fb

Οδοιπορικό στην ανεξερεύνητη Σαουδική Αραβία, με σπάνια διαμονή στη Μεδίνα | 29.02.2024

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα απόλυτα σπάνιο πρόγραμμα, ένα ταξίδι σε μία χώρα που μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν «κλειστή» για τους τουρίστες. Ένα ταξίδι εξερεύνησης, με όλη τη σημασία της λέξης, στη Σαουδική Αραβία, εντελώς πρωτόγνωρο όχι μόνο για τον Έλληνα ταξιδιώτη αλλά και για τον… παγκόσμιο ταξιδιώτη!

Με εξερεύνηση σε άγνωστα μέρη και απομακρυσμένα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, ξεκινώντας από τα νότια της χώρας και καταλήγοντας στον εκπληκτικό βορά. Από τη μια οι δύο μεγαλουπόλεις, Ριάντ και Τζέντα, μας μεταφέρουν στον σύγχρονο τρόπο ζωής των Αράβων και από την άλλη η σπάνια επισκεπτόμενη Μεδίνα και οι μοναδικές ανεξερεύνητες πόλεις στη διαδρομή, μας ταξιδεύουν σε αρχαία κρυμμένα μυστικά. 

Ένα πάντρεμα του παλιού με το νέο σε έναν από τους πιο μυστηριακούς προορισμούς στον κόσμο που θα μας μαγέψει. Σας περιμένει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στο μυθικό βασίλειο της Αραβίας που μόνο το Versus γνωρίζει να πραγματοποιεί!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι-εμπειρία με στόχο να μάς μυήσει στα μυστικά της αραβικής κουλτούρας, εξερευνώντας αρχαίους πολιτισμούς και κρυμμένους θησαυρούς. Ανακαλύπτουμε την ιστορία της Αραβικής Χερσονήσου, γνωρίζουμε ιστορικές πόλεις, περνάμε από επιβλητικά βουνά και απόκοσμα τοπία, διανύουμε μαγευτικά φαράγγια, καταπράσινες οάσεις και νιώθουμε όλη τη μαγεία της Ανατολής!

Επισκεπτόμαστε την Τζέντα και το Ριάντ, αλλά δεν μένουμε σε επιφανειακά και κοινότυπα σημεία. Αντίθετα, εξερευνούμε άγνωστα «στολίδια» με φυσική ομορφιά και ιστορικό ενδιαφέρον.

Ξεκινώντας από τον μαγευτικό νότο και τις πόλεις Άμπχα και Νατζράν στα σύνορα με την Υεμένη, περνάμε στην πρωτεύουσα Ριάντ, μια εντυπωσιακή μεγαλούπολη και από εκεί, στο δρόμο προς Μεδίνα, από τις ιερότερες πόλεις των μουσουλμάνων, επισκεπτόμαστε μερικές από τις πιο απόκοσμες ομορφιές της Σαουδική Αραβίας: η πόλη Ουσαϊγκέρ, ένας πραγματικός λαβύρινθος, παλιό χωριό των Βεδουίνων ηλικίας άνω των 1.500 ετών, η Μπουράιντα, η πόλη που βρίσκεται ακριβώς στη μέση από την Ερυθρά Θάλασσα στα δυτικά και τον Περσικό Κόλπο στα ανατολικά, το Χάυλ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά καμηλών της χώρας, η Τζούμπα με τις αρχαιότερες και πιο εντυπωσιακές βραχογραφίες της Αραβικής Χερσονήσου, αλλά και ο αρχαιολογικός χώρος Χέγκρα, γνωστός και ως η «Πέτρα» της Σαουδικής Αραβίας. Το ταξίδι μας κλείνει με την μαγευτική Τζέντα, την πόλη με τα χίλια πρόσωπα που καταφέρνει να συνδυάζει απόλυτα το παλιό με το νέο.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ακολουθώντας τα βήματα του Ηρόδοτου, σε ένα σπάνιο οδοιπορικό, πάμε να ανακαλύψουμε την κρυμμένη γοητεία της Σαουδικής Αραβίας, από την κληρονομιά των Ναβαταίων και τα κρυμμένα μυστικά της ερήμου, μέχρι τα στολίδια των κακοτράχαλων οροσειρών στις παρυφές της Ευδαίμονος Αραβίας.  

Δεν πρόκειται για ένα απλό ταξίδι που επισκέπτεται την Τζέντα και το Ριάντ, με μερικές εκδρομές τριγύρω, αλλά για μία πραγματική εξερεύνηση της Σαουδικής Αραβίας μέχρι τις εσχατιές του νότου, στα σύνορα με την Υεμένη.

 

Ένα πρόγραμμα με έντονα χαρακτηριστικά της ποιότητας του Versus Travel

 

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν το πρόγραμμα αυτό μοναδικό:

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean
  • Με σπάνια διαμονή στη Μεδίνα, από τις πλέον ιερές πόλεις των μουσουλμάνων.
  • Σπάνιες και εκτεταμένες επισκέψεις από το Ριάντ στο παλιό χωριό Βεδουίνων, το Ουσαϊγκέρ το οποίο είναι ένας αληθινός λαβύρινθος από φιδογυριστά καλντερίμια, σκιερά δρομάκια που απλώνονται ανάμεσα σε σπίτια χτισμένα από λάσπη και χώμα. Στο κόκκινο χρώμα της ερήμου, είναι ένα διαμάντι που λες και βγήκε από τις χίλιες και μία νύχτες!... 
  • Επιπλέον ιδανική εσωτερική πτήση με την οποία κερδίζουμε χρόνο που τον αφιερώνουμε σε απόλαυση και εξερεύνηση, αποφεύγοντας τις ατελείωτες οδικές διαδρομές στην έρημο.
  • Διανυκτέρευση στην Τζέντα, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σαουδικής Αραβίας και εκτενής ξενάγηση της πόλης για να εξερευνήσουμε τις ομορφιές της και όχι να την δούμε σε ένα απόγευμα ή να περιορίσουμε τις διανυκτερεύσεις για μείωση κόστους.

Επιπλέον το πρόγραμμα επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία με ένα τρόπο πληθωρικό περιλαμβάνοντας πολλές επισκέψεις σε σπουδαία αξιοθέατα:

  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στις πόλεις Άμπχα, Νατζράν, Ριάντ, Αλ Ούλα, Μεδίνα και Τζέντα.
  • Εκδρομή σε αρχαίες πολιτείες των Ναβαταίων στην έρημο της Αραβίας.
  • Ολοήμερη ξενάγηση στην Αλ Ούλα με την εγκαταλειμμένη παλιά πόλη.
  • Περιήγηση στον νότο και στα σύνορα με την Υεμένη, με τα πανέμορφα πέτρινα και χωμάτινα χωριά, που μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της πολύπαθης Ευδαίμονος Αραβίας.
  • Επισκέψεις σε σουκ με γνήσια ανατολίτικη ατμόσφαιρα στις πόλεις που επισκεπτόμαστε.
  • Είσοδος στο Εθνικό Μουσείο του Ριάντ, το πλουσιότερο στη Σαουδική Αραβία.
  • Επίσκεψη στο Κάστρο Μασμάκ, ορόσημο της σύγχρονης Σαουδικής Αραβίας.
  • Περιήγηση στο Αλ Μπαλάντ, την ιστορικής σημασίας παλιά πόλη της Τζέντα.
  • Εκδρομή στο χωριό Ριτζάλ Αλμά με τη σπάνια αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός που θα βρίσκεται μαζί σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΙΑΝΤ– ΑΜΠΧΑ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι μόλις ξεκινά. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ριάντ (Riyadh), πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Άφιξη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αμέσως παίρνουμε την επόμενη πτήση που θα μας φέρει στην πόλη Άμπχα, στη νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας λίγο μετά τα μεσάνυχτα και διανυκτέρευση, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί για να γνωρίσουμε αυτή την υπέροχη πόλη.

2η ημέρα: ΑΜΠΧΑ: Ξενάγηση

Αφού έχουμε ανακτήσει δυνάμεις και έπειτα από ένα καλό πρωινό, ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την Άμπχα. Η Άμπχα (Abha) είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ασίρ (Asir) χτισμένη πάνω σε εύφορο οροπέδιο της οροσειράς Ασίρ, στα 2.270 μέτρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην ψηλότερη κορυφή της Σαουδικής Αραβίας, την Τζαμπάλ Σαουάντα (Πράσινο Βουνό), κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα πλούσια βλάστηση και ένα εξαιρετικό κλίμα (μέση θερμοκρασία 15οC τον χειμώνα και 21οC το καλοκαίρι). Η Άμπχα, επομένως δεν είναι μία αραβική πόλη με ζέστη και ξηρασία, όπως στερεοτυπικά θεωρούμε πως είναι οι αραβικές πόλεις στην Αραβική Χερσόνησο, γι’ αυτό και κατοικείται εδώ και αιώνες.

Υπήρξε πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Ασίρ, υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και το 1918 ανεξαρτητοποιήθηκε. Σήμερα είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας της Σαουδικής Αραβίας. Περιβάλλεται από βουνά, εύφορες πεδιάδες και βαθιές κοιλάδες που εντάσσονται στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο του Ασίρ. Το Πάρκο εκτείνεται από την Ερυθρά Θάλασσα ως και τα βουνά και περιλαμβάνει τόσο θαλάσσιες όσο και χερσαίες εκτάσεις.

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το τοπικό Μουσείο του Ασίρ, το οποίο μέσα από τα εκθέματά του διηγείται την ιστορία τόσο της πόλης όσο και ολόκληρης της περιοχής. Περιλαμβάνει παραδοσιακά έργα χειροτεχνίας και άλλες αρχαιότητες. Σε μικρή απόσταση από το μουσείο βρίσκεται και το χωριό Al-Muftaha, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για ένα πολιτιστικό κέντρο χτισμένο πάνω στα πρώτυπα της τοπική αρχιτεκτονικής.

Έπειτα θα δούμε πως η πόλη διαθέτει ένα εξαιρετικό παζάρι, το «παζάρι της Τρίτης», όπως λέγεται (αν και λειτουργεί καθημερινά), όπου βρίσκει κανείς τα πάντα: από λαχταριστά ντόπια φρούτα και λαχανικά μέχρι ρουχισμό. Εκεί, οι γυναίκες των γύρω περιοχών, πουλάνε και τα παραδοσιακά χειροτεχνήματά τους που είναι τα χρωματιστά καλάθια. Είναι πλεγμένα με χόρτο και βαμμένα σε έντονα χρώματα – ενίοτε ακόμη και με γυαλιστερή μπογιά, που τα κάνει να μοιάζουν με κεραμικά. Επόμενη στάση μας θα είναι τα τρία κάστρα λίγο έξω από την πόλη, τα οποία είναι χτισμένα ψηλά στο γειτονικό βουνό προσφέροντας απεριόριστη θέα.

Τέλος, θα επισκεφτούμε το πιο ιδιαίτερο χωριό ολόκληρης της περιοχής Ασίρ, το Ριτζάλ Αλμά (Rijal Almaa). Βρίσκεται 45 χλμ. έξω από την Άμπχα και πηγαίνουμε εκεί για να απολαύσουμε τα ομορφότερα δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Ολόκληρο το χωριό Ριτζάλ Αλμά χαρακτηρίστηκε το 2017 Μνημείο Αστικής Κληρονομιάς από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και πήρε το Βραβείο του Πρίγκιπα Σουλτάνου μπιν Σαλμάν. Επίσης το 2018, η Σαουδική Επιτροπή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς επέτρεψε στην UNESCO να το συμπεριλάβει στη διεθνή λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΜΠΧΑ – ΝΑΤΖΡΑΝ: Ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε με προορισμό την πόλη Νατζράν, μία αρχαία πόλη που αναπτύσσεται ταχύτατα σε μια δυναμική μητρόπολη. Οι κάτοικοί της προέρχονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία από την αρχαία φυλή των Γιαμ, αυτόχθων φυλή της Νότιας Αραβίας, στην οποία ανήκουν και μεγάλοι πληθυσμοί Βεδουίνων.

Πρώτα θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Αλ-Ουκντούντ (Al-Ukhdud), έναν θησαυρό  με ίχνη πολλών πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένων των Βυζαντινών. Ο τόπος υπήρξε σταυροδρόμι για τα καραβάνια που έρχονταν από την Υεμένη, με προορισμό από τα βόρεια προς την Μεσόγειο, και από τα νότια Περσικό Κόλπο.

Το εύφορο έδαφος (σε αντίθεση μάλιστα με την αχανή έκταση της υπόλοιπης χώρας) έκανε τη Νατζράν μεγάλη κατά το παρελθόν, έχοντας αφήσει σπουδαία μνημεία και παλάτια, που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην ξενάγησή μας στην παλαιά πόλη, όπως το παλάτι Εμαράχ (Emarah Palace) του 14ου αιώνα, χτισμένο σε φρουριακή μορφή με ψηλά τείχη και κυκλικούς πύργους. Το παλάτι εγκαταλείφθηκε το 1387 και ανακαινίστηκε το 1429. Έκτοτε στεγάζει τους τεχνίτες της περιοχής, ενώ συνολικά περιλαμβάνει 65 δωμάτια και τζαμί.

 

4η ημέρα: ΝΑΤΖΡΑΝ – ΡΙΑΝΤ: Ξενάγηση

Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο και παίρνουμε την πτήση για το Ριάντ, την πρωτεύουσα της χώρας. Με πληθυσμό πάνω από τέσσερα εκατομμύρια, το Ριάντ (Riyadh) είναι μία μεγαλούπολη με ζωή, χρώμα και κίνηση, που αξίζει να αφιερώσει κανείς αρκετό χρόνο για να την ανακαλύψει.

Πρώτη μας στάση η ιστορική πόλη Αντ Ντιρίγια, (Ad Dir’iyah) η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους της Σαουδικής Αραβίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια επιβλητική και ερειπωμένη πόλη- φάντασμα. Το απόκοσμο σκηνικό και η απομόνωση του τοπίου, μάς επιτρέπουν να γνωρίσουμε την ιστορική σημασία της τοποθεσίας. Μάλιστα, η αποκατάσταση όλης της περιοχής, είναι ένα από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον τόνωση του τουρισμού στο Βασίλειο, σύμφωνα με το σχέδιο μεταρρύθμισης Saudi Vision 2030. Εδώ, ζούμε μια αυθεντική εμπειρία φυσικής ομορφιάς ενώ ταυτόχρονα, ανακαλύπτουμε ακόμα έναν από τους αμέτρητους θησαυρούς του Βασιλείου.

Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το ιστορικό της κέντρο (King Abdulaziz historical center), το μοναδικό Παλάτι Μουραμπά (Murraba Palace) και το Εθνικό Μουσείο, το μεγαλύτερο και πλουσιότερο στη χώρα. Το μοντέρνο κτίριο που περιβάλλεται από ολάνθιστους κήπους είναι απλά η εισαγωγή σε ένα ταξίδι σε χιλιετίες ιστορίας και πολιτισμού.

Ακολουθεί το διάσημο φρούριο Masmak. Η ανακατάληψή του το 1902 από τον βασιλιά Αμπντουλαζίζ σηματοδότησε την εγκαθίδρυση ενός νέου βασιλείου που ένωσε υπό μία αρχή πολλά βασίλεια και ηγεμονίες στην αραβική χερσόνησο και σχημάτισε τη Σαουδική Αραβία όπως την ξέρουμε σήμερα.  Πολύ κοντά βρίσκεται και το σουκ Αλ-Ζαλ, από τις παλαιότερες παραδοσιακές αγορές στο Ριάντ, που αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο για να το περπατήσουμε.

Τέλος, θα ανεβούμε μέχρι την κορυφή του Kingdom Center, ένας ουρανοξύστης 99 ορόφων και 302.3 μέτρων ύψους, από όπου η θέα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΡΙΑΝΤ – ΟΥΣΑΪΓΚΕΡ – ΜΠΟΥΡΑΪΝΤΑ

Σήμερα φεύγουμε από το Ριάντ και κατευθυνόμαστε προς την πόλη Μπουράιντα, πρωτεύουσα της περιοχής Αλ Κασίμ στη βορειοκεντιρκή Σαουδική Αραβία, στην καρδιά της Αραβικής Χερσονήσου, σε απόσταση περίπου 3.5 ωρών οδικώς. Στο μεταξύ θα κάνουμε μια στάση στο Ουσαϊγκέρ (Ushaiger). Παλιό χωριό Βεδουίνων, τουλάχιστον 1.500 ετών, το Ουσαϊγκέρ είναι ένας αληθινός λαβύρινθος από φιδογυριστά καλντερίμια, σκιερά δρομάκια που απλώνονται ανάμεσα σε σπίτια χτισμένα από λάσπη και χώμα. Στο κόκκινο χρώμα της ερήμου, είναι ένα διαμάντι που λες και βγήκε από τις χίλιες και μία νύχτες!...

Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα, συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Μπουράιντα. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΟΥΡΑΪΝΤΑ – ΧΑΫΛ

Σήμερα θα ξυπνήσουμε πολύ νωρίς και θα ξεκινήσουμε με τελικό προορισμό το Χάυλ. Ο λόγος του τόσο πρωινού ξυπνήματος είναι για να μπορέσουμε να απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο τη μεγαλύτερη αγορά καμηλών της περιοχής, όπου τα εντυπωσιακά αυτά ζώα εκτιμώνται από τους ντόπιους και στη συνέχεια βγαίνουν σε δημοπρασία. Θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία και να δούμε από κοντά πως διαπραγματεύονται τις τιμές, αλλά και μέχρι πόσο ψηλά μπορεί να φτάσουν, καθώς οι καμήλες εξακολουθούν να είναι πολύτιμες στη ζωή των Σαουδαράβων.

Έπειτα φεύγουμε οδικώς για το Χάυλ, μια απόσταση περίπου 3 ωρών. Πρώτος μας σταθμός το κάστρο Ααρίφ, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του βουνού ακριβώς πάνω από την πόλη και χτίστηκε το 1260, ενώ απλώνεται σε 440 τετραγωνικά μέτρα.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς τη Τζούμπα, μια περιοχή παγκοσμίως γνωστή καθώς εκεί βρίσκονται μερικές από τις παλαιότερες και σημαντικότερες βραχογραφίες της Αραβικής Χερσονήσου, με δυο από αυτές να είναι οι πιο χαρακτηριστικές. Η μια αναπαριστά έναν αρχαίο βασιλιά να μοιράζει δικαιοσύνη, ενώ η άλλη πρόκειται για μια άμαξα που τη σέρνουν δυο άλογα. Μάλιστα, το 2015 η περιοχή αναγνωρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Επιστροφή στο Χάυλ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΧΑΫΛ – ΑΛ ΟΥΛΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη Αλ Ούλα. Η Αλ Ούλα (Al Ula), από τις παλαιότερες πόλεις στην αραβική χερσόνησο, είναι πλούσια σε ιστορικό, γεωλογικό ακόμα και γεωγραφικό ενδιαφέρον, μία αρχαία πολιτεία που μόλις τώρα την ανακαλύπτει ο υπόλοιπος κόσμος!

Με το που φτάσουμε ξεκινάει αμέσως η γνωριμία μας με την περιοχή. Μια ωραία βόλτα είναι στο μονοπάτι Al Ula Oasis Trail, μία διαδρομή περίπου 3 χλμ. με φοίνικες και πολλά σημεία που θα μας κάνουν να σταθούμε για να πετύχουμε την τέλεια φωτογραφική λήψη. Έπειτα θα έρθουμε στη συνοικία Αλ Τζαντίντα, όπου θα μπορέσουμε να κάνουμε βόλτα στις πέντε πλατείες της για τις οποίες η περιοχή είναι γνωστή. Η Art Square είναι γεμάτη με γκαλερί και καλλιτέχνες, η πλατεία Μουαγιάντα έχει πολλαπλές επιλογές φαγητού, η Gathering Square είναι το μέρος όπου συναντιούνται παρέες φίλων και οικογένειες, η Oasis Square έχει την καλύτερη θέα σε ολόκληρη την πόλη και η πλατεία Κανάτ, που βρίσκεται στη διαδρομή προς την παλιά πόλη. Όλες τους μία και μια που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψουμε να δούμε από κοντά και να χαλαρώσουμε ύστερα από μια κουραστική ημέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΑΛ ΟΥΛΑ: Ξενάγηση

Λίγο μετά το πρωινό, ξεκινάμε για την εξερεύνηση στο παλαιότερο κομμάτι της Αλ Ούλα, μιας ερειπωμένης πόλης μέσα στην αχανή έρημο. Αρχικός μας προορισμός είναι το Χέγκρα, γνωστό και ως Maidan Saleh, το πρώτο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Σαουδικό Βασίλειο. Η αποκαλούμενη «Πέτρα» της Σαουδικής Αραβίας, είναι μια πόλη Ναβαταίων, ενός αρχαίου αραβικού λαού με σημαντικές αραμαϊκές επιρροές. Εδώ θα βρούμε 111 μνημειώδεις τάφους, εκ των οποίων οι 94 ήταν διακοσμημένοι με μεγαλοπρεπείς προσόψεις από ψαμμίτη. Οι φωτογραφίες εδώ είναι… οσκαρικές, ενώ το συναίσθημα της πληρότητας είναι μοναδικό και δύσκολα περιγράφεται με λέξεις. Οι καλύτερες εντυπώσεις μπορούν να αποτυπωθούν μόνο με αναμνήσεις… Η περιήγηση της περιοχής, γνωστή ως Hegra Tour,  περιλαμβάνει μνημεία μοναδικής ομορφιάς της φύσης και των ανθρώπων, που προκαλούν σοκ και δέος, όπως τα Jabal Ithlib, Jabal AlBanat, Tomb of Lihyan son of Kuza, Jabal AlAhmar, Jabal Alkhuraymat. Εδώ, το σκηνικό μας μεταφέρει κυριολεκτικά πίσω στο χρόνο μέσα από μια άκρως μυστηριακή ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον διάσημο Βράχο του Ελέφαντα, γνωστό και ως Jabal AlFil στους ντόπιους. Αυτό το εκπληκτικό δημιούργημα, είναι κυριολεκτικά ένα θαύμα της φύσης, καθώς η μορφή του λαξεύτηκε από τις φυσικές δυνάμεις μέσα από εκατομμύρια χρόνια διάβρωσης από τον αέρα και τη βροχή. Και ο περιβάλλον χώρος όμως είναι εξίσου εντυπωσιακός, καθώς βρίσκεται στο κέντρο μιας «θάλασσας» από ψιλή άμμο, γεμάτη με βράχια πολλά από τα οποία είναι επίσης εντυπωσιακά σε μέγεθος, με περίεργα σχήματα και φιγούρες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΑΛ ΟΥΛΑ – ΜΕΔΙΝΑ: Ξενάγηση

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί με τελικό προορισμό μας την Μεδίνα (Medina). Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη λοιπόν σε αυτή την ιερή πόλη, η οποία βρίσκεται στο μέσον περίπου της απόστασης Αλ Ούλα – Τζέντα. Η Μεδίνα είναι μία από τις δύο πλέον ιερές πόλεις των μουσουλμάνων, μαζί με τη Μέκκα, με τη διαφορά πως εδώ επιτρέπεται η επίσκεψη και σε πιστούς άλλων θρησκειών. Πόλος έλξης πολλών επισκεπτών που έρχονται εδώ για να εκπληρώσουν το «χατζ» (το ιερό προσκύνημα των μουσουλμάνων), η Μεδίνα έχει χτιστεί γύρω από το μεγάλο Τέμενος του Προφήτη – το ίδιο το τέμενος μάλιστα λέγεται πως χτίστηκε αυτοπροσώπως από τον Μωάμεθ. Στο τέμενος δεν μπορούμε να μπούμε αλλά θα το δούμε εξωτερικά.

Θα δούμε ακόμη δύο τεμένη (είπαμε η πόλη είναι από τις ιερότερες του Ισλάμ), το Άγιο Τέμενος και το Τέμενος Κίμπα, στενά συνδεδεμένα με τη ζωή του Μωάμεθ. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη και στα καταστήματα, με χρόνο στη διάθεσή μας για βόλτες σε χαλαρούς ρυθμούς.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΕΔΙΝΑ – ΤΖΕΝΤΑ: Ξενάγηση

Νωρίς το πρωί θα συνεχίσουμε για την Τζέντα (Jeddah). Θα κατευθυνθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό και θα πάρουμε το τραίνο που οδηγεί στην πανέμορφη αυτή πόλη της Σαουδικής Αραβίας. Η διαδρομή με το τραίνο, που κρατάει περίπου 2 ώρες, είναι απλά μοναδική και η εμπειρία ανεπανάληπτη.

Σήμερα λοιπόν, θα γνωρίσουμε την Τζέντα. Χάρη στο λιμάνι της, η Τζέντα θεωρείται ως η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σαουδικής Αραβίας, με την έννοια τουλάχιστον που η λέξη αυτή έχει σε μια χώρα τόσο συντηρητική και «κλειστή» όσο αυτή. Είναι μάλιστα και από τους αρχαιότερους οικισμούς της χώρας και διαχρονική πύλη εισόδου για τους προσκυνητές που έρχονταν (έως και σήμερα) στη Μέκκα. Πρώτα θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ισλαμική Τέχνης της Τζέντα το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από διάφορες περιόδους σπουδαίας ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.

Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε με μία βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο Corniche, μήκους 35 χλμ. με τα μοντέρνα γλυπτά διάσημων καλλιτεχνών. Εδώ, θα τραβήξετε αμέτρητα φωτογραφικά κλικ με θέα την Ερυθρά Θάλασσα! Να σημειωθεί ότι «Jeddah» στα αραβικά σημαίνει «γιαγιά» γιατί σύμφωνα με την αραβική μυθολογία, εδώ ήταν το μέρος που έπεσε η «γιαγιά» της ανθρωπότητας, Εύα, όταν έφυγε από τον Παράδεισο.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο Αλ Μπαλάντ, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το κέντρο της Τζέντα. Το Αλ Μπαλάντ ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα  ενώ τα αμυντικά τείχη γκρεμίστηκαν τη δεκαετία του 1940. Στις δεκαετίες του ’70-’80 όταν η Τζέντα άρχισε να γίνεται πλουσιότερη λόγω της εκμετάλλευσης του πετρελαίου, πολλοί ντόπιοι μετακόμισαν στα βόρεια, μακριά από το Αλ Μπαλάντ. Η περιοχή καταχωρήθηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και έκτοτε τα παλιά κτίρια με τα μοναδικά σχέδια σε παράθυρα και πόρτες σώζονται μέχρι και σήμερα. Τα παλιά κτίρια στέγαζαν διάσημες οικογένειες της Τζέντα, ενώ φιλοξένησαν και τον βασιλιά Αμπντουλαζίζ όταν μπήκε για πρώτη φορά στη Τζέντα. Θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα γνωρίσουμε την σπουδαία ιστορία της. Μεταξύ άλλων, αξίζει να αφιερώσουμε και λίγο χρόνο στα παλιά τζαμιά της πόλης, μερικά από τα οποία χτίστηκαν πριν από 300 και πλέον χρόνια, και λειτουργούν κανονικά μέχρι σήμερα. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από μερικά από τα πιο διάσημα φαγάδικα της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές λιχουδιές, καθώς επίσης καφέ  αλλά και τσάι, το οποίο αναμειγνύουν με γάλα και διάφορα βότανα. Τέλος θα δούμε ένα από τα ιστορικά κτήρια στο κέντρο του Αλ Μπαλάντ, το πρώτο ξενοδοχείο που χτίστηκε στην Τζέντα και είναι εμπνευσμένο από την Ιταλική αρχιτεκτονική.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση, αφού έχουμε το ξενοδοχείο στη διάθεσή μας μέχρι πριν φύγουμε για το αεροδρόμιο.

 

11η ημέρα: ΤΖΕΝΤΑ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τζέντα και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Ήδη ετοιμάζουμε σχέδια για το επόμενο ταξίδι!

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

Α3 952

29/02/2024

ΑΘΗΝΑ –  ΡΙΑΝΤ

22:10

02:55 (+1)

Α3 951

11/03/2024

ΤΖΕΝΤΑ – ΑΘΗΝΑ

03:45

06:10

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean.
  • Επιπλέον εσωτερική πτήση για να αποφύγουμε τις ατελείωτες οδικές διαδρομές στην έρημο.
  • Ταξίδι με τραίνο από την Μεδίνα μέχρι τη Τζέντα.
  • Ξενοδοχεία 4* στις πόλεις Άμπχα, Νατζράν, Ριάντ, Αλ Ούλα, Μεδίνα και Τζέντα.
  • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας από τη στιγμή που φτάνουμε στη Σαουδική Αραβία μέχρι και λίγο πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με Έλληνα αρχηγό/συνοδό και αγγλόφωνους τοπικούς ξεναγούς.
  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
  • Βίζα Σαουδικής Αραβίας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €890

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Η χώρα που επισκεπτόμαστε έχει κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες τις οποίες, ως επισκέπτες, οφείλουμε να σεβαστούμε. Οι γυναίκες-ταξιδιώτες επιβάλλεται να είναι «συνεργάσιμες», ειδικά στον τρόπο κίνησης/συμπεριφοράς (απαιτείται να είναι διακριτικός, όχι τέτοιος που να προσβάλει τα ήθη και έθιμα μιας αυστηρά μουσουλμανικής χώρας) όπως και στο ντύσιμο: από την ώρα που θα προσγειωθεί το αεροσκάφος στη Σαουδική Αραβία όλες οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν πλήρη κάλυψη από το κεφάλι μέχρι κάτω, και να φαίνεται μόνο το πρόσωπο (κεφάλι τυλιγμένο με μαντήλι), χωρίς έντονο μακιγιάζ.

Γυναίκες κάτω των 25 ετών δεν επιτρέπεται να ταξιδεύουν χωρίς τη συνοδεία κάποιου άντρα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ: To χοιρινό και το αλκοόλ (ακόμη και σοκολάτες που περιέχουν αλκοόλ) – θρησκευτικά αντικείμενα άλλης θρησκείας – Ναρκωτικά – Πορνογραφικά βιβλία – Τυχερά παιχνίδια – Φάρμακα που περιέχουν κωδεΐνη.

ΕΠΙΣΗΣ: Ορισμένα από τα αξιοθέατα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αλ-Ούλα, έχουν περιορισμούς στην επισκεψιμότητα, που ενδεχομένως αποτρέψουν την επίσκεψη. Επομένως η προκράτηση για την επίσκεψη θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ομοίως, εφόσον η επίσκεψη σε κάποια αξιοθέατα δεν είναι δυνατή, θα αντικατασταθεί από άλλη επίσκεψη σε κάποιο άλλο διαθέσιμο αξιοθέατο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Για την έκδοση της βίζας απαιτείται χρονικό διάστημα τριών (3) εργάσιμων ημερών. Απαιτούνται επίσης: αίτηση, διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα, έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου, email. Το διαβατήριο πρέπει να ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ σφραγίδα Ισραήλ.

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ακολουθώντας τα βήματα του Ηρόδοτου, σε ένα σπάνιο οδοιπορικό, πάμε να ανακαλύψουμε την κρυμμένη γοητεία της Σαουδικής Αραβίας, από την κληρονομιά των Ναβαταίων και τα κρυμμένα μυστικά της ερήμου, μέχρι τα στολίδια των κακοτράχαλων οροσειρών στις παρυφές της Ευδαίμονος Αραβίας.  

Δεν πρόκειται για ένα απλό ταξίδι που επισκέπτεται την Τζέντα και το Ριάντ, με μερικές εκδρομές τριγύρω, αλλά για μία πραγματική εξερεύνηση της Σαουδικής Αραβίας μέχρι τις εσχατιές του νότου, στα σύνορα με την Υεμένη.

 

Ένα πρόγραμμα με έντονα χαρακτηριστικά της ποιότητας του Versus Travel

 

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν το πρόγραμμα αυτό μοναδικό:

  • Απευθείας πτήσεις με την Aegean
  • Με σπάνια διαμονή στη Μεδίνα, από τις πλέον ιερές πόλεις των μουσουλμάνων.
  • Σπάνιες και εκτεταμένες επισκέψεις από το Ριάντ στο παλιό χωριό Βεδουίνων, το Ουσαϊγκέρ το οποίο είναι ένας αληθινός λαβύρινθος από φιδογυριστά καλντερίμια, σκιερά δρομάκια που απλώνονται ανάμεσα σε σπίτια χτισμένα από λάσπη και χώμα. Στο κόκκινο χρώμα της ερήμου, είναι ένα διαμάντι που λες και βγήκε από τις χίλιες και μία νύχτες!... 
  • Επιπλέον ιδανική εσωτερική πτήση με την οποία κερδίζουμε χρόνο που τον αφιερώνουμε σε απόλαυση και εξερεύνηση, αποφεύγοντας τις ατελείωτες οδικές διαδρομές στην έρημο.
  • Διανυκτέρευση στην Τζέντα, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σαουδικής Αραβίας και εκτενής ξενάγηση της πόλης για να εξερευνήσουμε τις ομορφιές της και όχι να την δούμε σε ένα απόγευμα ή να περιορίσουμε τις διανυκτερεύσεις για μείωση κόστους.

Επιπλέον το πρόγραμμα επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία με ένα τρόπο πληθωρικό περιλαμβάνοντας πολλές επισκέψεις σε σπουδαία αξιοθέατα:

  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στις πόλεις Άμπχα, Νατζράν, Ριάντ, Αλ Ούλα, Μεδίνα και Τζέντα.
  • Εκδρομή σε αρχαίες πολιτείες των Ναβαταίων στην έρημο της Αραβίας.
  • Ολοήμερη ξενάγηση στην Αλ Ούλα με την εγκαταλειμμένη παλιά πόλη.
  • Περιήγηση στον νότο και στα σύνορα με την Υεμένη, με τα πανέμορφα πέτρινα και χωμάτινα χωριά, που μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της πολύπαθης Ευδαίμονος Αραβίας.
  • Επισκέψεις σε σουκ με γνήσια ανατολίτικη ατμόσφαιρα στις πόλεις που επισκεπτόμαστε.
  • Είσοδος στο Εθνικό Μουσείο του Ριάντ, το πλουσιότερο στη Σαουδική Αραβία.
  • Επίσκεψη στο Κάστρο Μασμάκ, ορόσημο της σύγχρονης Σαουδικής Αραβίας.
  • Περιήγηση στο Αλ Μπαλάντ, την ιστορικής σημασίας παλιά πόλη της Τζέντα.
  • Εκδρομή στο χωριό Ριτζάλ Αλμά με τη σπάνια αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός που θα βρίσκεται μαζί σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Highlights

  • Η ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη της Τζέντα
  • Ο επιβλητικός Elephant Rock στην αχανή έρημο
  • Η εντυπωσιακή αγορά καμηλών στο Χάυλ, όπου τα ζώα δημοπρατούνται για αμέτρητα ριάλ
  • Η ιστορική πόλη Αντ Ντιρίγια στο Ριάντ, μια ερειπωμένη πόλη-φάντασμα
  • Η πόλη της Μεδίνα, από τις πιο ιερές πόλεις των μουσουλμάνων, με τα μεγάλα, ιστορικά τεμένη
  • Εξερεύνηση της ερειπωμένης Παλιάς Πόλης Αλ Ούλα
  • Επίσκεψη στο χωριό Ριτζάλ Αλμά με τη σπάνια αρχιτεκτονική παράδοση!
  • Περιήγηση στο Χέγκρα, γνωστό και ως Madain Saleh, την αποκαλούμενη «Πέτρα» της Σαουδικής Αραβίας
  • Επίσκεψη στη Τζούμπα όπου βρίσκονται μερικές από τις παλαιότερες βραχογραφίες της Αραβικής Χερσονήσου
  • Περιήγηση στο ιστορικό χωριό Ουσαϊγκέρ με τα φιδογυριστά καλντερίμια
  • Μοναδική διαδρομή με τραίνο από την Μεδίνα μέχρι τη Τζέντα

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Μόνο στο Versus Travel σπάνιες απευθείας πτήσεις με την Aegean.
  • Με σπάνια διαμονή στη Μεδίνα, από τις πλέον ιερές πόλεις των μουσουλμάνων.
  • Το μόνο πρόγραμμα που φτάνει μέχρι την Άμπχα και το Νατζράν, στα σύνορα με  την Υεμένη.

Χάρτης Ταξιδιού Οδοιπορικό στην ανεξερεύνητη Σαουδική Αραβία, με σπάνια διαμονή στη Μεδίνα | 29.02.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info