fb

Χιλή - Βολιβία - Ωκεανός από αλάτι Βολιβίας, Έρημος Ατακάμα, Ελ Τάτιο, Αβαρόα, Σαντιάγο | 01.05.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική για πολλούς μοιάζει με άπιαστο όνειρο, όμως το Versus είναι εδώ για να σας βοηθήσει να το πραγματοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξεκινάμε από τη Χιλή και την πρωτεύουσα Σαντιάγο, η οποία θα αποτελέσει απλώς το έναυσμα για ένα μοναδικό οδοιπορικό σε εξωπραγματικές περιοχές.

Πρώτος μας προορισμός το Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα με τη Κοιλάδα της Σελήνης, ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο, όπου θα γνωρίσουμε και τις αυτόχθονες φυλές. Θα βρεθούμε πολύ κοντά στις Άνδεις και τους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο, ενώ ακόμα θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Ρίο Γκράντε και την πολύχρωμη κοιλάδα του Ουράνιου Τόξου.

Συνεχίζουμε για τη Βολιβία και το Εθνικό Πάρκο Αβαρόα για να δούμε το στρωματοηφαίστειο Λικανκαμπούρ και  την κόκκινη λίμνη όπου ζουν τα κόκκινα φλαμίνγκο, ενώ θα καταλήξουμε στην έρημο Σιλόλι. Από εκεί περνάμε στο (ενεργό) ηφαίστειο Ογιάγκε, και στη συνέχεια τις εξωπραγματικές αλυκές Ουγιούνι, τις μεγαλύτερες του είδους τους στον κόσμο!

Τέλος, επιστρέφουμε ξανά στο Σαντιάγο, απ’ όπου θα εκδράμουμε στα τουριστικά θέρετρα Βαλπαραΐσο και Βίνια Ντελ Μαρ, πριν πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής. Το Versus Travel για ακόμα μια φορά σας ταξιδεύει σε κάποια από τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη και σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που θα θυμάστε για μια ζωή!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια είναι σίγουρα αυτό σε Χιλή και Βολιβία. Ένα ταξίδι που μόνο το Versus Travel ξέρει να οργανώνει, σε δυο από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές χώρες της Λατινικής Αμερικής, έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδεί. Από τις πολυσύχναστες μεγάλες πόλεις και τα τουριστικά θέρετρα, θα περάσουμε στα όμορφα χωριουδάκια και τα εξωπραγματικά φυσικά τοπία. Ένα ταξίδι αισθήσεων και εμπειριών, που συνδυάζει τα πάντα και όμοιό του δύσκολα θα βρείτε αλλού. Ο αέρας της Λατινικής Αμερικής, τα εξαιρετικά φαγητά αλλά και η μαγεία της φύσης που σμίλεψε μοναδικά αυτές τις δυο χώρες, θα μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και για πολύ καιρό ακόμα αφότου επιστρέψουμε στο σπίτι μας.

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Σαντιάγκο και στα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα της επαρχίας
  • Επίσκεψη στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο και μπάνιο στα θερμά νερά του Λευκού Γκέιζερ
  • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους, που φυτρώνουν πάνω σε απολιθωμένα κοράλλια και φύκια μέσα στη λίμνη άλατος Ουγιούνι
  • Θα θαυμάσουμε το Εθνικό Πάρκο Αβαρόα, με τις χρωματιστές ηφαιστειακές λίμνες και τα κόκκινα φλαμίνγκο
  • Θα απολαύσουμε τα θαύματα της φύσης στην έρημο Σιλόλι
  • Θα μας μαγέψουν οι πόλεις Σαντιάγο, Βαλπαραΐσο και Βίνια Ντελ Μαρ

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Πτήση για ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Χιλή και την πρωτεύουσα Σαντιάγο, πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541  και σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτικό κέντρο αυτής της μακρόστενης σαν βέργα χώρας των Δυτικών Άνδεων. Μάλιστα η οροσειρά αυτή είναι που χωρίζει τη Χιλή γεωγραφικά και πολιτισμικά από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, διαμορφώνει καίρια το κλίμα της και αποτελεί το μόνιμο φόντο στις φωτογραφίες των μεγάλων της πόλεων.

 

2η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Άφιξη στο εντυπωσιακό Σαντιάγο, μια πόλη δυναμική και κοσμοπολίτικη. Η ποικιλομορφία της είναι έκδηλη και αρκεί απλά μια βόλτα στις γειτονιές της για να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Αυτό είναι άλλωστε που την κάνει και τόσο γοητευτική. Εξερευνήστε τους δρόμους, ανακαλύψτε πρωτότυπες γκαλερί τέχνης, μοντέρνα καταστήματα και αγορές χειροτεχνίας. Και για τους λάτρεις της καλής ζωής, υπάρχει τεράστια ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και καφέ, ενώ η νυχτερινή ζωή είναι ιδιαιτέρως έντονη. Μπορείτε ακόμα να μάθετε περισσότερα για τη χώρα μέσα από τα μουσεία της ή να περιπλανηθείτε στην Κεντρική Αγορά που θα σας προσφέρει μια πρωτόγνωρη γαστρονομική εμπειρία. Η θέα από τα κοντινά βουνά είναι απλά φανταστική.

Μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – ΚΑΛΑΜΑ – ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ: Κοιλάδα της Σελήνης

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε κατευθείαν για το αεροδρόμιο, το οποίο θα μας μεταφέρει στην πόλη Καλάμα και από εκεί θα πάμε στο ξενοδοχείο μας στην έρημο Ατακάμα. Αφού τακτοποιηθούμε, ξεκινά η ξενάγηση στην περιοχή.

Μπροστά μας απλώνεται μία πραγματική γεωλογική ιδιοτροπία της φύσης: η Κοιλάδα της Σελήνης, μία περιοχή χαραγμένη από τη διάβρωση του νερού, του αέρα και του χρόνου, με περίεργους σχηματισμούς, μικρές ξερές κοιλάδες και χωμάτινα εξογκώματα που προσομοιάζουν σε τοπίο σεληνιακό. Ανάμεσα σε αμμόλοφους και βραχώδεις σχηματισμούς από κρυσταλλωμένο γύψο εμφανίζονται μικροί λόφοι και αιχμηρές κορυφογραμμές στις οποίες η διάβρωση έχει δημιουργήσει ποικίλες μορφές των οποίων οι σκιές αλλάζουν δραματικά ανάλογα με τη γωνία του ήλιου. Αν σκεφτεί κανείς πως η περιοχή αυτή διαμορφώθηκε πριν από 22 εκατομμύρια χρόνια, αρχίζει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται πολλά…

Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί με επίσκεψη σε δυο αυτόχθονες κοινότητες των Άνδεων, που προέρχονται από μια προγονική μορφή συνύπαρξης μεταξύ των φυλών Κέτσουα και Αϊμάρων, που ονομάζονται Ayllus. Εκεί θα μάθουμε για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό τους, καθώς και το πως είναι η ζωή στην έρημο Ατακάμα. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούμε γκαλερί με κεραμικά που ανήκει σε διάσημο ντόπιο καλλιτέχνη, όπου θα κατανοήσουμε σε βάθος τη διαδικασία δημιουργίας κεραμικών αντικειμένων χρησιμοποιώντας πρωτόγονες τεχνικές, δημιουργώντας όμορφα γλυπτά και χρηστικά κεραμικά αντικείμενα εμπνευσμένα από τον αυτόχθονα πολιτισμό.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ: Θερμοπίδακες Ελ Τάτιο – Κοιλάδα Ουράνιου Τόξου

Σήμερα μας περιμένει πρωινό ξύπνημα, καθώς θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος και βάφει το τοπίο με πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις. Θα πλησιάσουμε εκ νέου τις Άνδεις και θα φτάσουμε στο περίφημο οροπέδιο θερμοπιδάκων Ελ Τάτιο, μια γυμνή κοιλάδα με αναρίθμητα γκέιζερ κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Πρώτα θα κάνουμε μια στάση στο χωριό Ματσούκα με τα χαρακτηριστικά σπίτια της Χιλιανής ερήμου, αλλά και τα αλπάκας να κυκλοφορούν μέσα στο χωριό, πριν συνεχίσουμε για το εντυπωσιακό Ελ Τάτιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οροπέδιο του είδους του στο νότιο ημισφαίριο και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, με τη θερμοκρασία του νερού σε κάποια από τα γκέιζερ να φτάνει μέχρι και τους 86ο κελσίου, ενώ τα σύννεφα των ατμών φτάνουν μέχρι και τα 15 μέτρα ύψος. Πριν επιστρέψουμε στο Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα θα εξερευνήσουμε και το επονομαζόμενο Λευκό Γκέιζερ (Blanco Geyser) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας στις θερμές πηγές, αλλά και να παρατηρήσουμε με την ησυχία μας τη βλάστηση σ’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά των Άνδεων.

Προσοχή: Η εκδρομή στους Θερμοπίδακες Τάτιο και στο Ματσούκα, λόγω υψομέτρου δεν συνίσταται σε άτομα με προβλήματα υγείας. Επίσης τις πρωινές ώρες λόγω υψομέτρου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή (φτάνει στους -20ο C). Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα. Το Ελ Τάτιο είναι πολύ προσεχτικά σηματοδοτημένο και το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε ευδιάκριτο. Προσοχή να μην παρεκκλίνετε από αυτό καθώς μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο αφού η θερμοκρασία που βγαίνει από τους θερμοπίδακες σε κάποιες σημεία είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση στα βορειοδυτικά του Σαν Πέδρο Ντε Ατακάμα. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού Ρίο Γκράντε και θα μάθουμε τα πάντα για τον πολιτισμό, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις γεωργικές τεχνικές των κατοίκων της περιοχής. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Κοιλάδα του Ουράνιου Τόξου για να εξερευνήσουμε το μοναδικό τοπίο της. Εκεί θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε βράχους ηλικίας εκατομμυρίων ετών οι οποίοι έχουν διαφορετικό χρώμα ο ένας από τον άλλο, που δίνουν της αίσθηση του ουράνιου τόξου, δίνοντας έτσι το τόσο χαρακτηριστικό όνομα στην περιοχή. Λίγο πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε μια τελευταία στάση στο χείλος της οροσειράς Salt Mountain, πάνω από την Κοιλάδα του Άρη, γνωστή και ως Κοιλάδα του Θανάτου, για να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της περιοχής όπως θα δύει ο ήλιος και σιγά σιγά θα χάνεται στον ορίζοντα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ) [ΒΟΛΙΒΙΑ]

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς το Χίτο Καγιόν από όπου θα περάσουμε τα σύνορα για την Βολιβία. Πρώτη μας επίσκεψη σε αυτή την υπέροχη και τόσο ιδιαίτερη χώρα θα είναι η Λαγκούνα Βέρντε, μια πανέμορφη γαλαζοπράσινη λίμνη που βρίσκεται κρυμμένη στη νοτιοδυτική γωνιά της χώρας. Στο φόντο της λίμνης απολαμβάνουμε το στρωματοηφαίστειο Λικανκαμπούρ στην κορυφή του οποίου σύμφωνα με τον μύθο βρίσκεται μια αρχαία κρύπτη των Ίνκας. Στη συνέχεια περνάμε στην Έρημο Νταλί, όπου θα δούμε τους περίφημους, ακανόνιστους γεωλογικούς σχηματισμούς αλλά και στις θερμές πηγές του Πολκές, όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας.

Η εξερεύνηση της περιοχής δεν σταματάει όμως εδώ. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το «Sol de Mañana», ένα μέρος με θερμοπίδακες όπου η οσμή του θείου είναι αρκετά έντονη, αλλά το φυσικό τοπίο πραγματικά μοναδικό. Έπειτα, φτάνουμε στη διάσημη Λαγούνα Κολοράδα – το πιο παράξενο φυσικό φαινόμενο της Βολιβίας. Ουσιαστικά είναι μια ηφαιστειακή λίμνη άλατος, βάθους μικρότερου του 1 μέτρου, και έκτασης 60 τ.χλμ. Είναι, όπως το λέει και το όνομά της, κατακόκκινη, και περιέχει κατά τόπους κάτασπρες νησίδες βόρακα.

Στο παρελθόν οι ντόπιοι θεωρούσαν ότι το κόκκινο χρώμα της λίμνης προερχόταν από το αίμα των θεών και γι’ αυτό τη θεωρούσαν ιερή. Ωστόσο οι επιστήμονες διέλυσαν τις δοξασίες επισημαίνοντας ότι το χρώμα οφείλεται στα φύκια και στα μέταλλα που περιέχει το νερό. Το εντυπωσιακό επίσης είναι πως στην Κόκκινη Λίμνη ζουν και… κόκκινα φλαμίνγκο.

Συνεχίζοντας σε αυτό το παράξενο τοπίο αντικρίζουμε ένα βραχώδη σχηματισμό που μοιάζει με πέτρινο δέντρο – οι ίδιοι οι ντόπιοι το αποκαλούν Πέτρινο Δέντρο (Árbol de piedra)– και θα καταλήξουμε σε ένα σουρεαλιστικό τοπίο χωρίς βλάστηση, την έρημο Σιλόλι (Siloli), που περιστοιχίζεται από ψηλούς λόφους.

Απόψε θα διανυκτερεύουμε σε lodge βασικών ανέσεων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Αβαρόα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ) – ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ – ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΚΟΛΤΣΑΝΙ

Μετά το πρωινό μας θα δούμε μια σειρά από υψιπεδικές λίμνες, τις λίμνες Εντιόντα, Όντα, Τσαρκότα και Κανάπα, αγαπημένο καταφύγιο των φλαμίνγκος που συνηθίζουν να ξαποσταίνουν εδώ κατά τη διάρκεια του αποδημητικού τους ταξιδιού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το σημείο παρατήρησης που βρίσκεται στο (ενεργό) ηφαίστειο Ογιάγκε, και θα καταλήξουμε σε ένα «νεκροταφείο» τραίνων, ένα μέρος όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει έναν τεράστιο αριθμό από αντίκες, ατμομηχανές και σιδηροδρομικά βαγόνια των πρώτων ημερών του σιδηροδρόμου, πολλά από τα οποία ήταν κυρίως κατασκευασμένα στη Γαλλία και την Αγγλία.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των Αλυκών του Ουγιούνι, και συγκεκριμένα στο χωριό Κολτσάνι, όπου θα μείνουμε σε ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από αλάτι!

Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΚΟΛΤΣΑΝΙ – ΑΛΥΚΕΣ ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ)

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στις Αλυκές Ουγιούνι, τη μεγαλύτερη φυσική αποθήκη άλατος στον κόσμο, με εκτιμώμενο απόθεμα 10 δισεκατομμύρια τόνους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη άλατος στον πλανήτη η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.653 μέτρων. Καθ’ οδόν θα απολαύσουμε το απόκοσμο θέαμα των αλυκών, που λαμπυρίζουν κατάλευκες μέσα στο ηφαιστειακό τοπίο της ερήμου.

Κομβικός οικισμός στην περιοχή είναι η ιστορική Πύλη του Αλατιού ή αλλιώς Κολτσάνι. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, 600 κατοίκων, χτισμένο από τα χρόνια της αποικιοκρατίας δίπλα στις αλυκές, με σκοπό την εκμετάλλευση του αλατιού. Στο χωριό υπάρχει Εργοστάσιο Επεξεργασίας και Μουσείο Άλατος. Το Κολτσάνι κάθε χρόνο εμπορεύεται 25.000 τόνους αλατιού από τις αλυκές. Στο παρελθόν το εμπόριο ήταν ανταλλακτικό και η μεταφορά του επεξεργασμένου προϊόντος προς τις αγορές, γινόταν με λάμα. Τα ζώα φορτώνονταν με αλάτι, διένυαν 560 χλμ. μέχρι το κοντινότερο εμπορικό κέντρο, την πόλη Ταρίχα στη Νότια Βολιβία, κι από κει επέστρεφαν πίσω στο Κολτσάνι με φορτία φύλων κόκας (που θεωρούνταν φάρμακο για όλες τις ασθένειες), καλαμποκιού και άλλων ανταλλασσόμενων αγαθών. Σήμερα το εμπόριο και η μεταφορά του αλατιού γίνονται από τους συνεταιρισμούς της Βολιβίας και της Βραζιλίας.

Ύστερα θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση στις Αλυκές Ουγιούνι και θα επισκεφτούμε το απίστευτο νησί Ινκαουάσι (=Σπίτι των Ίνκα), που ξεπηδάει μέσα από τη λευκή αλάτινη λίμνη, σχηματίζεται από απολιθωμένα κοράλλια και φύκια και είναι γεμάτο με γιγάντιους κάκτους.

Το νησί έχει έκταση 246 στρέμματα και είναι η κορυφή προϊστορικού ηφαιστείου που βγήκε στην επιφάνεια μιας τεράστιας προϊστορικής λίμνης περίπου 40.000 χρόνια πριν το σήμερα. Οι κάκτοι που καλύπτουν το Ινκαουάσι, φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα και ξεπερνούν σε ηλικία τα 100 χρόνια. Το θέαμα των πράσινων, τεράστιων φυτών, που υψώνονται πάνω στο νησί των απολιθωμένων κοραλλιών, μέσα στην κατάλευκη αλάτινη λίμνη Ουγιούνι, είναι κάτι μοναδικό. Θα απολαύσουμε λοιπόν το γεύμα μας στο εστιατόριο που υπάρχει πάνω στο νησί με θέα τους κάκτους και την κατάλευκη επιφάνεια του αλατιού.

Επιστρέφουμε στο lodge μας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Αβαρόα. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ) – ΣΑΝΤΙΑΓΟ

Αμέσως μετά το πρωινό μας αφήνουμε την εξωπραγματική Βολιβία που μας γέμισε με τόσες εμπειρίες και εικόνες, και κατευθυνόμαστε ξανά προς τα σύνορα για να περάσουμε πίσω στην Χιλή. Πηγαίνουμε οδικώς μέχρι την πόλη Καλάμα, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση για Σαντιάγο.

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Χιλής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ: εκδρομή σε ΒΑΛΠΑΡΑΪΣΟ – ΒΙΝΙΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ

Σήμερα θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας το Σαντιάγο και θα περάσουμε μια υπέροχη ημέρα σε δυο πανέμορφους προορισμούς. Πρώτος μας σταθμός το Βαλπαραΐσο, ναυτική βάση των Ισπανών, που έγινε το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Σήμερα εκεί βρίσκεται ο ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής και έχει κριθεί από την UNESCO θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, η «πάνω ρούγα» της οποίας είναι αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του ομώνυμου κόλπου. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν έναν πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ.

Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού πολύ πιο κλασικό, με το Κοινοβούλιο της χώρας που μεταφέρθηκε εδώ με απόφαση του δικτάτορα Πινοσέτ, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το «Σχολείο Ελλάς», την πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, τη δημοτική βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων και το μνημείο της Νίκης.

Αρχικά θα επισκεφτούμε την πλατεία Σοτομαγιόρ, είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραΐσο. Εκεί δεσπόζει το μνημείο του ναυάρχου Αρτούρο, διοικητή του πολεμικού ναυτικού της Χιλής στον πόλεμο του Ειρηνικού. Η πλατεία στεφανώνεται με ένα επιβλητικό κτίριο στα χρώματα της θάλασσας.

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το νότιο τμήμα της πόλης για να απολαύσουμε τους διάσημους πλέον παλιούς ανελκυστήρες στην πλαγιά του βουνού. Από τον 19ο αιώνα, 15 από αυτούς τους ανελκυστήρες ανεβαίνουν στο βουνό του Βαλπαραΐσο πάνω σε μαύρες ράγες. Αφού φτάσουμε στην κορυφή, θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα στο λιμάνι και τον κόλπο.

Περνώντας από αγάλματα που προσφέρθηκαν από ξένες χώρες στη Χιλή το 1910, στα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της από τους Ισπανούς, οδεύουμε προς το Βίνια Ντελ Μαρ, το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγο και της χώρας. Η πόλη ονομάζεται επίσης και «Πόλη των Κήπων» λόγω των πολλών προσεγμένων πάρκων που διαθέτει, αλλά και των ιδιωτικών κρυφών κήπων. Είναι επίσης γνωστή για μια ιδιαίτερη κατασκευή από λουλούδια στη μορφή ρολογιού, αλλά και για τα καζίνο που διαθέτει. Θα επισκεφτούμε ακόμα την τοπική αγορά αλλά και τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, την οδό Βεργκάρα.

Επιστροφή στο Σαντιάγκο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα πάρουμε το δρόμο για την πατρίδα. Κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

11η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Επιστρέφουμε σπίτι μας υπερπλήρεις σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό που θα μας καταπλήξει και μόνο το Versus Travel ξέρει πως να πραγματοποιήσει.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 990 €
Twin Room 2990 € 990 €
Triple Room 2990 € 990 €
Single Room 3845 € 990 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 10/01 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3210 € 990 €
Twin Room 3210 € 990 €
Triple Room 3210 € 990 €
Single Room 4065 € 990 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 10/01 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4230 € 0 €
Twin Room 4230 € 0 €
Triple Room 4230 € 0 €
Single Room 5085 € 0 €
Σημείωση:

Ειδική τιμή για κρατήσεις έως 10/01 με προκαταβολή και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων της προσφοράς!

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens"

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1833

01/05/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:40

20:10

AF 406

01/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ

23:20

07:40 (+1)

AF 401

10/05/2024

ΣΑΝΤΙΑΓΟ – ΠΑΡΙΣΙ

11:55

07:45 (+1)

AF 1532

11/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Σαντιάγκο. Οι υπόλοιπες διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται στην επαρχία της Βολιβίας και της Χιλής όπου η τουριστική υποδοχή δεν είναι ανεπτυγμένη. Μένουμε στα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα των περιοχών αυτών.
  • Στο Κολτσάνι διαμονή σε ξενοδοχείο φτιαγμένο από αλάτι!
  • Πλήρης διατροφή στη Βολιβία.
  • Ημιδιατροφή στη Χιλή (εκτός από το Σαντιάγκο: πρωινό).
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)  

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια είναι σίγουρα αυτό σε Χιλή και Βολιβία. Ένα ταξίδι που μόνο το Versus Travel ξέρει να οργανώνει, σε δυο από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές χώρες της Λατινικής Αμερικής, έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδεί. Από τις πολυσύχναστες μεγάλες πόλεις και τα τουριστικά θέρετρα, θα περάσουμε στα όμορφα χωριουδάκια και τα εξωπραγματικά φυσικά τοπία. Ένα ταξίδι αισθήσεων και εμπειριών, που συνδυάζει τα πάντα και όμοιό του δύσκολα θα βρείτε αλλού. Ο αέρας της Λατινικής Αμερικής, τα εξαιρετικά φαγητά αλλά και η μαγεία της φύσης που σμίλεψε μοναδικά αυτές τις δυο χώρες, θα μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και για πολύ καιρό ακόμα αφότου επιστρέψουμε στο σπίτι μας.

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Σαντιάγκο και στα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα της επαρχίας
  • Επίσκεψη στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο και μπάνιο στα θερμά νερά του Λευκού Γκέιζερ
  • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους, που φυτρώνουν πάνω σε απολιθωμένα κοράλλια και φύκια μέσα στη λίμνη άλατος Ουγιούνι
  • Θα θαυμάσουμε το Εθνικό Πάρκο Αβαρόα, με τις χρωματιστές ηφαιστειακές λίμνες και τα κόκκινα φλαμίνγκο
  • Θα απολαύσουμε τα θαύματα της φύσης στην έρημο Σιλόλι
  • Θα μας μαγέψουν οι πόλεις Σαντιάγο, Βαλπαραΐσο και Βίνια Ντελ Μαρ

Highlights

  • Το απόκοσμο τοπίο στην Κοιλάδα της Σελήνης θα μας συντροφεύει σίγουρα για πολύ καιρό
  • Θα γνωρίσουμε τις φυλές της ερήμου Ατακάμα και θα  μάθουμε πως είναι να ζεις σε αυτό το εξωπραγματικό μέρος
  • Θα θαυμάσουμε τις περιοχές στους πρόποδες των Άνδεων και θα ποζάρουμε με φόντο τα επιβλητικά βουνά
  • Οι πολύχρωμοι λόφοι στην Κοιλάδα του Ουράνιου Τόξου
  • Τα ηφαίστεια Λικανκαμπούρ και Ογιάγκε που περιβάλλονται από μια ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα
  • Το «νεκροταφείο» τραίνων με αντίκες από τις πρώτες ημέρες του σιδηροδρόμου
  • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην μεγαλύτερη φυσική αποθήκη άλατος στον κόσμο... τις αλυκές Ουγιούνι! Εκεί θα βγάλουμε τις πιο εξωπραγματικές φωτογραφίες!
  • Θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα του Βαλπαραΐσο ανεβαίνοντας τους ιστορικούς ανελκυστήρες
  • Οι μοναδικοί κήποι με τα πολύχρωμα λουλούδια και τις εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις της Βίνια Ντελ Μαρ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές πτήσεις με Air France και διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Σαντιάγκο 
  • Επίσκεψη στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο
  • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους

Περίοδοι

  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

01/05



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info