fb

Μαδαγασκάρη Ρεϋνιόν - Η λεωφόρος των Μπαομπάμπ και η εξωτική Ρεουνιόν στον Ινδικό Ωκεανό | 27.04.2024 (Πάσχα)

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3840€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα απίστευτα πλούσιο ταξίδι στη Μαδαγασκάρη και τη Ρεουνιόν. Πρωτότυπο, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της χώρας, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Αφετηρία μας η Ρεουνιόν, και ο κρεολικός πολιτισμός με τις έντονες ευρωπαϊκές επιρροές· αποτελεί άλλωστε υπερπόντιο γαλλικό έδαφος! Αφιερώνουμε δύο διανυκτερεύσεις στη Ρεουνιόν με δύο εκδρομές στην ενδοχώρα της για να γνωρίσουμε όσο γίνεται καλύτερα τη μοναδική της φύση, ολοκληρώνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα σε δύο νησιά εξωπραγματικής ομορφιάς!

Αναζητούμε τελείως ανεξερεύνητες πλευρές της Μαδαγασκάρης οδηγούμαστε στις δυτικές ακτές της, από την πρωτεύουσα Τάνα, φτάνουμε στις ΝΔ ακτές της Μαδαγασκάρης, μέσα από το «Δρόμο με τις φυλές», όπως λέγεται η νότια διαδρομή που οδηγεί στο Τουλεάρ (923 χλμ.). Αυτή είναι η πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και αλλόκοτων βραχοσχηματισμών. Διατρέχουμε το νησί από την ανατολική στη δυτική ακτή - σαν να λέμε «από τους λεμούριους στα μπαομπάμπ».

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η έναρξη του ταξιδιού μας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη από την άφιξη στην απόλυτα άγνωστη και πολύ ακριβή Ρεουνιόν – γαλλική κτήση με παράξενη ιστορία που συνδέεται με τις γαλλικές επαναστάσεις. Σήμερα είναι ο παράδεισος της βανίλιας, των μπαχαρικών και των αιθερίων ελαίων. Εδώ το Versus Travel οργανώνει δύο εκδρομές εξερεύνησης μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες της ενδοχώρας με τα πανάκριβα SPA του 19ου αιώνα και τις θεραπευτικές θερμές πηγές αλλά και μερικά από τα ξεχωριστά αξιοθέατα του. Η εξερεύνηση της Μαδαγασκάρης με τη μοναδική της φύση και τους υπέροχους ανθρώπους της θα συνεχιστεί με επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, από όπου συνεχίζουμε για τη Μοροντάβα και την περίφημη λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Μένουμε στο Μιαντριβάζο και την Αντσιράμπε με τα εκατοντάδες ρίκσο, φτάνουμε στην πολυεπίπεδη Φιανταραντσόα με τους πολλούς ναούς και ερχόμαστε στην Αμπροσίτρα, με τα περίφημα ξυλόγλυπτα των Ζαφιμανίρι. Στο Αμπαλαβάο επισκεπτόμαστε  παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού και φυσικά το Εθνικό Πάρκο Άντζα όπου αναζητούμε τους λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά! Συνεχίζουμε στον νότο της χώρας και τη Ρανοχίρα, περνώντας από πολλά χωριά φυλών και παρατηρώντας τα μπαομπάμπ. Ερχόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τις πεδιάδες, τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και τα εντυπωσιακά φαράγγια και μέσω Τουλεάρ επιστρέφουμε στην Ανταναναρίβο από όπου πάμε στο Δάσος βροχής του Περινέ με τους σπάνιους λεμούριους!

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Δύο μαγικά νησιά στον Ινδικό Ωκεανό, Μαδαγασκάρη και Ρεουνιόν, δύο διαφορετικοί κόσμοι: Τα πάντα εδώ είναι διαφορετικά, τα τοπία, η σπάνια πανίδα (μόνο εδώ θα βρούμε τους λεμούριους!), τα επίσης σπάνια τεράστια δέντρα μπαομπάμπ, τα χωριά, οι άνθρωποι. Από την άλλη πλευρά η Ρεουνιόν, με την εξωπραγματική φύση στην απίστευτη ενδοχώρα! Δύο εκδρομές απαιτητικές ως προς τον σχεδιασμό, που τις απολαμβάνουμε με σωστή αναλογία φύσης, φυλών και εθνικών πάρκων, με πολύ καλές προδιαγραφές, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα δεδομένα της περιοχής.

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών.

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Ρεουνιόν σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
  • Εκδρομή στην ενδοχώρα της Ρεουνιόν μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες των ηφαιστείων με τις θερμές πηγές.
  • Την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ στην Μοροντάβα.
  • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
  • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
  • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
  • Την κωμόπολη Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στο Δάσος βροχής Περινέ, ώστε να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στο Παρίσι με πρωινό (στην αρχή του ταξιδιού μας).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά και στη Μαδαγασκάρη.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη στην γαλλική πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – Πτήση για Ρεουνιόν

Το πρωί θα είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε την ομορφιά του Παρισιού, ύστερα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στη πτήση για την απόλυτα άγνωστη και πολύ ακριβή Ρεουνιόν – γαλλική κτήση με παράξενη ιστορία που συνδέεται με τις γαλλικές επαναστάσεις.

3η ημέρα: ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΡΕΟΥΝΙΟΝ

Άφιξη στη Ρεουνιόν, ένα ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα τη Σαιν-Ντενί. Είναι επίσης η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως νόμισμα το ευρώ. Η Ρεουνιόν είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος προορισμός λόγω του ότι είναι πολύ ακριβός και απομακρυσμένος. Είμαστε από τους ελάχιστους ταξιδιώτες παγκοσμίως που έχουμε τη δυνατότητα να τον εξερευνήσουμε και να τον απολαύσουμε! Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το πανέμορφο αυτό νησί.
Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΡΕΟΥΝΙΟΝ - εξερεύνηση στα ηφαίστεια

Αμέσως θα ξεκινήσουμε για την πρώτη μεγάλη εξερεύνηση της Ρεουνιόν. Προορισμός μας είναι το Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Φουρνέζ, το οποίο καταλαμβάνει το 1/3 του νησιού και είναι ένα από τα ενεργά στο κόσμο. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 3 εκρήξεις. Το ίδιο το ηφαίστειο δημιουργήθηκε πριν από 400.000 χρόνια εξαιτίας μίας τεράστιας έκρηξης. Σημείο αφετηρίας για την εξερεύνηση του ηφαιστείου είναι το Φρούριο Μουράτ, απ’ όπου θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα από το πυκνό δάσος που θα μας οδηγήσει στον κρατήρα. Καθ’ οδόν θα ατενίζουμε από ψηλά μοναδική θέα, οπότε μην παραλείψετε τη φωτογραφική σας μηχανή. Πρώτη στάση η Νε ντε Μπεφ. Από εκεί θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό πανόραμα του Ποταμού ντε Ραμπάρ. Πρόκειται για ένα τεράστιο φαράγγι που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου, όταν αποκολλήθηκε η κορυφή του βουνού. Ακολουθεί το σεληνιακό τοπίο που ονομάζεται Πλεν ντε Σαμπλ, το οποίο δημιουργήθηκε στη δεύτερη μεγάλη έκρηξη. Επόμενη στάση μας είναι το Πα ντε Μπελκόμπ σε υψόμετρο 2.311 μέτρα όπου θα δούμε το μεγαλειώδες σφραγισμένο ηφαίστειο στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΡΕΟΥΝΙΟΝ: Σιρκ νε Σιλάος

Το πρόγραμμα σήμερα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση της Νοτιοδυτικής Ρεουνιόν. Όπως σας έχουμε ήδη πει, αυτό το απάτητο νησί θα το μελετήσουμε σ βάθος, διότι κρύβει απίστευτους θυσαυρούς. Πρώτος σταθμός μας λοιπόν, η περιοχή Σεν Λε. Μία βραχώδης παραλία με… φυσητήρα. Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για τον θερμοπίδακα που οι Γάλλοι ονομάζουν Σουφλέρ (=φυσητήρας). Σε αυτή την παραλία, εκεί που το νερό του ωκεανού σκάει πάνω στα βράχια, υπάρχει ένας θερμοπίδακας μέσα στον πυθμένα της θάλασσας, απ’ όπου εκτινάσσεται το νερό με ορμή, κάτασπρο σαν αφρός. Το φαινόμενο μοιάζει με το νερό που εκτοξεύουν οι φάλαινες, εξ ου και η ονομασία.

Θα συνεχίσουμε την οδική εκδρομή μας στην περιοχή Σεν Λουί και εν συνεχεία θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στα βουνά. Βγαίνουμε στην Κοιλάδα Μπρα ντε Σιλάος και θα ακολουθήσουμε τον δρόμο με τις 400 στροφές. Ναι, βρισκόμαστε πάνω στο βουνό και οι στροφές είναι πολλές, ωστόσο το μαγικό τοπίο που θα αντικρίζουμε σε κάθε στροφή θα μας αποζημιώνει με το παραπάνω.

Καταπράσινες κοιλάδες θα εναλλάσσονται με κουκλίστικα χωριά όπως το Πέτερ Μποθ και το Παλμίστ Ρουζ, στενά τούνελ θα μας βγάζουν σε μεγαλειώδη κατάφυτα ανοίγματα με μυτερές βουνοκορφές και βράχια που ορθώνονται μέσα από την πυκνή βλάστηση και μοιάζουν με οχυρά. Πραγματικά στη διαδρομή αυτή ο χρόνος χάνεται, όπως και οι στροφές…

Φτάνουμε στον προορισμό μας, στον παράδεισο που ονομάζεται Σιρκ ντε Σιλάος, έναν πανέμορφο ορεινό οικισμό στα 1.300 μέτρα, διάσημος για τις θερμές ηφαιστειακές πηγές. Ο οικισμός διαθέτει και αμπελώνες (τους πιο υψομετρικούς σε γαλλικό έδαφος) που παράγουν εξαιρετικό κρασί. Από τον Θαυμάσιο Βράχο, δημοφιλές παρατηρητήριο της περιοχής, θα δούμε πανοραμικά όλη την κοιλάδα με τους γκρεμούς, τους αμπελώνες, τον κουκλίστικο οικισμό και το θέαμα πραγματικά είναι θαυμάσιο. Θα απολαύσουμε ένα αυθεντικό κρεολικό γεύμα και θα ξεκινήσουμε για την κάθοδό μας.

Προσοχή! Θα βρεθούμε σε μεγάλο υψόμετρο, ως 1.300 μέτρα και οι θερμοκρασίες που θα συναντήσουμε κυμαίνονται από τους 12οC έως τους 24οC.

6η ημέρα: ΡΕΟΥΝΙΟΝ - Πτήση για ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Πτήση από Ρεουνιόν και άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη, ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων.

Γνωριμία με την πανέμορφη Ανταναναρίβο και μια μικρή εκδρομή μέχρι τη γειτονική βασιλική πόλη και πρώην πρωτεύουσα Αμποχιμάνγκα. Μια πόλη στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, ένας τόπος λατρείας στον οποίο έρχονται προσκυνητές από τη Μαδαγασκάρη αλλά και γειτονικές περιοχές. Συνδέεται με έντονα αισθήματα εθνικής ταυτότητας και έχει διατηρήσει τον πνευματικό και ιερό του χαρακτήρα τόσο στην τελετουργική πράξη όσο και στη λαϊκή φαντασία τα τελευταία 500 χρόνια. Παραμένει τόπος λατρείας στον οποίο έρχονται προσκυνητές από τη Μαδαγασκάρη και αλλού. Επιστροφή στο Ανταναναρίβο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – πτήση για ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μοροντάβα, στη δυτική πλευρά του νησιού. Η δυτική Μαδαγασκάρη είναι φυσικά γνωστή για την διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ της Μοροντάβα και το Τσίνγκι, ένα θαύμα της φύσης, μνημείο της UNESCO. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Μοροντάβα για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ.

8η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ: διαδρομή με 4x4 – Λεωφόρος των Μπαομπάμπ

Μια πρωινή βόλτα με 4x4 είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Μεταξύ άλλων, από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία αυτής της βόλτας είναι το διαφορετικό είδος μπαομπάμπ που συναντάμε εδώ, στην περίφημη Λεωφόρο τους, την οποία θα περπατήσουμε και θα απολαύσουμε το μαγικό ηλιοβασίλεμα. Αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε και τους περίφημους λεμούριους! Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Μοροντάβα. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΟΡΟΝΤΑΒΑ – ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε τη Μοροντάβα και κινούμαστε προς τα υψίπεδα της ενδοχώρας. Προορισμός μας είναι το Μιαντριβάζο, πόλη που απλώνεται σε ένα ξηρό τοπίο ανάμεσα σε φυτείες καπνού και τον ποταμό Τσιριμπιχίνα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάσεις σε χωριά της περιοχής και θα επισκεφθούμε τοπική αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΙΑΝΤΡΙΒΑΖΟ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν

την πόλη είναι διάσπαρτοι από ηφαιστειακές λίμνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Αντσιράμπε έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Το όνομα της πόλης σημαίνει «εκεί που υπάρχει πολύ αλάτι» ενώ παντού στο δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ – ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ

Το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη Αμποσίτρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, μια παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε για τη Φιαναραντσόα, το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης, «πρωτεύουσα» της φυλής Μπετσιλέο αλλά και του καθολικισμού στη Μαδαγασκάρη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ – ΑΜΠΑΛΑΒΑΟ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ (λεμούριοι) – ΡΑΝΟΧΙΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω του οροπεδίου Χορόμπε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση στην Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φτάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Το 1936 ο Γάλλος αγρότης Pierre Mathieu άρχισε την κατασκευή του χαρτιού σε ευρύτερη κλίμακα. Ακόμα και σήμερα λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους. Το εργοστάσιο δεν είναι μεγάλο και ο χώρος εργασίας σχεδόν πρωτόγονος για ένα Δυτικό. Παρόλο που η εργασία είναι μηχανική και αρκετά κουραστική, η παράδοση συνεχίζεται αμείωτη και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε.

Σε αυτή την περιοχή εκτείνεται και το Εθνικό Πάρκο Άντζα (Anja) όπου με λίγη τύχη ίσως καταφέρουμε να εντοπίσουμε τον υπέροχο λεμούριο με τη δακτυλιοειδή ουρά (ring-tailed lemur), μάλλον το πιο αναγνωρίσιμο είδος λεμούριου, χάρη ακριβώς στην χαρακτηριστική ριγέ ουρά του. Οι ντόπιοι τον αποκαλούν Maky  και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το είδος που περνά τον περισσότερο χρόνο στο έδαφος (αντί για τα δέντρα) από κάθε άλλο λεμούριο.

Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η Ρανοχίρα βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στα Βουνά Ισάλο και το οροπέδιο Χορόμπε. Γι’ αυτό αποτελεί και εξαιρετική βάση για την πρωινή μας εξερεύνηση που επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει.  Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους!

 Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τον Καταρράκτη Ναμαζάχα και τη φυσική «πισίνα» όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας! Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΤΟΥΛΕΑΡ (Κήποι Άντσοκαϊ) – πτήση για ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Νότου και της νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα.

Ο νότος της Μαδαγασκάρης είναι από μόνος του ένας ξεχωριστός κόσμος. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης –όταν συμβαίνουν- το τοπίο είναι ξηρό, πολλά ποτάμια έχουν χάσει πια τα νερά τους και οι συνθήκες είναι τέτοιες που πολλοί περπατούν για πολλά χιλιόμετρα με γυμνά πόδια, ενώ και οι κατοικίες τους είναι εξίσου απλές, οι πιο πολλές φτιαγμένες μόνο από λάσπη. Καθοδόν για την Τουλεάρ θα ακολουθούμε μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και μεγάλα δέντρα μπαομπάμπ!

Φτάνοντας στην Τουλεάρ θα επισκεφθούμε τους Κήπους Άντσοκαϊ πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Ανταναναρίβο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Δάσος Περινέ, μέσω μιας διαδρομής που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες. Η ευρύτερη περιοχή του δάσους του Περινέ είναι διάσημη διότι φιλοξενεί τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λεμούριων, το διάσημο ενδημικό είδος που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον

κόσμο παρά μόνο στη Μαδαγασκάρη (μικροί πληθυσμοί εντοπίζονται και στον γειτονικό Μαυρίκιο). Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους λεμούριους, ανάμεσά τους και τον διάσημο Ίντρι, τον μεγαλύτερο από τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης. Το περιβάλλον τοπίο είναι επίσης πολύ όμορφο, με πλούσιο, πυκνό δάσος που θα τραβήξει επίσης την προσοχή μας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα κάνουμε και νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε όχι μόνο λεμούριους αλλά και πολλούς άλλους «κατοίκους» του Περινέ. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης. Με λίγη τύχη θα τους συναντήσουμε στο Περινέ, ενώ θυμηθείτε πως το Δάσος Περινέ θεωρείται και εξαιρετικός τόπος για παρατήρηση πουλιών!

Επιστροφή στην πρωτεύουσα Τάνα όπου θα έχουμε χρόνο για μια σύντομη βόλτα, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας.

17η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημείωση

Σας συμβουλεύουμε να προμηθευτείτε καλά παπούτσια για περπάτημα (ιδανικά παπούτσια πεζοπορίας), αδιάβροχο, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

27/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

15:15

17:45

AF 652

28/04/2024

ΠΑΡΙΣΙ –  ΡΕΟΥΝΙΟΝ 

18:05

07:05 +1

AF 935

13/05/2024

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ  – ΠΑΡΙΣΙ

00:35

10:55

AF 1032

13/05/2024

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:05

23:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Στη Ρεουνιόν διαμονή σε ξενοδοχείο 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη και στη Ρεουνιόν.
  • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090 €.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σας συμβουλεύουμε να προμηθευτείτε καλά παπούτσια για περπάτημα (ιδανικά παπούτσια πεζοπορίας), αδιάβροχο, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Η τουριστική υποδομή της Μαδαγασκάρης είναι πολύ χαμηλή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες. Επίσης, οι δρόμοι ναι μεν είναι ασφαλτοστρωμένοι, αλλά με μεγάλες λακκούβες λόγω κακής συντήρησης και έτσι διαδρομές μικρών αποστάσεων απαιτούν πολύ χρόνο, γεγονός για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. 

ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΤΟ Versus Travel ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Μέχρι και 16 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν, από 17 έως 21 άτομα: μεταφορά με ένα πούλμαν και 1 μίνι βαν, από 22 άτομα και άνω: μεταφορά με 2 πούλμαν

Παρόλο που οι υποδομές της χώρας είναι πολύ χαμηλές, διαθέτουμε πολύ καλά και δοκιμασμένα οχήματα για το επίπεδο της χώρας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Το πρόγραμμα του Versus Travel είναι βασισμένο στις πληροφορίες των εσωτερικών πτήσεων που διατίθενται από τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμά μας, σε περίπτωση που οι αεροπορικές εταιρείες της Μαδαγασκάρης προβούν σε αλλαγές/ακυρώσεις των πτήσεών τους, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρά μόνο λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

 

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα μας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες. Δύο μαγικά νησιά στον Ινδικό Ωκεανό, Μαδαγασκάρη και Ρεουνιόν, δύο διαφορετικοί κόσμοι: Τα πάντα εδώ είναι διαφορετικά, τα τοπία, η σπάνια πανίδα (μόνο εδώ θα βρούμε τους λεμούριους!), τα επίσης σπάνια τεράστια δέντρα μπαομπάμπ, τα χωριά, οι άνθρωποι. Από την άλλη πλευρά η Ρεουνιόν, με την εξωπραγματική φύση στην απίστευτη ενδοχώρα! Δύο εκδρομές απαιτητικές ως προς τον σχεδιασμό, που τις απολαμβάνουμε με σωστή αναλογία φύσης, φυλών και εθνικών πάρκων, με πολύ καλές προδιαγραφές, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα δεδομένα της περιοχής.

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών.

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Ρεουνιόν σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
  • Εκδρομή στην ενδοχώρα της Ρεουνιόν μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες των ηφαιστείων με τις θερμές πηγές.
  • Την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ στην Μοροντάβα.
  • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
  • Το Πάρκο Άντζα με τους λεγόμενους «λεμούριους με τη δακτυλιοειδή ουρά».
  • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
  • Την κωμόπολη Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στο Δάσος βροχής Περινέ, ώστε να δούμε το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τους λεμούριους όπως πρέπει.
  • Μια (1) διανυκτέρευση στο Παρίσι με πρωινό (στην αρχή του ταξιδιού μας).
  • Ημιδιατροφή καθημερινά και στη Μαδαγασκάρη.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο.
  • Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε.
  •   Περπατήστε στο Πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική «πισίνα» του.
  • Γνωρίστε τους λεμούριους στα πάρκα Άντζα και Περινέ.
  • Περπατήστε στη διάσημη και πολυφωτογραφημένη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ!
  • Γνωρίζουμε σε βάθος την άγνωστη και πανάκριβη Ρεουνιόν και παρατηρούμε απόκοσμους σχηματισμούς της λάβας που καλύπτει δρόμους και χωριά και ξεπηδάει σε κωνικά σχήματα μέσα από τις παραδεισένιες παραλίες.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Ρεουνιόν σε ξενοδοχείο 4* 
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη και στη Ρεουνιόν.
  • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024

Χάρτης Ταξιδιού Μαδαγασκάρη Ρεϋνιόν - Η λεωφόρος των Μπαομπάμπ και η εξωτική Ρεουνιόν στον Ινδικό Ωκεανό | 27.04.2024 (Πάσχα)

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info