fb

Νότιες ΗΠΑ – Mardi Gras – Στους δρόμους της Country, του Rock 'n Roll, των Blues, των Spirituals, της Soul και της Jazz | 10.02.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4119€

Ταυτότητα ταξιδιού

Είναι μερικά ταξίδια, που και μόνο να βλέπεις τους χάρτες με τις διαδρομές τους, τα λατρεύεις. Πόσο μάλλον όταν αυτό πραγματοποιείται στις πολιτείες του Αμερικάνικου Νότου και ειδικά τις ημέρες του Mardi Gras! Πρώτος μας σταθμός η Νέα Ορλεάνη, το λίκνο της τζαζ, με τη γαλλική ψυχή και την καλλιτεχνική ατμόσφαιρα. Είναι η καλύτερη περίοδος για να βρεθεί κανείς στη Νέα Ορλεάνη, όπου αφιερώνουμε 5 νύχτες για να την απολαύσουμε όπως πρέπει. Ακολουθούμε τους δρόμους όπου έζησαν και μεγαλούργησαν θρύλοι της μουσικής, όπως ο Έλβις Πρίσλεϋ, ο Μπι Μπι Κινγκ, η Αρίθα Φράνκλιν και πολλοί άλλοι, με διαμονή στο Μέμφις και στο Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί. Ένα ταξίδι που μόνο σε ένα Γραφείο με την πληθωρικότητα του Versus ταιριάζει. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι - οδοιπορικό σε τέσσερις πολιτείες του Αμερικάνικου Νότου. Με αφετηρία τη Νέα Ορλεάνη εντρυφούμε στην πλούσια μουσική παράδοση, με αφορμή μάλιστα τις γιορτινές μέρες του Mardi Gras, και συνεχίζουμε για το Τουπέλο, γενέτειρα του Έλβις Πρίσλεϊ, με διαμονή στο Μέμφις και επίσκεψη στην Γκρέισλαντ, την έπαυλη του «βασιλιά της ροκ». Ολοκληρώνουμε στο Νάσβιλ με επίσκεψη στα θρυλικά Studio B, την αδιαμφισβήτητη πατρίδα της κάντρι μουσικής!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, η Λουιζιάνα και το Τενεσί, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, στα μονοπάτια που χάραξαν και ακολούθησαν οι μεγαλύτερες μορφές της κάντρι, της σόουλ και της τζαζ. Στα νερά του Μισισιπή και στους πολύχρωμους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, στο Μέμφις του Έλβις και το Νάσβιλ της κάντρι, οι εικόνες του αμερικανικού νότου μας κατακλύζουν. Απολαμβάνουμε παράλληλα το Μαρντί Γκρας, τη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη σε μια μεγάλη γιορτή με κέφι και έντονα χρώματα.

 

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την British Airways
  • Πλούσιο 11ήμερο πρόγραμμα με πολύ καλά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στη Νέα Ορλεάνη (InterContinental 4*), στο Μέμφις (Sheraton Grand 4*) και στο Νάσβιλ (Sheraton Grand Downtown 4*)
  • Ξενάγηση στη Νέα Ορλεάνη και περιήγηση στους βάλτους με swamp boat
  • Εξασφαλίζουμε σπάνια διαμονή στη Νέα Ορλεάνη ακριβώς στο κέντρο των εκδηλώσεων του Mardi Gras!
  • Συμμετέχουμε στους εορτασμούς της Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη.
  • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Μισισιπή
  • Επίσκεψη στην πόλη Τουπέλο του Τενεσί, τη γενέτειρα του Έλβις Πρίσλεϊ
  • Ξενάγηση στο Μέμφις, πόλη όπου έζησαν και μεγαλούργησαν θρύλοι της μουσικής.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στην Graceland, την έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ στο Μέμφις
  • Ξενάγηση στην πόλη Νάσβιλ, γενέτειρα της κάντρι μουσικής
  • Επίσκεψη στα θρυλικά Studio B στο Νάσβιλ, το αδιαμφισβήτητο «σπίτι της Κάντρι»
  • Είσοδος στο Country Music Hall of Fame στο Νάσβιλ
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Η καλύτερη τιμή της αγοράς (σχέση τιμής - προϊόντος)

 

 

Διαβάστε προσεκτικά
το πρόγραμμα, συγκρίνετε
και μη συμβιβάζεστε
με τίποτα λιγότερο

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

Συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη Νέα Ορλεάνη. Άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ – περιήγηση στους βάλτους

Λίκνο της μουσικής τζαζ, η Νέα Ορλεάνη είδε στους δρόμους της να γαλουχούνται γενιές και γενιές μουσικών. Η πολιτεία της Λουιζιάνας, που έχει το όνομα του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΔ’, αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους πυρήνες του γαλλικού αποικισμού στην Αμερική και πουλήθηκε στις ΗΠΑ από τον Ναπολέοντα το 1803. Διαρρέεται από τον Μισισιπή, τον μεγαλύτερο σε μήκος ποταμό της Βόρειας Αμερικής. Στις όχθες του, στον Αμερικανικό Νότο, γεννήθηκαν τα μπλουζ, τα spirituals και η τζαζ. Η Νέα Ορλεάνη, το Big Easy (η «μεγάλη ξενοιασιά»), όπως είναι το παρατσούκλι της, είναι μια φιλελεύθερη και ανοικτή κοινωνία. Οι διάφορες φυλές και πολιτισμοί που τη συνθέτουν, της δίνουν μια ζωντάνια μοναδική και περπατώντας κανείς στους δρόμους της νιώθει ότι βρίσκεται στις σελίδες ενός πολύχρωμου φωτογραφικού λευκώματος.

Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε με ειδικό σκάφος και στους βάλτους της περιοχής, με την εκπληκτικά πλούσια πανίδα: εδώ ζουν και αλιγάτορες!

Το βράδυ είναι ελεύθερο για να γνωρίσουμε τη ζωντανή ατμόσφαιρα της ιστορικής γαλλικής συνοικίας, της παλαιότερης γειτονιάς της πόλης. Απολαύστε μια βόλτα στη διάσημη οδό Bourbon, ακούγοντας τους ήχους των ρυθμών Dixieland που ξεχύνονται στους δρόμους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ: περιήγηση στην πόλη – Jazz κρουαζιέρα στον Μισισιπή

Η Νέα Ορλεάνη αποκαλείται και «η βορειότερη πόλη της Καραϊβικής», λόγω της χαλαρής της ατμόσφαιρας, των έκδηλων κοινωνικών αντιθέσεων και των εξωστρεφών κατοίκων της. Η σημερινή μας ξενάγηση θα αρχίσει με την παλιότερη γειτονιά της, την French Quarter (τη Γαλλική Συνοικία), που είχε την τύχη να παραμείνει ανέπαφη από τη μανία του τυφώνα «Κατρίνα». Θα περάσουμε από την εμβληματική πλατεία Τζάκσον (Jackson Square), θα δούμε το παλιό Δημαρχείο, τον Ναό του Αγίου Λουδοβίκου και τα αποικιακού ρυθμού αρχοντικά με τα δαντελωτά περίτεχνα κιγκλιδώματα των μπαλκονιών από σφυρήλατο σίδερο, τα ξύλινα παντζούρια και τους παστέλ χρώματος τοίχους. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία του Στρατηγού Λη, το Superdome και το Garden District, που δημιουργήθηκε από τους νεοφερμένους Αμερικανούς μετά την αγορά της Λουϊζιάνας από τους Γάλλους, όπου θα δούμε δρόμους με ονόματα από την ελληνική μυθολογία και πολλές επαύλεις με πανέμορφους κήπους - το όνομα εξάλλου της περιοχής προέρχεται από τους υπέροχους κήπους των σπιτιών της.

Στο τέλος της βραδιάς, υπάρχει προαιρετική κρουαζιέρα για δείπνο τζαζ με κουπιά στον παγκοσμίου φήμης ποταμό Μισισιπή. Απολαύστε την πανοραμική θέα στον ορίζοντα της Νέας Ορλεάνης ακούγοντας ένα ζωντανό συγκρότημα τζαζ.

Βρισκόμαστε μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του Mardi Gras και όλη η πόλη προετοιμάζεται για τη σημαντική μέρα που ακολουθεί. Ζήστε στον ρυθμό της και νιώστε την καρδιά σας να χτυπά δυνατά σε τζαζ ρυθμούς. Γιατί όχι, αναζητήστε τη στολή που σας εκφράζει.

Διανυκτέρευση στη Νέα Ορλεάνη.

4η ημέρα: ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ: Mardi Gras

Χαρούμενο Mardi Gras!

Σήμερα θα απολαύσουμε την κορύφωση του καρναβαλιού, το πιο διάσημο πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη μοναδική αυτή γιορτή. Απολαύστε τις παρελάσεις, τα πολύχρωμα κοστούμια και την εορταστική ατμόσφαιρα, πάντα στους ήχους της τζαζ. Αγγίξτε τις πολλές χάντρες, τα μπιχλιμπίδια και  τις νταμπλούχες που πετάγονται από τα περαστικά άρματα. Ο ξεναγός μας θα μας παράσχει όλες τις πολύτιμες πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε άνετα παπούτσια, μιας και η μέρα αναμένεται μεγάλη, και να χαθείτε στο πλήθος απολαμβάνοντας την εύθυμη διάθεση της ημέρας.

 

5η ημέρα: ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

Ελεύθερη μέρα για να απολαύσετε την πόλη. Αν πάλι ψάχνετε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ημέρα αυτή, θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε το City Park, ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια πάρκα στις ΗΠΑ, ανοιχτό από το 1854, καθώς και το New Orleans Museum of Art με τη μεγάλη συλλογή γαλλικής ζωγραφικής των 19ου και 20ού αι. όπου ξεχωρίζουν έργα του Ντεγκά, που έζησε μάλιστα στην περιοχή περίπου στα 1870.

Στη συνοικία Lower Garden District θα βρείτε καταστήματα με παλιούς δίσκους βινυλίου όπου με λίγη τύχη θα ανακαλύψετε αληθινά διαμάντια, ενώ μοναδική εμπειρία είναι και μία βόλτα με τα «streetcars», τα μικρά τοπικά τραμ (κόστος περίπου $1,25, που εκτελούν δρομολόγια από τη Γαλλική Συνοικία μέχρι το Garden District.

Η σημερινή μέρα είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε και την τοπική κουζίνα. Απολαύστε μια πεντανόστιμη ποικιλία από ζεστά και κρύα πιάτα στο διάσημο εστιατόριο Court of Two Sisters, συνοδευόμενα από τον ήχο απαλής τζαζ μουσικής. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα υπέροχο περιβάλλον, με τα περισσότερα καθίσματα να βρίσκονται σε μια μεγάλη αυλή της Γαλλικής Συνοικίας. Είναι δεδομένο ότι η ντόπια κουζίνα θα σας συναρπάσει, αφού η πόλη είναι ένα τεράστιο χωνευτήρι λαών.

Διανυκτέρευση στη Νέα Ορλεάνη.

6η ημέρα: ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ – ΤΟΥΠΕΛΟ – ΜΕΜΦΙΣ

Αφήνουμε πίσω μας τη Λουιζιάνα και ταξιδεύουμε στο Μέμφις του Τενεσί όπου θα πραγματοποιήσουμε δύο διανυκτερεύσεις. Στο ενδιάμεσο, θα κάνουμε μια στάση στην πόλη Τουπέλο, διάσημη ως ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Έλβις Πρίσλεϊ. Εδώ θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθείτε το μουσείο που παρουσιάζει τα τεχνουργήματα του Τουπέλο και το μικροσκοπικό  σπίτι όπου γεννήθηκε ο Έλβις στις 8 Ιανουαρίου 1935. Η είσοδος στο μουσείο-σπίτι πληρώνεται τοπικά. Το κτίριο βρίσκεται στην αρχική του θέση και είναι διακοσμημένο με έπιπλα εποχής.

Το πραγματικό κτίριο της εκκλησίας όπου πήγαινε ο Έλβις με την οικογένειά του βρίσκεται επίσης σε αυτήν την περιοχή. Στην πραγματικότητα, μεταφέρθηκε εδώ από την αρχική του τοποθεσία για να το βλέπουν οι επισκέπτες και να μπορούν να απολαύσουν την ιστορία της παιδικής ηλικίας και της πρώτης μουσικής του διάσημου τραγουδιστή.

Συνεχίζουμε για το Μέμφις, το σπίτι των μπλουζ και γενέτειρα του rock 'n' roll, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ντόπια φιλοξενία. Με αφετηρία τη  διάσημη οδό Beale, με τα τζαζ κλαμπ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τους διασκεδαστές του δρόμου. Εδώ η ζωντανή μουσική πλανάται στην ατμόσφαιρα και οι μελωδίες της δίνουν χρώμα στον πολύχρωμο καμβά της πόλης, ενώ η τοπική κουζίνα αναμφίβολα θα σας συναρπάσει. Η πόλη, που ιδρύθηκε το 1819, είναι ιστορικός τόπος για εκατομμύρια μουσικόφιλους του κόσμου. Εδώ έζησαν και δημιούργησαν θρύλοι της μουσικής, όπως ο βασιλιάς του ροκ εντ ρολ  Έλβις Πρίσλεϋ, ο Τζόνι Κας, ο Μπι Μπι Κίνγκ, η Βασίλισσα της Σόουλ Αρέθα Φράνκλιν και ο πατέρας των Μπλουζ Γιούλιαμα Κρίστοφερ Χάντι, έργο του οποίου είναι το περίφημο Beale Street Blues, από το όνομα του περίφημου δρόμου με τα κλαμπς. Το Μέμφις όμως είναι γνωστό και για τη δολοφονία του 39χρονου ηγέτη του κινήματος για τα δικαιώματα των Μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ το 1968. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΜΕΜΦΙΣ: Graceland

Η ημέρα μας περιλαμβάνει ξενάγηση στη διάσημη Graceland, την έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϋ, όπου μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια μοναδική περιήγηση κατά την οποία θα γνωρίσετε  το σπίτι και τους γύρω χώρους του, όπως την πισίνα, το μουσικό δωμάτιο και το  κτίριο Hall of Gold και Racquetball, που τελειώνει στον Κήπο Διαλογισμού και ήταν ένα από τα αγαπημένα μέρη του Έλβις, το οποίο χρησιμοποιούσε για χαλάρωση και προβληματισμό.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας κατευθυνόμαστε στο Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων όπου δολοφονήθηκε ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Η είσοδος δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.

Τέλος, θα επισκεφτούμε το Sun Studio, όπου μπορείτε να ακούσετε ηχογραφήσεις, να αγγίξετε το πρώτο μικρόφωνο του Έλβις, να δείτε πολλά αναμνηστικά, να μάθετε γιατί ο Έλβις έκανε ηχογραφήσεις εκεί, αλλά και την ιστορία του στούντιο απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο Τζόνι Κας, ο Τζέρι Λι Λιούις, αλλά  και οι Ιρλανδοί U2.

Διανυκτέρευση στο Μέμφις.

 

8η ημέρα: ΜΕΜΦΙΣ – ΝΑΣΒΙΛ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τον επόμενο προορισμό μας. Ταξιδεύουμε στο «Music City» του Νάσβιλ για δύο διανυκτερεύσεις. Η πόλη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η γενέτειρα της κάντρι μουσικής. Ωστόσο, το Nashville είναι επίσης ένας ακμάζων κόμβος εικαστικών τεχνών, θεάτρου, κινηματογράφου, μόδας, τοπικών τροφίμων και προϊόντων που μπορείτε να εξερευνήσετε και να απολαύσετε. Η πόλη ιδρύθηκε το 1797 και έγινε πρωτεύουσα του Τενεσί το 1843. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Νάσβιλ, το 1987 χτίστηκε στην πόλη ένα αντίγραφο του Παρθενώνα σε πραγματική κλίμακα. Σήμερα η πόλη περηφανεύεται πως έχει το μοναδικό αντίγραφο του Παρθενώνα στον κόσμο…

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΝΑΣΒΙΛ: Studio B – The Country Music Hall of Fame

Επισκεπτόμαστε το αδιαμφισβήτητο σπίτι της κάντρι μουσικής, το Studio B. Πρόκειται για την απόλυτη ευκαιρία! Εδώ, παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, όπως η Ντόλι Μπάρτον και οι Everly Brothers έχουν καταθέσει τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια. Μπορείτε ακόμη να καθίσετε στο πιάνο που χρησιμοποίησε ο Έλβις σε πολλά από τα κομμάτια του, ένα Steinway του 1942, που δεν έχει βγει από το δωμάτιο από τότε που άνοιξε το στούντιο το 1957.

Στη συνέχεια, ξεναγούμαστε στο Νάσβιλ, όπου θα δούμε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα στο ιστορικό κέντρο του: το Φορτ Νάσβιλ, το κρατικό Καπιτώλιο, το Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ. Λίγο αργότερα, θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Country Music Hall of Fame, με εκθέσεις σε δύο ορόφους, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο, τα παράθυρα του οποίου αντιπροσωπεύουν τα πλήκτρα ενός πιάνου, ενώ ολόκληρο έχει το σχήμα ενός κλειδιού μπάσου. Η γωνία του κτιρίου αντιπροσωπεύει ένα ουραίο πτερύγιο Cadillac της δεκαετίας του 1950. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να εξερευνήσουμε την πόλη του Νάσβιλ. Διανυκτέρευση στο Νάσβιλ.

 

10η ημέρα: ΝΑΣΒΙΛ – Πτήση Επιστροφής

Από τις μπάντες χόνκι τονκ που τζαμάρουν στο Tootsie’s Orchid Lounge και τους τραγουδοποιούς στο Bluebird Cafe, μέχρι τους θρύλους της κάντρι μουσικής που ξεσηκώνουν το Grand Ole Opry, η «Πόλη της μουσικής» κατέχει επάξια τον τίτλο της. Πρόκειται για μια πόλη με ρυθμό και ζωντάνια κάθε μέρα, όλη μέρα. Αυτό το δημιουργικό πνεύμα διαχέεται στα γκουρμέ εστιατόρια, τις γκαλερί σύγχρονης τέχνης και την ανερχόμενη σκηνή μόδας. Η μέρα είναι δική σας για να ανακαλύψετε την πόλη. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και στη συνέχεια μας περιμένει η πτήση της επιστροφής.

 

11η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Με τις βαλίτσες μας γεμάτες πολύχρωμες εικόνες και μοναδικές εμπειρίες, προσγειωνόμαστε στην Αθήνα και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο μοναδικό ταξίδι μας, με τους ήχους της τζαζ μουσικής να ηχούν ακόμα στ’ αυτιά μας. Οι Νότιες ΗΠΑ δεν είναι απλώς ένα ταξίδι ακόμα, αλλά εμπειρία ζωής που με το Versus γίνεται απόλαυση.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΒΑ 637

10/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ

09:15

11:30

ΒΑ 225

10/02/2024

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

13:55

18:05

ΒΑ 222

19/02/2024

ΝΑΣΒΙΛ – ΛΟΝΔΙΝΟ

18:55

08:55 +1

ΒΑ 632

20/02/2024

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ

12:05

17:50

 

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Είσοδος στο Graceland
  • Είσοδος στο Studio B
  • Είσοδος στο Country Music Hall
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις προβλεπόμενες ξεναγήσεις
  • Έμπειρος αρχηγός του Γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής (ESTA)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 900€
  • Άλλες επισκέψεις και είσοδοι πέραν αυτών που περιγράφονται αναλυτικά στα Περιλαμβάνονται

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία, Υεμένη ή Κούβα στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.
Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.
Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές, στο γραφείο μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

  • Καλό θα είναι να δηλώνετε την επιθυμία σας για Twin (2 κρεβάτια) ή Double Room (ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι) στο Γραφείο μας κατά την κράτησή σας.
  • Στις Η.Π.Α. δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια. Τα standard δωμάτια είναι πάντα με ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι (King Bed) ή με 2 διπλά κρεβάτια (Twin King ή Queen  beds).
  • Στις περιπτώσεις που 3 ή 4 άτομα κάνουν χρήση αυτών των δωματίων τυγχάνουν και μεγάλης έκπτωσης.
  • Τρίκλινο με την προσθήκη έξτρα κρεββατιού δεν υπάρχει στην standard κατηγορία και χρειάζεται άλλος τύπος δωματίου με διαφορετική (υψηλότερη) τιμή και χωρίς την έκπτωση.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας
με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, η Λουιζιάνα και το Τενεσί, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, στα μονοπάτια που χάραξαν και ακολούθησαν οι μεγαλύτερες μορφές της κάντρι, της σόουλ και της τζαζ. Στα νερά του Μισισιπή και στους πολύχρωμους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, στο Μέμφις του Έλβις και το Νάσβιλ της κάντρι, οι εικόνες του αμερικανικού νότου μας κατακλύζουν. Απολαμβάνουμε παράλληλα το Μαρντί Γκρας, τη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού στη Νέα Ορλεάνη σε μια μεγάλη γιορτή με κέφι και έντονα χρώματα.

 

Ειδικότερα:

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την British Airways
  • Πλούσιο 11ήμερο πρόγραμμα με πολύ καλά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στη Νέα Ορλεάνη (InterContinental 4*), στο Μέμφις (Sheraton Grand 4*) και στο Νάσβιλ (Sheraton Grand Downtown 4*)
  • Ξενάγηση στη Νέα Ορλεάνη και περιήγηση στους βάλτους με swamp boat
  • Εξασφαλίζουμε σπάνια διαμονή στη Νέα Ορλεάνη ακριβώς στο κέντρο των εκδηλώσεων του Mardi Gras!
  • Συμμετέχουμε στους εορτασμούς της Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη.
  • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Μισισιπή
  • Επίσκεψη στην πόλη Τουπέλο του Τενεσί, τη γενέτειρα του Έλβις Πρίσλεϊ
  • Ξενάγηση στο Μέμφις, πόλη όπου έζησαν και μεγαλούργησαν θρύλοι της μουσικής.
  • Επίσκεψη και ξενάγηση στην Graceland, την έπαυλη του Έλβις Πρίσλεϊ στο Μέμφις
  • Ξενάγηση στην πόλη Νάσβιλ, γενέτειρα της κάντρι μουσικής
  • Επίσκεψη στα θρυλικά Studio B στο Νάσβιλ, το αδιαμφισβήτητο «σπίτι της Κάντρι»
  • Είσοδος στο Country Music Hall of Fame στο Νάσβιλ
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Η καλύτερη τιμή της αγοράς (σχέση τιμής - προϊόντος)

 

 

Διαβάστε προσεκτικά
το πρόγραμμα, συγκρίνετε
και μη συμβιβάζεστε
με τίποτα λιγότερο

 

Highlights

  • Γιορτάστε το Μαρντί Γκρας στη Νέα Ορλεάνη!
  • Απολαύστε μια κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Μισισιπή (προαιρετικά).
  • Περπατήστε στη γραφική Γαλλική Συνοικία στην πανέμορφη Νέα Ορλεάνη.
  • Λικνιστείτε στους ρυθμούς της κάντρι μουσικής στο Νάσβιλ.
  • Δείτε την περίφημη Graceland, την έπαυλη του Έλβις στο Μέμφις.   
  • Επισκεφθείτε το Τουπέλο, γενέτειρα του Έλβις Πρίσλεϊ.
  • Εντρυφήστε στα μυστικά της τοπικής κουζίνας στη Νέα Ορλεάνη.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πλούσιο 11ήμερο πρόγραμμα με πολύ καλά επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στη Νέα Ορλεάνη (InterContinental 4*), στο Μέμφις (Sheraton Grand 4*) και στο Νάσβιλ (Sheraton Grand Downtown 4*).
  • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον Μισισιπή.
  • Ξενάγηση στην πόλη Νάσβιλ, γενέτειρα της κάντρι μουσικής.

 

Χάρτης Ταξιδιού Νότιες ΗΠΑ – Mardi Gras – Στους δρόμους της Country, του Rock 'n Roll, των Blues, των Spirituals, της Soul και της Jazz | 10.02.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info