fb

Εξερεύνηση του κρυμμένου θησαυρού τoυ Νεπάλ με jeep - Φεστιβάλ Tiji | 26.04.2024 (Πάσχα)

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σαν τους απτόητους εξερευνητές των Ιμαλαΐων διαβαίνουμε μερικούς από τους λιγότερο περπατημένους ορεινούς δρόμους. Φαράγγια με άγριους σχηματισμούς βράχων, βαθιές χαράδρες, χιονοσκεπείς βουνοκορφές, μεσαιωνικά χωριά, αρχαία κάστρα, βουδιστικά  μοναστήρια, μυστήριες σπηλιές ερημιτών… Ένα ταξίδι πέρα από τον χρόνο, που κυριολεκτικά  κόβει την ανάσα, σε έναν κρυμμένο και μέχρι πρόσφατα απαγορευμένο θύλακα του θιβετιανού πολιτισμού, πλούσιου σε μύθους και αρχαίες παραδόσεις.

Το Versus σας παρουσιάζει το απόλυτο ταξίδι-εμπειρία ζωής σε μια από τις πιο άγνωστιες περιοχές του πλανήτη, που θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις, με φόντο τα Ιμαλάια, τη μεγαλύτερη οροσειρά του κόσμου, το απόλυτο μνημείο της φύσης.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινάει από την Κατμαντού και τις γειτονικές πόλεις, όπου θα πάρουμε μια πρώτη γεύση του Νεπαλέζικου πολιτισμού, πριν ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της περιοχής με 4Χ4 από το Καλοπάνι, μέσω Ποκάρα. Εδώ όλα είναι διαφορετικά και αμέσως αντιλαμβανόμαστε τη δραματική αλλαγή τόσο στη μορφολογία του εδάφους, όσο και στη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, καθώς γίνεται πιο ξηρή και άνυδρη. Σιγά σιγά εισχωρουμε στα ενδότερα του βασιλείου του Μάστανγκ. Επόμενη στάση η Μάρφα, περνώντας μέσα από μια μοναδική διαδρομή με φόντο τις βουνοκορφές των Ιμαλαΐων. Θα συνεχίσουμε για το Γκάμι και έπειτα το χωριό Καγκμπένι (2.860 μ.) που αποτελεί την είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ. Για την  παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια, την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, ώστε να διατηρηθεί ανέγγιχτη και ανεπηρέαστη η μοναδική αυτή κληρονομιά.

Περνώντας από έρημες στέπες και ανεβαίνοντας μονοπάτια απίστευτης ομορφιάς ή κατεβαίνοντας μέσα από τρομερά φαράγγια, θα φθάσουμε στη μεσαιωνική περιτειχισμένη πρωτεύουσα του βασιλείου, τη Λο Μαντάνγκ (3.800 μ.). Ύστερα από παραμονή πέντε ημερών και εξερεύνηση της θιβετιανής κουλτούρας, θα αποχαιρετήσουμε τους φίλους που αποκτήσαμε στον τόπο αυτό και θα επιστρέψουμε μέσω του γραφικού χωριού Σαμάρ και την πάντα πολυσύχναστη Τζόμσομ στην Ποκάρα, όπου θα διαμείνουμε σε ένα ειδιλιακό resort πάνω στη λίμνη Μπεγκνάς, ώστε να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε.  Και από εκεί θα γυρίσουμε στην Κατμαντού για την πτήση επιστροφής.

Κρυμμένο πίσω από τα μαγευτικά Ιμαλάια, το Μάστανγκ είναι μια από τις λίγες περιοχές του κόσμου  που παραμένουν ακόμα παρθένες. Ένας μυστηριώδης και μυστηριακός τόπος που μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα ακόμα εξερευνητικό και πλούσιο πρόγραμμα του Versus Travel στο Νεπάλ. Με αυτό το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε το σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό ημιαυτόνομο βασίλειο του Μάστανγκ στα βόρεια της χώρας και να παρακολουθήσουμε από κοντά το απολαυστικό Φεστιβάλ Tiji.

Το φεστιβάλ είναι γνωστό ως «το κυνήγι των δαιμόνων». Αναφέρεται στον μύθο του θεού Dorje Jono που πρέπει να πολεμήσει εναντίον του δαίμονα - πατέρα του για να σώσει το βασίλειο του Μάστανγκ από την καταστροφή, αφού ο δαίμονας αυτός πρόκειται να επιφέρει τον όλεθρο δημιουργώντας έλλειψη νερού που σε αυτήν την ιδιαίτερα άγονη γη θα σήμαινε την εξαφάνιση κάθε μορφής ζωής. Ο Dorje Jono νικάει τελικά τον δαίμονα και τον εκδιώκει από την περιοχή. Το φεστιβάλ Tiji είναι μια γιορτή, αλλά συγχρόνως και μια επιβεβαίωση του μύθου με διάφορες σχετικές με αυτόν αναπαραστάσεις καθόλη την τριήμερη διάρκειά του. Χρονικά το Tiji συμπίπτει με το τέλος της ξηρής εποχής (τέλος χειμώνα - αρχή άνοιξης, συνήθως γίνεται μέσα - τέλη Μαΐου) και την έναρξη της εποχής των μουσώνων. Είναι μια γιορτή για την επερχόμενη άνοιξη καθώς και για τον θρίαμβο του Καλού πάνω στο Κακό.

Όσον αφορά το Μάστανγκ, πρόκειται για έναν τόπο με άγρια ομορφιά, που κρύβει όμως ευγενικούς και γλυκούς ανθρώπους. Οι μύθοι και οι θρύλοι που περιβάλουν αυτή την σπάνιας μορφολογίας περιοχή είναι πολλοί, και οι περισσότεροι αντικατροπτίζονται μέσα από την θρησκεία και πιο συγκεκριμένα τoν θιβετιανό Βουδισμό. Τα μοναστήρια και οι στούπες αμέτρητες, το παραδοσιακό φαγητό πεντανόστιμο, ο ντόπιος πολιτισμός μοναδικός, οι βουνοκορφές πανύψηλες και τα Ιμαλάια να δεσπόζουν πίσω από κάθε φωτογραφία που θα τραβήξουμε...

Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, συνολικής αξίας 550$.
  • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
  • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
  • Θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα Κατμαντού.
  • Θα απολαύσουμε το Φεστιβάλ Tiji  και τις μοναδικές εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Θα απολαύσουμε ιαματικό μπάνιο στο Τατοπάνι.
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων). Πιο συγκεκριμένα: 3 νύχτες στη Κατμαντού και σπάνια διανυκτέρευση (2 νυχτες) στη λίμνη Μπενγκνάς, κοντά στην Ποκάρα, σε lake resort κυριολεκτικά πάνω στη λίμνη, ένας ιδανικός χώρος χαλάρωσης και διαλογισμού σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μετά από αυτή την ειδική αποστολή. Με πρωινό.
  • Το υπόλοιπο πρόγραμμα χωρίζεται σε: 1 νύχτα σε λοντζ βασικών ανέσεων στο Καλοπάνι, 2 νύχτες στη Μάρφα και το Γκάμι, 5 νύχτες στο Λο Ματάνγκ και 1 νύχτα στο Τζόμσον. Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο.
  • Κατά την παραμονή μας στη Λο Μαντάνγκ θα μας συνοδεύσει – ξεναγήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας.
  • Αποχαιρετηστήριο δείπνο το τελευταίο μας βράδυ στο Νεπάλ, με παραδοσιακά φαγητά και σόου με χορούς και μουσική για να πάρουμε μια τελευταία γερή δόση από την χώρα πριν επιστρέψουμε στην πατρίδα μας.
  • Περιλαμβάνονται πτήσεις για Κατμαντού, Ποκάρα και Τζόμσον.
  • Αεροπορική μετάβαση από την Ποκάρα στην Κατμαντού.
  • Μεταφορά από την Κατμαντού στην Ποκάρα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Μεταφορά από την Ποκάρα στο Μάστανγκ και επιστροφή στην Ποκάρα με ειδικά SUV οχήματα 4x4 (μέχρι 5 άτομα ανά όχημα).
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η κοιλάδα Κατμαντού, παρά το μυστήριο που την περιβάλει ως απομονωμένη μνημειακή περιοχή των Ιμαλαϊων, είναι ένα μεγάλο αστικό συγκρότημα και ένας εμπορικός κόμβος τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Ξεκίνησε από την ομώνυμη πόλη, αλλά μέσα στις δεκαετίες κατέλαβε τα γειτονικά προάστια και τώρα περιλαμβάνει όλες τις ιστορικές πόλεις της περιοχής: την Πάταν, Κιρτιπούρ, την Τίμι και Μπακταπούρ.

 

2η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Ξενάγηση

Άφιξη στην Κατμαντού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την πόλη. Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά «ζωντανά υπαίθρια μουσεία».

Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1.500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγησή μας στην πόλη μέσα από τους λιθόστρωτους δρόμους και τα πολύχρωμα παζάρια για να βρεθούμε στο Κουμάρι Μπαχάλ, το παλάτι-κατοικία της «ζωντανής θεάς» Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ο ναός της θεάς είναι μάλιστα και ένα από τα (πολλά) μνημεία της UNESCO στο Νεπάλ. Σε κοντινή απόσταση θα δούμε το παλιό παλάτι καθώς και την πλατεία Ντάρμπαρ, η οποία είναι συνήθως πλημμυρισμένη από κόσμο που επισκέπτεται τους πολλούς ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ανάμεσά τους και ο ναός Kal Bhairav ο οποίος σύμφωνα με το μύθο, βρέθηκε σε έναν ορυζώνα και αργότερα τοποθετήθηκε στην πλατεία από τον βασιλιά Pratap Malla.

Αργότερα θα περάσουμε στο Μπούνταναθ, τη μεγαλύτερη στούπα στο Νεπάλ, η οποία βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα της Κατμαντού. Η συγκεκριμένη στούπα είναι περικυκλωμένη από σπίτι και μοναστήρια όπου ζούν οι Ρίνποτς, φωτισμένοι βουδιστές μοναχοί. Η εντυπωσιακά τεράστια αλλά σχετικά απλη στούπα περιστοιχίζεται στη βάση της από ένα δαχτυλίδι με 108 εικόνες του Βούδα και 147 ένθετα που περιέχουν τροχούς προσευχής.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Μπακταπούρ – Πατάν

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση στην γύρω περιοχή που συνθέτουν την Κοιλάδα της Κατμαντού. Πρώτη μας στάση θα είναι η γειτονική αρχαία πόλη Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Ως πιο απομακρυσμένη, διατήρησε τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα περισσότερο από την Πάταν και την Κατμαντού και είναι πλουσιότερη σε περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια και μεσαιωνικά ιερά. Περνώντας μέσα από την Χρυσή Πύλη των βασιλέων θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα περίτεχνα ξύλινα ιερά. Εδώ βρίσκεται η Πύλη των Λιονταριών, αρκετοί σημαντικοί ναοί, το παλάτι των Μάλα με τα 55 παράθυρα καθώς και το άγαλμα του Βασιλιά Μπουπατίντρα Μάλα. Θα περιδιαβούμε τα στενά δρομάκια για να επισκεφτούμε τους ναούς αλλά και την αγορά των κεραμικών όπου θα δούμε τους τεχνίτες να δημιουργούν κεραμικά αριστουργήματα με τα χέρια τους.

Το απόγευμα συνεχίζουμε την ξενάγηση στην περιοχή με την Πατάν ή Λαλιτπούρ, το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού πάζλ μετά την Κατμαντού, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Την ονομάζουν πόλη των εορτών, των αγορών και χειροτεχνιών, αντάξια του ονόματος Λαλιτπούρ που σημαίνει «Πόλη της Ομορφιάς». Παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2015, τα μνημεία της έχουν αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό ναό του θεού Κρίσνα που είναι λαξευμένος σε πέτρα, την κεντρική πλατεία καθώς και τον επονομαζώμενο Χρυσό Ναό. Θα περπατήσουμε στην παλιά αγορά της πόλης, όπου πωλούνται σκεύη από ορείχαλκο και χαλκό, ενώ εκεί βρίσκονται και τα εργαστήρια των λιθοτεχνώ, και αγαλματοποιών. Το Πατάν είναι ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα τόσο της Βουδιστικής θρησκείας Νευάρι, όσο και των παραδοσιακών τεχνών και χειροτεχνίας, και διαθέτει συνολικά 136 αυλές και 55 μεγάλους ναούς.

Επιστροφή στη βάση μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΠΟΚΑΡΑ – ΚΑΛΟΠΑΝΙ

Αφήνουμε την Κατμαντού με αρχικό προορισμό το θέρετρο των Ιμαλαΐων, τη γραφική Ποκάρα. Κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για την πτήση που θα μας μεταφέρει στη δυτική πλευρά της χώρας, περνώντας πάνω από τις εντυπωσιακές οροσειρές Langtang, Ganesh Himal και Manaslu με τη θέα από το αεροπλάνο να είναι μοναδική. Κατά την άφιξή μας μπαίνουμε σε οχήμα SUV και κατευθυνόμαστε ακόμα πιο δυτικά μέχρι το Καλοπάνι. Η γεωγραφία της περιοχής έχει ήδη αλλάξει δραματικά, όπως και η θερμοκρασία.

Σε αυτή τη πλευρά της χώρας βλέπουμε υποτροπικά φυτά και δέντρα, και τα σκληρά δεντρά και τα μπαμπού που κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, δίνουν τη θέση τους σε έλατα, πεύκα και κέδρους. Όλα αυτά ντύνουν μοναδικά τις όχθες του φαραγγιού Καλιγαντάκι με τον ποταμό να μαίνεται από κάτω.

Απόψε θα διανυκτερεύσουμε σε lodge βασικών ανέσεων στο Καλοπάνι.

 

5η ημέρα: ΚΑΛΟΠΑΝΙ – ΜΑΡΦΑ

Η καλή μέρα, λένε, από το πρωί φαίνεται, κι αυτό θα το επιβεβαιώσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αφού θα ξυπνήσουμε με την μεγαλειώδη θέα της οροσειράς Νταουλαγκίρι, το 7ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο, που αγγίζει τα 8.167 μέτρα ύψος. Το βλέμα μας θα χαθεί στη μαγεία της φύσης που απλώνεται μπροστά στα μάτια μας, καθώς εκτός από το Νταουλαγκίρι, το οποίο στα σανσκριτικά σημαίνει ‘εντυπωσιακό βουνό’, θα διακρίνουμε και τις κορυφές των γύρω βουνών. Στα δυτικά το Τουκούτσε και το Τάσι Κανγκ και στα ανατολικά το Αναπούρνα και το Νιλγκίρι, μεταξύ άλλων.

Μετά το πρωινό μας και με αυτή τη μοναδική θέα για συντροφιά μας, θα κατευθυνθούμε οδικώς προς την Μάρφα. Πρόκειται για έναν τυπικό οικισμό της φυλής Θακάλι, γνωστό για τους κήπους γεμάτους με μηλιές από τις οποίες φτιάχνουν το περίφημο κονιάκ της περιοχής. Στη Μάρφα θα έχουμε την ευκαιρία θα περιηγηθούμε μέσα στον οικισμό και να περπατήσουμε στα σοκάκια και τα όμορφα και τακτοποιημένα σπίτια. Εκεί θα επισκεφτούμε και το προσωρινό σπίτι ενός Ιάπωνα εξερευνητή, του Kai Kawaguchi, ο οποίος επισκέφτηκε την απομακρυσμένη αυτή περιοχή περισσότερο από έναν αιώνα πριν.

Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΦΑ – ΓΚAMI

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε πίσω μας τη Μάρφα και αναχωρούμε για το Γκάμι, ένα από τα πιο όμορφα χωριά στο Άνω Μάστανγκ, με πληθυσμό περίπου 300 κατοίκων. Η σημερινή είναι από τις πιο δύσκολες διαδρομές, καθώς θα περάσουμε μερικά περάσματα μεγάλου υψομέτρου μέσα από ελικοειδή δρόμο, όμως αξίζει τον κόπο αφού θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε στάσεις σε μερικά από τα ιδιαίτερα χωριάς της περιοχής.

Πρώτη μας στάση νωρίς το μεσημέρι θα είναι το Θιβετιανής αρχιτεκτονικής χωριό Καγκμπένι, ένα χωριό που απλώνεται στα σύνορα μεταξύ Κάτω και Άνω Μάστανγκ. Το Καγκμπένι έχει την όψη και την αίσθηση του βόρειου γείτονά του και είναι γνωστό ως «Πύλη στο Άνω Μάστανγκ». Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Τσαϊλέ, όπου θα θαυμάσουμε τις παλιές υπόσκαφες κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται στις απόκρυμνες πλαγιές των βουνών. Θα περάσουμε επίσης από τα χωριά Σαμάρ και Γκιλίνγκ ανεβαίνοντας συνεχώς υψόμετρο για να καταλήξουμε στο πέρασμα Nya La στα 3.950 μέτρα, πριν κατεβούμε στο Γκάμι που βρίσκεται στα 3.600 μέτρα υψόμετρο.

Τακτοποίηση σε lodge στο Γκάμι και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΓΚΑΜΙ: Ξενάγηση

Πρωινό στο lodge και φεύγουμε για να εξερευνήσουμε το Γκάμι, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής. Θα επισκεφτούμε τα εντυπωσιακά Βουδιστικά μοναστήρια, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων ασπάζονται τον Βουδισμό. Τα μοναστήρια είναι στολισμένα με περίπλοκες τοιχογραφίες, αγιογραφίες και θάνγκα, που απεικονίζουν τη ζωή του Βούδα και άλλων βουδιστικών θεοτήτων, και αποτελούν σημαντικό τόπο προσκυνήματος, όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για πιστούς που έρχονται από ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, θα επισκεφτούμε και κοντινούς οικισμούς χαρακτηριστικά δείγματα του Μαστάνγκ και της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Οι κάτοικοί τους ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το χωριό βρίσκεται σε μια ξηρή και άνυδρη περιοχή και οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα άρδευσης για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους. Χρησιμοποιούν υπόγεια κανάλια που ονομάζονται «κούλος» για να φέρουν νερό από τα κοντινά ρέματα στα χωράφια τους. Γνωστοί για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά τους δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να περιποιηθούν τους επισκέπτες.  Μετά από μια γεμάτη ημέρα εξερεύνησης και ανακάλυψης,  επιστροφή στο λοντζ μας για διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΓΚΑΜΙ – ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ

Συνεχίζουμε για το Λο Μαντάνγκ, την πρωτεύουσα του αρχαίου Βασιλείου του Λο, αλλά και του Άνω Μάστανγκ, στα βόρεια του Νεπάλ. Το Άνω Μάστανγκ θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παραδείγματα θιβετιανού πολιτισμού στον κόσμο. Το ίδιο το Λο Μαντάνγκ βρίσκεται σε ένα απομονωμένο τραχύ οροπέδιο, κρυμμένο πίσω από τους χιονισμένους γίγαντες των Ιμαλαΐων. Παρότι βρίσκεται εντός των συνόρων του Νεπάλ, καταφέρνει να διατηρεί την αυτονομία του ως ένα ανεξάρτητο βασίλειο που έχει τη δική του κουλτούρα, γλώσσα και διοίκηση. Θα γνωρίσουμε την περιοχή και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

9η-12η ημέρα: ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ: Εξερεύνηση & Φεστιβάλ TIJI

Οι επόμενες τέσσερις ημέρες μας θα είναι αφιερωμένες εξολοκήρου στην εξερεύνηση και ανακάλυψη αυτού του μοναδικού μέρους. Θα περιηγηθούμε εντός της περιτειχισμένης πόλης, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων το βασιλικό παλάτι, πολλά παλιά μοναστήρια γεμάτα ιστορία, θα μάθουμε για τον αρχαίο πολιτισμό του βασιλείου, τη θρησκεία, τη γλώσσα, τις διατροφικές συνήθειες αλλά και τους ενδυματολογικούς κώδικες.

Αποκορύφωμα της επίσκεψής μας θα είναι φυσικά οι εορταστικές εκδηλώσεις για το περίφημο Φεστιβάλ Tiji, το οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε. «Το κυνήγι των Δαιμόνων» είναι το επίκεντρο του μύθου του Tiji και οι τελετουργίες που θα παρακολουθήσουμε παραπέμπουν στο κυνήγι του!

Ακόμα, θα εκδράμουμε σε γειτονικά χωριά τα οποία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ, καθώς και στον αρχαίο ιερό Βουδιστικό τόπο Λούρι Γκόμπα με το μοναστήρι που είναι χτισμένο στις πλαγιές απόκρυμνων βράχων και περιλαμβάνει μερικές από τις αρχαιότερες και πιο όμορφες τοιχρογραφίες της περιοχής. Ο εν λόγω τόπος συνδέεται με την αίρεση Νγίνγκμα Καργκιούπα του θιβετιανού Βουδισμού.

Στο σημείο βρίσκεονται και οι μυστηριώδης σπηλιές Ζονγκ. Φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι και σκαλισμένες μέσα στον σκληρό βράχο της ερήμου, διαθέτουν περισσότερα από 40 δωμάτια. Αν και υπάρχουν εικασίες σχετικά με τον σκοπό αυτών των σπηλαίων-κατοικιών, είναι πολύ πιθανό ότι κάποτε κατοικούνταν από ανώτερους βουδιστές μοναχούς για βαθύ διαλογισμό μέχρι το τέλος της ζωής τους. Θρησκευτικά χαρακτικά τοίχων και ανθρώπινα λείψανα έχουν βρεθεί σε μια σειρά από σπηλιές.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο εντός του Λο Μαντάνγκ.

13η ημέρα: ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ – ΣΑΜΑΡ

Αφήνουμε πίσω μας το Λο Μαντάνγκ και φεύγουε για το Σαμάρ, ένα γραφικό χωριό μεταξύ των βοσκοτόπων του Γιάκ στα 3.400 μέτρα υψόμετρο. Το Σαμάρ είναι ένα πανέμορφο χωριό, ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία, καθώς ο καλύτερος τρόπος για να το γνωρίσει κανείς είναι περπατώντας στα στενά χωμάτινα σοκάκια του. Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και καλοσυνάτοι, και εκτός από σπίτια το χωριό είναι διάσπαρτο με αρχαία μοναστήρια.

Διανυκτέρευση σε lodge ή αντίστοιχο κατάλυμα στο Σαμάρ.

 

14η ημέρα: ΣΑΜΑΡ – ΤΖΟΜΣΟΜ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το κεφαλοχώρι Τζόμσομ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μάστανγκ, στην καρδιά της οροσειράς Αναπούρνα. Αφού τακτοποιηθούμε στο lodge μας, θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα παζάρια του Τζόμσομ. Το βράδυ θα κοιμηθούμε νωρίς, ώστε το πρωί να πάρουμε την πτήση για Ποκάρα.

Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΤΖΟΜΣΟΝ – ΠΟΚΑΡΑ (λίμνη Μπεγκνάς)

Πετώντας στη μέση του μεγαλύτερου φαραγγιού στον κόσμο, νωρίς το πρωί θα επιστρέψουμε στην εντυπωσιακή Ποκάρα, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε αμέσως οδικώς  προς την λίμνη Μπεγκνάς. Η απαιτητική διαδρομή στην επαρχία του Μάστανγκ έχει ολοκληρωθεί και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας για ξεκούραση στην πισίνα του ξενοδοχείου, ή προαιρετικά απολαμβάνοντας κάποιο χαλαρωτικό μασάζ.

Διανυκτέρευση στο ριζόρτ της λίμνης.

 

16η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ: Ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Ποκάρα. Θα δούμε ένα ξεχωριστό μνημείο της πόλης το Βίντια Βασίνι (Vindhya Vasini), ένα λευκό θολωτό ιερό αφιερωμένο στη θεά Μπαγκαβάτι ή Μητέρα Θεά, που θεωρείται η σύγχρονη ενσάρκωση της θεάς Σάκτι. Ινδουισμός και Βουδισμός μπλέκονται στο Νεπάλ, μιας και το έδαφος του είναι το σταυροδρόμι βορρά και νότου, ινδουιστικής Ινδίας και βουδιστικού Θιβέτ.
Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στους καταρράκτες Ντέβι, περισσότερο γνωστοί στους ντόπιους ως Παατάλε Τσάνγκο. Στη γλώσσα τους αυτό σημαίνει «οι καταρράκτες του Κάτω Κόσμου», και μάλλον αυτό περιγράφει πιο γλαφυρά την αίσθηση που δημιουργούν στον επισκέπτη!

Θα κλείσουμε τη μέρα μας με περίπατο στην όχθη της λίμνης Φέουα, που είναι ο κεντρικός υδάτινος όγκος της πόλης. Η λίμνη Φέουα θα μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε το ειδυλλιακό περιβάλλον με την πυκνή βλάστηση και τις βουνοκορφές να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της.
Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μια στάση στο εθνοτικό χωριό Γκουρούνγκ, για να γνωρίσουμε τον ντόπιο πλυθησμό και να επισκεφτούμε τοπική φυτεία καφέ.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ – πτήση για ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Ποκάρα από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Κατμαντού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για χαλαρή βόλτα και ψώνια. Το βράδυ θα επισκεφτούμε τοπικό Νεπαλέζικο εστιατόριο, όπου θα απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας συνοδεία σόου με παραδοσιακή μουσική και χωρό. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – Πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς τα ξημερώματα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤΚ 1850

26/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:10

ΤΚ 726

26/04/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:05 (+1)

ΤΚ 727

13/05/2024

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:35

12:50

ΤΚ 1845

13/05/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50

20:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Περιλαμβάνονται πτήσεις για Κατμαντού, Ποκάρα και Τζόμσομ
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge/guest houses (βασικών ανέσεων) σε Μάστανγκ.
  • Ημιδιατροφή στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος. Αποχαιρετηστήριο δείπνο το τελευταίο μας βράδυ στο Νεπάλ, με παραδοσιακά φαγητά και σόου με χορούς και μουσική
  • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, αξίας 550$.
  • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
  • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
  • Μεταφορά από την Κατμαντού στην Ποκάρα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Μεταφορά από την Ποκάρα στο Μάστανγκ και επιστροφή στην Ποκάρα με ειδικά SUV οχήματα 4x4 (έως 5 άτομα ανά όχημα).
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

  • Βίζα Νεπάλ 33€ (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880€.
  • Βίζα Νεπάλ 33€ (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.   
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα ακόμα εξερευνητικό και πλούσιο πρόγραμμα του Versus Travel στο Νεπάλ. Με αυτό το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε το σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό ημιαυτόνομο βασίλειο του Μάστανγκ στα βόρεια της χώρας και να παρακολουθήσουμε από κοντά το απολαυστικό Φεστιβάλ Tiji.

Το φεστιβάλ είναι γνωστό ως «το κυνήγι των δαιμόνων». Αναφέρεται στον μύθο του θεού Dorje Jono που πρέπει να πολεμήσει εναντίον του δαίμονα - πατέρα του για να σώσει το βασίλειο του Μάστανγκ από την καταστροφή, αφού ο δαίμονας αυτός πρόκειται να επιφέρει τον όλεθρο δημιουργώντας έλλειψη νερού που σε αυτήν την ιδιαίτερα άγονη γη θα σήμαινε την εξαφάνιση κάθε μορφής ζωής. Ο Dorje Jono νικάει τελικά τον δαίμονα και τον εκδιώκει από την περιοχή. Το φεστιβάλ Tiji είναι μια γιορτή, αλλά συγχρόνως και μια επιβεβαίωση του μύθου με διάφορες σχετικές με αυτόν αναπαραστάσεις καθόλη την τριήμερη διάρκειά του. Χρονικά το Tiji συμπίπτει με το τέλος της ξηρής εποχής (τέλος χειμώνα - αρχή άνοιξης, συνήθως γίνεται μέσα - τέλη Μαΐου) και την έναρξη της εποχής των μουσώνων. Είναι μια γιορτή για την επερχόμενη άνοιξη καθώς και για τον θρίαμβο του Καλού πάνω στο Κακό.

Όσον αφορά το Μάστανγκ, πρόκειται για έναν τόπο με άγρια ομορφιά, που κρύβει όμως ευγενικούς και γλυκούς ανθρώπους. Οι μύθοι και οι θρύλοι που περιβάλουν αυτή την σπάνιας μορφολογίας περιοχή είναι πολλοί, και οι περισσότεροι αντικατροπτίζονται μέσα από την θρησκεία και πιο συγκεκριμένα τoν θιβετιανό Βουδισμό. Τα μοναστήρια και οι στούπες αμέτρητες, το παραδοσιακό φαγητό πεντανόστιμο, ο ντόπιος πολιτισμός μοναδικός, οι βουνοκορφές πανύψηλες και τα Ιμαλάια να δεσπόζουν πίσω από κάθε φωτογραφία που θα τραβήξουμε...

Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, συνολικής αξίας 550$.
  • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
  • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
  • Θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα Κατμαντού.
  • Θα απολαύσουμε το Φεστιβάλ Tiji  και τις μοναδικές εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Θα απολαύσουμε ιαματικό μπάνιο στο Τατοπάνι.
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων). Πιο συγκεκριμένα: 3 νύχτες στη Κατμαντού και σπάνια διανυκτέρευση (2 νυχτες) στη λίμνη Μπενγκνάς, κοντά στην Ποκάρα, σε lake resort κυριολεκτικά πάνω στη λίμνη, ένας ιδανικός χώρος χαλάρωσης και διαλογισμού σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μετά από αυτή την ειδική αποστολή. Με πρωινό.
  • Το υπόλοιπο πρόγραμμα χωρίζεται σε: 1 νύχτα σε λοντζ βασικών ανέσεων στο Καλοπάνι, 2 νύχτες στη Μάρφα και το Γκάμι, 5 νύχτες στο Λο Ματάνγκ και 1 νύχτα στο Τζόμσον. Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνουν πρωινό και δείπνο.
  • Κατά την παραμονή μας στη Λο Μαντάνγκ θα μας συνοδεύσει – ξεναγήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας.
  • Αποχαιρετηστήριο δείπνο το τελευταίο μας βράδυ στο Νεπάλ, με παραδοσιακά φαγητά και σόου με χορούς και μουσική για να πάρουμε μια τελευταία γερή δόση από την χώρα πριν επιστρέψουμε στην πατρίδα μας.
  • Περιλαμβάνονται πτήσεις για Κατμαντού, Ποκάρα και Τζόμσον.
  • Αεροπορική μετάβαση από την Ποκάρα στην Κατμαντού.
  • Μεταφορά από την Κατμαντού στην Ποκάρα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Μεταφορά από την Ποκάρα στο Μάστανγκ και επιστροφή στην Ποκάρα με ειδικά SUV οχήματα 4x4 (μέχρι 5 άτομα ανά όχημα).
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
  • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
  • Περιλαμβάνονται πτήσεις για Κατμαντού, Ποκάρα και Τζόμσον.

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Χάρτης Ταξιδιού Εξερεύνηση του κρυμμένου θησαυρού τoυ Νεπάλ με jeep - Φεστιβάλ Tiji | 26.04.2024 (Πάσχα)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info