fb

Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, Παταγονία, Νησιά South Shetland

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6900€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ανταρκτική, γνωστή και σαν Terra Incognita Australis, το τελευταίο σύνορο του πλανήτη και η πιο απομονωμένη ήπειρος στην υφήλιο. Μια εντυπωσιακή έκταση άγριας ομορφιάς από θάλασσα, πάγο και πέτρα, στοιχειωμένη από επικές ιστορίες θαλασσοπόρων και εξερευνητών, γεμάτες πόνο, αυτοθυσία, αυταπάρνηση, θάρρος, αποφασιστικότητα και σθένος, πέρα από τα όρια της ανθρώπινης πνευματικής και σωματικής αντοχής, κατά τη διάρκεια της ηρωικής εποχής της εξερεύνησης της Ανταρκτικής, στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.
Τα γιγαντιαία παγόβουνα, οι τεράστιοι παγετώνες δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Η απεραντοσύνη του νότιου πολικού οροπεδίου, το αχανές παγοκάλυμμα και οι τεράστιες οροσειρές πραγματικά σαστίζουν το μυαλό. Εδώ, στην άκρη του κόσμου, με μόνον κυρίαρχο τον καιρό, ο χρόνος δεν μετριέται με ημερολόγια και ρολόγια, αλλά από τον πάγο και τη θάλασσα. Εδώ, μόνο η θερμοκρασία, το φως και το σκοτάδι ορίζουν τη ζωή. Μπροστά μας ανοίγεται  ένας άγνωστος, συγκλονιστικός κόσμος, ένας ορίζοντας χωρίς αρχή και τέλος, μια παγωμένη έρημος, ένα τοπίο επιβλητικό. Η άγρια ομορφιά της για πολλά χρόνια τραβάει τους ταξιδευτές σαν μαγνήτης και οι σκιές των μεγάλων εξερευνητών σε προκαλούν να ακολουθήσεις τα βήματά τους. Οι δραστηριότητες της καθημερινότητας μας φαίνονται ασήμαντες. Νερό και πάγος με μοναδικά χρώματα τις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Στην Ανταρκτική δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι, δεν μπορούν να την κατακτήσουν, να την αποικίσουν, να την κάνουν δική τους. Η Ανταρκτική δεν ανήκει σε κανέναν. Κάθε παγόβουνο είναι και ένα γλυπτό που αλλάζει μορφή με το πέρασμα της ώρας, παίρνοντας αμέτρητα και μοναδικά σχήματα. Το μόνο που ταράζει την αίσθηση της απόλυτης μοναξιάς είναι το τρίξιμο του πάγου και οι φασαριόζικοι, ανθεκτικοί στα ερεβώδη πολικά ψύχη πιγκουίνοι. Τα φρακοφορεμένα αυτά πτηνά μαζί με τα άλμπατρος, τις φώκιες και τους θαλάσσιους ελέφαντες είναι οι μόνοι κάτοικοι της ηπείρου. Ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου, εκεί που ο άνθρωπος αγγίζει τα όριά του, είναι για πολλούς ένα όνειρο ζωής.
Όποιος έχει ταξιδέψει στην Ανταρκτική έχει επιστρέψει αλλαγμένος από την εμπειρία που έχει βιώσει. Η καταλυτική ομορφιά της τον αγγίζει τόσο βαθιά, που τον τραυματίζει. Μια πληγή που ποτέ δεν επουλώνεται. Το όνειρο αυτό θα στοιχειώνει τις ταξιδιωτικές του αναμνήσεις για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ 02/12

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπουένος Άιρες, που είναι χτισμένο στις όχθες του μεγάλου ποταμόκολπου Ρίο ντε λα Πλάτα. Το Μπουένος Άιρες είναι η έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μια από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος, είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο του κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το ταγκό.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΤΙΓΚΡΕ) 03/12

Άφιξη στο Μπουένος Άιρες και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον καθεδρικό ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της Νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, καθώς και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία κοντινή στο Μπουένος Άιρες περιοχή, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους "πορτένιος", όπως είναι γνωστοί οι κάτοικοι της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Δέλτα του Τίγκρε θα σας μαγέψει με το καταπράσινο τοπίο της και την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης. Εκεί οι κάτοικοι μετακινούνται με πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον και ζώντας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Αφού απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ - ΟΥΣΟΥΑΓΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΙΕΡΡΑ ΝΤΕΛ ΦΟΥΕΓΚΟ 04/12

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάγια, τη νοτιότερη πόλη της γης, το "τέλος του κόσμου". Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Τιέρρα Ντελ Φουέγκο, που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια, δάση και παγετώνες που φθάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας και που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Ενδιαφέρον στην Ουσουάγια είναι η τοπική χλωρίδα, καθώς και η μεγάλη ποικιλία των πουλιών και των ψαριών που αφθονούν στις λίμνες και τα ποτάμια του δρυμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΣΟΥΑΓΙΑ (Beagle Channel) 05/12

Σήμερα θα κατευθυνθούμε στα Στενά του καναλιού Μπιγκλ (Beagle Channel) στο Αρχιπέλαγος Τιέρρα ντελ Φουέγκο το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Λατινικής Αμερικής. Το κανάλι χωρίζει το νησί Isla Grande de Tierra del Fuego από τα υπόλοιπα διάφορα μικρά νησάκια. Μέρος του καναλιού είναι φυσικό σύνορο μεταξύ της Χιλής και της Αργεντινής. Έχει μήκος 240 χλμ. Πήρε την ονομασία από το πλοίο HMS Beagle το οποίο πραγματοποίησε πρώτο την χαρτογράφηση της ακτογραμμής το 1826. Το πλοίο συνδέεται με μια τραγική ιστορία καθώς, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο καπετάνιος του αυτοκτόνησε. Ο καπετάνιος που τον αντικατέστησε, στην 2η επιχείρηση είχε ως επιβάτη τον αυτοχρηματοδοτού-μενο Κάρολο Δαρβίνο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εξερευνήσει την παρθένα φύση. Το 1833 ο Δαρβίνος είδε για πρώτη του φορά Παγετώνες κι έγραψε στο ημερολόγιό του: “Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς τίποτα πιο όμορφο από το μπλε αυτών των παγετώνων, και ιδιαίτερα σε αντίθεση με το λευκό των νεκρών της τεράστιας έκτασης του χιονιού”. Εδώ επίσης έχουν διαδραματιστεί διάφορες διαμάχες μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η – 7η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ – ΝΗΣΙΑ SOUTH SHETLAND 06-08/12

Έφθασε πλέον η ώρα που το όνειρό μας θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς σήμερα θα επιβιβαστούμε στο Κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες 11 ημέρες και θα ξεκινήσουμε το πιο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής μας, το ταξίδι μας στην Ανταρκτική!!! 
Από εδώ και πέρα το πρόγραμμα των επισκέψεών μας κανονίζει ο καιρός και όχι τα ρολόγια. Θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τις επισκέψεις μας, καθώς και διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και περιβαλλοντολόγους, που θα πλουτίσουν τις γνώσεις μας για αυτή την άγνωστη ήπειρο.
Κατά την αναχώρησή μας ανεβείτε στο κατάστρωμα του πλοίου για να αποχαιρετήσετε την Ουσουάγια και να απολαύσετε τη διαδρομή κατά μήκος της διώρυγας του Beagle μέχρι τον Ατλαντικό. Περνώντας από το Κέιπ Χορν, το νοτιότερο σημείο της Αμερικανικής Ηπείρου, θα πλεύσουμε νότια προς το άγριο "Πέρασμα του Ντρέικ" (Drake Passage) - φέρει το όνομα του Βρετανού θαλασσοπόρου Σερ Φράνσις Ντρέικ, που διέσχισε την τεράστια υδάτινη έκταση μεταξύ της Γης του Πυρός και της Χερσονήσου της Ανταρκτικής. Μετά από 2 περίπου μέρες στη θάλασσα, θα φθάσουμε στον υδάτινο χώρο της Ανταρκτικής (Antarctic Convergence), γνωστό και σαν "πολικό σύνορο". Ο ωκεανός εδώ διαφέρει πολύ από τα νερά του Ατλαντικού σε πυκνότητα, θερμοκρασία και περιεκτικότητα σε αλάτι. Αυτή η μίξη των υδάτινων ρευμάτων, πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, τον καθιστά πολύ παραγωγικό σε κριλ, άλγη και μικροοργανισμούς, που αποτελούν και τη βάση του διατροφικού ιστού της Ανταρκτικής. Κατά τις επόμενες ημέρες θα δούμε τα South Shetland Islands, ένα σύμπλεγμα από 150 ηφαιστειογενή νησιά και βραχονησίδες, με τους παγετώνες να καλύπτουν το 90% της επιφανείας τους, το Deception Island, με τις θερμές πηγές και τον εγκαταλελειμμένο σταθμό φαλαινοθηρών, το Livingston Island και την Χερσόνησο της Ανταρκτικής.
Χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη θα έχουμε την ευκαιρία να πατήσουμε στο νοτιότερο άκρο της γης. Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τους επιβλητικούς παγετώνες και τα ποικιλόσχημα παγόβουνα θα μας αφήσουν άναυδους. Εδώ, χιλιάδες θαλάσσιοι πετρέλοι και άλμπατρος κάνουν τις φωλιές τους και φροντίζουν τα νεογνά τους. Οι πιγκουίνοι και οι θαλάσσιοι ελέφαντες θα μας καλωσορίσουν.

8η – 14η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ 09-15/12


Στη συνέχεια θα πλεύσουμε στη δυτική πλευρά της χερσονήσου της Ανταρκτικής. Αφού περάσουμε τα νησιά Melchior και το κανάλι Schollaert, θα βρεθούμε στο Cuverville Island, ένα σκουρόχρωμο βραχώδες νησί, που ανακαλύφθηκε από τη βελγική αποστολή στην Ανταρκτική (1897–1899). Το νησί αποτελεί πολύ σημαντική περιοχή βιοποικιλότητας, επειδή οι μικρές ακτές του υποστηρίζουν μια αποικία από 6.500 ζευγάρια πιγκουίνων gentoo μαζί με γιγάντιους πετρέλους και μαυρόασπρους κορμοράνους. Συνεχίζουμε προς το Paradise Bay, όπου χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη (zodiacs) θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε την συγκλονιστική ομορφιά του τοπίου με τα επιβλητικά παγόβουνα. Στην περιοχή αυτή είναι πολύ πιθανόν να δούμε φάλαινες.   Συνεχίζουμε την υδάτινη πορεία μας στα κανάλια Niemeyer και Lemaire, ανάμεσα στα επιβλητικά παγόβουνα με τα αμέτρητα και μοναδικά σχήματα και τους εντυπωσιακούς παγετώνες. Η πλώρη του πλοίου μας που "σκίζει" τα νερά και οι κραυγές των άλμπατρος με το τεράστιο άνοιγμα φτερών που μας ακολουθούν και διαταράσσουν την αίσθηση της απόλυτης μοναξιάς, δημιουργούν ένα οπτικοακουστικό σύνολο που οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν. Αφού διασχίσουμε τον Πολικό Κύκλο, θα συνεχίσουμε μέχρι το νοτιότερο σημείο του ταξιδιού μας, το Detaille Island με τον εγκαταλελειμμένο Βρετανικό σταθμό. Στο ταξίδι μας αυτό θα συναντήσουμε πλήθη από πιγκουίνους, μικρές φώκιες, φώκιες του Weddell και φώκια λεοπάρδαλη, αλλά και φάλαινες. Κι όταν η πλώρη του πλοίου ευθυγραμμιστεί με τη βελόνα της πυξίδας που δείχνει τον βορρά, το  ταξίδι της επιστροφής μας θα έχει ξεκινήσει.

15η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΣΟΥΑΓΙΑ 16/12

Επιστροφή στην Ουσουάγια και το όνειρο που ζήσαμε θα μας ακολουθεί για πάντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΣΟΥΑΓΙΑ - ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ 17/12

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήστε στην όμορφη πρωτεύουσα της Αργεντινής και κάντε τα ψώνια σας στον πεζόδρομο της Φλόριδας και στη γύρω περιοχή. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ 18/12

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

ΑΖ 721

02/12/2017

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

18:45

19:50

ΑΖ 680

02/12/2017

ΡΩΜΗ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:45

07:55

ΑΖ 681

18/12/2017

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ -  ΡΩΜΗ

13:55

06:50

ΑΖ 720

19/12/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

08:50

11:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  •   Ξενοδοχεία  5*
  •   Κρουαζιέρα με υπερσύγχρονο εξερευνητικό πλοίο
  •   Ημιδιατροφή, πλήρης διατροφή στο πλοίο
  •   Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •   Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •  Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  840 €

 

  • Η εκδρομή πραγματοποιείται ακόμα και με 8 άτομα με Έλληνα αρχηγό
  • Απαιτείται έγκαιρη κράτηση για την κρουαζιέρα
  • Το ταξίδι στην Ανταρκτική είναι πολύ ειδικό και απαιτείται έγκυρη κράτηση για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

Απαραίτητα Έγγραφα

  • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
  • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
  • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
  • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

·       Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

·       Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

·       Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

·       Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

·       12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

·       Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

·       Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

·       Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

·       Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

·       Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.  

 

Highlights

  • Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική με τα υπερσύγχρονα εξερευνητικά παγοθραυστικά σκάφη ναυπηγημένα στη Φινλανδία της κορυφαίας εταιρείας “Oceanwide Expeditions” m/v Ortelius
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*sup, 5* - τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι 5*

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική με τα πλεόν υπερσύγχρονα εξερευνητικά παγοθραυστικά σκάφη
  • Αεροπορικά εισιτήρια με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*sup, 5* - τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι 5*

Χάρτης Ταξιδιού Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, Παταγονία, Νησιά South Shetland

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info