fb

Μεγάλη Ιαπωνία με τις Ιαπωνικές Άλπεις | 01.05.2024 (Πάσχα 2024)

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ιαπωνία, Ένα αχανές νησιωτικό σύμπλεγμα, που θα μπορούσε να ήταν και ένας διαφορετικός πλανήτης. Σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο ίδιος, ειδικά στις πόλεις, η Ιαπωνία αποτελεί τη μεγάλη εξαίρεση. Αμιγής πληθυσμιακά, με κοινή για όλους αυστηρή παιδεία και κουλτούρα, έχει μια συμπαγή εικόνα ανθρώπων, που άλλοτε σε περικλείει ασφυκτικά, και άλλοτε σε εκπλήσσει με την ευγένεια, την τάξη, και την πειθαρχία του. Κάθετες πόλεις, δαιδαλώδη κτίρια, αλλά και άψογη, με κόπο προσεγμένη φύση, που λατρεύεται σαν θεότητα - ειδικά τα σαββατοκύριακα, και ειδικά από το πολύχρωμο πλήθος των κατά τα άλλα ομοιόμορφων τις καθημερινές υπαλλήλων γραφείου. Χώρα ορεινή, με πολύ λίγο καλλιεργήσιμο χώρο αναλογικά με τον μεγάλο πληθυσμό της, έχει υψηλότατες τιμές γης και κατοικίας. Το ίδιο όμως ακριβές είναι και οι προσωπικές σχέσεις, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται χαμηλά στον κατάλογο προτεραιοτήτων των νέων, αφήνοντας την εκπαίδευση και την καριέρα να τερματίζουν πρώτες. 

Η ιστορία της αναδύεται ανέγγιχτη μέσα από το χρόνο, είτε κοιτάξει κανείς ένα μεγάλο βουδιστικό ή σιντοϊστικό μνημείο, είτε τον ποδόγυρο ενός παραδοσιακά σύγχρονου κιμονό. Αϊκίντο, ικεμπάνα, οριγκάμι, ρέικι, σούμο, σαμουράι. Η Ιαπωνία δεν εντυπωσιάζει μόνο από το σύνολο, αλλά κυρίως από τις λεπτομέρειες. Αυτές την ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές της, και αυτές είναι οι πρεσβευτές της ανά την υφήλιο, μέσω των θρυλικών καταναλωτικών και πολιτισμικών προϊόντων της. Η επίσκεψη σε αυτή τη χώρα είναι ένα ταξίδι παρατήρησης, και αναπόφευκτα σύγκρισης με τις πρακτικές του υπόλοιπου κόσμου. Οι κάτοικοι της είναι φοβεροί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, για το πως διαχειρίζονται τη φύση τους, το ανθρώπινο δυναμικό τους, τα συναισθήματα τους, τα απορρίμματα, ή τις περιβαλλοντικές κρίσεις. Η Ιαπωνία θα σας μείνει αξέχαστη για πολλά χρόνια, και όχι μόνο επειδή ο ήλιος ανατέλλει πρώτα εκεί…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ιαπωνία, ένα αχανές νησιωτικό σύμπλεγμα, που θα μπορούσε να ήταν και ένας διαφορετικός πλανήτης…

Βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε την αυθεντική πλευρά της Ιαπωνίας, με τις εντυπωσιακές Ιαπωνικές Άλπεις, την περιοχή με την Καναζάουα και την Τακαγιάμα, στην οποία μάλιστα αφιερώνουμε και δύο διανυκτερεύσεις.

Παράλληλα, στο ταξίδι μας χρησιμοποιούμε μετακινήσεις με τρένα όπου αυτό είναι απαραίτητο αλλά και για να απολαύσουμε την εμπειρία του τρένου-βολίδα. Δεν κάνουμε ωστόσο κατάχρηση αυτής της δυνατότητας: έτσι, τις υπόλοιπες διαδρομές του προγράμματος τις υλοποιούμε με πούλμαν.

Ακόμη ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό στο πρόγραμμα του Versus για την Ιαπωνία, είναι η επαρκής διαμονή στο Τόκιο (με 4 διανυκτερεύσεις), και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων στην ιαπωνική πρωτεύουσα για μείωση κόστους.

Έτσι, έχουμε δύο (2) πλήρεις ξεναγήσεις στο Τόκιο, συμπεριλαμβάνοντας επίσκεψη και στο Εθνικό Μουσείο, καθώς και επιπλέον εκδρομή στο Νίκκο.

Με δύο νύχτες στο Κιότο (ή τρεις, ανάλογα με την αναχώρηση) και επίσκεψη στο Χακόνε για να απολαύσουμε το όρος Φούτζι – με τελεφερίκ θα φτάσουμε μέχρι τον σταθμό 5 για ακόμα καλύτερη θέαση του όρους Φούτζι!

Κι όλα αυτά την περίοδο της άνοιξης, τότε που η φύση της Ιαπωνίας έχει «φορέσει τα καλά της» και γιορτάζει. Ας γιορτάσουμε κι εμείς μαζί της!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που περιλαμβάνει τα πιο σπουδαία σημεία της χώρας, τα οποία έχουμε επιλέξει μετά από επιτόπια έρευνα. Επισκέψεις για να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της χώρας χωρίς να μας κουράσουν. Επιπλέον, επισκεπτόμαστε την Ιαπωνία την άνοιξη, την ιδανικότερη εποχή για να απολαύσουμε την ολάνθιστη φύση της! Όμως δεν σταματάμε εκεί: στο Versus πάντα αναζητούμε το κάτι παραπάνω, νέες εμπειρίες και εξερεύνηση περιοχών που έχουν πολλά ακόμα να μας προσφέρουν.

Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά
της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.

Συγκεκριμένα:

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL ερχόμαστε στις λεγόμενες Ιαπωνικές Άλπεις, στην περιοχή της Τακαγιάμα και της Καναζάουα, για να γνωρίσουμε πλευρές της αυθεντικής, παραδοσιακής Ιαπωνίας.
  • Πλούσια 14ήμερη διάρκεια για να έχουμε επαρκή χρόνο για όλες τις επισκέψεις μας και να απολαύσουμε στο έπακρο τη μαγευτική αυτή χώρα.
  • Επαρκή διαμονή στο ακριβό Τόκιο (4 διανυκτερεύσεις) και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων για μείωση κόστους. 
  • Τρεις (3) χορταστικές διαν/σεις στο παραδοσιακό Κιότο.
  • Διαμονή στο Ματσουμότο και στην Καναζάουα, όπου θα δούμε από κοντά και τη «συνοικία των σαμουράι». Με αυτή την προσθήκη στο πρόγραμμά μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε τις λεγόμενες Ιαπωνικές Άλπεις και μέρος της παραδοσιακής Ιαπωνίας, πέρα από τη φουτουριστική!
  • Επίσκεψη στη Χιροσίμα και στο φημισμένο Πάρκο της Ειρήνης.
  • Ανάβαση με τελεφερίκ στον σταθμό 5 του Όρους Φούτζι!
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην ιστορική Οσάκα!
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με προσεκτική επιλογή από το Versus Travel.
  • Οι διαδρομές στις ημερήσιες εκδρομές του προγράμματος γίνονται με πούλμαν και όχι με τρένο. Παρόλα αυτά, το Versus προσφέρει και τρεις διαδρομές με το γνήσιο τρένο-βολίδα.
  • Ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο στο Νίκκο με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα.
  • Επίσκεψη στην Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας, για να θαυμάσουμε από κοντά το τεράστιο μπρούτζινο άγαλμα του Μεγάλου Βούδα και τον Ναό της Θεάς Κανόν, με τους υπέροχους κήπους.
  • Παράσταση στο θέατρο Γκιόν στο Κιότο, για να απολαύσουμε ένα ποτ πουρί παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών.
  • Επίσκεψη στο Κόμπε, για να πάρουμε μια γεύση παράδοσης και κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας.
  • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Κεγκόν, στο Νίκκο, όπου ανεβαίνουμε με χρήση ασανσέρ.
  • Ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία αξίας 400€.
  • Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με ακουστικά, μία παροχή που κοστίζει ακριβά στην Ιαπωνία, αλλά το Versus Travel επιλέγει για μεγαλύτερη άνεση και βελτιωμένη εμπειρία στις επισκέψεις σας. 
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ VERSUS ΤRAVEL επίσκεψη στο μουσείο Ματσούρι νο Μόρι που είναι αφιερωμένο στο Φεστιβάλ της Τακαγιάμα, ένα από τα τρία πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ της Ιαπωνίας.
  • «Τελετή του τσαγιού», αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας.
  • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο, μια εκδρομή που εισήγαγε το Versus και απολαμβάνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες.
  • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum, το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Ιαπωνίας.
  • Εξειδικευμένο, έμπειρο Έλληνα αρχηγό.
  • Λεπτομερείς και όχι επιφανειακές ξεναγήσεις από τον εξειδικευμένο ξεναγό μας, που μας βοηθούν να εμβαθύνουμε πραγματικά στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΤΟΚΙΟ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα και πτήση για το Τόκιο μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Μία από τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου επισκεπτών στην Ιαπωνία είναι η περιοχή του Τόκιο, που την εξυπηρετούν τα αεροδρόμια Narita και Haneda (όπου και θα προσγειωθούμε). Όλα τα αεροδρόμια στη χώρα είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με κρατικό έλεγχο, και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προσφέροντας όλο και καλύτερες υπηρεσίες για την προσέλκυση των ταξιδιωτών!

 

2η ημέρα: Άφιξη στο ΤΟΚΙΟ: 1η ξενάγηση

Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι τον 18ο αιώνα είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη-αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, του σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι «προωθητές» είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!

Άφιξη λοιπόν στο Τόκιο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πάμε να γνωρίσουμε την πόλη, μέσα από μία πρώτη ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Ξεκινάμε με τον μεγαλύτερο τόπο λατρείας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το σιντοϊστικό Ιερό Μεϊτζί Τζινγκού. Είναι το μνημείο που έστησε η Ιαπωνία εις μνήμην του αυτοκράτορα Μεϊτζί (1852-1912), στα χρόνια εξουσίας του οποίου έγινε το καθοριστικό πέρασμα από τη φεουδαρχία στον εκσυγχρονισμό της Ιαπωνίας. Εδώ αναπαύεται ο αυτοκράτορας, όπως και η σύζυγός του Σοκέν, ενώ δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα απλώνεται ένας υπέροχος κήπος (δώρο του Μεϊτζί στη Σοκέν), που οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Αρκεί να σκεφτείτε πως κάθε Πρωτοχρονιά 3 εκατομμύρια Ιάπωνες έρχονται εδώ για να εξαγνιστούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Θα περάσουμε από τη διάσημη διασταύρωση Σιμπούγια, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στον πλανήτη με διαδοχικές διαβάσεις, που σε κάθε κόκκινο φανάρι γεμίζουν από κόσμο. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο με την εντυπωσιακή συλλογή εκθεμάτων του ιαπωνικού πολιτισμού, το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο όλης της χώρας, ενώ θα πάμε επίσης στην Ακιχαμπάρα, την «ψηφιακή» γειτονιά του Τόκιο, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σχετικά με anime και manga.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: 2η ξενάγηση

Σήμερα η ξενάγησή μας ξεκινάει από τη συνοικία της Ασάκουσα: εδώ θα δούμε τον Ναό Σένσο-τζι, γνωστό και ως Ασάκουσα Κανόν, καθώς εδώ φυλάσσεται το αγαλματίδιο της θεάς Κανόν: αντικρίζοντάς το απορεί κανείς για το πόσο καιρό μπορεί να πέρασε το αγαλματάκι αυτό στη θάλασσα πριν το ψαρέψουν τυχαία δύο ψαράδες το μακρινό έτος 628.

Θα έχουμε έπειτα χρόνο για να περπατήσουμε το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι, ανάμεσα σε δεκάδες γραφικά μαγαζάκια με πάγκους, όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του παραδοσιακού θεάτρου Νο, χειροτεχνίες, σουβενίρ, παραδοσιακές γιαπωνέζικες λιχουδιές και τόσα άλλα. Συνεχίζουμε με το Sky Tree, έναν επιβλητικό πύργο που μας δίνει εξαιρετική θέα της πόλης, και απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Σουμίντα.

Στη συνέχεια ερχόμαστε στην πιο ακριβή συνοικία του Τόκιο και ολόκληρης της Ιαπωνίας: σωστά μαντέψατε, είναι η περιοχή όπου βρίσκεται το Αυτοκρατορικό Παλάτι, το οποίο και θα θαυμάσουμε εξωτερικά. Η αυτοκρατορική οικογένεια της χώρας, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Ιάπωνες, ανοίγει τις πύλες του ανακτόρου μόνο κάθε Πρωτοχρονιά για να δεχτεί και να χαιρετίσει τους πολίτες.

Θα ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στη Γκίνζα, την περίφημη συνοικία-εμπορικό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας με τα πολυτελή καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σύγχρονα καφέ. Είναι αναμφισβήτητα η πιο high-tech περιοχή της πόλης, όπως αποδεικνύουν και τα show rooms της Nissan και της Sony. Αυτός είναι επίσης και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δούμε το σύγχρονο Τόκιο! 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΤΟΚΙΟ: εκδρομή στο ΝΙΚΚΟ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ιερή πόλη του Νίκκο. Φτάνοντας θα διασχίσουμε την τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα Σιν-κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία, και ανηφορίζοντας θα επισκεφτούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος, αλλά και του μαυσωλείου του shogun Tokugawa Ieyasu. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργος του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν.

Θα δούμε τους καταρράκτες Κεγκόν και τη λίμνη Τσουζέντζι, και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Τόκιο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΤΟΚΙΟ – ΧΑΚΟΝΕ (Περιοχή Φούτζι) – ΟΣΙΝΟ ΧΑΚΑΪ – ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ

Αναχωρούμε από την πρωτεύουσα και κινούμαστε δυτικά προς την περιοχή του Όρους Φούτζι και το θέρετρο Χακόνε, στους πρόποδες του Φούτζι, γνωστό χάρη στις θερμές πηγές του.

Θα κάνουμε πρώτα μια σύντομη κρουαζιέρα στη λίμνη Άσι, και θα οδηγηθούμε στη βάση του τελεφερίκ που θα μας ανεβάσει στην περίφημη Κοιλάδα του Βρασμού, ή Ογουακουντάνι. Εκεί η γεωθερμική δραστηριότητα είναι έντονη, και ανάλογα με την έντασή της επιτρέπεται ή απαγορεύεται από τις αρχές η είσοδος των επισκεπτών.

Θα θαυμάσουμε τη θέα, και με το πούλμαν μας θα συνεχίσουμε στην περιοχή του Όσινο Χακάι. Είναι μια περιοχή με φυσικές πηγές και μικρές λίμνες, προερχόμενες από τους πάγους των βουνών που λιώνουν. Το νερό, περνώντας μέσα από τους πορώδεις βράχους, καταλήγει μετά από πολλά χρόνια στις λίμνες του γραφικού αυτού χωριού, μαζί με θρύλους αιώνιας νεότητας για όποιον πιει νερό από αυτές. Εκεί είναι και το καλύτερο σημείο θέασης του όρους Φούτζι, αρκεί ο καιρός να το επιτρέπει, ώστε τα σύννεφα να μην καλύπτουν τον τέλειο κώνο του ιερού βουνού των Ιαπώνων.

Μέχρι πριν από εκατό χρόνια ήταν άβατο, και το ανέβαιναν μόνο ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το 1872. Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι, δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι. Oι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα, όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Αποτελεί δε την αγαπημένη εκδρομή όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Εμείς συνεχίζουμε προς τον Βορρά, με προορισμό το Ματσουμότο, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ – ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ – ΣΙΡΑΚΑΒΑΓΚΟ – ΚΑΝΑΖΑΟΥΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε να επισκεφθούμε το κάστρο του Ματσουμότο, με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Υπέροχο δείγμα ιαπωνικής φρουριακής αρχιτεκτονικής, ξεκίνησε να χτίζεται το 1509 και έχει την ιδιαιτερότητα (μεταξύ πολλών άλλων) πως δεν είναι χτισμένο στην κορυφή κάποιου λόφου, αλλά σε πεδιάδα.

Αναχωρούμε στη συνέχεια οδικώς για την Τακαγιάμα. Το «μικρό Κιότο», όπως την αποκαλούν, είναι μια όμορφη πόλη με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σάκε. Φτάνοντας ξεκινάμε βόλτα στην πρωινή αγορά της Μιγιαγκάβα και στην Παλιά Πόλη της Τακαγιάμα, με τον χαρακτηριστικό δρόμο Σαννομάτσι.

Βλέπουμε επίσης το μουσείο Ματσούρι νο Μόρι (Matsuri no Mori) που είναι αφιερωμένο στο διήμερο Φεστιβάλ της Τακαγιάμα, ένα από τα τρία πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ της Ιαπωνίας, που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Από την είσοδο του μουσείου, ένας διάδρομος μήκους περίπου 50 μέτρων οδηγεί στον κύριο εκθεσιακό χώρο, ο οποίος βρίσκεται υπόγεια, προσδίδοντάς του μια σπηλαιώδη ατμόσφαιρα. Στο μουσείο εκτίθενται πολλά αντίγραφα αρμάτων σε φυσικό μέγεθος, διακοσμημένα θαυμάσια, με περίτεχνα σχέδια. Εδώ θα δούμε και τις περίφημες κούκλες καρακούρι, μαριονέτες που αποτελούν βασικό στοιχείο του Φεστιβάλ της Τακαγιάμα, αλλά και τα τεράστια τύμπανα τάικο, που λέγεται ότι είναι τα μεγαλύτερα τύμπανα στον κόσμο.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την Καναζάουα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από την κοιλάδα Σοκάβα, μια σχετικά απομονωμένη ορεινή περιοχή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα κάνουμε μια στάση στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάγκο, για να δούμε από κοντά τα περίφημα «γκάσο-ζουγκούρι» (γκάσο = χέρια που προσεύχονται), σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, και τις χαρακτηριστικές αχυροσκεπές που προστάτευαν από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα στην ενδοχώρα του νησιού Χονσού, όπου βρισκόμαστε. Το πιο χαρακτηριστικό εξ αυτών είναι το Kanda House.

Συνεχίζουμε για την Καναζάουα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και ιστορικές ρίζες αιώνων. 

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΑΝΑΖΑΟΥΑ: ξενάγηση

Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη με τη συνοικία Ναγκαμάτσι, τη λεγόμενη «γειτονιά των σαμουράι», όπου παραδοσιακά έμεναν οι σαμουράι με τις οικογένειές τους. Η συνοικία διατηρεί την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της, τα στενά δρομάκια και τα κανάλια. Πολύ κοντά βρίσκεται και το κάστρο της Καναζάουα, που επίσης θα δούμε. Θα πάμε στους εντυπωσιακούς κήπους Κενροκουέν καθώς και στη συνοικία Χιγκάσι Τσάγια με τα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία) με τις γκέισες, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΑΝΑΖΑΟΥΑ – ΔΑΣΟΣ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΟΥ – ΚΙΟΤΟ (1η ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Κιότο, την παλιά πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Με την άφιξή μας θα πάμε να δούμε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά μέρη της χώρας, το Δάσος από Μπαμπού!

Έχετε περπατήσει ποτέ μέσα σε ένα ολόκληρο δάσος από μπαμπού; Εδώ θα έχετε αυτή τη σπάνια ευκαιρία, σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή περιήγηση που πρώτο το Versus εισήγαγε στο πρόγραμμά του. 

Οι Ιάπωνες έχουν μια μακρά ιστορία με το μπαμπού, μέσα από μύθους και θρύλους, συνδέοντας μεταφορικά τη δύναμη ενός άνδρα με αυτό το φυτό. Ωστόσο, δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε δάση μπαμπού στη φυσική τους κατάσταση που μεγαλώνουν τόσο ψηλά και χοντρά, όπως συμβαίνει εδώ.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον καταπληκτικό ναό Φουσίμι-Ινάρι, στους πρόποδες του βουνού Ινάρι. Το ιερό είναι αφιερωμένο στον θεό του ρυζιού και κατατάσσεται αναμφισβήτητα στα ομορφότερα σημεία του Κιότο, με τις χιλιάδες πορτοκαλί πύλες να το κάνουν να ξεχωρίζει.. Δεν θα παραλείψουμε, ασφαλώς, επίσκεψη στο μεγαλειώδες συγκρότημα του Κάστρου Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα «πατώματα αηδονιού», κατασκευασμένα έτσι ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε πάνω τους (γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την παρουσία του). 

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΙΟΤΟ (2η ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε τη δεύτερη περιήγησή μας στο ανεπανάληπτο Κιότο, με αφετηρία τον ναό Κιγιομίτζου. Μαζί με τους κατοίκους-προσκυνητές της πόλης που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, θα ανεβούμε τον μικρό λόφο που θα μας φέρει στον ναό με το άγαλμα της θεάς του Ελέους Κανόν με τα 11 κεφάλια.

Αργότερα θα έρθουμε στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα «οτσαγιά» (τεϊοποτεία). Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού και μάλιστα σε βουδιστικό ναό του Κιότο, τον Κοντάι-τζι. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή.

Συνεχίζουμε με τον ναό Rengeo-in Sanjusangendo στην ανατολική πλευρά του Κιότο, ο οποίος είναι διάσημος για τα 1001 αγάλματα της θεάς του Ελέους Κανόν. Ο ναός ιδρύθηκε το 1164 και ανοικοδομήθηκε έναν αιώνα αργότερα, αφού η αρχική δομή είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά. Με μήκος 120 μέτρα, η αίθουσα του ναού είναι η μακρύτερη ξύλινη κατασκευή της Ιαπωνίας.

Η ημέρα μας θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Γκιόν μία παράσταση pot puri παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών, για να πάρουμε μία γεύση της κουλτούρας του ιαπωνικού λαού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΙΟΤΟ – διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΧΙΡΟΣΙΜΑ (νησάκι ΜΙΓΙΑΤΖΙΜΑ) – διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΚΙΟΤΟ

Πρωινό και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στον σταθμό για να πάρουμε το περίφημο τρένο-βολίδα. Προορισμός μας η Χιροσίμα: διασχίζοντας τους δρόμους της μοντέρνας πόλης που αριθμεί ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους, δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα στις 8.15΄ το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης, το οποίο και επισκεπτόμαστε. Ο Θόλος του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας, η Φλόγα της Ειρήνης που δεν θα σβήσει όσο υπάρχουν πυρηνικά στη Γη, ο Τύμβος με τις στάχτες των χιλιάδων ανθρώπων, το Μνημείο Ειρήνης των Παιδιών με τους χιλιάδες χάρτινους γερανούς και κυρίως το Μουσείο με τα ντοκουμέντα της καταστροφής, κάθε ένα από αυτά έχει να διηγηθεί το δικό του δράμα.

Στη συνέχεια θα περάσουμε με φεριμπόουτ στο νησάκι Μιγιατζίμα, «το νησί του νερού», όπου θα επισκεφτούμε ίσως το πιο γραφικό αξιοθέατο της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα, η πύλη Τόρι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό, που αρχικά χτίστηκε τον 6ο αιώνα και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 μέτρων πενταώροφη παγόδα που κατασκευάστηκε το 1407. Αμέτρητοι επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, κατακλύζουν τον ναό και στη συνέχεια τον γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά!

Έπειτα μεταφερόμαστε στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα πάρουμε ξανά το τρένο-βολίδα για την επιστροφή μας στο Κιότο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΙΟΤΟ – ΚΟΜΠΕ – ΟΣΑΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Χρυσό Περίπτερο, ή Κινκακούτζι, αλλά και στο μεγαλειώδες συγκρότημα του Κάστρου Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα «πατώματα αηδονιού», κατασκευασμένα έτσι ώστε να «κελαηδούν» όταν κάποιος περπατούσε πάνω τους (γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την παρουσία του).

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Κόμπε στον κόλπο της Οσάκα, στην κεντρική Ιαπωνία, γνωστή παγκοσμίως για το κορυφαίας ποιότητας – και εξαιρετικά ακριβό - μοσχαρίσιο κρέας της. Εδώ θα επισκεφτούμε το Μουσείο Παραγωγής Σάκε Kiku-Masamune για να μάθουμε τα πάντα σχετικά με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ιαπωνικού ποτού με τη μακραίωνη ιστορία. Η αίθουσα των εκθεμάτων του μουσείου παρουσιάζει τον παραδοσιακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή σάκε, αντικείμενα που έχουν χαρακτηριστεί αγαθά υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί στον χώρο της γευσιγνωσίας σάκε, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το ποτό στο πρώιμο στάδιό του αμέσως μετά την απόσταξη, κάτι που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Επόμενη στάση μας το Kobe Harborland, ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για αγορές και ψυχαγωγία που βρίσκεται στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Κόμπε. Στο τεράστιο αυτό συγκρότημα μπορεί κανείς να βρει καταστήματα, εστιατόρια και cafe, μία τεράστια ρόδα τύπου λούνα παρκ, μουσείο κινουμένων σχεδίων anime και πολλά άλλα. Ιδιαίτερα απολαυστικός είναι ο περίπατος στο Kobe Harborland αφού πέσει ο ήλιος, τότε που ολόκληρη η περιοχή φωταγωγείται και ο παραλιακός πεζόδρομος γεμίζει με κόσμο.  

Η σημερινή διαδρομή μας καταλήγει στην Οσάκα. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΟΣΑΚΑ (ξενάγηση) – ΝΑΡΑ – ΟΣΑΚΑ

Αν το Κιότο είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η Οσάκα είναι η εμπορική. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτική κουζίνα. Οι Γιαπωνέζοι λένε πως «η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις».

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το Κάστρο της Οσάκα που έχτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού) με μεσαιωνικά εκθέματα και πολεμικές στολές των σαμουράι της εποχής. Θα περάσουμε επίσης από την περιοχή Σινσαϊμπάσι, την κατεξοχήν εμπορική και καταναλωτική αρτηρία της πόλης! Στη συνέχεια θα ανέβουμε στο παρατηρητήριο του ουρανοξύστη Ουμέντα για μια πανοραμική θέα της Οσάκα.

Αναχωρούμε για την ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών, και το μελόδραμα «Νο». «Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει», λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούντζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο πάρκο της πόλης, γύρω από τον Ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Θα δούμε επίσης τον εντυπωσιακό ναό Κασούγκα Τάισα, με το έντονο κόκκινο χρώμα. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Οσάκα.

 

13η ημέρα: ΟΣΑΚΑ – διαδρομή με το τρένο-βολίδα – ΤΟΚΙΟ – ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ – ΤΟΚΙΟ

Αναχωρούμε σήμερα από την Οσάκα και μεταβαίνουμε στον σταθμό για να πάρουμε για μία ακόμη διαδρομή το τρένο-βολίδα, αυτή τη φορά με προορισμό μας το Τόκιο.

Με την άφιξή μας στο Τόκιο αναχωρούμε για την Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας, 52 χλμ νότια του Τόκιο. Η πόλη ιδρύθηκε το 1192 ως οχυρό των Σαμουράι και μέχρι το 1333 υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Η περιήγησή μας στην πόλη ξεκινά με τον Ναό του Μεγάλου Βούδα, το μπρούντζινο άγαλμα του οποίου έχει ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούντζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία - το άλλο βρίσκεται στη Νάρα. Οι αναλογίες του αγάλματος αυτού είναι παραμορφωμένες, έτσι ώστε να μοιάζει ισορροπημένος σε όσους βρίσκονται μπροστά του - αυτή η χρήση της προοπτικής ίσως δηλώνει κάποια ελληνική επιρροή μέσω του «Δρόμου του Μεταξιού». Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα επισκεφτούμε τον Ναό της Θεάς Κανόν, με τους υπέροχους κήπους, και τη θέα προς τις παραλίες της πόλης. Θα  περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι–ντόρι με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια, όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για αγορές.    

Στην συνέχεια επιστροφή στο Τόκιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΤΟΚΙΟ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα. Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3999 € 990 €
Twin Room 3999 € 990 €
Triple Room 3999 € 990 €
Single Room 4989 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4219 € 990 €
Twin Room 4219 € 990 €
Triple Room 4219 € 990 €
Single Room 5209 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5239 € 0 €
Twin Room 5239 € 0 €
Triple Room 5239 € 0 €
Single Room 6229 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 719

01/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

12:40

13:45

AZ 792

01/05/2024

ΡΩΜΗ – ΤΟΚΙΟ

15:10

10:40 +1

AZ 793

14/05/2024

ΤΟΚΙΟ – ΡΩΜΗ

12:40

20:25

AZ 722

14/05/2024

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50 +1

14 ΗΜΕΡΕΣ / 12 ΝΥΧΤΕΣ - Αυθημερόν επιστροφή (όχι διαν/ση στο αεροσκάφος)

(ΠΑΣΧΑ 2024)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Επίσκεψη στη Χιροσίμα.
  • Παράσταση στο θέατρο Γκιόν στο Κιότο.
  • «Τελετή του τσαγιού».
  • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο.
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Ματσούρι νο Μόρι.
  • Ξεναγήσεις με ακουστικά.
  • Τρεις (3) διαδρομές με το τρένο-βολίδα.
  • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€

ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία είναι πολύ μικρότερα από τα ευρωπαϊκά standards. Τα μονόκλινα σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα πιο μικρά από τα αντίστοιχα δίκλινα. Καλό θα είναι το μέγεθος των αποσκευών σας να μην είναι μεγάλο. Δεν συνιστούμε τρίκλινα δωμάτια λόγω έλλειψης χώρου και πολλά ξενοδοχεία δεν διαθέτουν καθόλου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που περιλαμβάνει τα πιο σπουδαία σημεία της χώρας, τα οποία έχουμε επιλέξει μετά από επιτόπια έρευνα. Επισκέψεις για να γνωρίσουμε τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της χώρας χωρίς να μας κουράσουν. Επιπλέον, επισκεπτόμαστε την Ιαπωνία την άνοιξη, την ιδανικότερη εποχή για να απολαύσουμε την ολάνθιστη φύση της! Όμως δεν σταματάμε εκεί: στο Versus πάντα αναζητούμε το κάτι παραπάνω, νέες εμπειρίες και εξερεύνηση περιοχών που έχουν πολλά ακόμα να μας προσφέρουν.

Το πρόγραμμα έχει τα συνήθη χαρακτηριστικά
της πληρότητας των προγραμμάτων του Versus.

Συγκεκριμένα:

  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ VERSUS TRAVEL ερχόμαστε στις λεγόμενες Ιαπωνικές Άλπεις, στην περιοχή της Τακαγιάμα και της Καναζάουα, για να γνωρίσουμε πλευρές της αυθεντικής, παραδοσιακής Ιαπωνίας.
  • Πλούσια 14ήμερη διάρκεια για να έχουμε επαρκή χρόνο για όλες τις επισκέψεις μας και να απολαύσουμε στο έπακρο τη μαγευτική αυτή χώρα.
  • Επαρκή διαμονή στο ακριβό Τόκιο (4 διανυκτερεύσεις) και όχι περικοπή διανυκτερεύσεων για μείωση κόστους. 
  • Τρεις (3) χορταστικές διαν/σεις στο παραδοσιακό Κιότο.
  • Διαμονή στο Ματσουμότο και στην Καναζάουα, όπου θα δούμε από κοντά και τη «συνοικία των σαμουράι». Με αυτή την προσθήκη στο πρόγραμμά μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε τις λεγόμενες Ιαπωνικές Άλπεις και μέρος της παραδοσιακής Ιαπωνίας, πέρα από τη φουτουριστική!
  • Επίσκεψη στη Χιροσίμα και στο φημισμένο Πάρκο της Ειρήνης.
  • Ανάβαση με τελεφερίκ στον σταθμό 5 του Όρους Φούτζι!
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην ιστορική Οσάκα!
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* και 4* sup. με προσεκτική επιλογή από το Versus Travel.
  • Οι διαδρομές στις ημερήσιες εκδρομές του προγράμματος γίνονται με πούλμαν και όχι με τρένο. Παρόλα αυτά, το Versus προσφέρει και τρεις διαδρομές με το γνήσιο τρένο-βολίδα.
  • Ημερήσια εκδρομή από το Τόκιο στο Νίκκο με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα.
  • Επίσκεψη στην Καμακούρα, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας, για να θαυμάσουμε από κοντά το τεράστιο μπρούτζινο άγαλμα του Μεγάλου Βούδα και τον Ναό της Θεάς Κανόν, με τους υπέροχους κήπους.
  • Παράσταση στο θέατρο Γκιόν στο Κιότο, για να απολαύσουμε ένα ποτ πουρί παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών.
  • Επίσκεψη στο Κόμπε, για να πάρουμε μια γεύση παράδοσης και κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας.
  • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Κεγκόν, στο Νίκκο, όπου ανεβαίνουμε με χρήση ασανσέρ.
  • Ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία αξίας 400€.
  • Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με ακουστικά, μία παροχή που κοστίζει ακριβά στην Ιαπωνία, αλλά το Versus Travel επιλέγει για μεγαλύτερη άνεση και βελτιωμένη εμπειρία στις επισκέψεις σας. 
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ VERSUS ΤRAVEL επίσκεψη στο μουσείο Ματσούρι νο Μόρι που είναι αφιερωμένο στο Φεστιβάλ της Τακαγιάμα, ένα από τα τρία πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ της Ιαπωνίας.
  • «Τελετή του τσαγιού», αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας.
  • Επίσκεψη στο δάσος από μπαμπού στο Κιότο, μια εκδρομή που εισήγαγε το Versus και απολαμβάνουν οι Έλληνες ταξιδιώτες.
  • Επίσκεψη στο Tokyo National Museum, το παλαιότερο και μεγαλύτερο της Ιαπωνίας.
  • Εξειδικευμένο, έμπειρο Έλληνα αρχηγό.
  • Λεπτομερείς και όχι επιφανειακές ξεναγήσεις από τον εξειδικευμένο ξεναγό μας, που μας βοηθούν να εμβαθύνουμε πραγματικά στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ημιδιατροφή στην ακριβή Ιαπωνία αξίας 400€.
  • Eρχόμαστε στις Ιαπωνικές Άλπεις, για να γνωρίσουμε πλευρές της αυθεντικής, παραδοσιακής Ιαπωνίας.
  • «Τελετή του τσαγιού», αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας.

 

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

01/05



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μεγάλη Ιαπωνία με τις Ιαπωνικές Άλπεις | 01.05.2024 (Πάσχα 2024)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info