fb

Αρχέγονη Θράκη, με διαμονή στην Ξάνθη και επίσκεψη στα Πομακοχώρια | Οκτώβριος 2023 - Ιούνιος 2024

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 379€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι στην Θράκη της καρδιά μας, σε αρχέγονα μονοπάτια πολιτισμού και Ιστορίας, χρωμάτων και αρωμάτων, γεύσεων και εμπειριών.

Με αφετηρία μας την Ξάνθη εξερευνούμε την αγαπημένη μας Θράκη και ανακαλύπτουμε σπάνιες ομορφιές που μπορεί κανείς να μην φαντάζεται πως μπορεί να αντικρύσει σε ένα 5νθήμερο ταξίδι στην άκρη (ή μήπως στην αρχή;) της Ελλάδας μας.

Από την λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος μέχρι το Δέλτα του Έβρου και τις βυζαντινές Φέρες· και από την κοιλάδα του Νέστου μέχρι το ιστορικό Διδυμότειχο και την ακριτική μας Ορεστιάδα.

Ερχόμαστε όμως και στην Κομοτηνή με τα χίλια χρώματα και την πολυπολιτισμική της ταυτότητα, περιηγούμαστε στα αδίκως «ξεχασμένα» Πομακοχώρια. γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας μας!...

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε οδικώς από την Αθήνα και διασχίζουμε την Ελλάδα με κατεύθυνση προς βορρά για να φτάσουμε μέχρι τη λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος, από όπου θα μπούμε στη συνέχεια στην Ξάνθη, που θα αποτελέσει το εφαλτήριό μας για τις επόμενες ημέρες. Επισκεπτόμαστε το μαγικό Δέλτα του Έβρου, θαυμάζουμε τον βυζαντινό ναό της Κοσμοσώτηρας στις Φέρες, μαθαίνουμε πολλά για την ιστορία του μεταξιού στο Σουφλί, αναπολούμε περασμένες εποχές στο ιστορικό Διδυμότειχο και φτάνουμε μέχρι την ακριτική Ορεστιάδα, τη νεότερη πόλη του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ερχόμαστε επίσης στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στην Κομοτηνή, την πόλη με τα χίλια χρώματα και τα ακόμα περισσότερα αρώματα, και περιηγούμαστε στην περιοχή με τα περίφημα Πομακοχώρια για να ανακαλύψουμε μία άλλη, αδικημένη, περιοχή της Ελλάδας μας. Επιστρέφοντας στην Αθήνα επισκεπτόμαστε φυσικά τα Στενά του Νέστου με το παραποτάμιο δάσος και φτάνουμε μέχρι το χωριό Τοξότες της Ξάνθης για να θαυμάσουμε από ψηλά τους μαιανδρισμούς του ποταμού Νέστου.

 

Μόνο Στο Versus

  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Le Chalet 4* ή Nestos 3* στην Ξάνθη.
  • 4 πρωινά και 4 δείπνα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικό εστιατόριο ανάλογα την αναχώρηση.
  • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες.
  • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας & στο γραφικό Πόρτο Λάγος.
  • Επίσκεψη σε ένα από τα  «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου.
  • Ξενάγηση στην Κομοτηνή, πόλη με πολλά χρώματα και πολιτισμικό πλούτο.
  • Επίσκεψη στις πόλεις του Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.
  • Περιήγηση σε Πομακοχώρια της Κομοτηνής.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Ξάνθη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στην  πόλη με τα χίλια χρώματα, γνωστή κι ως «Κυρά κι αρχόντισσα της Θράκης», την Ξάνθη.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ξάνθη – Λίμνη Βιστωνίδα – Στενά Νέστου – Παραποτάμιο Δάσος Νέστου & Τοξότες - Ξάνθη

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για έναν από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, τη λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς τα Στενά του Νέστου. Θα φτάσουμε στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου και στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Γυρίζουμε στην Ξάνθη και περιήγηση στην πόλη. Θα κινηθούμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε εξωτερικά το παλιό δημαρχείο, το λαογραφικό μουσείο, την πινακοθήκη του δήμου και την κατοικία γέννησης του Μάνου Χατζιδάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ξάνθη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Ξάνθη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό (καιρού επιτρέποντος). Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας. Πιο βόρεια, θα συνεχίσουμε για το Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική του παράδοση. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί με επόμενο προορισμό το Διδυμότειχο. Αυτή η πόλη ήταν ανέκαθεν σημαντικό σταυροδρόμι στα περάσματα Δύσης - Ανατολής και θεωρείται η πύλη των Βαλκανίων, καθώς δίπλα περνάει ο Έβρος ποταμός και σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με την Ορεστιάδα, τη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας. Χτίστηκε το 1923 από Έλληνες π ρόσφυγες που κατάγονταν από την περιοχή της Αδριανούπολης και κυρίως από το προάστιό της, το Καραγάτς, το οποίο παραχωρήθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ξάνθη – Πομακοχώρια – Κομοτηνή –Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη

Μετά το πρωινό η μέρα μας ξεκινάει για να γνωρίσουμε κι άλλα όμορφα μέρη της Θράκης. Πρώτος μας σταθμός τα πομακοχώρια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε κάποιο από αυτά. Φτωχά αλλά συνάμα ζωντανά χωριά που απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Συνεχίζουμε με την Κομοτηνή. Την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, σειρά έχει η Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: Ξάνθη – Δράμα – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την πόλη της Ξάνθης και επισκεπτόμαστε άλλη μία όμορφη πόλη της Θράκης, την ξακουστή Δράμα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το άγαλμα της Ελευθερίας αλλά και του Κολοκοτρώνη. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για όποιον θέλει να περπατήσει στην Πλατεία Ελευθερίας ή να επισκεφτεί την εκκλησία του Αγίου Νικολάου αλλά και την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Μάλιστα η τελευταία είναι και το παλαιότερο σωζόμενο κτίσμα της Δράμας. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 469 € 0 €

Περιλαμβάνονται

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Le Chalet 4* ή Nestos 3*στην Ξάνθη, ανάλογα με την αναχώρηση.
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή, 4 πρωινά & 4 δείπνα).
  • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
  • Προσωπικά έξοδα.
  • Φόρος διαμονής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Στις εορταστικές περιόδους το πρόγραμμα και τα γεύματα θα προσαρμόζονται ανάλογα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

 

  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Le Chalet 4* ή Nestos 3* στην Ξάνθη.
  • 4 πρωινά και 4 δείπνα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικό εστιατόριο ανάλογα την αναχώρηση.
  • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες.
  • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας & στο γραφικό Πόρτο Λάγος.
  • Επίσκεψη σε ένα από τα  «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου.
  • Ξενάγηση στην Κομοτηνή, πόλη με πολλά χρώματα και πολιτισμικό πλούτο.
  • Επίσκεψη στις πόλεις του Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.
  • Περιήγηση σε Πομακοχώρια της Κομοτηνής.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Le Chalet 4* ή Nestos 3* στην Ξάνθη.
  • 4 πρωινά και 4 δείπνα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικό εστιατόριο ανάλογα την αναχώρηση.
  • Περιήγηση σε Πομακοχώρια της Κομοτηνής.

 

Περίοδοι

  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Αναχωρήσεις

20/06



Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info