fb

Λίμνη Κερκίνη παρατήρηση πουλιών και νεροβουβάλων, Βυρώνεια, με ημιδιατροφή | Οκτώβριος 2023-Μάρτιος 2024

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 319€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα μοναδικό ταξίδι ειδικά για τη μετανάστευση των πουλιών στον Υγροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης, που περιλαμβάνει ξενάγηση και παρατήρηση κατά τη διάρκεια της βαρκάδας με παραδοσιακή «πλάβα».

Είναι επίσης μια ευκαιρία να επισκεφτείτε την Ιστορική Βυρώνεια, το σπάνιο Σπήλαιο Αλιστράτης και το μουσείο της Αμφίπολης.

Μόνο Στο Versus

  • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* αμφιθεατρικά στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης, στο χωριό Ακριτοχώρι! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
  • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης.
  • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές «πλάβες» στη λίμνη για τους ταξιδιώτες μας!
  • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα, τον «Μεθοριακό Σταθμό», την παλαιά αίθουσα αναμονής που πια είναι ένα γραφικό καφενείο.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο - Ακριτοχώρι Κερκίνης Σερρών

Αναχώρηση από Αθήνα και μετά από ενδιάμεσες στάσεις, θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κερκίνη Σερρών. Ενδιάμεση στάση στο Λιτόχωρο για ελεύθερο μεσημεριανό ή μια βόλτα για να δείτε το ναό του Αγ. Νικολάου και τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα με την μακεδονική αρχιτεκτονική. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο χωριό Ακριτοχώρι στη λίμνη Κερκίνη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης – Βαρκάδα με «πλάβα» στη λίμνη Κερκίνη –Βυρώνεια (Μεθοριακός Σταθμός)

Πλούσιο πρωινό και μεταβαίνουμε στο Μοναδικό Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα «ταξίδι» στα έγκατα του ποταμού Αγγίτη. Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα και έχει μήκος περίπου 40 χλμ. με τα νερά του να διασχίζουν τους νομούς Δράμας και Σερρών. Μια βίαιη γεωλογική ανακατάταξη που συντελέστηκε πριν από 1.000.000 χρόνια στην περιοχή, χώρισε τη γη στα δύο, με αποτέλεσμα να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της «Πρασιάδος» λίμνης, η οποία, όπως λένε οι ιστορικοί, κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, εκείνο του ποταμού Αγγίτη. Στο διάβα του διασχίζει και συναντά δύο μοναδικά σπήλαια, το Σπήλαιο Μααρά ή Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη και το Σπήλαιο Αλιστράτης! Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στην Ευρώπη. Το μήκος των διαδρόμων του φτάνει τα 3 χλμ., ενώ ο επισκέπτης διανύει περίπου το 1 χλμ. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα όπου ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τεράστιους σταλακτίτες που φτάνουν τα 18 μέτρα και έχουν ποικίλους σχηματισμούς! Εντυπωσιακές οι «Φλόγες», δηλαδή εντυπωσιακοί κόκκινοι σταλακτίτες, που στολίζουν μια στοά ύψους 35 μέτρων!

Θα συνεχίσουμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε την ομορφιά της λίμνης Κερκίνης, κινούμενοι παραλίμνια και κατευθυνόμενοι ανατολικά προς το χωριό της Κερκίνης, ένα πανέμορφο ψαροχώρι χτισμένο στο βορειοανατολικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Από το λιμανάκι της αναχωρούν οι παραδοσιακές βάρκες (πλάβες = μονόξυλο με επίπεδο πάτο, ιδανικό για λίμνες και ήσυχες επιφάνειες όπως ποτάμια) για βόλτα στη λίμνη. Η βαρκάδα μας (έξοδα ατομικά) θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα δούμε αποκλειστικά τα κοπάδια των πελεκάνων, τα πολυάριθμα κοπάδια κορμοράνων στα λασποτόπια της Κερκίνης! Και φυσικά θα δούμε (ανάλογα την εποχή) τα αυθεντικά ελληνικά ροζ φλαμίνγκο!! Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την ομορφιά της λίμνης ή μεζέδες σε κάποιο τοπικό ταβερνάκι.  Στην επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο θα περάσουμε από τον Μεθωριακό σταθμό της Βυρώνειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κερκίνη - Οχυρό Ρούπελ – Σέρρες - Κερκίνη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτάνοντας στον Προμαχώνα και στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ, όπου γράφτηκαν ηρωικές σελίδες αντίστασης κατά της ναζιστικής εισβολής. Μεταβαίνουμε στη συνέχεια στις Σέρρες. Ανοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι, το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα. Ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη του μεγαλύτερου εμπορικού και διαμετακομιστικού κέντρου των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.

Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο- ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και πολλά ακριβά αντικείμενα. Θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθείτε στα δρομάκια της πόλης, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα από τα υπέροχα τοπικά γλυκά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κερκίνη – Αμφίπολη – Επιστροφή στην Αθήνα

Check-out από το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη θέα στη λίμνη και αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Ενδιάμεση στάση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Θα θαυμάσουμε το επιτάφιο μνημείο, τον περίφημο «Λέοντα της Αμφίπολης» και θα κινηθούμε στα επιτρεπόμενα και ανοιχτά μέχρι σήμερα τμήματα. Στο Μουσείο φυλάσσεται και η Χρυσή Λάρνακα με το χρυσό στεφάνι του στρατηγού Βρασίδα. Επιπλέον, το κεφάλι της σφίγγας που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου, εκτίθεται στο Μουσείο από το καλοκαίρι του 2019. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, καθώς προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στο ταφικό μνημείο και να αποκατασταθεί στην αρχική του θέση. Στη συνέχεια, με τις απαιτούμενες στάσεις,  άφιξη στην Αθήνα.

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος,

χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα σε αυτό.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Villa Belles 3*, στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης στο χωριό Ακριτοχώρι.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & 3 δείπνα).
  • Λοιπές εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα και στην ενότητα «Διαφορετικότητα Versus».
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων, σπήλαια & μουσεία, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Κόστος Βαρκάδας στη λίμνη με πλάβα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Γεύματα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων
  • Φόρος διαμονής*

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
  • Στην κράτησή σας δηλώνετε αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο ξεχωριστά, αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.
  • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων & τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
  • Στις εορταστικές περιόδους το πρόγραμμα και τα γεύματα θα προσαρμόζονται ανάλογα χωρίς να παραλείπεται κάτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 100 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

 

 

  • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* αμφιθεατρικά στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης, στο χωριό Ακριτοχώρι! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
  • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης.
  • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές «πλάβες» στη λίμνη για τους ταξιδιώτες μας!
  • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα, τον «Μεθοριακό Σταθμό», την παλαιά αίθουσα αναμονής που πια είναι ένα γραφικό καφενείο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* 
  • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές «πλάβες» στη λίμνη για τους ταξιδιώτες μας!

Περίοδοι

  • Μάιος - Ιούνιος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info