fb

Ειδική αποστολή: Καμερούν - Πυγμαίοι, ένα εξερευνητικό ταξίδι στην κεντρική Αφρική | 21.02.2024

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Wild thing

Για εκείνους που τα έχουν δει όλα στη ζωή τους, ή σχεδόν όλα, και παρ’ όλα αυτά το φωτεινό «εργαστήρι» εντός τους δεν ησυχάζει ποτέ..

Ναι, σωστά καταλάβατε από τις τολμηρές φωτογραφίες και τις λεζάντες: Εδώ χτυπά η καρδιά της γνήσιας Αφρικής!

Σήμερα που η γνώση και η πληροφορία διαδίδονται με απίστευτες ταχύτητες, είναι η σωστή στιγμή να αφουγκραστούμε την ψυχή αυτής της χώρας, που ακόμη δεν μπόρεσε να οργανωθεί σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα και άρα να αλλοτριωθεί...

Τοποθετημένο στη δυτική μασχάλη της μαύρης ηπείρου, και με το ένα πλευρό να λούζεται από τον Ατλαντικό, το Καμερούν οφείλει το όνομά του στους Πορτογάλους εξερευνητές που πρώτοι κατέπλευσαν εδώ το 1472 και ονόμασαν την περιοχή Ρίο Ντος Καμαρόες, δηλαδή ποταμό των γαρίδων…

Όσοι έχουν «εξερευνήσει» τη χώρα λένε ότι κλείνει μέσα της σε μικρογραφία όλη την Αφρική, καθώς συγκεντρώνει ένα ισχυρό δείγμα από όλους τους θησαυρούς της: αδιαπέραστα τροπικά δάση, βουνά που λούζονται από καταρράκτες ή φλέγονται από ενεργά ηφαίστεια, ατέλειωτες παραλίες, άγρια ζώα, ψάρια και πουλιά, φυτείες κακάου, καφέ και ελαιοφοίνικα, εξωτικά δέντρα και φυτά στολισμένα με καρπούς ακαταμάχητης γλύκας και βέβαια ένα συναρπαστικό ανθρώπινο μωσαϊκό από 250 φυλές που ζουν και λειτουργούν όπως εκατοντάδες χρόνια πριν.

Με οδικές διαδρομές, βάρκες, πιρόγες θα πλησιάσουμε από κοντά κάποιες φυλές Πυγμαίων μέσα στο τροπικό δάσος, κυρίως όμως θα έρθουμε σε επαφή με όλο αυτό το πολύβουο σκηνικό. Θα θαυμάζουμε γυναίκες γαζέλες που περπατούν με χάρη στα χωράφια με τα μωρά στην πλάτη, κουβαλώντας τα πάντα στα χέρια τους. Για την ακρίβεια σε αυτήν τη χώρα όλοι κουβαλούν κάτι στα χέρια τους.

Επίσης όλοι μιλούν Αγγλικά και Γαλλικά, έχουν μεγάλη χαρά στη ζωή τους, γελούν, χορεύουν και τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο! Κι όμως το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επίσης εδώ καταλαβαίνεις ότι η γραφειοκρατία, το λάδωμα, η απουσία σήμανσης στους δρόμους και το κυκλοφοριακό χάος δεν αποτελούν προνόμιο ελληνικό...

Να, λοιπόν, ένα ταξίδι που αν αποφασίσεις να το διανύσεις μόνος σου μπορεί να σου προσφέρει απλόχερα αρκετή ταλαιπωρία. Με τη φροντίδα του Versus, όμως, γίνεται μια ήπια εξερευνητική περιπέτεια που μόνο ρίγη ταξιδιωτικής συγκίνησης μπορεί να προκαλέσει.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διαμονή στη Γιαουντέ σε ξενοδοχείο 4* sup και σε ξενοδοχεία 3* στο υπόλοιπο ταξίδι.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Γιαουντέ (1), Μπαφουσάμ (1), Μπανά (1), Ντουάλα (1), Λολοντόρφ (1), Μπιπίντι (1), Κριμπί (1).
  • Διαδρομές μέσα στη ζούγκλα, για να πλησιάσουμε φυλές των Πυγμαίων, από τους αρχαιότερους κατοίκους της Αφρικής.
  • Γνωριμία με τον λαό των Μπαμιλεκέ και ξενάγηση στο παλάτι τους στο Μπαφουσάμ.
  • Επίσκεψη στο βασιλικό ανάκτορο της δυναστείας των Μπαμούν στην πόλη Φουμπάν.
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Εκομ Νκαμ.
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Λομπέ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

Ημέρα 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Προσοχή! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από την ημερομηνία αναχώρησης!

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Γιαουντέ

Το όνειρο ξεκινά…

Επιβίβαση στην πτήση για Καμερούν, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα Γιαουντέ και το όνειρο γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Ναι, είναι αλήθεια, έχουμε επιτέλους πατήσει στο ένδοξο και κατά πολλούς δυσπρόσιτο Καμερούν! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Γιαουντέ – Μπατουφάμ – Μπαντζούν – Μπαφουσάμ

Στο παλάτι των Μπαμιλεκέ

Σήμερα θα κατευθυνθούμε βορειοδυτικά, με προορισμό το Μπαφουσάμ, που οφείλει τη φήμη του στα απέραντα φοινικοδάση, στις απέραντες φυτείες καφέ και στους Μπαμιλεκέ. Υπέροχος λαός που αποτελείται από πάρα πολλές φυλές, οι Μπαμιλεκέ μετανάστευσαν στο Δυτικό Καμερούν γύρω στις αρχές του 17ου αιώνα από τον Βορρά. Η κοινωνία τους είναι οργανωμένη σε πολυάριθμα σουλτανάτα.

Καθ’ οδόν, θα κάνουμε στάση στο Μπατουφάμ, για να δούμε παλάτια που ανήκαν σε τοπικούς άρχοντες αλλοτινών χρόνων και τα οποία σήμερα λειτουργούν ως μουσεία. Στο Μπαντζούν βρίσκεται η ωραιότερη βασιλική κατοικία των Μπαμιλεκέ, το απόλυτο σύμβολο της κυριαρχίας τους. Κτισμένο στις αρχές του αιώνα, το παλάτι εντυπωσιάζει με τη μεγαλοπρέπειά του. Χάρη στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις ξυλόγλυπτες κολόνες και την τεράστια κωνική του στέγη φιγουράρει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του Καμερούν. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στο παλάτι θα κατευθυνθούμε στο Μπαφουσάμ που θα μας φιλοξενήσει για ένα βράδυ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μπαφουσάμ – Φουμπάν (ξενάγηση στο παλάτι και στο κέντρο χειροτεχνίας) – Μπανά

Η δυναστεία των Μπαμούν

Τι είναι 70 χιλιόμετρα για εμάς τους «βετεράνους» των αφρικανικών οδικών διαδρομών, αλλά και για τον έμπειρο οδηγό μας που αδημονεί να μας μεταφέρει στη φημισμένη για τις λαϊκές χειροτεχνίες και το εντυπωσιακό παλάτι πόλη Φουμπάν; Το βασιλικό αυτό ανάκτορο της δυναστείας των Μπαμούν φιλοξενεί στις μεγαλοπρεπείς αίθουσές του βασιλικά ενδύματα, όπλα, μουσικά όργανα, αγάλματα και κοσμήματα.

Με ιδιάζουσα γερμανική αρχιτεκτονική, το παλάτι χτίστηκε το 1917 από τον πολυμήχανο σουλτάνο Ιμπραήμ Ντζόγια, o οποίος είχε 681 συζύγους. Μάλιστα λέγεται ότι ο Ντζόγια επινόησε ένα δικό του σύστημα γραφής και εκτύπωσης κειμένων και ότι έγραψε τη δική του εκδοχή του Καμασούτρα.

Δεύτερη στάση, το κέντρο τοπικής χειροτεχνίας, καθώς η πόλη, εκτός από κέντρο συγκομιδής καφέ, κακάο και καπνού, θεωρείται και ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα για την παραδοσιακή αφρικανική τέχνη.

Συνεχίζουμε οδικώς για την κοινότητα Μπανά, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπανά – Καταρράκτες Εκομ Νκαμ – Ντουάλα

Προχωρώντας προς τον Νότο

Η πυξίδα του Versus αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει προς το νότιο Καμερούν και την παραθαλάσσια Ντουάλα, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο Μελόνγκ για να θαυμάσουμε από κοντά τους πιο ωραίους καταρράκτες της χώρας, ύψους πάνω από 80 μέτρα, με το όνομα-γλωσσοδέτη Εκομ Νκαμ.

Συνεχίζουμε για την Ντουάλα, το κύριο λιμάνι του Καμερούν. Οι εξαγωγές από εδώ περιλαμβάνουν όλα τα προϊόντα του Καμερούν, όπως πετρέλαιο, κακάο, καφές, ξυλεία και γεωργικά προϊόντα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: Ντουάλα – Εντεά – Μπουμνιεμπέλ – Εσέκα – Λολοντόρφ

Οι Πυγμαίοι

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας για σήμερα την περιοχή Λολοντόρφ, που βρίσκεται στη ζώνη του Ατλαντικού Τροπικού Δάσους του Καμερούν. Η διαδρομή μας περνάει από την Εντεά, μια βιομηχανική πόλη στις όχθες του ποταμού Σανάγκα, το χωριό Μπουμνιεμπέλ και την Εσέκα.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Λολοντόρφ, θα επισκεφθούμε έναν καταυλισμό Πυγμαίων, για μια πρώτη γνωριμία με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή φυλή. Το βράδυ θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία: θα παρακολουθήσουμε μια πολιτιστική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς των Πυγμαίων, υπό τους ρυθμικούς ήχους των τυμπάνων. Αφού απολαύσουμε το δείπνο μας κάτω από τα αστέρια, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Λολοντόρφ – Χωριό Πυγμαίων – Μπιπίντι

Eδώ Survivor!

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το χωριό Μπιπίντι, στην καρδιά του δάσους, για να δούμε από πρώτο χέρι πώς είναι η ζωή στην καταπράσινη ζούγκλα. Αφού φτάσουμε και τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε τη φυλή των Πυγμαίων και θα δούμε τους παραδοσιακούς οικισμούς τους. Από τους αρχαιότερους κατοίκους της Αφρικής, διάσημοι για το μικρό τους ύψος που δεν ξεπερνά το 1,50 μέτρο, ζουν σε κατοικίες φτιαγμένες από κλαδιά δέντρων και ασχολούνται με το κυνήγι. Θα έχουμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον αρχηγό της φυλής και να γνωρίσουμε έναν τρόπο ζωής τόσο διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Η ημέρα μάς επιφυλάσσει μια σειρά από εκπλήξεις και συναρπαστικές δραστηριότητες, πριν επιστρέψουμε στο Μπιπίντι για να απολαύσουμε το δείπνο μας σε εξωτερικό χώρο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μπιπίντι – Ποταμός Λομπέ – Καταρράκτες Λομπέ – Κριμπί

Το αεικίνητο υγρό στοιχείο...

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την παραθαλάσσια πόλη Κριμπί, απ’ όπου θα συνεχίσουμε περνώντας μέσα από μικρά ψαροχώρια και απέραντες αμμουδιές για να φτάσουμε στην πανέμορφη περιοχή του ποταμού Λομπέ. Άφιξη στους καταρράκτες Λομπέ, το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου ένας καταρράκτης εκβάλλει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η κοντινή παραλία προσφέρει εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο, καθώς και ένα τέλειο σημείο για χαλάρωση.

Αφού απολαύσουμε ένα γευστικότατο μενού με φρέσκα θαλασσινά και τις περίφημες καμερουνέζικες γαρίδες, θα συνεχίσουμε προς το παραθαλάσσιο χωριό Γκραν Μπατάνγκα, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο με την ενδιαφέρουσα συλλογή αντικειμένων. 

Η τελευταία νύχτα του ταξιδιού θα μας βρει πίσω στο τροπικό Κριμπί, με το τραγούδι του ωκεανού και τα κρωξίματα πουλιών και βατράχων να μας νανουρίζουν γλυκά. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Κριμπί.

 

 

 

8η ημέρα: Κριμπί – Ντουάλα – Πτήση επιστροφής

Με «γεμάτο ρεζερβουάρ»...

Με το μυαλό γεμάτο εικόνες και την καρδιά μας γεμάτη από τα γλυκά χαμόγελα των ανθρώπων, παίρνουμε σήμερα τον δρόμο της επιστροφής. «Χαρά στον άνθρωπο που δει τις περισσότερες θάλασσες και τις περισσότερες στεριές...» λέει στην «Αναφορά στον Γκρέκο» ο Νίκος Καζαντζάκης...

Μεταφερόμαστε, λοιπόν, στο αεροδρόμιο της Ντουάλα όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


 

9η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ET 765

21/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ET 925

21/02/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΓΙΑΟΥΝΤΕ

09:00

13:45

ET 923

28/02/2024

ΝΤΟΥΑΛΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

14:20

20:50

ET 764

28/02/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή στη Γιαουντέ σε ξενοδοχεία 4* sup και 3* στο υπόλοιπο ταξίδι, από τα καλύτερα διαθέσιμα. Η περιοχή έχει πολύ χαμηλή τουριστική υποδομή. Σε ορισμένα σημεία τα ξενοδοχεία είναι απλά, με βασικές ανέσεις. Το συγκεκριμένο ταξίδι πρέπει να γίνει από ταξιδιώτες που γνωρίζουν την κατάσταση της περιοχής και ενδιαφέρονται για πρωτόγονες φυλές, σαφάρι, ζούγκλες και ανεξερεύνητα μέρη. Τα παραπάνω δεν συμβαδίζουν συνήθως με πολυτέλειες.
  • Hμιδιατροφή καθημερινά.
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αχθοφορικά.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.
  • Αναχωρήσεις από Κύπρο

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κλτπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 830 €
  • Βίζα Καμερούν: Εκδίδεται πριν την αναχώρηση. Κόστος: €200

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται μια διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Διαμονή στη Γιαουντέ σε ξενοδοχείο 4* sup και σε ξενοδοχεία 3* στο υπόλοιπο ταξίδι.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Γιαουντέ (1), Μπαφουσάμ (1), Μπανά (1), Ντουάλα (1), Λολοντόρφ (1), Μπιπίντι (1), Κριμπί (1).
  • Διαδρομές μέσα στη ζούγκλα, για να πλησιάσουμε φυλές των Πυγμαίων, από τους αρχαιότερους κατοίκους της Αφρικής.
  • Γνωριμία με τον λαό των Μπαμιλεκέ και ξενάγηση στο παλάτι τους στο Μπαφουσάμ.
  • Επίσκεψη στο βασιλικό ανάκτορο της δυναστείας των Μπαμούν στην πόλη Φουμπάν.
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Εκομ Νκαμ.
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Λομπέ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαδρομές μέσα στη ζούγκλα, για να πλησιάσουμε φυλές των Πυγμαίων, από τους αρχαιότερους κατοίκους της Αφρικής.
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες Εκομ Νκαμ και Λομπέ.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.

Χάρτης Ταξιδιού Ειδική αποστολή: Καμερούν - Πυγμαίοι, ένα εξερευνητικό ταξίδι στην κεντρική Αφρική | 21.02.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info