fb

Μύκονος, Συναρπαστικές εικόνες του Αιγαίου

Η αρχιτεκτονική της Μυκόνου με τα κατάλευκα, κυβόσχημα σπίτια χωρίς παραφωνίες, τους πελώριους κοιμισμένους ανεμόμυλους και τα αναρίθμητα καμπαναριά δεν αποκαλύπτει από την πρώτη στιγμή την παλλόμενη ψυχή του κυκλαδίτικου νησιού. Μια γαλήνια ισορροπία ξεχύνεται. Εκ πρώτης! Σίγουρα έχετε δει τα σπίτια με τα ξύλινα μπαλκόνια που προβάλλουν κατακόρυφα μέσα από το νερό, σε χιλιάδες φωτογραφίες. Είναι η ξακουστή «Μικρή Βενετία» της Μυκόνου. Έχετε θαυμάσει τους αγέρωχους, πελώριους, διατηρημένους ανεμόμυλους που στολίζουν τη συνοικία του Κάστρου. Έχετε διαβάσει τις δηλώσεις αναρίθμητων διασημοτήτων που επιμένουν να έρχονται στη Μύκονο κάθε χρονιά από όλα τα σημεία της γης. Έχετε ακούσει για τα ξέφρενα, ολοήμερα beach parties στις χρυσαφένιες, αμμουδερές παραλίες του νησιού. Τόσες παραλίες συγκεντρωμένες σε ένα σχετικά μικρό νησί.

Καλέστε στο Versus Travel, 210 3232800 και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες της προσφοράς!

Και τι δεν έχει η Μύκονος. Καρδιά από χρυσάφι. Γι'αυτό και κλέβει καρδιές! Βρεθείτε σε ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο γλεντζέδικα νησιά του Αιγαίου, με έντονη προσωπικότητα, γενναιόδωρες ομορφιές, αμέτρητες παραλίες, δαιδαλώδη σοκάκια, ζηλευτό Πολιτισμό και Ιστορία που φτάνει στα βάθη του χρόνου. Ένα πανέμορφο νησί στο κέντρο των Κυκλάδων που σφύζει από ζωή, καλοπέραση, αισθητική κι αξιοθέατα σε όλες του τις γωνιές.

Άνω Μερά - Το μοναστήρι της Παναγίας Τουρλιανής

Το παραδοσιακό χωριό της Άνω Μεράς βρίσκεται στην καρδιά της Μυκόνου και «προστατεύει» το μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής. Η μονή ιδρύθηκε το 1542 και φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από εικόνες και θρησκευτικά αντικείμενα. Το ξυλόγλυπτο, μπαρόκ τέμπλο του ναού, ο επισκοπικός θρόνος και ο άμβωνας που χρονολογούνται από τα τέλη του 18ου αιώνα, κατασκευάστηκαν στη Φλωρεντία. Μην ξεχάσετε να περιεργαστείτε στην αυλή του μοναστηριού το ανάγλυφο κωδωνοστάσιο και τη βρύση, που αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης των Κυκλάδων.

 «Μικρή Βενετία» - Ηλιοβασίλεμα στην Κόψη του Κύματος

Η συνοικία της «Μικρής Βενετίας» έχει φωτογραφηθεί όσο λίγες στον κόσμο. Οι αλλοτινές κατοικίες των πλούσιων εμπόρων και καπετάνιων, χτισμένες στα μέσα του 18ου αιώνα, ξεπροβάλλουν κάθετες μέσα από τη θάλασσα με τα ξύλινα, πολύχρωμα μπαλκόνια τους. Τα ηλιοβασιλέματα από αυτό το σημείο της Μυκόνου που λέγεται και Αλευκάνδρα είναι ονειρικά. Περπατήστε κατά μήκος του λιμανιού, περάστε το Λαογραφικό Μουσείο και την πιο παλιά εκκλησία του νησιού, την Παναγία Παραπορτιανή, και σηκώστε το βλέμμα προς το «Κάστρο», την αρχαιότερη συνοικία της πόλης. Ακριβώς από κάτω, πάνω στο κύμα, ξεχωρίζει η Μυκονιάτικη «Μικρή Βενετία».

Πέτρος, ο Πελεκάνος-μασκότ της Μυκόνου

Το νησί των διασημοτήτων έχει τη δική του ξεχωριστή «μασκότ», που ακούει στο όνομα Πέτρος, και είναι ένας. εισαγόμενος πελεκάνος. Η ιστορία λέει ότι το 1958 ένας ψαράς της Μυκόνου βρήκε έναν πληγωμένο πελεκάνο και τον φρόντισε. Τον ονόμασε Πέτρο κι έγινε κομμάτι του νησιού και των κατοίκων του. Ο Πέτρος πέθανε και αντικαταστάθηκε με άλλον Πέτρο κι εκείνος με τη σειρά του με άλλον Πέτρο μέχρι το σήμερα. Θα τον συναντήσετε σίγουρα να σουλατσάρει στη Χώρα. Ταΐστε τον φρέσκο ψάρι και χαϊδέψτε τον στα πεταχτά!

 

Χώρα - Λιθόστρωτα Σοκάκια και Διατηρημένοι Ανεμόμυλοι

Η Χώρα της Μυκόνου θα σας ζαλίσει ευχάριστα με τα λιθόστρωτα σοκάκια, την ασταμάτητη περαντζάδα, τουρίστες και διασημότητες από κάθε πιθανό σημείο του πλανήτη, καταστήματα και κλαμπ. Ανηφορίζοντας θα βρεθείτε στο «Κάστρο», μια συνοικία που ξεχωρίζει από μακριά με τους τριώροφους ανεμόμυλούς της. Ήδη από τον 15ο αιώνα, οι Μυκονιάτες εκμεταλλευόντουσαν την αιολική ενέργεια. Σήμερα στέκουν ακόμη ξάγρυπνοι ανεμόμυλοι που έχουν ανακαινιστεί από ιδιώτες και κατοικούνται κανονικά. Ο δε αναπαλαιωμένος μύλος του Μπόνη λειτουργεί ως μουσείο. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίο και τις δεκάδες γκαλερί στο διάβα σας.

Βόλτα στη Χώρα της Μυκόνου & Ντόπια Γαστρονομική Πανδαισία

Να μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περπάτημα στις περαντζάδες της Μυκόνου, εδώ όπου χτυπά η καρδιά της, που σουλατσάρουν οι πελεκάνοι, κλέβουν την παράσταση τα πολυτελή καταστήματα, ψιθυρίζουν το όνομά σας τα στενά σοκάκια και ξεχύνεται στην ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικος, international αέρας. Με τον ξεναγό σας θα φτάσετε μέσα από τα κατάλευκα μονοπάτια στο Κάστρο. Αποτελεί την αρχαιότερη συνοικία της πόλης. Εδώ θα συναντήσετε την Παναγία της Παραπορτιανής, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, που λαξεύτηκε όχι μόνο από ανθρώπινο χέρι μα και από τον ίδιο το χρόνο. Τριγύρω θα δούμε και τα παρεκκλήσια του ναού. Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, στεγάζεται σε ένα διώροφο, παλιό καραβοκυραίικο σπίτι το Λαογραφικό Μουσείο. Η καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, όπως ήταν πριν από 100 χρόνια και βάλε, παρουσιάζεται μέσα από τις συλλογές βυζαντινών εικόνων και λαϊκών κεραμικών, παλιών επίπλων, κεντημάτων, υφαντών και διακοσμητικών πιάτων, καθώς και με την έκθεση από μοντέλα πλοίων, χειρόγραφα και φωτογραφίες.

Από το Κάστρο συνεχίζουμε προς τη διάσημη γειτονιά της Αλευκάνδρας. Οι κατοικίες με τα πολύχρωμα, καφασωτά μπαλκόνια χτίστηκαν στα μέσα του 18ου αιώνα. Ανήκαν κάποτε στους πλούσιους εμπόρους και καπετάνιους κι εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους και κυρίως, με τη θέση τους. Είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα και ξεπροβάλλουν επικίνδυνα κατευθείαν μέσα από τη θάλασσα. Γι'αυτό και η περιοχή ονομάζεται δικαίως «Μικρή Βενετία». Από αυτό το σημείο ανηφορίζουμε προς τους πανέμορφους, ασβεστωμένους ανεμόμυλους για ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που μοιάζει να τελείται. για τα μάτια σας μόνο. Μετά το λιόγερμα θα ακολουθήσουμε τα Μυκονιάτικα σοκάκια για να βρεθούμε σε μια διάσημη τοπική ταβέρνα, όπου θα μας κεράσουν αυθεντικούς πεντανόστιμους μεζέδες του νησιού. Το εύγευστο φαγητό και το καλό κρασί μπορεί να οδηγήσουν κάποιους από την παρέα σε. χορό και τραγούδι. Όλα επιτρέπονται στο «Νησί των Ανέμων».

Επισκεφθείτε τη Μύκονο αλλά και άλλα νησιά του Αιγαίου και προορισμούς της Τουρκίας με τα εκπληκτικά προγράμματα κρουαζιέρας. Για πληροφορίες καλέστε στο Versus Travel,  210 3232800.