fb

Ρατζαστάν και Γκουτζαράτ: Έρημος αλατιού, δρόμοι των καραβανιών, φυλές βορειοδυτικής Ινδίας | 08.10.2024

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένας σπάνιος συνδυασμός της αυθεντικής Δύσης με τον αρχοντικό Βορρά της Ινδίας. Ένα ταξίδι-μύηση σε μια διαφορετική όψη της αγαπημένης μας χώρας, ένα οδοιπορικό-πρόκληση για τον ανήσυχο ταξιδιώτη, και μια πραγματική αποκάλυψη πολιτισμών, τοπίων, εικόνων.
Ταξιδεύουμε στο Ρατζαστάν, για να ανακαλύψουμε κάστρα και ναούς, παλάτια και αρχοντικά, ερήμους και οάσεις, πόλεις και χωριά, αλλά πάνω απ΄ όλα την πολιτιστική ζωντάνια των ανθρώπων του. Άνδρες με παχιά μουστάκια και μεγαλόσχημα σαρίκια σε παστέλ αποχρώσεις και γυναίκες με ενδυμασίες κεντημένες με μικροσκοπικά καθρεφτάκια και εντυπωσιακού μεγέθους ασημένια κοσμήματα, διατηρούν ακόμα στο ακέραιο την παραδοσιακή αίσθηση αξιοπρέπειας και εντιμότητας.
Συνεχίζουμε στο Γκουτζαράτ, μια επαρχία της Ινδίας που σπάνια τραβά τα βλέμματα, κι ωστόσο μας προσφέρει τόσα πολλά. Άξονάς μας είναι η περιοχή Κουτς και γύρω από αυτή γνωρίζουμε τα αυθεντικά χωριά και το θαύμα της φύσης που λέγεται Μικρό και Μεγάλο Ραν της Κουτς. Με τη διαμονή μας σε resort στην καρδιά του Μικρού Ραν της Κουτς απολαμβάνουμε το μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο τοπίο και σαφάρι με jeep στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου. Και φυσικά ερχόμαστε σε επαφή με τοπικές φυλές της περιοχής, καθώς επισκεπτόμαστε τα χωριά Μπάννι και όχι μόνο, συναντώντας ανθρώπους που διατηρούν στην καθημερινότητά τους πρακτικές απαράλλακτες για αιώνες.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ρατζαστάν, η γη των πριγκήπων

Το Ρατζαστάν, η «γη των βασιλιάδων», είναι το πιο εξωτικό και ποικιλόχρωμο τμήμα της Ινδίας. Κάποτε, καραβάνια φορτωμένα με μετάξι, μπαχαρικά και πολύτιμους λίθους ακολουθούσαν τους σκονισμένους δρόμους της μεγάλης αυτής πολιτείας της Ινδίας, της γης της κάστας των ατρόμητων πολεμιστών Ρατζπούτ, για να φτάσουν την πραμάτεια τους στις αγορές της Ευρώπης. Η φορολόγηση των εμπορικών οδών άφησε στους Ινδούς άρχοντες, τους μαχαραγιάδες, πλούτη αμύθητα. Τα επιβλητικά κάστρα χτισμένα με μύθους και ιστορίες, οι ναοί και τα εκπληκτικής χλιδής παλάτια που κτίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων, οι ρομαντικές και μαγευτικές οάσεις, οι ιστορικές πόλεις, τα έντονα και πολυποίκιλα χρώματα και μια διάχυτη αίσθηση περηφάνιας και αξιοπρέπειας, αποτελούν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αυτού. Το Ρατζαστάν αφήνει στη μνήμη του επισκέπτη μια γλυκιά γαλήνη ενός ιδιαίτερα γοητευτικού και μαγευτικού τόπου, που παραμένει αναλλοίωτος στους αιώνες…

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πιο πλήρες πρόγραμμα για το Ρατζαστάν και το Γκουτζαράτ που προτάθηκε ποτέ! Ένα μοναδικό, σπάνιο οδοιπορικό που εξερευνά σε βάθος τη Βορειοδυτική Ινδία, από αυτά που μόνο το Versus Travel ξέρει να προσφέρει τόσα χρόνια τώρα. Εξωπραγματικά τοπία, συγκλονιστικά γεωλογικά φαινόμενα, μοναδικά αξιοθέατα, πλούσιος πολιτισμός, παρθένα φύση, φυλές και κουλτούρες ανέγγιχτες από τον δυτικό τρόπο ζωής, ιστορίες τόπων και ανθρώπων που συναρπάζουν…
Διαβάστε προσεκτικά, λέξη προς λέξη, για να δείτε πώς το Versus Travel αντιλαμβάνεται ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα που προκαλεί αλλά και προσκαλεί τον δυτικό, με μια καθημερινότητα που εκπλήσσει αλλά και συγκλονίζει. Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές εμπειρίες αλλά και αρκετό χρόνο για πραγματική απόλαυση μιας χώρας αληθινά ξεχωριστής.

Ειδικότερα:

  • Πλούσιο 14ήμερο πρόγραμμα.
  • Προαγορασμένες πτήσεις, οι οποίες παρατίθενται στο πρόγραμμά μας, και όχι αφηρημένες αναφορές όλων των αεροπορικών εταιρειών που πετάνε στην Ινδία και αναζήτηση θέσεων την τελευταία στιγμή.
  • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσάλμερ.
  • Διαμονή σε resort 5* στην Ντασάντα (Μικρό Ραν της Κουτς), στην καρδιά του εξωπραγματικού φυσικού τοπίου που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.
  • Με διανυκτέρευση στην Μάνταβα για να δούμε τα πολυτελή αρχοντικά
  • Μόνο στο Versus σαφάρι με jeep στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου στο Μικρό Ραν της Κουτς
  • Επίσκεψη στην ιστορική πόλη Σιντπούρ με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που θυμίζει κάτι από… Κούβα!
  • Διαμονή στη Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, με την πανέμορφη λίμνη Πιτσόλα.
  • Το σπάνια προτεινόμενο Γκουτζαράτ, εδώ όπου βρίσκονται πολλές από τις πλέον αυθεντικές φυλές της Ινδίας.
  • Επίσκεψη στο Άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι στο Αχμενταμπάντ.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Επίσκεψη στην έρημο αλατιού Κουτς, μια περιοχή-γεωλογικό φαινόμενο.
  • Επίσκεψη στο κάστρο Τζουναγκάρθ στη Μπικανέρ, με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια
  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 4*, 5* και 5* deluxe. Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγόριες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».
  • Μαζί μας ταξιδεύουν οι περισσότεροι Έλληνες τουρίστες στην Ινδία και αυτό δεν είναι τυχαίο.
  • Εμπειρότατοι αρχηγοί στην Ινδία, ειδικά επιλεγμένοι από το Versus για τον προορισμό αυτό. Η Ινδία είναι ειδικός προορισμός και μόνο ένας εξειδικευμένος ξεναγός θα μετουσιώσει το ταξίδι σας σε ταξίδι ζωής. Είναι αρχηγοί που ταξιδεύουν συνεχώς στην 25χρονη πορεία του Versus Travel, με πολλά ταξίδια στην Ινδία στο ενεργητικό τους.
  • Όλοι οι τοπικοί φόροι περιλαμβάνονται στην τελική τιμή που πληρώνετε στην Αθήνα. Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – ΜΑΝΤΑΒΑ

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την πόλη Μάνταβα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΑΝΤΑΒΑ – ΜΠΙΚΑΝΕΡ (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε οδικώς για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στον δρόμο των καραβανιών. Είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Ρατζαστάν και λιγότερο τουριστική σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου δεσπόζει το κάστρο Τζουναγκάρθ με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια. Κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρατηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 μέτρων, με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 μέτρων.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΙΚΑΝΕΡ – ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ: Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ

Αναχωρούμε σήμερα από την Μπικανέρ με προορισμό μας την Τζαϊσάλμερ, στην καρδιά της μεγάλης ερήμου Θαρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης βρίσκονται μεγαλόπρεποι ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες διακοσμήσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Θαρ για να βιώσουμε και εμείς, κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Τζαϊσάλμερ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ (Ξενάγηση)

Η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στην Τζαϊσάλμερ, γνωστή και ως «χρυσή πόλη», όνομα που οφείλεται στον κιτρινωπό ψαμμίτη που έχει χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό στην πόλη και στο κάστρο, το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου. 
Εμείς θα επισκεφτούμε το επιβλητικό αυτό φρούριο, καθώς και ζαϊνιστικούς ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli. Θα αφουγκραστούμε τον παλμό της χιλιόχρονης καστροπολιτείας, της αρχαιότερης οχυρωματικής πόλης στο Ρατζαστάν. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Τζαϊσάλμερ.

6η ημέρα: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ – ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, ακόμα έναν σταθμό των καραβανιών της ερήμου.
Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Μερανγκάρ (Mehrangarth). Θρονιασμένο στην κορυφή φυσικού πέτρινου λόφου αντικρίζει από ψηλά την κυανή πόλη. Τα επιβλητικά τείχη του έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν πολλές τραγικές ιστορίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό, έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο Jaswant Thada, γνωστό και ως Ταζ Μαχάλ της Τζοντπούρ. Πρόκειται για κενοτάφιο που κατασκευάστηκε το 1899 από τον μαχαραγιά Sardar Singh προς τιμήν του πατέρα του, μαχαραγιά Jaswant Singh II. Χτισμένο με σκαλιστό μάρμαρο και περισσή τέχνη, το εντυπωσιακό αυτό μνημείο εκπέμπει μια εκτυφλωτική λάμψη, καθώς οι ακτίνες του ηλίου αντανακλώνται στις εξωτερικές του επιφάνειες.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ – ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν.
Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας.
Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πιτσόλα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη, συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο.
Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ (Ξενάγηση)

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμφωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ ένα λόφο κοντά στη λίμνη Πιτσόλα, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα.
Η ομορφιά της, όμως, γοήτευσε και τους παραγωγούς του Χόλυγουντ που τη χρησιμοποίησαν ως σκηνικό για διάσημες ταινίες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της Πόλης, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παλατιού, σε ένα μέρος του οποίου και σήμερα ακόμα διαμένει ο σημερινός Μαχαραγιάς, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish), τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης, όπου ευλαβείς πιστοί παίρνουν τον τελετουργικό καθαρμό, ενώ δίπλα τους γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, απλώνουν σειρές μεταξωτών για να στεγνώσουν στον ήλιο.
Στο παζάρι της πόλης χτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι, ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ – ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό μας για σήμερα το Αχμενταμπάντ, την πρωτεύουσα του Γκουτζαράτ για πολλούς αιώνες.
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη, η οποία άνθισε και ξέπεσε στο πέρασμα μόλις τριών αιώνων! Από κέντρο κουλτούρας και γνώσης τον 18ο αι., περνά στη βιομηχανική παραγωγή υφασμάτων και χάνεται τελικά από το προσκήνιο, όταν οι κάτοικοί της μεταναστεύουν μαζικά κάτω από τις επιταγές των Άγγλων.
Το Αχμενταμπάντ (Ahmedabad) χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη πόλη Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2017, χτυπώντας τόσο το Δελχί όσο και το Βομβάη. Η περιτοιχισμένη παλιά πόλη του ιδρύθηκε από τον Σουλτάνο Αχμάντ Σάχ τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί ποικίλες κοινότητες Ινδουιστών, Ισλαμιστών και Τζάιν.
Η Παλιά Πόλη χωρίζεται σε πολυάριθμα pols (ιστορικές κατοικημένες γειτονιές με λωρίδες εκκαθάρισης και ξυλόγλυπτα σπίτια). Επιπλέον, έχει μερικά από τα ωραιότερα παραδείγματα της ινδο-ισλαμικής αρχιτεκτονικής και της ινδουιστικής μουσουλμανικής τέχνης στην Ινδία.
Η γνωριμία μας λοιπόν με την πόλη ξεκινά με το Μουσείο Υφαντών Calico, για να δούμε εκλεκτά δείγματα της τοπικής τέχνης του Γκουτζαράτ «Mata ni pachedi». Το όνομα αυτό σημαίνει «πίσω από το είδωλο της θεάς» και στην ουσία πρόκειται για υφαντά διακοσμημένα με ζωγραφικές αφηγήσεις της θεάς Durga στις διάφορες ενσαρκώσεις της.
Συνεχίζουμε με το τζαμί Τζαμά Μαστζίντ του 15ου αι., κατασκευασμένο πάνω σε ερείπια ινδουιστικών ναών, αλλά με δεξιοτεχνία και ξεχωριστή αισθητική λαμπρότητα. Ξεχωρίζουν οι «τρεμάμενοι μιναρέδες» και το μαυσωλείο του ιδρυτή της πόλης Αχμέντ Σαχ στην ανατολική είσοδο.
Θα δούμε κατόπιν το άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, απ’ όπου διεύθυνε την «ειρηνική επανάσταση», από το 1915 έως την οριστική ανεξαρτησία της Ινδίας. Σώζονται πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα δούμε να κατασκευάζουν χαρτί με τον παραδοσιακό τρόπο.
Συνεχίζουμε με τον Τζαϊνιστικό ναό Χάθε Σινγκ (Hathi Sing), στον οποίο θα θαυμάσουμε τον περίτεχνο διάκοσμό του από λευκό μάρμαρο, ηλικίας 150 ετών, που μοιάζει εξωτερικά με τον διάσημο ναό του Ranakpur.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ – ΜΠΟΥΤΖ

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε ακόμα πιο δυτικά, με κατεύθυνση την Μπουτζ (Bhuj). Εναλλαγές τοπίου, εικόνες καθημερινής ζωής, πλανόδιοι και νομάδες συνθέτουν ένα πλούσιο θέαμα για τα μάτια και μία πρόκληση για τον φωτογραφικό φακό.
Άφιξη στην Μπουτζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το φρούριο της πόλης και το παλάτι Aaina Mahal (18ος αι.), ένα ανάκτορο που ενώ φυσικά είναι γνήσιο δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής παράδοσης, φέρει εμφανείς ευρωπαϊκές επιρροές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΜΠΟΥΤΖ – Ολοήμερη εκδρομή στα χωριά της ερήμου αλατιού Κουτς

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην πιο χαρακτηριστική αλλά και μυστηριώδη πλευρά της Δυτικής Ινδίας, για να την ανακαλύψουμε μέσα από τα μάτια άγνωστων νομαδικών φυλών, περιδιαβαίνοντας αλλόκοτες εκτάσεις και απολαμβάνοντας σπάνια γεωλογικά φαινόμενα.
Μια από τις μεγαλύτερες ερήμους αλατιού στον κόσμο, η Κουτς (Μεγάλο Ραν της Κουτς) είναι γνωστή όχι μόνο για τη φυσική της ομορφιά και μεγαλοπρέπεια αλλά και για αυτό που δημιούργησαν οι κάτοικοί της, έναν σπάνιο καμβά πολιτισμού, μια πληθώρα μορφών τέχνης και μια υπερβολική αφθονία ζωής.
Εξερευνούμε τα χωριά Μπάννι για να γνωρίσουμε τις τοπικές φυλές Meghwal και Muthwa, ανθρώπους που έχουν μάθει να επιβιώνουν μέσα σε σχετικά αφιλόξενες συνθήκες, διατηρώντας στην καθημερινότητά τους πρακτικές που έχουν μείνει απαράλλακτες εδώ και πολλούς αιώνες.
Επιστροφή στην Μπουτζ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΠΟΥΤΖ – ΝΤΑΣΑΝΤΑ (jeep safari στο Μικρό Ραν της Κουτς)

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό την Ντασάντα, γνωστή και ως Μικρό Ραν της Κουτς. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο resort που θα μας φιλοξενήσει.
Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στα jeep για ένα σαφάρι στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου που βρίσκεται στην περιοχή. Πρόκειται για έναν απέραντο προστατευόμενο βιότοπο, πρωταγωνιστής του οποίου δεν είναι άλλος από τον σπάνιο (και ενδημικό) ασιατικό όναγρο (Asian Wild Ass), ή γκούντουρ (gudkhur), ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση και μόνο σ’ αυτή εδώ την τοποθεσία μπορεί ακόμα να απολαμβάνει προστασία. Θα δούμε βέβαια και άλλα σπάνια άγρια ζώα, όπως τη μαύρη αντιλόπη, τον ινδικό λύκο, αλεπούδες της ερήμου και τσακάλια, όπως επίσης και φλαμίνγκος, γερανούς, πελεκάνους και δεκάδες ακόμη πτηνά και θηλαστικά. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Ντασάντα.

13η ημέρα: ΝΤΑΣΑΝΤΑ – ΜΟΝΤΕΡΑ (Ναός του Ήλιου) – ΠΑΤΑΝ (Ράννι Κι Βαβ) – ΣΙΝΤΠΟΥΡ – ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Αφήνουμε πίσω μας την Ντασάντα και αναχωρούμε για την επιστροφή μας στο Αχμενταμπάντ.
Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στην Μοντέρα (Modhera) για να δούμε από κοντά ένα από τα λεγόμενα 7 θαύματα της Ινδίας: είναι ο Ναός του Ήλιου (Sun Temple), ένα από τα ωραιότερα δείγματα της ινδικής αρχιτεκτονικής των αρχών της περασμένης χιλιετίας (11ος αι.), αφιερωμένος στον Θεό Ήλιο, τον Σουριά (Surya). Κάθε εκατοστό του οικοδομήματος, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, είναι υπέροχα σκαλισμένο με θεούς και θεές, πουλιά, άγρια ζώα και λουλούδια. Η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται και από το γεγονός πως ο ναός σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ήλιος της αυγής να φωτίζει την εικόνα του Σουριά, την εποχή των ισημεριών.
Συνεχίζουμε για το Πατάν (Patan), την πρωτεύουσα θα έλεγε κανείς των εκλεκτών υφασμάτων της Ινδίας. Τα έντονα χρώματα, τα περίτεχνα σχέδια αλλά και η ανθεκτικότητα των υφασμάτων που παράγονται εδώ είναι παροιμιώδη. Στο Πατάν θα δούμε από κοντά το Rani Ki Vav, ένα από τα παραδοσιακά περίτεχνα πηγάδια-δεξαμενές του Γκουτζαράτ, κτίσμα του 11ου αι. τον βασιλιά Μπιμντέβ Α’.
Φτάνουμε μόλις 30 χλμ. ανατολικά του Πατάν, στη Σιντπούρ (Siddhpur), ιστορική πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σαρασβάτι. Το όνομά της σημαίνει «ευσεβής τόπος» και υπήρξε εξέχουσα πόλη τον 10ο αιώνα, γεμάτη ναούς, παραδοσιακά περίτεχνα πηγάδια-δεξαμενές, άσραμ και άλλους ιερούς τόπους. Σήμερα, φτάνοντας κανείς στη Σιντπούρ αντικρίζει σειρές από εγκαταλελειμμένα αρχοντικά (havelis), ελάχιστους κατοίκους και οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι πραγματικά εντυπωσιακή και θυμίζει κάτι από… Κούβα!
Άφιξη στο Αχμενταμπάντ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ – Πτήση Επιστροφής

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Αχμενταμπάντ για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1799 € 890 €
Twin Room 1799 € 890 €
Triple Room 1799 € 890 €
Single Room 2689 € 890 €
Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2019 € 890 €
Twin Room 2019 € 890 €
Triple Room 2019 € 890 €
Single Room 2909 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν από την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2939 € 0 €
Twin Room 2939 € 0 €
Triple Room 2939 € 0 €
Single Room 3829 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

08/10/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 510

09/10/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

03:55

09:05

EK 539

21/10/2024

ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:35

06:05

EK 209

21/10/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία και resort 4*, 5* και 5* Deluxe.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Σαφάρι με jeep στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου στο Μικρό Ραν της Κουτς
  • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται 
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€
  • Βίζα Ινδίας: 35€ (δείτε σχετική σημείωση).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/2/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της (την οποία αναλαμβάνει το Versus Travel για εσάς) απαιτείται να μας αποστείλετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας, με e-mail τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. ένα (1) έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας
  2. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας
  3. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία (όχι διαβατηρίου) σε μορφή .jpeg (min 1KB, max 1MB) σε λευκό φόντο. Ελάχιστη διάσταση φωτογραφίας: 350 x 350 pixels (ύψος, πλάτος).
  4. Πλήρως συμπληρωμένη τη φόρμα που θα σας σταλεί.

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 35 €/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας .

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας

Στην Λευκωσία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82Ε Τ.Κ. 1077, Τηλ 22449977, Φαξ: 22449978),

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και

στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ.54624, Τηλ.: 2310 230001, Φαξ: 2310 230777)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

Τα προγράμματα της Ινδίας έχουν ιδιαιτερότητες έναντι των άλλων προγραμμάτων, λόγω ιδιομορφίας της χώρας και της ζωής των κατοίκων της. Δεν είναι ταξίδια ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Ο ταξιδιώτης πρέπει να επιλέξει την Ινδία όταν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους.

Οι συνθήκες του ταξιδιού είναι δύσκολες: Δρόμοι που διανύονται αργά λόγω της μεγάλης συμφόρησης από κάθε λογής όχημα και ζώο, πτήσεις που ακυρώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οπότε οι αντίστοιχες διαδρομές πρέπει να γίνουν οδικά, εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Το ταξίδι στην Ινδία απευθύνεται στον ενημερωμένο ταξιδιώτη. Η Ινδία είναι μια απαιτητική χώρα που αξιώνει σεβασμό, υπομονή, ανεκτικότητα, τεντωμένες κεραίες και γερό στομάχι!!!

Κατά τη γνώμη μας είναι μια μοναδική χώρα και το ταξίδι σε αυτήν θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη σκέψη σας, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να αποδεχτείτε τις ιδιομορφίες της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις, αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «StopOver Athens», από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό και θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το πιο πλήρες πρόγραμμα για το Ρατζαστάν και το Γκουτζαράτ που προτάθηκε ποτέ! Ένα μοναδικό, σπάνιο οδοιπορικό που εξερευνά σε βάθος τη Βορειοδυτική Ινδία, από αυτά που μόνο το Versus Travel ξέρει να προσφέρει τόσα χρόνια τώρα. Εξωπραγματικά τοπία, συγκλονιστικά γεωλογικά φαινόμενα, μοναδικά αξιοθέατα, πλούσιος πολιτισμός, παρθένα φύση, φυλές και κουλτούρες ανέγγιχτες από τον δυτικό τρόπο ζωής, ιστορίες τόπων και ανθρώπων που συναρπάζουν…
Διαβάστε προσεκτικά, λέξη προς λέξη, για να δείτε πώς το Versus Travel αντιλαμβάνεται ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα που προκαλεί αλλά και προσκαλεί τον δυτικό, με μια καθημερινότητα που εκπλήσσει αλλά και συγκλονίζει. Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές εμπειρίες αλλά και αρκετό χρόνο για πραγματική απόλαυση μιας χώρας αληθινά ξεχωριστής.

Ειδικότερα:

  • Πλούσιο 14ήμερο πρόγραμμα.
  • Προαγορασμένες πτήσεις, οι οποίες παρατίθενται στο πρόγραμμά μας, και όχι αφηρημένες αναφορές όλων των αεροπορικών εταιρειών που πετάνε στην Ινδία και αναζήτηση θέσεων την τελευταία στιγμή.
  • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσάλμερ.
  • Διαμονή σε resort 5* στην Ντασάντα (Μικρό Ραν της Κουτς), στην καρδιά του εξωπραγματικού φυσικού τοπίου που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.
  • Με διανυκτέρευση στην Μάνταβα για να δούμε τα πολυτελή αρχοντικά
  • Μόνο στο Versus σαφάρι με jeep στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου στο Μικρό Ραν της Κουτς
  • Επίσκεψη στην ιστορική πόλη Σιντπούρ με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που θυμίζει κάτι από… Κούβα!
  • Διαμονή στη Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, με την πανέμορφη λίμνη Πιτσόλα.
  • Το σπάνια προτεινόμενο Γκουτζαράτ, εδώ όπου βρίσκονται πολλές από τις πλέον αυθεντικές φυλές της Ινδίας.
  • Επίσκεψη στο Άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι στο Αχμενταμπάντ.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία.
  • Επίσκεψη στην έρημο αλατιού Κουτς, μια περιοχή-γεωλογικό φαινόμενο.
  • Επίσκεψη στο κάστρο Τζουναγκάρθ στη Μπικανέρ, με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια
  • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 4*, 5* και 5* deluxe. Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγόριες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».
  • Μαζί μας ταξιδεύουν οι περισσότεροι Έλληνες τουρίστες στην Ινδία και αυτό δεν είναι τυχαίο.
  • Εμπειρότατοι αρχηγοί στην Ινδία, ειδικά επιλεγμένοι από το Versus για τον προορισμό αυτό. Η Ινδία είναι ειδικός προορισμός και μόνο ένας εξειδικευμένος ξεναγός θα μετουσιώσει το ταξίδι σας σε ταξίδι ζωής. Είναι αρχηγοί που ταξιδεύουν συνεχώς στην 25χρονη πορεία του Versus Travel, με πολλά ταξίδια στην Ινδία στο ενεργητικό τους.
  • Όλοι οι τοπικοί φόροι περιλαμβάνονται στην τελική τιμή που πληρώνετε στην Αθήνα. Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Περιηγηθείτε στην πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, την ατμοσφαιρική Ουνταϊπούρ με την πανέμορφη λίμνη Πιτσόλα και το αιθέριο Lake Pallace να «επιπλέει» στα νερά της λίμνης.
  • Εξερευνήστε τους ζαϊνιστικούς ναούς, τα παλάτια μαχαραγιάδων, τις παλιές κατοικίες και τα αρχοντικά (havelis) στην παραμυθένια Τζάισαλμερ, το "κόσμημα της ερήμου" μία ζωντανή καστροπολιτεία γεμάτη χρώματα και μυρωδιές και όχι ένα αποστειρωμένο αξιοθέατο.
  • Κάντε βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ
  • Θαυμάστε το Μικρό και το Μεγάλο Ραν, μια αχανή έκταση από ατελείωτες αλυκές.
  • Απαθανατίστε τον περίφημο ναό του Ήλιου στη Μοντέρα, ένα από τα λεγόμενα 7 θαύματα της Ινδίας
  • Γνωρίστε τις αυθεντικές φυλές του Γκουτζαράτ, στα χωριά της περιοχής Κουτς
  • Απολαύστε το σαφάρι με jeep στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου, σε ένα εξωπραγματικό περιβάλλον που δεν μοιάζει με κανένα.

Μόνο στο Versus Travel

  • Προαγορασμένες πτήσεις.
  • Πλούσιο 14ήμερο πρόγραμμα.
  • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσάλμερ.
  • Διαμονή σε resort 5* στην Ντασάντα (Μικρό Ραν της Κουτς).

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

08/10



Bonus Online Κράτησης