fb

Τα «διαμάντια» της Μακεδονίας, Βέροια - Βεργίνα – Θεσσαλονίκη - Έδεσσα- Λουτρά Πόζαρ – Παλαιός Αγ. Αθανάσιος – Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη – Παλαιός Παντελεήμων | Φθινόπωρο 2023 - Άνοιξη 2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 345€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Θεσσαλονίκη μας στα καλύτερά της και εμείς ταξιδεύουμε για τέσσερις ημέρες στη συμπρωτεύουσα για να την απολαύσουμε!

Με βάση και εφαλτήριό μας τη Νύμφη του Θερμαϊκού πραγματοποιούμε ένα πλήρες πρόγραμμα στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από το Καϊμάκτσαλαν μέχρι την Κερκίνη!

Περιηγούμαστε στα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, μαγευόμαστε από την Παλιά Πόλη και τους καταρράκτες στην Έδεσσα, απολαμβάνουμε το απίστευτο φυσικό τοπίο στα Λουτρά Πόζαρ και χαλαρώνουμε με μπάνιο στις (μονίμως) θερμές πηγές που αναβλύζουν εδώ χειμώνα-καλοκαίρι! Σεργιανίζουμε στον γραφικό Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, το πριν κάποια χρόνια εγκαταλειμμένο χωριουδάκι που ξανάνιωσε και έγινε αγαπημένος χειμερινός (και όχι μόνο) προορισμός για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες.

Ερχόμαστε στη λίμνη Κερκίνης απολαμβάνοντας βαρκάδα στα ήρεμα νερά της, και επισκεπτόμαστε τις όμορφες Σέρρες.

Ένα υπέροχο ταξίδι Versus για τους ταξιδιώτες που αποζητούν περισσότερα στο κάθε τους ταξίδι!!!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Βεργίνα – Βέροια – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στη Βεργίνα με τους σημαντικούς Μακεδονικούς Βασιλικούς τάφους, ένδειξη χλιδής και πολιτισμού. Συνεχίζουμε για την Βέροια όπου θα δούμε το βήμα του Αποστόλου Παύλου, την εβραϊκή συνοικία της Μπαρμπούτας και τη Χριστιανική της Κυριώτισσας, με τα σαχνισιά, τους ορόφους με τις έντονες προεξοχές, τα επάλληλα παράθυρα και τους φεγγίτες, τους ξυλόπηκτους τοίχους και τις βαριές πόρτες. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό (έξοδα ατομικά), ή για να απολαύσετε ένα ραβανί για το οποίο φημίζεται η πόλη. Η διαδρομή μας θα συνεχίσει για το ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ – Παλαιός Αγ. Αθανάσιος – Θεσσαλονίκη (περιήγηση)

Πλούσιο πρωινό και η ημέρα μας καλεί να γνωρίσουμε πανέμορφες γωνιές της Μακεδονίας μας. Η Έδεσσα με τους καταρράκτες της είναι η πρώτη μας στάση. Συνεχίζουμε για το Λουτράκι Αριδαίας για να φτάσουμε στα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ. Το νερό βγαίνει από τα έγκατα της γης σε θερμοκρασία 37οC χειμώνα καλοκαίρι. Χρόνος για βουτιές στα ιαματικά νερά και μετά θα ανηφορίσουμε στο όρος Καϊμακτσαλάν (Βόρας) για να φτάσουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και τουριστικά χωριά της Ελλάδας, τον Παλαιό Άγ. Αθανάσιο. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και περιήγηση για να δούμε την καμάρα, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο και την πλατεία Αριστοτέλους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Άνω Πόλη – Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου θα δούμε το κάστρο, το επταπύργιο, γνωστό από τα ρεμπέτικα τραγούδια και ως Γεντί Κουλέ και θα περιηγηθούμε στα στενά λιθόστρωτα και φιδογυριστά δρομάκια. Η Άνω πόλη είναι το μοναδικό σημείο της Θεσσαλονίκης που διατηρεί ζωντανή τη μορφή, τη ρυμοτομία αλλά και τις συνήθειες από τα πρώτα χρόνια που κατοικήθηκε, πίσω δηλαδή στον 4ο και 5ο αιώνα. Όταν κινηθούμε στην παλιά πόλη βλέπουμε πως η ρυμοτομία της ουδεμία σχέση έχει με το υπόλοιπο κέντρο, κι αυτό γιατί  δεν καταστράφηκε από την πυρκαγιά του 1917 που έκαψε ολοσχερώς την

Θεσσαλονίκη. Επόμενη στάση μας η λίμνη Κερκίνη που μας περιμένει να την θαυμάσουμε και να ενημερωθούμε μέσα από μια υπέροχη βαρκάδα στα ήρεμα νερά της (έξοδα ατομικά).  Στη συνέχεια της εκδρομής μας θα καταλήξουμε στις Σέρρες. aνοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι, το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα. Ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη του μεγαλύτερου εμπορικού και διαμετακομιστικού κέντρου των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.

Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο- ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και για πολλά ακριβά αντικείμενα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθείτε στα δρομάκια της πόλης, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα από τα υπέροχα τοπικά γλυκά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Παλαιός Παντελεήμων – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με προορισμό τον Παλαιό Παντελεήμωνα Πιερίας. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ελλάδας που μάλιστα έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Γεμάτοι όμορφες εικόνες θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

• Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.
• Στο 3ήμερο πρόγραμμα παραλείπεται η 3η μέρα και την Άνω Πόλη την βλέπουμε το πρωί της αναχώρησης.

 

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Porto Palace 5*, στη Θεσσαλονίκη
  • Ημιδιατροφή (3 πρωινά και 3 βραδινά).
  • Ξεναγήσεις, μεταφορές, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων (μουσεία, κάστρα, σπήλαια, αξιοθέατα, βαρκάδα κλπ).
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
  • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου & ημιδιατροφής.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.
  • Φόρος διαμονής*πληρωτέος τοπικά στο ξενοδοχείο.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Στις εορταστικές περιόδους το πρόγραμμα και τα γεύματα θα προσαρμόζονται ανάλογα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Περιηγούμαστε στα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης
  • Μαγευόμαστε από την Παλιά Πόλη και τους καταρράκτες στην Έδεσσα 
  • Απολαμβάνουμε το απίστευτο φυσικό τοπίο στα Λουτρά Πόζαρ

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info