των Μεδίκων και του Δάντη | Μάιος - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info